Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Levykauppoja Potsdamissa & Berliinissä?

JarkkoH kirjoitti noin 18 vuotta sitten (17 kommenttia)
Maaliskuussa ois tarkoitus lähteä käymään Potsdamissa joka on kait ihan Berliinin vieressä. Jos seminaarikiireiden jälkeen ehtii, niin levyjäkin on tarkoitus ostaa. Eli kaivataan vinkkejä Potsdamin ja Berliinin levykaupoista. Proge/Kraut vinyyli/cd. Osaisko joku auttaa?

J

+/- saldo : 0 |

  jjylli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  keikkamatkalla berliinin ja finsterwaldin välillä pysähdyimme potsdamissa, jossa paikallinen dooberman- merkkinen koira pyrki puremaan palan pohkeestani. vähä huti meni onneksi mutta verkkarin lahkeeseen jäi siistit reiät. levykauppaan en valitettavasti kerennyt.

  endbrax kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olis tarkoitus käydä kevätretkellä Berliinissä. Onko kellään vinkkejä kulttuuririentoihin ja äänitekauppoihin?

  Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sama vika. Ensi viikko ollaan filmitähtien parissa, Berliinin filmifestarien aikana ikävästi tai sopivasti. Tietooni olen kerännyt muutaman osoitteen, jotka voin tässä jakaa vaikken itsekään -vielä-ole paikalla käynyt. Siis : Space Hell, elektronista Zossener Strasse 33, Kreutzberg. Platten Pedro Tegeler Weg 102 Charlottenburg. Ja sitten iso pankki Dussmann Friedrichstrasse 90 Berlin Mitte. Täällä ainakin aion käydä, vaikka emäntä varmaan järjestää ohjelmaa päivien täydeltä... Jos ehdin/onnistun - mitä hieman epäilen - löytämään jotain erityisen progahtavaa, saatan jopa päivittää niistä tietoja tänne.

  endbrax kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos näistä! Pitää tosiaan retken jälkeen kertoa mitä ja missä, ja miten kävi.

  retrou kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Iso nettikauppa http://www.recordsale.de/
  pitää majaansa Berliinissä, Rosa Luxemburg Str.30,.


  Dawnroad kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osoitteesta päätellen tuolta löytyy Karatin koko tuotanto?

  retrou kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä näyttäis olevan Karatia.
  "Warenbestand von ca. 260.000 Artikeln"
  En tiedä voiko fyysisessä kaupassa pläräillä levyjä.
  "Alle records which you find online, can be listened to or picked up at Leila M.
  Just choose 'pick up & pay cash' and you will receive an email as soon as they are ready at the shop to be picked up (after they have been delivered from your storage house.)"

  endbrax kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eli kyseessä taitaa olla vain noutopiste. Mun retkeen on vielä useampi viikko, joten eiköhän tässä lukujärjestys kehkeydy siihen mennessä.

  retrou kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saksan postimaksut on kyllä niin edullisia, että kannattanee tosiaan keskittyä kivijalkakauppoihin.

  Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dussmann oli pieni pettymys. Tämä "Kultur Kaufhaus" on kirjojen ja äänitteiden ostopiste ja olihan pääoven vieressä heti kohtalainen vinyyliosio , n. 30 neliöö; 180 g levyjä oli tarjolla hintaan 23-28 ?. Enimmäkseen tuttua ja turvallista, siis myyntivolyymin kannalta. Dylania, Drakea Genesistä rokkiksen puolella, Davistä ja muita tunnettuja jazareita.
  CD-tarjonnan kävin läpi kahden testiartistin voimin. Gentle GIantilta löytyi vain neljä tuotetta : kokoelma Edge of Twilight, eka, Three Friends/Octopus- kaksi yhdessä versiona ja The Power and The Glory, joista vain viimeksi mainittu kuului uusimpaan remasteroituun sarjaan.
  Rabih Abou-Khalilia oli tarjolla jo paremmin : kymmenen eri CD:tä uusimmat korostetusti esillä, tosin miehen uran alkupään merkittävät Between Dusk and Dawn, Bukra, Nafas ja Blue Camel puuttuivat. Roots & Sprouts ja Al-Jadida olivat hyllyssä. Songs for Sad Women jopa kahtena kappaleena!? Sokrulaisten ei ehkä kannata tuhlata aikaansa täällä.
  Lauantaisin ja sunnuntaisin on Museuminselia vastapäätä kirpputori Am Kuppfergrabenilla, jossa myytiin monenlaista vinyyli- ja CD-tuotetta. Täältä saattaa keräilijä löytää paremmin jotain mielenkiintoista.
  Muita musiikkikohteita en kerennyt yhdessä viikossa pongaamaan.

  endbrax kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos kirpparivinkistä. Vanhaa vinyyliä onkin etupäässä kiikarissa.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitti tuosta recordsale.de vinkistä. Olen nyt joitain hyväkuntoisia vinyylejä ostanut sieltä. Tosin olis pitänyt olla tarkkana: siellä voidaan näköjään myydä levyjä ilman kansia. No ei ollut kallis oppiraha...

  JarkkoH kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itte kävin about 9 sitten, vähän tän topicin aloituksen jälkeen, Silverspeed recordsissa Potsdamissa. Näytti googlen mukaan olevan vieläkin pystyssä. Paljon oli vinyyliä silloin tarjolla ja cd-hyllyäkin oli.

  J

  EDIT: jaa, piti ihan kaivella vanhoja ja tsekata vielä tarkemmin. Silloin firman nimi oli Mountainbird records. Sama osoite ja samat levyhyllyt kuvien mukaan vieläkin. Liekö sitten samaa tavaraa hyllyssä, sitä en lähde arvailemaan.

  endbrax kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luin jostain blogista ja matkaoppaasta, että Saksassa suositaan käteistä ja ettei luottokortti edes kävisi maksuvälineenä kaikissa liikkeissä ja kuppiloissa. Pitääkö edelleen paikkaansa vai onko vanhentunutta tietoa?

  Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paikoitellen näin on edelleen, vaikka tilanne lienee koko ajan paranemassa. Tunnetuissa museoissa, hotelleissa, ostoskeskuksissa ja nähtävyyksissä Mastercardilla tms pärjää hyvin, mutta sitten moni pikkupaikka toimii vain käteisellä. TV-tornissa oli käteislippumyynnissä melkoinen jono, vaan luottokorttiautomaatilla pääsi suoraan hoitamaan rahaliikennettä. Molempi parempi.

  endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jawohl! Tässä pari kokemusta.
  Pari mukavaa käytetyn vinyylin kauppaa löytyi. The Recordstore Berlin, Invalidenstrasse 148.

  Mauerparkissa on sunnuntaisin iso kirppari, jossa on paljon vinyylin myyjiä. Laatukamaa hintatietoisin hinnoin, mutta myös parin euron laareja. Muutenkin kirppari kannattaa kokea.
  Kuten Jammo ylempänä jo kertoi, Dussmannilta löytyy uutta cd:tä. Jazzia, perusrockia ja maailmanmusaa kohtalaisesti.

  endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Otetaas nosto aiheesta, kun aion palata tänä keväänä tonne. Onko kellään tässä välissä tullut uusia kokemuksia ja vinkkejä?

  Edit. Törmäsin Berlin Funhouse Recordsiin, joka oli pelkästään vinyyliä myyvä liike. Aikaa ei ollut kovin kauaa plärätä, mutta vaikutti hyvältä.