Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kissantappaja Teemu Mäki

Velmu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (100 kommenttia)

Palasokeri on kätevä

* leivontaan (3)
* kahvin kanssa (13)
* totaaliportaali (14)
* ei missään (8)
* ei kiinnosta (4)
* tsippa (1)


Olen huvittuneena seurannut Teemu Mäen kissantappovideon tiimoilta jälleen noussutta kauhistelua valtakunnanmediassa. Puuttumatta sen kummemmin 16 vuoden takaisen videoinstallaation sisältöön voi sen sanoa olleen taiteilija Mäelle ilmiselvä neronleimaus. Vaikka teosta ei saa näyttää missään Suomessa, on sen tuoma status taatusti auttanut Mäen taiteilijanuraa eteenpäin. Nuorelle taiteilijalle maine radikaalina rajojen rikkojana on kultaakin kalliimpaa, ja nyt noussut kohu vain pönkittää sitä. Nykytaiteilijan maineen kannalta on vain eduksi, että iltapäivälehdet kauhistelevat ”kissantappajan” saamia apurahoja.

Vastikään YLEn kulttuuriuutisissa aiheen käsittely päättyi toteamukseen, että Mäen teos on taiteena täysin merkityksetöntä, koska sitä ei voi edes esittää missään. Olen täsmälleen päinvastaista mieltä. Juuri se, ettei teosta voi nähdä, kasvattaa sen suorastaan myyttisiin mittoihin. Kaikkihan kuitenkin kuvittelevat mielessään, miltä näyttää kun kissaa isketään kolmella kirveeniskulla paloiksi ja masturboidaan sen päälle. Taideteos on täydellinen: sitä ei tarvitse edes nähdä voidakseen kokea sen aiheuttamat reaktiot.

Jos mikään muu ei Mäen teoksesta tee taidetta, niin viimeistään tämä toistuvasti pintaan putkahtava kohu sen tekee. Voi sanoa videoteoksen ympärillä vellovan keskustelun olevan olennainen osa taideteosta.

Lietsoakseni kohua ja pönkittääkseni Teemu Mäen mainetta edelleen liitin kommenttiin myös äänestyksen.

+/- saldo : 0 |

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tällaisissa äänestyksissä pitäisi aina olla myös who gives a flying fuck -vaihtoehto. Ensimmäistä kertaa kuulen tästä, eikä kukaan kaveri/tuttavapiiristä ole asiasta puhunut. Melkoinen kohu, siis. :shock:

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo minäkin voisin kusta ja paskantaa kylpyammeeseen. Toimituksen jälkeen haen hevosen, jonka sisäelimet ja veret saavat liittyä kusipaskaseokseen. Kaiken kukkuraksi runkkaan ja heitän lastini koko komeuden päälle. Homman kruunaa päässäni olevat miesten pitkät kalsarit ja propelli. Ai että on hyvää taidetta.

  fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juu. En ole minäkään kuullut moisesta. Mutta ei se silti mielestäni ole taidetta, jos nyt voin sanoa.

  Tuli kuitenkin mieleen että eilen katsoin netistä tappovideoita. Vissiin ne oli jotain niitä Ogrish.comin irakilais-jenkki-wtf-kidutus juttuja tms. Jotain päitä leikeltiin. En ala kuitenkaan URLia tänne laittamaan, mutta kerron videoiden nimet;
  "american-nick-berg-beheaded-in-iraq"
  ja toinen tais olla joku "chechclear"

  Jotain kohua noista kahdesta videosta on ollut muutamissa ircin keskusteluhuoneissa.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo minäkin voisin kusta ja paskantaa kylpyammeeseen. Toimituksen jälkeen haen hevosen, jonka sisäelimet ja veret saavat liittyä kusipaskaseokseen. Kaiken kukkuraksi runkkaan ja heitän lastini koko komeuden päälle. Homman kruunaa päässäni olevat miesten pitkät kalsarit ja propelli. Ai että on hyvää taidetta.


  Kuulostaa hyvältä. Koska on ensi-ilta?

  fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyy vielä se sanoa että, "tämä on taidetta" käy tekosyyksi melkein mihin vain. Jos minä teen päättötyönä videon missä kusen asuntolan tiiliseinään ja perustelen sen ihmeellisillä vertauskuvilla ja vaikkapa kerron miten se kritisoi yhteiskuntaa, niin varmaan menee läpi.
  Yleinen lausahdus kuuluu näin; "Taide on paskaa."
  Monet ihmiset sanovat tuon vielä aivan syystä.

  Sunkka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen kyllä Velmun kanssa tasan samaa mieltä. Ja minä olen nähnyt tuosta videosta otteita kansanopiston media-luennolla, siinä oli muitakin aika hurjia juttuja, mutta niissä Teemu teki pahaa lähinnä itselleen, mm. hakkasi päätään kaapinoveen niin monta kertaa, että taju meni ja taiteilija putosi lattialle. Aika kovaa kamaa, luennon pitäjä, Kymen Läänintaiteilija Sievers piti videota tärkenänä, vuosi oli -91. Muistan kyllä kohun mediassa silloin kun video oli tuore. Tyypillistähän on, että koko teoksesta muutaman sekunnin pätkä leimaa koko teoksen.

  Ja mitenhän ne kissat tapetaan maataloissa? Kyllähän se usein on just sama meininki, muttei siinä yhteydessä tietenkään taidetta...

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun on pitänyt tästä aiheesta pitänyt pistää juttua tänne, mutta velmu ehti ensin.

  Oon samaa mieltä velmun kanssa. Mäen teos on postmodernin ajan suuri myyttinen teos joka korvaa Odysseukset ja muut pölyttyneet mestariteokset. Mäki on todellakin oivaltanut miten itseään taiteilijana on myytävä. Taiteen ulkopuolella elävän yleisön mielissä, jotka luulevat koko teoksen olevan kissan kiduttamista, Mäki on jäänyt ihmishirviöksi. Mutta hän tuskin välittää siitä vittuakaan.

  Iltapäivälehdet ja muut kohua lietsovat formaatit yrittävät jossain määrin (tahattomasti?) mitätöidä Mäen uran parin sekunnin perusteella.

  Kyllä tämän pätkän on pakko olla taidetta koska se on asetettu esille taiteena.

