Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kotihifiä

Hezzu kirjoitti noin 22 vuotta sitten (185 kommenttia)
Kun tuosa nuita autolaitteita kyseltiin niin kyselläämpä sitte samantien että oottako millalailla panostanu kotilaitteisiin? Siis musavehkeisiin, jätetään kotiteatterit ja televisiot pois ;)

Mie en ite oo hirveitä sijottanu: Denonin levari makso aikonaan about 900 mk, ihan hyvä vehe, josa alakaa kuitenki olla jo pieniä toimintahäiriöitä jotka ei kuitenkaan haittaa levyn soittamista, vahvistimen (Technics) ostin uuden (käytetyn) tuosa viime talvena ku entinen oli jo niin hapettunu ettei sitä saanu enään peruspuhistuksella kuntoon, hintaa oli muutama satanen (mk), radion virkaa toimittaa ikivanha Philips, josa asematki pitää hakia ihan sokkona ku osoitin viisarista on lamppu palanu, maksoin tuosa jonku kympin aikonaan, kasettidekki (Technics) on kaapisa oottamasa huoltua, mutta varadekkinä toimii kirpparilta 50 mk:lla ostettu Philipsin tupladekki, joka on kyllä ihan persauksesta, CD-soitin (Denon) sano sopimuksen irti joku aika sitten ja ostin käytetyn Samsung DVD-soittimen, jota käytän siis myös CD-soittimena, hintaa vehkeellä oli 180 e, kajareina toimii sekä aikonaan Toshiban pakettistereoitten mukana tulleet pienet hyllymallin kajarit sekä toissa kesänä kirpparilta 300 mk:lla ostamani OR:n isot lattiamallin kajarit. OR:t oli selvä parannus äänentoistoon ;) Niin ja kuulokkeina on alle 200 mk:n Philipsit :P

Niin, CD-soittimelle kerty käyttövuosia noin 12, varmaan ihan kohtuu ikä.

Varsinainen hifistin painajainen? \n[Muokattu 10/10/2002 / Hezzu]

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En pidä itseäni minään hifistinä, mutta kyllä äänentoistoon on hieman syytä panostaa jotta musiikista saa kaiken irti. Omiin laitteisiin sijoitin joitakin vuosia sitten 10 000 markkaa ja sain tutun hifi-kauppiaan avulla noin puolta arvokkaammat laitteet. Jos merkit nyt jotakuta kiinnostaa niin vahvistin on Thulen, kaiuttimet Castlen ja cd-soittimen virkaa toimittaa Pioneerin dvd-soitin. Oikein tyytyväinen olen ollut. Tammikuussa on muutto uuteen kämppään edessä ja sitten olisi tarkoitus päivittää laitteisto kotiteatteri-kuntoon.

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä olen latentti hifisti.. tällä hetkellä levyt kuunnellaan 30 euron kuulokkeilla Plextorin CD-RW-asemasta. Muita laitteita ei ole; viisi vuotta sitten tilanne oli eri. Myin laitteet pois, kun asumistilanne oli vähän liian labiili. Setti käsitti about 15000 FIM maksavan Alphasonic-vinyylipyörittäjän, kaksi monoksi siltakytkettyä Rotelin päätettä, modifioidun Solid State Ref.-etusen, jonkun Kenwoodin CD:n ja vaihtelevan määrän kaiuttimia (AE 1, Polyfon, ES AMP jne..). Sitten kun seuraavaksi rupean kasaaman settiä, siihen tulee jotkin helwetin isot ja kovaääniset kovaääniset. :) Ei mitään high-endiä, vaan jotain Cervin Vega- tai Jamo-tyylistä mökäpönttöä. Veikkaan nimittäin että 70-äänitykset pelittää noilla parhaiten ja seuraavaksi satsataan äänenpaineeseen. :D

  Jimi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olohuonesysteemini koostuu Sonyn (cd/sacd), McCormackin (esivahvistin), Classén (pääte) ja ProAcin (kaiuttimet) tuotteista. Vinyylin kanssa olen tällä hetkellä "between turntables".

  Tietokoneen vierestä löytyy toinen systeemi, joka koostuu Denonin cd/radio/vahvistin-yhdistelmälaitteesta, Sonyn minidisk-soittimesta ja Beyerdynamic-kuulokkeista.

  Mobiilikuunteluun löytyy vielä Sonyn kannettava minidisk Kossin kuulokkeilla.

  MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaijjarit Hifi-lehden rakennussarjaa: 6/2 - kuulokkeet Beyerdynamicin - viritinvahvistin Harman-Kardon - cd-soitin Kenwood (loistava kaukosäädin, toiminnoiltaan ja toimivuudeltaan aivan paska) - älppärisoitin Pro-ject.
  Niin ja reissun päällä kuuntelen Sonyn minidisciä.

  Onhan noihin jonkin verran rahaa uponnut, mutta kaikki Kenwoodia lukuunottamatta mielestäni hyviä ja edullisia hankintoja. Kaijjuttimiin varsinkin olen tosi tyytyväinen, jos kolvi pysyy kädessä edes jotenkin saa pienellä vaivalla laatuun nähden huippuedulliset kaijjarit.

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  McCormackin (esivahvistin), Classén (pääte) ja ProAcin (kaiuttimet) tuotteista.


  Sounds expensive (pun intended)


  Jimi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sounds expensive (pun intended)


  Nuo ProAcit (Response One SC) olivat pieni unelma niiden ilmestymisestä lähtien. Viime syksynä tuli siisti pari käytettyjä vastaan kohtuuhintaan ja päätin sitten toteuttaa unelmani. Myös vahvistimet ovat käytettynä ostetut, joten rahaa ei ole palanut ihan niin paljon kuin logot antaisivat ymmärtää. Enpä ole katunut hetkeäkään noiden hankintaa.

  Aranwe kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rahaahan noihin on uponnut, mutta eipä niitä minään huippulaitteina voine pitää. Ihan tyytyväinen kuitenkin olen.

  Vahvistimen virkaa toimittaa Pioneer VSX804RDS dolby surroundin ja radion kera (3000 mk vuonna -97) DVD/CD-soittimena joku JVC:n avuton malli (2200 mk vuonna 2000), jonka kaukosäätimestä ei saa edes random-playta yhdellä painalluksella, vaan pitäisi avata tv ja katsoa sieltä kautta mitä valikko sanoo. Lisäksi Pioneerin perus-vinyylisoitin (maksoin n. 1000 mk vuonna -93), joka on tällä hetkellä kaapissa, sekä Sonyn MiniDisc (1750 mk vuonna 1997), se ensimmäinen perusmalli, mikä markkinoille tuli viitisen vuotta sitten. Eipä sillekään käyttöä liiemmin enää ole. Kannettavalle kyllä olisi, sillä Sonyn kannettava cd-soitin vetelee viimeisiään.

  Kaiuttimina Sonyn lattiakaiuttimet (1500mk pari/2001), sekä JBL:n keski- ja takakaiuttimet (800 mk koko läjä/2001). Kakkoskaiuttimina Audiowellit (n. 1000 mk/1993), jotka on sijoitettu makuuhuoneeseen.

  Tietokoneesta löytyy SoundBlaster Audigy Platinum, josta saa kätevästi kuulokelitännän etupaneeliin ja erillinen volumepotikkakin on. (1400 mk/2001).

  Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minulla on suhteellisen rajatulla budjetilla kasattu kokonaisuus jolla kuitenkin pystyy kuuntelemaan ihan mukavasti. Kallein komponentti taitaa olla käytettyinä 1000 mk (+ taksi Lauttasaaresta Rööperiin maksoi 70 mk, matka kului rattoisasti Nylon Beatia kuskin kanssa haukkuen) maksaneet Dali 104:t. Jossain vaiheessa voisi ostaa jämerämmän vahvistimen mutta aika monta ämpärillistä vettä saa virrata Ankkalinnan kanavan kautta ennen kuin jaksan uhrata high-end CD-soittimeen. Tuollaiset kalliit jutut ovat aina niin hankalia kun niihin pitää säästää, levyjä sen sijaan voi käydä ostamassa vaikka joka päivä ;)

  jusu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minun paketti sis. Dualin 505-4 vinyylin kyntäjän, Technicsen esi - ja päätevahvistimet vanhempaa ja parempaa vuosikertaa, Onkyon cd-soitin ja sonyn kaittumimet mitkä pitäisi ehdottomasti vaihtaa + tietokoneesta sb live piuha etuvahvistimeen.

  Lisänä Kannettava cd-soitin kunnon kuulokkeilla.

  Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Myös vahvistimet ovat käytettynä ostetut, joten rahaa ei ole palanut ihan niin paljon kuin logot antaisivat ymmärtää. Enpä ole katunut hetkeäkään noiden hankintaa.

  Joo, kyllä vahvistimiinkin kannattaa satsata, vaikka meille yritettiin melkein koko 90-luku selittää Hihii-lehden ja TM:än taholta, että JVC:n viritinvahvistin ja Krellin pääte kuulostavat ihan samalta, jos niiden taajuusvaste on vaan suora. Nyt kun Hifi-lehden toimittajat ovat vaihtuneet, laitteista on alkanut löytyä yllättäviä korvanvaraisia eroja. Lisäksi nykyjään hyväksytään näköjään muitakin kuin teekareiden tai lehden toimittajakunnan suunnittelimia "suorasuuntaavia" kaiuttimia.

  EsaJii kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sekalaisia osia. nauhuri just ja just toimii, siirrän kasetilta CDRlle. Kronkeli osa on Philips CD poltin, audiojuttu. Tekee 10-20% CDistä viallisia, jossei ole philipsin tyhjä CDR. Tominut 2,5 vuotta.

  Koko kokemuksen jälkeen pidän CDR tallennuksia kasetteja parempina, mutta parhaat vanhat säästän edelleen LPnä.

  Vinyyli-Levysoittimia 2, toinen kehnompi, ei käytössä.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, vähän mäkin muistelin, että tätä asiaa on käsitelty. Ja kasvain lähes identtinen tilityshän tuolta minulta löytyy.

  Missä Lazer luuraa? Kohta tulee taas noottia.

  sbuge kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ihan tyytyväinen olen näihin ollut vaikka ei hifimiehen korvaa välttämättä tydyttäisikään. Kaiuttimissa on mielestäni kirkas/selkeä ääni. Basson toisto ei välttämättä teknomiehen mieleen ole mutta minulle uppoo ihan riittävästi. DVD soittimessa ei ole muuta motkottamista paitsi joudun viemään sen takuuhuoltoon ku ei soittanut kaikkia levyjä, mutta nyt ei ole ollut ongelmia. muuta en oikeen osaakkaan setistäni arvioida :)

  Harman/Kardon hk3210 vahvistin
  Harman/Kardon dvd 20 soitin
  pioneerin joku vanha kirppikseltä hankittu lp
  kaiuttimet on B&W:n jotkut keskikokoiset en muista mallia..

  waka/jawaka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laitteisto päivittyi, joten pakkohan siitä on täälläkin ilmoittaa. :P

  Siirryin 5.1-kanavaisesta laitteistosta takaisin kahteen kanavaan. Samalla lähtöpassit sai videotykki - nyt ei ole edes televisiota. Ihan hyvä niin. Mutta se laitteistoni kokoonpano:

  Kaiuttimet: Genelec 1029a
  Subwoofer: Genelec 1091a
  CD-soitin: Marantz CD6000OSE

  Esivahvistin/passiivietunen pitäisi vielä hankkia, kunhan sopiva osuu kohdalle. Lähinnä käytettyjen markkinoita tutkailen.

  MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäköhän ne aidot Hifistit tekee kun kuulo heikkenee ja sirkan äänet katoaa? Vetävätkö he itsensä jojoon vai muuten vain lopettavat musankuuntelun? Jos nyt edes mitään musaa ehtivät test cd:ltänsä kuunnella. :P

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hifissähän on kysymys luonnollisesta äänestä ja sen tavoittelusta kotioloissa audiolaitteiden ja äänitysten avulla. Kuultavan taajuuskaistan kapeneminen ei sinäänsä haittaa hifi-harrastusta, sillä sen vaikutus ulottuu myös oikeisiin luonnollisiin ääniin. Oikeastaan kuulon heikentyminen saattaa tehdä harrastuksesta helpomman ja halvemman. :)

  Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [Kronkeli osa on Philips CD poltin, audiojuttu. Tekee 10-20% CDistä viallisia, jossei ole philipsin tyhjä CDR. Tominut 2,5 vuotta.]

  Mulla ei mitään ongelmia Philipsin poltavan kanssa vaikka käytän pääsääntöisesti TDK cd-r levyjä!

  Kaiuttimina itse tehdyt n.40kg kappale painavat mörssärit.

