Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Enki Bilal: 32. joulukuuta

MelancholyMan kirjoitti noin 16 vuotta sitten (8 kommenttia)
Onko kukaan lukenut uutta Bilalia?

Ilmeisesti jatkoa loistavalle Hirviön unelle..

Bilal on ehdottomasti sarjakuvasuosikkejani.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hirviön uni oli aivan hanurista.

  MelancholyMan kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luonteva jatko Hirviön unelle, ei ehkä kuitenkaan aivan yhtä hieno. Trilogian päätösosa sais ilmestyä pian...

  Mitäs mieltä crimso on Nikopol-trilogiasta?

  MelancholyMan kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kolmas osa "Tapaamme Pariisissa" on vihdoin ilmestynyt. Tilaus nettikaupasta on tehty, joten ensi viikolla tuon päässee lukemaan.

  PeeHoo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hirviön uni oli aivan hanurista.


  Joo, Bilal vois välillä keskittyä myös sisältöön.

  Hui-Hai kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitä te oikein odotatte? Pitäisikö Bilalin tuhrustaa samaa runkkausroskaa, mitä 80% sarjakuvasta on, tai Falangeja ja Metsästysretkeä aina vain uudelleen?

  En minäkään koe esteettisen hekuman kliimaksia Bilalin viimeisiä tutkaillessani, mutta eräiden Kvaakin ihmisten lailla puolustaisin Bilalin oikeutta hakea teitä uudenlaiseen ilmaisuun. Kaiken sarjiksen ei sentään tarvitse olla akuankkaa - edes Suomessa - eikä tisumisujen avaruusseksiä.

  Meinaan, että olin sekä jotenkin hämmentynyt että "puhdistunut" kun laskin käsistäni albumin Neljä? (viimeinen näytös). Vaikea pukea sanoiksi. Freud the Bladerunner meets Phänomenologie des Geistes Zonella etsiessään Sein und Zeitia (eli Trashmetal meets Tangerine Dream). Siis: hurja miksaus.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se Bilailin animaatioelokuva oli kans sellanen kylmä kalkkuna, mutta aika upea...

  Mielenkiintinen sukulaisuus; Metsästysretki tuli mieleeni Paavoharjun Laulua Laakson Kukista kuunnellessa; Ei sisällöstään, vaan MUODOSTAAN!!! Paavoharjulla juttu etenee unenomaisesti, Bilalilla painajaisunen....

  Hui-Hai kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sorry, en keksi Bilalin animaatioelokuvaa. Paavoharjusta en tiedä mitään. Ainoa assosiaatio vie Kotiharjuun (se vanha ralli kun kotiharjun päällä laulaa lintunen). Taitaa viedä... harjulta metsään?

  Mutta tuo Bilalin ilmaisu. En ole sarjakuvaihmisiä siinä mielessä, että tuntisin esim. viime 20 vuoden sarjista kuin sattumanvaraisesti. Joitain selaillut, joitain katsellut, mutta mikään ei ole vaikuttanut kuin Bilal. Hänellä on jutuissaan jotain... - en tiedä miten sitä pitäisi kuvailla... se vain on vaikuttavaa tavalla, jota mikään näkemäni sarjis ei ole. Hiljentää.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sen rainan nimi on kait IMMORTAL ja se perustuu tähän trilogiaan jossa on muistaakseni useampiakin osia, siis missä se pyramidi parkkeeraa Pariisin yläpuolelle... Mielenkiintoinen!