Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kokoelmalevy vol. 1

Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (44 kommenttia)
Palasokerin kokoelmalevy 1:lle etsitään biisejä. Kyseistä kokoelmaa on tarkoitus jakaa ilmaiskappaleina festivaaleilla ja muissa tapahtumissa, joten tässä tarjoutuu oivallinen tilaisuus lukijoiden bändeille saada varsin vaivattomasti ilmaista mainosta. Eli yksinkertaisuudessaan homman pitäisi toimia näin:

1. Bändi, [u:1a83d66b67]jolla ei ole vielä levytyssopimusta eikä kokoelmalle aiotun biisin tekijä(t) ole kokoelman painoshetkellä (muutaman viikon sisällä) minkään tekijänoikeustoimiston asiakkaina[/u:1a83d66b67], lähettää biisin ja pian julkaistavan sopimuksen biisin säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien allekirjoittamana Palasokerin toimitukseen.
2. Sokrun toimituksessa koostetaan kokoelmalevy, kestoltaan maksimi 80 min. ja mukaan valitaan bändejä ilmoittautumisjärjestyksessä ja ehkä vähän laatuakin painottaen jos on ylitarjontaa.
3. Toimituksessa tehdään alkuun sata tai pari kopiota kokoelmakiekosta ja pakataan kokoelma pahvi/paperikansiin.
4. Kiekot jaetaan vastaanottavaisille ihmisille.
5. Tehdään lisää kopioita jos osoittautuu menestykseksi.
6. Bändit sitoutuvat kirjallisella sopimuksella ilmoittamaan sokrun toimitukseen jos/kun saavat levytyssopimuksen ja/tai kokoelmalla oleva biisi siirtyy Teoston tai vastaavan kontrolliin, ts. joku tekijöistä ryhtyy jonkin tekijänoikeustoimiston asiakkaaksi. Tällöin loppuu lisäkopioiden tekeminen ihan kustannussyistä, eli sokrun budjeteilla ei pystytä maksamaan teostokorvauksia biisin mukanaolosta kokoelmalla.
7. Aletaan työstämään kokoelmalevyä nro 2 jos ensimmäinen on aiheuttanut edes etäisesti posiitivista palautetta ja reaktioita.

Tämä kutsu ei ole mitenkään rajoittunut musiikkityyliin, eli kokoelmalle kelpaa pienin varauksin mitä tahansa genreä edustava tuotanto.

Kuvio on siinä mielessä vielä kesken, että tuota sopimusta ei ole kuin luonnosteltu, mutta tuleepi kohta saataville. Tämä viesti kuitenkin tällaisena ennakkovaroituksena ja ennakkoilmoittautumisia osanotosta kokoelmalle otetaan jo vastaan. Pidätämme oikeuden lyödä projekti jäihin jos kiinnostus on alamittaista ja/tai muutoin kohtaamme tässä vielä ylitsepääsemättömiä ongelmia toteutuksen suhteen.

Joskus taanoin oli lukijakunnassa innostusta työstää kansitaidetta, tähänkin sellaista tarvitaan, koko noin 12 cm x 12 cm, mustavalkovärinen. Kotelo tehdään siis toimituksen askarteluprojektina taittelemalla sellainen pahvi/paperitasku. Kokoelmalevytkin käsityönä.

Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteeseen toimitus@palasokeri.com tai tähän ketjuun.

EDIT : Pykälätarkennuksia.

+/- saldo : 0 |

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, eiköhän Dark Sun voisi ainakin jonkun treenijamin tähän laittaa. Vai tarviiko olla huippustudiotasoa?

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo ei. Mitään mammuttieepoksia ei ehkä kannata kuitenkaan tarjota että levystä tulee nimensä mukaisesti kokoelma. :)

  Aranwe kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kah ku tuli kuva tehtyä jo viikko sitten. http://laak.info/palasokerilevy.jpg


  EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitäiskö lähettää mahdollinen biisi fyysisenä cd:nä, vai riittääkö urli johonkin mp3:seen?