  MrBungle kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minun ARSEnaali on seuraava:

  Sonyn str-de405 dolby surround viritinvahvistin
  Sonyn cdp-xe500 cd-soitin
  Sonyn tc-ke200 yksi pesäinen kasettidekki
  Sonyn dvp-ns305 dvd-soitin
  (kaikki mustia, sen värisethän soivat parhaiten) ;)

  +Technics sl-d310 vinyylisoitin joka rikkoo sony pinon.

  Kajarit ovatkin sitten 2x Estonia 3s ac-021 luultavasti 140 w niiden sisällä on kunnon kamaa kun painavat miljoona kiloa

  niin sanottakoon vielä että ei noille ole tullut hintaa kuin jotain 7500 wanha rahaa
  \n
  [Muokattu 27/3/2003 / MrBungle]

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäköhän ne aidot Hifistit tekee kun kuulo heikkenee ja sirkan äänet katoaa? Vetävätkö he itsensä jojoon vai muuten vain lopettavat musankuuntelun?

  Läheltä piti, kun kerran hankin itselleni viikkoja kestävän tinnituksen Staxin elektrostaattikuulokkeilla. Onneksi se meni ohi.

  Kunnon reteot tekisi taas mieli hankkia, mutta ensin pitäisi hankkia omakotitalo stereoiden ympärille. Rivarissa ei oikein naapureiden takia viitsi kuunnella "normaaleilla" äänenpaineilla.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Kunnon reteot tekisi taas mieli hankkia, mutta ensin pitäisi hankkia omakotitalo stereoiden ympärille. Rivarissa ei oikein naapureiden takia viitsi kuunnella "normaaleilla" äänenpaineilla.


  Kyllä se kerrostalossakin onnistuu. Ei ole kukaan vielä valittanut vaikka musiikki soi joka päivä tuntikaupalla.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onnistuu toki, mutta kun itsekkään en suostunut aikoinaan kuuntelemaan naapurin suosimaa KaijaKoota, yritän elää sen mukaan.. Ja minun musiikkimaulla tulisi varmaan murhia vuorotöissä käyvien taholta. :)

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huh-huh, "sain" uuven levysoittimen ja päästin wanhan kunnon Denonin levolle. Tämä uus levari on Thorens TD 316 Mk II eli vähän "hifimpi" vekotin ;) Sisko osti sen joskus 10 v. sitten mutta se on lojunu lähes käyttämättömänä eli kunnosa oleva peli on, neula vaan oli poikki. Ja oikeanpuolimmainen etujalka puuttuu, joten piti kehitellä siihen korviketta. Vaihoinkin siihen tuosta entisestä soittimesta tuon Ortofonin äänirasian neuloineen. Vaan sittepä tulikin pulmaa että mitenkäs neulapaino sääjetään kohilleen ja miten ihmeesä tuo antiskating pitää säätää, ei mun entisesä tuommosta ollu! No onneksi löyty puhelinsoiton päästä apua ja netistä kaivoin lisää, joten eiköhän tuo nyt ees suurinpiirtein oo kohillaan, mahoton hommahan tuota äänivartta on ihan silimämääräsesti kohilleen painottaa!? Vai mitä tuumaa hifistimme Jimi moisesta? Ja onkos sulla lisävinkkejä antiskatingin säätöön? Ohje kuulemma on että sääjettäs samaan ku neulapaino, mutta että saattaa vaatia senkin jälkeen vielä säätöä.

  Huh, ihan hikiä pukkas ku tuota sääteli ja räpelsi ;)

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Antiskatingin tarkka säätäminen vaatii uratonta levyä. Levy pyörimään, neula alas ja arvoa säädetään siten, että varsi pystyy paikallaan levyn keskivaiheilla.

  Äänirasian kohdistaminen silmämääräisesti kunnolla on mahdotonta, yleensä apuna käytetään sellaista kohdistussapluunaa. Niitä on kait olemassa yleiskäyttöisiäkin, mutta en ole varma koska omissa äänivarsissa on ollut aina sapluunat mukana.  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Thorensin äänivarsisysteemi on minulle outo, mutta periaate on se, että ensin säädetään neulapaino ja antiskating nollaan. Sen jälkeen äänivarsi tasapainotetaan (vastapainoa säätämällä) niin, että se on vaakasuorassa (yleensä neula on tällöin n. 1-2 mm etäisyydellä levylautasesta). Tämän jälkeen säädetään haluttu neulapaino (rasiasta riippuen, yleensä 1,5 - 2,0 grammaa, mielummin hieman liian iso, kuin liian pieni) ja sen jälkeen antiskating samaan lukemaan.

  Tuolla tavalla päästään kohtuullisen lähelle oikeaa säätöä, eikä levyt ainakaan tuhoudu soitinta käytettäessä. Jos tarkempaa säätöä kaipaa, kannattaa ostaa testilevy, josta löytyy antiskatingsäätöön tarvittava raita.

  Varmistithan asennussapluunalla, että äänirasia tuli oikeaan kulmaan?

  Tuolta löytyy lisää ihmeteltävää:
  http://www.audiophilia.com/features/cartridge_setup.htm

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  tarkempaa säätöä kaipaa, kannattaa ostaa testilevy, josta löytyy antiskatingsäätöön tarvittava raita.


  Raidaton raita -vai mikä? Uskotko muuten että olen hävittänyt muuton yhteydessä Ortofon MC70 -rasian..

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luin joskus, että tuollaisella raidattomalla levyllä ei päästä aivan optimiin tulokseen. Hi-Fi News & Record Review on julkaissut testilevyn, joka tuntuu olevan erittäin suosittu. Lainaus yllä olevasta osoitteesta:

  "Using the anti-skating mechanism provided on your tonearm, adjust the amount of anti-skate until the Bias Setting tracks on side 1 of the Hi Fi News and Record Review test record produce a clean, undistorted signal in both channels. Buzzing in the right channel indicates that more anti-skating force is required, whereas buzzing in the left channel indicates that less anti-skating force is required."


  MC70 hävinnyt muutossa!? Oliko se ruuveilla kiinni äänivarressa? :)

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmmm... tuota noin, mulla ei ollu mukana mitään asennus/kohdistussapluunaa :( Oli sielä semmonen pikkunen peili, jonka avulla voi silmämääräsesti arvioija että rasia tuli suoraan :o Mutta siis jos rasia on on ruuvattu paikalleen niin että se on suorasa linjasa kiinnitysalustan kans niin eikö sen pitäis olla sillon oikein?

  Eniten mua huolettaa, että meniköhän se äänivarren painotus ja sitä kautta neulapainon säätö kuin persiilleen :(

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rasiahan kiinnittyy rasiakelkkaan kahdella ruuvilla. Tuossa kelkassa olevat ruuvinreijät ovat soikion muotoisia, mikä mahdollistaa rasian siirtämisen eteen- tai taaksepäin äänivarren suunnassa. Ei siis riitä, että rasia on kelkan kanssa samansuuntinen, vaan sen täytyy olla juuri oikeassa kohdassa. Tuohon kohdistamiseen tarvitaan sapluunaa, joka toimitetaan yleensä soittimen mukana. Katso antamastani sivusta kohta 5. Alignment.

  Edit: Niin, jotta asia tulee vielä monimutkaisemmaksi, säätö tapahtuu neulavarren, ei rasian rungon mukaan. Neulavarsi kun ei välttämättä ole absoluuttisen samansuuntainen rungon kanssa.\n[Muokattu 21/4/2003 / Jimi]

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ahistaa! :o

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  MC70 hävinnyt muutossa!? Oliko se ruuveilla kiinni äänivarressa?


  Ei ollut, vaan omassa puulaatikossaan, jonka myöhemmistä vaiheista on vain arvailuja. Tuollaiset yli 10 kg:n, riippuvalla vaimennuksella toimivat levysoittimet ovat paskamaisia muuttaa, kun ne pitää purkaa melkein alkutekijöihinsä ettei lastut lentele. Jeess..MC70 oli aika hintava, mutta halusin saada seurantasärön minimiin. Aika kuivahko soundinen juttu, oliskohan keraamisella rakenteella oikeasti osuuttaa neutraaliin soitiin..


  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vinyyleissä ääni alkoi hienoisesti puuroutua tultaessa puoliskon loppuun, mikä johtui siitä, että neula ei ollut enää parhaassa mahdollisessa asennossa urassa. Esiintyykö tämä ilmiö kalliimmissakin laitteissa?

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No ei nyt puuroutumisesta voi puhua, mutta kyllä minua ainakin häiritsi vinyyliaikana suunnattomasti, se että dynamiikkaa jouduttiin rajoittamaan loppu-urilla. Ilmiön suuruus riippuu tietenkin siitä, miten pitkälle loppuun levy oli kaiverrettu. Ilmiö oli erityisen harmittava klassisessa musiikissa, jossa suurimmat rytinät on yleensä säästetty loppuun.

  Säröilevä ääni on usein oire siitä, että neula kyntää vinyyliä pilalle.. :(

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vinyyleissä ääni alkoi hienoisesti puuroutua tultaessa puoliskon loppuun, mikä johtui siitä, että neula ei ollut enää parhaassa mahdollisessa asennossa urassa.


  Tuo ilmiö johtuu siitä, että pyörimisnopeuden ollessa vakio (33 ja risat per min.), neulan levyn pinnalla kulkema matka (tietyssä ajassa) lyhenee, mitä lähemmäs levyn loppua tullaan. Eli, musiikki-informaatio joudutaan kaivertamaan yhä tiheämpään ja laatu kärsii. Neulan epäedullinen asento toki vaikuttaa myös, mutta hyvillä rasioilla ei kovinkaan paljon.

  CD:ssä ko. ongelma on ratkaistu pyörimisnopeuden tasaisella hidastumisella levyn loppua kohti (CD-levyhän luetaan sisältä ulospäin). Näin laserin "lukema" matka tietyssä ajassa pysyy vakiona.\n[Muokattu 22/4/2003 / Jimi]

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Neulan epäedullinen asento toki vaikuttaa myös, mutta hyvillä rasioilla ei kovinkaan paljon.


  Hmmm.. riippuu varmaan materiaalista: oletko kokeillut esim. sooloviulua tai -laulua. Ainakin minun levarilla naissopraanon kiljaisut levyn loppu-urilla kuulostivat yleensä aika ikäviltä. Jos ei muuta, niin tilavaikutelma pieneni huomattavasti, mikä taas saattoi johtua siitä että tilan "kuulemiseen" tarvittavaa informaatiota oli loppu-urilla vähemmän.

  Itse olen ainakin todella iloinen, että vinyylistä päästiin eroon, vaikka siirtymävaihe olikin aika tuskallinen - varhaiset remasteroimattomat CD:t olivat toisinaan aika kamalia.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikö tuollaiset ongelmat johdu juuri kaiverruksesta, eikä niinkään neulan asennosta uraan nähden? Pitää muistaa, että normaalin äänivarren kanssa neula on lähes koko ajan "väärässä" asennossa (myös levyn alussa) ja vain kahdessa pisteessä neulavarsi on täsmälleen tangentin suuntainen uraan nähden. Kulmavirhe toki korostuu levyn loppupuolella.

  Tähän ongelmaan kehiteltiin ns. tangentiaalivarsia, mutta ilmeisesti tuo ratkaisu toi nipun uusia ongelmia, eivätkä tangentiaalisoittimet ole kovin yleisiä.\n[Muokattu 22/4/2003 / Jimi]

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juu, siis kaiverruksesta oli kyse ja ylipäätään vinyylilevyjen äänenlaadun heikkenemisestä kiekon loppua kohden. Yritin sanoa, että laadukkaallakin äänirasialla dynamiikan yms. rajoitukset levyn loppua kohden olivat ärsyttäviä.

  Tangentiaalivarsista tulee mieleen Airborne, jonka "laakerointi" oli toteutettu paineilmapedillä. Meinasin joskus hankkia sellaisten, mutta rahat loppuivat sillä erää kesken..

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Liikaa teknikkaa. LP pyörimään, CD pyörimään, kasetti pyörimään, ja joku digitaalimuisti hiljaa tikittämään paikallaan. MUSIIKKIA ämyreistä, niin että naapurikin kuulee.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Speaking of tekniikkaa, Philipsin audio burner, 3 v. vanha, loppui toimimasta. En viitsi korjauttaa. Nässä audio CD burner jutuissa on se harmittavaa, että se tekee digitaalisen kopion CDstä, mutta samalla vehkeellä kopiota ei voi kopioida kuin analogisesti. Kätevä kasettien ym. siirtoon CDRlle.

  Tietokoneeni ei ole edes lähellä stereota.

  StarLion kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lainaus:"Nässä audio CD burner jutuissa on se harmittavaa, että se tekee digitaalisen kopion CDstä, mutta samalla vehkeellä kopiota ei voi kopioida kuin analogisesti."

  Tosin saa olla aikamoinen kuulo että kuulee onko äänitetty analogisesti vai ei!


