Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tervetuloa Lapinjärvelle

Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten (48 kommenttia)
Tänään kolahti postiluukusta pahaaenteilevä ilmoitus postiin saapuneesta kirjatusta lähetyksestä. Pahaaenteilevän siitä teki lähettäjän nimi, Lapinjärven koulutuskeskus.
Olihan moisen lappusen saapuminen täysin selvää ja vain ajan kysymys, mutta kyllä se silti kytki ahistusvaihteen otsalohkoon, kun muisti taas, että pitäisi se siviilipalveluskin joskus suorittaa. Nyt ei tosin ajankohtakaan ole enää kovin epäselvä, sillä kirjeessä kerrottiin siviilipalvelukseni alkavan 24.5.2004. Olin kyllä ajatellutkin suorittavani moisen velvollisuuden pois alta ensi kesästä alkaen, mutta sopivampi aloittamisajankohta olisi ollut vaikka kuukautta myöhemmin. Olisi varmaan pitänyt lähettää jonkinlainen kirje etukäteen moisesta toiveesta.

Noh, näyttäisi siltä, että lukukausi loppuu osaltani jo ennen toukokuun puoltaväliä, enkä taida viitsiä enää toisella vuodella palvelusta lykätä, joten 24.5. varmaan astun sivarin kukkaiskoristeltuihin vetimiin.

Löytyykös Palasokrusta ketään, jolla moinen palvelus olisi vielä edessäpäin, ja vaihtoehdoista on valittuna se siviiliversio?

+/- saldo : 0 |

    didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep, tuttu tilanne, ja herralle kiitos että tuo paska on onnellisesti läpi käyty. Lapinjärven aika on varmaan tylsintä mitä olen elämässäni joutunut kokemaan. Päivän luentojen jälkeen ei ole mitään tekemistä, ja talviaikaan, kun omaa palvelustani suoritin oli koko ajan jatkuva 20 asteen pakkanen päällä, keväällä tilanne lienee siedettävämpi. Mikäli käy niin että päätyy ns. "uuteen taloon", jossa sivarilauma saa olla täysin omissa oloissaan, kannattaa varata mukaan korvatulpat, mikäli haluaa nukkua.Oman eräni suosituin harraste oli kaljan kittaaminen ja hevimusiikin kuuntelu n. klo 2-3 asti yöllä, meinasin toisinaan käydä kuristamassa ne perkeleen liimatukat. Mutta mutta, toiset tuntuivat jopa viihtyvän siellä, onhan siellä treenikämppä, biljardipöytä, pingis ynnä muuta mukavaa. Ja tietysti myös kämppäseura merkitsee paljon. Omasta puolestani suositan vapautuksen hankkimista, ikinä ei ole vituttanut niin paljon kuin niiden 13 kk:n aikana (joista siis 12 kk työpalvelusta kirjastossa)

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo palveluspaikan etsiminen kannattaisi varmaan tosiaan aloittaa jo kohtapuoliin. Tietäisi vain kuinka aikasin noita voi edes käytännössä hakea, kun nyt avoimiksi ilmoitetut paikat eivät kovin todennäköisesti ole sitä enää neljän kuukauden päästä, jolloin työpalvelu alkaa. Ja tosiaan mitään paikkaa valmiiksi ole tiedossa.

    Kuinkas tuo vuokranmaksu muuten käytännössä toimii sivarin aikana? Periaatteessahan palveluspaikalla on velvollisuus huolehtia sivarin asumisesta (vaikkakin moni paikka velvollisuudestaan luistaa), mutta miten toimitaan käytännössä tilanteessa, jossa palveluspaikalla on jokin asunto, johon se määrää sivarin asumaan, mutta ei haluaakin asua omassa kämpässään? Tietääkseni KELAlta pitäisi jonkinlaista "sotilasavustusta" saada, mutta kattaako se koko vuokran? Ei nimittäin viitsisi ruveta samantien muuttamaan muualle, jos ei tätä kämppää maksavaa palveluspaikkaa löydy, kun tässä kämpässä olen ehtinyt vasta viisi kuukautta asumaan ja tuollainen naispuolinenkin henkilö saman katon alla asustaa.

    Kesällä kuulemma tosiaan Lapinjärvellä on mukavampaa, ja tuo 24.5.-20.6. (tms) alkaa olla jo kesän puolella, joten ainakaan ei tarvitse pakkasessa hytistä.

    Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Koska käsittääkseni palveluspaikkatilanne ei ole kovinkaan paljon kohentunut sitten omien suuruuden päivien, niin nyt on viimeistään korkea aika alkaa soitella läpi potentiaalisia palveluspaikkoja että olisi jotain toivoa löytää järkevä sijainti.

    MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oletko tähän perehtynyt?

    http://www.aseistakieltaytyjaliitto.fi/


    Tuolta luulisi löytyvän joitain käytännön neuvoja.

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vinkkinä kerrottakoon, että Lapinjärvellä oli ainakin muutama vuosi sitten helppoa saada kuntsareita. Kun vetää esim. "keikan" palveluskavereista äkkiä kerättyjen muusikoiden kanssa, pitää videoillan tms. viihdyttävää. Mä sain muistaakseni 3 tai neljä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Osaako joku muuten sanoa, mitä ovat ne armeijassa opittavat taidot, joista väitetään olevan hyötyä myös siviilielämässä.

    Ei ainakaan johtamistaito - isä sattuu olemaan toimiupseeri..

    YrjöAlkio kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ottaako armeja vielä jos valehtelee itsensä homoksi? Vai onko tämä homofobia armejasta jo kadonnut?
    Meinaan vedota opiskeluihin kun armejan aika tulee.
    Kuinka helposti näin voi armejan kiertää onko kenelläkään tuttavaa tai kaveria?

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    mitä ovat ne armeijassa opittavat taidot, joista väitetään olevan hyötyä myös siviilielämässä


    Korkea polviasento!

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meinaan vedota opiskeluihin kun armejan aika tulee.


    Tuskin tuo auttaa, jossain välisä on pakko valita joko armeija, siviilipalvelus tai joku muu vaihtoehto. Ja mitä äkemmin tuon käy alta pois niin sen parempi. Eikös oo joku laki että ennen 30 v. ikää tuo pitää hoitaa alta pois? Ei varmaan nappais siinä vaiheesa enään mennä, kun muu porukka on yli 10 v. nuorempaa...

    apazuzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No ei sinne armeijaan kaikkia itkupillejä päästetäkkään.

    apazuzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuinka helposti näin voi armejan kiertää onko


    Vittuako nariset, mee armeijaan.
    Vaikka siellä ei mitään oppis niin se kuuluu velvollisuuksiin :D

    Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuinka helposti näin voi armejan kiertää onko


    Vittuako nariset, mee armeijaan.
    Vaikka siellä ei mitään oppis niin se kuuluu velvollisuuksiin :D


    Samaa mieltä. Nopeammin pääsee poiskin.

    Tosin tuo sivaritouhu kuulostaa noiden muutaman ekan kirjoituksen perusteella tosi löysäilyltä ja leikkimiseltä. Tuollaisella huvittelukurssilla pitääkin olla kauemmin kuin armeijassa! Ja kuntsariperusteet, hah! Vittu mitä pelleilyä vakavan asian kanssa.

    Yawn kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heh, ihan tulee tästä ketjusta taannoiset tapahtumat mieleen...

    Viime vuonna tulivat allekirjoittaneellekin ne viimeiset kirjatut lähetykset postiin - tänä vuonna tulee tuo maaginen 3-kymppiä täyteen ja oma viimeinen mahdollisuuteni aloittaa sivari oli viime vuonna.

    No, kävin hieman psykosedän puheilla ja kerroin kuinka kaikki v*tuttaa, ahdistaa ja pahaa tapahtuu jos johonkin väkisin pakotetaan. :twisted:

    Tulos? Läpi meni - siviilipalvelusmies Jaan Wessman on rauhan ajan palveluksesta vapautettu. Ja eikös se mene niin, että jos sota syttyy niin sivarit laitetaan palvelemaan maataan mahdollisimman lähellä tosielämän koulutustaan? Jos niin, niin meikäläinen varmaan sitten tyytyy "viihdyttämään joukkoja"... :)

    Ennen kuin alkaa nämä "leikkaa säkin, hippi, tukkas ja mee armeijaan" -löpinät, ilmoitettakoon ettei mulla ole mitään armeijaa tai sivaria vastaan laitoksina. Menköön sinne ken haluaa. Omalta kohdaltani sanon vaan sen, että olisi pitänyt hoitaa asia pois kulkemasta heti joskus lukion jälkeen - tässä elämänvaiheessa, -tilassa ja iässä ei vaan nappaa jättää edes puoleksi vuodeksi hyväksi koettuja kuvioita taakseen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Tulos? Läpi meni - siviilipalvelusmies Jaan Wessman on rauhan ajan palveluksesta vapautettu. Ja eikös se mene niin, että jos sota syttyy niin sivarit laitetaan palvelemaan maataan mahdollisimman lähellä tosielämän koulutustaan?

