progempi hiphop
Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten (78 kommenttia)
Höh, kun oikeat jäsenet eivät näköjään ole keskustelleet sanallakaan aiheesta, niin täytyy koettaa näin ulkopuolelta yllyttää:
Kai tiesitte sentään, että jotenkisillee progressiivisempaakin hiphoppia on olemassa? Käykää vaikka jossain ämpäröimässä sellaisia tekijöitä kuten Dälek (joka on tehnyt Faustinkin kanssa yhteistyötä), Antipop Consortium, EL-P, Themselves, cLOUDDEAD, tai kotimaisista Ceebrolistics, Kaucas, Dubbing Mixers ja Phuzy.
Edistystä kehiin, progejengi!
t. Dr.Know
Kai tiesitte sentään, että jotenkisillee progressiivisempaakin hiphoppia on olemassa? Käykää vaikka jossain ämpäröimässä sellaisia tekijöitä kuten Dälek (joka on tehnyt Faustinkin kanssa yhteistyötä), Antipop Consortium, EL-P, Themselves, cLOUDDEAD, tai kotimaisista Ceebrolistics, Kaucas, Dubbing Mixers ja Phuzy.
Edistystä kehiin, progejengi!
t. Dr.Know
+/- saldo : 0 | Tweet
Myos Sole kannattaa tsekata ja muut Anticomin sankarit Themselvesin lisaksi.
Eilen oli kova meno J-liven keikalla. Harmittaa vain vitusti, kun Asheru ei ollutkaan kehissa.
Mieleen tulee lisäksi The Roots (juu, listahitin lisäksi jazz- ja rock-vaikutteista, mielenkiintoista orgaanista räppii), Company Flow (jossa EL-P vaikutti), Latyrx (DJ Shadow mukana useissa biiseissä), DJ Shadow (ehkä enemmänkin breakbeatia), Quannum Project (hiphopin todellinen supergroup). Siinä jotain progehiphop- ryhmiä. Mielenkiintoisia, mutta ovat jääneet hiukan taka-alalle seitkytluvun rock-bändien kustannuksella.
Kas kun sattuikin. Ostin juuri siskolle joululahjaksi The Rootsin levyn Things Fall Apart, koska olin kuullut väitettävän yhtyeen edustavan ns. hyvää rap-musiikkia. Minä en kai vaan tajua koko musiikinlajia, sillä levy kuulostaa aika lailla samalta kuin mikä tahansa radiossa soiva rap.
No onhan jollakin cypress hillilläkin vähän oudompaa materiaalia, no ainakin kolmella ekalla levyllä...samplejakin on aika monenlaisesta musiikista, ja kolmennella levyllä on aika psykedeelinen ote kun siinä on niitä intialaisia soittimiakin..
Niin ja tulenkantajat toimii aina :D
Jos tää oli tarkoitettu provosoinniksi niin onnistuit, provosoiduin.
Vihaan hip-hoppia, räppiä ja kaikkea sen tapaista "musiikkia". Vihaan myös tyylisuunnan tuottajia, managereja, faneja, ihan kaikkea. En ole rasisti, vihaan Eminemiä, Fintelligenssiä ja muita paviaaneja yhtä väkevästi kuin Jenkkien "Old School" simpansseja.
Toivottavasti pidät minua menneen ajan konservatiivisena jäänteenä.
PS: Olen yrittänyt päästä vihasta ja siirtyä täydelliseen välinpitämättömyyteen ja ylimielisyyteen suhteessa tähän musiikin alhaisempaan kerrokseen, muttaa se on oi niin vaikeaa...
amerikkaliseen räppiin/hiphoppii en jaksa perehtyä, vaikka heillä voi olla jotain sanottavaa meille pohjolan päättäjille. suomessa turhaa nuoriso runkkausta, Paleface tuntuu viisaalta mieheltä mutta levyä en ole ostanut.
jos jotain asiaa on niin se on Liisanpuisto tasoista "lyyritystä" suomineidon alapäästä ja alapään tulehduksesta.
suomi räppi on vähän samanlaista kuin 70 hoocee
No eikö kukaan tunne Unclen Psyence Fiction -levyä?
Lainaan itseäni:"Mua ihmetyttää vähän se, että yleensä foorumilla kuin foorumilla, jos kysyy vaikkapa hyviä rap-levyjä tai Amon Duulin parhaita , niin aina muutama katsoo asiakseen ilmoittaa ettei pidä yhtään, paskoja kaikki. Eihän se liity asiaan, eikä kiinnosta ketään. Ja tätä tekevät joskus ihan järkevänkin oloiset heput. "
Sami simpanssin kannattaa jättää aukomatta viestiketjut aiheista, jotka ei kiinnosta. Jos on useinkin taipumusta tuollaisiin purkauksiin, kannattaa jutella ammattiauttajan kanssa.
Psyence Fiction löytyy hyllystä Un kohdalta.
Niin, UnKle taitaa olla oikeampi kirjoituasu.
Eipä kuulu enää hip-hopin piiriin, mutta Breakbeat Era pitää tässä kyllä mainita.
Suosittelen muuten tutustumista LTJ Bukemin ja miehen perustaman Good Looking Recordsin muihinkin artisteihin, vaikka kyseesä ei olekaan hiphop. Atmosfääristä, hypnoottista ja pehmeää drum'n'bassia, breakbeatia ja kaikenlaista muuta maustetta on luvassa. Tosi tutustumisenarvoista progea. Vaikka Progression sessions- sarja, Big Bud tai Bukemin Journey Inwards on makeita kiekkoja.
Vitsiläinen kun olis rahaa, niin hommaisin noita enemmänkin.
Ja on tuo Outkastkin melkoisen progressiivista räpäytystä. Kuin myös koko Def Jux- levymerkin poppoot, kuten esim. Cannibal Ox.
