PFD-lomakkeiden suun&tot.
Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten (10 kommenttia)
Kertokaa millaiset yritykset suunnittelevat ja tekevät elektronisia, interaktiivisia PDF-lomakkeita. Jotenkin veikkaan että keskimääräiseltä graf.tuotannon Pirkolta menee kakka housuun, jos pitäisi toteuttaa näytöllä täytettävä lomake. Tai emmä tiedä - kertokaa. Ja kertokaa samalla mitä tuollaisten virallisempien (vaikka nyt arkistoon menevien potilaskaavakkeiden) suunnittelu maksaa ja kuka sitä tekee. Keskimääräinen eli luku- ja kirjoitustaidoton AD?
Tämä mölinän taustalla on asia, että teen hyväntekeväisyytenä eräälle syöpäsairaiden kanssa toimivalle jutskalle PDF-kaavakkeita, ja olen kuitenkin sen verran perseestä, että haluaisin tietää miten arvotonta tai arvokasta hommaa teen..
Tämä mölinän taustalla on asia, että teen hyväntekeväisyytenä eräälle syöpäsairaiden kanssa toimivalle jutskalle PDF-kaavakkeita, ja olen kuitenkin sen verran perseestä, että haluaisin tietää miten arvotonta tai arvokasta hommaa teen..
+/- saldo : 0 | Tweet
Eiköhän ne tee joku sihteeri tai assari. Täytettävän lomakkeen teko on varsin helppoa, kunhan ensin tekee sen varsinaisen lomakkeen, josta printtaa pdf:n. Netistä löytyy ohjeita täytettävien kenttien tekemiseksi.
Kai tuo riippuu vähän siitäkin millä softalla sen pdf:n tekee, vai riippuuko? Esim. jos LaTeX-dokumentin kääntää pdf:ksi, siihen interaktioiden tekemninen saattaa olla eri asia kuin jos Adoben omilla softilla vääntäisi ne kentät?
Jep.. Aranwen neuvo että taulukon viivat ja tekstit kannattaa tehdä etukäteen jossain toisessa ohjelmassa tuli jo opittua kantapään kautta. Acrobatilla on melkein mahdoton tehdä viivapiirtoa, kun se renderoi viivat miten sattuu näytön skaalausprosentista riippuen.
Jep. Sellainen peruslomake tyyliin Kela on varmaan helpoin tehdä esim. Excelillä tai muulla vastaavalla ohjelmalla. Kun siitä sitten tulostaa pdf:ää, ei se tulos ruudulla välttämättä näytäkään ihan siltä mitä odotti, mutta zoomaus voi kertoa enemmän.
Työn alla olisi yksi hakulomake opiskelijahakua varten. Ei se tekniikka, vaan se asettelu ja kenttien sisältö...
Ok.. tässä olisi nyt mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyteen puhtaasti ajattelemalla. Eli (syöpä)potilasyhdistykselle pitäisi hankkia printteri. Pohtivat mustesuikupohjaisen monitoimilaitteen hankkimista (skanneri, kopiokone, valokuvien tulostus jne.) Neuvoin että parempi olisi hankkia halpa MV-laseri, ja lahjoitin niille yhden Epsonin värimusteruiskarin.
Eli veikkaan, että noin 190 euron MV-laser on käyttökustannusten kannalta edullisempi kuin pigmenttimustetta käyttävä mustesuihkari (tulosteiden pitää olla arkistokelpoisia). Lisäksi MV-laseri on varmempi työjuhta kuin jokin monitoimihärpätin. Epsonin pigmenttikasetit muuten maksavat about 40 euroa. Kopiot voi alkuun ottaa kopiopalvelussa, ja joulukortit tulostaa väriMS:llä. Oliko vielä jotain, mikä puhuisi sitä vastaan, että MV-laseri olisi peruslaite?
Laita Doc tulemaan linkkiä(jos vaan on), tuohon mainitsemaasi tekeväisyyteen liittyen ja saattaisimpa jonkun euron tuohon tosiaan lahjoittaa.On hyväntekeväinen olo.
Homma on vielä niin alkutekijöissään että edes kannatusjäsenyyden summaa/tilinumeroa ei ole tietääkseni päätetty. Tässä tehdään vasta toiminnan - öh - infrastruktuuria: rautaa ja paperia nääs.
Ostin viime keväänä mustavalko-laaserin ja ei oo kaduttanu, vanha Epsonin muisteruisku oli niin mustesyöppö että kalliimmaksi sen käyttö tuli pitemmän päälle vaikka laaseriin maksaaki värit about 3 kertaa enemmän kertalaakina (ei oo tosin ees vielä tarvinu hankkia uusia musteita), ja jälkikin oli suttusta ja printtaaminen hidasta. Laser on autuutta.
Musteruiskua ei kannata ostaa, jos tulostaa vähänkin enemmän kuin 3 sivua kuukaudessa. Nyt alkaa hyvin palvelleesta Canonin peruslaserista loppumaan muste. 2,5 vuotta on kestänyt ja mustekasetti maksaa saman verran kuin värikasetit entiseen Epsonin musteenruikkijaan. Jälkikin on sata kertaa parempaa.
Yeah, mun QMS-PS 815 MR (verkkotunnus: messy_monica
) on nykyisellä kasetilla tulostanut 137756 sivua.