    No mutta etkö kuulu sitten nostoväen 2. luokkaan, etkä ole (edes)siviilipalvelusmies.

    Liikekannallepanokuulutus ei, ellei siinä toisin määrätä, koske asevelvollisia, jotka asevelvollisuuslain 19 §:n säännösten nojalla ovat liikekannallepanon sattuessa toistaiseksi vapautetut palvelukseen astumasta. Tarpeen vaatiessa voidaan heidät kutsua palvelukseen henkilökohtaisalla kutsulla tai yleisellä kuulutuksella.

    Eli kyse voi olla vaikkapa linnoitustöistä tai miinojen polkemisesta.

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meinaan vedota opiskeluihin kun armejan aika tulee.
    Kuinka helposti näin voi armejan kiertää onko kenelläkään tuttavaa tai kaveria?

    Siinähän vetoat, kyllä sillä lykkäystä irtoaa, jos opinnot on kesken. Ei sitä pelkällä opiskelulla kokonaan pysty kiertämään, vaan 28 ikävuoden kohdalla viimeistään pakottavat sinne, ellei satu jostain erityisestä syystä saamaan vapautusta.

    MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos ennen kutsuntoja tehdyssä lääkärintarkastuksessa pannaan suoraan c-luokkaan, niin silloin on vapautettu vain rauhan aikana. Kutsunnoissahan voi jo kieltäytyä armeijasta. Tosin sivareidenkaan sodanaikainen asema ei ole selvä. Varmaan jotkut armeijapellet fantasioissaan toivovat, että sivarit pantaisiin miinoja tallomaan, tosiasiassa kuitenkin olisivat varmaankin mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan koulutustaan vastaavissa tehtävissä.
    Toinen asia sitten on se, kuinka todennäköistä on sellaisen tilanteen syntyminen, jossa yleinen liikekannallepano on tarpeen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ts. sukupuolen vaihtaminen on ainut varma tapa, jos haluaa olla myös sodan aikana rauhassa. Tai siis.. öööh.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Varmaan jotkut armeijapellet fantasioissaan toivovat, että sivarit pantaisiin miinoja tallomaan, tosiasiassa kuitenkin olisivat varmaankin mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan koulutustaan vastaavissa tehtävissä.

    Kuten musiikkileikkikoulun opettajina yms. No ei vaiskaan, rasittavia nämä armeijakeskustelut.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    rasittavia nämä armeijakeskustelut


    Niin just. Armeijan käyneitten ja sivareitten mielipiteet harvoin on yhteneviä ;) Ja sitten on näitä jotka ei halua sivaariinkaan! Haha! ;)

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nih, kiva rentoutua työn lomassa ja ryhtyä väittelemään armeijasta/sivarista.. mikä sen piristävämpää vaihtelua, kun on ensin menettänyt hermot hankalien asikkaiden takia tms.

    AtomUs kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuosta asumiskustannusten hoidosta sen verran, että taitaa vaihdella paikkakunnittain juuri sen vuoksi että lakia rikotaan.
    Itse jouduin perinteisesti vaihtoehdoitta kieltäytymään palvelupaikan tarjoamasta asunnosta, mutta asumiskustannukset maksettiin kuitenkin sotilasavustuksen ja asumistuen muodossa.
    Eli siis kaikki kulut maksettiin (kannattaa myös laittaa sähkölaskuista tulevat kulut siihen avustuslappuun!!!)

    YrjöAlkio kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    onko rippikoulu, ajokortti, armeja, jokaisen miehen käytävä vaan siksi että saa rehvastella?
    itse kävin rippikoulun. En meinaa ajaa ajokorttia. Enkä mennä armejaan. Onhan se jos on lättäjalat niin ne ei ota sinne.

    Voiko iskias vaikuttaa armejaan pääsyyn?:twisted:

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Onhan se jos on lättäjalat niin ne ei ota sinne.

