Fairport Convention ja aikalaiset
EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten (64 kommenttia)
Muutamia albumeja löytyy. Tykkään eniten kun on viulisti mukana ja Thompson.
Sandy Dennykin OK.
Eniten pitkästyyttää lyriikat, jatkuvaa naimapuuhaa ja kostoja ja joisakin muissa bändeissä aika ronskia menoa. Immenkalvoja, noitia ym. Semmoinen kuin The Well Below The Valley on tyypillinen, vauvat tungetaan kaivoon, kun ei viitsitä kasvattaa lapsia.
Onhan noissa shokkiarvo, mutta sitten en jaksa toista kertaa kuunnella.
Sandy Dennykin OK.
Eniten pitkästyyttää lyriikat, jatkuvaa naimapuuhaa ja kostoja ja joisakin muissa bändeissä aika ronskia menoa. Immenkalvoja, noitia ym. Semmoinen kuin The Well Below The Valley on tyypillinen, vauvat tungetaan kaivoon, kun ei viitsitä kasvattaa lapsia.
Onhan noissa shokkiarvo, mutta sitten en jaksa toista kertaa kuunnella.
+/- saldo : 0 | Tweet
Eh? Miten tätä nyt pitäs jatkaa? Kansanmusiikkia tehtiin rahvasta hätkähdyttäneistä aiheista, aikansa Alibeja ja Rikosposteja nämä biisit, Fairport ja Co niihin sit lisäs moderninpaa soundia. Toin Liege & Lief on hyvä kaikkineen Crazy Man Maikkeleineen... SIt oli tietty nää hipit, niinkuin ISB, ja monia muita.
Eipä nuihin sanotuksiin oo niin hirveesti tullu kiinnittäneeksi huomiota... mutta osataan sitä suomessakin, kuunteleppas esim. Tarujen Saaren levyjä 8)
En tunne suomalaisia oikein hyvin, mutta Pihasoittajat oli OK. Mitäs ne akat siinä alkubiisissä (Hatukauppiaan aamu) laittoikaan herroille ampumatauluksi?
Mutta kuten sanottu, naimapuuhat kautta hitorian ennen pitkää on pitkästyttäviä. Jos siis itte tarttee ostaa levy. Konsertissa ne menee paremmin.
Lasketaanko Steeleye Span tähän mukaan? Itse olen tutustumassa kyseiseen genreen, ja mikä parempi paikka aloittaa kun äiteen levyhylly ;-)
Jack the Ladia ja DeDannaniakin olen kuunnellut, ja ne toimi kans. Lindisfarne ja Incredible string bandiä pitäs vielä kokeilla, kenelläkään ehdotuksia?
Mulla muuten laulettiin Pihasoittajien absurdia balladia tuutulauluks kun olin pieni, ei ihme että kuulosti tutulta yhellä loven kokoelmalla..
En ihan tohi vannomaan mennä, mutta Lindisfarnelta ei ehkä kahen ekan lisäksi tartte muuta hankkia. ISB:stä osaa joku varmaan kertoa enempi, mutta ainaski Hangman's Beautiful Daughter ja 5000 Spirits on suositeltavia.
Steeleye Span ihan hyvä, mutta siis lyriikat melko samoja. Gaudete oli latinaksi.
Steeleye Span on kyllä mun suosikki nuista brittifolkkaajista...
Tähänpä sopiikin lisätä Myllärit, niiden se Eta Pravda on klassikko ja miksei muutkin, ja HUOM! 07.02. Gloriassa Hesassa on niiden seuraavan levyn, Saaren Synty, julkistamiskeikka klo 21-03, et sinne, ja sit niillä on keikkoja ympäri Suomea. Niin näähän oli Suomalais-Ugrilainen folkrockbändi Petroskoista....
