Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

(levy)postimyynnin toimitusajat

Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten (43 kommenttia)
Kun asiaa on sivuttu toisissa threadeissa, tehdään tähän oma topiikki. Eli omin sanoin tarinaa ulkomaisten - no miksei myös suomalaisten - postimyyntifirmojen toimitusajoista. Ja jos suoraan sanotaan, niin itseä kiinnostaa eniten kuka on nopein, eikä ruikutus siitä miten paketti kesti tulla jenkeistä laivarahtina kaksi kuukautta. Mutta saa valittaakin!

Oma kokemus on sellainen, että saksan äärioikeis.. siis oikeasti äärimmäisen nopeita ovat mm. saksalainen Loki Foundation. Maksimi 4 työpäivää sen jälkeen kun ovat saanet tilinsiirron.

+/- saldo : 0 |

  CosmicJazz kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomalaisista Firebox on nopein. Jos pistää rahat firman tilille samalla kun tilaa, niin levyt voi tulla jopa seuraavana päivänä. Kestää korkeintaan kaksi päivää.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, Firebox ansaitsee kunniamaininnan. Olen tilannut sieltä metrikaupalla levyjä, ja aina ovat tulleet viimeistään kahden päivän päästä.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuulun siihen heimoon, jolla ei oo luottokorttia, joten cdon.com on ainut ulukomainen paikka mistä tulee tilattua. Ihan tyytyväinen oon, vaikka ei niin kauheen nopeeta toimintaa ookaan.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Play on nopea. Viikossa yleensä tulee. Hinnat myös huokeahkot etenkin kun postimaksuja ei ole. Huono puoli on hyvin mainstream painotteiset valikoimat musiikin suhteen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse tulee pääasiassa käytettyä sellaisia eurooppalaisia distroja, jotka hyväksyvät euro maksun tai muun pankin kautta tehtävän maksumääräyksen. Mikä hiton idea tuossa Paypalissa oikein on; sehän vaatii kuitenkin käyttäjältä aina luottokortin - vai? Eli onko se vain halvempi vaihtoehto luottokorttimaksu-gatewayn hankinnan sijaan?

  Jimi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  CD WOW!'sta ( http://www10.cd-wow.net/
  ) olen tilannut muutamia dvd-levyjä. Toimitusaika on ollut siinä 10-12 päivän kieppeillä. Maksun voi suorittaa Nordean nettipankin kautta tilauksen yhteydessä. Myyvät myös cd-levyjä, mutta en ole tutustunut valikoimaan.

  Lazer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paypal on hyvä homma yksityisten välisessä kaupassa esim. Ebayssä. Pienten lafkojen tapauksessa varmaan halutaan säästää jotain maksuja tms.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Pienten lafkojen tapauksessa varmaan halutaan säästää jotain maksuja tms.

  Noin olen sen käsittänyt, eli se on halvempi yrittäjälle kuin varsinaisen Visa- tms. veloitussysteemin käyttöönotto. Tästä huolimatta, kun olen kysynyt IBAN/SWITF -koodeja, minulta on kysytty kaksi kertaa, miksi en käytä Paypalia. Ei tajua..

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Firebox ruletti: Tilailin eilen yhtä levyä, jonka julkasun piti olla eilen, mutta sitä ei kuitenkaan sivuilla vielä mainittu. Aattelin etteivät vaan oo kerenneet sivuja päivittää, että kai sitä saa. Vastaus tuli että levyn julkkaria on siirretty viikolla, mutta että lisäsivät levyn tietokantaan niin voin sen tilata. Tilasin ja maksoin ja levy saapui tänään! Ennen virallista julkasupäivää! Jee! 8)

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ylivoimaisesti nopein (vaan ei halvin) ulkomainen on Record Heaven. Aina kun olen sieltä tilannut, paketti on tullut kahdessa päivässä. Tämä on mahdollista koska eivät listaa mitään mitä ei olisi valmiina varastossa.