  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei sillä, mutta kopioiminen on muuten yksinkertaista, yhden napin copy disc, kun taas manuaalisesti saa olla laitteen luona KOKO 70 minuutin ajan ja painaa anappia joka raidan välissä...ja sitten vielä kaikki segue jutut, kuten Zappan.

  Kcrimso kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi voi. Jos kopiointi on liian vaikeaa niin kaupastahan niitä levyjä saa. Ihan valmiiksi äänitettyjä siis...

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta kaupan CDssä on turhia biisejä ja väärässä järjestyksessä. Ja yhtä ja samaa esittäjää kaikki. Tahtoo kokoelmia. Omia.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitenkäs "yhden napin copy disc" menetelmällä tehdään kokoelmalevyjä? :)

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, siinä painetaankin nappia. Teen sen ekan usein manuaalisesti, analogisesti. Sillä konstilla uuden tekeleeni voi kopioida yhden napin komennolla.

  Usein laitan copy disc komennon, ja menen sen jossain välissä pysäyttämään, kun on 4 raitaa kopioitu.

  Kaikkei kamalimpia on ostetut CDt jossa se KAMALA biisi ei ole eka tai viimeinen.

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuulostaa kyllä jotenkin mystisen vaikeilta tavoilta tehdä kokoelmalevyjä...

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ne olikin. suuri pettymys oli, ettei vehkeellä ole mitään käyttöä 3 v jälkeen. Vahvistin, levysoitin ja kaiuttimet ovat 10 v vanhoja.

  Oli tarkoitus siirtyä tietokoneeseen muussa kuin Lpn ja kasetin kopioinnissa..Nyt jää ne LPt kokonaan pölyä keräämään. En saa juuri aikaa kuunnella stereota perheen mekastaessa tai vaatiessa hiljaisuutta. Vain autossa yleensä.

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nytten kerran meni levysoittimen Dual cs 505-4 vetohihna poikki niin osaakos joku pääkaupunkiseudulta sanoa mistä löytäisi uutta tilalle.:(

  Sörnäisissä on joku liike mikä myy mittojen mukaan halvalla mutta olen hukannut kyseisen liikkeen nimen ja osoitetiedot jonnekkin.

  Jimi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kruunuradio myy ko. soitinta, joten luulisi löytyvän myös vetohihnoja. Tai ainakin osaavat kertoa, mistä löytyy.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli sitten hankituksi uusi PC. Onpas näissä pelit ja vehkeet. Kaikki CD poltto-ohjelmat ja muut valmiina. Eihän tääsä tarttis paljon stereota ollenkaan, jos PC soittimesta laittais langattomasti musiikin korvakuulokkeisiin.

  Maksoin satasen enemmän kuin meinasin. Tässä on kaikki liitännät edessä flashiä ja muita muistikortteja varten. Poika kun on kohta teini, voi innostua siitä mp3 jutusta. Ja lopultakin saan antaa sen itse polttaa CDt kun ne tyhjät CDt on nyt halvempia.

  Mutta LPn siirtoon en viitsi laitta kortteja ja piuhoja. On pikkasen harmi, kun en oikein jaksa levysoitinta soittaa, eikä ole rauhallisia hetkiä. Vanhoja kasetteja soitan sellasella pikkasella Cd ja kasettisoittimella yöpöydällä. Juuri kuntelin Aki ja Turo LIVE.

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joissakin viime aikojen vinyylijulkaisuissa hehkutetaan kansitarrassa, että levy on prässätty 180:n gramman vinyylille. Mikäs taika tässä on? Soiko paksu levy paremmin?

  Astro kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No on se ainakin komeempi ja tuhdimpi!!! :lol:

  Ja 220 G tietty vieläkin enempi...

  didja kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei myöskään väänny läheskään yhtä helposti paksu vinyyli, 80-luvun halpis uudelleenjulkaisuvinyylit on välillä luvattoman kierossa kunnossa.
  Myöskin uudet, mutta ohuet vinyylit on monasti kieroja jo ostettaessa.

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tein tiistaina pahan virheen ja tutustuin paneelikaiuttimiin.

  Nyt näyttää uhkaavalta. Taskussa on houkutteleva tarjous Magneplanar MG-12 + Creek 5250SE -paketista - käytettyjä molemmat. Mikähän olisi hyvä tapa livahtaa pinteestä? Olen jo laskenut, kuinka monta levyä saisin välirahalla ostettua, mutta ei auta...

  Cassandra Wilsonia oli mahtava kuunnella, kun mamma tuntui ihan oikeasti laulavan siinä metrin edessä. Sitä on hifi minulle.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paneeleita kannattaa koekuunnella koko musiikkimaun kattavalla materiaalilla, ettei tule yllätyksiä. Käsittääkseni paneelit vaativat myös kotelokaiuttimia enemmän ilmaa ympärilleen -- erityisesti paneelin ja takaseinän väliin -- joten ihan pieneen huoneeseen niitä on aika vaikea sovittaa.

  Etkö sinä kysellyt jokin aika sitten Genelecien perään? Suunta on ainakin oikea. :wink:

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hah... Genelecit on käytössä tälläkin hetkellä. ;)

  Paneeleissa kiehtoo nimenomaan se tilantuntu ja tunnelma, joka Geneleceistä puuttuu tyystin. Se on tiedossa, että rockille Maggiet eivät välttämättä ole se paras ratkaisu. Tuolta osin koekuuntelu on vielä vähän puolitiessä.

  Maggiet vaativat taakseen tilaa vähintään noin 70 senttiä - näin minua on ohjeistettu. Se ei ole ongelma.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Seinät on tosiaan aika kriittiset, koska ne toimivat paneelikaiuttimen kotelona, mutta myös katto on tärkeä: se ei saa olla liian korkealla. Joissain malleissa oma kuuntelukorkeus on tosi kriittinen, toisissa ei. Mutta jaksaako toi Creek pukata riittävästi virtaa Maggielle?

  MZ kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eräällä puolitutulla oli ainakin joskus aikoinaan muistaakseni Audiostaticit, joissa oli dynaaminen basso ja paneelista tuli loput. Kerran kävin niitä kuuntelemassa, ja niillä pystyi soittamaan hieman rockimpaakin kamaa. Tosin taidettiin enemmänkin hifistellä joillain "testilevyillä".

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Dynaaminen basso

  Se on se taikasana tuon kaiuttimen suhteen. Vaikka isoista paneeleista lähtee yleensä alapäätä ihan tarpeeksi, jossain kohtaa fysiikan lait tulee vastaan, eikä ilmaa saa liikutettua tarpeeksi tehokkaasti pelkällä kärpäsverkolla.

  Janus kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs levyjä pidätte tosi hifi-levyinä?

  Viukkis kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yasunao Tonen Solo for Wounded CD on aina toimiva ratkaisu kun pitää häkellyttää hifiliikkeen myyjiä. Se sisältää kolme varttia napsuntaa ja nakutusta joka on luotu riipimällä ja teippaamalla CD:n pintaa. ("Onpas teillä surkea CD-soitin, eihän tässä levyssä ole naarmun naarmua ja silti se vaan skippailee!")

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs levyjä pidätte tosi hifi-levyinä?


  Hyviä testilevyjä, vaikka ei mitään hifi-levyjä sinällään. Ja puhe siis vinyylistä.

  Bowie: Lets Dance
  Suzanne Vega: Solitude Standing
  Sade: Promise
  Melkein kaikki 70-luvun alkupään Decca klasarit

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eiks tossa tartte jotain sound effects koetta? Palohälytyksiä, räjähdyksiä...

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Eiks tossa tartte jotain sound effects koetta? Palohälytyksiä, räjähdyksiä...

  Jos kuuntelee pääasiassa palohälytyksiä ja räjähdyksiä ja pelkkä äänenpaine riittää. Kyllä mä meinasin ostaa Cerwin Vegat, silloin kun kuuntelin pääasiassa japnoisea.. rupesin sitten kuitenkin säälimään naapureita.

  Pete kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Doc, mistä allekirjoitus ?
  Udu Wudusta varmaankin, mutta kiinnostais tietää erään sanonnan reittiä ja esiintymistiheyttä...

  jepjepjep, offtopic mutta täydellinen sellainen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Doc, mistä allekirjoitus ?

  Jos minulta kysytään, niin omasta infantiilista mielikuvituksesta. Onko joku muu pystynyt samanlaiseen henkiseen rimanalitukseen?

  Sami kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tein tiistaina pahan virheen ja tutustuin paneelikaiuttimiin.

  Cassandra Wilsonia oli mahtava kuunnella, kun mamma tuntui ihan oikeasti laulavan siinä metrin edessä. Sitä on hifi minulle.


  Kävin taannoin kuuntelemassa Hifi-Gurussa Magnepanin 1.6:sta Tosiaan lauluääni tulee paremmin kuin mistään saman hintaluokan kotelokajarista. Sekä yleisesti keskiäänet soivat upeasti. Tilan tuntu ja syvyysvaikutelma olivat aivan uskomattomia. Lisäksi äänikuvan yhtenäisyys oli erinomainen.

  Pakollisten Sade/Dire Straitsin lisäksi kuuntelin laulujatsia, progea, vanhaa heavya, ja fuusio revitystä. Rankenpikin matsku tuli ihan siedettävästi. Musiikki tyyli ei hirveästi vaikuta sointiin, mutta huonosti äänitetyt levyt kyllä.

  Vertasin paikan päällä soundia laadukkaisiin kotelokaiuttimiin (Audio Physic Tempo Jubilee). Magnepaan vei voiton edellä mainituin äänellisin syin. Audio Physicissä oli parempi diskantti, mutta muuten ei pärjännyt. Täytyy vielä mainita että se luulo että paneelista ei tule bassoa on väärä. 1.6:ssa oli erittäin tarkka basso ja meni johonkin 40 Hz.

  Mulla on Creekin 5350 SE. Ainakin sillä Hifi-Gurun mukaan voi huoletta soitella Magnepaneja. Eli, 85 W 8 ohmiin kahteen kanavaan pitäs riittää. Tosin paneeleilla sen parempi mitä järeämpi vahvistin. Krell tms. vaan kehiin jos rahat riittää...

  Pete kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Jos minulta kysytään, niin omasta infantiilista mielikuvituksesta. Onko joku muu pystynyt samanlaiseen henkiseen rimanalitukseen?


  Pelottavaa. Mielestäni olin ollut aina ensimmäinen ja ainoa ihminen joka keksi käyttää Udu Wudua kuvamaan ihmisen ja etenkin naisen takapuolta. Niin, en tietenkään tiedä mitä sinä Udu Wudulla tarkoitat, mutta nyt varmaan ymmärrät miksi allekirjoituksesi herätti sairaan huomioni.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Mielestäni olin ollut aina ensimmäinen ja ainoa ihminen joka keksi käyttää Udu Wudua kuvamaan ihmisen ja etenkin naisen takapuolta.

  No perkele, great minds think alike.

  Cyton kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täältä löytyy musiikin toistamiseen seuraavanlainen setti:

  Vahvistin: Harman Kardon HK3370
  Cd-soitin: Harman Kardon HD750
  Dvd-soitin: Pioneer DV-454
  Levysoitin: Dual CS-5000
  Kaiuttimet: Dynaudio Audience 52SE
  Jalustat: Lovan Single tube
  Kuulokkeet: Grado SR-80

  Kyllä näihin ihan tyytyväinen voi olla, tosin vahvistinpuoli menee kyllä seuraavaksi vaihtoon. Tällä hetkellä haluaisin hiukkasen lisää kirkkautta ja bassoihin napakkuutta ja erottelua. Muuten olen kaikin puolin tyytyväinen.

  Gerbiili kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hah... Genelecit on käytössä tälläkin hetkellä. ;)

  Paneeleissa kiehtoo nimenomaan se tilantuntu ja tunnelma, joka Geneleceistä puuttuu tyystin. Se on tiedossa, että rockille Maggiet eivät välttämättä ole se paras ratkaisu. Tuolta osin koekuuntelu on vielä vähän puolitiessä.

  Maggiet vaativat taakseen tilaa vähintään noin 70 senttiä - näin minua on ohjeistettu. Se ei ole ongelma.


  Mitkäs Genet sulla on? Itse ihastuin tässä näihin 8000-sarjalaisiin.
  Armoton ja luonnollinen toisto.

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on 1029a-pikkupöntöt ja subbarina 1091a.

  Pete kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun bunkkerista lötyy;

  Vahvistin: NAD-312 ( 2*35W riittää 40neliön kerrostalokämppään erittäin hyvin ).
  CD-soitin: Joku Pioneer halppis
  DVD-soitin: Sony DVP-NS330
  Kovaääniset: Chorus ( HIFI lehden rakennus-sarja ) 35/2.
  Sitten on vielä Technicsin levari.