Lisää tietoja http://www.boxco-operative.org
Immenkalvoja, noitia ym. Semmoinen kuin The Well Below The Valley on tyypillinen, vauvat tungetaan kaivoon, kun ei viitsitä kasvattaa lapsia.Onhan noissa shokkiarvo, mutta sitten en jaksa toista kertaa kuunnella.
Hum.. mutta eikös immenkalvot, noidat ja lasten tunkeminen kaivoon ole melko arkipäiväisiä asiota..?
Jos katsoo omaa levyhyllyä, niin yleisimmät aiheet ovat:
- Core, yleinen mädäntyminen (metalli, power electronics)
- Seksuaalinen poikkeavuus (power electronics; Whitehouse!)
- Sota (metalli, noise, power electronics)
- Noituus (metalli, dark ambient)
Jos katsoo omaa levyhyllyä, niin yleisimmät aiheet ovat:
- Core(metalli, power electronics)
Core? Siemenkota, sisin, ydin, sydän jne. Tuo on jo tosi kipeää! Goren olisin vielä jotenkin ymmärtänyt :lol:
Eniten pitkästyyttää lyriikat, jatkuvaa naimapuuhaa ja kostoja ja joisakin muissa bändeissä aika ronskia menoa. Immenkalvoja, noitia ym.
Ovathan nuo aiheet ihan mukavaa vaihtelua.
Core? Siemenkota, sisin, ydin, sydän jne. Tuo on jo tosi kipeää! Goren olisin vielä jotenkin ymmärtänyt :lol:
Tjoo, meni vähän elokuva- ja musiikkitermit sekasin. Menenkin tästä nukkumaan..
BTW: Turun säätilanne:
Lämpötila: 0.7 °C
Kastepiste: 0.7 °C
Suhteellinen kosteus: 100 %
Tuulen nopeus: 9.3 m/s, länsi-luoteesta
Auringon teho: 51 W/m² (800 - 1000 W/m² on aurinkoinen kesäpäivä)
Ilmanpaine: 979.6 hPa
Sademäärä (vesi-) tänään:
(siis 00:00 GMT:stä saakka) 0.0
No, oikeastaan ne naimapuuhat ja muut toilauksetkin voi kiinnostaa, mutta vain jos biisin esittää sen tekijä. Ne muinaiset immet ovat kuoleet vuosisatoja sitten. Tuollaiset käsitteet tarttee elävöittää vaikka filminä.
Siis eikun filosofian & itsekirjoitetun puolelle folk-rock-osastolla: Tom Rapp & Pearls Before Swine sekä Nick Drake?
Lindisfarne ja Incredible string bandiä pitäs vielä kokeilla...
Lindisfarnen kolmesta ekasta on tullu remasterit.
Olin levykaupassa ja sattui käteen Fairport Convention bootleg. Osa on BBC äänityksiä, joten parempikin versio pitäisi löytyä. Tässä on äänitys jotain kotinauhoja teeveelähetyksistä ja varastettuja studio demoja. Mutta aika mielenkiintoista covereita, Chelsea Morning, Light My Fire, Dear Landlord ym. Tästä jäi semmoinen kuva että bändi oli ollut aikoinaan aik kova lavalla, itselläni on vain House Full live, mutta meille jäi vain nää kehnohkot äänitteet. Denny ja Thompson ovat tässä äänittessä laulajina.
Jaa, oli tästä netissäkin
http://www.last.fm/music/Fairport+Convention/A+Chronicle+of+Sorts+-+1967-1969
en usko ett voi oikeesti ostaa Amazonilta
Fairportilta on hiljattain tullut neljän cd:n BBC-boxset. Hienon näköinen laitos, kuin kirja. Sandy Dennyltä julkaistaan ensi kuussa BBC-boxiä myös. Nuo kyllä taitaa olla jo moneen kertaan eri julkaisuilla...
Olin levykaupassa ja sattui käteen Fairport Convention bootleg.