  Hauskinta jutussa on se että Kiasmalla ei ollut munaa pitää teosta kokoelmissaan.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuntuu siltä, että ihan sama mitä tekee, vaikka söisi paskaa tai masturboisi ruoskittujen mustalaislasten päälle, niin se on sallittua ja jotain elämää suurempaa jos on kyse taiteesta. Tony Halmeen maissipaskapropelli osuu aivan oikeaan. Jos äijä hakkaa päätään seinään niin kauan että taju lähtee, se ei ole taidetta, vaan kertoo sen, että äijä on todellakin idiootti. Mitä se taide oikeasti on?

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minulle on tullut vaikutelma, että Mäelle vain sattui (varmaan krapulasssa) tulemaan mieleen, että tapanpa kissan. Ehkä sen voisi kuvatakin. En halua tehdä vertauksia Ameriikkalaisten toimiin Irakissa, vaikka mieleen tuleekin.
  Jälkikäteen mies on keksinyt kaikki selitykset siitä, miten hän haluaa kommentoida (ruoka)kulttuuria, jossa jatkuvasti tapetaan eläimiä.
  Kävin joskus katsomassa Mäen näyttelyä, jossa oli pelkäästään maalauksia. Aika kammottavaa roskaa.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, mitä se taide sitten on? Pelkkiä kauniita asioita? Realistisia öljyväri-muotokuvia?

  Kiva, että valtakunnan suurin populisti Tony "Mömmö" Halme on ilmeisesti määritellyt jo mikä on taidetta ja mikä ei.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei Tony Halme määritellyt sitä, mikä on taidetta, vaan hän totesi, että jos käy yöllä Kiasmassa vääntämässä maissipaskat kattilaan ja laittaa siihen sitten propellin pystyyn ja kyltin, jossa kerrotaan, että se on jonkun feministilesbotaiteilijan teos, niin kansa kumartelee, että onpas hienoa taidetta. Tiedä sitten millaista on maissipaska.

  Turkat ja Mäet ovat ilmiselvästi sekopäitä, jotka saavat kulkea vapaalla jalalla vain sen takia, että ovat ns. taiteilijoita. Tappakoot vaikka toisensa, taiteena te pitäisitte sitäkin. Sen kissantappovideon saisi tuhota. Ihmiskunnalle menetys ei varmaankaan olisi erityisen suuri, ellei sitä sitten haluta käyttää joskus varoittavana esimerkkinä taiteen yhteydestä ihmisen mielenterveyden ongelmille.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, ja poltetaan myös kaikki kirjat joissa on vääriä ajatuksia.

  Velmu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuten MZ mainitsi, Mäki itse perustelee teostaan rinnastamalla eläimen tappamisen taiteen vuoksi ja eläimen tappamisen ruuaksi. Hänen mukaansa eläimen tappaminen ruuaksi aiheuttaa tuskin lainkaan paheksuntaa, vaikka se ei ole yhtään välttämättömämpää kuin eläimen tappaminen taiteen takia. Ja koska Mäki on taiteilija eikä kokki, hän pitää taidetta tärkeämpänä ja välttämättömämpänä kuin gastronomiaa.

  Mäen videoteoksesta vielä sen verran, että sen kokonaispituus on toista tuntia, mutta kissa esiintyy videolla noin minuutin, ja sen tappamiskohta kestää vain 6 sekuntia. Mäki sai tekosestaan jonkinmoisen eläinrääkkäystuomion, olisko ollut peräti ehdollista vankeutta?

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toisin sanoen tarkoitus oli vain legitimoida omasta sairaasta mielestä kilvonnut teko.

  Sanokaa mitä sanotte, kaikki suuret taiteilijat ovat enemmän tai vähemmän hulluja.

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Inhoan realistisia muotokuvia, mutta niistä on aika pitkä matka kissan tappoon. Ehkä taidetta voi tehdä eettisemminkin.

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko amerikkalaisten kuvaamat kidutusvideot taidetta?

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko amerikkalaisten kuvaamat kidutusvideot taidetta?


  Riippuu kontekstista jossa ne esitetään. Jos ne esitetään jonkun tyypin nettisivulla, eivät ole taidetta, mutta jos ne esitetään Tate Galleryssa, ne muuttuvat välittömästi taiteeksi.
  Teos yleensä vastaanotetaan taiteena jos se on asetettu esille taiteena. Miettikääpä Duchampin suihkulähdettä.

  Mäen pään seinään hakkaamista ei ole järkevää kutsua idiootin toiminnaksi ellei tunne hänen tarkoitusperiään.

  Ja eikös se kissan tappaminen ollut 'pakollinen' teko koska teos vaati väkivaltaisen kohtauksen? Näin Mäki on joskus kertonut.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tossa äänestyksessä on varmaan käynyt niin, että se käsitetään näin: 'Onko kissan tappaminen taidetta?'
  Kysymyksessä on kuitenkin pitkäkestoinen teos, joka on (alunperin) täysin riippumaton tuosta kuuluisasta kohtauksesta.

  Ja tuohon kysymykseen ei voi vastata ilman teoksen näkemistä.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos Palasokerin zorzit ja muut taiteilijaspedet kuskataan Kiasmaan tai Tate galleryyn roikkumaan katosta palleistaan niin onko kyse taiteesta? Onko Palasokeri taidetta, jos sivuja selaillaan spermalla voidellulla läppärillä Kiasman aulassa?

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko Palasokeri taidetta, jos sivuja selaillaan spermalla voidellulla läppärillä Kiasman aulassa?


  Käyppä kokeilemassa. Tiedä vaikka saisit mehukkaan apurahan itsellesi.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aranwe lienee aika vittuuntunut nykytaiteeseen. :D

  Tosiasia on, että tänä päivänä esille voidaan asettaa melkein mitä tahansa taiteena, mutta niin ei pitäisi tehdä enää jo mainitsemani Duchampin readymade-teosten jälkeen. Joku sanoi hänen Suihkulähteestään aka Pisoaaristaan seuraavaa: "Jos se on signeerattu eikä siihen voi kusta, koska se on asetettu museon seinälle, sen täytyy olla taidetta - mitä muutakaan."

  Kurt Schwitters sanoi että "Kaikki mitä taiteilija sylkäiseekin on taidetta."

  Piero Manzoni väänsi torttua purkkeihin jai myi sitä purkeissa jossa luki jotain tyyliin '100-prosenttisen puhdasta taiteilijan paskaa'.

