Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Ooppera

MZ kirjoitti noin 16 vuotta sitten (21 kommenttia)
Onko kukaan menossa katsomaan Kaija Saariahon oopperaa Kaukainen rakkaus? Minua kiinnostaisi, mutta taitaa jäädä haaveeksi, vaikka "kakkosmiehityksen" esityksiin vielä lippuja saakin.
Entä kuunteleeko täällä yleensäkään kukaan oopperaa?

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Levyltä en oikein ole jaksanut oopperaa. Ehkä livenä, mutta se on vielä kokematta.

  Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos Nicholas Lensin Flamma Flamma lasketaan oopperaksi niin sitä voisin hieman kehaista.

  MelancholyMan kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuunnellaan. suosikit: Mascagnin Maalaisritarillisuus ja Wagnerin Tristan ja Isolde.

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Entä kuunteleeko täällä yleensäkään kukaan oopperaa?

  Kaikki Wagnerit löytyy, paitsi Mestarilaulajat. Furtwangler & Karajan Parsifalin osalta. Lentävä Hollantilainen on vähän turha.

  Sami kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Puccinin Nessun dormassa on upea melodia.

  MZ kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkään en tosiaan voi sanoa tuntevani oopperaa, mutta mielellään niitä kävisi katsomassa. Eka ooppera jonka näin, oli Puccinin Tosca noin kymmenen vuotta sitten. Aikamoista harrastelua Verdi-Puccini linjalla on ollut. Wagneria pitäisi yrittää kuunnella. Viimeksi kun yritin, tökki pahasti.
  Edellinen, jonka kävin katsomassa oli Alban Bergin Wozzeck. Siinä oli pakko valita, keskittyäkö musiikkiin vai tarinaan, kumpikaan kun ei ollut valmiiksi tuttu. "Yllättäen" keskityin musiikkiin. Tosi vaikuttava. Kannattaa kuunnella, jos sellainen perinteinen bel canto -ooppera tökkii. Toivottavasti kukaan oopperan (tai musiikin) tuntija ei lue tätä, mutta mieleeni tuli, että siltä RiO-ooppera kuulostaisi.

  MZ kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin sitten tv:stä Saariahon Kaukaisen rakkauden. Hieman epäilytti, että jaksaako oopperaa katsoa vanhasta ja huonon äänentoiston omaavasta telkkarista. Ei tehnyt tiukkaakaan.

  Pelkistetty ja kaunis ovat sanat, jotka tulevat ensiksi mieleen. Harmittaa entistä enemmän, etten nähnyt tuota "livenä".

  Ennen en pitänyt jostain syystä Dawn Upshawsta, mutta tuossa sen ääni kuulosti televisiostakin mielettömän kauniilta. Näyttelemistä on varmaan turha kommentoida oopperan yhteydessä? Siinä Upshaw ei kuitenkaan onnistunut.

  Monica Groopista voisi sanoa melkein toisin päin: laulu ei kuulostanut niin hyvältä kuin jossain muualla, mutta esiintyminen toimi, vaikka roolihahmo oli tuollainen androgyyni.

  Se mieslaulaja (kuka lienee), oli ihan ok, en menisi valittamaan.Tai olihan se hyvä, varsinkin siinä oopperan alkupuolella.

  Peter Sellarsin ohjaus oli mielettömän hienon pelkistetty. Todella vaikuttava. Siitä ei voi paljon muuta sanoa.

  Olisinpa nähnyt edes kakkoskokoonpanon esityksen...

  Pete kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos tarjonta olisi parempi täälläpäin, niin varmasti tulisi käytyä useamminkin oopperoissa.

  Levyltä oopperan kuuntelemiseen ei oikein keskittymiskyky riitä, tai aika ( tai akka :P ). Tekisi mieli kuunnella teokset kokonaisina, mutta siihen pitää varata monta tuntia aikaa joka on yleensä kortilla.

  Ensimmäinen livenä nähty oli Mestarilaulajat Savonlinnasa. Vaikka koko show kesti about 8h väliaikoineen niin silti siihen jaksoi keskittyä. Wagnerin musiikki on vahvaa, ja tässä oopperassa sai myös nauraa. Lopussa oli myös tahatonta huumoria kun koko kööri lauloi "Kauan eläköön Saksan pyhä valtiotaide"

  Turandot on tullut nähtyä parikin kertaa. Ja voisi nähdä vielä useamminkin, siinäpä loistava teos.

