Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Äänitetuottajat iskevät jälleen

Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten (24 kommenttia)
Tällä kertaa dollarisilmiä tympii, koska kirjastoista lainataan levyjä. Toiminnanjohtaja Arto Alaspää harmittelee, että lainauksia on yhtä paljon kuin myytyjä levyjä. Näinpä Alaspää kumppaneineen ehdotaa uusille levyille 18!!! kuukauden karenssiaikaa, jona niitä ei kirjastoista lainattaisi. Jos ehdotus tulee uuteen lakiin, tulee se voimaan jo ensi keväänä.
Taidan alkaa imuttamaan musiikkini netistä perkele...

+/- saldo : 0 |

    darshan kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse asiassa tuosta voisi seurata jotain hyvääkin. Nykyään kirjastot tuntuvat joutuvan ostamaan kokoelmiinsa Anouk-Natalie Imbruglia-Mikävitunyhdenhitinhoromilloinkin-osaston kertakäyttötuotoksia, joita kukaan ei edes haluaisi lainata enää 18 kuukautta niiden julkaisun jälkeen. Em. rajoitusehdotuksen jälkeen näiden ostaminen kokoelmiin saattaisi loppua kokonaan, mitä en voi pitää huonona juttuna, sillä niihin hukkuvat määrärahaosuudet voidaan silloin käyttää vähän kestävämmän musiikin kokoelmiin haalimiseen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Nykyään kirjastot tuntuvat joutuvan ostamaan kokoelmiinsa Anouk-Natalie Imbruglia-Mikävitunyhdenhitinhoromilloinkin-osaston kertakäyttötuotoksia

    Sikäli kun kerran sain seurata sivusta ostopäätöspalaveria, meininki oli kyllä tyyliä "ei me tollasta paskaa osteta, seuraavaa kiitos", joten en ole ihan varma tuosta ostamaan joutumisesta. Voi tosin olla että ajat on muuttuneet ja toisaalla on toinen meininki..

    waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eiköhän tässä sitten kielletä kirjastoilta myös kirjauutuuksien haaliminen hyllyihin?

    darshan kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mikä pakko niitä ylipäänsä on hetihetiHETINYT hankkia? Halvemmaksikin tulee, kun ostaa alelaarista pari vuotta myöhemmin.

    Minä en edes odota saavani kirjastosta kaikkein viimeisimpiä teoksia. Suurin osa maailman kirjoista, joita en ole lukenut ja levyistä, joita en ole kuullut, eivät ole uusia.

    Voffe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kirjastojen valikoimassa olevat levyt taitavat maksaa hieman enemmän kuin ne siellä alelaarissa, oli ne sitten kuinka vanhoja tahansa. Niistä kuitenkin menee suurehkoja summia siihen, että saa oikeuden lainata niitä eteenpäin.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Keskustelua aiheesta.
    Nyt ne on viimeeksi HeSarin mukaan ehdottaneet siihen tekijänoikeuslakimuutokseen tuollaista kirjastopalveluaja parantavaa ja ainakin niiden levynhankitamenoja kovasti pienentävää rajoitusta, että levyjä ei saa panna lainattavaksi 18 kuukauteen niiden ilmestymisestä, mikäli tuon oikein ymmärsin.
    Hyvä puoli tuossa on, että jää ainakin suuri osa listapaskaa hankkimatta kirjastojen menoja lisäämästä, koska 18 kk ihan varmasti häivyttää 99% siitä kamasta ikuiseen unohdukseen, ei niitä enää kukaan halua kuunella ikinä....
    Mutta mitähän levyjä kirjastoihin sit ylipäätään enää hankitaan???

    Edit : liitetty aikaisempaan threadiin aiheesta / Jake

    PeeHoo kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olen kyllä vähän darshanin kanssa samoilla linjoilla: kertakäyttöpaska vähenisi. Henk koht. mulle ihan sama, hankin levyni kaupasta ja hyvä jos aika riittää niiden kuunteluun.

    Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihan kuin kirjastosta musiikin lainaaminen olisi kenenkään pussista pois. Eikös sieltä lainata yleensä levyjä sen vuoksi, kun niitä ei ole varaa ostaa ja levykauppojen sedätkään ei anna notkua koko päivää kuuntelupisteessä. Tuskin olisin koskaan erehtynyt kuuntelemaan King Crimsonia tai vanhempaa Genesistä ilman kirjaston tarjontaa.

    juishi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    levykauppojen sedätkään ei anna notkua koko päivää kuuntelupisteessä.

    Pitää vaan valita levykaupat oikein, niin voi kuunnella niitä levyjä mitä myymälässä yleisesti soitetaan.

    nimim. 4 tuntia Digeliuksessa musiikkia kuuntelemassa notkunut

    Lazer kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä Digeliuskin on siellä joskus jollekkin vihjannut, että ei tämä mikään kirjasto ole tms.

    juishi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä varmaan jos käy vain kuuntelemassa musiikkia siellä tiskin nurkassa kuuluokkeilla. Eikä kuitenkaan osta mitään. Tuli vähän virheellisesti lainattua tuo kuuntelupiste mukaan...