Lazer kirjoitti 20/12/2003 klo 13:24: Sami simpanssin kannattaa jättää aukomatta viestiketjut aiheista, jotka ei kiinnosta. Jos on useinkin taipumusta tuollaisiin purkauksiin, kannattaa jutella ammattiauttajan kanssa.
Aion vastaisuudessakin lukea viestiketjuja ja jopa vastailla niihin ihan oman harkintani mukaan, riippumatta sinun ohjeistuksesta.
Doc.B.D kirjoitti 20/12/2003 klo 13:16: No eikö kukaan tunne Unclen Psyence Fiction -levyä?
Toki, mutta en uskaltanut sitä mainita kun en tiedä onko se progehiphoppia. Kaikki missä DJ Shadow on ollut mukana kelpaa kyllä. Hmm...tosi outoa minulle kyllä tämä osasto. Rootsista en pitänyt, mutta N.E.R.D.in levy kuulosti hetkittäin ihan mukavalta.
Onko joku hankkinut Unklen 2. levyn - kommentteja?
Doc.B.D kirjoitti 20/12/2003 klo 23:13: Onko joku hankkinut Unklen 2. levyn - kommentteja?
DJ Shadow ei ole siinä mukana, joten eipä tullut hankittua. Aavistan pahaa...
itse Dr.Dre ei ole mitään "proge hip-hoppia" mutta kyllä snoop doggin kanssa tehty Still Dre on ihan jänskän kuuloinen ja siinä on asennetta ja varsin hyvä tunnelma.
ja se jänskä balaikka läpi kipaleen.
ei räpissä ole mitään pahaa, suomi räpissä on vain vikaa.
Sami kirjoitti 20.12.2003 klo 11:50: Vihaan hip-hoppia, räppiä ja kaikkea sen tapaista "musiikkia". Vihaan ihan kaikkea. En ole rasisti, vihaan Eminemiä, Fintelligenssiä ja muita paviaaneja yhtä väkevästi kuin Jenkkien "Old School" simpansseja.
Heh, jotenkin uskon sinua - mutta miksi kommentoit ainoastaan sellaisia nimiä, joiden tyylisistä tässä juuri EI sattunut olemaan kyse? ;)
Ja oikeastaan sama Yrjölle: entäpä nuo jo aluksi mainitut "suomi-räpin" edustajat? Saattaisivat osoittautua aika erilaisiksi kuin tähänastiset kokemuksesi alalta. (Mikä ei tietenkään takaa, että pitäisit niistä)
Dr.Know
Dubbing Mixers kuulosti Avanto-festareilla aika mielenkiintoiselta, mutta jäi mietityttämään että onkohan näiden muussa tuotannossa räpäytystä kun ovat kerran tulleet luokitelluiksi hiphop-genreen vaikka keikalla ei kuultu lainkaan ihmisen suusta lähteneitä ääniä.
Anonyymi kirjoitti 22/12/2003
Heh, jotenkin uskon sinua - mutta miksi kommentoit ainoastaan sellaisia nimiä, joiden tyylisistä tässä juuri EI sattunut olemaan kyse? ;)
Heh, jotenkin uskon sinua - mutta miksi kommentoit ainoastaan sellaisia nimiä, joiden tyylisistä tässä juuri EI sattunut olemaan kyse? ;)
Kaikki ne joiden tyylistä oli kyse eivät sano minulle taiteilijoina mitään. Eli en tiedä keitä he ovat. Pitäisikö hävetä musiikillisen sivistyksen puutetta ? Mutta päätin esittää monisyisen yleisarvion tyylilajista noin yleensä. Sitäpaitsi eikös Eminem olekaan progea :D?\n[Muokattu 22/12/2003 / Sami]
Eräillä klassisen musiikin foorumeilla liikkuu snobeja, jotka ovat joskus kuulleet radiosta Britney Spearsia ja siltä pohjalta ovat valmiita väittämään, että mikään populäärimusiikki ei ole missään nimessä kuuntelemisen arvoista. Jos joku erehtyy ehdottamaan heille vaikkapa King Crimsoniin tai Univers Zeroon tutustumista niin vastaus on, että he tietävät jo sen olevan paskaa koska se on (heidän näkökulmastaan katsottuna) samaa genreä kuin Britney.
The Roots, UNKLE, Cypress Hill jne. eivät edusta progressiivista hip hoppia. UNKLE ei edes ole hip hoppia (se on trip hoppia, joka on aivan eri juttu), niin kuin ei ole myöskään DJ Shadow (jonka musiikkia voisi kutsua vaikka kollaasi hopiksi tai yksinkertaisesti breakbeatiksi...vaikkei se nyt varsinaisesti sitäkään ole).
Olin muutama viikko sitten UNKLEn keikalla, ei mitenkän tajunnanräjäyttävää kamaa, mutta kelpaa tanssimiseen.
Jos progressiivinen hip hop kiinnostaa, niin kannattaa tutustua noihin Dr. Know mainitsemiin artisteihin, niin ymmärtää progressiivisen ja jatsahtavan (The Roots, Black Sheep, Blackalicious...) hip hopin eron. Progressiivista hip hoppia kutsutaan joskus myös abstractiksi hip hopiksi, joka on minusta kuvaavampi termi. Hyviä vinkkejä saa esim. Wire lehden kokoelmilta.
Toisaalta tässäkin rap- tyylissä on kyse rytmiikasta ja rytmitajusta, vaikka biitit ovat kokeilevampia. Joten kuunteluelämys saattaa olla liimalettireliikeille tuskainen kokemus. Olen vakavasti sitä mieltä, että ihmiset, jotka vapaaehtoisesti rajoittavat musiikin kuuntelunsa älyyn nojaaviin tyyleihin (esim. proge, klasari, kurkkuääntely ja muu savimajamusiikki), eivät koskaan voi ymmärtää esim. räpin tai hardcoren päälle. Toisaalta näin onnetonta elämää viettäviä musiikinkuuntelijoita ei varmaankaan tältäkään foorumilta paljoakaan löydy, sen verran muikeita vakkarikirjoittajien suosikkilistat yleensä ovat olleet.
