Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tuomari Nurmio

didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten (28 kommenttia)
Onkohan mitään tietoa tai aavistuksia koska Nurmio meinaa julkaista seuraavan levynsä, ehkäpä jo tämän vuoden aikana? Tuomari on varmaan ainut artisti, jonka uusia tuotoksia odotan vesi kielellä. Myöskin kiinnostaa tietää, mihin suuntaan vanha kameleontti seuraavaksi kääntyy. Nythän se on vääntänyt keikkaa Hillilän ja Vasaroiden kera jo aika pitkään, ja henkilökohtaisesti ainakin toivon että Vasarat pysyvät poissa Nurmion levytyksiltä, vaikka aivan kelpo musiikkia tekevätkin sarallaan. Keikat ovat osoittaneeet että Nurmion setti toimii paremmin ilman Vasaroita, ja Vasaroiden ilman Nurmiota. Mitä mieltä muut Nurmiosta noin yleensä?

+/- saldo : 0 |

    Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toivottavasti seuraava levy on Luuta ja nahkaa 2, eli Nurmio yksin. Taidan olla poikkeava, jotkut myöhemmät levyt kuten Hullu puutarhuri ja Luuta ja nahkaa maistuvat paremmin kuin alkuajan tuotokset. Ramona-tyyppisistä renkutuksista en oikein välitä.

    didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    4 ensimmäistä Nurmiota on kaikki klassikoita, Lasten Mehuhetki on soundiensa puolesta ehkä kiehtovin levy mitä tiedän, siihen ei kyllästy koskaan, nimibiisiä lukuunottamatta;) Sanoittajana Nurmio on omaa luokkaansa tässä maassa ja tällä kielellä, jotain A.W Yrjänöitä pitäisi lailla kieltää laulamasta suomeksi, hyh. Käytettyä Rakkautta on ehkä ainut hieman vähemmän innovatiivinen levy. Kuu on taas täyttä tavaraa mielestäni. 90-luvulla Nurmion tuotokset on silkkaa juhlaa, lukuunottamatta Karaokekuningas & Tanssipalatsi -levyjä, joita en oikeastaan laske täysipainoisiksi Nurmio-Albumeiksi lainabiiseineen. Hullu Puutarhuri on ainutlaatuinen äänite, mielipuolisinta musiikkia mitä on tehty, Luuta ja Nahkaa pelkistetyssä rankkuudessaan jälleen uusi aluevaltaus, 1999 on paluuta iskelmään ja kapakkatunnelmaan, mutta todella vahvasti toteutettuna, tykkään kovasti. Ja viimeisin levy korjasi taas potin.


    EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Punainen planeetta oli yks suosikki. Vähän rasittavia ne osa viimeisistä kuunnella.

    YrjöAlkio kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Maailman Pyörä Palaa on nakki.

    jossain kuulin Nurmion soittavan uutta tuotantoa kolmos kanavalla joka kosketti USA:aan hyökkäystä Irakiin. Meni jotenkin "pommit muistuttivat tähdenlentoja"...

    darshan kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, tekihän se sen harvinaisen kökön pikasinglen aiheesta.

    didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep, "Arabian Kuu" ei ehkä ollut ihan täysosuma Tuomarilta, mutta kyllä sitäkin ennemmin kuuntelee kun turpaansa ottaa;)
    Seuraavaa Nurmiota odottelen innolla siinäkin mielessä, että hän nauttii taiteilija-apurahaa, ja muistaakseni esitti apurahan saatuaan ajatuksia hyvinkin kokeellisen musiikin tekemisestä, kun taloudelliset paineet eivät niin määrää tekemisiä.

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse olen kyllä samoilla linjoilla Janusin kanssa siinä, että Hullu puutarhuri on Nurmion ehdotonta kärkeä. Esimerkiksi Lasten mehuhetki on toki loistava sekin, mutta Hullussa puutarhurissa vain on sitä jotain.

