Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mannfred`s Mann Earth Band

made kirjoitti noin 19 vuotta sitten (9 kommenttia)
En ole huomannut ASIALLISTA keskustelua tässä foorumissa MMEB:stä. Onko se nyt sitten progrea? Vai onko se mielipide kysymys kuten 10cc, Deep Purplen tai Uriah Heepin kohdalla?

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikö muka oo ikkään puhuttu? Melkein väittäsin että jostain jotain löytyy...

  Absoluuttinen totuus on että Earth Band on joskus progea ja joskus progehtavaa poppia ;) Progekauven huipputuotos on Solar Fire, myöhemmista pisimmän korren vetävät Watch ja Angel Station. Mann on siittä jännä, että teki monista lainabiiseistä onnistuneesti omiaan ja covereistahan hänet parhaiten tunnetaankin.

  Myös Chapter Threen kaks levyä on makoisia ja onhan se varhasempikin tuotanto ihan mukavaa.

  Pekka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan OK bändi, yksikään levykokonaisuus ei ole kuitenkaan täydellisesti onnistunut. Eniten pidän levystä Nightingales And Bombers, vaikka siinäkin niitä turhia vetoja on. Parhaiten bändi toimii kokoelmilla. Bändin parhaimpia coverointeja mielestäni on Joan Armatradingin "Visionary Mountains".
  Progea tai ei, aivan sama. Kaikilla noilla maintsemillasi bändeillä on paljon progetyylistä kamaa.

  made kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, eihän sillä ns. tyylisuunnalla mitään merkitystä ole, kysymyksessä on aina lopulta musiikki ilman häilyviä rajoja.
  Aikanaan tuli hankittua MMEB:n levyjä useampiakin ja nyt mielenkiinto on herännyt uudelleen. Watchilla on muistaakseni live versio "Mighty Quinn" biisistä joka on painunut mieleen. "Angel at my gate" on myös todella hyvä.
  Mr. Mannfred ei kuitenkaan taida olla varsinainen biisinikkari?

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  tää bändi on yks sarjassa "kuuluisa nimi mutta en tunne juuri yhtään", elikkä ei ole levyjä, yhden ainoan biisin muistaakseni olen kuullut, siinä laulettiin "blinded by the light... päläpäläpäläpälä middle of the night" tai jotain. Oikein kiva kipale, taisi olla coveri, pitäisi tutustua bändiin paremmin.

  Kluge kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Watchilla on muistaakseni live versio "Mighty Quinn" biisistä joka on painunut mieleen. "Angel at my gate" on myös todella hyvä.
  Mr. Mannfred ei kuitenkaan taida olla varsinainen biisinikkari?


  Kyllä noi "Quinn The Eskimon" molemmat versiot ovat studiossa kasattuja, yleisön mekastusta myöten.

  "Questions" taitaa olla Mannilaisten oma sävellys. Hyvä kipale onkin ja sanoitukset sopivan mystisiä...jää kysyjä vastausta vaille...

  Myöskin Watch-albumin "California" ilahduttaa tyylikkäällä kitarasoolollaan.

  Pekka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Blinded By The Light on alunperin Springsteenin kipale, MMEB'n versio löytyy levyltä Roaring Silence. Tekivät myös versiot Brucen biiseistä Spirits In The Night ja For You.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mannfredhan se kunnostautui jo 60-luvulla coverien levyttäjänä, etenkin Dylan-coverien, ja senaikuisista kokoonpanoista syntyi myös McGuiness-Flint (oikeinkirjoitus..?), joka jatkoi myös näitä perinteitä, ja teki muistaakseni enempi kantrahtavaa musiikkia, ihan kuunneltavia levyjä... joskus 70-luvulla Islandille.... Tämä Earthband ei ole meikäläiseen niin suurta vaikutusta tehnyt, että olisin levyjä vaivautunut hankkimaan, jokusen oon toki kuullut joskus...

  Jimi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  MMEB oli ensimmäinen ulkomaalainen bändi, jonka näin livenä. 70-luvun lopulla se heitti pari keikkaa Suomessa ja Turussa (of all places!) tuo tuli koettua. Esitys oli vähäeleinen, keskittyen itse musiikkiin. Yhä yksi parhaista keikoista, jonka olen nähnyt.

  Levyistä omia suosikkejani ovat progehko Solar Fire ja hieman popimpi Watch. Angel Stationin jälkeisiä levyjä en ole kuullut.

  PeeHoo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muutama vuosi sitten ne olivat Tavastialla.. Harmittaa vieläkin vietävästi kun en ollut läsnä, paikalla olleet suitsuttivat bändin olleen kovassa vedossa.