    No ei tietenkään, koska patologisen latuskajalan kanssa ei marssita sen paremmin siviilissä kuin armeijassakaan. Vai luulitko, että "lättäjalka" on fyysinen ominaisuus, joka ei aiheuta oireita, mutta silti lasketaan syyksi vapautukseen asepalveluksesta.

    Adam kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Koulutusjaksosta Lapinjärvellä jäi ihan positiivinen fiilis. Paikassa itsessään ei ollut valittamista, paitsi nyt ehkä sijainnissa. Luennot ja muu päiväohjelma oli pääasiassa mielenkiintoista, tosin illat olivat puuduttavia ja olisinkin viettänyt ne kernaasti kotosalla, jos esim. olis ollut auto alla.

    Työpalveluksen suoritin päiväkodissa. Koska homma oli mielestäni mielekästä ja kohtuu vaativaakin, vierähti vuosi yllättävän nopeasti ja voin sanoa viihtyneeni. Palveluspaikka kannattaa tosiaan hankkia ajoissa, viimeistään ennen koulutusjaksoa, vähissä (ja kysyttyjä) kun ovat.

    Hopkins kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edessäpäin on hieman vajaa puolet palveluksesta ja hyvin olen viihtynyt. Hankalinta (ts. pitkästyttävintä) aikaa oli todellakin se kolmen viikon koulutusjakso Lapinjärvellä. Kannattaa siis varata mukaan lukemista ja muuta viihdykettä.

    Kuntsareita irtoaa koulutusjaksolla melko helposti, joten jos on taipumuksia vaikkapa musisointiin, kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kasata bändi. Ite ansaitsin kuntsarin bassottelemalla Paranoidin, Trooperin ja For whom the bell tollsin läpi välttävästi sopivassa hevikokoonpanossa. :twisted:

    Toi palveluspaikan saannin helppous riippuu paljon myös paikan sijainnista. Varmasti suurempien kaupunkien alueelle on kova tunku, mutta esim. itse sain parin viikon varoitusajalla todella mukavan paikan Aitoosta, joka on pieni kylä jossain Tampereen ja Hämeenlinnan välimaastossa. Eri asia on tietysti, haluaako asua vuoden keskellä ei mitään. No, minä käyn palveluksessa kotoani Tampereen liepeiltä, joten ei asiat omalla kohdallani kovin huonosti ole.

    didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hmmjahas, täällä on näköjään käyty vilkasta keskustelua aiheesta.

    Mutta vapautusta halajaville pari hyvää nakkia:

    Psyykkiset syyt ovat parhaita, kukaan ei voi todistaa että sinulla ei olekaan päässä vikaa. Tarpeeksi monta kertaa kun vetoaa niihin, niin vapautus irtoaa. Tämän on tehnyt menestyksellä monta tuttua.

    Jos ilmoittaa käyttävänsä huumeita, ei myöskään varmasti oteta palvelukseen. Tästä saattaa kuitenkin seurata hankaluuksia myöhemmin, tälläkin keinolla on vapautuksia hankittu.

    Noin yleisesti annan kaikki propsit niille, jotka kieltäytyvät kokonaan ja kärsivät istumalla tuomionsa, todellinen mielipiteen ilmaus. Mutta tosiaan, jokainen suoriutukoon miten parhaimmalta tuntuu.

    Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://static.fi/~xaz/bob.jpg


    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse suoritin koulutusjaksoni elokuussa 2000, ja se oli kyllä yksi elämäni mukavimpia kuukausia. Aurinko paistoi koko ajan. Joka päivä pelattiin fudista, oltiin pihalla ja saunottiin&filosofoitiin. Kämppäkaverina minulla oli semmoinen omituinen perverssi hyypiö, joka kertoili koko ajan semmoisia vyön alle-juttuja. Kun koitin kertoa hänelle naisten ympärileikkauksen ongelmista parissa Afrikan maassa (johon kuuluu myös häpyhuulten kiinni ompeleminen ja vain pienen aukon jättäminen virtsaa ja kuukautisvuotoja varten) niin tään kaverin kommentit oli tyyliä "entäpä jos isomunainen neekeri tulee ja pamputtaa?". Hauska mies silleen jälkeenpäin.
    Sivaripaikka oli kyllä tosi hyvä, Joensuun konsiksella. Kun niillä ei ollut tarjota päivittäistä ruokaa, niin sain 50mk/päivä ruokarahan päivärahojen lisäksi. Kun asuin vanhempieni luona niin menojakaan ei sit kauhiasti ollut, ja sivarin loputtua tilillä oli yli 10 000 mk, vaikka olin ostanut tosi paljon progea, kaljaa ja 1800mk maksavan rumpukoneenkin sivarin aikana. Tämän kun aina kerron niin armeijaintoilijat rupee saarnaamaan PERRKELE JA VIELÄ NE VAATII LYHEMPÄÄ SIVARIA SAATANA HELEVETIN LIIMALETIT ISÄNMAA SODASSA MANNERHEIM STAALIN VALO NIHTILÄ SUOMIKONEPISTOOLI HANGESSA.

    apazuzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No jooo :x :wink:

    EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ...kun tässä kämpässä olen ehtinyt vasta viisi kuukautta asumaan ja tuollainen naispuolinenkin henkilö saman katon alla asustaa.

    Kesällä kuulemma tosiaan Lapinjärvellä on mukavampaa, ja tuo 24.5.-20.6. (tms) alkaa olla jo kesän puolella, joten ainakaan ei tarvitse pakkasessa hytistä.


    Pistä ämmä vaan maksamaan vuokra. Voit sietä sitten auttaa varojesi mukaan. :lol:

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ISÄNMAA SODASSA MANNERHEIM STAALIN VALO NIHTILÄ SUOMIKONEPISTOOLI HANGESSA.


    Varmaan aika onnekasta, jos noilla sanoilla ei ole itselle mitään erityistä merkitystä. Omat sukujuuret on Karjalan kannaksella, ja mm. isoäiti hautasi parikin venäläistä sotilasta kotipeltonsa nurkalle. Silloin naiset oli rautaa ja talot puuta. Eheh.

    EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse olen ajatellut suorittaa siviilipalveluksen sitten kun sen aika on(olen nyt 16)...eli vielä saa muutaman vuoden "chillata".
    Hyvä tieto että saa kuntsareita jos soittaa siellä musiikkia :D

    aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Make on mukava, Staffanil on huonot läpät. Miehisyyden myytit oli hauskaa kuunneltavaa, läpinjärveläisen poliisin tarinat ei niin kauhean.

    Sivarina Kehitysyhteistyön palvelukeskus KEPA:ssa, joka paikka sieltä reilummasta päästä kun puhutaan sivarin asioiden hoitamisesta. Puolet suunnilleen vielä jäljellä.

    Itsellä ei ollu mitään suurempia ideologisia taka-ajatuksia sivariksi ilmoittautuessani vaan ihan vaan halusin viettää vuoden (/puoli vuotta jos olisin valinnu armeijan) mahdollisimman mukavasti. Siispä hankin paikan ajoissa (tutun vinkistä, onneksi) ja homma toimii. SIIS: paikkaa kannattaa hakea jo useita kuukausia ennakkoon, jos tahtoo hyvän sijan.

    Kaverini on sivarina erään kaupungin kaupunginteatterissa muusikkona; nice job!!

    Kun oon kuunellu esim. hyvän ystäväni kertomuksia/kommentteja/mielipiteitä armeijasta (kundi oli juuri RUK:issa suomenlahdella), niin en menisi sanomaan sivaria välttämättä (tapauskohtaista) niin helpoksi tieksi kun suurin osa army-nutseista haluaa kuvitella sen olevan. Vastuuta saa ainakin useasti paljon tässäkin hommassa.

    Ok, in a nutshell: army vai sivari (tai joku muu alternative option); mielummin kumpi vaan. Kumpi sopii elämäntilanteeseen tai ko ihmiselle paremmin: mulla ei ainakaan ollu kyse isänmaasta eikä myöskään ideologisista syistä.

    kite kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tässä saattaisi olla jollekin potentiaalinen sivaripaikka!


    Sibelius-museossa julistetaan avoimeksi PALVELUSPAIKKA SIVIILIPALVELUSMIEHELLE elo-syyskuusta alkaen. Henkilön valinnassa arvostamme musiikkielämän tai museoalan kokemusta. Sibelius-museo on Suomen monipuolisin musiikkimuseo. Se toimii Åbo Akademin musiikkitieteen oppiaineen ja Sibelius-museon arkiston yhteydessä.

    Lisätietoa toiminnasta löydät osoitteesta www.sibeliusmuseum.abo.fi.

