Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

true doom

Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (26 kommenttia)
http://www.unimeri.com/PsychotropicZone/reviews_2004.fi.php#REVERENDBIZARRE


Lukasin aamulla tuon Astron arvostelun ja tuli mieleen, että moinen levy saattais löytyä työpaikalta hyllystä. Muutaman minuutin testauksen jäläkeen levy lähti mukaan.

,,/ :mad: ,,/

+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole kuullut noita äijiä, mutta lieneekö tyyli lähinnä Saint Vituksen varhaistuotantoa? Vai olisko Electric Wizard sittenkin lähempänä?
  Kertokaa.

  Saint Vitus'ta muuten sanotaan joskus psykedeeliseksi doomiksi. Johtohahmolle herra Winolle taisi olla LSD ainakin tuttua - kaikista muista aineista nyt puhumattakaan.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis mie en ossaa enkä voi verrata tätä mihinkään ku tää on mun eka doom-levy :D

  apazuzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bändi oli viime kesän TUSKASSA, musiikki kuulosti hyvältä mutta soitto takkuili jonkun verran, levyä en ole ostanut.

  Hopkins kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "In the Rectory of the Bizarre Reverend" löytyy hyllystä. Kyllä toi mieluummin on sitä vanhaa St. Vitusta. Varsin vähäeleistä junnausta ja laulaja Albertkin on selkeästi jotain maneereita ominut Scott Reagersilta. Tietysti pakolliset Black Sabbath -poljennotkin ovat mukana. Ei tämä ole mitään massiivisen raskasta riffivyörytystä Electric Wizardin tyyliin, soundit ovat mielestäni paikoitellen jopa hieman liian ohuet. Mutta mainio ja "perinnetietoinen" levy kuitenkin.

  En ole tota uutta "Harbinger of Metal" -ep:tä (jep, epksi sitä pitäisi kutsua, vaikka mittaa on yli 70min.) kuullut, mutta kuulemma se on raskaampaa ja vielä junnaavampaa kuin edeltäjänsä.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyll mie luulen että noi pärjäis melko hyvin jossain hitaasti soiton sm-kisoissa tms. :)

  Hopkins kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  apazuzu kirjoitti 23/1/2004 klo 19:20: Bändi oli viime kesän TUSKASSA, musiikki kuulosti hyvältä mutta soitto takkuili jonkun verran, levyä en ole ostanut.

  Itse olin myös paikan päällä. Eivät epävireinen kitara ja laiska soitanta oikein vakuuttaneet. Sen sijaan Friends of Hell -kiertueella Tampereen yo-talolla bändi muistaakseni toimi elävänä aivan loistavasti. :cool:

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  RB:n kaverit ovat lupautuneet 19.3. Zoneen keikalle! Mukana myös Turkulainen stoner-akti Kamel. Stellassa vaan ovat sählänneet, ja sama päivä annettu myös Club Rock Hellille... Eli pientä epävarmuutta vielä ilmassa.

  Saint Vitus jyrää!

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Winon kitarasta ei koskaan lähtenyt yhtään ylimääräistä riffiä. Hehe, Spirit Caravan ja Obsessed´kin ovat loistavia. Miksi kuunnella jotain pikkupoikia etu-Töölöstä, kun on tarjolla täyttä tavaraakin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  OSAAKOHAN POJAT ROKATA??





  (Spirit Caravan)

  CosmicJazz kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  In the Rectory of the Bizarre Reverend on minun mielestäni oikein hyvä doom-levy (maksaa nyt muuten vain 6,90 Mega Epeksestä), sitä voi verrata vaikka Sabbathin Master of Reality-levyyn - paitsi että biisit ovat pitempiä.

  Harbringer of Metalista sen sijaan en tykkää ollenkaan yhtä paljon. Liian junnaava, liian vähän laulua, ja 20-minuuttinen "From the Void" on hirveä biisi. Siinä on vain örinää, ja keskellä 5-minuuttinen doomtyylinen rumpusoolo. Erittäin tylsä! :P
  Tietysti Harbringerillakin on joitakin hyviä biisejä, mutta Rectory toimii paljon paremmin kokonaisuutena.

