Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mp3 ja tekijänoikeudet

zen kirjoitti noin 19 vuotta sitten (9 kommenttia)
Kyselisin tällaista. Olemme suunnitelleet yhteen kuppilaan elävän musiikin yhdistyksen klubi-iltaa, jossa aiomme soittaa kunnon musiikkia omilta levyiltämme ja viettää muutenkin hauskaa iltaa.
Meillä kuitenkin tuli ongelma siitä, kuka jaksaa soittaa levyjä koko illan ilmaiseksi.
Siksipä keksimme mahtavan idean eli lataamme kappaleet mp3:sina kannetavalle tietokoneelle, jonne rakennamme soittolistan.

Onko laitonta soittaa näitä mp3:sia, jos me otamme rekvisiitaksi mukaan alkuperäiset levyt, joilta ne on otettu?
Ajattelin vain, jos joku tarkastaja saapuu paikalle, loppuuko tapahtuma siihen?

+/- saldo : 0 |

  waka/jawaka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Käsittääkseni tuohonkin tarvitaan Teoston sediltä joku lupa - niin hullulta kuin se tavallaan kuulostaakin. www.teosto.fi selvittää asian muistaakseni aika seikkaperäisesti, jos vähän jaksat tutustua.

  waka/jawaka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  täältä faktat

  zen kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No niinpä tietenkin... eli eihän se sitten onnistu. Tuo on mielestäni jo vähän riistoa.
  Toki hyvään tarkoitukseenhan nuo rahat menee eli isojen levy-yhtiöiden pomojen taskuun.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Asiaa sivuten ja tyhmän uteliaana kyselen, pitääkö DJ-keikoista maksaa eri verirahat teostolle vai sisältyykö tällaista toimintaa koskeva korvaus ravitsemusliikkeen taustamusiikki-korvaus könstään valmiiksi.

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos kaikki aina menis täysin pykälien mukaan, vois aika monta kivaa, kehittävää ja antoisaa hommaa jäädä tekemättä...

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Humm.. oliko tuo epäsuora vastaus kysymykseeni? Olen (tietenkin) sitä mieltä, että teoston säädökset ovat joiltain osin pahasti ristiriidassa musiikin perusluonteen ja käyttötarkoitusten kanssa.

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep. No jos esim. saan levy-yhtiöltä CD-R promon, niin eikö ole aika järjetöntä, etten saisi sitä klubilla soittaa? Ja kyllähän hätätilanteita varten on pakko joku kokoelma CD-R:lle polttaa, jne...

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Et sellasta. Jokupäivä kuulin radiosta sellasta juttua, että haastattelivat jonkin omakustannelevyfirman kaveria, ei muistu mieleen ketä, mutta se selosti kokoavansa ja julkasevansa demo-bändien cdn, joka on TEOSTOVAPAA, siis teoston kanssa artistit ei tee rahastussopimuksia, kun kys. teosten menekki kuitenkin on niin marginaalista, että ei kannattaisi.... Et sillei. Onko TEOSTO siis hinnoitellut itsensa ulos nk. kevyen musiikin (hehe) kehityksestä? Joo ja mistä kaikesta muusta?

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No niin, jos bändin levyä julkastaan 50 kpl CD-R:llä, on melko turha maksaa Teoston jäsenmaksuja ja täytellä keikkailmoituksia niistä kahdesta keikasta, mitä vuodessa tekee jollain hämyisellä underground -klubilla. Itse olen Teoston jäsen, mutta en ole vuosiin sieltä senttiäkään saanut. Oma moka tietty, kun ei ole tullut tehtyä viittä levyä vuodessa ja soitettua keikkoja joka viikko! Teostosta hyötyvät oikeastaan vain ammattimuusikot, muille siitä on enemmänkin haittaa.