  Kun joku haluaa luopua laadukkasta AV-vahvistimesta, paremmasta CD-soittimesta, tai jos nurkassa lojuu Supra Ply tai muuta laadukkaampaa kaiutin kaapelia, niin hän Saakoon yrittää myydä niitä minulle.

  Onko joku vertaillut 35/2 kajareita vastaaviin, mutta päivitettyihin Audiokit AW-35i kaappeihin ? ..kannattaako päivittää.

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei tässä mitään kaiuttimia raaski ostaa. Pistän ne rahat mieluummin levyihin. ;)

  Nyt on tosin alkanut vaivata uusi mieliteko: porilaisessa hifi-liikkeessä olisi tarjolla käytetyt Stax Lambda Nova Basicit.

  Jimi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  mieluummin levyihin.

  Stax Lambda Nova Basicit.


  Enpä ole koskaan kuullut tuollaisesta levystä? :wink:

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  :lol:

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Stax Lambda Nova Basicit.

  Mulla oli joskus jotkin Lambdat. Diskantti vähän liian kireä ja paikallisradio kuului elementistä, eikä sitä häiriötä saanut poistettua mitenkään.

  waka/jawaka kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika paha häiriö, jos tuo paikallisradio sattui vielä olemaan Auran Aallot...

  Kyllä nuo Staxit taitavat mennä vähän yli budjetin, kun tässä kuulokkeita metsästän. Grado SR-80 taitaa olla ihan riittävä taso, mutta pitää noita Staxeja silti kuuntelemassa käydä. Joskus olen niitä hetken kuullutkin, mutta muistikuvat ovat turhan hämäriä.

  LittleAtlas kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaiuttimet myin tässä vähän aikaa sitten poies :/ enkä oo vielä saanut uusia hommattua. Tällä hetkellä pärjään lähinnä kuulokkeiden voimin (Sennheiser HD600). Saksasta sai halvalla, 100euroa halvemmat kuin suomessa. Niin ja onhan mulla nuo tietokone kaiuttimet Altec Lansingit käytössä paremman puutteessa, ei mitään Hi-Fi ääntä, mutta kyllä talon seinät saa tärisemään ja musiikki kuulostaa musiikilta :/ AHH kohta on joulu ja veronpalautukset käsissä, sitten uusien kaiuttimien hankintaan. Tykkään kyllä kuunnella kuulokkeilla enempi jos vaan on mahollista kuuluu paremmin kaikki kilkkeet ja kalkkeet koska ei kuule muita ympäristön ääniä. Plim Plom!

  EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hifikeskustelusta tuli mieleen että noi perhanan mp3:t ja downloadit ovat estäneet paremman äänenlaadun kehityksen. DVD audio oli jo tulossa, mutta nyt se kompuroi. Niilon Best of on saatavana DVD-CD paketissa, siinä on molemmat.

  Mutta yleisesti DVD audio albumeita, nimikkeitä, on meidän kaupoissa vaan muutama sata.

  LittleAtlas kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hifikeskustelusta tuli mieleen että noi perhanan mp3:t ja downloadit ovat estäneet paremman äänenlaadun kehityksen.


  Kuinka niin estänyt? Onhan niitä lossless formaatteja jo aika kasa. Itse rippaan nykyisin omat levyni koneelle flac tai monkeyaudio formaattiin. Molemmat formaatit ovat häviöttömiä eli bittejä ei mene taivaan tuuliin niinkuin mp3 ja ogg formaateissa menee. mp3:sista pitäisi päästä eroon kokonaan.
  Kyllä lossless formaatit pikkuhiljaa yleistyy, suuri osa yleisöstä vain ei ole tietoinen koko formaateista. Ja uusiahan formaatteja ei periaatteessa näiden jälkeen tarvita, koska ne ovat jo ns. täydellisiä. Tulis nyt nopeasti lossless formaatteja tukevia kannettaviasoittimia.

  Tässä soitin jolla onnistuu flac:n ja monen muun formaatin rippaamiset.
  http://www.dbpoweramp.com/
  Toinen loistava playeri, jota itse tykkään käyttää.
  http://www.jetaudio.com/[/url]

  EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, sitä pikkuhiljaa juuri meinaan. Liian hidasta. Hyppään kelkkaan vasta kun on selvää että yksi on yli muiden.

  LittleAtlas kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, sitä pikkuhiljaa juuri meinaan. Liian hidasta. Hyppään kelkkaan vasta kun on selvää että yksi on yli muiden.


  Hyppää vaan jo nyt kelkkaan mukaan, jonkuhan ne ensimmäiset hypyt on tehtävä, niin muut sitten hyppäävät perässä :) Flac ja APE on parhaimmat...shorten on kanssa aika suosittu vielä, mutta jäämässä kelkasta pois.

  Tässä sivusto josta löytyy tietoa codeceista
  http://www.dbpoweramp.com/codec-central.htm

  pasil kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En laiskuuttani jaksanut kahlata koko ketjua läpi, joten toivottavasti en tallaa kenenkään (mahdollisesti) puritanistin varpailla ;)

  Omakotitalon oston myötä tuli myös jonkinsortin kotiteatterihankinnan paikka. Ajattelin seuraavalla setillä lähteä liikkeelle:

  Vahvistin Harman/Kardon AVR-630
  Kaiuttimet Audio Pron Stage-sarjaa (edessä Stage 6, takana 4 kpl Stage 22, keskikaiuttimen tyyppiä en muista)
  Kuvalähteenä tällä hetkellä vain xbox, ääntä saa myös Harman/Kardonin cd-soittimesta.
  Töllönä palvelee Sonyn 29"

  Hankintalistalla on vielä dvd-soitin, todennäköisesti keskikaiutin menee uusiksi myös. Sitten kun on Iso ja Rikas(tm) niin videotykki olisi haaveissa. Tosin 50-luvun omakotitaloon voi olla tykki hakusassa, katseluetäisyys kun on maksimaalinen 2 metriä :)

  Eipä muuten olisi aluksi uskonut kuinka järjettömästi edes *kohtuullisen* siisti kaapelinveto yms. oheistouhu vie aikaa. Saati sitten kun huomenna (6.12) saa tuon vahvistimen ja pääsee sitä ihmettelemään.

  Janus kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.helsinginsanomat.fi/kuvat/iso_webkuva/1101979164869.gif

  pimeys kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tällä hetkellä kuuntelen musiikkia tällaisella laitteistolla:

  Marantz SR4320 -stereovahvistin
  AKAI:n 15 vuotta vanhat kaiuttimet, mallinumerosta ei mitään hajua.
  Pro-ject Debut -levysoitin ja Ortofon OM 10 -äänirasia.
  AKG K-240 Monitor -kuulokkeet

  Matkalla Saksasta Suomeen on tällä hetkellä Beyerdynamicin DT 880 -kuulokkeet. Ostoslistalta löytyy myös Marantz CD5400 -cd-soitin. Tällä hetkellä cd-soittimen virkaa toimittaa tietokone.

  Kunnollisen stereotason vielä tarvitsen, ja joskus hamassa tulevaisuudessa jonkun Cordan kuulokevahvistimista. Myös Amphionin Helium2-kaiuttimet kiinnostavat.

  pimeys kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyy mainita vielä, että tällä hetkellä kuuntelemani lähes täydellisessä kunnossa oleva Van der Graaf Generatorin Godbluff-vinyyli kuulostaa aivan mielettömän hyvältä. Vielä alkuperäispainos... AH!

  waka/jawaka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Genelecit menivät vaihtoon männä viikolla. Nykyään kuuntelen levyni seuraavanlaisella laitteistolla:

  Kaiuttimet: Consonance Eric-1
  Vahvistin: Audio Analogue Puccini
  CD-soitin: Marantz CD6000OSE
  Johdot: Van den Hul ja Transparent

  Sami kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  CD-soitin : Rega Planet
  Vahvistin : Creek 5350 SE
  Kaiuttimet : Dunlavy SC-1
  Subwoofer : Velodyne FSR-12
  Kaapelointi : Transparent Audio

  Olleet jo monta vuotta. Seuraaviksi kaiuttimiksi tulee paneelit, koska neliöt antaa sen myötä.

  pimeys kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tällä hetkellä kuuntelen musiikkia tällaisella laitteistolla:

  Marantz SR4320 -stereovahvistin
  AKAI:n 15 vuotta vanhat kaiuttimet, mallinumerosta ei mitään hajua.
  Pro-ject Debut -levysoitin ja Ortofon OM 10 -äänirasia.
  AKG K-240 Monitor -kuulokkeet

  Matkalla Saksasta Suomeen on tällä hetkellä Beyerdynamicin DT 880 -kuulokkeet. Ostoslistalta löytyy myös Marantz CD5400 -cd-soitin. Tällä hetkellä cd-soittimen virkaa toimittaa tietokone.

  Kunnollisen stereotason vielä tarvitsen, ja joskus hamassa tulevaisuudessa jonkun Cordan kuulokevahvistimista. Myös Amphionin Helium2-kaiuttimet kiinnostavat.


  Nyt olen käyttänyt Beyerdynamicin kuulokkeita ja Cordan HA-1 MkII -kuulokevahvistinta muutaman kuukauden, eikä todellakaan ole valittamista. Beyerit paranivat huomattavasti kuulokevahvistimen kautta käytettynä, varsinkin kun kytkee crossfaden päälle. Kuuntelen kuitenkin suurimman osan musiikista kuulokkeiden kautta, niin panostan niihin luonnollisesti enemmän kuin kaiuttimiin, jotka tosin ansaitsisivat päästä eläkkeelle.

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sain tutulta tälläsen Dualin 713Q:n. Väitti, että äänirasia pitäs vaihtaa, mutta mustassa pörssissä se äijä vilkuili rasiaa ja tilas siihen vaan uuden neulan jonka hain tänään. Nyt pitäs lienee noi kaikenmaailman säädöt tosta pistää kohilleen, mut täs on enemmän näitä säätöjä ko sukassa reikiä. ;) Yks näyttää ihan kompassilta. :D

  Joku nappi tässä on kans mistä saa säädettyä ykköselle (1) tai sit kasille sivuttain (oo), mikähän tuokin on? Osaako Jimi valaista?

  Tuolla on jotain tietoa tästä vermeestä: http://www.dual-reference.com/tables/CS731Q.htm


  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oiskos antiskating--?

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mahdollisesti, mutta mikähän tuo pyöritettävä rulla nollasta kahteen tossa neulanpainosta vähän neulaan päin ja oikealla sitten on?

  jusu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sillä säädetään äänirasian paino/ äänivarren + rasian massa.

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo ihan helppohan tuo oli säätää, näytti ekaks vaikialta vaan. Oli eri paikoissa noi säädöt kuin toisessa levarissa (ja eri näköisiä). :?

  Jotkut Sonyn kajarit käytössä. Joskus ostin sellaiset kökköstereot anttilasta jonka ufon näköisen päävermeen lahjoitin siskolle ja pidin ite vaan noi kajarit. Kajarit liitettynä tollaseen Philipsin kökkö-combo-vehkeeseen, jossa on mös kassudekit ja levari, mutta ei niitä passaa käyttää kun ovat aika sekundaa. Technicsin SH-8020 Equalisaattori on tossa levarin alla, mutta siitä taitaa olla toinen kanava rikki. :( Sitten on Nakamichi 680ZX-kasettivehje joka on ilmeisesti ollut Ylelläkin käytössä. :!:

  Edit: Niin joo ja tollanen vivancon Phono Preamplifier tossa levarissa kun ei ole sopivanlaista viritinvahvistinta.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa mutta miten asemoit rasian paikalleen - se kait oli irti.. vai onko rasiakelkka sellaista mallia, että rasiaa ei saa vinoon tai liian eteen/taaksi.
  ---off topic & off everything
  Itsellä on menossa Beta-videonauhurin löytö- ja kunnostusprojekti.

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuohon se vaan törkättiin kiinni ja lukitus päälle. ;) Kai se sitten on sellaista mallia. :D

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toivotaan niin, koska aika usein rasian asento pitää tarkastaa levylautaselle asetettavan sapluunan kanssa. Jos tämä asetus on pielessä, levysoitin alkaa toimia levynkaiverruslaitteena.

  http://koti.kontu.la/jsalonen/cgi/article_attach.pl?action=2063801093928452


  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuinkahan nopeasti sen sit huomaa? Hyvin tuntuis ainakin soivan. :?

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei voi sanoa tarkkaan, koska se miten nopeasti neula kyntää uraa pilalle riippuu neulapainosta, äänivarren laadusta ja siitä miten pieleen rasia on asennettu. Yleensä ongelman huomaa siten että seurantasäröä alkaa ilmetä tavallista nopeammin.

