Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Veden Väki

DrethegenjeshKing kirjoitti noin 20 vuotta sitten (14 kommenttia)
Oletteko kuulleet? Mitä pidätte? Onko muita levyjä kuin Veden Väki - Veden väki? Onko tietoa bändin jäsenistä, ovatko muissa tyyliltään samanlaisissa projekteissa mukana?

Itse olen kuullut vain tuota Veden Väki levyä ja pidin oikein kovasti. Levyltä ei oikeastaan löydy yhtään heikkoa kappaletta. Puun Juurista Kasvaa Alku on ihan loistava, kuten myös Floydin Money:n tunnelmissa liikuskeleva Liukuhihna, osa 1: Työssä.

+/- saldo : 0 |

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kerro toki lisää, edes nettisivut? Millon tuommonen levy on tullu ja kuka julkassu?

    Jaakob kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olisikohan kyseessä tuommoinen: http://www.banditrekisteri.com/i_sivut/v/vedenvak.htm
    .

    Jaa, tuskinpa tuosta minkäänlaista apua on, kun näyttää kirjoitetun jo vuonna 2000… Lienee siis jo vanhentunut kaikessa tiiviydessään

    OttoM kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Turun kaupunginkirjastosta kyseinen levy ainakin löytyy. Nuo tiedot löytyivät kirjaston kotisivuilta:

    Esitys: Pessi Parviainen (b, g), Miikka Salminen (synt, p), Jussi Suhonen (dr, perc), Tommi Trygg (g)

    progressiivinen rock : Suomi : Turku : 2000-2009 (Turkulainen porukka on siis kyseessä)

    => Intro
    => Puun juurista kasvaa alku
    => Liukuhihna, osa 1 : Työssä
    => Liukuhihna, osa 2 : Illalla kotona töiden jälkeen
    => Vääriä valonsäteitä?
    => Tammikitara
    => Lumimusiikkia
    => Maahinen
    => Pois

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämän enempää en minäkään bändistä tiedä. Levy on ilmeisen omakustanteinen ja se saatta olla peräti jonkinlainen päättötyömäinen projekti. Musiikki on kitaravetoista instrumentaalia ja levy tuntuu hyvin tuotetulta. Soundit ovat pääasiassa hyvät ja synasoundit paikoitellen melko hauskat. Musiikissa on kuultavissa ne perus proge-vaikutteet, mutta myös vähän fuusiota.

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pistin tilausta tuonne bändirekisterin sivuilla mainittuun sähköpostiin, saas nähä onko se vielä toiminnasa ja saako levyä enään edes.

    urghan2 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    moi kaikki!

    olitte joskus taannoin kiinnostuneita bändistä nimeltä veden väki.
    kirjottelin just pitkät pätkät historiikkia mutta kone jökkäs ja rupes vähä syömään miestä kun kaikki meni. en jaksa enää tänään tehä hommaa uudestaan.

    mutta MAINOS kuitenkin:

    jos haluatte niin multa saa VV debyyttilevyä, eli uusintapainos
    (20 kpl, HEH!) luvassa tässä myöhemmin syksyllä!!!

    pistäkää mailia/tilauksia/kommentteja osoitteeseen:

    jussi.suhonen@gmail.com

    p.s. yritän kirjottaa historiikin huomenna tai ylihuomenna. siinä on kuitenkin sen verran tavaraa että kestää jonkin aikaa...

    urghan2 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    saitko hezzu muuten sitä levyä??

    urghan2 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Veden Väki debyytistä tämän vuoden puolella uusi painos!

    Levy sis. 60 min fuusio/jazz/proge -musaa suomihengessä.

    Perinteitä kunnioittaen pysymme vanhalla hyväksi havaitulla valokopiokansi-cd-r -linjalla (päältä lofi, sisältä hifi). Eli levyn tuotantokustannukset studioaikaa lukuunottamatta ovat minimaaliset, jolloin levyn hintakin on minimaalinen. Pääasia on musiikillinen esteettisyys.

    Eli hinta varmaan sen 2 e + postikulut

    Selvittelen, mitä lähetys+kirjekuori maksaa...
    Ilmottelen sit kun...

