Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Hyvä Helsingin Käräjäoikeus

Heikkikerkkanen kirjoitti noin 19 vuotta sitten (7 kommenttia)
Rauhoitettuja lintuja saa ampua kaupunkialueellakin jos on vain riittävän iso kiho:

http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/artikkeli/1101980709159


Viime kesänä ärsytti kun kuulin että esmes Joensuusta tuttu sanomalehti Karjalaisen omistaja Yrjö Laakkonen harrastaa joutsenten huviammuskelua Venäjällä. Tämä viimeisin miljonäärin hupi menee jo surkuhupaisaksi.

+/- saldo : 0 |

  spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuota edes pääse lukemaan jos ei ole tunnuksia...

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuota edes pääse lukemaan jos ei ole tunnuksia...


  oi sori... alla juttu  Ympäristönsuojelijat ja oikeustieteilijätkin ihmettelevät Helsingin käräjäoikeuden elokuun puolivälissä antamaa päätöstä, jossa rauhoitettuja valkoposkihanhia haulikolla pihallaan ampunut helsinkiläinen miljonääri ja kauppaneuvos vapautettiin Kulosaaressa tapahtuneesta kahden valkoposkihanhen ampumisesta.
  Käräjäoikeuden päätöksen perustelujen mukaan "suojeltujen lintujen tappaminen oli sellainen luonnonsuojelulain kannalta vähäinen teko, joka ei tule rangaistavaksi".

  Valkoposkihanhi on luonnonsuojelulaissa ja Euroopan lintudirektiivissä rauhoitetuksi määrätty luonnonvarainen lintu, jonka tahallinen tappaminen on kiellettyä.
  Käräjäoikeus perustelee päätöstään muun muassa valkoposkihanhien aiheuttamilla ympäristön siisteys- ja terveysriskihaitoilla, joita on viime vuosina alettu tiedostaa entistä enemmän. Tässä tapauksessa haitat kohdistuivat miljonääriin henkilökohtaisesti Kulosaaressa sijaitsevan merenrantakiinteistön omistajana.

  Luonnonsuojeluliiton luonnonsuojelusihteeri Tapani Veistola pitää käräjäoikeuden päätöstä täysin käsittämättömänä. "Ensinnäkään kaupungissa ei saisi ampua yhtään mitään ja toiseksi kyseessä on rauhoitettu laji."
  Suomen ympäristökeskuksen ylitarkastaja Timo Asanti sanoo tuohtuneensa päätöksestä.
  "Minusta tuomio oli väärä ja Helsingin käräjäoikeus toimi väärin. Kaksi suurta virhettä on jo siinä, että se on rauhoitettu laji ja oikeuden ottaminen omiin käsiin on lainvastaista. Samantekevää onko kyse kahdesta vai 200 linnusta."
  "Lintuja voi käydä hätistämässä, jos ne tulevat omalle nurmikolle. Niiden häiritseminenkin on kiellettyä, mutta en pitäisi sitä kovin vakavana, jos vertaa sitä tappamiseen."

  Turun yliopiston rikosoikeuden professori Ari-Matti Nuutila sanoo, että "laki on sen suhteen aivan selvä, että yksityinen kansalainen ei saa itse ratkaista onko jostain eläimestä tai eläinkannasta haittaa omalle tontille ulosteiden muodossa. Luulen, että päätökseen on saattanut vaikuttaa se, että tässä tapauksessa hanhikannalle kokonaisuutena aiheutunut vahinko on katsottu kohtuullisen vähäiseksi."

  Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Argh :?

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Köyhäkin saa ampua isoja kihoja kaupunkialueella haulikolla, jos ei jää kiinni.

  Mikä saatana riivaa ihmisiä, joille tulee eläimen nähdessä ensimmäiseksi mieleen että sen voisi ampua. Tutustuin tuossa kesällä Iniössä yhteen vuohipukkiin. Ristin sen Baphometiksi. Meistä tuli hyvät ystävät, Baphomet istui mun sylissä ja syötin sille suolatikkuja - sillä ei ollut väliä että vuohi painaa ainakin 90 kiloa ja haisee.. noh, vuohelle. Eläimet rules, syökää ihmisiä.

  EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ai niin, ne myyrät pihalla. Jos ampusin noin 100 laukausta käytävien kohdalle, olisiko mahdollista tappaa se?

  9 vuodessa tapoin kaksi myyrää, viimeinen lapiolla. Ei ymmärtänyt muuttaa naapurin tontille vaikka viikon vihjailin sille.

  Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Jos ampusin noin 100 laukausta käytävien kohdalle, olisiko mahdollista tappaa se?

  Ilmoita viranomaisille, että myyrä on Al Qaedan jäsen, eiköhän homma hoidu??

  Pseudonyymi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On se ny perkele. Käräjäoikeus perustelee päätöstään myös sillä, että vp-hanhikannan rauhoitus saatetaan ottaa tarkasteluun joskus tulevaisuudessa. Tämän mukaan oman käden oikeus on ihan ok jos on oletettavissa, että teko ei ehkä ole enää rikos epämääräisen ajanjakson jälkeen.