Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Internet mielluummin lopetettava

Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten (33 kommenttia)
--clip---
Turun Sanomat, Helsinki
Ministeri Itälän mukaan maailmanlaajuisen internetverkon valvonta on erittäin vaikeaa
-Vaikka Suomi tekisi omia säännöksiä niin täältä pääsee minkä tahansa maan internettiin.
--clip--

Ör.. pitäisi varmaan ruveta jo pikkuhiljaa kehittämään jonkinlaista vasta-argumenttipakkia niille, joiden mielestä tämän pommitapauksen takia netti pitäisi pistää kiinni. Ainakin Turun Sanomissa 70 % asiasta käsittelee webbiä, ihan kuin se olisi keskeisongelma. Toimittajien mielestä on ehkä hienoa kirjoittaa netistä, erityisesti jos ei itse asiasta mitään tiedä. Omasta mielestäni webbiä ei tarvitse sulkea, jos vain jokaiselle keskustelupalstalle löytyy moderaattori suojelupoliisista.

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piti jo eilen illalla hieman avautua tästä aiheesta tänne mutta ei sitten irronnut. Huolestuttavaa tässä ostoskeskuspommituksen jälkiselvittelyssä on se, että media nostaa jatkuvasti esiin juuri tätä internet-näkökulmaa, eli otsikot kirkuvat että pommiohjeet saatiin internetistä, pommittaja käytti paljon internettiä yms. Tällä saadaan sopivasti sumuverhoa varsinaisten syiden eteen kun saadaan kukkahattutädit voivottelemaan että "mitä me sanottiin, internet on saatanasta. siellä ei ole kuin pornoa ja pomminteko-ohjeita". Näin ei tarvitse pureutua monimutkaisempaan kysymykseen, eli miksi jollakulla alle parikymppisellä jampalla, jolla näyttäisi asiat olevan päällisin puolin ok, naksahtaa vintissä niin että marssii pommi mukanaan ostoskeskukseen ja murhaa 6 tuntematonta kanssaeläjää. Kun media on miettinyt pari päivää teon motiiveja, tuli mieleeni taanoinen Imatran murha, missä sählytreeneistä tullut heepo tappoi Eveliinan kun "vitutti sateinen sää". Toivottavasti tässä tapauksessa pommittajan jättämä viesti ei ole esim. "vituttaa kun lehdet kellastuu", alkaa muuten oikeasti pelottamaan nuo parikymppiset hiihtäjät tuolla kylillä, tulee kohta haulikosta jos on provosoivan värinen auto.

  Vielä kun julkaisevat heepon levyhyllyn sisällön niin kukkahattutädit hyrisevät onnillisina ja alkavat mutisemaan mantraansa "mitä me sanottiin".

  Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, ennenvanhaan pomminteko-ohjeet saatiin
  1) kirjastosta: Ne eivät olleet yhtä hyvittuneen sarkastiseen sävyyn kirjoitettuja kuin netissä ;)
  2) pioneeri-isoisän muistivihkosta: tarkka kuvaus käytännön toteutuksesta ja räjähteen sijoittelusta
  3) kavereilta (eli käytännön kokemusta hiekkakuopalta)

  Nykyisin saman saa netistä. Jos netti "kielletään", jää enää kolme kanavaa...

  Alex Hell kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täähän on just tää klassinen juttu. Väkivaltaa ei ollut ennen väkivaltaelokuvia ja hevimusiikkia, pommeja ei ollut ennen Internettiä. Vai oliko?

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "You want the truth? YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH!" sanoi Jack Nicholson elokuvassa "A Few Good Men". Tämä ikivihreä one-liner on mielestäni täyttä asiaa ja sopii taas tämänkin tragedian selvittelyyn kuin nyrkki silmään.

  Yhteiskuntamme haluaa löytää syntipukkeja ja pikaisia pintapuolisia seikkoja, jotka auttavat ihmisiä "ymmärtämään" mielettömyyksien takana olevat syyt ja kokemaan taas olonsa mahdollisimman pian mahdollisimman turvalliseksi jatkaakseen päivittäistä elämäänsä ja ennenkaikkea pystyäkseen olematta kyseenalaistamatta sitä tai yhteiskuntaa, jossa on selvästi jotain vialla, kun tällaista mielettömyyttä siinä esiintyy päivittäin ympäri maailmaa.

  Niinpä niin, kun ammutaan haulikolla pari kanssaeläjää jonka päätteeksi laitetaan piste iin päälle lopettamalla oma elämä samalla tavalla, haastetaan hevibändi oikeuteen kun haulikkohemmon hyllystä löydetään epäilyttävien ainesten tuottamaa musiikkia. Vaihtoehtoisesti roolipelit julistetaan pannaan tai Internet päätetään sulkea, jottei kenenkään tarvitsisi vahingossakaan pureutua todellisiin ongelmiin.

