Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Meshuggahin uusin?

Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten (30 kommenttia)
Kummonen toi M:n uusin nyt sitten todellisuussa on, kun sitä on niin kamalasti lehdissä haukuttu? Arvostelijoiden älykkyysosamäärästä päätellen ja siitä miten levyä on kuvattu, sen on pakko olla hieno teos!

Enpä ole metallia ostanut sitten vuoden 1994, mutta nyt vois koittaa, kun se Destroy Erase Improvekin aikoinaan vei melkein psykoosin. Tunteeko täällä muuten kukaan Cynicin Focusta? Sitä levyä ei pilaa edes kitarisalaulu..


+/- saldo : 0 |

    Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Molemmat lukemani yhden tähden arvostelut (Soundi ja Rumba, hähää) korostivat etupäässä sitä, miten kaamea pettymys on kyseessä nerokkaaseen Destroy Erase Improveen verrattuna. Sen sijaan Metallican jäsenet ovat kuulemma diganneet ja kehuneet että se kuulostaa ihan samalta kuin Metallican tuleva materiaali. Summa summarum: eiköhän sitä ole parasta kuulla omin korvin, ei tuosta muuten ota pirukaan selvää.

    Kesällä pyörittelin broidin omistamaa Focusta (ja Destroy Erase Improvea) ja hyvältä kuulosti. Pitäisi hankkia omaankin hyllyyn. Kyllä se örmyämismetalli-innostus joskus vielä minullekin palaa, mutta viime aikoina olen kuunnellut vain Iron Maidenia ja vanhaa Fates Warningia :D

    Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meshuggahin uusin, Nothing, on kyllä aika kova levy mutta minusta silti Destroy Erase Improve on parempi. Samoin Chaosphere. Chaosphereen minulla oli tuossa kesällä pitkäaikainen riippivuussuhde, kuuntelin autoillessa ja kotona aamuisin aika paljon juuri sitä. Loistavaa rytmittelyä! Eikä se laulukaan oikeastaan ole örinää vaan karjuntaa ja toimii nimenomaan rytmisenä elementtinä. Melodiathan Meshuggah on karsinut kokonaan pois, se on rytmimusiikkia.

    Uusi levy on jotenkin vaikea ääritellä, tempo on hidastunut vähän ja ollaan liikuttu ehkä lähemmäs Toolia mutta tutut elementit ovat mukana kaikki. Laulu kuulostaa vähän erilaiselta... Hyvä levy se on, olen paljon kuunnellut, mutta ei niin hyvä (vielä) kuin DEI tai Csphere.

    Alex Hell kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meshuggahin ja/tai King Crimsonin ystäville saattaisi olla kiva tuttavuus tällainen kotimainen, suomeksi laulava:
    www.kchukka.cjb.net :P

    Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    AMG ainakin kehuu:
    http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=SEARCH&sql=Aj7pzefik2gf3
    Heh, AMG:ssa näkyy olevan lokero "Scandinavian metal".

    Sunkka kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pätevän tuntuinen arvostelija tuolla AMG:llä. Hienosti osaa kirjoittaa ja ymmärtää täysin, mistä Meshuggahissa on kyse. Usein valitettavasti kuulee "eihän tässä ole mitään järkeä" ja "eihän nuo osaa edes soittaa, helppohan tällaista meteliä on soittaa". Tuohon AMG-arvosteluun on helppo yhtyä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Osa mainitun Cynicin porukasta (vai oliko se vaan yksi tyyppi?)jatkaa Aghora-nimellä. Tyyli on aika paljon sama kuin ennen, mutta nyt mukana on naispuolinen vokalisti, joka kuulostaa klassisen koulutuksen saaneelta sopraanolta. Katotaan jos ne lähettää mulla promon, niin jos vaikka harjoittelisi musiikkikriitikon tointa tänne palasokeriin... :D

    Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heh, AMG:ssa näkyy olevan lokero "Scandinavian metal".

