Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mistä läppäri?

Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten (34 kommenttia)
Tänä aamuna haudattiin 3. läppäri viiden vuoden sisällä. Noh, se oli kylläkin käytetty IBM Thinkpad, mutta sitä ennen on tullut hakattua halki kaksi uutta konetta, Compaq ja Acer.

Uusi pitäisi ostaa.. ilmeisesti rykäisen "jonkin jostain, hintaan jotain sinne päin", mutta jos tiedätte, onko netissä jotain reiskoja, jotka myyvät lappareita erikoisen halvalla, niin kertokaa.

+/- saldo : 0 |

    Kluge kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mission impossible!
    Halavalla et hyvää läppäriä saa - ellet sitten osta varastettua - niitä voi bongailla huutoneteistä.
    Uutta läppäriä saa tarjouksesta 600Euron pintaan - jos tyytyy siihen 256M muistiin ja 40M levyyn.
    Käytettyjen läppärien kirous taitavat olla akut, joista on yleensä jo puhti pois ja uudesta LI-akusta saat maksaa vähintään sen 100€, jolloin kokonaishinta ei ollutkaan kovin halpa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mmjoo.. lähinnä ajattelin että jos löytyy vaikka jotain hyvää harmaatuontifirmaa. Varastettuja koneita voi kysellä kavereilta. :)

    Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oma Compaq räjähti lopullisesti hajoitettuaan ensin kaiken jollain tavalla korjauskelpoisen, viimeiseksi katkesi (!) emolevy. Parin viikon haarukoinnilla pääsyin Asuksen läppäriin, viikon käytön perusteella olen pääosin tyytyväinen. Valintaa vaikeutti merkittävästi se että yhden 2,5 vuodessa totaalituhoutuneen tilalle ei raaskinut ostaa enää kovinkaan kallista peliä jos näiden kestoikä on oikeasti tuota luokkaa. Toistaalta piti saada kaikki mahdolliset liitännät ja ominaisuudet sekä vuotta pidempi vakiotakuu. Hyvä yhtälö toteutettavaksi.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulla on myös katkennut (=murtunut) kaksi emolevyä. Käytän kannettavaa melkein aina sängyn pohjalta käsin, verkkolaitteessa kiinni. Olen pitänyt akkua irti, koska niin laite on kevyempi ja kuumenee vähemmän. Joidenkin mielestä akku voi myös näin toimien kestää kauemmin. Mutta veikkaanpa, että uusimpien läppäreiden kotelo ei ole riittävän jäykkä ilman akkua ja sen takia emolevyt ovat päässeet taipumaan. Eli tästä pitäen suhtaudun varauksella äijien neuvoihin, että akku kannattaa pitää irti, jos laite on virtalähteessä kiinni.

    Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Widescreen läppäri kun tuli hankittua niin täytyy kai muita varoittaa että kaikki softat eivät näemmä käsitä tuota eksoottista resoluutiota eivätkä suostu toimimaan oikein fullscreen-modessa. Toimivat sitten pääosin miten sattuu, käytännnössä on ajettava ruutua pienemmässä ikkunassa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0

    kaikki softat eivät näemmä käsitä tuota eksoottista resoluutiota

    Aha! Olen just tekemässä valintaa kahden koneen välillä, toisessa WS ja toisesssa 4:3-näyttö. Esiintyykö tuo reso-ongelma XP:llä vai käytätkö sitä karvasempien äijien käyttistä?

    Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    XP:llä, mm. Pinnaclen ja Corelin softat eivät oikein tahdo taipua ymmärtämään outoa resoluutiota, esim. Coreldraw leviää ruutua isommaksi aina avattaessa. En ole jaksanut/ehtinyt vielä etsimään mahdollisia patcheja tms. ongelman korjaamiseksi.

    EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Meillä on noita ollut, Sony oli kehnoin, en voi suositella mitään.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hahah. Ratkaisin ongelman ostamalla valmiiksi rikkinäisen käytetyn. Tässä ei toimi näppäin "yksi/huutomerkki". Ja ostamisella tarkoitan sitä, että lupasin maksaa tästä 300 euroa mutta en maksa. Hahah.

    Aranwe kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hah. Applen iBook raksuttanut reilut 1,5 vuotta ongelmitta. Ei viruksia, ei matoja, homma on bueno.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Höh.. miten sitä oppii siivoamaan asiakkaiden koneita, jos oma kone ei ole säännöllisin väliajoin saastunut?

    MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Äitiä pitäisi opastaa läppärin ostossa, mutta minulla ei ole koskaan ollut yhtään enkä tiedä niistä mitään.
    Varmaan tarkoitus olisi ostaa joku n. 600 euron tarjouskone, onko niissä mitään oleellista huomioitavaa? Muisti- kovalevy- ja prosessoritehoista sentään jotain tajuan, mutta kaikki wlan- sun muut viritelmät ovat täysin outoja.

    Doc.B.D kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Halpiskoneet ovat aika identtisiä suorituskyvyltään ja liitännöiltään. W(ireless)lania ja muistikorttien paikkoja niissä juuri ei ole. Jos pääsee vertailemaan, kiinnittäisin huomiota rakennelaatuun, näppäimistön tuntumaan, näytön saranointiin ja näytön katselukulmaan.

    MZ kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eipä olisi nuo Docin mainitsemat asiat tulleet itselleni mieleen.
    Aika usein, noita tarjouksia tutkiessani, niissä on wlankin mainittu.
    Kone on äidilleni varmaan enemmänkin kirjoitus-, sähköposti- ja nettiselailukone, joten mitään älytöntä suorituskykyä se ei kaipaakaan. Saa sitten itse miettiä, haluaako langattoman vai langallisen internetyhteyden.

    JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Läppärin osto on täälläkin ajankohtainen. Eikä nämä asiat oo mulla hallussa. Onko niihin mahdollista saada sellainen laadukas äänikortti, jossa ois RCA-liitännät sisään ja ulos? Kaveri epäili, ettei helposti onnistu, kun laadukkaammat äänikortit vaati jotain PCI-väyliä tai jotain. Tai jotain vastaavia termejä se käytti, ei kuitenkaan osannut sen enempää sanoa.

    PC kait se on oltava ja valitettavasti Windows pitää asentaa. Eli ei paljon kriteereitä ole asetettu. Löytyskö apuja?

    Jotain tämmöisiä äänikortteja kait ainakin ois, joissa on se RCA in & out: ESI Juli@, M-Audio Audiophile 2496, Terratec EWX/2496, Hercules Fortissimo IV, E-MU 0404, ...

    Vai joutuuko tyytymään sellaiseen, jossa on vaan joku miniplugi? Jos näin on, niin suositelkaa hyviä sellaisia. Vai onko läppärin ostajalla juurikaan valinnan varaa tuon äänikortin suhteen?


    J

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Vai joutuuko tyytymään sellaiseen, jossa on vaan joku miniplugi?

    Riippuu väylistä ja liittimistä. Täältä sopii katso ulkoista korttia, sisäistä lappariin ei tietenkään saa kunnollista.. http://www.slsx.com/index.cfm?PTRID=79


    JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jees, kiitti!


    J

    Sami kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ostin syksyllä Applen iBookin. Ei mitään valittamista. Näppärän kokoinen. Suosittelen.

    Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    iBook on kyllä näppärän kokoinen, oudointa laitteessa on että siinä ei ole vakiona minkäänlaista reikää äänen sisäänmenolle, outoa lähinnä huomioiden laitteen suosio mediatyöskentelyssä. Hifiä halutessaan joutuu sitten väistämättä hankkimaan firewire tai usb-liitäntäisiä ulkoisia laitteita, olipa laite sitten pc tai mac.

    PC-läppäreissäkin alkavat äänen sisäänmenot (aka. line input) olemaan harvinaisia varusteita jos tarkastellaan integroituja äänipiirejä. Ainakin Asuksen läppärivalikoimasta kuitenkin löytyy vielä laitteita missä on siis erillinen, ei mikrofoniliitäntään piilotettu, stereo line input liitäntä. Ei ehkä hifiä, mutta kätevä satunnaiseen äänitystarpeeseen, ei tarvitse sen ihmeellisempiä releitä kantaa mukana vaan voi tyrkätä esim. mikseristä stereo-ulostulosta kaapelin suoraan läppärin kylkeen ja tallentaa raiturille. Tuosta kai voi jo päätellä että erehdyin tässä taanoin hankkimaan Asus A6K mallin multimedian työstämiseen ja olen ollut tyytyväinen. Paitsi että Pinnaclen joku ajuri kaataa koko koneen jos yrittää käyttää integroitua kameraa, mutta se kai enempi Pinnaclen vika. Aikaisemmin käytössä oli Compaq EVO, siitä kai joskus tulevaisuudessa surullinen raportti kuinka läppäristä hajosi käytännössä kaikki parissa vuodessa.