    AtomUs kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kerran sain tilattua erään pienehkön kaupungin kirjastoon Yes:in Keys To Ascension-tuplan. Tästä päätellen moni muukin ehdotus olisi mennyt läpi.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, meikältä jäi tämä otsikko kokonaan huomaamatta, kiitos kun panitte kommenttini oikeaan paikkaan.

    Muistan jo nähneeni jonkun kirjastoihmisen huolestuneen kannanoton tähän ÄKTn typeryyteen. Kyllähän tämä jos mikä tulisi kaventamaan tätä osaa kulttuurin kentästä.

    Kaikenkaikkiaan, lainmuutoksen tarkoituksena näyttää todella olevan vain rahavirtojen ohjailu "oikeaan" kohteeseen, eli isoille firmoille.

    Ajatelkaas tilannetta, kun levyjä myydään kuitenkin vähemmän ja vähemmän, niin kun lainsäädäntö on "oikeansorttinen", nämä ÄKTt keskittyvätkin tohon, että poimivat lailla kielletyn kotiäänityksen harjoittajia aina tarpeen mukaan käräjille, jossa näille määrätään älyttömät korvaukset rikoksestaan, "tekijänoikeuksien" eli siis firmojen oikeuksien rikkomisesta, ja tämä onkin se tulevaisuuden rahasampo, jolla korvataan kuihtuva = hunningolle jätetty levynteko & myynti........ Juma kun fiksua!

    EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kirjastot ovat selvästi kommunistinen hanke. Kunnon kapitalisti ostaa kirjat ja levyt.

    hjelm kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    18 kuukautta on kyllä jo vähän liikaa :|

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No mites 40 000 euroa bootzien kauppaamisesta korvauksia turkulaiselle levykauppiaalle? Näinhän sitä kätevästi päästään indiekauppiaistakin hyvää bisnestä häiritsemästä.
    Bootzeille hintaa 1000e/kpl...
    Olis jo korkea aika jonkun korkeamman viranomaistahon viheltää peli poikki tältä älyttömyydeltä.

    Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mitenkäs muuten kun Metallicahan on ollut piratismitaiston ja etenkin nettimusiikin sitkeä vastustaja, mutta eikös bändi ole ainakin takavuosina antanut tallentaa konserttinsa ihan vapaasti. Muistaakseni Metallica-bootleggeja on maailmalla sellainen määrä, ettei niillä ole kovin kummoista harvinaisuusarvoakaan.

    Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://www.levyporssi.com/


    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rock is dead and pop is shit. Rockin kapinasta kakin ropinaan.

    poppi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No mites 40 000 euroa bootzien kauppaamisesta korvauksia turkulaiselle levykauppiaalle? Näinhän sitä kätevästi päästään indiekauppiaistakin hyvää bisnestä häiritsemästä. Bootzeille hintaa 1000e/kpl...


    Jos bootleggeja myy, niin turha sitä on surkutella, kun käry käy ja korvauksen lankeaa maksettavaksi. Ja tuskin levylle hintaan kertyy 1000 euroa kappale. Eikös noita tarjolla olleita laittomia tallenteita ollut myynnissä lähes 1000 kappaletta. Ja montako on sitten myyty jo ennen käryn käymistä?

    En mä bootleggeja niin pahana pidä kuin piraatteja, mutta leikin säännöt lienee jokaiselle selvät: siinä vaiheessa kun käry käy, on asuntosäästötili tyhjennetty hetkessä.

    Pyydän jo nyt anteeksi, jos lipsahti liikaa moraalisaarnan puolelle.

    Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Bootlegit ovat mielestäni lähinnä HC-faneille, jotka ostavat lähestulkoon kaiken bändiin liittyvän tavaran. Ei tavallinen hittisinkun ostaja niistä kiinnostu ja hifistille niissä on liian huonot soundit ja hintakin on liian kova. Kyse on kai lähinnä siitä, että bootlegien tekijät ja myyjät tekevät rahaa toisen työllä luvatta. Artistin lompakosta se ei kuitenkaan ole pois, koska eivät julkaisisi kyseisiä levyjä muutenkaan.

    Varsinainen piratismi on sitten myös artistin kukkarosta pois.

    poppi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Varsinainen piratismi on sitten myös artistin kukkarosta pois.


    Näinhän se on. Mutta artistien avulla rahastamista kuitenkin. Ja jos joku artisti haluaa alkaa peräämään oikeuksiaan, niin se on mielestäni ok.

    Moraalisesti näen myös vähintäänkin tuomittavana sen, että laittomasti tallennettuja konsertteja poltellaan cdr-levyille ja näistä pyydetään sitten 40 euron kappalehintaa. Tuossa ei ole kyse fanien palvelemisesta vaan puhtaasta rahastuksesta.

    Sitä minä en lakkaa ihmettelemästä, että mitenkä jotku liikkeet vielä tänäpäivänä USKALTAVAT myydä julkisesti bootleggeja. Suomessakin on jo monta tapausta, jossa tämä mukava pikku bisnes on tuottanut lopulta jättilaskun.

    Aranwe kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kirppareillakin näkee piraattilevyjä tämän tästä. Kaikki eivät näemmä tajua, että niistä saa melkoisen suuret rapsut.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja päivän mietelause tulee M.A.Nummiselta: "...eihän täällä kohta enää pieraistakkaan ilkee, kohta tulee joku ja maksun siitä nylkee..."