    Täällähän käytetään termiä norski-metalli, vastanneeko sitä. Nähdäkseni kyseinen tyyli on tätä norjalaistyylistä bläkkistä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täällähän käytetään termiä norski-metalli, vastanneeko sitä. Nähdäkseni kyseinen tyyli on tätä norjalaistyylistä bläkkistä.
    Paha sanoa, mitä AMG:n porukan päässä liikkuu, mutta kyllä mun mielestä on erotettavissa sellainen yleisgenre kuin skandinaavinen metalli, joka liikkuu soundillisesti jossain At the Gates - Haunted - Entombed -maastossa, ja norjalainen bläkkis poikkeaa siitä aika paljon (vrt. esim. Darkthrone).

    Muuten, Mayhemin Grand Declaration of War on aika "progea".


    Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tulipa hankittua tuo Nothing.. vähän jäi tosiaan kaipaamaan Destron "progressiivisia" aineksia, mutta tyhmää nyt olisikin odottaa Destroy Part II:ta. Destroy taitaa jäädä kyllä näiltä äijiltä lempparipemppari-levyksi.

    Mutta onko kukaan ostanut Rare Traxx? Rahan väärti?

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Asianharrastajana minä tietysti ostin Rare Traxxin. Ja palautin kauppaan kun siinä mukana olleet videot eivät toimineet. Sain uuden levyn ja palautin senkin. Koko painoksessa eivät videot toimi. Ja toisaalta ne biisit eivät ole mitenkään ihmeellisiä, se on sitä aikaa ennen kuin bändin oma linja löytyi. Niin, pitänee soitella levykauppaan että ovatko saaneet uutta painosta, joka kohta saisin sen taas...

    Juuri levyn Euroopanjulkistuksen jälkeen oli muuten Hong Kongissa ja siellä järjettömän isossa levytavaratalossa oli rock-osastolle saapuessa liukuportaiden yläpäässä isot telineet joissa oli varmaan satoja tuota levyä, kevyt promootio. Ovatkohan saaneet myytyä?

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tohon Nothing-levylle on näköjään tungettu jotain Flash-multimediaa, joka lähtee aina pyörimään kun levyn tunkee CD-R-asemaan. Ei kiva.

    Voffe kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meshuggahin ja/tai King Crimsonin ystäville saattaisi olla kiva tuttavuus tällainen kotimainen, suomeksi laulava:
    www.kchukka.cjb.net :P

    Hmh, testasin sitä puolen minuutin "maistiaista", mutta lähinnä tuli mieleen huonosti laulettu, monimutkaisempi Maj Karman Kauniit Kuvat. Ja ei mitenkään hyvässä mielessä.

    RecÿKcle_Bin kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitoksia kritiikistä, pitää koettaa petrata tuota "laulua" :)

    Ja pitää tutustua Maj Karman Kauniisiin kuviin, nimi on tuttu mutta äänitteitä en ole vielä kuullut vaikka vanha bändihän se jo on. Kiitos vinkistä.

    Ja KC-vaikutteetkin tulevat esiin kokonaisessa biisissä, eivät niinkään tuossa näytteessä. Koetetaan saada kokonaisia biisejä kuuluviin pian.

    Terv. Osku
    K.C. Hukka

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuossa The Osbournes sarjassa soitti Jack Meshuggahin Destroy levyä ja sanoi sen tulevan Norjasta, kai sitä sielläpäin kutsutaan Norja Metalliksi. Toisaalta hän puhui myös bändistä Death Metallina, jota se ei omasta mielestäni ole. ;)

    Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos minä soittaisin Meshuggahissa niin lähettäisin maisemapostikortin jossa lukee Dear Jack, thanks for namechecking us in your show. It truly is the best thing to come out of Canada since Godspeed You Black Emperor!

    CosmicJazz kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Viukkis: minä olen jo monta vuotta halunnut Cynicin "Focus", mutta ei se ole löytynyt mistään. :(

    No, ainakin ostin tässä vasta Sean Malonen (eli Cynicin basisti tietämättömille) ensimmäisen Gordian Knotin. Ihan kivaa fusionia. Toisella levyllä, se on kai juuri tullut tai on kohta tulossa, Bill Bruford soittaa! :o

    Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Focus löytyy mm. www.kane.fi ja www.cdon.com

    CosmicJazz kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei helvetti... vain 9 euroa cdonissa... No en olekaan etsinyt sitä kovin aktiivisesti.