  Tämänlaisten tapahtumien takana on jotain paljon suurempaa, kuin jokin yksittäinen ja helposti rajattavissa oleva pikkuseikka. Mutta toduuten etsiminen ja rakenteiden kyseenalaistaminen sattuu ja se on vaikeaa. Siksi sitä ei haluta tehdä. Kuten sanonta "Ingorance is bliss" kuuluu, ei totuutta edes haluta saada selville koska se saattaisi estää nykyisessä itsepetoksessa elämisen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Enpä nyt itse sanoisi että tuon takana on "jotain suurempaa", ellei sitten tolla suuremmalla tarkoiteta esim. ihmisten kyvyttömyyttä havaita sitä, että läheisillä ei mene välttämättä ihan hyvin. Juttelin yhden tutun psykiatrin kanssa asiasta ja hän veikkasi että noin radikaalin tempun takana täytyy olla vähintäänkin paranoidinen skitsofrenia. Ko. sairaus on erittäin salakavala, koska siinä sairaan ihmisen harhamaailma on muusta ajattelusta eristäytynyt kokonaisuus, joka ei välttämättä häiritse silmiinpistävästi sosiaalista ja älyllistä suoriutumista.

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Jotain suurempaa" ei tarkoita tässä yhteydessä mitään salaliittoa vaan mm. sitä että nykyinen yhteiskuntarakenteemme aiheuttaa syrjäytymistä ja pönkittää ääri-individualismia yhteisöllisyyden katoamisen kustannuksella. Se tarkoittaa myös sitä, että jotain on vialla kun Suomen itsemurhien korkeassa määrässä ja siinä, kuinka räjähdysmäisesti nuorison huumekuolemat ja alkoholin vaikutuksen alaisuudessa tehtyjen rikosten määrät kasvavat. Tarkoitan "jollain suuremmalla" sitä, ettei tällaisen pommin takana olevia syitä voi pyyhkäistä maton alle vain yhden yksilön mielenvikaisuuteen vedoten vaan pitää pureutua niihin yhteiskunnan rakenteisiin, jotka edesauttavat mielenvikaisuutta...

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yhteisöllisyyten perustuva ilmiöitä ovat mm. noitavainot, fasismi, kommunismi ja jalkapallohuliganismi. \n[Muokattu 15/10/2002 / Doc.B.D]

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, se oli musta hyvä kommentti, kun joku sanoi telkussa eilen, että "vanhempien kantsis kyllä aina välillä pysähtyä ja kysäistä kersoiltaan et mitäs ne nykyään oikein puuhailee ja kenen kanssa?"... Joo ja sit pitäs viel varata sitä kallista aikaansa senverran, et ehtii kuunella vastauksen ja esittää lisäkysymykset...
  No mut mites tääkin taas sopii sen kanssa yhteen, kun Sarasvuon Jari-setä sanoi siel työnohjausjutussa, et" do thy best and leave the rest."....
  be aware; man next to you is your dinner!
  Ja vielä; Westermarkin Eetuhan se mainitsi jo kirjassaan Moraalin alkuperä, et nk. vaarallista tietoa ei ole.... ja perusteli sen kanssa.

  KimmoVesajoki kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Televisiostakin se tuli esille, että useat asiantuntijat olivat ennakoineet jotain tällaista tapahtuvan Suomessa ja olivat itseasiassa olleet yllättyneitä ettei mitään ollut ennen Myyrmäkeä tapahtunut, sillä siihen suuntaan ollaan oltu matkalla jo hyvän aikaa. Sitten Itälä ihmettelee "epäuskon vallassa, kuinka tällaista voi koskaa tapahtua Suomessa". Mutta se olikin varmaan pahaa unta, sillä eihän Suomessa voi tällaista tapahtua, koska Suomessa on kaikki hyvin ja Suomen hyvinvointiyhteiskunnan mallia tuputetaankin muullekin maailmalle esimerkiksi hyvin hoidetusta yhteiskunnasta...

  Jos terveeseen yhteiskuntaan ei kuulu enää yhteisöllisyyttä, voidaan varmaankin alkaa sitä kutsumaan yksilökunnaksi!

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos terveeseen yhteiskuntaan ei kuulu enää yhteisöllisyyttä, voidaan varmaankin alkaa sitä kutsumaan yksilökunnaksi!

  Niin, emmä ainakaan kyllä tiedä missä menee terve rajaviiva yhteisöllisyys-yksilöllisyys -jatkumolla. Jos historiaa katsoo, niin yleensä tyhmyys tiivistyy joukossa.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joukoissa tyhmyys tiivistyy... mutta yleensä ne joukot tarvitsee aina jonkun valopää-yksilön sanomaan, mihin sitä tyhmyyttä vois niinkuin suunnata... Hitler, Stalin, Osama....
  Joukkohaudassa et ole yksin!

