Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mäkikuismauute tepsii masennukseen!

Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten (10 kommenttia)
Uusin Suomen Lääkärilehti (12-13/2005 vsk 60 sivu 1422) kertoo "Lyhyesti"- palstallaan otsikolla "Mäkikuismauute on tehokas mielialalääke" että mäkikuismauutetta saaneet tutkimusryhmän potilaat toipuivat paroksetiinia saanutta ryhmää paremmin masennuksesta ja että heillä oli vähemmän lääkityksen aiheuttamia sivuvaikutuksia!

Luonnonlääke otti tällä kertaa selkävoiton synteettisestä tuotteesta!

Muistakaa silti, että mäkikuismauute sisältää voimakkaasti vaikuttavia aineita, joilla voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa.

+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäkikuisma heikentää ehkäisypillerien ja verenohennuslääkkeiden tehoa.

  - tietopläjäys

  Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäkikuisma heikentää ehkäisypillerien ja verenohennuslääkkeiden tehoa.

  - tietopläjäys


  Niin, ja häiritsee miltei kaikkien muidenkin lääkeaineiden tehoa joko heikentämällä tai pahimmassa tapauksessa vahvistamalla.

  Mäkikuismauute sisältää rohdosvalmisteiden tapaan varsinaisen cocktailin erilaisia yhdisteitä: flavonoideja, ksantoneja, bioflavonoideja ja naftodiatroneja. Näistä erityisesti viimeksi mainituilla on maksan sytokromi P450 -entsyymijärjestelmään kohdistuvaa vaikutusta.
  Hyperisiini, hyperforiini, hyperiini, rutiini ja kversetiini ovat muutamia mäkikuisman vaikuttavia aineita.
  Maksavaikutuksen lisäksi mäkikuisma voi vaikuttaa myös lääkkeiden imeytymiseen suolistosta.
  Mäkikuismalääkityksen käytännön ongelma on, että koska kuismauutteet sisältävät monia aktiivisia kemiallisia aineita vaihtelevissa suhteissa, niin koostumus ja myös teho vaihtelevat suuresti. Aktiivisimman ainesosan tunnistaminen tai parhaan sekoituksen identifiointi voi johtaa tulevaisuudessa paremmin taattuun tehoon.

  Internetistä löytää paljon tietoa, mutta osa siitä on virheellistä tai jopa suorastaan vaarallista. Älkää lähtekö internet-sivustojen perusteeella kokeilemaan yhtäkään reseptiä tai hoitomuotoa tarkistamatta tiedon luotettavuutta !

  Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäkikuismasta oon lukenu ristiriitasia tietoja, mutta se nyt on ainaskin varmaa, että lääkityksen ohella sitä ei passaa käyttää.

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistan hämärästi tutkimuksen, jonka mukaan Mäkikuisma olisi vähentänyt merkittävästi siittiöiden määrää. Enpä vaan löytänyt tarkempia viitteitä, koska googlettaminen termeillä sperma, siemenneste, sperm count jne. ei oikein iskenyt nyt perjantai-iltana..

  Yeti kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös Saksassa käytetä Mäkikuismaa aivan eri mittasuhteissa, kuin Suomessa? On alkanut luonnontieteet kiinnostamaan. n. 14 kk sitten olin viimeksi sairaana, flunssassa..

  Antibiootteja määrätään aivan järjettömin perustein. Se tuhoaa yli vuodeksi suoliston normaalin bakteerikanna (siis ne bakteerit, mitkä ottavat ruoasta ravinnon). Ja seuraavalla kerralla bakteerit on "valppaana" antibiootin suhteen. Vertaa esim. lasten korvatulehduskierre.

  Lerxst kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse syön melkoisen määrän tuoreita vihanneksia päivässä. Varsinkin suhteellisen paljon tuoretta sipulia. Ja lähes joka päivä lenkillä, oli keli mikä hyvänsä. Ei juuri ole flunssat iskeneet...

  EsaJii kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ruuatkin voivat vaikuttaa lääkeiden toimintaan. Paras on kun ottaa vaan ne lääkkeet ja juo vodkaa.

  Jammo kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistakaa myös sauna ja terva.

  Lerxst kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin no, en tarkoittanut että liikunta ja ruokavalio korvaavat lääkkeet, vaan sitä että hyvä fyysinen kunto ja terveellinen ruokavalio vähentävät lääkitsemisen tarvetta ja ehkäisevät flunssa-aaltojen tarttumista.

  Yeti kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä aloitin lenkkeilyn tässä kuussa, eli flunssat ja virukset ei ole iskeneet sen jälkeen, kun hieman tarkistin ruokavaliota vuosi sitten, kunto on huono. Mutta kun se tuosta kohenee, niin pystyn varmaan parantamaan sairaita..