  Astro kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yhdessä vaiheessa tuli välillä käytyä nukahtelemassa näissä klassisissa oopperoissa, mutta sittemmin olen päättänyt, etten enää sellaiseen tuhlaa aikaani. Ei iske.

  Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yhdessä vaiheessa tuli välillä käytyä nukahtelemassa näissä klassisissa oopperoissa, mutta sittemmin olen päättänyt, etten enää sellaiseen tuhlaa aikaani. Ei iske.


  Parissa oopperassa on tullut käytyä... :shock:

  Olen päättänyt oopperoiden olevan hienoa musiikkia, jota tulen mahdollisesti harrastamaan sitten kun kaikki proge-musiikki on kaluttu loppuun...
  Niin, vaimo ei millään tahdo ymmärtää progeinnostustani, mutta paljonko se nyt on ennenkään minua estänyt!

  Jotkut tykkäävät rukiista, toiset taas vehnästä ja eräiden suolisto ei kestä kumpaakaan :wink:

  MZ kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Ministeri+Saarela+Franckin+irtisanomisaika+seuraavan+hallituksen+asia/1135225337637


  Taisi olla ministeri Vienonenkarpelasaarelan ensimmäinen järkevä kommentti suunnilleen ikinä.

  Ihme touhua ollut oopperassa, oikeastaan jo silloin, kun Erkki Korhonen valittiin pääjohtajaksi.
  Pitäisi johtoryhmän tajuta katsoa peiliin, kun tuon tason kapellimestari on lähdössä, ja kaikki työntekijät haluavat hänen jatkavan.

  MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huomenta pitkästä aikaa!

  Sellaista kysyisin, että näin tuossa puolittain Yle Teemalta Verdin La Traviatasta liveversion Salzburgin musiikkijuhlilta vuonna 2005. Siitä on myös DVD-julkaisu, mutta en äkkiseltään sitä löytänyt. Olisiko kenelläkään tietoa, mistä voisi löytyä. Olisi mukava nähdä kokonaan, eikä Anna Netrebkon muutkaan työt ole täysin poissa ostoslistalta...

  Janus kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Enpä tiedä, mutta tuo tulee lauantaina uusintana.

  MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Enpä tiedä, mutta tuo tulee lauantaina uusintana.


  Kiitoksia tiedosta, pitää pyytää jonkun tallentavan digiboksin omaavan kaverin nauhoittavan sen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.amazon.co.uk/Verdi-Traviata-Netrebko-Villazon-Rizzi/dp/B000F3TAOE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1200876836&sr=1-2


  MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.amazon.co.uk/Verdi-Traviata-Netrebko-Villazon-Rizzi/dp/B000F3TAOE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1200876836&sr=1-2


  Kiitti tuostakin, mutta en huomannut mainita, että ei ole vieläkään mitään Visa electronia ihmeellisempää korttia.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Visa Electron toimii amazon.uk:ssa erinomaisesti.

  MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ai se on alkanut toimimaan. Ei toiminut viimeksi testatessani, ja nyt en sitten varmaan vain tajunnut kaiken valvomisen takia. Pitänee testailla. Tosin Playllakin toimii joidenkin pankkien electronit, mutta ei minun. Siis pankkini.

  Yeti kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yritin joskus ostaa mp3 musiikkia digital tunesta tai vastaavasta, Visa Electronilla. Ei onnistunut, vaikka niin luvattiin sivuilla. Tai sit en vaan osaa. Optia/Aktia.

  MissLemon kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin viime perjantaina ensimmäistä kertaa elämässäni oopperassa. Kävin katsomassa Madame Butterflyn. Mjooo... Onhan se kaunis ja liikuttava teos, mutta pikkasen tuotti ongelmia sopeutua siihen, että 15-vuotiasta Butterfly-geishaa esitti selkeästi yli 50 vuotias, tukevahko laulajatar :shock: Meitsiltä pääs makea nauru, vaikka oopperassa ei vissiin saisi nauraa.

  MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tyypillinen oopperaongelma, joka ei tosin vaivannut tuota eilen katsomaani La Traviatan versiota. Ensiesityksessä (siis vuonna 1850 jotain) sille oltiin ilmeisesti lähinnä naureskeltu, kun keuhkotautista kurtisaania oli esittänyt ilmeisesti juuri joku tukeva ja turhan vanha laulaja.

  Käyttääkö Amazon muuten Verified by Visa -systeemiä, kun en sivuilta siitä saanut selvyyttä, ja sen puute oli ainakin Playlta tilaamisen epäonnistumisen syy? Rahatilanne ei oikein tällä hetkellä anna mahdollisuutta kokeilla käytännössä...