Tuo boxi sisältää tosi sekalaista settiä. Ihan mielenkiintoista materiaalia bändin alkuhämäristä, jos kyseessä siis on tuo Fairport UnConventional-pläjäys. Free-reed on julkaissut muutakin folkkilootaa: http://www.free-reed.co.uk/
Onko kellään (muulla) vieläkään Uuden Uljaan Wanhan folkin neron, Jon Michael B´Eirthin aikaansaannoksia eli bändien In Gowan Ring ja Birch Book levyjä?
Pitäs olla...
No perhana, olis mulle yks tai kaksi kunnon CDtä riittänyt, mutta boksi! Katsotaan hintaa. halvin käytetty olis 53 dollaria. Taidankin tilata vain Unhalfbricking.
Taidankin tilata vain Unhalfbricking.
Se on ainakin varma valinta, kuten muutkin alkupään Fairportit joissa on Sandy Denny mukana. Näppituntumalta eniten mun levylautasella pyörineitä (koko tuotannosta) ovat Liege & Lief (tottakai), Rising For The Moon, Gladys' Leap ja nyttemmin myös XXXV.
Mites kukaan ei ole vielä muistanut tässä <bändiä nimeltä Pentangle? Niitä voi suositella jopa Fairport Conventionia enemmän...
Toki toki! Olen tainnut jossakin muussa topicissa vaahdota June Taborista, mutta otetaan aihe esille tähänkin väliin. Taborin Against The Streams:sta on hyvä aloittaa. Ai niin, Elvis Costello joskus on sanonut rankahkosti "If you don't like listening to June Tabor, you should stop listening to music".
Joo, Pentangle oli folk musiikin proge.
Aikalaisia on myös Incredible String Band. Hienoa musiikkia heilläkin, taitaa olla vedetty hiukka enemmän päivänkakkara hatussa. Onko täällä ISB diggareita?
Onko täällä ISB diggareita?
On!
Tähän voi varmaan heittää Treesin jotka julkas vain kaks levyä 70-luvun alulla, In the Garden of Jane Delawney ja On The Shore. Fairportin tyylistä naislaulajalla varustettua folkkistelua englannista tääkin on, tykkään. Taisivat jäädä vähän aikalaistensa jalkoihin omana aikanaan, harmi sillä naislaulajan ääni on upea, tätä olis kuunnellu enemmänki...
Pääsin siitäFairport bootlegistä eroon, se oli vain poltettu. Mutta kun olin jo maksanut kauppaan kympin, piti hankkia jotain, eikä se ole kovin suuri kauppa. Joten komeilen sitten ihan aidolla Pink Floyd Relicsillä, CD. Ei tartte rätisevää levyä soittaa enää.
Fairporttia tuli hankituksi postitse 2 Sandyn laulamaa, toinen tuli ilman koteloa ja oli hirveen naarmuuntunut. Enpäs osta sieltä toista. Kopioimalla voin soitella autossa, raapiintunutta en saa autossa soimaan kunnolla.
Sandyn se Fotheringay on kanssa hankkimisenarvoinen bändi/levy.
Lisää hienoja folklevyjä on esmes Meik Stevensin Outlander, äijä on Walesista & tuo, joskus 60-70-lukujen vaihteessa tehty, on sen ainoa englanninkielinen lp, cd-versioita saatavana.
ISB on toki hienoa & suositeltavaa hankittavaa/kuunneltavaa.
Sandyn se Fotheringay on kanssa hankkimisenarvoinen bändi/levy.
Fotheringay on hieno. Samoin Sandyn soolotuotanto. Pienenä kuriositeettina suosittelen myös viimein cd-formuun saatettua The Bunchin Rock On-levyä. Siinä on mukana Fairportin "perhettä".
http://www.fairportconvention.com/
Vilkaiskaapa tuonne! Tsekatkaa Cropredy Festival 2007-jutut, vilkaiskaa vaikka posterista, mitä ne esitti & millä kokoonpanolla.....!!!