  Edit: Jos haluaa hyvää doomia, niin Candlemass määrää! Kaikki niitten 80-luvun levyt ovat mestariteoksia! Se on faktaa! m/ ;)\n[Muokattu 24/1/2004 / CosmicJazz]

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yhdessä Electric Wizardin Let us Prey -levyn arvostelussa sanottiin, että kuuntelukokemus vastaa sitä kuin kaadetaisiin autokuormallinen soraa niskaan. Laittamattomasti sanottu, heh..

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Edit: Jos haluaa hyvää doomia, niin Candlemass määrää! Kaikki niitten 80-luvun levyt ovat mestariteoksia! Se on faktaa! m/ ;)


  Totta! Kyllähän nämäkin toki hyllystä löytyy. Mulla oli vuosikausia Epicus Doomicus Metallicus -selkälippu farkkurotsin selässä!;)

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Doc.B.D kirjoitti 24/1/2004 klo 09:31: Winon kitarasta ei koskaan lähtenyt yhtään ylimääräistä riffiä. Hehe, Spirit Caravan ja Obsessed´kin ovat loistavia. Miksi kuunnella jotain pikkupoikia etu-Töölöstä, kun on tarjolla täyttä tavaraakin.


  Montako levyä muuten Obsessedilta on tullut? Multa löytyy demojen lisäksi vinyylinä vain Obsessed ja Lunar Womb. Spirit Caravania ja Place of Skullsia en ole kuullutkaan....:(

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Astro kirjoitti 25/1/2004 klo 08:55:Montako levyä muuten Obsessedilta on tullut? Multa löytyy demojen lisäksi vinyylinä vain Obsessed ja Lunar Womb. Spirit Caravania ja Place of Skullsia en ole kuullutkaan(

  Noiden lisäksi on Sonylle (!!!) 1994 tehty The Church Within sekä Southern Lord -laftkan Incarnate (1999) joka on kokoelma singlejä ja livenauhoja. Kuulemma hyväkin, mutta en omista toistaiseksi.

  Lunar Wombilla on paljon sellaisia riffikoukkuja, että meinaa paskantaa pelkästä ilosta huosuihin - The Church Withillä niitä on paljon vähemmän ja levy on vähän yksitoikkoinen.

  Spirit Caravan on sen verran up tempo, että lähenee stoneria. Place of Skull on vanhakantaisempaa doomia.

  EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tosta CosmicJazzin Candlemass mainostelusta tulikin mieleen, että olisiko ehdotuksia samanlaisiin yhtyeisiin, siis puhtaalla laululla jne.
  Oon tykästynyt noihin 80-luvun Candlemasseihin kovasti, ja kyllä se laulaja on kovis!

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No vaikka Solitude Aeturnus, Revelation, Trouble... Nämä siis kaikki vanhempia, melodisia jne.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Astro luetteli jo parhaat, tässä loput: Iron Man, Internal Void, Penance.

  Hopkins kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pah, eivät ne vielä siihen lopu.

  Ehdottomasti kannattaa katsastaa brittiläinen Solstice, joka soittaa melodista ja paikoitellen varsin NWOBHM-vaikutteista doomia. Bändin toinen levy "New Dark Age" (edesmenneen Misantrophyn julkaisu) on mahtava, tahtoisi sanoa, että yksi parhaimmista doom-levyistä ikinä vaikka onkin 90-luvun loppupuolella tehty. Todella tarttuvia biisejä, tunnelmallisia folkrenkutuksia siellä lomassa... Osta jos löydät jostain. Ensimmäinen pitkäsoitto "Lamentations" on myös hieno, tosin kuullostaa välillä hieman liikaa Solitude Aeturnus -kloonilta.

  DoomSword tulee Italiasta ja soittaa eeppistä doomheviä enemmänkin viikinki/miekkaosastolta. Bändin nimi kertoo oikeastaan mistä tässä on kysymys. Voisi ehkä sanoa jonkinlaiseksi Candlemassin ja Manowarin risteytymäksi. Todella hyvä.

  Sujuvaa eeppistä doomia soittaa myös saksalainen Mirror of Deception, joka muuten tulee toukokuussa kiertämään Suomea vieläkin legendaarisemman ruotsalaisen doomjumala Count Ravenin seurassa. Itse saan tohkeissani ilmoittaa lämmitteleväni näitä Tampereella oman bändini Garden of Wormin kanssa, mistä päästään siihen, että kotimaista undergroundia on aina hyvä kannattaa: "The witch comes back to life" -demoa saa yhä hintaan 3€ vaikkapa minulta osoitteesta erno.taipale (a) suomi24.fi. :wink:

  Mmh, kyllä noita hyviä doombändejä löytyy enemmänkin, jos vain malttaa penkoa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pah, eivät ne vielä siihen lopu.