    Prodigal kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jooh noi ulkoset äänikortit maksaa jonkin verran, mutta niitä on kyllä hyviä. Mikäli kiinnostaa enemmän noi musantekohommat, niin kannattaa satsata sen verran äänikorttiin, että hommaa hyvät ASIO-ajurit omaavan kortin. Noissahan on tärkeä tuo latenssihomma. Nykyään noissa halvemmissakin läppäreissä alkaa jo olemaan Firewire-liitäntöjä, joten sitäkin kannattaa katsella kun konetta ostaa. Firewire on muuhunkin käyttöön (kuten digivideokameroiden kanssa) hyödyllinen.

    Tommosesta perushyvästä ulkoisesta äänikortista saa maksaa 300-500 euroon. Mikäli itse olisin nyt ostamassa äänikorttia nauhoituksiin ja kotistudiohommiin, niin varmaan katselisin jotain Firewire-pohjaista, kuusi tai kahdeksan sisääntuloa (mieluummin balansoituja XLR-liitäntäisiä) omaavaa korttia.

    Pienemmissäkin korteissa on eroja ja kannattaa varmasti lukea kyllä jonkun verran ennen kuin valintansa tekee.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    iBookki olisi asiallinen, mutta jos tarvitsee äkkiä ilmaisen utilityn, joka konvertoi vaikka CSV:n HTML-taulukoksi tai muuta hämärää, niin PC:lle sellainen löytyy todennäköisemmin.

    Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Alesikselta muuten tuli juuri markkinoille miksereitä, joista löytyy firewire-liitännät ja toimivat kanavamääriensä mukaan n-kanavaisina audiointerfaceina tietokoneen kaverina. Eivät ole edes kauhean pahan hintaisia, pitäisi päästä kokeilemaan että toimiiko nuo myös käytännössä.

    http://www.alesis.com/index.php?newproducts#MultiMix


    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Alesikselta muuten tuli juuri markkinoille miksereitä, joista löytyy firewire-liitännät ja toimivat kanavamääriensä mukaan n-kanavaisina audiointerfaceina tietokoneen kaverina. Eivät ole edes kauhean pahan hintaisia, pitäisi päästä kokeilemaan että toimiiko nuo myös käytännössä.

    http://www.alesis.com/index.php?newproducts#MultiMix


    Tuo näyttäisi just sellaiselta, minkä tarvitsen rumpujen äänittelyyn, eli 10 kanavaa samaan aikaan sisään. Taisi olla juttua viimeisimmässä SoundOnSoundissa... Mutta tuohon pitää tutustua, näyttää varteenotettavalta. Toinen vaihtoehto olisi Presonuksen FirePod.

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Alesiksen hinta Thomannilla 679,-
    Presonuksen FirePod saman 679,-

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt asioita tutkittuani tuo Alesiksen Multimix 16 näyttää just ihan järjettömän hyvältä minun tarkoituksiini. Taidanpa ostaa sellaisen jahka rahaa kertyy joulun jälkeen...

    Aranwe kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    iBook on kyllä näppärän kokoinen, oudointa laitteessa on että siinä ei ole vakiona minkäänlaista reikää äänen sisäänmenolle, outoa lähinnä huomioiden laitteen suosio mediatyöskentelyssä. Hifiä halutessaan joutuu sitten väistämättä hankkimaan firewire tai usb-liitäntäisiä ulkoisia laitteita, olipa laite sitten pc tai mac.


    Kannattaa muistaa se, että iBook, kuten myös iMac ja Mac Mini ovat kotikäyttöön suunniteltuja ns. karvalakkimalleja. Hifilaatua halajavalle sopii sitten paremmin PowerBook ja PowerMac. Eri asia sitten mitä mieltä lompakko niistä on.

    Panurge kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    iBook on kyllä näppärän kokoinen, oudointa laitteessa on että siinä ei ole vakiona minkäänlaista reikää äänen sisäänmenolle, outoa lähinnä huomioiden laitteen suosio mediatyöskentelyssä. Hifiä halutessaan joutuu sitten väistämättä hankkimaan firewire tai usb-liitäntäisiä ulkoisia laitteita, olipa laite sitten pc tai mac.


    Kannattaa muistaa se, että iBook, kuten myös iMac ja Mac Mini ovat kotikäyttöön suunniteltuja ns. karvalakkimalleja. Hifilaatua halajavalle sopii sitten paremmin PowerBook ja PowerMac. Eri asia sitten mitä mieltä lompakko niistä on.


