Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Palasokeri V4 unelmointia

Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (32 kommenttia)
Seuraavan sukupolven Palasokerin kehitystyö on käynnistymässä näillä hetkillä. Kehitystyössä kokeilemme uutta ryhmäterapiamuotoa, tarjoamme kaikille potilaille avoimen mahdollisuuden osallistua tähän avoimeen kehitysprojektiin.

Lyhyesti; Palasokeri V4 rakennetaan uusille perustuksille vanhaa sisältöä kuitenkaan unohtamatta. Nyt on otollinen aika esittää kehitysideoita, toiveita ja aktiivisuutta, eli toivomme kommentteja käyttäjiltä kaikesta siitä mitä toivotte Palasokerista erityisesti löytävänne, mitä ette ehdottomasti enää halua nähdä, minkä käytettävyyteen haluatte erityisesti panostettavan jne. Ja pienempiäkin detaljeja kaivataan tässä vaiheessa.

Sitten; lähettäkää layout-ehdotuksia. Jos photoshop vinkuu kynsissäsi ja pienemmätkin grafiikkanikaleet valmistuvat rennosti nauraen niin liity joukkoon. Vanhat raamit voi unohtaa, eli uusille ideoille on tilaa myös asioiden esittämisen osalta.

Ei mulla muuta tule tässä juuri mieleen, lisädetaljeja tässä yhteisölähtöisestä kehitysparadigmasta lähipäivinä.

+/- saldo : 0 |

  Jimi kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noin yleisesti toivoisin hieman yksinkertaisempaa ulkonäköä ja rakennetta. Nykyinen, liian monista portaaleista tuttu, whole lotta crap on the screen -layout ei ole koskaan miellyttänyt. Fontit luettavan kokoisiksi.

  Lisää myöhemmin...

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yksinkertaista on tulossa. Leiskaa kaivataan edelleen.

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, leiskan voi siis kyhätä photoshopilla tms. eli ei tarvitse valmista css+html huttua keksiä jos niin syntyy helpommin.

  EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jonkunlainen "site index" jolla löytäisi vanha jutut? Siloin ei etusivulla tartte olla linkkiä joka osastoon. Koko sivun lista sitten avaisi kaikki linkit levyarvosteluun sun muuhun. Blogeissa on jotain kummaa siinä että se ei näytä listaa kaikista, kun taas OMA BLOGISI nappi näyttää mulle pitkän listan.

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  V4:n valmistuu Europen Rock The Night kokoelmalevyn tahtiin joten olisi korkea aika sokrukäyttäjien aktvoitua ja kertoa mitä haluavat ennenkuin ryssimme koko paketin.

  Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Turhat tilipehöörit pois, mahollisimman kevyt, selkee ja helppokäyttönen, ei kovin räikeen värinen, mutta ei liian alastonkaan.

  JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itte jäin kaipaamaan niitä nyt soi levyjä. Välillä niistä sai inspiraation soittaa jotain, mitä ei ollut aikoihin kuunnellut. Nyt ne pitää katsoa linkin takaa, eikä jaksa napsutella sen takia. Samoin levyn syöttö kävi helposti.

  Jos vaikka vois omasta profiilista säätää mitä näkyy?


  J

  Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ne on siirtyny oikeeseen laitaan ;)

  JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, näkyy ne näköjään etusivulla, mutta foorumeja selatessa ei. Ja foorumilla sitä tulee oltua enemmän kuin etusivulla. Etusivulle klikkaan aika harvoin. Mutta mikä lienee muitten käyttäjien tapa?


  J

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Erikoispalstoilla julkaistut kirjoitukset alkavat lähipäivinä integroitumaan artikkeleiksi, koska ovat aina olleet vähän irrallaan muusta sisällöstä ja tulevaan Sokru V4:een niille ei ole ainakaan toistaiseksi löytymässä tällaista erikoisasemaa.

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lisää integrointia, se on niin kivaa. Foorumialueilla olisi suunnitelmissa tehdä yksinkertaistamista, eli eri foorumialueiksi jaoteltuja kokonaisuuksia pyritään yhdistämään geneerisempien otsakkeiden alle. Tähän prosessiin toivoisin kommentteja, eli mihin kohtaan toivoisitte rajan vedettävän, laitetaanko kaikki musiikkikeskustelu esim. Musiikkikeskustelu-otsakkeen alle vai pidetäänkö nykyinen jaottelu vai tehdäänkö joku välimuoto? Tuo siis esimerkkinä, tämä yksinkertaistaminen koskee siis kaikkia alueita, ml. kaikki pikkusilppualueetkin.

  On tietysti helppo olla hiljaa nyt ja itkeä sitten kun muutokset on tehty, mutta nyt toivomuksia olisi helpompi toteuttaa ilman ylimääräisiä murinoita.

  JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No mun mielestä progen voi hyvin pitää erillään metallista ja bluesista. Toisaalta taas folk ja jazz voisi olla progen kanssa samassa kategoriassa. Ja joku kokeellinen musiikkikin menisi siihen samaan.

  Mutta joo, nykyinen jako on myös ihan toimiva.


  J

  Aranwe kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun puolesta kaiken musiikin voisi laittaa suunnilleen samaan kastiin, niin vältytään genresodilta. Tietty tuo osa-alue näyttää olevan varsin vilkas, joten tuleekohan liikaa ruuhkaa, jos on vain yksi Musiikki-foorumi? Leffat ja TV nyt ainakin selvästi saman otsikon alle, kun ei siellä kovin vilkasta näytä olevan.

  EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Atrikkelit löytyvät kaikki arkistosta
  http://www.palasokeri.com/modules.php?op=modload&name=All_Stories&file=index


  Tuliko siihen joku muu tällainen "index" sivu aikanaan? Että olisi vähän aiheittain kasattu.