  Jep.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vittuuntunut olen lähinnä siihen että mikä tahansa muuten täysin epäeettinen tai vastenmielinen muuttuu hienoksi ja suureksi elämykseksi kun siihen liitetään sana taide. Teemu Mäen kaltaiset mielenvikaiset pakoputkenpanijat pitäisi toimittaa hoitoon. Eniten risoo se, että näitä juoppoja sekopäitä elätetään veronmaksajien kustantamilla apurahoilla. Tietysti hoitokin maksaa, joten ehkä pääsisi helpommalla kun ampuisi kuulan kalloon. Menisivät oikeisiin töihin.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kenen mielissä Bemarien raiskaaminen ja mällit tehosekoittimessa muuttuvat hienoksi?

  Vastaus: Taideinstituution.
  Ainoastaan heitä peesaavat aivottomat orjat jakavat heidän kantansa ja uskovat näkevänsä jotain upeaa. Suuri yleisökin ikävä kyllä jossain määrin uskoo näihin väittämiin. :(

  Taideinstituutio, tai -maailma on ihmeellinen määritellessään mikä on taidetta ja mikä ei ja teoksen 'taideaste' on suoraan verrannollinen sen tekijään. Jos teokset julkaistaisiin anonyyminä, taidemaailma hajoaisi yrittäessään määritellä mitkä niistä ovat taidetta. Tällaisen tilanteen kun pystyisi luomaan, niin kaikilla olisi hauskaa.

  Pitää muistaa että jotkut näistä erite- ym. taiteilijoista tekevät teoksiaan huvikseen ja kustakseen taidetta silmään.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, mikäs sen mukavampaa kuin paskantaa purkkiin ja nauraa partaansa kun jotkut höhlät pitävät sitä suurena taiteellisena elämyksenä, etenkin jos apuraha juoksee ja ilmaista viinaa on näyttelyissä tarjolla.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nimenomaan.

  Yhden kaverin kanssa vähän sen tapainen juttu järjestettiin, kun oli tiedossa nykytaiteen näyttely täällä Loimaalla. Ajateltiin luoda sinne jotain fiksua, mutta sitten päätettiin että vitut. Meillä oli kolme kovalevyä joihin roiskittiin maalia ankarammin kuin Pollock, naulattiin niihin hiirenloukkuja, kaljatölkkejä, siveltimiä, nauloja ja ruuveja ym. roskaa mitä löytyi, ja triptyykki kruunattiin lyömällä leipäveitsi keskimmäiseen paneeliin.

  Triptyykki vietiin maalia valuvana näyttelyyn ja sanottiin sen olevan nuoren juuri Suomeen muuttaneen irakilaisen Ohrun Nos Arap-nimisen taiteilijan teos. Taideseuran pällit otti sen innolla vastaan ja käski toivottaa irakilaisen tervetulleeksi näyttelyyn. Kun lehdessä mainostettiin näyttelyä, siellä mainittiin muiden näytteilleasettajien joukossa tämä Ohrun Nos Arap.

  Kun kävin katsomassa aikaansaannostani näyttelyssä, sielläkin vielä kyseltiin Nos Arapin perään ja vakuutin hänen olevan tulossa.

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eläinsuojeluyhdistyksen kommentit:

  http://www.hesy.fi/info/tiedote040504.htm

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh, tuolta löytyi tällainen ajatus kun kerrottiin Mäen teoksesta Kiasman kokoelmissa: "Miten julkisin varoin toimiva taidelaitos voi ostaa rikollista tavaraa?" :lol:

  Heh heh... Suomen ja koko maailman museot ovat pullollaan maaluksia joissa on alastomia lapsia. Kaipa Gallen-Kallelakin sitten on irstas viiksekäs pedofiili koska maalasi pikkutyttöjä ilman rihman kiertämää?

  aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kritisoidessaankin taide usein vie katsojan matkalle esteettiseen maailmaan ja kritisoitava asia unohtuu; viesti ei mene perille. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi tämä Mäki: kapitalismia kritisoitiin ja jenkkilää ja seksuaalisia konventioita ja ennakkokäsityksiä: marxia, sadea ja battaillea oli siteerattiin loppuun asti; kuitenkin: vanha "porvaris pariskunta" kommentoi : "ihan kivoja nämä ovat, mutta liikaa kikkeleitä ja pimppejä. " Taiteilija ei onnistu useinkaan välittämään teoksillaan niitä viestejä, joita ehkä haluaisi teostensa kuvaavan/kritisoivan: ei edes näillä nykyisillä äärimäisilläkään konsteilla. Mäestä jää mieleen kissantappo, ei kriitiiki Dadasta sekoilu ei sen oma kritiikki, esim.

  Se mitä käsitetään nykytaiteella tuntuu olevan samassa tilassa kuin sen usein ihannoima postmodernistinen filosofia/ajattelu: kaikki jopa se itse on ihan liian pirstoutunut, fragmentoitunut, sen omaan relativismin hehkutukseensa ja mikään ei enää tunnu iskevän.

  Tarvitaan mielestäni tiedostavampaa taidekritiikkia ja tiedostavampaa taiteen kokemista ja katsojan tiedostavampaa osallisumista taiteen kokemiseen/ vastaanottamiseen. Tämä lie kuitenkin tv/internet "lets numb all human senses" -aikana vähän liikaa pyydetty.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jonkun tutkimuksen mukaan taidenäyttelyssä katsoja keskittyy yhteen teokseen keskimäärin kolmeksi sekunniksi, joten tänä aikana ei liene järkevää luoda syvempää tutkiskelua vaativia teoksia jos haluaa yleisön todella vastaanottavan teoksen.

  Nykytaide on muuttunut hölmöilyksi koska vallitsevana trendinä tuntuu olevan taiteen tekemisen prosessin esittäminen taiteena.

  Postmodern(ism)ia on kaikkialla, koko ajan, mutta silti siitä ei keskustella sen mittakaavan mukaisesti. Ainoastaan kulttuuri- ja taidepuheessa se esiintyy 'kuten pitääkin'. Postmodernismia käsittelevien teosten tulisi sisältyä joka pojan yöpöytälukemistoon.

  aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos kukaan ei ole kiinnostunut taiteilijan viesteistä niin minua hämmentää se että yhä useampi taiteilija pyrkii näyttäytymään syvällisenä ajattelijana, vaikka usein tarjolla on vain latteuksia ja ennestään kaluttua lihaa.

  Postmodernismia on kaikkialla? -ehkä enimmäkseen kuitenkin kulttuurisissa ilmiöissä ja laajennuksena kaikessa mahdollisessa jos asiat tahtoo nähdä "postmodernistisen" vinkkelin lävitse.