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle ei yleensä ole tärkeintä nopeus, vaan se, mistä yleensäkään SAAN jonkun haluamani harvinaisen vinyylin... Ja hinta kyllä merkkaa kanssa paljon, sekä palvelualttius. Mä tilaan yleensä Freak Emporiumilta tai Greatest Hits Mailorderista Saksasta. Paljon tulee tilattua myös Jenkeistä, vaikka postikulut on kyllä yleensä sieltä melkoiset, ja voi mennä parikin viikkoa. Palasokerista keksin tuon Play.comin, josta on tullut muutama musa-DVD tilattua, ja nopeus ja hinta on kyllä siellä kohdallaan.

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sanoisin, että Record Heaven oli erittäin nopea, mutta noin viimeisen vuoden aikana toimitusten nopeus on laskenut selvästi. Ainakin omat tilaukseni ovat viipyneet kauemmin, joskus lähes kaksi viikkoa. Silti luottokortittomien klaanin jäsenenä suosin ehdottomasti juuri tätä puljua. Sieltä on löytänyt paljon esim. itäeurooppalaisia ja japanilaisia levyjä, joita ei muualta saisi. Ja sehän on pääasiallinen syy tilata ulkomailta, sillä harvoin rahan säästöä tulee (no CDONilta joskus).

  Astron kanssa olen samaa mieltä siitä, että nopeus on vähemmän tärkeää kuin se että yleensä saa haluamansa levyn (vaikken edes harrasta vinyyliharvinaisuuksia). Harvinaisempia odottaa kauemminkin, mutta mieluummin tietysti ostaa läheltä.
  Onneksi yhä harvemmin täytyy lähteä ulkomaille. Aikanaan tilasin Museankin levyjä suoraan leijonan luolasta - ja sieltähän toimitus kesti ja kesti - mutta nykyään näitä saa enimmäkseen aika hyvin aivan paikallisten levyliikkeiden kautta. Nöyrryin äskettäin sen verran, että tilasin jotain Syn-Phonicilta, ja täytyy sanoa, että toimitus oli nopea: noin kolme työpäivää. Hinta sitten olikin sen mukainen.

  Espanjalainen Pan y Musica oli vähän aikaa hyvä kauppa, koska sieltä toimitettiin postiennakkolla (maksoi mutta helpotti hommaa) ja toimitukset olivat sukkelia. Valitettavasti Espanja ilmeisesti sanoi toukokuussa irti sopimuksen Suomen kanssa. Yksi tilaamani paketti jäi toimittamatta, kun paikallinen postilaitos kieltäytyi panemasta sitä eteenpäin.

  olcoon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Popparienkelille täytyy kyllä antaa kehuja... loistavaa palvelua ja toimitus nopeaa, sähköpostikyselyihin tulee vastaus todella nopeasti... erittäin asiallista 8)

  Pete kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Stupido Records. Tilasin Torstaina klo 9:30 ja paketti oli seuraavana päivänä perillä. Ja kyse oli vielä Suomessa Erittäin harvinaisesta levystä :lol:

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sanoisin, että Record Heaven oli erittäin nopea, mutta noin viimeisen vuoden aikana toimitusten nopeus on laskenut selvästi. Ainakin omat tilaukseni ovat viipyneet kauemmin, joskus lähes kaksi viikkoa. .


  Ahaa, ovat siis menettäneet yhden kilpailuvalteistaan. No ei tuo pari viikkoa vielä paha ole..

  H i t a i m m a t firmat tähän asti ovat olleet Wayside ja Missing Piece, vai mitä sanotte n. 1/2 vuoden toimitusajoista..

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Missing Piece, vai mitä sanotte n. 1/2 vuoden toimitusajoista..

  Olenko ainut, jota firman nimi huvittaa tässä yhteydessä?

  waka/jawaka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikähän mahtaa olla firman jakeluketjun puuttuva lenkki?

