Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Unet

fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten (41 kommenttia)
Toissayönä näin erään elämäni oudoimman unen.

Olin Rovaniemellä, joka oli kuin sodan jäljiltä. Kaikki talot ja rakennuksen olivat raunioina, kaduilla pörräilli menemään tankkeja ja sotilaita. Siinä sitten saavuin rovaniemen kauppatorille; se oli täynnä ihmisiä matkalaukut pakattuna odottamassa nälkiintyneenä jotain (Tämä kohtaus oli kuin suoraan leffasta Pianisti, jossa juutalaisia oltiin viemässä keskitysleirille)
Yritän sitten siinä apaattisilta ihmisiltä kysellä, että miksi te olette tuollaisia? Miksi tämä Kaupunki on tämän näköinen? "Nouskaa nyt ylös siitä ja olkaa iloisia" ...ihmiset vain tuumailivat "SShhhh, ole hiljaa älä huuda"
Sanoin siinä sitten jotain tyyliin "No ei sitten, painukaa helvettiin!"
(Tässä vaiheessa tajusin jossainmäärin, että olen unessa)
Päädyin kävellessäni sitten johonkin talon raunioon, se oli täynnä nörttejä. Heillä oli helvetisti tietokoneita ja kalashnikoveja. He sanoivat, että he haluavat pelastaa Rovaniemen. Niinpä päätin mennä mukaan heidän juoneensa. Sain vihreän pitkän paksun takin, ja minusta tuli vakooja. Vaikoillessani minut kuitenkin huomattiin, ihmiset alkoivat huutaa lujaa: "Hälyytys! Se on täällä! APUA! Äkkiä!"
Olin siinä sitten että "Mitä helvettiä huudatte? Mie haluan vaan auttaa!"
Seuraavaksi huomasin että juoksen tankkeja ja sotilaita karkuun raunioituneessa kaupungissa. Yht'äkkiä olin tankkien ympäröimänä, ja tajusin että haluan herätä. En muista tarkalleen miten uni loppui, mutta ahdistava se oli. Lopussa taisin vaan karjua täysillä jotain.

Nuo sota-aiheet pääsevät ikävästi aina uniini.
En tiedä kuinka mielenkiintoisena pidätte minun uniani, mutta kertokaapa toki omianne :)

(Ja anteeksi jos "unet" tms. topic on jo olemassa, olen vain liian laiska etsimään sellaista)

+/- saldo : 0 |

    Pilke kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Unethan on elämän suola! :D Varmaan oudoin uni minkä oon nähny, oli se, jossa ruumini makasi edessäni. Tökin sen silmiä ja ne pullahteli. Huomasin sitten, että se (eli minä) olikin hengissä. Heräsin. Se oli outoa, mutta ei ollenkaan pelottavaa. Melkein yhtä outo oli se uni, jossa olin tummaihoinen mies (olen siis vaalea tyttö) 1700-luvulla töissä purjelaivassa, jonne tuli kapina...

    Kerro ihmeessä lisää Fitchet, (ja muutkin?) luen mielenkiinnolla.

    *

    Pelargus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Fitchetin uni on vain moderni versio vuoden 1945 Lapin sodasta.

    fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noh, olen muistaakseni postaillut monelle foorumille (ehkä jopa tännekin) tämän unen:;

    (kerron lyhyemmin)


    ...

    olin vietnamin sodassa. olin portinvartija.
    ammuin unessani kiinan armeijan, kolme sokeaa kiinalaistyttöä ja mao tse tungin perheen.
    Kaikkia kolmea kiinalaistyttöä ammuin silmiin, se kait on liitkoksissa siihen että he olivat sokeita.
    sitten sen jälkeen ammun maon vaimon ja maon itse. jätän heidän lapsensa henkiin jotta hän saisia kärsiä orpona elämisestä.
    no, kun kaikki tappaminen oli loppunut. kävelen konekivääri olalla new yorkin keskustassa ja taustalla alkaa soimaan tuttu melodia, herään ja huomaan että radioheadin amnesiac on jäänyt repeatille.
    biisi joka soi oli loistava; "you and whose army"


    hieman outoa... :G

    ..anteeksi kirjoitusasu. olen humalassa juuri nyt.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Freudin mukaan uni tarkoittaa sitä, että haluat kuksia.

    Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin unta karhuista. Urbaanissa ympäristössä 'naapurissani' pyöri hervottoman kokoinen karhu, ja jonain yönä se kävi tutkimassa torsoani kun luuli meikäläisen nukkuvan. Ei sen enempää mitään juonta eikä dramatiikkaa. Seurailin vaan sen liikkeitä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Freudin mukaan uni tarkoittaa sitä, että haluat kuksia naapuriasi.

    Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Arvasin sen!
    Ajattelin että karhu vois viitata Venäjään ja uni olis ollu punikkitribuutti, mutta tajusin karhun olevan liian ilmeinen symboli siihen tarkoitukseen. Täytyy käydä illalla naapurissa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin sellaista unta, että olin antikvariaatissa ja sinne tuli Ville Itälä. Ville Itälä kysyi, löytyykö Adolf Hitlerin Taisteluni-kirjaa. Antikvariaatin pitäjä, joka näytti muuten aika paljon Josef Stalinilta, sanoi, että Adolf Hitlerin kirjaa Taisteluni ei löydy valikoimasta. Vai ei löydy Adolf Hitlerin kirjaa Taisteluni, Ville Itälä totesi ja lähti ulos liikkeestä. Näin siis Adolf Hitlerin kirja Taisteluni jäi Ville Itälältä ostamatta.

    Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Freudin mukaan uni tarkoittaa sitä, että haluat kuksia Itälää natsipuku päällä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Emmä tiedä.. mutta jotain samaa noissa tyypeissä on: Hitler oli helvetin keskinkertainen taidemaalari ja Itälä helvetin keskinkertainen poliitikko. Asuu muuten melkein naapurissa.

    Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hitler oli helvetin keskinkertainen taidemaalari ja Itälä helvetin keskinkertainen poliitikko.


    Heh, tuntuu kuin tuo Itälä-osuuskin olis imperfektissä... :D

    Yhden hienon akvarellin oon Hitleriltä nähnyt, muut on todellakin aikamoista massaa.

    Pilke kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yritän kovasti olla miettimättä minkälaisen analyysin Freud tekisi em. "oma ruumis-unestani"... Tai siitä missä olin mies. :lol:

    *

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin unta, että olin kiillottanut perhekalleuksia pari päivää yhtä putkea. Lopulta pää tuli vetävän käteen, ja päätin lähteä ulos virkistymään. Samoilin metsässä, ja kun kukaan ei nähnyt, katkaisin puusta oksan ja veistelin siitä pajupillin. Kuori irtosi herkästi ja sitä vedellessä pillistä irtosi mehukas ääni. Silloin kuulin takaani raskasta hengitystä, ja kun käännyin näin laitumelta karanneen härän. Otin härkää sarvista ja siihen heräsin.

    olcoon kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ehkä oudoin uni minkä muistan on eräs, jossa räjäytin pääni tohjoksi haulikolla ruokapöydässä serkun häissä, jonka jälkeen tavallaan lensin kärpäsenä pois ruumiistani ja näin lopun unen sen silmin, mm. avaruudessa tuli käytyä ja kaikennäköisissä surreaaleissa paikoissa. Tuo oli tosin nousevassa kuumeessa yöllä nähty uni, kuume-unethan ovat normaalia sairaampia (kai).

    Aivan todelliselta tuntunut oli yksi uni, jossa hain Frank Zappan bändiin rumpaliksi (hullua on se, etten edes soita rumpuja, lähinnä kitaraa) :D Se oli muistaakseni kokoonpano vuodelta '79, mutta rumpaleita muistakin bändeistä oli siellä todistelemassa soittotaitoaan.

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuumeunista tuli mieleen että varsin moni tuntuu näkevän käärmeaiheisia unia kuumeessa, toinen yleisesti esitettävä pätkä on päämäärätön "leijailu" jokseenkin painottomassa, sokkelonomaisessa tilassa. Muita vastaavia tai edellisiin liittyviä kokemuksia?

    fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olin katsonut eräänä viikkona kaikki Hopeanuolet. Muutama päivä tuon jälkeen minulle iskee yhdessä sekä kuume, että vatsakipu.
    Näin houreita missä hopeanuoli ja muut sarjan koirat raatelevat ja syövät vatsaani.