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No vielä kerran. Tämä koko systeemi menee uusiksi, eli tämä palstojen artikkeleiksi siirto on väliaikainen toimenpide, millä pyritään helpottamaan siirtymistä seuraavaan versioon, jossa ei ole riviäkään koodia tästä nykyisestä julkaisusysteemistä. Eli tämänhetkiseen "runkoon" ei tule minkäänlaisia lisäkikkareita, koska on käytössä enää joitakin päiviä tai viikkoja tai mitä tuohon nyt sitten menee, itseasiassa uuden sokrun julkaisu piti tapahtua huomenna, mutta ei taida ehtiä...

  EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huomenna! Perj. 13 päivä!

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikä olisikaan ollut otollisempi päivä, mutta ei taida tosiaan onnistua kun pääkehittäjä on viihtynyt tällä viikolla enempi treenikämpillä kuin koneen ääressä...

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Roolihahmon, siis toi kuva on kyllä suhteellisen hankala asettaa itselleen. Tai sit en vaan osaa. Mutta paria kaveria oon neuvonut, mutta siellä ovat vielä ilman kuvaa...

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No voi herran pieksut. Ei tän pitänyt tähän etusivulle tulla...

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, päivitetään sen verran tämän hankkeen statusta että yleisestä laiskuudesta ja ehkä kiireestäkin johtuen v4 rojekti ei ole oikein edennyt puoliväliä pidemmälle, mutta ei kuopata vielä koko ideaa, ehkäpä web 3.0 aaltoa ennakoiden julkaisemme jotain uutta vuonna 2012.

  Ehkä jo aiemmin jos testimigraatiot modernimmille alustoille onnistuvat yli odotusten. Hah. Uuden leiskan voisi kyllä laittaa vaikka syksyn kunniaksi, ehdotuksia otetaan vastaan (css+html leiska käy hyvin, kolme palstaa ois kiva).

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saako sokrun etusivulta ostaa mainostilaa? :wink:

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saa, kunhan ei maksa rahalla. ;) Eli mainoksia on vältelty tähän asti lähinnä laiskuudesta tehdä tästä minkäänlaista bisnestä ja vältellään kai jatkossakin kaikkea mikä aiheuttaisi minkäänlaista byrokratiaa...

  Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oisin halunnut oman kuvani tuohon etusivulle.

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Singlemalt leka postiin ja kuva emailina niin eiköhän tuo järjesty. Tai no, laita se kuva eka, jos on tarpeeksi huumoriarvoa niin voit itse juoda lekan.

  Markkutapio kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jake, miltäs näyttää (ks. pikauutiset)... onko sokrulaisten salasanoja karannut julkisuuteen ja vääriin käsiin?

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pikaisesti tarkastettuna ei, en nyt koko käyttäjälistaa jaksanu käydä läpi. Jos oikein tuota heidän listaa tulkitsin niin ilmeisesti tunnuksia on ongittu parin eri foorumisoftan reikien kautta ja tällä kertaa phpbb ei tainut kuulua näihin softiin.

  Edit: näemmä phpbb-foorumienkin salasanoja oli listattu, sql injectionia käyttäen on todennäköisesti pelkillä http-kutsuilla saatu haettua kannasta käyttäjätauluja, joissa salasanat md5 hasheina, noilla hasheilla ei vielä tee mitään, md5 hashista kun on lähes mahdoton laskea alkuperäinen password. Tämä sokrun phpbb-foorumi on melkoinen sekasikiö integroituessaan postnuke CMS:ään, joten joku 3lit3hax0rin käyttämä valmisscripti ei välttämättä toimikaan tätä vastaan.

  MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo avatarin laittaminen on kyllä kaameen hankalaa, mutta ei se haittaa... Tämmöisen vienon pyynnön esittäisin, että voisiko etusivulta ja foorumilta keskustelufoorumin vastauksia klikatessa päästä suoraan viimeisimpään vastaukseen.

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Etusivulla klikkaa sitä nuolta keskusteluketjun otsikon edessä niin toiveesi toteutuu. Ja foorumilla on viimeisimmässä sarakkeessa tieto viimeisimmästä viestistä, senkin perässä on nuoli, klikkaappa sitä.

  MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos tiedosta, Jake. MagnusK:lle voisi lähettää jonkin pienimuotoisen stipendin. Yritystä hällä.

  Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aprillipäivästä huolimatta tai siitä johtuen vähän tilannetiedotusta Palasokerin uutta tulemista koskien; ajanpuutteen takia tuo V4 ei nähnyt suunnitellusti päivänvaloa juuri tänään vaikka se olisikin ollut mitä otollisin julkaisupäivä, mutta saitti alkaa olemaan siinä kuosissa että sitä pääsee lähitulevaisuudessa kokeilemaan jos ei sitten siirrytä suoraan tuotantoon.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  mutta saitti alkaa olemaan siinä kuosissa että sitä pääsee lähitulevaisuudessa kokeilemaan jos ei sitten siirrytä suoraan tuotantoon.


  Kovat jätkät testaa tuotannossa! :D

  Yeti kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Bill Gates on myös huomannut tuon "suoraan asiakkaalla testaamisen" edut, ainakin Vistan suhteen. Suoraa ja rehellistä palautetta on netti pullollaan. Ei mikään muu "käyttis" voi sammua kesken elokuvan katselun ja aloittaa n. 10 min kestävät päivitykset. Mutta kiva kuulla, että Palasokeri alkaa olemaan pikkuhiljaa valmis markkinoille. Jotain sellaista internetistä on puuttunutkin. Progeen liittyvä keskustelufoorumi, missä voisi jutella muistakin aiheista.