    Ja jos joku haluaa tilata levyä niin mailia osoitteeseen:

    jussi.suhonen@gmail.com

    Otan yhteyttä henk.koht. kaikkiin, ketkä haluaa levyn. Opiskelukiireiden takia mulla kestää ainakin kuukausi, että saan organisoitua hommat semmoseen kuosiin, että päästään lähettämään levyjä Tän vuoden puolella kuitenkin.

    Hyvää syksyn jatkoa!
    Lupaamani historiikki/kootut tilitykset alempana...

    Jussi S

    urghan2 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    VV historikki

    VV sai nimensä eräänä vuoden 1999 syystalven tiistai-iltana orivedellä pub liinaharjassa pikkujouluissa. miikka inspiroituneena kalevalasta keksi ehdottaa alkutaipaleellaan tarpovalle bändille nimeksi veden väkeä. muita nimiehdotuksia ei tullut. biisejä oli valmiina pari-kolme ja lisää tuntui tulevan sukkelaan. bändin kokoonpano oli selkiytynyt ja biisejä oli aloitettu jankkaamaan.

    bändin jäsenet opiskelivat oriveden opistolla, muut musiikkia paitsi pessi kuvataidetta. oltiin kahdenkymmenen molemmin puolin ja todella täpinöissä uudesta hienosti skulaavasta proggiksesta. jossain vaiheessa sikisi ajatus mahdollisesta levynteosta, koska biisejä alkoi olla valmiina reippaahkosti ja niiden ikuistaminen jälkipolville olisi mukavaa. päätimme tehdä levyn.

    alkoi intensiivinen treenaus. d-talon hiilikellarin bändikämppä toimi soittopaikkana, pääosin torstai- iltapäivisin musiikkiliikuntatuntien aikana. iltaisin kellarissa oli ruuhkaa ja musiikkiliikunta ei ylettömästi kiinnostanut. kevätlukukausi meni suurimmaksi osaksi keskittyen enemmän nukkumiseen, reenaamiseen ja juhlimiseen koulun jäädessä vähemmälle. bändi treenasi yleensä kerran viikossa. maaliskuun tienoilla aloimme äänitellä demoversioita biiseistä koulun vanhalla kelanauhurilla, 4-kanavaisella mikserillä ja minidiskillä. meininki oli säätää tasot kuntoon ja sitten suoraan livenä minidiscille tai kelalle. homma toimi yllättävän kivasti. saatiin demot biiseistä tehtyä ja koulun lopussa kaikilla oli kädessään demoplätty. oikeaan studioon menoon oli aikaa kuukausi ja kaikkien rantautuessa kotiseuduilleen ei yhteistä reeniaikaa enää ollut.

    allekirjoittaneen 20-vuotissynttäreillä juhannuksena 2000 pakkasimme kamat ja ajoimme jyväskylään watercastle-studiolle. studioaikaa oli niukat 4 päivää, eli noin 2 päivää soittamiseen ja 2 lopputuotantoon. ottoja per biisi oli maksimissaan 2-3. aikaa muuhun ei ollut, eli kerralla tai viimeistään toisella purkkiin oli päivän motto. toisen päivän iltana miikka tuli sanomaan huolestunut ilme naamallaan että ”jos toi biisi ei nyt tällä otolla mee niin sitä ei sitten saada levylle” (kyseinen biisi taisi olla liukuhihna 1, johon alunperin piti tulla analogirumpuhäröpiipitysluuppi. ajan puutten vuoksi se jäi tekemättä ja tilalle laitettiin rumpuihin effaria. levyn aloitusraidaksi suunniteltu analogisynan ja rumpujen duetto veden väen nousu jäi sekin tekemättä. kuulosti valaan ulinalta jonka päälle rummut hakkasivat epämääräisiä juttuja. todellista taidetta). äänitys hoidettiin niin että yhdessä livenä kaikki soittimet purkkiin ja sit joitain dubbauksia ja korjailuja. miksaukseen ja masterointiin meni loput puolitoista päivää. siitä sitten pojat lähtivät hymyillen kotiin masteri kainalossa. sitten odotettiin, että jollakulla olisi joskus rahaa ostaa cd-ärriä. tai edes ruokaa.

    meikäläinen oli ainoa jolla oli polttava 4 x cd-asema. saatiin jostain ihmeestä rahaa ja poltettiin sata levyä, otettiin pessin tekemistä kansista kopiot koulun kopiokoneella tavalliselle A4-arkille ja tehtiin levyihin tarrat paikallisessa liikkeessä. sitten lähdimme kauppaamaan ja promoamaan lofi-kuorilla varustettua, päältä rumaa, sisältä kaunista sieluntuotostamme.