  Yawn kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kysymys kokoelmalevyn "tuottajalle" tästä pykälästä:

  6. Bändit sitoutuvat kirjallisella sopimuksella ilmoittamaan sokrun toimitukseen jos/kun saavat levytyssopimuksen ja/tai kokoelmalla oleva biisi siirtyy Teoston tai vastaavan kontrolliin. Tällöin loppuu lisäkopioiden tekeminen ihan kustannussyistä, eli sokrun budjeteilla ei pystytä maksamaan teostokorvauksia biisin mukanaolosta kokoelmalla.


  Kovalevytallentimella olisi jo valmiiksi muutama kipale, jotka mielelläni jakaisin sokrulaisten kanssa - olisi ihan tosissaan mahtavaa kuulla palautetta musasta, jota on pääsääntöisesti vielä kuullut säveltäjänsä lisäksi vain kourallinen muita ihmisiä.

  MUTTA... ideani on joka tapauksessa julkaista mahdollisesti kokoelmallekin päätynyt styge - olipa kysymyksessä jokin pahaa aavistamaton levy-yhtiö tai sitten omakustanne-pohjalta ulos laitettu julkaisu. Tässä vaiheessa Teostoa ei voi näin asiakkaana enää pitää millään erossa kappaleen valvonnasta, eikä kenenkään järkevän etujaan ajattelevan kannattaisi pitääkään.

  Oma 'eka levyni' on nyt ollut tekeillä jo vuosia - kaikkea ei ole vielä äänitettykään - mutta varmaa on se, että tuo materiaali tulee vielä jonain päivänä ulos. Aikaisimmillaan julkaisu voisi tapahtua tämän vuoden lopulla, pisimmillään tähän hommaan menee vielä vuosia... :?

  Ja kaiken tämän löpinän jälkeen haluaisin vain vamistaa, ettei synny mitään väärinkäsityksiä kun Palasokerin kokoelmalle mahdollisesti päässyt kappaleeni joudutaan ilmoittamaan Teoston valvontaan? Rakastaisin saada kommenttia muutamalta tämänkin foorumin jäseneltä, kukaties joku sokrulainen ostaisi tulevan kokopitkänikin... :wink: [/u]

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä että tuli puheeksi, luin Teostolta saamani vastauksen kokoelman toteuttamisesta muutamaan kertaan erilaisilla suodattimilla läpi ja jos tuota nyt oikein tulkitsin niin kokoelmalle päätyvän biisin tekijä(t) ei voi olla kokoelman painoshetkellä tekijänoikeustoimiston jäsenenä. Täytyypä vähän päivittää noita sääntöjä tämän pykälän osalta.

  Tässähän ei ole tarkoitus mitenkään luoda sellaista kuvaa että Teoston asiakkaita olisi syytä hyljeksiä, mutta kun tämän produktion budjetti pitäisi pysyä muutamassa kympissä niin siihen ei oikein teostokorvauksien maksaminen mahdu enkä nyt muutenkaan viitsisi alkaa maksamaan siitä että saan promota muiden tekeleitä.

  Voisin tähän kirjoittaa vielä metrin aiheesta Teoston jäykät lisensointimallit esteenä musiikin promootiolle, mutta enpä taida. Englannissa on käsittääkseni otettu käyttöön huomattavasti joustavampi systeemi, missä biisin tekijä(t) voi määritellä melko yksityiskohtaisesti että minkälaisissa yhteyksissä biisin soittamisesta on syytä kerätä korvauksia ja milloin sitä taas voi soittaa vaikka korvauksetta. Mutta eipä mennä tähän tässä yhteydessä.

  Kuutti kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Varissuo on mukana, mikäli biisi(t) suinkin vain kelpaavat?

  http://www.varissuo.tk


  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jesh. Eka biisi tuolta mikseristä vois olla passeli tohon kokoelmalle ;)

  http://www.mikseri.net/artists/?id=41097


  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Spiralaken tuotos on parhautta <3

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, Dark Sunista on suurin osa Teoston jäseniä, mut voidaanhan me merkata joku jami rumpalin sävellykseksi...

  boredom99 kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onko kyseessä oikea cd vai kotipolttoinen? Ei kai cdr:ien kanssa tarvitse niin tarkka olla, varsinkaan jos ei ole mikään erityisen kaupallinen systeemi...

