Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Robert Crumb

Janus kirjoitti noin 18 vuotta sitten (10 kommenttia)Mitä mieltä Robert Crumbista? Itse pidän tämän underground-sarjakuvapiirtäjän tyylistä. Muutama vuosi sitten telkkarista tuli erinomainen dokkari miehestä ja kiinnostuin. Ilmeisesti jakaa mielipiteet, ainakaan feministit eivät ole kovin innoissaan miehen tuotoksista. :P Jees, paikoitellen aika ronskia tavaraa mutta armottoman hauskaa. Fritz-kissan seikkailuista on tehty piirroselokuvakin mutta pahus kun jätin katsomatta. Crumb itse ei siitä erityisemmin pidä, onko joku nähnyt?

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo Crumb-dokkari oli tosiaan mainio. Itse äijän työt ei ole kyllä suuremmin kiinnostaneet.

  Minea kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En sitten tiedä vaikuttaako sukupuoli mielipiteeseeni, mutta Fritz-leffa oli kyllä jotain aivan käsittämättömän huonoa:mad:
  En jaksanu kattoa loppuun asti, mutta luultavasti meininki ei sen kummemmaksi muuttunut siitä alun paristakymmenestä minuutista. Vaikea sanoa mitä oisin tykänny jos toteutus ois ollu vähemmän "hektinen", oisinko jaksanu keskittyä paremmin.

  Anonyymi kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Samalta ajalta ja vastaavanlainen underground piirtäjä Gilbert Shelton oli minusta paljon parempi.

  T:Jusu :P

  Janus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fritz-kissa on vain yksi osa Crumbin tuotantoa. Häneltä löytyy myös aika intiimiä havainnointia teinivuosien piinallisuudesta, vanhenemisesta, tekopyhyydestä ja hippikulttuurin murenemisesta.\n[Muokattu 7/10/2002 / Janus]

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No Roopehan aloitti jo 60-luvun alkupuolella, ne senajan U-jutut on aivan peruskamaa, Suomessa joitain niistä ilmestyi Jymy- ja Huuli-lehdissä 70-luvulla. Fritz-kissalle kävi niin, että Ralph Bakshi oharoi koko otuksen Grumbilta, elokuvia oli itseasiassa 2, siinä ekassa on vielä häivähdys alkuperäistä, mutta toka oli Bakshia (-aa?). Nyttemmin Roopen jutut eivät ole paljon kolisseet ainakaan meikälle, esmes ne, joita on suomennettu, on sen kuvausta, kun "hää männöö nii syväle ihteensä, ettei pääse ennää pois". Shelton tosiaan säilytti jutuissaan rankemman otteen pitempään; Nyt en kyllä tiedä, mitä tämäkään on viimevuosina saanut aikaan. Idiootit maailmalla oli kyllä hurttia meininkiä....
  Grumb oli kuitenkin myös "aikansa lapsi", tsekatkaa Big Brother & the Holding Companyn Cheap Trills, siältä sekä ulkoa, olette jäljillä!

  jusu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kissasta puheen ollen olihan Sheltonilla kanssa The adventures of Fat Freddy's cat

  Minea kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Grumb oli kuitenkin myös "aikansa lapsi", tsekatkaa Big Brother & the Holding Companyn Cheap Trills, siältä sekä ulkoa, olette jäljillä!

  jep. meikällä on tuo levy. hienot kannet, hyvä levy:)

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitten muutamaa astetta kylmempi kalkkuna; Suomen Grumb oli Kalervo Palsa. Käykää katsomassa sen näyttely Kiasmassa. Voipi kyllä olla, ettette pidä.
  Tosin tuossa 70-luvun lopussa pitkälti 80-luvullakin vielä noita omakustannesarjiksia tehtiin paljon myös Suomessa. Tavallaan Grumbin ja kumppanien touhut 60-luvulla jatkuivat näin punkin & Rank Xeroxin ansiosta sitten siellä & täällä....
  Ittekkin noita puuhastelin...

  Viukkis kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko Palsalla ja Crumbilla muuta yhteistä kuin se että molemmat ovat piirtäneet kyrpiä?

  Itse kävin muuten Kiasmassa lauantaina ja olihan se hienoa nähdä luonnossa ne maalaukset jotka järkyttivät parantumattomasti mieltäni joskus viidesluokkalaisena kun löysin kirjastosta Palsan päiväkirjat. Vaikuttava elämys mutta en käy moittimaan niitä joita näyttely ei jostain syystä miellytä ;) Erityisesti akvarelleissa oli todella upeaa värien käyttöä. Sen sijaan Palsan taipumus repiä lehdistä kuolinilmoituksia, kirjoittaa niihin oma nimensä tilalle ja liimata tauluihin oli lievästi sanottuna häiritsevä.


  MelancholyMan kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  näkyy kellä näkyy.. Yle Teema tänään 21.50

  Terry Zwigoffin ohjaama dokumentti Crumb (Crumb, USA 1994, 120') on hillitön sukellus underground-sarjakuvapiirtäjä Robert Crumbin kummallisen karmivaan maailmaan sekä hänen erikoiseen perheeseensä.