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko luetunymmärtämisessäni vikaa, mutta tuossahan taisi olla kyse vain neulan vaihdosta? Silloinhan ei tarvitse huolehtia sen paikalleenlaittamisesta. Minullakin Dualin pyöritin, jossa Glanzin rasia, johon ei enää saa neuloja. Pitäisi siis vaihtaa rasiakin.
  Sekä vetohihna. Kuka maksaa?
  Omassa Dualissani (CS 505-4) kompassin näköinen antiskating nollaan, sitten myös siinä äänivarren akselin kohdassa sivussa oleva painonsäädin nollaan. Sitten siellä varren päässä olevaa painoa säädetään siten, että neula juuri ja juuri hipoo levymaton pintaa (töpseli pois seinästä). Kun se on kohdallaan, sitten asetetaan rasialle sopiva neulapaino siitä sivussa olevasta ruuvista ja antiskating sinne päin.
  Anteeksi kaikki high-end-miehet...

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Äänirasia oli irti kun sain levarin.

  MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, luetunymmärtämisessäni on sitten vikaa...
  Kun itse vaihdoin Dualin vakioäänirasian Glanziin, mukana tuli vain sopiva ruuvimeisseli ja peili, sekä ohje, että "rasia varteen kiinni, ja sitten lepäämään peilin päälle. Kun rasia on peilin kuvan mukaan täysin suorassa (näkyy vain alapuoli), sitten ruuvit kiinni. Aika karkeata säätöä, mutta kohtuuhyvin tuo pyöritin on säästänyt neuloja ja levyjä, joten tuskin aivan päin honkia.
  Jos kyseessä on MC-rasia, niin sitten en tiedä asiasta yhtään mitään, mutta tuskin on.

  waka/jawaka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tulipas hankittua vihdoin ja viimein levysoitin. Ja kyseessä tietenkin Technics SL-1200mk2.

  StarLion kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko luetunymmärtämisessäni vikaa, mutta tuossahan taisi olla kyse vain neulan vaihdosta? Silloinhan ei tarvitse huolehtia sen paikalleenlaittamisesta. Minullakin Dualin pyöritin, jossa Glanzin rasia, johon ei enää saa neuloja. Pitäisi siis vaihtaa rasiakin.
  Sekä vetohihna. Kuka maksaa?
  Omassa Dualissani (CS 505-4) kompassin näköinen antiskating nollaan, sitten myös siinä äänivarren akselin kohdassa sivussa oleva painonsäädin nollaan. Sitten siellä varren päässä olevaa painoa säädetään siten, että neula juuri ja juuri hipoo levymaton pintaa (töpseli pois seinästä). Kun se on kohdallaan, sitten asetetaan rasialle sopiva neulapaino siitä sivussa olevasta ruuvista ja antiskating sinne päin.
  Anteeksi kaikki high-end-miehet...


  No mut näinhän se menee, sanoo "alan" miehet mitä tahansa. Tuskin niin paljoa tulee yhtä vinyyliä kuunneltua että tolla virityksellä puhki saa!
  Vetohihnat muuten suhteessa rasiaan halpoja!

  Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Vetohihnat muuten suhteessa rasiaan halpoja!

  Onko näin? Viimeksi kun ostin rasian se maksoi 3000FIM. Sori, oli pakko..

  EDIT: olin opiskeluaikoina töissä High-end -soittimia maahantuovassa yrityksessä ja näppieni läpi kulkeutui eräskin soitin-äänivarsi-rasia -yhdistelmä. Jos ei halua uskoa, mitä kirjoitan, niin.. noh, voi vaikka hyppiä voltteja.

  StarLion kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vetohihnat muuten suhteessa rasiaan halpoja!

  Onko näin? Viimeksi kun ostin rasian se maksoi 3000FIM. Sori, oli pakko..

  EDIT: olin opiskeluaikoina töissä High-end -soittimia maahantuovassa yrityksessä ja näppieni läpi kulkeutui eräskin soitin-äänivarsi-rasia -yhdistelmä. Jos ei halua uskoa, mitä kirjoitan, niin.. noh, voi vaikka hyppiä voltteja.


  No, pidän kyllä tuota 300Fim aika halpana, jos vielä ajatellaan että hihna maksaa 20 mummonmarkkaa, niin halpa se hihna on!

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyselin hihnan hintaa, niin oli muistaakseni 25 euroa. Aika paljon kuminauhasta.

  Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, pidän kyllä tuota 300Fim aika halpana, jos vielä ajatellaan että hihna maksaa 20 mummonmarkkaa, niin halpa se hihna on!

  Yritin vaan entisenä "alan miehenä" sanoa, että kyllä levyn saa rikki virheellisellä rasian asennuksella. Ja mitä rahaan tulee, niin kolme nollaa on enemmän kuin kaksi nollaa - ihmisiä tämä taas ei sitten koske.

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pakko kysyä Doc, näitkö yhtään SME:n pyöritintä?

  Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pakko kysyä Doc, näitkö yhtään SME:n pyöritintä?

  No onhan niitä siis nähty, mutta ei me niitä myyty, vaan lähinnä englantilaisia Alpason, Linn jne. Yksi jenkki oli, jonka nimeä en muista. Mutta siinä oli paineilmalaakeroitu tangentiaalivarsi ja kokoa melkein perunalaatikon verran. Mustalla pianolakkalla se näytti enenpi ruumisarkulta..

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mustalla pianolakkalla se näytti enenpi ruumisarkulta..


  Kunnon high-end -miehelle sopiva loppusijoituspaikka...

  Linnin soittimesta haaveilin joskus (en kuitenkaan Sondekista), ja kävin tiuhaan koekuuntelemassakin, mutta haaveeksihan se jäi.
  Linn on muuten skottilainen...

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alkuviikosta menee äänentoistotekniikka uusiksi, kokonaan. Levysoittimeksi tulee Akai AP-D30, uudella naulalla. n. 50€..

  Vahvistin tulee olemaan Yamaha RX-330
  Ja subbari (ehkä), jos en saa 3-tie kaiuttimia kaverilta..

  Eltax A-15 Active Subwoofer
  MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onneksi olkoon uusien vehkeiden johdosta!! Ihan kiva setti. Mä vippaan tuon NADin nyt roskiin, koska sä et sitä mitä ilmeisimmin tarvitse.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onkohan täällä Palasokerissa "annetaan" topicia? Kyselin tuon nadin suhteen, niin korjaaminen on kuulemma kiikun kaakun, että kannattaako se. Copy/pastetin sun kuvauksen NAD:in tilasta. Kyllähän se kannattaisi kunnostaa, jos kolvi pysyy kädessä. Itse en osaa edes käynnistää kolvia. Saan tuon Yamahan 50€:lla. Eli varmaan saman tulisi NAD:in kunnostus maksamaan, osineen ja töineen? Harmi, jos se päätyy roskiin.

  Asun tälläisessä 1952 valmistuneessa kerrostalossa. Huoneistojen lattian ja alakerran katon välissä on 70 cm tyhjä tila! Lattia on puuta. Mitenköhän kauan menee varoituksen hankkimiseen, tuolla subbarilla. Resonoikohan se pahasti ja mitä keinoja on resonoinnin minimoiseksi?

  MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No tuossahan toi Nadin rotisko on pois haettavissa. Jos joku sen haluaa, niin laittaa privaa tulemaan. Sijaitsen Helsingin Kalliossa.

  Kyllä sen subbarin alle kannattaa jotain laittaa, vaikka pala styroxia.

  Haiku kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Koska minulla ei ole ollut oikein mahdollisuutta kuunnella kuin iskän vanhoja rahisevia vinyylejä paskalla soittimella, niin kertokaas, miten vinyyli eroaa saundillisesti cd:stä? Tarkoitan siis lähinnä vertailua uuden cd:n ja sen vinyylipainoksen välillä.

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Koska minulla ei ole ollut oikein mahdollisuutta kuunnella kuin iskän vanhoja rahisevia vinyylejä paskalla soittimella, niin kertokaas, miten vinyyli eroaa saundillisesti cd:stä? Tarkoitan siis lähinnä vertailua uuden cd:n ja sen vinyylipainoksen välillä.


  Tässä on hyvää juttua:
  http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t59377.html


  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen kuullut että monissa uusissa lp-levyissä musaa ei olisi masteroitu niin kompressoiduksi kuin vastaavassa cd-versiossa (esim. RHCP:n Stadium Arcadium ja White Stripesin Icky Thump). Toisaalta lp-painosten prässäyksen laatu on ollut vaihtelevaa.

  Muuten homma on kiinni henkilökohtaisista mieltymyksistä. Kuinka hyvin siedät musiikin säröytymistä puoliskon lopussa? Totta kai soittimen laatu vaikuttaa – aiotko jatkossakin kuunnella "paskalla" soittimella?

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jopa minä, "kuulovammainen" (joitain taajuksia en kuule ollenkaan, on sellaisia "piikkejä" ylä-äänissä, olin myös B-mies intissä tämän takia. Jos on taustamölyä esim. kapakassa, niin luen huulilta ja nyökkäilen vaihtelevalla menestyksellä). Eli siis minä en ymmärrä soundeista mitään, mutta jopa minä huomaan eron, tuleeko musiikki CD:ltä vai vinyyliltä, sis kotistereoistani, jotka ovat (vielä 1h:n) tullaiset Philipsin c-kasetti/cd/viriti/vahvistin/levysoitin kuutio. Vinyylin soundi on mielestäni pehmämpi ja keskiäänet tulevat selkeämmin esiin. Voi tietystti olla, että muut kuulee jotain ihan muuta. Mutta noilla mun 3 markan träkillä ja pienillä philipsin kaijuttimilla on jo ero huomattavissa. Kohta parketti tärisee, kun saan asennettua yllä olevan paketin, tosin levarin saan vasta keskivko:na.

  8)

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0  Tulta takaa löytyi jotain avaruustiedettä.

  1. Mitä noi Hi out / in on?
  2. Mikä on phase, siinä on 2 vaihtoehtoa. 180 astetta tai 0 ast.
  3. Mikä on Crossover Frequency?

  Laitoin kaksijohtoisen (punain ja valkoinen) RCA johdon c-kasetin ulostulosta tuohon subbariin, siis toinen johto on tyhjän panttina molemmissa laitteissa. Onko väliä, kulkeeko siinä punainen vai valkoinen johto? Hyvin toimii, vai onko oikeampaa lähtöä, kuin tuo c-kasetin out-putti?

  Kuuntelen tässä drum & bass CD:itä ja voin sanoa, että "pikkuisen" paremmat soundit, ihan kuin eri musiikkia (noin karrikoiden). Todella miellyttävä basso. Eroa on kun yöllä ja päivällä, kun sammuttaa tuon subbarin. Täyteläiset/tuhdit/läskit soundit, valehtelematta menin kakanlihalle, kun laitoin CD:n soimaan. Varmaan tuo Yamahan vahvistinkin parensi soundeja. Kuuntelen CD:tä nyt kannettavasta CD-soittimesta, RCA:lla vahvistimeen kiinni, CD-soittimessa on sellainen perus plugi, mitä kuulokkeissa yleensä on. Vaikuttaako soundiin, jos haen Yamahan CD-soittimen, samaa sarjaa, kuin tuo vahvistin?

  ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  siis mikä setti toi yllä olevan on? oudot liittimet..
  mut jäikö sulla lp soitinta ylimääräiseks, oma on sen n. 20v. vanha, eli pitäis kai uusia..
  Vahvistin on kans hieman vanhaa mallia. ja digiboxikin puuttuu... Hyvin menee hifi-teknologian kannalta.
  :mrgreen:

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toi on subbari. Liittimiä on enemmän, kuin laki/ymmärrys sallii. Kytkin sen vahvistimeen yhdellä RCA piuhalla ja töpseli seinään. Suhteellisen miellyttävät bassot lähtee. Maksoin 50€, oikee hinta voi olla jotain ihan käsittämätöntä. Mun edellinen levari oli sellaisessa cd-viritin-vahvistin-kasettisoitin-levysoitin träkissä, mikä on nyt kellarissa, eli ei taida kelvata kuin ekotorille, jos sinnekkään. Tuossa mun sisäpihalla on Mikkelin vanhin televisio ja radio korjaamo. Se äijä sanoi, että alkaa olee viimeisiä hetkiä, kun noita kasari levareita vielä saa, ulkomailta joutui tilaan neulan. Neula 30€ ja levari 20€, töineen. Enään jengi ei tuo niitä (myös ekotorilta kyselin, sanoi kans, että ei niitä liiku enään, siis levareita).

  ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Just tossa aattelin lähtee ratsaa jykylän kirppareita, jos vaikka löytäis sen legendaarisen Dualin-vinyylisoittimen (se mikä on puu lootassa ja suht korkea).
  Oma JVC-levari on palvellut parikyt vuotta, neula tosin "vain 10v vanha tms. pelottaa, että alkaa vielä "syömään" levyjä.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh, tänään käytiin tuossa radio/TV huollossa, niin kaukaa katsottiin, että Dualin-vinyylisoitin oli hyllyssä mutta osottautuikin Dux:iksi, Hobby Hall kamaa. Veikkaan, että tuolla patulla vois vaikka ollakkin Duali "jemmassa". Pitää kysästä ylihuomenna. Kirpparilta veikkaisin, että ei löydy. Tosin onhan sekin mahdollista.

  ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toi Akai:n Levari nättää kyllä hyvältä. Tehdäänkös kauppaa??
  Saat JVC:n vaihdossa.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh.. Toi mun "helmi" on neulaa vailla. 5 kybää maksaa koko paska. 3 kybää halvin mahdollinen neula. Nyt (huomenna viimeistään) pitäisi tietää, että tilautanko halvan (30e) vai kalliin, ovaalin muotoisen (60e) neulan. Itse en noista ymmärrä. eli toi kuvan (sisältä) loota on 20e. Halpa neula ulkomailta 30€, kallis 60. Kummiskin tulee noita 12" osteltua, niin kiinnostais ammattilaisen näkemys neuloista. Vaikuttaako hiottu muoto soundiin vai levyn kulumiseen vai kumpaankin?
  ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  en ole ammattilainen. Kai siinä muotoilu vaikuttaapi, mut itse en noista tiedä..
  Luulisin että tarttee olla aika hyvä vahvistin ja kajarit ennen kuin noilla neuloilla sen eron huomaa..
  Hyvin ne on mun neulalla soinut 10v.. Vahvistin alkaa olemaan vaan aika finaalissa..

  Stonehead kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt näkisin niin et Yetillä on kunnon kasari paukkuraudat. Hertzit ja botnet aika kohillaan. Tollanen siihen mässäilyyn vielä lisäks kun taajuudet syvenee. http://kotiweb.kotiportti.fi/audiovideo/akustiikka/QRD/QRD.html


  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hengareista sitten vielä kaapelit setuppiin:

  http://consumerist.com/362926/do-coat-hangers-sound-as-good-monster-cables


  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tehdäänkös muuten nykyään vielä "keskitason" hifi-laitteita vai onko se joko halpisyhdistelmä tai sitten kunnon hifiä? Paljonkos pitäisi vähintään sijoittaa rahaa jos haluaisin nyt hankkia hyvät laitteet eli vahvistin, cd-soitin ja kaiuttimet? Kotiteatterijutut eivät ainakaan tällä hetkellä kiinnosta.

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  iPotat ja muut mediasoittimet ovat korvanneet keskihintaiset stereopaketit ei-niinkään-hirveästi musiikiista kiinnostuneen suuren yleisön tapana kuluttaa musiikkia. Mediasoittimien ostetuin lisälaite taitaa olla ulkoinen kaiutin, mistä voi vetää jo jotain johtopäätöksiä.

  Mitäs mainittuja hilavitkuttimia porukat omistavat? Itsellä on 16 Gt:n Sony Walkman ja 4 Gt:n Creative Zen. Noissa on melkoinen äänenlaadun ero Sonyn eduksi - kyse on tietenkin siitä, että Sony osaa tehdä parempia äänenkorjailupiirejä.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Mitäs mainittuja hilavitkuttimia porukat omistavat? Itsellä on 16 Gt:n Sony Walkman ja 4 Gt:n Creative Zen. Noissa on melkoinen äänenlaadun ero Sonyn eduksi - kyse on tietenkin siitä, että Sony osaa tehdä parempia äänenkorjailupiirejä.


  Mulla on musiikin mobiilikuuntelua varten 80 gigatavun viimeisimmän sukupolven iPod "Classic" ja tuore iPhone. Yllättäen olen huomannut että iPhonesta irtoaa aavistuksen verran paremmat soundit kuin iPodista.

  Astro kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  iPotat ja muut mediasoittimet ovat korvanneet keskihintaiset stereopaketit ei-niinkään-hirveästi musiikiista kiinnostuneen suuren yleisön tapana kuluttaa musiikkia. Mediasoittimien ostetuin lisälaite taitaa olla ulkoinen kaiutin, mistä voi vetää jo jotain johtopäätöksiä.

  Mitäs mainittuja hilavitkuttimia porukat omistavat? Itsellä on 16 Gt:n Sony Walkman ja 4 Gt:n Creative Zen. Noissa on melkoinen äänenlaadun ero Sonyn eduksi - kyse on tietenkin siitä, että Sony osaa tehdä parempia äänenkorjailupiirejä.


  Mulla on vaan Sonyn HI-MD MZ-RH10 MiniDisk, johon joskus tulee iskettyä MP3:stakin sisään. I Gt:n levyille mahtuu ihan tarpeeksi jo. Toi kyllä ostettu ihan livenauhoituskäyttöön, kun voi nauhoittaa 93 min pakkaamatonta ääntä. Vähän tekis mieli ostaa "kunnon" MP3-soitin, mutta kun on noita rahareikiä muitakin. Vaimolla on joku halpis MP3-soitin.

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on ollut kolme vuotta Creativen mp3-soitin (1 giga). Ihan ok, tosin kiinnostaisi kyllä vaihtaa sellaiseen johon mahtuisi enemmänkin musaa.

  PeeHoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle riittää Creativen 2GB:n Muvo V100 ja siinä luureina klassiset Kossin Porta Pro:t. En muuten heti keksi toista vempainta (mitä tahansa) jossa olisi Porta Proiden kaltainen hinta/laatu -suhde, niitä saa esim CDON:ista n. 25 eurolla! Kuuntelen noita ulkona kaupungin melussa, joten suurempaan hifistelyyn ei ole tarvetta.

  Kotikäyttöön hankin muuten äskettäin AKG:n K701 -luurit. Niitä pitää kuulemma "sisäänajaa" n. 200-300 t, ennen kuin pääsevät täysin oikeuksiinsa - eipä ole tosin valittamista nytkään. 8) Tänään jätin ne luukuttamaan Pain Of Salvationia kun lähdin töihin.

  Vinyylejä pyörittää edelleen wanha Technicsin SL Q2 -levari jonka hankin v. 1980 ensimmäisistä kesätyöliksoista. :)

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Creativen 1GB soitin lojuu jossain käyttämättömänä, puhelimissa on ~ 1 GB kortteja puolillaan musiikkia, N800 internet tabletissa 2x 8GB kortit jaettu puoliksi videon ja musiikin kesken. Kuulottimina etupäässä Creativen EP-630:t, noita kalliimpia ei viitsi ostaa kun tuppaa luurit katoamaan tahi hajoamaan vuoden sisällä hankinnasta, noissa on hintaan nähden varsin mureat soundit.

  Silti tulee kuunneltua enempi radiota. ;)

  Aiempiin ketjun keskusteluihin liittyen sorruin viimein rakentelemaan kotiteatteriin myös alkeellista monikanavaäänentoistoa ja kokemukset ovat toistaiseksi olleet varsin vaihtelevia; hyvin toteutettu DTS miksaus live-dvd:llä on varsin nautinnollista katseltavaa ja kuunneltavaa kevyemmälläkin (eli ei mitään high-endiä) laitteistolla, mutta yllättävän paljon noista monikanavamiksauksista on täyttä kuraa, eli todennäköisesti äänitysvaiheessa ei ole tilavaikutelmaa mietitty vielä mitenkään vaan miksausvaiheessa luodaan "tilavaikutelma" stereo-äänestä.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  i16 Gt:n Sony Walkman ja 4 Gt:n Creative Zen. Noissa on melkoinen äänenlaadun ero Sonyn eduksi - kyse on tietenkin siitä, että Sony osaa tehdä parempia äänenkorjailupiirejä.

  Oho, mä luulin, että nollat ja ykköset (.mp3) "luetaan" aina saman "laatuisesti". Eli että mp3-soittimissa on ihan sama millä kuuntelee, ero vasta ilmenisi kaiuttimissa (kuulokkeiden laatu olisi ainoa soundiin vaikuttava asia [johto myös vähän]).

  Tästä tuli sitten mieleen, että vaikuttaako äänenlaatuun kotistereoissa CD-soitin soundiin? Mulla "lukijana" on halpa Anttilan kannettava Venturer -soitin. Olisiko parempi olla Yamahan (vahvistin on Yamaha) CD-soitin, samaa sarjaa? Vai "tehdäänkö" se soundi vasta vahvistimessa?

  p.s. sorry tavallista huonompi kirjoittaminen. Näppäimet ei toimi, tämä "OnScreen-näppäily" on hankalaa..

  iikori kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mullakin on Yamaha vahvistin.Cd-soitin on sony (vanha, joka ei toista RW-levyjä).
  Levari on Dual. Pakko sanoa, notta vinyylisottimesta tulee paremmat saundit....

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ne nollat ja ykköset luetaankin samanlaatuisesti, mutta kuten kirjoittelin, Sonyn Clear Bass (ja muut rekisteröidyt tavaramerkit) jälkiprosessoivat äänen tavallista paremmaksi. Noilla soittimilla tulee lähinnä kuunneltua jytämusiikkia kuntopyörää polkiessa, mikä johti bassotoiston osalta pieneen varustelukierteeseen: ensin Sennheiserin CX400, sitten Koss Porta Pro, sitten Skullcandy Skull Crusher ja nyt olen kahdenvaiheilla tekisikö ultimaalisen masokismiostoksen ja hankkisi Shuren napit. En tiedä, ehkä järki voittaa, mutta olisehan se kiva tietää, onko 400 euron nappikuuloke hintansa arvoinen..

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ja nyt olen kahdenvaiheilla tekisikö ultimaalisen masokismiostoksen ja hankkisi Shuren napit. En tiedä, ehkä järki voittaa, mutta olisehan se kiva tietää, onko 400 euron nappikuuloke hintansa arvoinen..


  400 euron hintaisista en tiedä, mutta 150 euron Shuret ovat ainakin olleet hintansa väärti.

  Yeti: kyllä niissä cd-soittimissa on eroa.

  harmaa kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noksun Communicator E90, jossa sekä äänenlaatu että soittimen käyttömukavuus ovat kurjat.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  400€:n nappikuulokkeet, aika hurjaa. Mun koti-sound-system on koottu n. 250 €:lla. Kallein (ja ainoa uutena ostettu) on Numarkin vinyylisoitin. Bassot tulee Eltaxista, etukaiutimet on JVC:n 3-tie kaiuttimet ja takana on Kenwoodit. Vahvistin on Yamahan -80 luvun laatua. CD:itä lukee toi mainittu kannettava soitin. Sitten kun on ylimääräistä, niin voisi ostaa Yamhan, samaa sarjaa olevan CD-soittimen, n. 25€:a.

  Niin no tuleehan sitä sitten vielä läppärin kautta kuunneltua mp3:sia ja radiota. Mutta esim vinyylien jälkeen tämä on aika hirveää muussia.

  Eilen vasta sain tietää, että vinyylisoittimen neulapainon lukema on oltava sama, kuin anti skaten lukema. Tämä on kuulemma järestään pielessä viinyylisoittimien omistajilla?

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Menin nyt sitten ostamaan tommosen pm3 -soittimen. Reativen 2 gigaa. Kuulokkeetkin ostin siihen. Eiköhän siitä jonkinlaista ääntä lähde. 150 euroakin kuulostaa napeista aika paljolta, saati sitten 400.

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täysin käsittämätön tämä Cretiini Zenin ominaisuus, että SD-kortin muisti ei toimi suoraan soittimen oman muistin jatkona. Huomasin tänään, että Anttilan stygekaupan ostoksia ei voi siirtää suoraan Zenin sisällä olevaan SD-korttiin, sillä käyttöoikeudet eivät toimi ja soitin kieltäytyy soimasta. En tiedä, onko kyse siitä että linsenssitiedot eivät kulkeudu kortille vaiko että Zenin ohjelmisto ei osaa niitä lukea. Mitenköhän tuonkin selvittäisi, kun ei ole käytössä adepteria, jolla kortia voisi lukea ja kirjoittaa suoraan..

  Cyton kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Omaa settiä, joka todettu toimivaksi kaikella musiikilla, tosin toimii parhaiten metallilla ja rockilla:

  Vinyyli: Pro-ject Debut III
  CD: HK:n pyöritin ja Beresfordin DAC
  Vahvistin: Rega Mira 3
  Kaiuttimet: Dynaudio Audience 52SE
  Kuulokkeet: Grado SR-80 ja matkakäytössä Ipod minin kanssa Koss Porta Pro:t

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikä on SERATO-vaihtovinyyli, 15e? Liittyykö se uuden neulan "sisäänajamiseen". Vaihdoin neulan ja rasian. Numarkin mukana tullut neula oli sellainen "karva", eli ei kovin pitkäikäinen.
  Tuo kokonaisuus kustanti 30€:a. Ei paha ollenkaan.