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No niin, parempi vaan taistella kaikilla rintamilla kaikkia ideologiota vastaan, niin yhteisöllisyyttä kuin yksilöllisyyttä korostavia. ;)

  Viukkis kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä. Mikään ei ole sen arvoista etteikö sitä kannattaisi ravistella ja ärsyttää.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä elämä oli paljon jännempi ennen nettiä. Alastomia naisiakin sai nähdä vain R kioskista ostetussa värikuvaesitteessä.

  RecÿKcle_Bin kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ;) Haluatteko elämiinne jännitystä? No, keskustellaan väkivallasta tai muusta rikoksesta täällä keskustelussa (tyyliin: miten rikos olisi parasta tehdä) ja jos joku meistä tekee jotain, kaikki meidän vangitaan ja kuulustellaan. Sellainen tuntuu olevan esivallan meininki kun seuraa tuota Myyrmannikeskustelua. Ja itseasiassa Kotikemistin keskustelussa puhuttiin vain räjähteiden tekemisestä, mikä ei erikseen ole edes laitonta. Uskallammeko neuvoa toisiamme? Ja miksei Terminator I ole jo kieletty elokuva, siinähän tehdään kotitarveaineista räjähteitä.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ;) Haluatteko elämiinne jännitystä?


  Kai tänne lukijoita saisi, jos heittäisi tonne metatageihin pyrotekniikka ja rc-autoharrastus.

  Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä elämä oli paljon jännempi ennen nettiä. Alastomia naisiakin sai nähdä vain R kioskista ostetussa värikuvaesitteessä.

  Mä olen - vaikka ei uskoisi - sitä ikäluokkaa että internet ei kerinnyt vaikuttamaan mun psykoseksuaaliseen kehitykseen mitenkään ratkaisevalla tavalla. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut tälläkin rintamalla. Joskus vuonna 91/92 yhden naisen ulkosynnyttymiä esittävän kuvan imppaaminen kermitillä tai x-modemilla kesti parhaimmillaan parikytä minuuttia. Nykyisin samassa ajassa netistä saa paljon enemmän ihmislajin reprodaktiivisiin funktioihin liittyvää havaintomateriaalia.

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Wiredissä oli juttua tuosta Suomen pommi-iskun jälkeen velloneesta internet-keskustelusta, aika hyvin teinit kyykyttää Ville Itälää kommenteillaan.

  http://wired.com/news/culture/0,1284,55861,00.html


  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  HS:
  Thaimaa on antanut 18:lle internetpalvelujen tarjoajalle varoituksen epäsiveellisen ja kumouksellisen materiaalin välittämisestä. Yritykset määrättiin joulun alla puhdistamaan sivunsa seksistä sekä "kansalliselle turvallisuudelle ja monarkialle turmiollisesta" aineistosta toimiluvan menettämisen uhalla. Thaimaan hallituksen tavoitteena on tehdä internetistä "yhteinen ja miellyttävä paikka".

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ilta-sanomat:

  Netissä häiriköinyt sai sakot

  Chat-keskustelupalstaa internetissä häiriköinyt espoolainen lukiolainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin ja koviin korvauksiin tietoliikenteen häirinnästä ja kunnianloukkauksesta.

  18-vuotias koulupoika sai rangaistukseksi 30 päiväsakkoa (180 euroa) ja lisäksi hän joutuu maksamaan palstaa hoitaneelle yhtiölle hieman yli 900 euroa selvittelykustannuksista.

  Nuorukainen alkoi lähetellä toissa kesänä autonharrastajien palstalle pitkiä otteita muualta lainatuista kirjoituksista. Nimimerkki Goldfingerin lähettämien tekstien arveltiin olevan peräisin mm. Hitlerin Mein Kampf (Taisteluni) -teoksesta.

  Sunkka kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Että varo vaan Fantomas, voi tulla temppuilu kohta kalliiksi ;)

  moka kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täähän on just tää klassinen juttu. Väkivaltaa ei ollut ennen väkivaltaelokuvia ja hevimusiikkia, pommeja ei ollut ennen Internettiä. Vai oliko?


  Voihan vitalis olihan sitä ennenkin.Vaikka itse tehtiin esim.ruutia.
  Meni siinä muutaman kerran saunan padassa olleet pyykit keltaseks.Ja persaukset punaseks.

  EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Moka, se taisi olla retorinen kysymys.

  Ihmistä ei olisi ilman väkivaltaa. Olemme väkivaltainen laji, jonka on vaikea sopeutua pitkiin aikoihin ilman tuollaisia isojen poikien partioretkiä maastoon, jonka haluavat vallata.

