Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Presidentinvaaliäänestys

Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten (35 kommenttia)

Palasokeri on kätevä

* leivontaan (3)
* kahvin kanssa (13)
* totaaliportaali (14)
* ei missään (8)
* ei kiinnosta (4)
* tsippa (1)


prepropatriaspresidentoprogressivo: o:k ??

no katotaan miten käy täälä. toivottavasti sauli li pponen pelästyy tällaista musaa. Katso myös keskustelu http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum&file=viewtopic&t=2875. joo

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ai, ai että alkaa tuo Sauli risomaan puheineen "Suomalaisesta työstä" ! :evil:

    Jokainen voi päivittäin lukea lehdistä työpaikkojen siirtämisestä "halvemman työvoiman" maihin. Nämä Kokoomuksen äänenkannattajat, yritysmaailman ihmiset eivät todellakaan ajattele "Suomalaisen työväen" etua ellei se "etu" ole jotenkin tulevaisuudessa palautettavissa ulkomailta siellä tehdyn "työn" kautta "Suomalaiselle työväelle".
    Kyllä minä ainakin luen nämä termit niin että se raha mikä yritysmaailmaa hyödyttää työn teettämisessä ulkomailla palaa vain ja AINOASTAAN osakkeenomistajien taskuun.
    Jos olen väärässä, toivon jonkun viisamman osaavan kertoa mikä ajattelussani menee pieleen, siis ihan oikeasti! Minä haluan oppia uusia asioita. 8)

    Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole tuota Niinistön kampanjaa niin antaumuksella seurannut että voisin sanoa että onko tuo työstä puhuminen edennyt lähellekään seuraavaa aihetta, mutta epäilisin että ainakin jossain vaiheessa on ollut yritys herättää keskustelua siitä, minkälaista työtä Suomessa kannattaa ylipäätään tehdä. Suomalainen teollisuus ja työpaikat sen ympärille ovat rakentuneet varsin raskaan perusteollisuuden varaan ja mikrotason erikoistumista tieteen, tutkimuksen ja tuotekehityksen tekemiseen on mielestäni ylenkatsottu kun on latva humisten marssittu maailmalla paperirullien varassa. Tuota perusteollisuutta on helppo perustaa nyt kehittyviin maihin ja jos rakennemuutosta olisi yhtään osattu ennakoida (ehkä onkin jollain tasolla), olisi Suomessakin ollut syytä kannustaa yrittämiseen ja erikoisosaamisen kehittämiseen jo vuosikymmeniä sitten, näin meillä olisi nyt mahdollisuus harjoittaa enemmän osaamisen ja palveluiden myyntiä niin koti- kuin ulkomailla eikä tarvitsisi itkeä kun jossain naurettavan pienten elinkustannusten maassa joku tekee perushyödykkeitä murto-osalla suomalaisesta hintatasosta.

    Kirjoittaja on kasvanut "aikuiseksi" tehtaan varjossa.

    Sami kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Margaret Thatcher :

    "There is no such thing as Society. There are individual men and women, and there are families."

    :D

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Margaret Thatcher :

    "There is no such thing as Society. There are individual men and women, and there are families."

    :D


    Oikein! Rehellinen oikeistolainen kertoo ajavansa omaa, perheensä tai yrityksensä etua.
    Yleinen etu on kaukana näistä tavoitteista.
    Vasemmistolainen ajaa oman etunsa lisäksi myös yleisiä parannuksia, jotka tosin joskus johtavat huonoihin tuloksiin.
    Mutta, muistellaan vaikka 8-tuntista työpäivää tai naisten äänioikeutta. Ei meillä näitä etuja olisi ilman aatteellista työtä.

    PeeHoo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jammo on kahdessa viimeisessä viestissään ilmaissut tismalleen sen minkä minäkin olisin halunnut sanoa. Ei lisättävää!

    juuffo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Jos olen väärässä, toivon jonkun viisamman osaavan kertoa mikä ajattelussani menee pieleen, siis ihan oikeasti! Minä haluan oppia uusia asioita. 8)

    Viisaamman vastausta odotellessa totean näiden asijoiden avautuneen minulle juuri kuvaamallasi tavalla.

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Oikein! Rehellinen oikeistolainen kertoo ajavansa omaa, perheensä tai yrityksensä etua.
    Yleinen etu on kaukana näistä tavoitteista.
    Vasemmistolainen ajaa oman etunsa lisäksi myös yleisiä parannuksia, jotka tosin joskus johtavat huonoihin tuloksiin.
    Mutta, muistellaan vaikka 8-tuntista työpäivää tai naisten äänioikeutta. Ei meillä näitä etuja olisi ilman aatteellista työtä.


    No johan on paksua tekstiä. Tehdäänkin niin, että ei kannusteta yrittäjiä ja sijoittajia niin kohta voidaan olla töissä ainoastaan valtiolla tai kunnalla tahi valtion omistamassa yrityksessä!

    Yksityissektori on työllistäjä, jota emme voi halveksua. On aika yksisilmäistä jakaa työläiset ja yrittäjät ("porvarit") eri kasteihin ja väittää näiden ryhmien olevan jotenkin toisiaan vastaan. Useimmissa PK-yrityksissä yrittäjä tekee pisintä päivää ja tietenkin kantaa vastuun kaikesta. Sosiaalidemokraattien näkemys on, että pitää saada sama palkka ja edut mutta ilman vastuuta. Jos firma menee nurin, se on porvarin ongelma. Jos kerran porvarilla ja yrittäjällä on niin hienoa että siitä pitää jatkuvasti olla kateellinen, niin alkakaa itsekin yrittäjäksi ja ottakaa työntekijöitä töihin ja "ajakaa yhteisiä parannuksia". Ai niin, sittenhän te olette "porvareita", joilla onkin erilainen aatemaailma...