  StarLion kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  400€:n nappikuulokkeet, aika hurjaa. Mun koti-sound-system on koottu n. 250 €:lla. Kallein (ja ainoa uutena ostettu) on Numarkin vinyylisoitin. Bassot tulee Eltaxista, etukaiutimet on JVC:n 3-tie kaiuttimet ja takana on Kenwoodit. Vahvistin on Yamahan -80 luvun laatua. CD:itä lukee toi mainittu kannettava soitin. Sitten kun on ylimääräistä, niin voisi ostaa Yamhan, samaa sarjaa olevan CD-soittimen, n. 25€:a.

  Niin no tuleehan sitä sitten vielä läppärin kautta kuunneltua mp3:sia ja radiota. Mutta esim vinyylien jälkeen tämä on aika hirveää muussia.

  Eilen vasta sain tietää, että vinyylisoittimen neulapainon lukema on oltava sama, kuin anti skaten lukema. Tämä on kuulemma järestään pielessä viinyylisoittimien omistajilla?


  Kyllä muistan jo ammoisista ajoista että antiskaten lukema oltava sama kuin neulapainon! Kyl ainakin helsingin kruunuradiossa vielä erikseen sanovat! Elämäni toinen levari menossa ja aina oon pitänyt säädöt noin. Ne kandee muuten tarkistaa muutenkin välillä.

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tjoo.. noihan se neuvotaan tekemään, mutta todellisuudessa lukuarvolla tehty säätö on aina siinä määrin "jotain sinne päin" että vähänkin kalliimissa äänivarsissa mitään asteikkoa ei ole ja säätö tehdään urattoman levyn kanssa. Paremmilla laitteilla säädön voi kuulla vaikuttavan jopa kanavatasapainoon, mutta kun keskimääräisesti porukat näköjään kuuntele seteillä, joissa yksi kaiutin on sängyn alla ja toinen kirjahyllyn päällä, asialla ei ole paljon mitään merkitystä... mitä merkitystä asialla on seurantasäröön ja yleiseen kulumiseen, en osaa sanoa.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle aukesi ihan uusi (ääni)maailma, vaikka laitteet ovat varmaan hifi-neulan hintaiset. Fentsuita uhmaten kaiuttimet on sijoitettu "rumasti". Yksi kaiutin on kylellään, toinen jääkaapin päällä olevassa kaapissa (ovi on auki, kun musiikki soi), yksi kirjahyllyn päällä jne.. Takakaiuttimet on ylempänä, ja kirjojen avulla säädetty oikeaan kulmaan. Ennen optimaalinen (tietysti sohvalla istuessa) piste oli n. 1 m^2 alueella, kun takakaiuttimet oli samalla korkeudella etukaiuttimien kanssa. Nyt hyvä alue on paljon laajempi. Balance on etu- ja takakaiuttimille. Subbarin taajuudet ei ole mulle oikein auennut, mutta volumea "joutuu" säätämään usein bassolle. Seuraava hankinta on matto, koska parketti hiaman kumisee. Sen jälkeen pyydän asunnon omistajaa tuomaan välioven. Ilman muusikko-ystäävääni tämä asennus ei olisi onnistunut tai edes käynyt mielessä. Sellaista ei osaa kaivata, mitä ei ole kuullut. Vaikka minulla on kuulovamma, niin musiikin kuuntelu on hieman erilaista, kuin ennen. Bassomatto on miellyttävä ja tuhti, mutta ei peittoa keski- ja ylä-ääniä.

  Mua vähän arvelluttaa tuon Numarkin vinyylisoittimen antiskate säädin. Se on jotenkin jo niin epämääräinen tai hento, että liekö mitään vaikuttavan. Naulapaino ja antiskate on molemmat turvallisesti puolessavälissä. Ei mulla soundit edes käynyt mielessä, vaan levyn kuluminen, heh.. Hifistellä voi monella tasolla. Räpeltämistähän tuo on, kun budjetti sanelee ehdot, mutta uskaltaisin väittää, että aika optimaalisesti on laitteet asennettu.

  [u:bbe7cae1f2]edit:[/u:bbe7cae1f2]

  Niin equalisaattori on kanssa hankintalistalla. Ei varmaan ole paluuta, jos kerran on leikkiin ryhtynyt..

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tosi kovat hifistit kuuntelee vain monolevyjä.

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  wikipedia ei kertonut mitään monolevystä, mutta joku siitä on puhunut.. oisko kertoa tarkemmin tai laittaa linkkiä. Googlekin oli aika neuvoton.

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Stereon vastakohta. Vain yksi kanava. Sama ääni molemmista ämyreistä.

  Markkutapio kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Monolevy, se voisi olla myös Smartin (salainen agentti 86) kenkäpuhelimen autom.vastaajan tallennuslevy. :wink:

  StarLion kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle aukesi ihan uusi (ääni)maailma, vaikka laitteet ovat varmaan hifi-neulan hintaiset. Fentsuita uhmaten kaiuttimet on sijoitettu "rumasti". Yksi kaiutin on kylellään, toinen jääkaapin päällä olevassa kaapissa (ovi on auki, kun musiikki soi), yksi kirjahyllyn päällä jne.. Takakaiuttimet on ylempänä, ja kirjojen avulla säädetty oikeaan kulmaan. Ennen optimaalinen (tietysti sohvalla istuessa) piste oli n. 1 m^2 alueella, kun takakaiuttimet oli samalla korkeudella etukaiuttimien kanssa. Nyt hyvä alue on paljon laajempi. Balance on etu- ja takakaiuttimille. Subbarin taajuudet ei ole mulle oikein auennut, mutta volumea "joutuu" säätämään usein bassolle. Seuraava hankinta on matto, koska parketti hiaman kumisee. Sen jälkeen pyydän asunnon omistajaa tuomaan välioven. Ilman muusikko-ystäävääni tämä asennus ei olisi onnistunut tai edes käynyt mielessä. Sellaista ei osaa kaivata, mitä ei ole kuullut. Vaikka minulla on kuulovamma, niin musiikin kuuntelu on hieman erilaista, kuin ennen. Bassomatto on miellyttävä ja tuhti, mutta ei peittoa keski- ja ylä-ääniä.

  Mua vähän arvelluttaa tuon Numarkin vinyylisoittimen antiskate säädin. Se on jotenkin jo niin epämääräinen tai hento, että liekö mitään vaikuttavan. Naulapaino ja antiskate on molemmat turvallisesti puolessavälissä. Ei mulla soundit edes käynyt mielessä, vaan levyn kuluminen, heh.. Hifistellä voi monella tasolla. Räpeltämistähän tuo on, kun budjetti sanelee ehdot, mutta uskaltaisin väittää, että aika optimaalisesti on laitteet asennettu.

  [u:ebda6c0d1f]edit:[/u:ebda6c0d1f]

  Niin equalisaattori on kanssa hankintalistalla. Ei varmaan ole paluuta, jos kerran on leikkiin ryhtynyt..


  Juuri noiden kallisarvoisten vinyylien takia pitäisin säädöt kunnossa!!! Parempi pitää neulapaino oikeana, koska muuten "syö" levyä kuin höylä! Liian kevyt taas pomppii ja kaikki tietää mitä se tekee :D Toisaalta myös liian kevyt vaikuttaa äääniin. Eli paino neulan mukaan ja säätö!
  Kuten tuossa ylempänä olikin on "kunnon" laitteissa ihan omat systeemit sivuvedon poistoon, mut kannattaa se halvimmissakin pitää kunnossa ja asetukset niinkuin pitää!

  PeeHoo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onkos kukaan ostanut hifiä ulkomailta netin kautta? Jos on, niin olisin kiitollinen muutamasta hyväksi koetusta ostopaikasta. Amazonit on jo katottu läpi..

  Mulla oli nimittäin kiikarissa Cambridge Audion Azur 540 (tai 640) cd -soitin kun vanha Pioneer alkoi viime viikonloppuna olla terminaalitilassa.. CA 540c ompi totaalisen loppu tästä maasta. Sitä oli halvalla saatavissa kuukauden päivät koska uusi malli pukkaa markkinoille.

  Ihan vaan sitä, että vanhaa 540 -mallia myytiin hintaan 249 EUR kun uuden 550 -cd:n ovh on 599eur. :wink:

  Tuota laitetta kun olen melkein viikon etsiskellyt niin siitä on tullut mulle lähes pakkomielle. Yksi asia on varma: muoviselle Sony/Pioneer, ym -osastolle en enää palaa. :) [u:44f0e85d60][/u:44f0e85d60]

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Mulla oli nimittäin kiikarissa Cambridge Audion Azur 540 (tai 640) cd -soitin kun vanha Pioneer alkoi viime viikonloppuna olla terminaalitilassa.. CA 540c ompi totaalisen loppu tästä maasta. Sitä oli halvalla saatavissa kuukauden päivät koska uusi malli pukkaa markkinoille.

  Ihan vaan sitä, että vanhaa 540 -mallia myytiin hintaan 249 EUR kun uuden 550 -cd:n ovh on 599eur. :wink:


  http://www.cambridgeaudio.com/set_territory.php?TID=13&Redirect=/content.php?COID=167&Title=Mike+Oldfield


  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Enpä kyllä käyttäisi Tubular Bellsiä systeemin demoamiseen.

  PeeHoo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [http://www.cambridgeaudio.com/set_territory.php?TID=13&Redirect=/content.php?COID=167&Title=Mike+Oldfield


  Hulppea setti, mutta tuotahan voi kuunnella vain sillä uudella (kalliilla) 550 -soittimella.

  :wink:
  ps. Näyttää siltä, että 540c löytyi juuri. Jee..

  Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0  Meinasi jo usko loppua, mutta nyt kuuluu hyvin! Siis yhtä hyvin, kuin ennen mikserin hommaamista. Läppäriltä saa Virtual DJ:n (portaaton temmon säätö/pitch), CD, Reason, Winamp tai vaikka Spotifyn tai Youtuben. Läppäristä volumet täysille ja sitten mikseristä gainilla hakee sen CUE:n volumen nolla-kohtaan. Tuo mikseri on klubi-mikseri, ei vinyyli-mikseri (mistä en ollut edes kuullut).

  1. kanava on toistaiseksi vapaana. Siihen saa vaikka (toki vinyylisoitin jossain vaiheessa, mutta sitä ennen) kannettavan CD-soittimen tai kitaran + Line6 + podi + läppäri ja sopiva softa, heh.

  Minua hieman ihmetyttää, kun nythän vinyylisoitin ei mene phoonoon, vaan mikserin kautta AUX:iin. Eli onko tuossa mikserissa sitten RIAA-korjain?

  Parilla kolmella sivulla kyselin neuvoja. Kun ne kaikki kasasi yhteen ja sitten itse keksi laittaa subbarin kotivahvistimeen mikseristä, niin nyt on hyvä. Mutta jos jollain on ehdotuksia kytkentöihin, niin otetaan vastaan mielellään. En vaan usko, että tuota voi oikeammin enään kytkeä. Mikserissä ylä-, keski-, ja ala-äänet ei ole nollissa/keskellä, mikä hieman häiritsee, kun leikkii DJ:tä, mutta kyllä ne "oletus" kohdat suunnilleen muistaa.

  Bedroom super star DJ:tä on kiva leikkiä.


  MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään kuulin The Beatlesin remasteroituja levytyksiä, jotka julkaistaan 090909. Hienolta kuulosti!!! Ja kohtuu hyvin kamoin kuuntelin, että voin arvioida eron monoon olevan kyllä merkittävä.

  PeeHoo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään kuulin The Beatlesin remasteroituja levytyksiä, jotka julkaistaan 090909. Hienolta kuulosti!!! Ja kohtuu hyvin kamoin kuuntelin, että voin arvioida eron monoon olevan kyllä merkittävä.


  Vois vihdoinkin tehdä oikein ja hoitaa samalla koko piitles-tuotannon kotiin. Ainakin Play:n ennakkomyynnissä hinta/CD on jopa alempi kuin nykyisellään. Boksia odottelen..

  Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millä softalla saa (Vista) näkymään Blu ray -levyt? Läppäri on yhdistetty tuollaiseen puolenseinän kokoiseen TV:hen. LG:n kotiteatterikeskus ei toimi. Läppäri on yhdistetty TV:hen suoraan tollaisella littellä ja leveällä johdolla. -kiitos-  edit.

  CyberLink Power DVD 9

  StarLion kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millä softalla saa (Vista) näkymään Blu ray -levyt? Läppäri on yhdistetty tuollaiseen puolenseinän kokoiseen TV:hen. LG:n kotiteatterikeskus ei toimi. Läppäri on yhdistetty TV:hen suoraan tollaisella littellä ja leveällä johdolla.


  Ekat kysymykset; onhan läppärissäsi blu-ray asema? Jos on, niin näkyykö kuva läppärissä? Jos kyllä, niin onhan se yhdistetty telkkariin hdmi piuhalla?