  Kun kaikki on sitten pirstaloitu täytyy nämä sirut koota yhteen ja katsoa josko löytyisi jotain uutta kivaa. Suuret tarinat koostuvat pienistä, suuret taistelut/muutokset koostuvat paikallisista taisteluista ja yksilöiden sisäisestä kamppailusta ja pyrkimyksestä kehittyä eteenpäin; asiat voi joko nähdä pisaroina tai valtamerenä ja mielestäni kokonaisvaltainen asioiden hahmottaminen on kyllä mahdollista.

  No meni topicista ulos eli moi.

  Improvisoitu musiikki on kiehtovaa koska prosessi ja taide ovat yhtä ja ne tapahtuvat samanaikaisesti. Kuvataide ei voi helposti saavuttaa tällaista dynamiikkaa. Paskomiset ja huonot videokollaasit ym ym eivät asiaa paranna.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehkä olen hieman triviaali, mutta taidehan on aina katsojasta kiinni ja siitä, minkälaisia tulkintoja hän tekee, oli siinä sitten Manet'n "Aamiainen ruohikolla" tai kissan tappaminen. Kumpainenkin (ilmeisesti) herättivät aikoinaan kalapaliikkia.
  Kyllä se teos on minulle taidetta, mutta ihan eri asia on sitten että hyväksyisin kyseisen ilmaisutavan. En tykkää suorasta julistamisesta. Mäki miun mielestä vähän yrittää olla "somebody".
  Taiteen tulkitsemisessa mun mielestä kaikkein ärsyttävimpiä ihmisiä ovat ne, jotka esittävät aina oman tulkintansa jotenkin "lopullisena ja oikeana", nojaten johonkin taidehistorian perusteet-teokseen. Mun mielestä taiteen kokeminen ja omien juttujen löytäminen ja niistä keskusteleminen on paljon innostavampaa.
  Mun mielestä ne ihmiset, jotka ovat lähettäneet videon vuoksi tappouhkauksia Mäelle, hänen perheelleen ja jopa Kiasman henkilökunnalle, ovat tekopyhiä ja kaksinaamaisia.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielestäni taiteesta on tullut postmodernismin kautta sitä mitä se on ollut, eli se on vihdoin alkanut tunnustamaan sen että on joutunut kaikkina aikoina katsomaan taaksepäin jo olemassa olevia teoksia.

  Taidekeskustelu on alkanut näyttämään pahasti pelkältä termeillä kikkailulta ja uusien sanahirviöiden keksimiseltä, eikä oikeastaan kukaan enää yritäkään vastata edes kysymykseen 'mitä taide on?', koska siihen(kään) ei ole järkevää vastausta joka taidepuheessa kuulostaisi uskottavalta.

  aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taide sanana on jo hyvin kökkö. Se asettaa heti tietynlaisia arvolatauksia ja arvotuksia sille mikä on hyvää ja mikä ei. Pop-kultuuri on ikäänkuin "todellisen" taiteen ulkopuolella ja siitä ei lähes koskaan synny mitään hienoa ja taiteellisesti korkea-arvoista; samalla (ainakin kuvataiteissa) on menty niin yleiselle tasolle että taiteiljan eritteetkin kelpaavat korkeataiteeksi.

  Taide -ja erityisesti musiikki- on minulle ilmaisumuotona lähinnä sellainen kieli, joka antaa uusia mahdollisuuksia perinteiselle puhutulle ja kirjoitetulle kielelle. Foneettinen kieli on mielikuviin ja siten kuvalliseen staattisuuteen perustuvaa ja minusta musiikilla voi ylittää tuon rajan, sillä instrumentit soivat omaa dynaamista kieltään, irtonaisina kuvista ja staattisuudesta. Ainakin jos sekä ilmaisija/soittaja/improvisoija sekä kuuntelija ovat kykeneväisiä ottamaan tämän haastavan kokemuksen vastaan.

  Taide on aina (enemmän tai vähemmän materiaalisessa mielessä) artefakteja ihmisestä ja niitä voi tutkailla joko esteettiseksi ilokseen tai tutustuakseen paremmin siihen miltä tuntuu olla ihmisenä olemassa, mitä on toiseus ja mikä yhdistää meitä kaikkia. Ei tarvitse välttämättä kilpailla korkeatasoisuudella tai muilla hienouksilla; rehellinen olemisen/olemisen tunteen aineeksi/musiikiksi/sanoiksi tekeminen on minulle tärkeintä.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tee mitään eroa korkea- ja matalakultturien välillä, on vain monia alakulttureja jotka yhdessä muodostavat varsinaisen kulttuurin. Ooppera on siinä alakulttuuria missä betonimyllyfolk-musiikkikin. Ja tässä tapauksessa kulttuuri=taide.

  Tuli tässä mieleen että foneettiset runot voivat joskus olla kauheita. Kerran tuli radiosta joku dadaa käsittelevä ohjelma jossa esitettiin yli 20-minuuttinen foneettinen runo. Minuutin kuuntelun jälkeen odotti jo että koska se loppuu.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos nyt tästäkin aiheesta jotain sanoisi... Näkemättä tää teos kyllä on edelleen, mutta eipä hirrrveesti kiinnostakkaan sen jälkeen tää aihe, kun näin Perverto...eh, Bertoluzin rainassa 1900 SEN kissantappamiskohtauksen.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onhan Apocalypse Nowssakin se kohtaus jossa vesipuhveli pistetään kahtia viidakkoveitsellä. Siitä on keuhkottu ihmeen vähän.

  Tonto kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luitteko Jukka Kajavan kolumnin aiheesta tämänpäivän (19.5.) HS:ssa? Mielestäni aika vastaansanomattomasti laitettu, vaihteeksi Kajavalta. JK: "Keskustelua voisi jatkaa ikuisuuden yhteen oikeaan tulokseen pääsemättä. Siksi se tuntuu niin toivottomalta". Mutta pääasia, että Teemu Mäki pysyy otsikoissa. Ja muistakaakin katsoa seuraava Persona Non Grata perjantaina!

