Sinappi
VooDoo kirjoitti noin 19 vuotta sitten (20 kommenttia)
Itse käytän Collmanin jauheesta tehtyä tulista sinappia, miten on muiden (lihaasyövien) sokerilaisten laita?
+/- saldo : 0 | Tweet
Eipä tule paljoa sinappia käytettyä ja yleensä ostankin sen mikä ensimmäisenä käteen osuu. Muutaman kerran olen maistanut omatekoista. Ihan hyvää, mutta vähäisen kulutuksen vuoksi ei viitsi vaivautua itse tekemään.
Kyllä mummon tekemä on ainut oikea. Toivottavasti on tulossa huomenna taas purkki lahjaksi... Pitää opetella itse samalla reseptillä. Kerran tein mummon kanssa karjalanpiirakoita ja kirjoitin kaiken ylös, mutta eipä ole tullut yksin kokeiltua... Ne piirakat on maailman parhaita!
Ja jos kaupasta ostaa niin pitää muistaa, että Auran Sinappia, eikä sitä hurreille myytyä ja siellä nykyisin valmistettua Turun Sinappia. Auran sinappi on siis se eettisesti kestävämpi :)
En käytä... kun en oikeestaan syö mitään mihin sitä vois laittaa...
Tänään tuli ostettua tämmöistä: Maille Provencale (Mustard with garlic & red peppers).
Ihan hyvältä vaikuttaa. Enimmäkseen tulee syötyä kuitenkin ihan perinteisiä Turun Sinappia eri variaatioissaan.
No voihan sinappia käyttää muuhunkin kuin kinkkuun tai makkaraan! Sopii hyvin esim. salaattikastikkeisiin. Ja sinapinsiemeniä (jauhettuna tai murskattuna) vaikka kasvis curryyn.
Käytän sinappia pääasiassa vain hernekeiton seassa ja sinne nyt kelpaa mikä vain. Samalle ne maistuu kaikki.
Yleensä tulee käytettyä punaista ruotsalaista.
Joo, hernekeittoa en mielelläni kyllä ilman sinappia syö! Sopii muuten erittäin hyvin lusikallinen myös tommoseen (ranskan)kermaiseen tonnikalapastakastikkeeseen.
Mustaa ruotsalaista, mutta aika harvoin - Hezzun esittämästä syystä. Sinapinsiemenet ovat kyllä mukavan monikäyttöistä tavaraa.
Turun Sinapin kanssa on tullut kinkkua mässäilttyä. Hyvää on.
Jee, mummolta tuli iso purnukka, seuraavien kuukausien sinappitarpeet tyydytetty!
Suomalaista Kotisinappia näyttää nyt olevan...
En ole erityinen sinappiasiantuntija, mutta kyllä kaikenlaiset makkarat ja erityisesti kinkku näinä päivinä täytyy voidella sinapilla. Se auttaa ruuansulatuksessa, tosi!
Hernekeittoa en syö koskaan ilman sinappia ja valkosipulijauhetta.
Vielä kun heittää sekaan riittävästi meiramia, on mikä tahansa kaupan tuotekin aivan syötävää.
Itse käytän Collmanin jauheesta tehtyä tulista sinappia
Tein jouluna samaisesta jauheesta sinappia. En kuitenkaan itse sitä syönyt, kun en oikein sinappi ihminen ole.
Tykkään melkein kaikista sinapeista (tulisista, miedoista, makeista, rakeisista, ei-rakeisista..), mutta kotona on yleensä Colman's purkkiversiona.
Vähän tulee käytettyä, joten kaapista löytyy perus Turun sinappia. Olen kyllä joskus maistanut jotain todella tulistakin sinappia, se oli hyvää.
Nurmi&Sulonen -sinappi.
pippurisinappi mmm...
Dijon-sinappi on maailman parasta, mutta sitä ei voi käyttää yhtä usein kuin Turun sinappia.
Kyllä mummon tekemä on ainut oikea! no joo, Dijonkin maistuu, ja miksei Turunkin.
Kyllä mä olen samoilla linjoilla, et mummon sinappi on The sinappi.