Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Halvalla hyvä näyttö?

Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten (14 kommenttia)
Mun tietsikan näyttö on ruvennu reistaamaan, joskus saattaa kuva kajota ja keskelle ruutua jää vain kirkas poikittaisviiva, tällön ruutua kopauttamalla kuva tulee takasin. Myöskin jos kone on pitemmän aikaa päällä niin kuvan ylä ja alareunat rupee nykimään ja ruutulla rupee juoksemaan semmosia epämääräsiä viivoja, näihinki vikohin saattaa jossain määrin auttaa kun kevyesti painaa näyttyä ylä tai alareunasta.

Mitä siis tekisin? Vienkö huoltoon vai ostanko uuven näytön? Kannattaako ostaa käytettyä näyttyä?

Yheltä tietokonekauppiaalta kysyin että oisko kallis homma huoltaa niin hän sanoi että ois. Kysyin toiseltakin henkilöltä joka on kodinkone liikkeesä töisä ja hän meinas että vika ei välttämättä oo suuri, jotain juotoksia ehkä pitäis tehä, mutta että heijän liikkeesä ei valitettavasti tietsikkoja huolleta.

Eli siis vika ei oo suuri mutta huolto on kallista.

Blääh, ei oo kyllä varaa ostaa uutta, nehän maksaa kai halavimmillaanki reilun tonnin vanhaa valuuttaa. Kirpparilla tuli vastaan käytetty 15-tuumanen näyttö 25 euroo, ei mikään kukkanen, mutta ei pahankaan näkönen, merkki oli joku Target ja yks kaveri meinas ettei kannata ostaa joten jätin sinne.

+/- saldo : 0 |

    Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kannattaa olla varovainen sen näytön kanssa. Kaverilla iski salamaa ja tulta sankan savun kera juuri samanlaisten oireiden jälkeen. Liekö siellä jotain liikettä joka välittää vanhoja koneen osia? Niistä voisi löytää, mutta eipä käytettyäkään taida kovin halvalla saada. Itse hankkisin kyllä uuden vastaavassa tapauksessa, mutta toivotaan, että kumisaapasfirman ruutu kestää vielä pari vuotta.

    Kuinkas vanha tuo sun näyttös on? Niissähän on yleensä 3 vuoden takuu.

    Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Löysin dokumenttia, ostin tämän koneen 14.6.1999 eli just vähä aikaa sitte napsahti se 3 vuotta, ilmeisesti takuuaika on sääjetty just kohilleen :(

    Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Target ja Targa on just niitä kökömpiä näyttöjä. Ei noilla taida olla edes maahantuojaa enää, jos edes valmistetaan. Konttorikäytössä monitorin keskimääräinen käyttöikä on 3-4 vuotta. Siitä eteenpäin homma jatkuu arvailujen varassa. Toi sun ongelma vaikuttaa virtalähteen/juovamuuntajan vialta.

    Samsungin näytöt on yleensä kohtuullisia, vaikka ei niin hyviä kuin mitä testit antaa ymmärtää. Samtron on taas Samsungin alamerkki, jonka laadunvalvonta on vähän huononpaa luokkaa, mutta hinta-laatu -suhde kiva. Halpanäytöistä Orion on tosi halpa ja huono, kuten myös Belinea, jonka TFT-näytöt tosin ovat käypiä toimistokäyttöön. Hyvistä putkista Hitachit sopii ammattireiskoille ja Eizot jupeille. Kallis Sony on yleensä hyvä, halpa Sony mitä sattuu. LG:n TFT-näytöt on loistavia, kuten myös kalliimmat kuvaputkinäytöt, halvoista ei ole kokemusta.

    Nimimerkki: "PC-laitteiden myyntiä läheltä seuraava taho":P:P

    Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kysäsepäs mitä kuluttajasuoja-asiamies sanoo tuosta. Takuun päättymisestä ei ole pitkä aika, ja voi olettaa, että näytön käyttöikä on pitempi. Hyvällä tuurilla saat huollon ilmaiseksi, tai reilusti halvemmalla.

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kaareutuva 42,8-tuumainen näyttö n. 6000 eurolla. Kuvasuhde 32:10, erotuskyky 2880 x 900 pikseliä ja vasteaika 0,02 ms...

    http://www.ostendo.com/


    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Laitettiin tähän koneelle laajakaistanäyttö 22". Oli tarjouksessa gigantissa 179 e... tosin ei tullut vertailtua hintoja muualla.
    Resulaatio on 1920x1080, joten selaimen fonttia piti suurentaa 6 pykälää. Tähän nyt kyllä mahtus kaksikin sokrun sivua vierekkäin... oliskohan ideaa laittaa semmonen mahdollisuus?


    Muokattu 30.09.2010 23:38 by Markkutapio.

    PeterBird kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulla on kaksi tuollaista vierekkäin, pitäisikö laittaa sisältö neljään palstaan?

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yritin etsiä miten saisi selaimen asetuksia muutettua, jotta näkyisi vierekkäin... mutta enhän minä näistä paljon tajua ja löydä niitä... vihjeet, ellei peräti ohjeet, ovat tervetulleita.


    Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näkyisi mikä vierekkäin?

    Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko MT:llä ajatuksena että kun on leveä näyttö niin selain automaattisesti palstoittaisi sisällön vai mitä tässä oikein ajetaan takaa?

    Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mua aina hieman huvittaa kun ihmiset ostaa massiivisia näyttöjä ja pitää selainikkunaa koko ruudun levyisenä.

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siis sitä tässä ajoin takaa, että kun PeterBird tuossa aiemmin sanoi että hänellä näkyy näytöllä kaksi sivua vierekkäin niin onkose jokin selaimen asetusjuttu?
    Tarkemmin ajateltuna ei sellaista tarvita, mutta ei olisi haitaksi vaikka sokrun sivuilla olisi yksi tommonen kapeampi palsta lisää ja siinä vaikkapa ne vanhat topicit aiheineen järjestyksessä.


    Muokattu 02.10.2010 13:27 by Markkutapio.

    Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mä ymmärsin tuon kyllä niin että Peterillä on kaksi näyttöä vierekkäin, ei sokrua... tiedä sitten. Ehkä useimmat ei kuitenkaan käytä laajakuvanäytöissä sitä selainta täydessä mitassa vaan siinä sivulla pidetään muuta härveliä, eli sokru on ihan tarkoituksella sen verran kapea että se mahtuu useimpien perusnäyttöjen puitteisiin (ja isommilla resoluutioilla suht järkevän levyisen selainikkunan sisään).

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kun tässä rassailee niin oppii aina jotakin uutta...