    Toinen samanlainen vatsakipu/kuume-uni oli jossa tyynyt sängylläni olivat erään irc-kanavan porukkaa. Tuona yönä ollessani houreissa menin vessaan juomaan vettä, oksensin toki tuon veden oitis pois. Pian tämän jälkeen menin janoissani uudestaan vessaan. Vesikraana oli muuttunut uutistenlukijaksi (?) joka varoitti minua vedestä jonka kuitenkin oksentaisin uudestaan. Tätä toistui, join ja oksensin, join ja oksensin... kunnes vihdoin uskoi uutistenlukijaa ja olin sovinnolla juomatta vettä.

    MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Erään kerran, kun minulle tehtiin angiografiaa ja olin kevyessä nukutuksessa, muistan nähneeni juuri tuollaisen "leijailevan" unen. Olin itse jokseenkin aineeton, jotenkin levinnyt tyhjyyteen, ja vastaani tuli tuttuja henkilöitä sekä tapahtumia, jotka jotenkin kulkivat lävitseni. Oman osansa uneen toivat vielä lääkärit ja hoitajat, joiden äänet vielä sekoittuivat siihen.

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En muista tällä hetkellä paljoa uniani, mutta yhden lyhyen voin kertoa.

    Siinä olin jollain luennolla, jossa puhuttiin internetin vaaroista ja mahdollisuuksista. Luennoitsija painotti voimakkaasti, että internet on juuri sen vuoksi vaarallinen, että sieltä saattaa löytyä Mikki Hiiri&Hessu- homopornosarjakuvia. Rupesin nauramaan niin paljon että heräsin, ja nauroin vielä herättyänikin hieman.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Parhaimmat jutut kyllä tapahtuu jossain unen ja valveen välimailla. Eräänä aamuna kun pötkötin sängyssä, pääni alkoi säveltää itsestään humppabiisejä.. siinä tuli bassolinjoineen monta hyvää biisiä kuin tyhjästä..

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Harvoin jää mitkään unet mieleen, herätesään aamulla muistaa vielä vaikka mitä kummallisuuksia, mutta ne tahtoo unohtua sitte samantien. Joskus oon "kärsiny" jopa semmosista unista, jotka toistuu samanlaisina useastikin, joskus pitkienki aikavälien päästä uuvestaan, jotain painajaisia ne kai oli.

    Joskus on sitte niin vahvoja deja vu -ilmiöitä, että tulee mieleen, että onkohan tästä nähty unta joskus aijemmin, vai mistä tämä tilanne on tuttu. Joskus moinen tuntemus on niin voimakas, että ihan hätkähtää, joskus taas sitte vasta hetken päästä tajuaa, että olipas tuttu tilanne. Onko deja vu:lle joku selitys, onko taustalla jotain enneunia vai mistä moiset johtuu?

    Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Deja vu:t on mielenkintoisia. Huonomman jutusta tekee se ettei deja vu:taan pysty todistamaan (?). Kesken keskustelun tms. jossa deja vu tulee ei voi alkaa selittämään mitä seuraavaksi tapahtuu, koska jos niin tekee, tapahtumat muuttuvat eikä deja vu toimi.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Onko deja vu:lle joku selitys, onko taustalla jotain enneunia vai mistä moiset johtuu?

    Keskimääräinen neurologi sanoo, että "sitä sattuu". Eli pieni aivojen toimintahäiriö, jolla _saattaa_ olla tekemistä oikean ja vasemman aivolohkon välisen tiedonsiirron ongelmien kanssa. Toisaalta usein toistuvat deja vu -kokemukset voivat olla esioire alkavasta psykoosista.
    Itselle on kerran äärimmäisen fyysisen rasituksen aikana käynyt niin, että aloin muistaa tai nähdä unia viikkojen takaa. Olin samalla täysin tietoinen ulkomaailmasta, juttelin kaverin kanssa niitä ja näitä, ja samalla tajuntani oli täynnä unikuvia varhemmilta viikoilta. Se oli äärimmäisen outoa, mutta meni pian ohi kun lepäsin vähän aikaa ja söin hedelmäsokeripastilleja.

    makaaberi_lintu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin viime yönä unta jossa pelastin Frippin hengen. Hän oli itsetuhoinen mutta kuitenkin minulle hyvin kiitollinen.
    : |

