Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Joulukyskä

Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten (11 kommenttia)
Heippa homepallo.

Kaipaisin selvennystä seuraavaan asiaan: joulu on tunnetusti Joulupukin nimipäivä. Mutta kuka on tämä Jesus-niminen hemmo, joka mainitaan aina joskus Joulun yhteydessä? Nimestä päätellen kyseessä on Joulupukin meksikolainen varastomies. Mutta miksi yksi varastohemmo nostetaan aina esille: voisiko olla että Joulupukki on tämän nuorukaisen isä???

Toisaalta ihmetyttää, että Joulupukki asuu Lapissa, mutta kuvista päätellen Jesus on roikkunut kibbutzilla pari kaverinsa kanssa 30-ikävuodesta pitäen. Huh??

+/- saldo : 0 |

  darshan kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jesus on Joulupukin etunimi.

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jesus on aika vanha juttu. Sillä kun on toi pitkä tukka ja kuulemma rauhan aatteen levitys mielessä, niin luulisin että 60 luku, jolloin oli enemmän noita hippejä.;)

  Vasemmistolainenkin taitaa olla, Halosen ja Tuomiojan kavereita. Ainakaan sillä ei ole mitään tekemistä presidentti Bushin kanssa. VAikka tuokin sen tapaisia joskus murjaisee. Mainoskamppanja vaan.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Tiettyjä yhteisiä piirteitä toki on mutta.... Joulupukki selvästi pröystäilee hienoilla vaatteilla kun taas Jeesuksella on paljo arkisempi vaatetus. Joulupukki on selvästikin rikas, mutta Jeesushan oli vain puusepän poika ja ilmeisesti suht köyhä. Molemmat on kyllä varsin hyväntahtosia ja jakavat mieluusti lahjoja. Oisko niin että Jeesus nousikin ylös kuolleista Joulupukkina, mutta jatkoi silti entisissä hommissaan? Tokihan sitä varmaan vuosituhansien kuluessa kertyy sen verran omaisuutta, että on sitten varaa hienompaan vaatetukseen. Ja ehkä hän vaan tunsi olonsa tukalaksi ilmaston tai vainojen takia siellä Israelissa ja muutti siksi Suomen lappiin?

  Ei tähän varmaan selvää vastausta löydy, pitäisi kai kysyä Joulupukilta suoraan, että mikä hän on miehiään.

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hupaisa otus tämä ihminen, uskoo kaikenlaisiin ihmeisiin
  http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2003/12/26/BAGSD3UKU51.DTL


  Sherwin placed a four-foot-tall Christmas tree in front of his store. Surrounded by fallen bricks and piles of wood, the tree showed that the spirit of Christmas could persist amid the devastation.

  "It's our tree of miracles. (The earthquake) affected the joy, but it didn't affect our thankfulness," he said. "It's given us a lot to be thankful for."

  Eli jouluna on joku tällainen SPIRIT likkeellä. Kai sitä jotkut ottaa pullostakin, spirits.\n[Muokattu 26/12/2003 / EsaJii]

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EsaJii kirjoitti 26/12/2003 klo 14:10: Jesus on aika vanha juttu.
  Vasemmistolainenkin taitaa olla, Halosen ja Tuomiojan kavereita.

  Puhutaanko nyt samasta tyypistä, jonka suuhun on laitettu mm. seuraavat sanat: köyhät ovat aina keskuudessanne, antakaa kuolleiden haudata kuolleet, älkää heittäkö helmiä sikojen eteen, antakaa keisarille mikä keisarin on, ja jumalalle mikä jumalan on. Sorry, mutta Jessellä ei ollut minkäälaista yhdenmukaista sosiaalipoliittista linjaa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hezzu kirjoitti 26/12/2003 klo 14:42: Oisko niin että Jeesus nousikin ylös kuolleista Joulupukkina, mutta jatkoi silti entisissä hommissaan?


  Siis joulupukki on ylösnoussut Jeesus? Hitto, tuossa on kyllä ideaa. Miten muuten joulupukki pystyisi muka jakamaan kaikille maailman lapsille lahjoja ja olemaan monessa paikkaa yhtäaikaa, ellei sillä olisi takataskussa messiaanisia supervoimia?

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  <<jonka suuhun on laitettu mm. seuraavat sanat: >>

  Juu, Jeesuksella on ongelmia, hänen suuhun on laitettu niin paljon sanoja, ja ihmeitä on kasattu hänen saavutusluetteloon.

  Oikeastaan on varmaan ollut eläessään ihan yhtä hyvä heppu kuin Willie Nelson.

  Tämä Joulupukki tuntuu liittyvään kaupantekoon ja talouteen ja tässä kai kaupataan kalkkunaa
  http://image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2003/12/24/2bell.jpg


  tiedä onko Joulupukissa mitään oikeata kun kuorii kaiken irrallisen ja kuoren pois.\n[Muokattu 26/12/2003 / EsaJii]

  Stello kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeesus
  ... St. Nicholas ("joulupukki")

  YrjöAlkio kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jeesus oli epäonnistunut yritys saada joulu tuottoisaksi

  Markkutapio kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jeesuksella oli todennäköisesti tumma iho, leveät kasvot ja iso nenä (lainaus TK:sta vuodelta 2001)

  Stereotyyppinen tapa kuvata Jeesus vaaleaihoisena, hoikkana ja hienopiirteisenä on renessanssiajan perua ja heijastaa senaikaisia esteettisiä ihanteita. Ilmeisesti Jeesus oli kuitenkin tummaihoinen, parrakas ja kiharahiuksinen ja hänellä oli leveät kasvot ja huomattavan kookas nenä. Näin on päätellyt brittiläisen Manchesterin yliopiston oikeuslääketieteen tutkija Richard Neave. Hän perustaa teoriansa Israelista löydettyyn 2000 vuotta vanhaan pääkalloon, joka israelilaisarkeologien mukaan kuului 'tyypilliselle' tuon ajan juutalaismiehelle. Neave laati kallon perusteella tietokonemallin kasvoista. Hiusten ja parran malli saatiin ensimmäisinä vuosisatoina Pohjois-Irakissa tehdyistä Jeesusta esittävistä freskoista. Ihonväri pääteltiin Palestiinan tuolloisen ilmaston perusteella. Neaven luoma kuva ei siis esitä Jeesusta vaan perustuu olettamukseen, että Jeesus oli 'keskivertojuutalaisen' näköinen. Neaven malli tehtiin Uuden testamentin tapahtumista kertovaa BBC:n Son of God -dokumenttisarjaa varten.

  juuffo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Markkutapio :
  Jeesuksella oli todennäköisesti tumma iho, leveät kasvot ja iso nenä (lainaus TK:sta vuodelta 2001)


  Ei se muoto vaan sisältö!