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Cd-r on suunnitelmissa, mutta kysyessäni asiaan liittyvistä yksityiskohdista Teostosta tuli sieltä varsin seikkaperäiset ohjeet tällaisen ei-kaupallisen, villejä artisteja sisältävän kokoelmankin kirjallisesta raportoinnista heille että voivat syynätä ja vatvoa. Mieli tekisi pyyhkiä hanuria noilla ohjeilla, mutta toisaalta sangen tuuhean vitutuksen saa kyllä aikaiseksi jos alkavat karhuamaan jotain korvauksia siitä hyvästä että "tuottaa" demobändeille promootiota (ja promoaa tätä saittia siinä samalla).

  EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lunatic Moonriders of Uranus on myös mukana. Täältä voida ladata uusimman demon nettiversion (cd-versiossa pari lisäbiisiä), en sitten tiedä mikä noista biiseistä on edustavin tolle kokoelmalle. Vaikka toi eka biisi...

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos tässä menee elokuvan postproduktiooni käsikirjoituksen mukaan niin ensi viikolla voisin toimittaa lisäohjeita ja alkaa tuon kokoelman koostamisen, optimiajoitus olisi että about 15. päivän tienoilla olisi materiaali mulla saatavilla tavalla tai toisella, mutta saas nyt nähdä miten käypi. Mutta tämä tällaisena epämääräisenä ennakkovaroituksena.

  Infektio kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jiva mukana, biisejä saa ladattua osoitteesta www.jivaband.com

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joopa joo. Vähän on aikataulu venynyt, mutta yritänpä tänään tahi huomenna kynäillä "sopimuksen", sitten voikin alkaa toimittamaan materiaalia kokoelmalle niin kursin sen suht nopeasti sitten kasaan.

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laskin kuitenkin väärin, mutta kokoelmalle ois tulossa tällä hetkellä 6-7 biisiä, joten vielä mahtuisi mukaan, nopeimmin pääsee mukaan kun lataa ilmoittautumislomakkeen

  http://www.palasokeri.com/misc/ilmoitus.pdf


  ja täyttää sen ja postittaa. Osoitteen saa vaikka privaattiviestillä, en sitä tässä julkaise niin ehkä kirjepommien määrä puoliintuu. Ja näppärimmät löytävät kyllä osoitteen muutamassa sekunnissa.

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Deadline noiden ilmoitusten toimittamiselle on 12.7. (tiistai), sen jälkeen alkaa kokoelman koostaminen eikä mukaan enää ehdi, ainakaan tälle ykköskokoelmalle.

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä sulkeutuupi huomenna, levyllä ois vielä tuollaiset 40 minuuttia tilaa :?

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikäs on nyt levyn kohtalo? Tuliko tarpeeksi materiaalia? Saitko Dark Sun -jamit?

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jamit tuli, kokoelma kyllä valmistuu, mutta ehtinee levitykseen vasta elokuussa kun lähden tästä pariksi viikoksi lomalle.

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  OK, hyvät lomat!

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä hanke ei ole vielä täysin unhola-osastolla vaikkei olekaan mitään kuulunut, viimeiset räpellykset pitäisi saada levylle viimeistään loppuviikosta ja sitten taas alkaa tapahtumaan. Ihan festareille tämän jakelu ei ehdi, mutta vaikka sitten pikkujoululahjoiksi levyjä... :)

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä ois sitten viimein julkaistu, lisätietoa omalta sivultaan:

  http://www.palasokeri.com/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=6


  Kiitos ja anteeksi.

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Loistava kansi!

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hienoa! Saisko osallistuneet yhden pakkaamattoman version? Voin maksaa kyllä posti/CD-R-kulut omalta osalta.