    Oon tuossa katsellut sivusta, kun kaveri kokoaa kotistudiota läppärin (olikohan joku HP?) ympärille. Ei mikään mahdottoman kallis setti sillä, mutta joku input-kortti ja syna/efekti plugareita.

    Kertoilee, että latenssit alkaa näytteleen osaa tuossa koneella äänitettäessä. Viivettä syntyy kun rajapintoja on kitaran ja kovalevyn välillä aikalailla. Esim taustojen päälle soitettaessa huomaa olevansa n millisekuntia jäljessä.

    Epäili, että Macit olisivat tässä mielessä toimivampia, kun ovat suunniteltu "paketiksi", jolloin tämän tyyppisiin ongelmiin voidaan hakea konetyyppikohtaisia hw/sw ratkaisuja.

    Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse tappelin pitkään noiden latenssiongelmien kanssa kunnes kokeilin asentaa ASIO4ALL ajurit, niillä sai latenssin tippumaan edes siedettävälle tasolle. Tämä oli ratkaisu yhteen ongelmaan, toisessa ympäristössä ei välttämättä toimikaan näin hyvin, mutta maksanee vaivan kokeilla kun nuo sangen nopeasti asentaa verrattuna muuhun latenssien kanssa rimpuilemiseen kulutettuun aikaan.

    http://www.asio4all.com/


    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    HP:n läppäreistä kannattaa katsoa onko Plung 'n' Play OS -asetus bioksessa päällä. Sen poistaminen voi nimittäin poistaa monta mysteeritason ongelmaa. Näin kertoi minulle juuri eilen henkilö, joka on myynyt ko. merkkiä enemmänkin.

    Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onkos kenelläkään kokemuksia Macbook Prosta? Tulevan työpaikan vaihdon johdosta joudun/pääsen taas pitkästä aikaa totuttelemaan Mac-maailmaan ja ajattelin kotikoneeksi hommata kannettavan. Tolla olisi tarkoitus hoitaa normaalit surffailut ja häröilyt ja tietenkin työhommia eli graafista suunnittelua. Lähinnä nettihommia, mutta myös raskaampia printtipuolen juttuja pitäisi saada tolla aikaiseksi. Olen myös ajatellut hommata tohon lisänäytöksi Cinema Displayn (varmaan vaan 20 tuumaisen). Mun on vaan vähän vaikea hahmottaa miten kätevästi työnteko onnistuu lisänäytön ja läppärin kanssa. Meinaan että saako ne aseteltua järkevästi siten ettei läppärin näyttö ole koko ajan tiellä. Mielipiteitä, kokemuksia Macproosta ja tosta lisänäyttö-asiasta?

    juishi kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hommaa erillinen näppis, niin voit sijoitella näytön mielesi mukaan ja käyttää esim. päänäyttönä tuota cinema displaytä.

    Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hommaa erillinen näppis, niin voit sijoitella näytön mielesi mukaan ja käyttää esim. päänäyttönä tuota cinema displaytä.


    Kuulostaa hyvältä idealta. Näppäimistöstä toiseen vaihtaminen hoituu ilmeisesti Macissa näppärästi? Ilmeisesti näppäimistön voi kytkeä suoraan näyttöön?

    Tosin nyt koko Macin hankkimiseni on vähän harkinnan alla kun en sitten loppupeleissä vaihtanutkaan työpaikkaa...

    juishi kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hommaa erillinen näppis, niin voit sijoitella näytön mielesi mukaan ja käyttää esim. päänäyttönä tuota cinema displaytä.


    Kuulostaa hyvältä idealta. Näppäimistöstä toiseen vaihtaminen hoituu ilmeisesti Macissa näppärästi? Ilmeisesti näppäimistön voi kytkeä suoraan näyttöön?

    Näppäimistöstä toiseen vaihtaminen on turhaa kun voi käyttää molempia näppiksiä. 8)

    Näppiksen voi kytkeä suoraan näyttöön jos näyttö sisältää usb-hubin, tosin tällöin näytön joutuu liittämään usb:llä koneeseen. Muinoin oli maceissä käytössä näyttöliitäntä jossa kulki myös usb-liikenne, mutta harmittavasti tuo ei yleistynyt.

    pinulk kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tällaistako haet?

    http://www.alldumb.com/item/35925/