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Ahaa, ovat siis menettäneet yhden kilpailuvalteistaan. No ei tuo pari viikkoa vielä paha ole.. [/quote]

  Minulla ehti kerran olla yksi levy läheisen levyliikkeen kautta
  tilauksessa 14 kuukautta, ennen kuin se saapui,
  joten kaksi viikkoa on pelkkä hujaus.

  [quote]
  H i t a i m m a t firmat tähän asti ovat olleet Wayside ja Missing Piece, vai mitä sanotte n. 1/2 vuoden toimitusajoista..


  Niinpä niin, Missing Piece. Tilasin aikoinaan tuoltakin. Pahimmillaan tuota luokkaa ne tilausajat olivatkin, mutta sen siitä saa kun ei ole varastoa juuri lainkaan ja katalogia päivitetään vasta, kun on yritetty tilata levyä levy-yhtiöltä ja levy-yhtiö kertoo painoksen loppuneen pari vuotta sitten. Itseä ärsytti enemmän yhtiön into lähettää jo kasaan saadut levyt heti ja loput vasta perästä, joka kerta kun tuli täydet postimaksut. Silti monta hyvää levyä tuli saatua kohtuuhinnalla ja palvelu oli ok, kunhan ilmaisi asiansa tarpeeksi selkeästi. En kadu mitään. En ainakaan myönnä katuvani.

  olcoon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Missing Piece, vai mitä sanotte n. 1/2 vuoden toimitusajoista..

  Olenko ainut, jota firman nimi huvittaa tässä yhteydessä?


  Et todellakaan, mukavan osuva nimi kyllä :D

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, mullekin selvisi tuon nimen merkitys vasta jälkeenpäin.
  Luulin aluksi, että se viittaa Gentle Giantin erääseen levyyn.. :P

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sanoisin, että Record Heaven oli erittäin nopea, mutta noin viimeisen vuoden aikana toimitusten nopeus on laskenut selvästi. Ainakin omat tilaukseni ovat viipyneet kauemmin, joskus lähes kaksi viikkoa. Silti luottokortittomien klaanin jäsenenä suosin ehdottomasti juuri tätä puljua.


  Oletko saanut niiltä revittyä IBAN/SWIFT -numerot, vai miten tuo luottokortittomana ostaminen sujuu?
  Ei huvittaisi maksaa älyttömiä kuluja ulkomaille maksaessa. Sieltä ei taida kumminkaan se CDON -systeemi, eli laskulla maksaminen onnistua.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rahaliiton ulkopuolisena maana Ruotsi vähän epäkiitollinen pankkisiirron kohdemaa, koska eivät ole mukana Euro Maksu -systeemissa. Euro Maksulla siirtokuluja ei ole yleensä yhtään.

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Parasta toimintaa omalla kohdallani on harrastanut Dis'n'Dat, oliskohan kohta vuosi aikaa siitä, kun pyysin tilaamaan Brainticketin Cottonwoodhillin liikkeeseen, yhä odotellaan... Onneksi tämä tervehenkinen äänite ilmestyi kirjaston kokoelmiin tällä välin.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oman Braintickettini tilasin SoundHawkista, sellanen yhistelmä josa on kaks ekaa samalla, vilaseppas listoja, ties vaikka sitä vielä sais.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...eipä muuten saakaan enään.

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rahaliiton ulkopuolisena maana Ruotsi vähän epäkiitollinen pankkisiirron kohdemaa, koska eivät ole mukana Euro Maksu -systeemissa. Euro Maksulla siirtokuluja ei ole yleensä yhtään.


  Ruotsihan (ainakin muistaakseni) liittyi tuohon Euro maksusysteemiin, vaikka ei rahaa vaihtanutkaan. Juuri tuo siirtokulujen olemattomuuden vuoksi haluaisin käyttää tuota tapaa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Parasta toimintaa omalla kohdallani on harrastanut Dis'n'Dat, oliskohan kohta vuosi aikaa siitä

  Siitä onkin jo kolme vuotta aikaa, kun tilasin listalta löytyvät pari Coilin levyä ja Masonnaa. Ei ole vielä näkynyt, mutta ehkä vielä joskus..