The Rootsin Thing Falling a Part on varmasti mun top 50:ssä, kun puhutaan räplevyistä. Erittäin hyvä valinta siis, vaikka meininki menikin yli ostajan hilseen.
\n
[Muokattu 22/12/2003 / saigon]
En sekaannu pahemmin tähän mikä on mitä aiheeseen, mutta olen tuon saigonin ekan paragraafin kanssa samaa mieltä. Blackalisiouksesta voisi kehua vaikka Nia levyä, joka useamman kuuntelun jälkeen muodostuu loistavaksi. Ei tässä kyllä voi pelkästään jazzahtavasta puhua, psykedeli sävyjä on aika paljon. Onko Pharcyden ekat progressiivista hiphoppia? Okei mä sekaannuin aika paljon tähän mikä on mitä aiheeseen.
Saigon, voidaanko päätellä, että pii=puhutaan raplevyistä ja ympyrän kehät ja halkaisijat voidaan unohtaa?
Saigon, voidaanko päätellä, että pii=puhutaan raplevyistä ja ympyrän kehät ja halkaisijat voidaan unohtaa?
Sovitaan näin, vaikken ymmärräkään, mitä tarkoitat.
"I'm not abstract, I'm regular"
Oho! Nyt ymmärränkin. Editoidaampa hieman...
Viukkis kirjoitti 22/12/2003 klo 04:48: Dubbing Mixers kuulosti Avanto-festareilla aika mielenkiintoiselta, mutta jäi mietityttämään että onkohan näiden muussa tuotannossa räpäytystä kun ovat kerran tulleet luokitelluiksi hiphop-genreen vaikka keikalla ei kuultu lainkaan ihmisen suusta lähteneitä ääniä.
Selvennykseksi vielä, että "rap is something what you do, hip hop is something what you live". Neljä elementtiä nääs. Ei se räppi vaan se meininki. Päätä sinä. Oli ainakin tohtorin tiedän listalla, minä en tiedä.\n[Muokattu 22/12/2003 / saigon]
Anonyymi kirjoitti 22/12/2003 klo 18:26: [quote] Ja oikeastaan sama Yrjölle: entäpä nuo jo aluksi mainitut "suomi-räpin" edustajat? Saattaisivat osoittautua aika erilaisiksi kuin tähänastiset kokemuksesi alalta. (Mikä ei tietenkään takaa, että pitäisit niistä)
Dr.Know
Dr.Know
suurin osa "suomi-räpin" esittäjät ovat "viihde" räppiä jossa parit hassut riimit ja perjantai illan juhlimista tai tyttö seikkailua.
ehkä minun osalla suomi-räppi tunuu niin kornilta etten vain voi ostaa sitä.
ehkä suurin niitti oli Pikku-G vaikka hän puhuu ihan "jees" asioista jos vain olisin alle 16w niin laulut koskettaisivat. tai sitten ei.
tehköön mitä lystäävät, he eivät ole tehneet minulle pahaa, minä en tee niille
Vanilla Ice ainakin kehitti rap-ilmaisua huomattavasti ja Milli Vanillin tuotannon puhelauluosuudet ovat aika progressiivisia.
Älä unohda MC Nikke T:tä.
No en tosiaan, koska Niko asui pentuna naapuritalossa ja kerran meillä oli karmee tappelu.. se kun oli ampunut jousipyssyn nuolen kuusen latvaan ja mää ammuin sen nuolen halki ilmakiväärillä. Onneksi Niko ei ollut vielä silloin rap-gansta, koska kiista korvausvelvollisuudesta olisi voinut mennä aika veriseksi. Nyt riitti vain että Nikon nenästä tuli verta.
Cool Sheiks on myös aika loistava, ei sekään nyt mitään progea oo, mutta aika laajasti erilaisia musiikkityylejä sekoittavaa musaa on, Eikä se rap nyt hirveen edessä aina välttämättä ole. Sheik Territory levyn omistan, ja se toimii aina kesällä aurinkoisella säällä.
Tähän väliin voisi vielä lisätä Buck 65:n, siinä on sanomaa ja loistavaa musiikkia myös tietenkin. Kannattaa testata. Ja sitten vielä Aesop Rock (menee tosin Anticon osastoon joka jo vissiin mainittiinkin), loistava Saul Williams, Sixtoo Imhotep,Roots Manuva & Up, Bustle and Out.
Kannattanee tutustua Ninja Tunen ja Big Dadan artisteihin.
Buck 65:ta on tainnu kuulla jollain Muggsin soololevyllä, Soul Assissins 2:lla muistaakseni. Ihan hyvältä kuulosti, vaikka levy ei olekaan hirveän hyvä (B-Real ja Gza oikeastaan ainoat hyvät).
Anonyymi kirjoitti 28/12/2003 klo 17:10: Tähän väliin voisi vielä lisätä Buck 65:n, siinä on sanomaa ja loistavaa musiikkia myös tietenkin.
Mulla on Buck65:n Talkin' Honky Blues, se on kyllä mielenkiintoinen. Ja tämä siis progehiphoppia?
