Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kuka diggailee uutta Camelia?

JiiPee kirjoitti noin 20 vuotta sitten (12 kommenttia)
No joo... mielestäni "Mirage", "Rain dances" ja "Moonmadness" olivat Camelia parhaimmillaan. "Nude" oli mielenkiintoinen.
"I can see your house from here" oli vähän tuollaista ELO-tyylistä kamaa.

"Single Factor" ja "Stationary Traveller" taas olivat hyviä melodisia pop-levyjä. Ehkä "Breathless"-levyn voisi lukea samaan kategoriaan.

Mutta sitten... En tarkkaan muista uudempien levyjen julkaisujärjestystä mutta jotenkin bändin soundi muuttui ihmeellisen folk-tyyliseksi. "Harbor of tears" on jotenkin junnaava, "Rose of Sharon" on kyllä kaunis biisi, ei siinä mitään. "Rajaz" ei toimi ollenkaan ja "Nod and a wink" on vähän hiinä ja hiinä.

Onko kukaan oikein tosissaan antanut näille levyille aikaa ja kuunnellut enemmän uutta Camelia? Olenkohan jotenkin epäonnistunut kun nämä uudemmat lätyt jotenkin vaan tuntuvat kalvakkailta?

+/- saldo : 0 |

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "I Can see..." oli sen varran paska, että en ole sen jälkeen Cameleita hankkinut, enkä hanki.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos aatellaan, että vanha Camel lopetti 80-luvun puolivälisä niin uusia (studio-)levyjä lienevät nämä:

  - Dust And Dreams (1991)
  - Harbour Of Tears (1996)
  - Rajaz (1999)
  - A Nod And A Wink (2002)

  Onhan noi ihan jees, on Camel huonompiaki levyjä tehny. Sanosin, että suunta on ollu koko ajan nousujohteinen ja uus levy on ollu aina edellistä parempi, viimmesin jopa melkoisen hyvä. Eipä sitä folkkia mun mielestä oo muutaku Harbourilla ja tommoset irkkusävyt oli ihan piristäviä. Suurin vika näisä uusisa on ehkä se, että ovat sävyltään melko alakulosia ja semmonen rennon ilonen bändifiilis ja yhteissoitto puuttuu. Liian vähän koskettimia, tulee ikävä Bardensia. Tosin tuolla uusimmalla Guy LeBlanc pääsi vetelemään paikotellen melko mukavasti (jos oikein muistan... laitampa levyn soimaan muistin virkistykseksi) ja siinä oli muutenki enempi menoa ja meininkiä.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kolme viimeisintä ovat kaikki ihan ok, vaikka Harbour Of Tearsia pidänkin melko tylsänä levynä. A Nod And A Wink kuulostaa hieman mielialasta riippuen jopa varsin hienolta. Latimer soittaa siinä oikein komeasti. Paikoin levy jopa kuulostaa melkein vanhalta Camelilta eikä Andy Latimerin sooloprojektilta mitä nämä uusimmat levyt todellisuudessa oikeastaan ovat.

  Eikös näistä muuten puhuttu juuri äskettäin?

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pari kertaa kuuntelin A Nod And A Winkin. Jotain olennaista tuntui puuttuvan.

  JiiPee kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Suurin vika näisä uusisa on ehkä se, että ovat sävyltään melko alakulosia ja semmonen rennon ilonen bändifiilis ja yhteissoitto puuttuu.


  Hyvin sanottu. Kuuntelin just eilen Rajazia ja sehän on todella melankolista musiikkia. En pitänyt.

  Onkos jollakulla "Gods of Light"? Sitä en omista enkä ole edes kuullut.

  saigon kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vituttaa tama ensimmaisen levyn aliarvostus.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä se eka levy on oikein hyvä. Ja uuden remasterin bonusbiisi 19 minuuttinen Homage To The God Of Light livebiisi on myös erittäin asiallista jamittelua.

  Hezzu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ite oon kuullu vain Greasy Truckers - Live At Dingwalls Dancehall -levyllä olleen "God Of Light Revisited (parts 1, 2 & 3)" -version tuosta biisistä... tietääkö joku eruaako eri otokset paljonkin toisistaan?

  Niin ja joo, se eka Cameli on erittäin hyvä, sijottuu neljän parhaan joukkoon.

  jaappo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen yrittänyt metsästää jostain Coming of Age DVD: tä, mutta kun sitä ei sitten mistään saa ostettua, niin imuroin sen netistä alhaisesti.
  Jos joku tietää mistä kyseisen dvd:n voi ostaa tai mistä löytyy Pressure points konserttitaltiointi (VHS-version omistan), niin olisin todella kiitollinen. Kaikki tuotanto Stationary Traveller -levystä lähtien on todella hienoa kuultavaa - ja tietysti Lady Fantasy alkuajoilta...

  horsemajeure kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen yrittänyt metsästää jostain Coming of Age DVD: tä, mutta kun sitä ei sitten mistään saa ostettua... ...tai mistä löytyy Pressure points konserttitaltiointi...


  http://www.camelproductions.com
  ja sieltä shop.Siellä on nuo kaikki viralliset Camel-DVD:t myynnissä. Ja kyllä kai joku levykauppa voi tehdä tilauksen asiakkaan puolesta ja ottaa vähän provikkaa, jos ei luottokorttiostaminen suoraan netistä jotain syystä käy päinsä.

  tuuletar kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vituttaa tama ensimmaisen levyn aliarvostus.


  Ihan upea tuo Camelin eka, ensimmäinen rakkauteni ko. bändiin ja rakkaus se on vieläkin.
  Ehdottomasti Moonmadnessin, Miragen ja Snowgoosen kanssa parhaimmistoa!

  Jammo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suurin vika näisä uusisa on ehkä se, että ovat sävyltään melko alakulosia ja semmonen rennon ilonen bändifiilis ja yhteissoitto puuttuu.


  Hyvin sanottu. Kuuntelin just eilen Rajazia ja sehän on todella melankolista musiikkia. En pitänyt.

  Onkos jollakulla "Gods of Light"? Sitä en omista enkä ole edes kuullut.


  Onpa hyvä että mielipiteet jakautuvat laajalle sektorille! Itse pidän Rajazia Camelin parhaana tuotoksena nimenomaan sen melankolisuuden ansiosta, iloiset rilluttelut eivät meikäläistä innosta mehiläisen vertaa. Levy alkaa jo surumielisellä instrumentaalilla Three Wishes, joka luo pohjan tulevalle, sitten seuraa varsinainen orgastinen alamaissa meuhkaaminen viiden huippubiisin muodossa : Lost and Found-The Final Encore-Rajaz-Shout-Straight to My Heart! Yess! Surumielisyys on meikäläiselle aina suositus.Monesti kuuntelen tältä levyltä vain tuon viiden keskimmäisen biisin setin ja olen aivan haltioissani!
  Tämä on toki mitä suurimmin temperamenttikysymys, Camelin musiikkia arvostetaan lähinnä sen tuottamien tunnetilojen arvostuksen mukaan. Reippaista biiseistä pitävät EIVÄT välitä tästä levystä, sellaisen käsityksen olen tässä vuosien varrella saanut. "Yhteissoitto puuttuu"... Tämä on tyypillistä koleerikon puhetta...

  Jammo
  nyssoi Camel : Rajaz