    YrjöAlkio kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    darshan kirjoitti 29/1/2004 klo 17:57: Joo, tekihän se sen harvinaisen kökön pikasinglen aiheesta.


    vähän samaa kamaa kun peitsamon äSKooPee

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nurmio oli eilen radiosa Jake Nymanin vieraana ja vihjas tulevasta levystä. Se on siis tehty kimpasa Vasaroitten kanssa. Meni hieman ohi, että millon se ilmestyy, mutta netistä löyty tämmönen:

    Tuomari Nurmiolta uusi levy Alamaailman Vasaroiden kanssa vuoden 2005 keväällä

    Alamaailman Vasaroiden sekä Tuomari Nurmio ja Tohtori Hillilä-duon yhteiskeikat ovat olleet niin inspiroivia, että kesäkuun alussa porukka vetäytyy äänittämään toistaiseksi vielä nimeämätöntä albumia Suomenlinnan Seawolf-studiolle.

    "Työnimeksi hommalle sopisi esimerkiksi Mustalaisleiri muuttaa helvettiin, vaikka ei se nyt ihan niin jyrkkää säätöä olekaan", Nurmio luonnehtii. "Soitimme ensi kertaa kimpassa viime kesänä Huvila-teltassa. Tuolloin ohjelmassa oli minun vanhoja biisejäni ikään kuin Vasara-sovituksina, mutta nyt on kuitenkin tarkoitus laittaa talteen nimenomaan tälle porukalle tehtyjä biisejä."

    Kesällä retkuetta on mahdollisuus kuulla ainakin Provinssirockissa, Tammerfestissä sekä Ruisrockissa. Nurmio povailee uuden albumin ilmestyvän joskus lokakuun puolella.

    "Se, että jengi alkoi kysellä tätä kamaa levynä, oli meille ikään kuin kohtalon osoittama tilaisuus. Alkuperäinen suunnitelmahan oli julkaista seuraavaksi minun ja Hillilän duo- kiekko. Mutta senhän voi toisaalta äänittää autotallissa heti kun sille päälle sattuu."

    Lähde: Soundi Kesäkuu 5/2004 (Petri Silas)


    Viimeisten tietojen mukaan levyn julkaisuajankohta on keväällä 2005


    Musicnaut kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Soitimme ensi kertaa kimpassa viime kesänä Huvila-teltassa."

    Ensiesiintyminen oli Faces-festareilla hieman aikaisemmin.

    fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuomari on ollut suosikkini jo useamman vuoden ajan, pienestä pitäen olen Nurmion musiikista pitänyt. Minuunkaan ei iske tuo Ramona-pelleily, lähinnä kaikki muu. Erityiseksi suosikki albumiksi on noussut viimeisin, Tuomari Nurmio & Korkein Oikeus: Täydellisyys varsinkin biisien ja soundiensa puolesta. Vanha Nurmio kolahtaa myös kovaa, on se aina ollut minulle henkilökohtaisesti rakasta musiikkia.
    Kotimaisista muusikoista juuri Nurmio on se kaiken huippu.

    Tonto kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meikäläinen innostui Nurmiosta lopullisesti ja peruuttamattomasti tuoreimman Korkein Oikeus -lätyn ja aiemman Luuta ja nahkaa -levyn myötä. Livenä KO-trio oli ällistyttävä. Toivottavasti sitä ei ole kokonaan haudattu nyt kun Nurmio tekee ilmeisesti vain kaksin Hillilän kanssa. Uutta materiaalia odotellaan sormet syyhyten myös Lapissa!

    JiiPee kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lasten Mehuhetki on biisinä psykedeelinen ja mustassa huumorissan sekä kipeä että hauska.

    Janus kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    HS:

    Tuomari Nurmiolle Soundi-palkinto

    Rocklehti Soundin 30-vuotisjuhlan kunniaksi jaettiin perjantaina ensi kertaa Soundi-palkinto merkittävälle musiikintekijälle. Tunnustuksen sai Tuomari Nurmio.

    Palkintoperusteluissa sanotaan, että Tuomari Nurmio on ammentanut musiikkinsa perusteet amerikkalaisen rockin rikkaasta historiasta, mutta "samalla miehen musiikkia leimaa rakkaus suomalaiseen kieleen, kulttuuriin ja elämään". Palkitsijoiden mielestä Nurmion musiikki on nautittavaa, uskottavaa ja totta, sillä sitä on tehty rakkaudella, kunnioituksella ja lämpimällä huumorillakin.

    Soundi-palkinnon pystin on suunnitellut lehden sivuilta tuttu piirtäjä ja toimittaja Juho Juntunen. Soundi-palkinto jaetaan vastedes vuosittain.