  JarkkoH kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  SoundHawkia voi myös kehua toimitusten nopeuden suhteen. Tuli levyt perille parissa päivässä.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ruotsihan (ainakin muistaakseni) liittyi tuohon Euro maksusysteemiin, vaikka ei rahaa vaihtanutkaan. Juuri tuo siirtokulujen olemattomuuden vuoksi haluaisin käyttää tuota tapaa.


  Hmm... Euro Maksussa valuutta pitää olla euro. Mitenköhän tuo toimii sitten Ruotsiin päin..

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Esimerkkejä ulkomaisista IBAN-numeroista paperimuodossa:
  Ruotsi SE35 5000 0000 0549 1000 0003"

  "1 EEA-maita ovat Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Lichtenstein, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tanska"

  Käyttämäni pankin sivulta, joten mielestäni sen voisi tuon perusteella päätellä jotenkin toimivan.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, mutta IBAN-numeron kanssa voi suorittaa myös tavallisen maksumääräyksen, jonka kulut ovat aika isot. Euro Maksu on oma maksutyypinsä, jonka kulut ovat olemattomat tai vastaavat maan sisäistä liikennettä. En muuten edes tiedä, mitkä pankit tukevat Euro maksua. Itsellä on Nordean Solo.

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "EU-maksun tunnusmerkit ovat seuraavat:

  • Maksajan ja saajan pankki on EU-maassa
  • Maksun euromäärä on enintään 12.500 euroa
  • Maksajan ja saajan nimi on ilmoitettu
  • Saajan pankki on annettu SWIFT-osoitteena (ei muita tietoja)
  • Saajan tili on annettu IBAN-muotoisena
  • Maksaja ja saaja vastaavat oman pankkinsa palvelumaksuista.

  Mikäli maksu ei täytä edellä mainittuja EU-maksun edellytyksiä, sovellamme maksuun ulkomaanmaksujen hinnastoa."

  "EU-maksuja voi maksaa 1.5.2004 alkaen myös kymmeneen uuteen EU-maahan. "

  Eikö Ruotsi kuitenkin kuulu EU:hun? Lainaukset ovat Osuuspankin sivulta.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nordea esittää ehdot selvemmin:

  Jotta EU-maksu toteutuisi vastaavan kotimaan tapahtuman hinnalla, sen on täytettävä asetuksen määräämät edellytykset. Maksutoimeksiannossa on oltava seuraavat tiedot:

  [u:18f6231578]-maksu on euromääräinen [/u:18f6231578]ja enintään EUR 12.500 (vuodesta 2006 enintään EUR 50.000)
  -saajan tiedot on ilmoitettu maksun toimeksiannossa ja ne ovat oikein
  -[u:18f6231578]maksu maksetaan ilman valuutanvaihtoa [/u:18f6231578]
  -saajan tilipankki on EU:n alueella
  -maksunsaajan tili on IBAN muodossa
  -maksunsaajan pankki on BIC/SWIFT muodossa
  -maksunaihe on mainittu toimeksiannossa
  -sekä maksaja että saaja maksavat oman pankkinsa palvelupalkkion (SHA)

  [u:18f6231578]Jos yksikään yllämainituista edellytyksistä ei täyty, maksu välitetään saajan pankille tavallisen maksumääräyksen hinnalla.[/u:18f6231578]

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eli Record Heavenin suhteen ongelma on se, että niille ei kelpaa eurot, vaikka ruotsalainen lafka voisi periaatteessa tuota euro-maksua käyttääkin? Eihän noista kymmenestä keväällä EU:hun liittyneestä maastakaan mikään käytä euroa.

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Käsittääkseni esim. Ruotsalaisella firmalla pitäisi olla erikseen eurotili, jotta voisivat ottaa vastaan euroja. Ja tästä taas tulee jotain lisäkuluja(?). Ottaisivat nyt perkele kaikki vaan ton euron käyttöön...