HipHop kyllä kiinnostaa jonkin verran, mutta ongelmana on etten siitä juuri mitään tiedä. Mitäs hyvää hoppia on tullut kuultua joskus, Tribe Called Quest, Black Sheep, Brand New Heavies(vai onkohan tämä Acid Jazzia?), paljon muutakin joskus, ja Rap-tuttavilla kuulee aina hyvää hiphoppia;). Jollain Wu-Tang Clanillakin on mielestäni "progressiivisia"
ideoita musiikissaan, imagostaan huolimatta. Eipä omassa hyllyssä kyllä rap-levyjä näy, kirjastosta joskus tulee lainailtua. Kaucasin tuoretta levyä kuuntelin, siinä oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Mites Digable Planets? \n[Muokattu 30/12/2003 / didja]
Mites Digable Planets?
Blowout Combin kuulin joskus. Aluksi tuntui kiinnostavalta, mutta ei sitten oikein kuitenkaan...
Täällä taas keskustelun taso on mitä on. Onhan se kivaa heittää jotain vitsejä jostain Pikku-g/fintelligens/vanilla ice/nikke t jutuista,mutta ne nyt ei liity asiaan mitenkään. En usko, että suurin osa teistä "kaikki rap on paskaa" ihmisistä on edes kuullut tässä aiheessa puhutuista artisteista. Niistä moni ei edes ole rappia jne,mutta silti. Tälläisia puritaaneja näkee/tapaa musiikista puhuttaessa usein. Olen levykaupassa töissä-ja on pakko sanoa,että ikävä kyllä yllättäväm suurella osalla ihmisistä on valtavia ennakkoluuloja erilaisia musiikkityylejä kohtaan-ja monet morkkaavat artisteja ilman että ovat edes kuulleet niitä.
Mainioita artisteja ovat etenkin nuo anticon/mush yms. tyypit esim.:
Sage Francis,Sole,Aesop Rock,Buck 65,Atmosphere,el-p/company flow/cannibal ox jne jos puhutann vähän härömmästä kamasta.
Kyllä räpissä voi puhua muustakin kuin tisseistä ja autoista,tosin esim. MTV ei näytä paljon muuta näyttävän,joten tästä varmaan johtuvat monien käsitykset.
tutustukaapa mm. biiseihin.
Aesop Rock: Daylight
Sage Francis:Runaways, Inherited Scars ,Message Sent
Sole-Bottle Of Humans,Year of the $exxx $ymbol
Ja tuo dubbing mixers nyt on enemmänkin sekalaista kohinaa kuin räppiä. Ja blackalicious on mainio yhtye,mm. Nia levyllä on samplattu Jukka Tolosta,"muutenkin" :) hyvä levy.
Muutama tutustumisen arvoinen levy,mistä tälläkin sivulla on puhuttu.
Blackalicious-Nia
Sage Francis-personal Journals
Aesop Rock-Daylight
Dj Shadow- Endtroducing/Private Press (Ei rap)
Unkle-Psyence Fiction (Ei Rap)
Rjd2-Deadringer (ei rap)
Kattokaa toi video:
http://www.stonesthrow.com/videos/slimsreturn.html
jos aiheesta jatkuu järkevä keskustelu,niin olisi hienoa.
Toi äsköinen olin minä.
Anonyymi kirjoitti 31/12/2003 klo 04:01: Täällä taas keskustelun taso on mitä on. Onhan se kivaa heittää jotain vitsejä jostain Pikku-g/fintelligens/vanilla ice/nikke t jutuista,mutta ne nyt ei liity asiaan mitenkään.
Odotamme innolla korkeatasoista keskustelua neekerien puhelaulukulttuurista. Tosin keskustelulle ei ole mitään tarvetta, koska "asiaan perehtynyt taho" on jo valmiiksi määritellyt mikä liittyy asiaan ja mikä ei, ja sellainen näkökulma, jossa todetaan rap-musiikkiin kuuluvan naurettavia elementtejä on kokonaan julistettu pannaan.
Ja blackalicious on mainio yhtye,mm. Nia levyllä on samplattu Jukka Tolosta,"muutenkin" :) hyvä levy.
Tolosta (Aurora Borealis) kuullaan myös DJ Vadimin levyllä U.S.S.R.: Life From The Other Side.
Millasta ois The Last Poets? Eikös ne ollu ensimmäisiä rap-bändejä (eka levy v. 1970)?
No joo, tuskin tuo sitä progempaa hiphoppia on, mutta ehkä suurinpiirtein ainut rap-juttu, jota edes kiinnostas kuulla, ja juuristahan sitä pitää alottaa ;) Eli joo, kuulun tähän vanhoilliseen jengiin, jonka mielestä hiphop on persiistä :D (Tai ainaskaan en vielä oo kuullu yhtään hyvää hiphop-levyä.) Triphop sen sijaan maistuu... ainaskin valikoiden (?).
Progressiivinen rap kuulostaa terminä samanlaiselta "oxymoronilta" kuin progressiivinen punk.
Doc.B.D kirjoitti 31.12.2003 klo 04:30:
Anonyymi kirjoitti 31/12/2003 klo 04:01: Täällä taas keskustelun taso on mitä on. Onhan se kivaa heittää jotain vitsejä jostain Pikku-g/fintelligens/vanilla ice/nikke t jutuista,mutta ne nyt ei liity asiaan mitenkään.
Odotamme innolla korkeatasoista keskustelua neekerien puhelaulukulttuurista. Tosin keskustelulle ei ole mitään tarvetta, koska "asiaan perehtynyt taho" on jo valmiiksi määritellyt mikä liittyy asiaan ja mikä ei, ja sellainen näkökulma, jossa todetaan rap-musiikkiin kuuluvan naurettavia elementtejä on kokonaan julistettu pannaan.
Sarkasmivänkäys on vastarintaliikkeellä sinänsä ansiokasta, mutta... kun ne pikkugeet ja vanillat eivät nyt vain oikeasti liity aiheeseen (joka oli siis määritelty jo otsikossa, anteeksi)
Ajatelkaa nyt itsekin, isot miehet: jos topikki olisi vaikkapa ..öö, "prog-rock", ketä kiinnostaisi hörötellä siellä esim popedasta ja turoshevigeestä vain siksi kun "nekin on rokkia"?
Mutta esiin nostetuista kysymyksistä vielä:
Tosiaan, en itsekään pitäisi Dubbing Mixersiä kovinkaan hiphoppina, mutta kun Avantofestarin oma hype kuului niin hellyttävästi tyyliin "Vihdoinkin hiphoppia Avannossa!", niin ajattelin kokeilla täällä kepillä jäätä..
Buck 65:n uutta Honky Bluesia en ole ehtinyt kuulla, mutta ainakin vanhempi tavara voidaan laskea hyvinkin abstractiksi rapiksi
http://www.buck65square.com
(koko levy kuunneltavissa!)
Sen sijaan niille, jotka eivät ole ikinä kuulleet yhtään hyvää hiphop-levyä, voisi iisimmäksi aloitukseksi suositella ainakin jatsimmalta puolelta esim juuri tuota ???:n linkittämää Madlibin Blue Note -kierrätyslevyä (kai ihmiset sentään jaksatte käydä tsikiditsekkaamassa linkit?)
Tai tietty midprice-hyllystä voi hakea rockimman perusteoksen eli Public Enemyn It Takes A Nation Of Millionsin.
Tai jos uskaltautuu heti kättelyssä jo elektrohäröilymmälle puolelle
http://www.warprecords.com/antipop, ja siellä "media"-osastossa "audio".
Tai muuten vain häröilysämplejä Themiltä eli Themselvesiltä
http://www.hiphopinfinity.com/Albums/default.php?action=review&itemid=346
Tai tuoreista kotimaisista joko letkeämpää
http://www.kemmuru.tk, tai ankarampaa http://www.kaucas.tk
josta löytyy sekalaisia ämpäreitä.
Niin, ja Last Poets olisi kieltämättä mielenkiintoinen ajatusleikki joksikin protohiphopiksi, kun nekin sentään ikäänkuin lausuivat runoja tummemman jatsin/funkin päälle..
Happy hunting!
tv. Dr.Know
\n
[Muokattu 31/12/2003 / Hezzu]
??! Mitä vinettoa noille linkityksille postatessa tapahtui?
Ehkä joku mode voisi siistiä niitä hieman, kun en itse pääse muokkaamaan?
Dr.Know
Anonyymi kirjoitti 31/12/2003 klo 16:13: ??! Mitä vinettoa noille linkityksille postatessa tapahtui?
Ehkä joku mode voisi siistiä niitä hieman, kun en itse pääse muokkaamaan?
Dr.Know
Ehkä joku mode voisi siistiä niitä hieman, kun en itse pääse muokkaamaan?
Dr.Know
Koitin fiksata, mutta eipä siitä tullut kännissä mitään..
Sarkasmivänkäys on vastarintaliikkeellä sinänsä ansiokasta, mutta... kun ne pikkugeet ja vanillat eivät nyt vain oikeasti liity aiheeseen (joka oli siis määritelty jo otsikossa, anteeksi)
Ajatelkaa nyt itsekin, isot miehet: jos topikki olisi vaikkapa ..öö, "prog-rock", ketä kiinnostaisi hörötellä siellä esim popedasta ja turoshevigeestä vain siksi kun "nekin on rokkia"?
Ajatelkaa nyt itsekin, isot miehet: jos topikki olisi vaikkapa ..öö, "prog-rock", ketä kiinnostaisi hörötellä siellä esim popedasta ja turoshevigeestä vain siksi kun "nekin on rokkia"?
No tuota noin.. Palasokerissa harvemmin otsikko pitää kutiaan ja musiikkikulttuurin typeryyksien ruotiminen on arkiruokaa, joten turha edes kuvitella rap-aiheista threadia ilman Vanilla Icea. Vai onko niin, että koska hiphop on paljolti miesten keskeistä pullistelukulttuuria, niin jotain sen tosikkomaisuudesta tarttuu myös kuuntelijoihin? Enkä voi sille mitään, että rapista puhuttaessa minulle tulee ensimmäiseksi mieleen, kenen kanssa tuli tapeltua hiekkalaatikolla.
Doc.B.D kirjoitti 31/12/2003 klo 00:23: Progressiivinen rap kuulostaa terminä samanlaiselta "oxymoronilta" kuin progressiivinen punk.
Kuuntelepas Bloodletin The Seraphin fallia, niin ei toi termi progressiivinen punk kuullosta enää niin huvittavalta...
Mitä tähän herra ???:n nurinaan noista huumorivastauksista ala Vanilla Ice tulee, niin hän ei ole ilmeisesti huomannut millaisia tietokonenördespedejä tällä(kin) foorumilla roikkuu. Tälläiseen "olen yhtä hauska kuin rillini ovat paksut"- tyyppien päivä varmasti pelastuu hassuilla sujautuksilla, Sitä voi sitten naureskella monta viikkoa jossain Salo-Pirttilän kukkopillipajan takahuoneessa omalle nerokkuudelleen. Siksi internet on niin mukava, se antaa jokaiselle jotain.
saigon kirjoitti 1/1/2004 klo 12:30: Sitä voi sitten naureskella monta viikkoa jossain Salo-Pirttilän kukkopillipajan takahuoneessa omalle nerokkuudelleen. Siksi internet on niin mukava, se antaa jokaiselle jotain.
Tosiaan.. Globaali hiphop -identiteetti on jotain todella COOLIA verrattuna salolaiseen maalaisidentiteettiin. Ihmeellistä vain että joku aikuinen ihminen jaksaa samaistua tuollaiseen shittiin.
Aika oireellista, että joku Vanilla Ice -heitto herättää noin paljon vastakaikua. \n[Muokattu 1/1/2004 / Doc.B.D]
saigon kirjoitti 1/1/2004 klo 12:30:
Kuuntelepas Bloodletin The Seraphin fallia, niin ei toi termi progressiivinen punk kuullosta enää niin huvittavalta...
Kuuntelepas Bloodletin The Seraphin fallia, niin ei toi termi progressiivinen punk kuullosta enää niin huvittavalta...
Enpä mieltäisi Bloodletin nykivää metalcorea miksikään punkiksi.
Sitä paitsi oxymoron ei tarkoita mitään "huvittavaa" vaan ilmaisua, joka on sisällön kannalta (näennäisesti) semanttisesti ristiriitainen..
Doc.B.D kirjoitti 1/1/2004 klo 16:26: Sitä paitsi oxymoron ei tarkoita mitään "huvittavaa" vaan ilmaisua, joka on sisällön kannalta (näennäisesti) semanttisesti ristiriitainen..
Mitäs semanttinen sitten tarkoittaa? ;)
Doc.B.D kirjoitti 31/12/2003 klo 22:59:
Tosiaan.. Globaali hiphop -identiteetti on jotain todella COOLIA verrattuna salolaiseen maalaisidentiteettiin. Ihmeellistä vain että joku aikuinen ihminen jaksaa samaistua tuollaiseen shittiin.
Aika oireellista, että joku Vanilla Ice -heitto herättää noin paljon vastakaikua.
[Muokattu 1/1/2004 / Doc.B.D]
saigon kirjoitti 1/1/2004 klo 12:30: Sitä voi sitten naureskella monta viikkoa jossain Salo-Pirttilän kukkopillipajan takahuoneessa omalle nerokkuudelleen. Siksi internet on niin mukava, se antaa jokaiselle jotain.
Tosiaan.. Globaali hiphop -identiteetti on jotain todella COOLIA verrattuna salolaiseen maalaisidentiteettiin. Ihmeellistä vain että joku aikuinen ihminen jaksaa samaistua tuollaiseen shittiin.
Aika oireellista, että joku Vanilla Ice -heitto herättää noin paljon vastakaikua.
[Muokattu 1/1/2004 / Doc.B.D]
He-he. Kunhan testasin humoristien huumorintajua. Arvelinkin, että näin tässä käy.
Blootletin suhteen olet ihan oikeassa, mutta kyllä hardcorekin on punkkia. Aika paljonhan Bloodletissä on samaa kuin esim. Earth Crisísissa.
Ymmärsin asiayhteydestä, mitä käyttäsi sivistys(?)sana tarkoitti.
edit: oho, olin itse näemmä käyttänyt sanaa huvittava, joten ymmärrän sekaannuksen. \n[Muokattu 1/1/2004 / saigon]
No koittakaa nyt keskustella korkeatasoisesti siitä hiphopista, niin seuraan sivusta ja kiilottelen kukkopillejä.
Tulenkantajat on aika psyke. Livenä ainaski!
Oikeastaan tässä vaiheessa, kun monia alan akteja on jo hieman esitelty, voisikin olla mielenkiintoisempaa kuulla ensikertalaisten tai peräti räpinvihaajien tarkempia kommentteja noista linkitetyistä tapauksista. Löysikö progekorva mitään eroa fintelligensseihin saati vanilloihin? Uskaltautuiko joku peräti levykauppaan tai edes kirjastoon?
Älkääkä vain väittäkö, etteikö näin edistyksellisellä foorumilla olisi riittänyt mielenkiintoa uusiin asioihin sen vertaa että olisi vaivauduttu tsekkaamaan edes helpot linkit? ;)
Dr.Know
PS. Oxymoronien ystäville: progressiivista punkkia voisi väittää löytyvän esim NoMeansNon Wrongilta ja Deep Turtlen Vomitsprinkleriltä...
Anonyymi kirjoitti 2/1/2004 klo 11:19:
Älkääkä vain väittäkö, etteikö näin edistyksellisellä foorumilla olisi riittänyt mielenkiintoa uusiin asioihin sen vertaa että olisi vaivauduttu tsekkaamaan edes helpot linkit?
Älkääkä vain väittäkö, etteikö näin edistyksellisellä foorumilla olisi riittänyt mielenkiintoa uusiin asioihin sen vertaa että olisi vaivauduttu tsekkaamaan edes helpot linkit?
Väitän. Modeemi nääs. Ei paljon imuttelut innosta.
Tykkäsin rapistä joku pari vuotta sitten tosi paljon, ja kuuntelin lähinnä sitä. Ehkä tästä johtuu se että mulla on niin paljon rap levyjä hyllyssä...
Harvoin niitä tulee nyt kuunneltua, mutta esim. nämä toimivat vieläkin:
Vanhat Cypress Hillit, De La Soulit ja Wu-Tangit, Tulenkantajat ja joitakin ihan satunnaisista otettuja.
Erään Blues Brothers leffan ansiosta/takia lopettelin rapin kuuntelemisen, ja aloin kuunnella musiikkia hiukan monipuolisemmin. (Tosin kuuntelin rage against the machinea jo silloin)
Janus kirjoitti 30/12/2003 klo 15:27:
Blowout Combin kuulin joskus. Aluksi tuntui kiinnostavalta, mutta ei sitten oikein kuitenkaan...
Mites Digable Planets?
Blowout Combin kuulin joskus. Aluksi tuntui kiinnostavalta, mutta ei sitten oikein kuitenkaan...
Tämä on ollut hyllyssä kohta kymmenen vuotta ja tasaisin väliajoin palaa aina soittimeen.
Tämähän ei varmaan kiinnosta ketään mutta mainitsenpa kuitenkin, että kolme keskustelussa mainittua artistia eli Tulenkantajat, Kaucas ja Phuzy pitävät tänään meteliä Nosturissa.
Tuli vielä mieleen, että onko kukaan törmännyt missään esim. 5/4- tai 11/8 -tahtilajissa kulkevaan progehiphoppiin? Epäilen markkinarakoa.
Pahus, en vissiin osaakaan käyttää tuota keikkakalenterin päivitystä, joten spämmätäänpä oikean otsikon alle:
Bad Vugumin ja Riemu-levyjen yhteinen Vasen & oikea -klubi jatkaa pe 16.7. Semifinalissa tuoreen, suorastaan progressiivisen vaihtoehto-hiphopin merkeissä.
KAUCAS
"uudisti Saastaa suusta -albumillaan suomalaisen hiphopin raaemmin ja väkivaltaisemmin kuin Ceebrolisticsin 0piste" (Sue) ja käännytti musertavan intensiivisellä, punk-otetta ja triphop-tunnelmaa yhdistelevällä vyörytyksellään monen skeptikon uskomaan "suomiräpin" mahdollisuuksiin.
KEMMURU
"edustaa kotimaisen, riippumattoman hiphopin parhaimistoa... hyväntuulista, kerrassaan pyyteetöntä rytmimusiikkia" (Soundi). Mite se teiä? -omakustanne "on valmis levy, joka näyttää uhoräppääjille hiphopin suunnan, ja antaa toivoa meille, jotka kyllä pidämme hiphopista, muttemme ole löytäneet suomalaisesta skenestä yhtään riittävän persoonallista ryhmää" (Sue).
PHUZY
tykittää raskasta mutta kaikkkia määrittelyjä pakenevaa industrial-triphop-groove-fuusiosekamelskaa kunnianhimoisesti englanniksi räpäytettynä. "Confessions-mini-CD:n hektisyys muistuttaa jossain mielessä Asian Dub Foundationia, mutta Phuzy tarjoaa monin kerroin kierompia kappalerakenteita" (LetsMakeSomeNoise.com).
Liput 6 euroa, DJ:t 1-vituhailé ja Saddam, showtime 22.
epäröitsijöille helppoja ja lyhyitä ääninäytteitäkin:
www.badvugum.com/bv2 (--> clips)
(tv. Dr.Know, muuten)
Tulipa tuonnekkin eksyttyä kesken menon. Eniten vakuutti Kemmuru, jonka levykin piti hankkia käsiinsä. Ja on jees.
Suomalainen räppi se vasta säälittävää onkin. Jotkut pikku finninaamat Soukasta kuvittelevat olevansa mustia Harlemin kasvatteja ja elävät pussihousuissaan jotain käsittämätöntä "Amerikkalaista unelmaa" mistä he eivät voi edes tietää mitään. Jopa kaikkien näiden "artistien" eleet, vaatteet ja "asenne" on sataprosenttisesti apinoitu muualta.
Mitä ihmeen kulttuuripohjaa on esittää "musiikkia" joka oikeastaan ei edes ole musiikkia, vaan mustien roots-protestia, joka kumpuaa meille täysin vieraasta ympäristöstä?
Ihan yhtä noloa kuin Keravalaiset amisviikset, jotka ajelevat Dodge Dartillaan kesäisessä Helsingissä etelävaltioiden lippu takalasissa. Voiko enää pateettisemmaksi ja nolommaksi Amerikan-apinointi mennä?
"...kun siellä USA:ssa on niin mageeta, ne on niin kovia jätkiä. kuulitsä että Big "yo mama" T on ihan oikeesti istunu vankilassa kun se ampu poliisin. vittu et se on kova..."
Rap on aivan turha ilmiö. Jotkut bändit kuten Linkin Park ovat menestyneet sekoittamalla Metallicaa, Anthraxia ja räppiä keskenään. Se kai lienee tämän hetken suosituimpia yhtyeitä, joka kertonee paljon rock-musiikin nykytasosta.
Mun mielestä on myös aika säälittävää kirjoittaa pitkiä esseemäisiä sepustuksia asioista, joista ei oikeasti tunnu ymmärtävän tai tietävän hevonpilttuuta.
Olis paljon hauskempaa jos joku Elastinen kulkis piripsykoosissa kaduilla mutka kourassa ja pistäis kyttiä jäihin. Pikku G istuis nuorisovankilassa ammuttuaan Raimssin jne. Jos kerran pitää plagioida niin tekisivät sen edes kunnolla.
Olettekos muuten kuulleet Promoen settejä? Kuulin tuossa muutama päivä sitten yhen sinkun uudelta levyltä, ja aika hyvän kuuloista oli. Sellaista jonkinlaista poliittista matskua, mutta suht. leppoisa groove.
Mitenkäs muuten D12:a vois luonnehtia? Ei se nyt sen progempaa välttämättä oo, mut jotenkin erilaista kuitenkin. En oo sit kuullu ku Devil's Nightia ja se ainakin toimii hyvin.
Tiesittekö, että on olemassa myös valkoisten esittämää äärirasistista rap-musiikkia. Se on.. öö..outoa ja musiikillisesti yleensä erittäin huonoa. Warcom Media on julkaissut ainakin yhden CD:n.
Mitenkäs muuten D12:a vois luonnehtia? Ei se nyt sen progempaa välttämättä oo, mut jotenkin erilaista kuitenkin. En oo sit kuullu ku Devil's Nightia ja se ainakin toimii hyvin.
D12 on mielestäni aika perusryhmä jossa ei hirveesti mitään omaa ole. Muutenkin tyypit taitavat enemmän haluta keskittyä sooloprojekteihinsa.
Off-Topic: 300.viesti!
D12 on mielestäni aika perusryhmä jossa ei hirveesti mitään omaa ole. Muutenkin tyypit taitavat enemmän haluta keskittyä sooloprojekteihinsa.
Voi olla...vaikee sanoo ku ei tuu hiphoppia niin paljoo kuunneltua. Nehän on tulossa Suomeenkin joskus syksyllä, ilman sitä kalpeaa Detroitilaista kylläkin.
Haa, puolivuosittaiselta avanthop-nostolta ei voi enää välttyä, sorg:
Perjantaina 17.12. julkaistaan Semifinalissa KONTACKTO: Kasperi Laine & kummitusorkesteri -CD, pääesiintyjänä KAUCAS.
"Kontackto eli Kasperi Laine on lappeenrantalaisen Kaucas-yhtyeen DJ/tuottaja. Kaucas nosti vuoden takaisella Saastaa suusta albumillaan suomihiphopin uudelle punkimmalle ja avantgardemmalle tasolle, ja nyt Kontackto vie Suomen instrumentaali- ja biittikuviot ns. nextille levelille sooloalbumillaan, jolla kummitukset soittavat enimmäkseen toisistaan tietämättä vähän kaikkea selloista elektroniikkaan. Tämän jälkeen Kontakto katkoo biitit kipeiksi ja yhdistelee niitä houreisiin visioihin cronenbergmaisesta äänien huvipuistosta, jonka varjoteatterissa väijyy jotain selittämätöntä..."
Tai jotain 8)
TJEU: www.badvugum.com/bv2 --> mp3 clips
Liput sentään konkreettiset 6 euroa.
Progempi hiphop? Eiks se magyar posse oo nimestä päätellen hiphoppia kun taas jotku sanoo että se on progea, joten... siinä teille proge-hoppia! NIIN!
Sixtoon uusin on aika kiva ja progi. Makeita taustoja, joita normaali hoppari saattaisi jopa vierestaa..
Hei tiedättekö semmosen räppibiisin jossa lauletaan (sic) notta 'You can't bring us down'. Esittäjää en tiedä. Kuulin tämän raidan reilu kuukaus sitten radio hesasta. Sinä hetkenä (viimeistään) tajusin, että hiphop voi olla mahtavaa musiikkia.
Ei se kyllä progia ollut, mistä tsori.
Mulla on ollut rap-kausi taas kerran, aika Wu-Tang-painotteinen tosin. Raekwonin eka soololevy Only Built 4 Cuban Linx... on tietyllä varauksella "progempaa hiphoppia". Periaatteessa teemalevy jossa Raekwon räppää Lou Diamond aliaksellaan mafia-tarinoita. Normaalien kungfu-samplejen tilalla on sampleja mafia- ja rikosleffoista.
RZAn ja Dr. Dren tuottama osa 2 ilmestyy tän vuoden lopulla! RZAn tuotannot on kyllä sopivan häiriintyneitä nykyään (kuunnelkaa vaikka The W:tä).
Onko kellään kokemusta Masta Killan sooloista?
En tiedä meneekö metsään mutta Don Johnson Big Bandin "Support de Microphones" ihan mainio hip-hop lätty. Niistä uusimmista en sit mene sanomaan mitään.
Entäs Giant Robot?
Blackalisiouksesta voisi kehua vaikka Nia levyä, joka useamman kuuntelun jälkeen muodostuu loistavaksi.
Kyseinen poppoo samplaa Pekka Pohjolaa uusimmalla(?) levyllään. Aika mielenkiintoisesti upotettu torvikohta tuonne taustalle. Tuskin huomaa. Biisi kyllä kuulostaa muuten aika paljon Don Johnson Big Bandilta...
Kiva että Pekka Pohjola kiinnosta hiphoppareita. Samplasihan DJ Shadowkin levyllään Endtroducing jo 10 v. sitten Pekkaa.
tämmönenkin viestiketju.
hmm ei hip-hop tosiaankaan läheskään aina paskaa ole.
jopa mtv:n r&b-shitti on niin kerroksellista ja uutuutta tavoittelevaa että vähän progeaki.
Mut... mul on ainaki biisi Sole - Selling Live Water - 09 - Slow Cold Drops, ja on aika hyvä, sinfonista. En sitte progeudesta tiedä mutta ainakin erilaista.
No, ainakin kaveri kuuntelee progressiivista hiphoppia, klassista ja shoegazea tms enimmäkseen, ni voi siltä kysyä lissää
Kah, Kanye West on yhdistänyt progen ja hiphopin ihan kirjaimellisesti. :P
Tässä sämpläyksen kohteena Canin Sing Swan Song:
http://www.youtube.com/watch?v=Il_lF4t9xlw
Steely Danin Kid Charlemagne myös päässyt kierrätykseen:
http://www.youtube.com/watch?v=wEwIefp7rR0
Uuh.
Eräillä klassisen musiikin foorumeilla liikkuu snobeja, jotka ovat joskus kuulleet radiosta Britney Spearsia ja siltä pohjalta ovat valmiita väittämään, että mikään populäärimusiikki ei ole missään nimessä kuuntelemisen arvoista. Jos joku erehtyy ehdottamaan heille vaikkapa King Crimsoniin tai Univers Zeroon tutustumista niin vastaus on, että he tietävät jo sen olevan paskaa koska se on (heidän näkökulmastaan katsottuna) samaa genreä kuin Britney.
Tää oli aika hyvä pointti. Just äsken maikkarilla oli Mestareita ja Perillisiä. Kapellimestari Jorma Panulalta kysyttiin, kiinnostaako häntä 'kevyt musiikki' ollenkaan. Ylimielisesti vastasi jotain että ei kiinnosta ollenkaan, ala-arvoista viihdettä.
Voi perse! Että mulla oli hauskaa lukea tätä threadia :lol: Tällainen tervehenkinen asioista vittuilu on nyt puuttunut täältä pitkään...