Cropredy on ollut haaveena vuosikausia. Ehkä vielä joskus sinne pääsee. Pitää katsoa vaan DVD:ltä leppoisannäköistä meininkiä ja haaveilla toistaiseksi.
Brittiläisestä festarista on kyllä hyviä kokemuksia; retki Canterbury Fayre -festarille kaveriporukassa oli loistava kokemus. Siideri oli todella kuivaa ja musiikki sopivan progea!
Sattusko joku tietämään, mistä löytys sanat sellaseen trad. biisiin kuin Boys of Bedlam tai Bedlam Boys? Se on ainakin Steelay Spanin albumilla Please to See the King (ja tietysti jollain kokoelmalla) sekä In Gowan Ringin Exists & Entrancesilla.
Oisko Google mitään?
http://www.informatik.uni-hamburg.de/~zierke/steeleye.span/songs/boysofbedlam.html
Kiitos-kiitos!
1.) Ei ollut aikaa kaivaa tuota hakuroboteilta, kun kirjoitin tuon kysymyksen.
2.) Ehkäpä joku muukin innostuu tällä tavalla tuosta hienosta mielisairaalabiisistä....
Toimittajan poiminnat aiheesta 25.8.:
http://lotta.yle.fi/ijulkaisu.nsf/sivut/uskomaton70luku
Zep erittäinkin asiallinen veto tähän.
Jos pitää Steeleye Spanin neljästä ekasta niin kannattaako hankkia levyt Parcel Of Rogues, Now We Are Six ja Commoner's Crown? All Around My Hat ei erityisemmin innostanut.
Parcel Of Rogues on aikas hyvä, nuista kahesta muusta en tiijä, kai neki ihan jees.
Steeleye Spanista kiinnostuneiden kannattaa muistaa, että Maddy Prior on tehnyt viime vuosina hyviä soololevyjä. Kaikki Flesh & Bloodin (jolla säkkipilliversio Sibeliuksen Finlandiasta!) jälkeiset on mun mielestä tasaisen hyvää. Hieman moderninpaa, kuin Silly Sisters-kaverinsa June Tabor, jonka tuotantoon brittifolkin ystävien kannattaa ehdottomasti tutustu. Against The Streamista voi aloittaa, jos asia ei ole ennestään tuttu.
Lisätäänpä vielä, että Maddy Priorin The Quest -live on ihan hyvä paketti. CD:N mukana tulee myös DVD, jolla on sama konsertti kuvan kaa.
SP:n "Live at Last" 70-luvun lopulta oli aika kiva, vaikka edeltävillä studiolevyillä taso laskikin, kokoonpanokin hieman muuttu tuolloin, se joku alkuaikojen tyyppi tuli takas tms.
Jos pitää Steeleye Spanin neljästä ekasta niin kannattaako hankkia levyt Parcel Of Rogues, Now We Are Six ja Commoner's Crown? All Around My Hat ei erityisemmin innostanut.
Parcel Of Roguesia ja Now We Are Six -levyjä suosittelisin. Jälkimmisessä voi kuulla tuottajana häärineen Ian Andersonin käden jäljen :)
Bob Johnson & Peter Knight: The King of Elfland's Daughter (1977)
http://www.informatik.uni-hamburg.de/~zierke/steeleye.span/records/kingofelflandsdaughter.html
Osaako joku sanoa tuosta mitään? Melkein tuli se joskus tilattua, mutta sitte se kuiteski jäi.... oliko menetys suuri?
Mulla on tuo King of Elf... komeena lpnä... Pitääkin kaivaa esille pitkästä aikaa, että vois sanoa, millanen se on, siis sisällön puolesta... Muistuu ekana mieleen, että Alex Harvey esitti peikkoa... vai olikse Alexis Korner...?
Und KrautFolk...?
Emtidi; Saat & 1
Emma Myldenberger
Lindenzworf
Ougenweide
Schlapmaul
Hölderlin
Carol of Harvest
Tänään kolahti kirje (perinteinen) Fairport Convention Ltd:tä - olis taas elokuun ekaviikolla kovat geimit siellä nimikkofestareilla.