  Jake kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko näytönohjaimessa HDCP tuki? http://fi.wikipedia.org/wiki/HDCP


  Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Blu-ray -levyt näkyy läppärissä ja TV:stä. Läppäri ja TV on yhdistetty hdmi-johdolla. Muuta johtoa ei tällä välillä ole.

  LG:n kotiteatteri toimii vain DVD-levyjä katsellessa, eli sen kautta ei voi katsoa (saati nauhoittaa) edes TV:tä. TV:n äänet ei kuulu kotiteatterista. Ja jos katsoo divx-leffoja tai vaikka Blu-ray -leffaa lappärilta, niin kuva näkyy hyvin taulu-tv:ssä, mutta äänet joutuu kuunteleen läppärin kaiuttimista tai kuulokkeilla, TV:n kaiuttimista ei kuulu mitään, huh. Kotiteatterin takaa lähtee 2 kpl:tta scartteja, RCA-piuhoja 6 kpl:tta (osa on toisessa scartissa) + monta muuta johtoa.

  Viimesen päälle vehkeet kaverilla, mutta asennus on pakko ulkoistaa. 70€, niin liikkeen mies tulee laittamaan johdot oikeisiin paikkoihin. Luulisin että piuhoja on puolet liikaa ja ne on kaikki väärissä paikoissa. No parempi tosiaan antaa ammattilaisen laittaa vehkeet toimimaan. Ei keksitä kaikkia juttuja, mitä edes kysyä asentajalta. Toivottavasti osaa ehdottaa, jos on jotain, mitä ei itse tiedä edes olevan olemassa. Mutta varmaan se kytkee niin, että LG:n kotiteatteri on se, millä hallinnoidaan sitten muita laitteita. Ja äänet tosiaan pitäis kuulua [u:a651b27ab9]aina[/u:a651b27ab9] kotiteatterin 4+1 kaiuttimista, katsoi sitten läppäriltä, TV:stä tai vaikka LG:n kovalevylle nauhoitettua ohjelmaa tai Spotifyä läppäriltä. Läppäri ja TV on uusia ja LG 1-2 v vanha.

  -kiitos-

  Haiku kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ketjun alkupäässä olikin juttua levysoittimien antiskating-säädöistä. Yritin eilen tuloksetta asentaa projectin debut3-soittimen antiskatingia kohdalleen. Vaikka sain varren kellumaan silmämääräisesti tarkkaan vaakasuorassa ja tämän jälkeen asensin neulapainon ja antiskatingin kohdalleen, antiskating-paino veti vartta pahasti oikealle.

  Tuskastuneena painotin varren yksinkertaisesti antiskating-paino kytkettynä siten, että varsi viettää vain hienoisesti. Voiko näin tehdä?

  jusu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Antiskating nollaan sitten varsi kellumaan vapaasti jonka jälkeen säädetään neulapaino kohdilleen ja viimeiseksi antiskating n. samaan kuin painokin on. Kun et kertonut rasian mallia en voi antaa tarkempia arvoja.

  Haiku kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Antiskating nollaan sitten varsi kellumaan vapaasti jonka jälkeen säädetään neulapaino kohdilleen ja viimeiseksi antiskating n. samaan kuin painokin on. Kun et kertonut rasian mallia en voi antaa tarkempia arvoja.


  Juuri noin tein. Rasia on Ortofon OM-5.

  Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Äää.. siis pitäisi olla se uraton levy pyörimässä ja neula siihen lepäämään, että kaikki todellisuudessa vaikuttavat fysikaaliset voimat tulisi "simuloitua" oikein.. kaikki muu on jotain sinne päin..

  0-painolla ilmassa lepäävästä neulasta puuttuu kokonaan se oleellinen uran vääntöliike.. mulla ei ole ainakaan ollut yhdessäkään yli 1000 markkaa maksavassa varressa säätöasteikkoa antiskatessa, joten en usko tuohon asteikkosäätöön ollenkaan.

  Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on 12-tuumaisia, missä toinen puoli on musiikiton. En tainnut ymmärtää tuota "uraton levy" -säätämistä. Toki siihen on omansa levyt, mutta voiko tollasella musiikittomalla/urattomalla tavallisella levyllä tehdä tuota antiskate-testiä sinne päinkään. Kun laitan neulan siihen, niin se kulkee alle sekunnissa levyn läpi.

  Tää on tällänen hyvä-huono soitin. Eri soitin, kuin se mihin olen sitä neulaa uusimassa.

  www.elektroni.fi/?product=11635


  heh, tää on jo niin pahaa urpoilua, että ei kehtaa edes editoida. Tietysti se neula lähtee levyn viemänä ja lyhintä tietä meneekin keskustaan, jos kitka on vaadittava, huoh.

  No tuossa linkin soittimessa on (toisessa ei ole) tuo kellutus-vipu. Voinhan sillä tehdä karkean säädön, kun tässä soittimessa noi säätimet on varmaan jo muutakin, kuin koristeet.

  Joo, nostin neulan ylös ja vein neulan about levyn keskikohdalle. Se neula/varsi ei hievahdakkaan, vaikka miten säätelis neulapainoja ja antiskateja. En taida nyt oikein olla perillä koko säätöhommasta. Vai voiko toi levysoitin olla niin huono? Vaihdetaan tohtori soittimia..

  Stonehead kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php


  Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mää olen hävittänyt sen virallisen oikean urattoman säätölevyn,
  joten en osaa arvioida onko niissä jotain vinkeää kitkajuttua otettu huomioon, mutta eiköhän tavallinenkin vinyyli kelpaa, vaikka ainakin mun mielestä urattomat asetaattilevyt on normaalia liukkaampia. Omalla vastuulla, mä en tiedä mistään mitään.

  Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaihdetaan tohtori soittimia..

  Kuusi kiloa painava akryylilautanen voi pysähtyä turhan hitaasti dj-käytössä.. :wink: varsinkin kun sitä pyörittää kaksi nyrkin kokoista sähkömoottoria hihnan avulla.

  Haiku kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Antiskating sikseen. Toinen ongelma on vasemman kanavan säröytyminen "kovaäänisissä" kohdissa. Tosin tuo on levykohtaista, esim. Grizzly Bearin varsin akustinen Veckatimmest säröytyy paikoin aika pahasti, mutta Radioheadin paljon äänekkäämpi Bends ei niinkään. Ei se säröytyminen kovin pahaa ole ja voisi mennä vinyylin ominaisuuksien piikkiin, mutta kun oikea kanava ei säröydy ollenkaan. Vahvistimen ja soittimen välissä on RIAA-muunnin, jota olen kokeillut kaikissa liittimissä.

  Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Akustisen soittimen lähiäänityksessä voi olla paljon kovempi dynamiikka kuin jossain yleisessä mölyssä, joten teoriassa kyseessä voi olla pelkkä seurantasärö. Mutta sen toispuoleisuus pistää miettimään. Tarkasta silmämääräisesti rasian johdotus. Ja muista, että jos rasia seuraa huonosti ja levyssä on dynamiikkaa, niin pystyvä särö voi syntyä jo noin 5-10 soittokerralla.

  StarLion kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Antiskating sikseen. Toinen ongelma on vasemman kanavan säröytyminen "kovaäänisissä" kohdissa. Tosin tuo on levykohtaista, esim. Grizzly Bearin varsin akustinen Veckatimmest säröytyy paikoin aika pahasti, mutta Radioheadin paljon äänekkäämpi Bends ei niinkään. Ei se säröytyminen kovin pahaa ole ja voisi mennä vinyylin ominaisuuksien piikkiin, mutta kun oikea kanava ei säröydy ollenkaan. Vahvistimen ja soittimen välissä on RIAA-muunnin, jota olen kokeillut kaikissa liittimissä.


  Kokeileppa vaihtaa kanavat toisin päin, eli säröytyykö sit oikea kanava? Jos kyllä niin sit vois olla tosiaan levarin johdotuksissa vikaa!

  StarLion kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on 12-tuumaisia, missä toinen puoli on musiikiton. En tainnut ymmärtää tuota "uraton levy" -säätämistä. Toki siihen on omansa levyt, mutta voiko tollasella musiikittomalla/urattomalla tavallisella levyllä tehdä tuota antiskate-testiä sinne päinkään. Kun laitan neulan siihen, niin se kulkee alle sekunnissa levyn läpi.
  Tää on tällänen hyvä-huono soitin. Eri soitin, kuin se mihin olen sitä neulaa uusimassa.
  www.elektroni.fi/?product=11635
  heh, tää on jo niin pahaa urpoilua, että ei kehtaa edes editoida. Tietysti se neula lähtee levyn viemänä ja lyhintä tietä meneekin keskustaan, jos kitka on vaadittava, huoh.
  No tuossa linkin soittimessa on (toisessa ei ole) tuo kellutus-vipu. Voinhan sillä tehdä karkean säädön, kun tässä soittimessa noi säätimet on varmaan jo muutakin, kuin koristeet.
  Joo, nostin neulan ylös ja vein neulan about levyn keskikohdalle. Se neula/varsi ei hievahdakkaan, vaikka miten säätelis neulapainoja ja antiskateja. En taida nyt oikein olla perillä koko säätöhommasta. Vai voiko toi levysoitin olla niin huono? Vaihdetaan tohtori soittimia..


  Mä olen kyllä säätänyt ilman levyä kokonaan ja hyvin se onnistuu. Kyl se takapaino liikuttaa vartta, jos ei niin sit on rikki tai jotain muuta häikkää.
  Ongelma varmaan on levyn kanssa säädettäessä et mistä tietää miten kovaa se levyä painaa, eli se takia oon säätänyt ilman kun en omista levarin neulapainon mittaria (joo, sellainenkin on olemassa!)

  jusu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yksi tohon toisen kanavan säröitymiseen että onko rasia varmasti säädetty oikein ja siihen kannattaa käyttää kohdistuslevyä jos ei ole niin googlaamaan niitä löytyy netistä kyllä mutta tulostaessa kannattaa katsoa että tulee oikealla suhteella mieluiten joku ostettu peilille tehty kohdistuslevy.

  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla oli nimittäin kiikarissa Cambridge Audion Azur 540 (tai 640) cd -soitin

  Tulitko hankkineeksi tuon? Tyytyväinen?

  Haiku kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos vinkeistä. Lopulta säröytyminen ratkesi antiskatingin säädöillä. MUTTA - nyt antiskating on ohjekirjaoppien mukaan pahasti pielessä. Siltä varalta että soittimessa on jokin rakenteellinen vika: pitäisikö varren pysyä oikeilla antiskating-säädöillä kutakuinkin paikallaan kun sen vie levyn ylle? Säröyttävillä säädöillä varsi liikkui kolmisen milliä oikealle ennen kuin asettui aloilleen. Nyt se pysyy suht hyvin paikallaan.

  Haiku kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Njoo, pienellä vaivannäöllä selvisi, että antiskatingin säädössä ei kannata luottaa ohjekirjaan vaan säätää kuullun perusteella. Siltä varalta, että joku kohtaa saman ongelman, lainaan eräältä forumilta:

  "The way to tell if your anti-skating is set right, you should choose a passage of music you are very familiar with. Play the music and listen carefully to the left channel, if there is no audible distortion then you have it set correctly for the left channel, however if there is distortion then you should back the anti-skate for down a bit and try again. Continue until there is no distortion in the left channel.

  Now do the exact same thing for the right channel. If you get distortion, then you should up the anti-skating force until you hear no audible distortion.

  After checking each channel you should double check just incase you overcompensated on one channel.

  This is the simplest way to do this without any testing devices or test records. I suggest this method and stongly recommend in the meantime you purchase a test record so you can more accurately adjust these settings

  Since this is a new cartridge you need to allow some time for breakin. After about a month of regular use, you should recheck all of your setting, overhand, VTF, HTF and VTA if you have that capability."

  StarLion kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  tässä muuten neulavaaka ja ei enää niin paha hinta : http://kauppa.vinyyliklubi.com/project-measure-digitaalinen-neulavaaka-p-1665.html

  Saa nyt sit kunnolla viritettyä laitteiston kuntoon.

  EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli hankituski viritinvahvistin
  http://www.amazon.com/gp/product/B001AMSPQI/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=486539851&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B000069E2V&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0GRKF81XHE6EKBEF0PK9


  edellinen pelasi 16 vuotta. En tee mitään 5.1 systeemillä, mulla on vaan CD levyjä jamuutama hassu konsertti dvd.

  EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jännää, se tulee jo, ihan tällä viikolla
  1 Onkyo TX-8255 Stereo Receiver... $194.00 1 $194.00
  Shipped via FedEx

  saa seurata Fed Ex pakettia kartalla, jännää.

  EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No se ehti jo tulla, en ehtinyt fedexiä seurata. Pelaa hyvin, ei tarttenut säätöjä ja oppaita, LP tkin soi.