  Joo, Solar Anus unohtu.

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olisiko mitään hyviä ehdotuksia mahdollisimman hitaaseen ja örisevään musiikkiin? Ei haittaa, jos "koristeina" on naislaulua ja jotain synajuttuja.
  Shape of Despairia olen parin biisin verran kuunnellut, ja se vaikuttaa varsin lupaavalta.

  CosmicJazz kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olisiko mitään hyviä ehdotuksia mahdollisimman hitaaseen ja örisevään musiikkiin?


  Miten olisi Swallow the Sun?
  http://www.swallowthesun.net/

  Maldoror kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olisiko mitään hyviä ehdotuksia mahdollisimman hitaaseen ja örisevään musiikkiin?


  Miten olisi Swallow the Sun?
  http://www.swallowthesun.net/


  Höpöhöpö, tuohan nyt on vielä varsin nopeatempoista, ainakin tässä kontekstissa. Kokeile vaikka Winteriä, Thergothonia, Skepticismiä, Unholyä ja/tai Evokenia.

  prognroll kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta muistaakos kukaan vanhaa kunnon confessoria...uudempi blueprint soul EP on kunnon doomia! vanha condemned-levy toimii myös oikein kivasti...niiltä kai on tulossa uus kokopitkä tässä.

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tietääkö kukaan mitään portugalilaisesta death/doom-bändistä nimeltä Desire?
  Joskus ostin kokkolalaisesta divarista kannen perusteella levyn Infinity...jotain.
  Varsin mukavaa tunnelmointia, mutta bändistä en ole netistä löytänyt oikein mitään.

  feralis kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta muistaakos kukaan vanhaa kunnon confessoria...uudempi blueprint soul EP on kunnon doomia! vanha condemned-levy toimii myös oikein kivasti...niiltä kai on tulossa uus kokopitkä tässä.


  Confessorin kokopitkä Unraveled on kyllä ilmestynyt, ja täytyy sanoa, että on toimiva pakkaus. Hidasta, groovaavaa ja ilmavaa. Etenkin rumputyöskentely on niin mukavan monipuolista, että sitä on jää seurailemaan pitkin levyä. Scott Jeffreysin vokaalit eivät varmaankaan kaikkia miellytä, mutta ainakin minä olen ihan tyytyväinen tähän alentuneeseen vokaalitasoon (verrattuna siihen 90-luvun taitteeseen).

  ttt kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  In the Rectory of the Bizarre Reverend on minun mielestäni oikein hyvä doom-levy (maksaa nyt muuten vain 6,90 Mega Epeksestä), sitä voi verrata vaikka Sabbathin Master of Reality-levyyn - paitsi että biisit ovat pitempiä.

  Harbringer of Metalista sen sijaan en tykkää ollenkaan yhtä paljon. Liian junnaava, liian vähän laulua, ja 20-minuuttinen "From the Void" on hirveä biisi. Siinä on vain örinää, ja keskellä 5-minuuttinen doomtyylinen rumpusoolo. Erittäin tylsä! :P
  Tietysti Harbringerillakin on joitakin hyviä biisejä, mutta Rectory toimii paljon paremmin kokonaisuutena.

  [Muokattu 24/1/2004 / CosmicJazz]


  njoo, in the rectory... on varmaan se 1cd;n painos, jos noin edullisesti löytyi. 2cd missä bonus-cd return to the rectory maksaa noin 16e. Suosittelen lämpimästi, se herätti kiinnostuksen ja samalla hommasin bändin kaikki saatavilla olevat cd:t(kun 7" on kai loppu?). Itse pidän RB:stä eniten heti mana manan (ym. Otran jutuista) suomessa eniten. Harbinger... vaatii kai kärsivällisyyttä, mutta kyllä se aukeaaa. ja from the void on kunnianoaoitus mm. Bonhamille ja warhille..
  itse suosittelen jokaista herrojen julkaisuja kaikille!!!