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, täytyy noita postitella, pistäkäähän osoitteita vaikka privaattiviesteinä. Suurin osa biiseistä toimitettiin kyllä mp3-muodossa joten tuskin nuo avattuna juurikaan paremmalta kuulostaa... :P

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  OK, privaviesti lähetetty!

  Boogie kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi herrajumala mikä kansi, taiteilija lienee väsännyt tuon Wigwamin Hard´N´Hornyn ensipainosten innoittamana.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pah.. Ludvig Paskan Concertto Grosson nimi on typistynyt epätyydyttävällä tavalla. Oikea nimi on Concertto Grosso kolmelle oskilaattorille ja ydinkärjelle. Studiossa ei käytetty ydinkärkiä, mutta kylläkin kolmea software oskilaattoria. Nimen typistäminen estää kuuntelijaa ymmärtämästä teoksen minimalistista nerokkuutta.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika heviä... oli ensivaikutelma. No mutta olihan siinä muutakin. Lisää kommentoin vasta kun olen kuunnellut lisää/enemmän/jne.
  Kansi on tosiaan upea!

  Astro kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, yllättävän heviä oli munkin mielestä. Mut eihän siin mitään!

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä laitettiin mitä saatiin, täällä on sitten vissiin aika heviä väkeä. :)

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teemabiisin kuuntelin tossa eilen, meleko kova ,,/ Ja Herrahappomies on kovis, muita pääsen ihmettelemään vasta ku levy materialisoituu näppehin. Kansi on tosiaan hieno :mrgreen: ;)

  Aeroneus kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tulostelin paketin mukana tulleet kannet ja huomasin että ne eivät ole oikean kokoiset(liian pienet tavalliseen cd-koteloon laitettavaksi)... liekkö vika tulostamisessa tullut vai pitääkö alkaa venyttelemään kuvia :x

  Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kannattaa laittaa siitä Acrobatista skaalaus pois päältä, eli 100% kokoon. Ainakin parilla eri tulostimella tulostamani kannet ovat olleet juuri sopivan kokoisia.

  Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toi Herrahappomies tosiaan on kova! Ja Rockstarban Myrkkyenkeli-yhtyeen Myrkkyenkeli tietysti ihan helmi! :) Mukanahan on myös tuo Rakkauden Kasipallo, jonka Rockstarbat hylkäsivät ulkomusiikillisista syistä elokuvassa.

  Nok Turneen Instrumental on kuultu aiemmin mm. Rockstarban trailerissa. Nok Turneen Legitimized Aggressionissa on taas yllättävän tuttu laulaja! Hyvä Mikko!

  Lunatic Moonriders of Uranus - Enter The Headquarters (edit) on kova! D.G.I. - Away from The Sun and The Sky ja KC Hukka - Palasokeri ovat kokoelman rajumpaa päätä. Varissuo on ilmeisesti Turusta?

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lupaan että vol. kakkoselle tulee multakin joku biisi ;) :mrgreen:

  Sunkka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lupaan että vol. kakkoselle tulee multakin joku biisi ;) :mrgreen:


  Whow! Maltan tuskin odottaa!

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensimmäinen levy maailmassa, josta voi sanoa että jokainen biisi on täytebiisi. :)

  EberkJuho kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Lunatic Moonriders of Uranus - Enter The Headquarters (edit) on kova!


  Kiitoksia! Jos kiinnostaa, niin lataappa koko demo http://juho.psyyke.net

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aika hevii kyl. :) Ois ehkä toinenki biisi herrahappomiestä mahtunu. Ens kerralla sit.

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kokoelman parhaat palat olivat: Herrahappomies, Dark Sun sekä Ludvig Paska. Mut mut, kaikkihan niistä oli ihan hyviä, sopivan moninaista kamaa :)

  lohikäärmetär kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sain levyn tutavatani joka oli tehnyt kannen siihen, ei ihan mun musiikkia muttA IHAN OK. KUULOSTI.