    CosmicJazz kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Huomasin muuten että Paatos maksaa nyt jo 16,95 cdonissa, ei enää 8,95 :D Olisi pitänyt tilata heti!

    Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meshuggah Nosturissa 27.3.

    Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Liput on hankittu ei viime viikolla. Nähdään siellä.

    MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tekisi mieli kyllä tehdä retki tuonne Mesihukan keikalle, kun Destroy Erase Improve ja Chaosphere on joskus kolahdellut. Uusinta en sitten ole kuullutkaan kun yhden vai jopa kahden kappaleen verran. Enkä muista mitään muuta kun siinä oli kohtia joissa ei sahakitaraa soitettu.

    Vyötiäinen kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt on kohta tulossa Meshuggahin uusi levy, joka kantaa nimeä Obzen. Maistiaisia löytyy bändin Myspace-sivuilta. Ja kylläpä kuulostaa taas messevältä, hyvältä. Tuntuu, että olisivat ottaneet askeleen eteen- tai taaksepäin (riippuen kuulijasta) sitten edellisestä, myös mahtavalta Catch 33 -levyltä. Pidän itseasiassa sitä ja Nothingia parhaina M:n levyinä. Semmonen keskitempoinen M on parasta M:ää. Pakkopoistohan tuo tuleva on.

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pakkohankintahan tuo on. Kyllä Bleed ainakin tuossa taannoin vakuutti. Viimeisessä Soundissahan oli yhtyeestä juttua, syksyllä heittävät kolme keikkaa Suomessa.

    Jos joku pitää nostaa ylitse muiden, niin kyllä Nothing nousee minunkin suosikikseni. Mutta eipä ne muutkaan (DEI:sta eteenpäin) kauaksi jää.

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos jotakuta kiinnostaa, eikä malta odottaa ensi keskiviikkoon, niin ObZen on kuultavissa kokonaisuudessaan tuolla: http://www.myspace.com/meshuggah

    MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lovely. Alan ihmisille varmasti tavaraa sieltä parhaimmasta päästä. Mutta ehkäpä minä pitäydyn Toolissa sittenkin. Se on tarpeeksi rankkaa meikälle (jota harmittaa ihan sairaasti, ettei mennyt katsomaan Toolin keikkaa Ruisrockiin. Liput ja hotelli oli varattuna).

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tool on aivan hyvä. Ja ruisrockin keikka oli huippu.

    Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voisiko joku laittaa Meshuggahin levyt paremmuusjärjestykseen?

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nothing on paras, mutta järjestys sen jälkeen ei olekaan niin selvä. Lisäksi levyt ovat aika erilaisia ja taitaa jakaa mielipiteitä aika vahvasti, mutta yritetään nyt jotain sepustaa.

    Debyytti Contradictions Collapse on ihan ok, mutta antaa vain siellä täällä viitteitä siitä, mihin suuntaan seuraava harppaus otettaisiin. ...and Justice for All kuuluu aika selvästi läpi, eikä vähiten sen takia, että paikoitellen kuulostaa siltä, kuin itse Hetfield olisi laulamassa. Destroy Erase Improve ja Chaosphere ovat ehkä ne helpoiten lähestyttävät levyt: Thrash/death-pohjaista, melko riffivetoista ja rakenteellisesti suhteellisen selkeää, mutta sitä "tunnistettavaa" Meshuggahia. Nothing on jo selkeästi kokeellisempi levy. Rytminen leikittely on viety astetta pidemmälle, mutta vastaavasti melodioita on karsittu. Rakenteellisesti kappaleet ovat aika abstrakteja. Catch 33 ja I-ep edustavat sitten sitä kokeellisinta Meshuggahia. Molemmat levyt koostuvat moniosaisesta järkäleestä, jossa tyypillistä on pidemmät kaaret ja hitaampi kypsyttely. ObZenissa tiivistyy oikeastaan kaikki se, mitä Meshuggah on tähän asti tehnyt. Luokittelisin sen silti samaan sarjaan DEI:n ja Chaospheren kanssa.

    Destroy Erase Improve ja Nothing voisivat olla ne levyt, joista aloittaa.

    DrethegenjeshKing kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meshuggah klubikeikoille Suomeen: http://www.sue.fi/uutiset/meshuggah-klubikeikoille-suomeen