  Jammo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi korsu, miten käy vihaksi sellaanen hymistely että "rauhaa, rakkautta ja yhteiseloa". Video sentään, kakarat tappelevat joka ikisestä asiasta! Sitä kait kutsutaan perheissä "sisaruskateudeksi" ja kouluissa "sopeutumisvaikeudeksi". Perkeles! Olis kirveeelä tekoa!
  Internet muka aiheuttamassa väkivaltaa?!!! Helvetin esipuhujat!
  Aivosuonet ratkeaa näiden "Internet on pahasta" typerysten juttuja lukiessa!

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  hmm... yks poliisi arveli että ihmisen kynnys lähteä pedofiiliseen tekoon olisi laskenut internetin myötä. Perusteluina se, että pornon ja näin ollen myös lapsipornon ylihelppo saatavuus voisi vaikuttaa seksuaalisuuteen, varsinkin jos ihminen nauttii niitä niin usein että hänelle kehittyy pornoriippuvuus.
  En ihan alkuun olis tuomitsemassa kommenttia, mutta en myöskään sulkemassa nettiä. Tosin ei se poliisikaan nettiä sulkemassa ollut. Valvontaa kai pitäisi tehostaa selkeästi rikollisen aineiston suhteen.

  Jammo kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Netissä typeryys moninkertaistuu.
  Miten sitä sitten enää kyetään valvomaan?

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Netissä typeryys moninkertaistuu.
  Miten sitä sitten enää kyetään valvomaan?


  Kyl mun käsittääkseni esimerkiksi Pelastakaa lapset RY:llä on se nettivihje-hommeli, jonka kautta tavalliset kansalaiset pystyy ilmoittamaan netistä löytyvästä lapsipornosivustosta. Tiedot luovutetaan sit eteenpäin kotimaisen sivun kohdalla keskusrikospoliisille ja ulkomaisen sivun kohdalla jollekin Inhope-verkostolle. Melko lailla tää valvonta taitaa olla tavan ihmisten kontolla. Toisaalta onhan sitä vaikka mitä menetelmiä millä -virallinenkin- taho tahtoessaan pääsee tarkastelemaan mitä yksityisen kansalaisen koneella on.
  Pelisäännöt kai pitäisi saada vähän selkeämmäksi tään suhteen, semmonen mielivaltainen valvonta tuntuis vähän orwellilaiselta.

  Jehrchen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos terveeseen yhteiskuntaan ei kuulu enää yhteisöllisyyttä, voidaan varmaankin alkaa sitä kutsumaan yksilökunnaksi!

  Niin, emmä ainakaan kyllä tiedä missä menee terve rajaviiva yhteisöllisyys-yksilöllisyys -jatkumolla. Jos historiaa katsoo, niin yleensä tyhmyys tiivistyy joukossa.


  Eikös internet nimenomaan ole moderni yhteisöllisyyden muoto? Ei sitä minusta kannata sulkea.

  Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Eikös internet nimenomaan ole moderni yhteisöllisyyden muoto? Ei sitä minusta kannata sulkea.

  Päivää, vastasitte parahiksi vuonna 2002 kirjoitettuun viestiin. En osaa jatkaa keskustelua samoilla linjoilla, koska aivoni siirrettiin saviruukkuun muun muumioinnin ohessa vuonna 2006.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Elämä on edelleen raju bisnes; Investoi itsesi!

  harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitenköhän internet aiottaisiin kieltää?
  Kiellettäisiinkö TCP/IP-protokollan implementointi käyttöjärjestelmiin? Entä jo olemassaolevat implementoinnit?
  Ammuttaisiinko yhteysliikennettä reitittävät satelliitit alas taivaalta? Kaivettaisiinko valokuidut pois Atlantin pohjasta? Ja jokaisesta Suomen kodista laajakaistayhteyden mahdollistavat vanhat puhelinkaapelit myös rullalle ja kaatopaikalle?

  Meinaan vaan että aika vaikeata tai jopa mahdotonta on internetin kieltäminen enää tässä vaiheessa.

  Kohta tää saavuttaa tietoisuuden.

  Onneksi sitten tulevaisuudesta tulee terminaattori-Arska ja pelastaa maailman.

  Jehrchen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös internet nimenomaan ole moderni yhteisöllisyyden muoto? Ei sitä minusta kannata sulkea.

  Päivää, vastasitte parahiksi vuonna 2002 kirjoitettuun viestiin. En osaa jatkaa keskustelua samoilla linjoilla, koska aivoni siirrettiin saviruukkuun muun muumioinnin ohessa vuonna 2006.


  Katos perkele! Mutta ruumis selviytyy vielä näppimistön painelusta?

  Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No sehän nyt ei todistettavasti kauheasti aivokapasiteettia vaadi... :lol: