perse
Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (12 kommenttia)
Saatana! Suihkuun piti mennä niin hanasta tullee vaan kylymää vettä. Perse, sama homma oli sunnuntaina. Eikö ne helevetti saa sitä termostaattia koriattua? Muutenki eilen illalla oli vilunen olo ja tuntu että lentsu tullee (ei se kuitenkaan tullu) niin aamulla pittää sitte vielä mennä jääkylymään suihkuun. Sairasta hommaa.
+/- saldo : 0 | Tweet
Mut sehän vaan karaisee
No kyllähän sitä lämmintä vettä nyt tullee ku mää oon jo palelluttanu ihteni :mad:
Sun täytyy alkaa treenaamaan vastaisen varalle; lasket joka aamu veden lämpötilaa aina hitusen kunnes jääkylmässä vedessä kylpeminen sujuu. Seuraavan kerran kun huomaat että ei tule lämmintä vettä, voit nauraa sellaista mielipuolista elokuvanaurua... :D
Tiesittekö että lääketieteen mukaan ns. kylmettymisellä ja hengitystieinfektioilla ei ole minkäänlaista yhteyttä toisiinsa, vaikka arkikokemuksen mukaan märistä jaloista tuleekin kurkku kipeäksi.
Doc.B.D kirjoitti 23/12/2003 klo 10:04: Tiesittekö että lääketieteen mukaan ns. kylmettymisellä ja hengitystieinfektioilla ei ole minkäänlaista yhteyttä toisiinsa, vaikka arkikokemuksen mukaan märistä jaloista tuleekin kurkku kipeäksi.
Kyllä tuo on tiedossa. Eihän ne bakteerit ja virukset tarttuessaan tiedä, onko "uhrilla" märät jalat vai ei. Voisi tosin ajatella, että itsensä palelluttaminen laskisi puolustuskykyä ja sitä kautta edesauttaisi sairastumista. Näin maalaisjärjellä.
Ai niin, Hezzu, eikö lämpimän veden palattua olisi ollut mukava mennä puoleksi tunniksi kuuman suihkun alle? Tuo on minulla ainoa tapa lähteä liikkeelle kylmänä talviaamuna. Ja kupillinen kuumaa glögiä auttaa asiaa.\n[Muokattu 23/12/2003 / MZ]
Joo, siis itseasiassa ole aika varma että kylmettymisellä ja infektoilla on jokin yhteys, mutta lääketieteen virallinen kanta tuollainen, koska tilastollista evidenssiä ei ole. Kokonaan toinen asia on se, että vaikka lääketieteen parissa tehtävää kvantitatiivista tutkimusta pidetään yleensä kaikenlaisen luotettavuuden malliesimerkkinä, itse suhtaudun siihen aika skeptisesti. Mm. virallisen totuuden mukaan mielialalääkkeet ovat erittäin tehokkaita, mutta tutkimusten meta-analyysit todistavat aivan toista. Virallinen totuus löytyy kuitenkin vielä yksittäisten tutkimusten tuloksista. Luulen ja veikkaan, että kovien tieteiden tilastollisia tarkastelutapoja tullaan vielä 50 vuoden sisällä tarkistamaan kovalla kädellä.
En tunne tilastotieteellisiä menetelmiä kovin hyvin, joten siihen en ota kantaa, mutta muistan lukeneeni tutkimuksesta, jossa todettiin mielialalääkkeiden (masennuslääkkeiden) lisäävän itsemurhariskiä varsinkin hoidon alkuvaiheessa, mikäli rinnalla ei ole myös jonkinlaista psykoterapiaa.
No emmäkään mikään tilastotieteilijä ole.. nyt kun ottaa huomioon, että psykoterapiankin hyödyllisyys on arvailujen varasssa, niin siinäpä sitä onkin ihmettelemistä.
Perseestä puheenollen, kuka haluaa nettiosoitteeseensa Tom of Finlandin joulukortin...? Panee tulemaan sähköpostiosoitteensa mulle, niin tulee.:D
Doc.B.D, hanki Jyri Puhakaisen "Persoonan kieltäjät (like)", aivotutkimuksen ja sen totuuden kritiikkiä. Helppolukuista mukavan hyökkäävällä otteella. Lue, jollet ole jo sitä tehnyt.
Jos on hotellissa suihkussa, usein tulee kylmää. Mutta kun suihkun pää on kainalon korkeudella, ei ole siinä pisteessä tukka kastunut, joten saa itsensä äkkiä kuivatuksi ja vaatteisiin.
Doc.B.D, hanki Jyri Puhakaisen "Persoonan kieltäjät (like)", aivotutkimuksen ja sen totuuden kritiikkiä.
En ole tuota lukenut, mutta tiedän kirjan sisällön pääpiirteittäin.
Mitä tulee noihin serotoniinilääkkeisiin, niin on "hauska" nähdä millaisia sivuvaikutuksia niillä havaitaan olevan lähimmän 40 vuoden sisällä. Nykyisistä markkinoilla olevista lääkkeistä ei ole käsittääkseni edes yhden ihmissukupolven mittaisia seurantatutkimuksia. Jos joku tietää paremmin, niin kertokoon.