    talvella 2001 jo edesmenneen radiokanava mafian torstai(?)-iltaan kuului ohjelma nimeltä jazzofrenia(?). levy sai tunnustusta ja siltä soitettiin ohjelmassa kaksi kappaletta, menninkäinen ja tammikitara, noin 15 min musiikkia. levy-yhtiöitäkin kiusattiin aina kauko-itää myöden, tuloksetta.

    pian levynteon jälkeen bändin toiminta hiipui. vielä pari vuotta yritettiin pysytellä hengissä, kunnes totesimme, että jäsenten hajaantuminen ympäri suomen, jatkuvat keikkakiireet, muut projektit yms yms selättivät bändin ja jouduimme luopumaan meille kaikille todella rakkaasta projektista. ehdimme kuitenkin äänittää minidisc-pohjalla demoja uusista biiseistä, joita onkin valmiina miltei uusi levyllinen. tyyli muuttui hieman bändivetoisempaan, etnompaan ja folkimpaan suuntaan ensimmäisen levyn kitaraorientoituneesta p.pohjola –fiilistelystä.

    aina kun kuuntelen levyä pinnan alla kutkuttelee ajatus päästä jälleen soittamaan ja tekemään musiikkia. bändiläiset ovat saaneet pikku hiljaa hankittua itsellensä elämät eikä moottoritie ole enää niin kuuma kuin aikaisemmin. pian saattaisi olla ensimmäinen tilaisuus sitten opistoaikojen saattaa tätä projektia eteenpäin. missään tapauksessa bändiä ei ole kuopattu totaalisesti, eli comeback on odotettavissa jossakin vaiheessa, vaikka sitten viisikymppisinä äijän retkuina. olisi mukava päästä soittamaan fuusiota hämyisen klubin pimeälle stagelle.

    vielä se toteutuu. ennen uutta on tyydyttävä vanhaan.

    se siitä.

    jussi s.
    VV-rumpali

    Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jee!

    Jammo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ytimekäs historiikki; Veden Väki on upea bändinimi!
    Nyt odottelen korvat höröllä uusintapainosta!

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Veden Väki todellakin on upea nimi bändille. Ykköstiellä kummitteleva "Vesikansa"-kyltti tuo aina mieleen Veden Väen :D
    Täytyykin muistin virkistämiseksi kipaista kirjastosta lainaamassa tuo teidän debyyttinne.

    Uusintapainosta, comebackia ja uutta matskua odotellessa ;)

    urghan2 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sillä välin kun oottelette VV-postia, tsekatkaa seuraava bändi...

    Toimin tässä biisintekijä/soittaja/laulaja/tyranni/diktaattorina...
    Upouutta matskua debyytiltä jaossa...

    http://www.heelonline.com
    http://www.mikseri.net/artists/?id=49284


    PS. VV-levyt saan postiin varmaan kuun lopulla, tai sit ens kuun alussa kun opintotuki napsahtaa tilille...HEH..

    Jussi

    urghan2 kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Moi taas tosi pitkästä aikaa!

    Veden väki levyt alkavat vasta nyt olemaan valmiita, vaikka lupailinkin niitä jo loppu vuodesta. Valitettavasti hirvittävät opiskelu yms. kiireet aiheuttivat kamalasti pään vaivaa joten aikaisempi projektin valmiiksi saattaminen oli sula mahdottomuus.

    Tein tuossa ohi mennen levyihin uudet entistä ehommat kannet, joten heti kun saan ne painokoneesta ulos pistän paketteja postiin.

    Levyjen hinta nousee nyt valitettavasti hieman johtuen materiaalikustannuksista, mutta uskon vakaasti että mukavampi ja parempi näin. Vanhat "kannet" eivät oikeastaan olleet muuta kuin huonolaatuinen taiteltu valokopio-A3.

    Varmistan vielä tilaukset henkilöiltä, jotka ovat jo osoitetietonsa ilmoittaneet.

    Ilmoitan myös täällä foorumilla tarkemmat tilaustiedot ja ohjeet, mikäli halukkaita tilaajia vielä löytyy.

    Hyvää vuoden alkua!

    Jussi