    Perjantaina julkaistiin myös Soundin 30-vuotisjuhlanumero. Lehti muun muassa listaa 50 kaikkien aikojen parasta kotimaista rockalbumia.

    Ykkösalbumiksi lehden kirjoittajakunta valitsi juuri Tuomari Nurmion ja Köyhien Ystävät -yhtyeen Kohdusta hautaan -levyn vuodelta 1979. Toiseksi rankattiin Wigwamin Nuclear Nightclub vuodelta 1975 ja kolmanneksi Hurriganesin Roadrunner vuodelta 1974.

    fitchet kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oikein.

    didja kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko Nurmion uusimmasta kuulohavaintoja?

    Tuomari Nurmio & Kongontien Orkesteri: Tangomanifesti

    1. Pettäjän tie
    2. Arrivederci Mona
    3. Mustat kyyneleet
    4. Ruusunen
    5. Hopeinen kuu
    6. Kuu kulkee hiljaa
    7. Valo yössä
    8. Siihen loppui satumaa
    9. Ankara
    10. Satumaa
    11. Auringon lapsonen

    (julkaistu 25.10.2006)

    Itsellä ainoastaan se keväällä julkaistu single, jossa biisit:
    Satumaa / Pettäjän tie / In Shackles and Chains

    Asiallista kamaa se, vaikka kyllä Nurmion oma matsku kiinnostaa enemmän, täytyy myöntää.

    Levyllä ei uusia biisejä näytä olevankaan, mutta miten nämä Nurmion vanhat klassikot kääntyy tangoksi? Pakko tämä on joka tapauksessa ostaa. Kommentteja?

    Greeny kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Veret seisauttavan levyn on Tuomari taas vääntänyt. Tango soi tyylikkäänä ja svengaavana. Omaksi suosikikseni on kolmen kuuntelukerran jälkeen noussut ehdoton tuleva tangoklassikko ”Arrivederci, Mona”. Aivan upea sovitus, saksofoni soi sydäntä särkevästi ja miehekäs taustakuoro myötäilee Tuomarin vetäessä perinteitä kunnioittavaa tangotekstiä vailla kaikkia maneereitaan ja tunteella. Hivelevä tausta urkuineen kaikkineen.
    Lainoista ”Hopeinen kuu” soi tömäkällä kitarariffillä ryyditettynä tukevana ja Pepa Päivinen soittaa kuin Seppo Rannikko nuorena. Leikittelin ajatuksella, että ”Satumaa” on tangoartistien ”I Got My Mojo Working” – kaikki sitä veivaa ja versioita on sadoittain. Jos Reijo Taipaleen versio vastaa Bobby ”Blue” Blandin versiota niin Tuomarin ”Satumaa” on Otis Spannin rujosti ruhjoma ”Mojo”. Kitara soi kuin ”You Really Got Me”:llä. Aika rankka tangoksi.
    Omista ”Siihen loppui satumaa” onnistuu luonnostaan hienosti tangona. Olen aina pitänyt tämän biisin tekstiä aivan yhtä hienona kuin Juicen ”Paperitähtiä” joka hiukka samaa aihetta käsittelee A:sta O:hon mennään niin kuin rockbisneksessäkin usein käy. ”Ankara” taas on taas kerran komea versiointi, edustanee maailmalla suosittua ja tunnettua ns. turkkilaista tangoa. ”Valo yössä” tango svengaa kuin J.J. Cale parhaimmillaan ja akustiset kitarat juhlivat läpi kappaleen (Antero Jakoila on sitä paitsi helevetin tyylikkään näköinen nykyään) – taitaa olla jo ainakin neljäs levytetty luenta biisistä. Mutta tätä kuunnellessani vasta kuulin, että ”valhetta vatvovat karkeat sanat” eikä ”valhetta tahkoavat karkeat sanat” kuten olen sujuvasti 27 vuotta kuunnellut.

    didja kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Uusi levy kuulostaa aivan helkkarin hyvältä. Ei Tuomari koskaan petä. Aivan täydellistä musiikkia sydänsuruiseen syksyyn. Tarkempaa analyysia ehkä myöhemmin.

    mutta miten tuon voi kuulla "valhetta tahkoavat karkeat sanat"?? ;)

    strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olen nyt viime aikoina kuunnellut Nurmion levyjä (ne neljä ekaa + Hullu puutarhuri), on se vaan äijä.