Tänään kolahti kirje (perinteinen) Fairport Convention Ltd:tä - olis taas elokuun ekaviikolla kovat geimit siellä nimikkofestareilla.
Meille tuli muutama viikko sitten samaa postia. Perjantai- ja lauantailiput odottaa repimistä (portilla). Tuosta on haaveiltu pitkään, ja nyt vaimon kanssa päätettiin ottaa ihteemme niskasta kiinni ja suunnata paikan päälle. Viikolla on tarkoitus olla Lontoossa ja mm. pöllöillä levykaupoissa.
(Lisäys edelliseen. FC-mainospostia tuli myös tänään, mutta liput muutama viikko sitten.)
viime vuonnahan siellä oli special guest: Strawbs.
Strawbseillahan oli esihistoriallisina aikoina Sandy Denny solistina. Onkos kuka kuullut sitä levyä? Minkälainen on?
Judy Dyble taas oli alussa Fairport Conventionissa ja myös Giles, Giles & Frippissä vai olikse jo nimeltään King Crimson... ja sitten Trader Hornissa. Aika täti, sano.
Strawbseillahan oli esihistoriallisina aikoina Sandy Denny solistina. Onkos kuka kuullut sitä levyä? Minkälainen on?
Tokihan se hyllystä löytyy. Kaikkia vokaalisuorituksia ei Sandy sillä vedä, vaan äänessä on myös äijä(t). Niin paljon tuo levy ei ole pyörinyt soittimessa, kuin Sandyn soolot ja ne Fairportit, joilla hän on mukana. Jotenkin liian tyypillistä 60-luvun folkkia mulle. Vähän samaa osostoa mun mielestä, kuin Fairportin debyytti, jolla taas tämä Judy Dyble kiekaisee.
Strawbseillahan oli esihistoriallisina aikoina Sandy Denny solistina. Onkos kuka kuullut sitä levyä? Minkälainen on?
Muistaakseni hyvä; siitä tosin on yli 30v. kun viimeksi kunnolla kuuntelin (mutta kirjakuvituksessa käytin ko. lp-kantta v. 1995)
Voi tätä vanhuutta!
Laskeskelin juuri että siitä on 36 vuotta kun näin Fairport Coventionin ja Mott The Hooplen Kulttuuritalolla 23.5.1972.
Hyvä musiikkimaku oli toki räkänokalla!
Fairportithan oli myös Ruisrockissa joskus 70 tai 71 tai silleen, silloin ne soitti enempi sellasta pelimannifolkkia muistaakseni...
Mielenkiintoisia folkkareita & levyjä on mm. tämä Mark Fry : Dreaming with Alice... ja miksei vaikka Vashi Bunyanin eka... ja muutama oikein "hapokas" Donovanin levy sieltä 60-luvun loppupuolelta... Ja sit noi jo mainitsemani saksalaiset...
Kovista kotimaisista kantsii edelleen huomauttaa, että CUMULUS antaa odottaa edelleen uudelleenjulkaisujaan cd-muodossa. Esim. niiden eka on loistava, sano.
Sirkustirehtöörin pieni sydän on se Cumuluksen mestariteos. Aika psych/prog, aika paljo sukua Herra Mirandokselle.
Cumuluksen ekasta täytyy vielä sanoa, että kyllä siinä jo Sirkustirehtööri oli hyvin taimalla, syntikat esmes... Tuon sais mielellään cdnä, nykyinen on rahisevalta vinyyliltä ensin kasetille ja siitä cdrrälle kopsattu...
Sit tuli mieleen vielä kamarifolkyhtye Pekka Bäckman & Marras... jos joku mixais niiden lpiden nauhat uusiksi & cdistäs, ne olis kyllä klassikoita...