    Lisätietoja antaa vs. intendentti Anu Juva, puh. 02-215 4388, sähköposti ajuva@abo.fi

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noniin, tänään sitten irtosi minullekin sivaripaikka. Ensi elokuusta lähtien toimin Unicefilla atk-tukihenkilönä.

    waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hajoo aamuihis! Eiku...

    TJ167

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noniin, tänään sitten irtosi minullekin sivaripaikka. Ensi elokuusta lähtien toimin Unicefilla atk-tukihenkilönä.


    No ei kuulosta kovin pahalta. Tarjoavatko kämpän, vai asutko vanhassa? Parhaimmassa tapauksessahan on mahdollista saada Kelalta rahat vuokrakämppään, niin voi vuokrata pimeenä sivaripaikan osoittaman... En toki kannusta vilppiin! :roll:

    fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse just tulin terveystarkastuksesta... armeijaan menossa.
    Ennenku sinne menee vois motivoida itsensä katsomalla monta viikkoa sotaleffoja ja pelaamalla battlefieldiä ;p


    100. viesti btw o/

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No ei kuulosta kovin pahalta. Tarjoavatko kämpän, vai asutko vanhassa? Parhaimmassa tapauksessahan on mahdollista saada Kelalta rahat vuokrakämppään, niin voi vuokrata pimeenä sivaripaikan osoittaman... En toki kannusta vilppiin! :roll:

    Maksavat nykyisen kämpän, enkä olisi jaksanutkaan ruveta sähläämään KELAn kanssa. Ja tuollaisesta kiinnijääminen voisi tuottaa jonkinlaisen sanktion? ;)

    Mutta hyvin siis kävi, että löytyi mukavan oloinen paikka jo tässä vaiheessa. Saan vielä pitää kesällä kuukauden lomaakin, kun tosiaan koulutusjaksoni alkaa jo 24.5. mutta tuo työpalvelu 2.8.
    Tosin sillä lomalla pitää ehkä tehdä vähän töitä, että saa rahaa jostain. Kun HSL-ajalta ei taideta maksaa päivärahojakaan...

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, rahaa kannattaa kyllä kerätä sästöön... Saatko ruuan, vai ruokarahaa? Jälkimmäinen varmasti kannattavampi vaihtoehto!

    waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse just tulin terveystarkastuksesta... armeijaan menossa.
    Ennenku sinne menee vois motivoida itsensä katsomalla monta viikkoa sotaleffoja ja pelaamalla battlefieldiä ;p


    Suosittelisin mieluummin harjoittelemaan päiväpeitteen taittelua siistiksi pinkaksi, vaatteiden viikkaamista yhtä siisteiksi pinkoiksi sekä ennen kaikkea minuuttikausien patsastelua mitä luonnottomimmissa asennoissa.

    Heinäkuussako astut palvelukseen?

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    On onneksi jonkin verran rahaa säästössä, kun ennen omaan kämppään muuttamista varauduin siihen, että saattaa tarvita enemmän rahaa kuin tienaa. En ole tähän mennessä kuitenkaan tarvinnut, eli eiköhän noilla pärjäile sivariaikanakin.
    Ja sellaisen käsityksen sain, että ruokarahaa tosiaan saan.

    didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ruokaraha on tervetullut lisä aseistakieltäytyjän niukkaan budjettiin.
    Itse asuin vanhempien luona sivarin ajan(gaah...), joten asumiskustannuksia ei ollut. Käteen tuli mukavasti 2 X 1500 mk kuukaudessa, siis ruoka tuli rahana, ei lainkaan huonosti. Tai kyllä kaljakaupan ja levyliikkeen ovi kävi ainakin ahkeraan...

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, jos vanhempien luona asuu sivariajan, niin siinähän pääsee tienaamaankin, mutta eipä noilla rahoilla hirveästi juhlita, kun pitää safkat ostaa ja laskut maksaa.

    waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käteen tuli mukavasti 2 X 1500 mk kuukaudessa, siis ruoka tuli rahana, ei lainkaan huonosti.


    No ei tosiaan... Tuliko tuohon päälle vielä päivärahat? Mitä ne muuten teillä sivareilla ovat?

    Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sivareilla on samat päivä ja ruokarahat. Eli viimeinen kuukausi on yhtä juhlaa... Toista se oli meikäläisen aikana kun 250 vuorokauden jälkeen sai ruhtinaallisen 50 pennin korotuksen.

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noniin, huomenaamulla se on sit menoa.

    Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvää matkaa.