  Lerxst kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielestäni koko aihe ei edes anna aihetta keskusteluun siitä, onko se taidetta vai ei, koska tällaiset tapaukset kuuluvat lähinnä Kellokoskelle tai rikospoliisille. En ymmärrä miksi kukaan viitsii leikkiä älykköä extreme-roskalla, koska kaikki mahdolliset ja mahdottomat maailmassa on jo kuitenkin tehty. Ei sairas mieli ole mikään mainostemppu kuitenkaan. Jos joku tuollaisen hullun jutuille vielä hihittelee ja on olevinaan NIIN objektiivinen ja yhteiskunnallisesti analyyttinen ja kapinallinen tyhmää perusarvoista keskiluokkaa kohtaan, kehottaisin sellaista henkilöä etsimään metsästä vaikka ketun tappaman haisevan kissanraadon ja vispaamaan siihen hengentuotteensa aivan ihan itsekseen dokumentoimatta mitään, pitäen asian aivan omana tietonaan ja nauttien täysin rinnoin ja puhtain mielin itselleen aiheuttamasta kohusta ja taide-elämyksestä. :evil:

  Tonto kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jatketaan vielä vähän: en usko että tässä on kyse mistään älykönleikkimisestä. Kuten sanottu, taiteen historiassa vastaavantyylistä ruokottomuutta on läjäpäin. Maamme keskustelun tilaa kuvastanee se, että kissantappo on edelleen kuuma puheenaihe, vaikka luulisi vajaassa 20 vuodessa tapahtuneen vielä sitä brutaalimpiakin asioita.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin tai luulis asian olevan jo loppuun käsitelty. Se nupo sai sakot, sillä siisti.
  Mutta ei, pitää vaan jauhaa.
  Kaikista naurettavimpia ovat ne ihmiset jotka ovat eronneet taiteilijaseurasta koska Mäki on nimetty ko. seuran jonkin tapahtuman johtajaks. En muista tarkemmin mikä kaupunki ja mikä tapahtuma oli kyseessä.

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäki toimi Mäntän Kuvataideviikkojen kuraattorina vuonna 2000 ja sinä vuonna tapahtuman kävijämäärä jäi muistaakseni kolmasosaan siitä, mitä se oli aiemmin ollut. Syynä tuohon oli vilkas yleisönosastokeskustelu ja yleinen boikotointi, erään tietyn kissantappovideon vuoksi. Jäi muuten kävijöiltä tuon takia näkemättä paljon hyvää – mukaan lukien Mäen mainiot maalaukset.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös niitä Mäen maalauksia ole piirretty typerinä ammattitaidottoman ihmisen tekeminä töherryksinä? Taiteilija tekee paskastakin taidetta.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös niitä Mäen maalauksia ole piirretty typerinä ammattitaidottoman ihmisen tekeminä töherryksinä?


  Kuka pitää (piirtää?) kuka ei. Minusta ne on ihan mielenkiintoisen näköisiä. Vaikka en kyllä omalle seinälle hommaisi.

  http://www.teemumaki.com/teemumakipaintingdrawingportraits.html


  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.teemumaki.com/essayskissaversio12.html


  Tuolta löytyy Teemu mäen pitkä essee tästä kissa-asiasta jos joku jaksaa lukea.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ukolla on ihan selvästi skitsofrenia. Ei kukaan täysijärkinen maalaa tuollaisia.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ukolla on ihan selvästi skitsofrenia. Ei kukaan täysijärkinen maalaa tuollaisia.


  No näinhän sen on oltava jos sinä niin sanot. Kerropa vielä, että mitä täysjärkiset maalavat. Ihan noin niin kuin varmuuden vuoksi jos tulee tartuttua vaikka siveltimeen pitkästä aikaa.

  Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täysjärkiset maalaa kuvia peeniksistä.

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tai aanuksista. Maalausten värimaailma ja henkilöiden katseet ovat todella ahdistavia ja sairaalloisia. En usko olevani väärässä, jos sanon että jokainen suuri taitelija on jollakin tavalla täysin pöpi.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm...Mun mielestä ne ei kyl oo lainkaan ahdistavia. Jos ahdistavaa taidetta haluaa nähdä niin tutustukoon Edvard Munchiin.

  Munchilla oli jotain hermostoperäisiä ongelmia, van Goghilla depressiota ja ilmeinen epilepsia, Toulouse-Lautrecilla pientä deliriumin poikasta...
  Nyt ei tuu kuvataiteilijoiden joukosta muita mieleen kuin nämä joilla olis ollu diagnosoituja päähän vaikuttavia sairauksia.

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minunkaan mielestäni ne eivät ole ahdistavia, pelkästään törkeitä (syvällistä taideanalyysia). Joskus kävin niitä jopa näyttelyssä katsomassa.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäen värit on mielestäni upeita. Johtunee siitä et oon itse omissa duuneissani jumittunut lähinnä mustaan, ruskeaan ja valkoiseen.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tai aanuksista. Maalausten värimaailma ja henkilöiden katseet ovat todella ahdistavia ja sairaalloisia.


  Mun mielesta on vain hyva etta taiteilijat kokeilevat monenlaisia varimaailmoja ja tapoja piirtaa. Muutoin kaikki olisi eraan itavaltalaissyntyisen, taidemaalarin uran valtiomiesuraksi vaihtaneen miehen ihanteiden mukaista. Hanhan kuulemma tokaisi etta taiteilija, joka on maalannut ihmisen vihreaksi pitaisi tappaa, viitaten kaiketi Chagalliin, joka oli juutalainen ja maalasi vihreita(kin) ihmisia.
  Maen kayttama varimaailma sopii hyvin siihen ideaan ja sanomaan, jota Maki melko avoimesti toistaa: ihmisten arkielama on tekopyhyytta taynna, ja jokapaivaisissa kulutusvalinnoissa huomaamattamme vahingoitamme toisia. Ihmisten maalaaminen hullun, tappajan ja maanisen nakoisiksi ikaan kuin paljastaa sen, mita naennaisesti toisesta valittava ja esirukouksensa lukeva ihminen oikeasti on.
  Monilla suomalaisillakin taiteilijoilla on ollut jos jonkinlaista elamanongelmaa, kun ainakin Gallen-Kallela ja Jarnefelt (jos oikein muistan) olivat hoidossa siina Vilppulalaisessa parantolassa, jossa nykyjaan asuu luomu-hippeja.

  anteeksi skandien puuttuminen, mutta tassa nappiksessa ei oo niita lainkaan.

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ainakin Gallen-Kallela ja Jarnefelt (jos oikein muistan) olivat hoidossa siina Vilppulalaisessa parantolassa, jossa nykyjaan asuu luomu-hippeja.


  Voin olla väärässä, mutta Gallen-Kallela ja Järnefelt viettivät aikaansa käsittääkseni tohtori Lybeckin parantolassa Elämänmäellä. Samoin siellä kävivät ainakin kirjailijat Sillapää ja Aho. Vilppulan hippikommuuni sen sijaan sijaitsee Väinölässä. En kuitenkaan ole varma, etteikö Väinälössäkin olisi voinut olla aikoinaan jonkin sortin parantola.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voin olla väärässä, mutta Gallen-Kallela ja Järnefelt viettivät aikaansa käsittääkseni tohtori Lybeckin parantolassa Elämänmäellä. Samoin siellä kävivät ainakin kirjailijat Sillapää ja Aho. Vilppulan hippikommuuni sen sijaan sijaitsee Väinölässä.


  Juuri tasta Lybeckin parantolasta oli kyse. Olin melko varma siita etta se on Vilppulassa, kun kavin kyseisessa talossa itse viime syksyna ja luulin etta paikkakunta jolla olemme, on Vilppula. Siella asuu mm. Siemenpuu-saation jonkinlainen "pomo", Kai Vaara. Ehka olen vain sekoittanut paikannimet, mutta samapa kai tuo on: siina talossa ne taiteilijat kuitenkin olivat aikoinaan hoidettavina ja vaihtoehtoimmeiset nykyjaan (ei-hoidettavina kun hoitohommat loppuivat jo 1917 Lybeckin kuolemaan).

  koivula kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jätkät täällä vaan kauhistelee yhtä kissantappoa, kun samalla porukka ostaa kaupasta paljon vittumaisemmin ja tuskaisemmin tapettua lihaa. Tosin aika helppohan se on sulkea pois mielestä, että oma mäkkärissä käynti tappoi juuri mahdollisesti ihmisiä.

  -V

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistä lähtien pihvit on tapettu kirveellä?

  koivula kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistä lähtien pihvit on tapettu kirveellä?

  Ne tapetaan kuljettamalla niitä ensin useita tunteja ja sitten esim.huumataan, jotta tappo kävisi helpommin. Suosittelen myös, että tutustut vaikka hanhien pakkosyöttöön. Siitä vaan putki suuhun ja paineella ruokaa kitaan. Mieluusti vielä vaikka maksaa turvottavaa hormonia sekaan. Nams.

  Ja tietääkseni täällä kotimaassa kissat on perinteisesti tapettu juuri kirveellä tai hukuttamalla. En tue itse kumpaakaan, mutta vähän huvittaa tällä kissantappajalla jeesustelu kun huomattavasti paskempia asioita tapahtuu jatkuvasti.

  -V

  Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juuri tasta Lybeckin parantolasta oli kyse.


  Siis Lybeckin parantola sijaitsee tosiaan Vilppulassa Elämänmäellä. Enpä tiennytkään, että siellä nykyäänkin on vaihtoehtoisia. Minä aina luulin, että Väinölän ihmisyydentunnustajat olisivat olleet siellä ainoat Semmoiset. Vaikka samaa porukkaahan nuo saattavat olla.

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika harva tällä foorumilla kirjoittajista varmaan syö hanhenmaksaa.
  Tutustu vähän tarkemmin vanhempiin keskusteluihin, on täällä keskusteltu runsaasti mm. Bushin toimista ja muusta "jatkuvasti tapahtuvista paskemmista asioista".

  koivula kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika harva tällä foorumilla kirjoittajista varmaan syö hanhenmaksaa.
  Tutustu vähän tarkemmin vanhempiin keskusteluihin, on täällä keskusteltu runsaasti mm. Bushin toimista ja muusta "jatkuvasti tapahtuvista paskemmista asioista".


  Juuri siksipä tämä kyseinen aihe onkin niin huvittava.

  edit:

  Enkä tarkoittanut henkilökohtaisesti tuolla kommenteillani ketään foorumilaista, vaan ihan yleisesti esim. median asennoitumista. Toki tässä topicissa on havaittu tietynlaista erikoista patoumaa myös kisantappajaa kohtaan.

  -V

  Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyse onkin siitä, että pihvit menevät useimmiten ravinnoksi, mutta Mäen listimä kissa spermakuorrutuksineen tuskin päätyi kenenkään ruokapöytään, ellei taiteilija itse syönyt sitä. Kissanpennnut on tapettu perinteisesti käsittääkseni iskemällä niitä päähän niin että henki lähtee kertaheitolla. Mäki taasen huitoo kaulaa poikki, eikä edes onnistu ensimmäisellä iskulla.

  Teuraseläimiä ei huumata, vaan ne tainnutetaan ja tapetaan sähköllä. Tämä ei kuitenkaan kuulu tähän ketjuun, joten aiheesta voinee jatkaa jossain aivan muualla. Lihansyönnistä voi olla montaa mieltä, mutta totuus on, että ihminen on sekasyöjä ja jokainen vegaanikin varmasti syö lihaa, jos mitään muuta ruokaa ei ole tarjolla.

  Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kun ajatellaan sitä mikä määrä ihmisravinnoksi kelpaavaa kasviproteiinia teuraseläimelle pitää syöttää että saadaan tietty määrä lihaa, niin herää kysymys millä tavalla eläimen tappaminen ravinnoksi eroaa eläimen tappamisesta huvin vuoksi. Huvittaisi kuulla edes yksi perustelu joka ei ole luokkaa "no kun näin nyt vaan on ennenkin tehty".

  jooxa kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.teemumaki.com/essayskissa.html


  Peikko kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niinhän se on että rahvaskin haluaa vaikuttaa taiteenystäviltä käymällä oopperassa ja taidenäyttelyissä ilman että itse sisältö kiinnostaisi.
  Taide on liian voimakas sana ilmaisulle

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja "elitisti" haluaa asettua "rahvaan" yläpuolelle.

  Cup kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pöh, mitä sontaa.
  Jos tämä herra Mäki tykkää hakata päätään seinään ja näin ilmaista itseään, niin mikäs siinä. Mitäs se meitä haittaa?
  Paitsi että jos se tosissaan pitää kissojen tappamista taiteena niin eikös sen taiteen pitäisi jossain vaiheessa "kehittyä", jotta tämä Mäki saa alati kasvavan ilmaisukiihkonsa tyydytettyä? Siis pian eivät enää kissat tai koirat riitä ja hän alkaa tappamaan ehkäpä hevosia ja sitten norsuja ja lopuksi jonkun ihmisen jonka jälkeen hänet passitetaan vankimielisairaalaan ja siellä se sitte elelisi loppuelämänsä pakkopaidassa.
  On se taide hienoa.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teoria tuokin. Kissan taposta on kuitenkin jo runsas kymmenen vuotta eikä Mäki tiettävästi ole vielä ketään tappanut. Ehkä hän ei vaan sitten ole niin progressiivinen.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli tässä mieleen että jos Mäki olis tappanut vaikka rantakäärmeen (rauhoitettu laji) tai kanan, kohua ei olis noussut, ei ainakaan tässä mittakaavassa.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, hyvin oleellistahan tässä on, että kyseessä oli söpö eläin.

  fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.teemumaki.com/essayskissa.html


  Juuri vietin aikaani perehtymällä tuohon kirjoitukseen. Perun aikaisemmat sanani, en selvästikään ollut perehtynyt koko aiheeseen. Täyttä sontaahan se on tuomita taiteilija kun "hyi hyi hyi"
  söpö kissa tapetaan. Ei viitsitä ajatella verta ja
  spermaa pidemmälle. Kannaattaa todellakin lukea tuo (jos jaksaa.)
  Tämä so called "kissantappovideo" on hyvä esimerkki provosoinnista. Ja on ahdasmielistä arvostella sitä oman ajattelemattomuutensa takia. Jonkin sortin "epäonnistuminen" tuossa teoksessa on havaittavissa, mutta se taas ei ole taiteliijan vika. Mielenkiintoni heräsi tuota teosta kohtaan, ei niinkään "kissantappo" -kohtauksen takia. Vaan aivan oikeasti sen takia, mikä siinä oikeasti on idea.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja mitenhän ne kissat tapetaan maataloissa?


  Ei ainakaan kirveellä! Kissan tappotapa ei ollut eläinsuojelulain mukainen ja siitä tuomio. Tylppä isku kalloon on paljon kivuttomampi ja nopeampi tapa lopettaa eläin kuin kirveellä heiluminen. Niissä maalaistaloissa, joita tunnen, suosittuja tapoja ovat kivääri ja pentujen suhteen niskan katkaiseminen lapiolla. Molemmat ovat paljon parempia vaihtoehtoja kuin nälkäkuolema tai palentuminen talvella.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli tässä mieleen että jos Mäki olis tappanut vaikka rantakäärmeen (rauhoitettu laji) tai kanan, kohua ei olis noussut, ei ainakaan tässä mittakaavassa.


  Niin tai laakamadon tai täin.. Kissa on melkoisen kehittynyt ja kipuherkkä nisäkäs. Kana elää vaikka ilman päätä jonkin aikaa.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Docci on oikeessa, mutta suurelle yleisölle kissa ei ole "melkoisen kehittynyt ja kipuherkkä nisäkäs", vaan ihana ja pehmeä paijattava. Mitenköhän olisi käynyt jos Mäki olis lahdannu sian?

  Tuolta taas Mäkeen ja nyt myös Krohniin liittyvää asiaa:

  http://megafoni.kulma.net/index.php?art=199

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäen käyttämällä "tekniikalla" ei olisi ikinä saanut sikaa hengiltä. Korkeintaan ehkä jonkin lemmikiksi tarkoitetun kääpiösian.

  PeeHoo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Henkilö joka ylipäänsä kykenee orgasmiin tappamisen jälkeen, ei ole nykymittapuun mukaan ns. yhteiskuntakelpoinen.

  Veronmaksajana olen sitä mieltä, että Mäelle annetut apurahat olisi pitänyt kanavoida hänelle mielenterveyshoidon kautta.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Veronmaksajana olen sitä mieltä, että Mäelle annetut apurahat olisi pitänyt kanavoida hänelle mielenterveyshoidon kautta.


  Se tulisi taitaisi paljon kalliimaksi. Yksi kaverini jolla päässä heittää sanoi, että lääkkeet joita hän käyttää maksaa yhteiskunnalle vuodessa 50 000 euroa. Pitäneekö sitten paikkansa, mutta kallista touhua se kuitenkin on.

  PeeHoo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jessus...

  sillä rahalla joisi vuoden pelkästään parhaita bordöitä...

  Mutta silti; maailma olisi edes vähän parempi paikka joten hoitoon vaan, makso mitä makso..

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Yksi kaverini jolla päässä heittää sanoi, että lääkkeet joita hän käyttää maksaa yhteiskunnalle vuodessa 50 000 euroa

  Aika vaikea uskoa, uudemmat serotoniinilääkkeet ovat aika kalliita, mutta ei sentään noin arvokkaita ja valtaosa antipsykoottisista lääkkeistä on kemialliselta koostumukseltaan aika yksinkertaisia ja siksi halpoja. En sitten tiedä onko olemassa jotain yhdistelmälääkehoitoja, joilla päästään tuollaisiin summiin.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, en minäkään tuohon summaan oikein jaksa täysin uskoa, mutta on tuolla kaverilla ainakin terävä matikkapää silloin kun ei sitten muuten tilttaa täysin joten tiedä nyt sitten mikä on totuus.

  Ja noiden lääkkeiden lisäksihän tulee sitten kuntoutustuki (joka oli yllättävän paljon), ja erinäiset terapiat ym. Että kyllä siinä joku taitelijan apuraha on pientä loppujen lopuksi.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Wacky fact:
  Kuntoutustuki lasketaan viimeisen työvuoden keskiansioiden mukaan - mikäli on ollut töissä ikinä - joten se voi olla isokin.

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  uudemmat serotoniinilääkkeet ovat aika kalliita, mutta ei sentään noin arvokkaita ja valtaosa antipsykoottisista lääkkeistä on kemialliselta koostumukseltaan aika yksinkertaisia ja siksi halpoja.

  Ne serotoniinilääkkeet mitä tiedän on huomattavasti antipsykootteja halvempia.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Ne serotoniinilääkkeet mitä tiedän on huomattavasti antipsykootteja halvempia.

  Jaa, olin aika varma että valtaosa neurolepteistä on vanhoja, helppoja valmistaa ja halpoja. Muistelin että esim. sikahalpa Doxal olisi neurolepti, mutta ei se olekaan. Standing corrected.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kröhöm.. Fluanxol on varmaan eniten Suomessa käytetty antipsykootti. Toisaalta ja tosin Zoloft on kalleimpia serotoniinilääkkeitä. Ulkomaan hintoja:

  Fluanxol Tablet-0.5mg [100] 29.05$
  Fluanxol Tablet-3mg [100] 56.69 $

  Zoloft 50mg [100] 174.99 $

  Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomen hinnat:
  Fluanxol 0,5mg 100kpl 9.26e

  Zoloft 50mg 100kpl 122,46e

  Tuolta löytyy kaikkea kivaa: http://www.yliopistonapteekki.fi/index.jsp

  Eipä näy suuria eroja olevan...muistelin vaan että neuroleptit olis paljon serotoniinilääkkeitä kalliimpia. Ton Fluanxolin ainakin muistin olevan halpa verrattuna johonkin Seroqueliin tms.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sertraliini on niin yleisesti käytetty lääkeaine, että kohta sitä voisi lisätä kraanaveteen. Hmmm.. miksei kemiallisen yhteiskuntapolitiikan mahdollisuuksia ole pohdittu aikaisemmin??? (Alkoholipolitiikka ja Zyklon B poislukien..).

  juuffo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi mahoton, mitäs apteekkareita täältä löytykään !
  Mitä taas tappamiseen tulee taiteen tai minkä tahansa nimissä... :cry:

  Fastro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  en ole nähnyt eikä se pelkkää kissantappamista kai ole, mutta äänestin silti No koska kissantappaminen on plöö

  Jammo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oko kukaan selvittänyt kyseisen videon toisen pääosan esittäjän halukkuutta osallistua tähän "taideteokseen" ?

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika aiheen vierestä, mutta tuli mieleen, että Mayhemin pojathan ottivat kuvia, kun Dead oli ampunut itsensä, ja kuvia taidettiin käyttää levyn Dawn of the Blackhearts (tai jotain sinne päin) kannessa. Mitä siitä ollaan mieltä? Dead tietysti päätti kuolla, mutta halusikohan levynkanteen?

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitäiskö tuota miettiä juridisena vai moraalisena ongelmana? Viikingit kait säilöivät osia sankarivainajista, joten ei tuon valokuvan pitäisi olla ongelma _edes_ Deadin kannalta.

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tulipa vahingossa nimi kirjoitettua väärin, kiitoksia Tohtorille oikaisusta.
  Juridiikasta en niinkään perustaisi , mutta ehkä ihmisten moraalisista mietteistä olen kiinnostunut.
  Oman mielipiteeni asiasta voi päätellä siitä, että en välitä muuten mitään, mitä minulle tai minulla kuoleman jälkeen tehdään, kunhan ei viedä lähellekään pappeja tai mihinkään uskontoihin viittaavaan.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nimistä puheenollen - on jo pidemmän aikaa vituttanut tämä tohtorin arvonimi, koska yleensä tohtorin korkonimen itselleen valitsevat rap-artistit tai itsetietoiset mulkerot ja vaikka olenkin ehkä jälkimmäinen, niin tämän nickin on valinnut satunnaisnimi-generaattori.

  Mitä tulee oman ruumiin myöhempiin vaiheisiin, niin pidän arkku/multahautausta käsittämättömänä touhuna. Tuhkaksi, kiitos.

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olisiko Faarao parempi?

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kait tämän kanssa on elettävä katkeraan loppuun asti.

  PeeHoo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, mitä sitä nyt hyvää nimeä tohtoroimaan..  Sori, oli pakko..

  Jammo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Oman mielipiteeni asiasta voi päätellä siitä, että en välitä muuten mitään, mitä minulle tai minulla kuoleman jälkeen tehdään, kunhan ei viedä lähellekään pappeja tai mihinkään uskontoihin viittaavaan.


  Luvattu ! sormet ristissä... 8)

  Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jännä miten yksi kissan tappaminen saa julkisuutta. No se oli varmasti sen tarkoituskin. Ei vaan ole oikein missään mittasuhteissa nämä jutut. Tällä hetkelläkin tukahtuu kuoliaaksi ahtaissa kuljetusautoissa isompia eläimiä. Siis joka päivä ja joka vuosi. Sitten Animalia antaa Madventuresin jätkille anti-animalia palkinnon, kun ne syö vieraassa kulttuurissa paikallisia ruokia. Valkoinen mies on kova tuomitsemaan. Olisi "kiva" kuulla vaikka intialaisten mielipiteet meidän lehmien kohtelusta.

  En tietenkään hyväksy kissan tappamista taiteen nimissä, mutta tässä tapauksessa se on lähellä, jos suhteuttaa sen aiheuttamaan keskusteluun.

  Ihan fiksulta kaverilta tuo Teemu vaikutti ainakin "10 kirjaa jotka muuttivat maailman" -ohjelmassa. Mikäs sen kissantappovideon nimi on? Olen minä sen verran häiriintynyt persoona, että vois sen katsoa, niin tietää mistä puhutaan. Mutta itseni tuntien suuntaan kyllä katseeni muualle, kun kissaa aletaan lahtaamaan.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pikkupojat tappavat huvikseen sammakoita; Sammakot sensijaan kuolevat oikeesti, vakavissaan.

  Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitä tarkoitat? Eikö se kissa sitten kuole vakavissaan? Nyt just on sammakot kovassa äänessä. Pikkupoikana tuli sitä kutua hajotettua kepillä. Tämä taitaa olla minun panos eläinten rääkkäyksessä. Jännä miten ihmiset kokevat erilailla eläimet. Muistan kun pikkupoikina oltiin mökillä ja lähdettiin sitten ampumaan ilmakiväärillä pikkulintuja. Minä ammuin aina ohi tarkoituksella. Kaveri sai osuman pesässä olevaan lintuun. Veret roiskahti koivun kylkee, pesän yläpuolella. Se oli hurjan hauskaa heidän mielestä. Jotain kuvaa asiasta se, että viimeksi eilen tuli tämä asia mieleen, kun katselin harakan pesän touhuja parvekkeelta. Varmaan ollu emo ihmeissään, kun yksi pennuista makaa pesän pohjalla pää räjähtäneenä. No ehkä tuo pitäisi ajatella jotenkin sillein, että ei ne mitään tajua. En vaan pysty tajuamaan, mitä hauskaa tuossa oli. Kaverit koki vilpittömän onnistumisen tunteen. Yli tunti siellä metsässä etsittiin ammuttavia lintuja. Taidan olla herkkis.

  Spectre kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistaako joku tällaista taidesensaatiota, ehkä parin vuoden takaa:

  - Silvio Berlusconi käy rasvaimussa muistaakseni sveitsiläisellä klinikalla
  - Taiteilija (nimi puuttuu) hankkii kyseiset rasvat itselleen
  - Rasvasta valmistetaan saippuaa
  - Taiteilija antaa teokselleen nimen "Puhtaat kädet"

  Puhtaat kädet on myöskin italialainen korruption vastainen kampanja.

  Tarinahan on mahtava mutta varmaan jonottaisin mielummin katsomaan Sixtuksen kappelia kuin tuota saippuaa.