Haa, tuota Bäckmanin levyä oon kirpparilla hiplaillu, näytti mielenkiintoselta, voiskai kantaa sen kotiin joku päivä.
Kanna, kannattaa. Kumpa se oli?
Sit on tuo Scapa Flow vai miten se kirjoitettiin... Sekin kait lasketaan folkiksi tai folkprogeksi, se on kanssa aika hyvä...
Richard ja Linda Thompsonin Hokey Pokey CD...nimikkolaulu kai jätksinmyyjästä, tuli hankituksi. Mutta menee kiertoon. Richardin eka soolo oli parempi, ja duon Bright Lights on aika hyvä.
tässä on tylsiä renkutuksia lasisilmäpojasta ym
Thompson olis 18.8. Helsingin juhlaviikoilla. Pitää vakavasti harkita. Ruisrockin keikka (olikohan 1987) tuli oltua läsnä vähän huolimattomasti.
Tiedoksi kaikille Sandy Denny -faneille, että Fotheringay Vol. 2 on julkaistu. Ovat käsittääkseni ehtineet nauhoittaa ennen hajoamistaan materiaalia toista levyä varten, jota nyt on miksailtu julkaisukuntoon.
Oh-oho! Tuota Fotheringay2ta pitääkin katsastaa... Bootzi-osastolla tuolta lienee aikojen kuluessa ollut jo näytteitä...
Missähän vaiheessa vastaava aktiviteetti on Piirpauken & Pekka Strengin yhteislevyn kanssa?
Viimeaikoina kuuntelulla ollut Oberon, Emma Myldenberger, Schlappmaul ja The Trees tältä 70-luvun folkkariosastolta...
Oh-oho! Tuota Fotheringay2ta pitääkin katsastaa... Bootzi-osastolla tuolta lienee aikojen kuluessa ollut jo näytteitä...
Perjantaina posti toi tuotteen ja nyt muutaman kerran olen sitä pyöritellyt soittimessa. Lähes autenttisenkuuloisen ovat saaneet. Joissakin biiseissä lauluraidat eri säkeistöjen vaihtelevat laadun suhteen huomattavasti, muttei liian häiritsevästi. Biisit on suurimmaksi osaksi jo tuttuja Sandy Dennyn soololevyiltä, mutta tässä bändisovitukset ovat mielestäni jopa miellyttävämmät. Homman on onneksi tuottanut Fotheringayn kitaristi Jerry Donahue. Digipack-kannetkin vihkoineen ihan asialliset.
Sit tuli mieleen vielä kamarifolkyhtye Pekka Bäckman & Marras... jos joku mixais niiden lpiden nauhat uusiksi & cdistäs, ne olis kyllä klassikoita...
Näistä kahdesta Marras-levystä on uudelleenmasteroitu ja julkaistu kokoelma This Is Chamberfolk! osoitteessa www.marrasworkshop.com. Tusina biisiä, vapaasti ladattavissa.
Tiedoksi.
Oho! Täytyypä tsekata. Thanks!
Tuolla samalla sivulla oli myös Leo Gillespien levy In Transit... mulla on tuo levy ja voin suositella rauhallisemmasta Coyntry-musiikista pitäville... Leon laulutyyli ja -ääni muistuttaa paljon tunnetumpaa Roger Whittakeria... tosin vihellystaito ei yllä lähellekään häntä.
Fotheringay biisi on upee. Steeleye Span on superia. Bert Jansch on fantsu ja viimeisin levykin on hieno. Richard + Danny = Industry= kantsii! Richard + Mimi Farina = ou jee.
Mitäs mieltä ootte tästä? : http://www.youtube.com/watch?v=z87ZnRqKkpw
Herra B´eirth se siinä esittelee taitojaan, jotka ovat selvästi hyvällä jatkumolla tästä 60-70-luvun tarjonnasta... In Gowan Ringin videoita löytyy kovasti lisääkin youtubelta, tuon biisin jälkeen vaan sitä oikeaa palkkia tarkastelemaan!