    Olen osan näistä hankkinut vasta nyt, joten en osaa vielä laittaa järjestykseen. Tuo Kohdusta hautaan ei parin kuuntelun perusteella tunnu iskevän, mutta katsotaan myöhemmin ;) Ei Punainen planeettakaan aluksi erikoiselta tuntunut.

    Seuraavaksi ilmeisesti kannattaa hankkia Luuta ja nahkaa? Mutta riittää näissäkin kyllä vielä kuuntelua..

    Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nurmiolla on ihan hyviä biisejä, olen nähnyt joskus 15 vuotta sitten keikallakin. Yhtään levyä en tosin omista vielä, mutta eiköhän senkin aika vielä tule. Punainen planeetta nyt ensimmäiseksi tulee mieleen kun ajattelee herran musiikkia. Siitä tuhannen rahayksikön hintaisista kengistä jne. kertovasta laulusta en ole koskaan pitänyt, muuten ei ole mikään biisi herättänyt ainakaan vastahankaisuutta korvakäytävässä.

    EberkJuho kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nurmiota on tullut kuunneltua aika paljon viime aikoina. Kohdusta hautaan, Lasten mehuhetki, Punainen planeetta, Hullu puutarhuri ja Kinaporin kalifaatti ovat kaikki loistavia levyjä. Tuohon Korkein Oikeus -juttuun pitäisi myös tutustua.

    Uusin levy, eli siis Tangomanifesti, ei juuri purrut. Sellainen 3/5 levy ehkäpä.

    strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No niin, tullut taas kuunneltua Nurmiota. Täytyy sanoa, että tuo Kohdusta Hautaan on muodostunut yhdeksi omista suosikeistani, ne biisit nyt vain ovat niin pirun kovia ;) Maailmanpyörä palaa on toinen suosikkini, aivan mahtava sekin.

    Punainen planeettakin on tietty kova, mutta Lasten mehuhetkestä olen saanut yliannostuksen ;) Se kun oli ainoa aikaisemmin tuttu Nurmio, olin Puhtilan ohjelmasta nauhoittanut kasetille..

    Nämä uudemmat levyt, jotka omistan (Hullu puutarhuri, Korkein oikeus ja 1999) eivät ole kuluneet levylautasella yhtä paljoa, vaikka varsinkin ensin mainittu on kova. Se vanha matsku on vain niin loisteliasta, että tykkään kuunnella sitä.

    Voisi silti vielä jotain Tuomaria hankkia, vaihtoehtoina ovat Kuu, Luuta ja Nahkaa sekä Kinaporin kalifaatti. Mitä suosittelisitte?

    Greeny kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä voisin suositella järjestyksessä Kinapori, Kuu ja L&N.
    Mutta tokihan kaikki Nurmion levyt pitää hankkia, ethän voi ohittaa muikeaa 1999 -kiekkoakaan?

    strummer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo 1999 mulla on, kuten edellisestä viestistä näkyy ;) Ostin sen vasta eilen, joten en ole ehtinyt niin kuunnella..

    Greeny kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jo vain, pitäisi lukea tarkemmin. Kuuntele ihmeessä, se on paljon muuakin kuin Tonnin Stiflat.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hullu Puutarhuri & Kinaporin Kalifaatti soivat aina välistä. Miksei tietysti jokunen muukin, vanhoja vinyylisinkkuja & lpitä...

    Greeny kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuomari edelleen kovassa vedossa. Eilen Tammerfestissä komea keikka Hunajaluiden kanssa. Vanhat biisit ovat tällä kokoonpanolla saaneet taas kerran uudenlaisen kuorrutuksen. Esa Kuloniemen slide soi komeastija Aijakin pääsi availemaan äänijänteitään "Kahleet" -biisillä. Tuomari on nykyään lavalla melko rento ja tunnelma tietysti katossa.

    juuffo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuomari edelleen kovassa vedossa. Eilen Tammerfestissä komea keikka Hunajaluiden kanssa.

    Missäsin Oulun, lähellä olin nytkin mutta en riittävän lähellä.
    Minulla kuitenkin NE nurmio levyt ovat kaks ekaa. Tämä live kattaus olisi kyllä ollut varmasti elämys.