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mää näen aina näitä perustavallisia unia: Putoan jonnekin, olen jossain helkkarin nolossa/epämiellyttävässä tilanteessa tai koitan etsiä jotain, jota en kuitenkaan löydä. Kaksi viimeisintä toistuivat toissaöisessä unessani.
    Ainejärjestömme järjesti NATO-keskustelutilaisuuden, ja minun piti olla siellä jakamassa puheenvuoroja. Tietysti kaikki meni niin totaalisesti päin persettä kuin vain olla ja voi. Alustajana oli kaksi ihmistä, joista toinen ei juurikaan päässyt ääneen, kun toinen, jolla ei ollut minkäänlaista pohjatietoa kunnollisen alustuksen tekemiseen, kälätti koko ajan ärsyttävästi sellaista sontaa, että meinasin hajota. Tyyliin "HALUATKO VIELÄ PESTÄ PYYKKISI SUOMALAISESSA PESUKONEESSA? USKALLA SANOA NATOLLE EI!". Tekniikka petti koko ajan: valot putoilivat ja menivät pois päältä, välillä jostain kaiuttimista rämähti musiikki soimaan, jolloin tietysti oli hirveän vaikea löytää volumepotikoita tai yhtään mitään muutakaan mistä voisi säätää mitään. Kun heräsin, muistin että ainejärjestömme tosiaan järjesti tänä keväänä Nato-keskustelutilaisuuden, mutta itse en vaihtariuteni takia ollut paikalla. Muistin vielä että sitä oli järkkäämässä yksi pahemman luokan nuija jonka tietämys em. asioista on suurin piirtein em. alustajan tasoa. Mikä ei tietenkään tarkoita etteikö hän itse olisi varma tietävyydestään.

    Pilke kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joskus kuulin, että deja vut johtuu siitä kun toinen aivopuolisko saa informaation tapahtuvasta asiasta hiukan jäljessä ja sillon ihminen tavallaan kokee saman asian kahdesti, jolloin se toisella kerralla tuntuu jo kertaalleen koetulta. En sitten tiedä miten totta tuo on.

    Muutama yö sitten näin unta, että olin homopoika. Onkohan mulla joku identiteettikriisi, kun nään unia, joissa olen toinen ihminen? :roll:

    *

    Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lapsena näin aina unta, jossa lentelin talojen ja metsien yllä. Se oli ihan sika siistiä. Ikään kuin pomppasin vain ylös ja annoin mennä.

    Toinen usein toistunut uni oli, että menetin hampaani. Ei mitenkään miellyttävä tunne. Olisko jäänyt hamput pesemättä?

    aloc kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin muutamia vuosia sitten unta, jossa tapasin ex-kumppanini ja hänen uuden ihastuksensa vanhan vesilaitoksen pihalla. Paikalla oli myös useita ystäviäni ja puolituttuja ja jokaisella tuntui olevan tilanteeseen jotain sanottavaa. Lopulta hyökkäsin exäni uuden kimppuun ja tein hänestä hakkelusta; mäiskin häntä ja lopuksi sahasin ja pureksin häntä niin että hänen ruumiinsa mahtui juomalasiin. Entinen naisystäväni oli kauhuissaan ja huusi ja itki. Lopuksi katsoin häntä silmiin ja join hänen uuden pojunsa siitä juomalasista.

    Toinen kumma uni oli se, jossa minä, sekä eräs naispuolinen ystäväni ja miespuolinen ystäväni halusimme kiivaasti harrastaa seksiä kolmistaan. Aina kun naispuolinen ystäväni sai tissinsä esille ja me housumme pois, joku keskeytti rientomme. Tätä kesti hyvin pitkään. Lopulta naispuolinen ystäväni veti perseeseen miespuolista ystävääni minun katsellessani hämmentyneenä vierestä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Lopulta naispuolinen ystäväni veti perseeseen miespuolista ystävääni minun katsellessani hämmentyneenä vierestä.

    Kiitos tästäkin mielikuvasta. Lähteeköhän se pois, jos juo litran tärpättiä.

    Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders."

    Pseudonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Viime yön unessa toimin baarin portsarina, mistä en yhtään pitänyt, ja jossain vaiheessa kävin apteekissa tapaamassa proviisoria joka oli Silvia Saint, ja hän antoi mulle kannabista. Hän lopetti työt kesken päivää ja lähti mukaani hortoilemaan kaupungille. Mitään mainitsemisen arvoista ei sen jälkeen tapahtunut.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Freudin mukaan et halua kuksia Silvia Saintia. Hmmm.

    Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Harvemmin muistan unia niin selkeästi, että niistä pystyisi mitään kertomaan. Viime öisen uneni muistan varsin hyvin. Olin jossain leikkipuistossa katsomassa Nilesin (tv-sarjasta Frazier) kanssa Van Der Graaf Generatorin keikkaa. Pirun kova meininki ja David Jackson soittamassa fonia keinussa oli aikamoinen näky. Valitettavasti uni keskeytyi kun jouduin alkamaan metsästämään huoneeseen jostain pärisemään ilmaantunutta kärpästä (klo 4:32).

    Ihmetyttää kyllä, että mistä tuo Niles tuohon uneen ilmaantui, en ole edes katsonut Frazieria varmaan vuoteen. Kovasti tuntui kyllä diggailevan keikasta...

    Cup kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin kerran unta Zapan perheestä. Olin jotenkin eksynyt kyseisen perheen hirsimökille. Koko hirsimökki oli täynnä Zapan jälkikasvua ja muistan ihmetelleeni unessa, kuinka paljon he muistuttivat isä pappaansa ja sitä kautta toisiaan.
    Eikö tässä oikeassa elämässä Zapalla ole ainakin yksi poika. Ahmed nimeltään?

    Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Achmed ja Dweezil ainaskin ja sitten Moon Unit -niminen tyttö.

    Cup kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Zapan lapsitilastot on mulla vähän hakusessa.

    olcoon kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yksi unohtui: Diva Muffin :) En muista oliko vieläkin lisää porukkaa noiden lisäksi...

    fitchet kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toissayönä näin unta, että olin Phil Collinsin keikalla Helsingin jäähallilla joka muistutti enemmänkin koulun juhlasalia. Siellä oli vain 12 ihmistä. Noh, keikka lähti siinä sitten räväkästi käyntiin "in the air tonight" biisillä, mutta yht'äkkiä joku meni lavalla paskaksi.
    Keikka keskeytyi ja Phil lähtee lavalta.
    Ihmettelin siinä sitten, että menikö hyvä keikka hukkaan.
    Kohta Phil kuitenkin tuli takaisin lavalle ja hän ilmoitti että joku ihmeen piuha oli menny poikki. Menin ystävällisenä auttamaan ja korjaamaan rikkinäisen piuhan. Phil tarjosi kiitoksena pontikkaa ja sanoi "Ilman teitä torniolaisia ei olis tästäkään tullu yhtään mitään"
    Keikka jatkui, ja jossain vaiheessa Phil oli saanut lavalle hienoja valoja ja telkkareita. Omituinen, mutta hauska uni. Petyin kylläkin kun heräsin ja huomasin, että en oikeasti olekaan Philin keikalla.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos itse alkaisin nähdä unia populaarikulttuurin hahmoista, harkitsisin itse-eutanasiaa. No offence, vain subjektiivinen mielipide.

    EberkJuho kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulla tulee harvoin unia, tai varmaan siis jää mieleen. Tässä yksi hiukan outo, ja mitä siitä jäi mieleen.

    Oli tälläset hienot aikuisten pippalot, ja olin siellä harmikseni perheeni kanssa. En onneksi muista oliko minulla pukua päällä vaiko ei, joka tapauksessa sellaiset hienohkot. Jossain vaiheessa olin eksynyt jonnekin osioon missä pidettiin jotain vankia. Vanki oli kuopassa, ja minä vaihdoin hänen kanssaan paikkoja. Sitten jotenkin uneen ilmestyi katolilainen kirkko, ja huomasin roikkuvani korkean kirkon katosta alas (siis sisällä, ja narun varassa), tämä oli hiukan pelottavaa.
    En muista miten pääsin alas, mutta tämän jälkeen muistan kysyneeni äidiltäni että millonkas lähetään tai jotain vastaavaa....

    Mitäköhän tästä voisi päätellä...

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täten lupaan että en koskaan enää kuuntele VON THRONSTAHL:ia tai muita vastaavia ääri.oik. bändejä.

    Näin unta, että olin H. Himmler ja olin menossa A. Hitlerin kanssa maistraatiin siviilivihkimistä varten. Odotimme aulassa, kun Matti Nykänen ja Mervi Tapola tulivat sisään ja kävelivät suoraan meidän ohi maistraatin huoneseen. Helvetin etuilevat julkikset, ajattelin ennenkuin heräsin.

    OK?

    retrou kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin pari päivää sitten unta että Miles Davis oli keikalla jossain pikkubaarissa Espoossa.