  Kai kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Oletko saanut niiltä revittyä IBAN/SWIFT -numerot, vai miten tuo luottokortittomana ostaminen sujuu?
  Ei huvittaisi maksaa älyttömiä kuluja ulkomaille maksaessa. Sieltä ei taida kumminkaan se CDON -systeemi, eli laskulla maksaminen onnistua.


  Olen käyttänyt karkeaa ja kyseenalaista konstia eli lähettänyt käteistä rahaa kirjatussa kirjeessä. Tässä on aina riskinsä, mutta parikymmentä kertaa olen tehnyt ja homma on toiminut ongelmitta. Record Heaven on ottanut mukisematta vastaan euroja ja muinaisina aikoina myös Suomen markkoja. Postikulutkin huomioonottaen tämä metodi on ollut selvästi halvempi kuin firman tarjoamat vaihtoehtoiset maksutavat, siis postisiirto tai pankkisiirto.

  MZ kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En aiheesta oikein löytänyt mitään, vaikka muistan siitä keskusteltavan, joten pistetään tähän:
  Onko joku onnistunut play.comista tilaamaan jotain Osuuspankin Visa electronilla?
  Olen verkkopankista laittanut asetuksen niin, että tilaus pitäisi onnistua, ja niinhän sieltä luvataankin, mutta Play.com ilmoittaa, että korttini on "up to date".
  Mikähän voisi olla vialla?

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Olen verkkopankista laittanut asetuksen niin, että tilaus pitäisi onnistua, ja niinhän sieltä luvataankin, mutta Play.com ilmoittaa, että korttini on "up to date".
  Mikähän voisi olla vialla?


  Oletko varmasti muistanut muuttaa maksu valuutaksi Euron? Enää ei voi tilata punnilla (mikä oli ennen edullisempaa) ja asia ilmoitetaan sivuilla aika epäselvästi. Itselläni meni tuossa vähän aikaa ennen kuin tajusin miksei korttini yhtäkkiä enää toimikaan...

  MZ kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oletko varmasti muistanut muuttaa maksu valuutaksi Euron?


  Ainakin säädin sen siinä hakuvaiheessa euroksi, ja näkyi euroina sitten siellä tilauksen vastaanottokohdassa. ja tilini eurosumma on suurempi...

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oletko varmasti muistanut muuttaa maksu valuutaksi Euron?


  Ainakin säädin sen siinä hakuvaiheessa euroksi, ja näkyi euroina sitten siellä tilauksen vastaanottokohdassa. ja tilini eurosumma on suurempi...


  Okei, sitten vika ei ole siinä. Olisikohan Play muuttanut jotenkin politiikkaansa Visa Electronin suhteen? Sain nimittäin uuden Electronin (Sammon) kuukausi pari sitten enkä saanut sitä enää toimimaan. Aikaisemman kanssa ei ollut mitään ongelmia. Aloin sitten käyttämään normaali Visaa. Electron olisi vaan ollut mukavampi kun rahat katoaa reaaliajassa (tai ainakin melkein) tililtä...

  OldfieldOlli kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minullakin on ollut ongelmia kun yritin päivittää uutta electron korttiani Paypal -tilillä.14.kerta vasta onnistui vaikka aina syötin samat tiedot.Joten joskus sitkeys palkitaan.Tiedustelin asiaa suoraan paypalilta ja sieltä ei osattu antaa mitään kunnon vastausta.

  MZ kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olisi vain sitten pitänyt olla sitkeämpi, yritin vain jotain kymmenen kertaa. Olkoon vähän aikaa, eipä mene rahaa heräteostoksiin.

  MZ kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt tuo Play alkoi sitten pelittämään kertayrittämällä, vaikka en muuttanut asetuksista mitään.

  Taisi henkilökohtaisen konkurssin uhka lisääntyä.