    Vasurien argumentit näissä vaaliessa ovat oleet kautta linjan suoraan neuvostokaudelta. Vasemmisto heittelee kaikenlaisia tuulesta temmattuja väitteitä, jota sitten moni ääliö vielä menee ja uskoo. Lehtien yleisönosastot ja tekstaripalstat ovat surkuhupaisaa luettavaa. Vai että Sauli vie työpaikat Kiinaan. No, mitäs Tarjan kaudella on käynyt? Tulisi edistää suomalaisen työn tekemistä ja sitä edistetään helpottamalla työllistämistä, eli vähentämällä työllistämiskuluja ja joustamalla työehdoissa. Demarit taas mielummin lisäisivät sanktioita. Ottaisitko itse yrittänä lisää kallista porukkaa duuniin, kun tietäisit, että niistä ei pääse suhdanteiden vaihdellessa mitenkään eroon? Toisaalta, olen samaa mieltä, että monissa hommissa pätkätöiden teettäminen on silkkaa kiusantekoa. Suhdanneherkillä aloilla se vaan yksinkertaisesti on pakko. Muuten käy niin, että hyvinä aikoina ei uskalleta ottaa tarpeeksi porukkaa töihin ja vastaavasti hiljaisina aikoina menee firmoja silti nurin, koska on otettu töihin liikaa.

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yksityissektori on työllistäjä, jota emme voi halveksua. On aika yksisilmäistä jakaa työläiset ja yrittäjät ("porvarit") eri kasteihin ja väittää näiden ryhmien olevan jotenkin toisiaan vastaan.


    Työnantajan ja työntekijän intressit ovat niin pitkään ristiriidassa keskenään kun raha ilmiönä on olemassa. Tuskinpa irtisanomiset niin hirveästi veljeyden tunnetta kehittää. Työntekijä haluaa isompaa palkkaa ja pysyvän työn, työnantaja firmalle enemmän voittoa ja vakaan aseman markkinoilla.
    Molempia osapuolia lienee mahdoton tyydyttää, vaikka joku Sarasvuon kaltainen minäsuhdekonsultti palkattaisiinkin aivopesemään duunarit omaksumaan potkut "minuutta kehittävänä haasteena".
    Sauli ei ole hirveästi sanonut mitään konkreettista tästä "suomalaisen työn säilyttämisestä". "Työllistämiskulujen vähentäminen" on usein vain kauniimpi sana halpatyölle ja palkanalennuksille. Ei ole olemassa mitään absoluuttista mekanismia jonka kautta palkkakulut ja "kilpailukyky" pidettäisiin sopivalla tasolla; se on aina kompromissi ja poliittisen väännön tulos.
    Mutta anyway, presidentti tuskin pystyy arvovallallaan markkinoiden kelkan suuntaan vaikuttamaan.

    Halusin vaan sanoa että vastakkainasettelut ovat merkki demokratiasta, väitteet vastakkainasettelujen ajan ohi menemisestä Pohjois-Koreasta.

    PeeHoo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [Vasurien argumentit näissä vaaliessa ovat oleet kautta linjan suoraan neuvostokaudelta. Vasemmisto heittelee kaikenlaisia tuulesta temmattuja väitteitä, jota sitten moni ääliö vielä menee ja uskoo..


    Mitä!? Eikö vastakkainasettelun aika olekkaan vielä päättynyt?

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole erityisen sosiaalidemokraattinen, mutta silti voin rehellisesti sanoa että Saulin kampanjassa on paljon aihetta myötähäpeään. Tietty vastakkainasettelu on ja pysyy, koska se on rakenteellinen asia. Ei se mihinkään muutu mainostoimistosta ostetuilla korulauseilla. Niinistö on ihminen, jolle kaikki on myytävissä ja ostettavissa, myös poliittinen linja. Näyttää siltä, että kykypuolueelta on kyvyt loppu, kun vaaliohjelmissa Saulin takana kurkkii TV-juontajia ja esteratsastajia.

    Pistäkää pää pensaaseen ja uskokaa, että kyllä raha omistaan huolta pitää. :lol:

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sauli Niinistö pelaa shakkia! :D
    Niin minäkin! 8)
    Siinäpä oiva peruste Niinistön äänestämiselle. :wink:

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Työllistämiskulujen vähentäminen" on usein vain kauniimpi sana halpatyölle ja palkanalennuksille. [/quote]

    Itse tarkoitin kyllä näitä palkan päälle tulevia maksuja. Se mitä työntekijän palkkakuitissa lukee viivan alla ei ole ole sama summa, mitä työnantaja maksaa työntekijästä. Tämä on ihan kotimainen juttu.

    [quote][Vasurien argumentit näissä vaaliessa ovat oleet kautta linjan suoraan neuvostokaudelta. Vasemmisto heittelee kaikenlaisia tuulesta temmattuja väitteitä, jota sitten moni ääliö vielä menee ja uskoo..


    Mitä!? Eikö vastakkainasettelun aika olekkaan vielä päättynyt?


    "Sauli vie työpaikat Kiinaan (Tarjahan sen on estänyt?), Sauli vie Suomen Natoon (Tarjan kanta on avoin, eli villi kortti...), "Sauli on huono, Tarja on hyvä", "Sauli on paha, Tarja on hyvä": subjektiivisia ja abstrakteja argumentteja on tullut suhteessa paljon enemmän vasemmalta kuin oikealta.

    Kymen sanomissa joku kirjoitti, että leskimies ei sovi presidentiksi, pitäisi olla naimisissa. Jaahas, Kekkonen oli suurimman osan ajasta leskimies ja Tarjahan meni naimisiin vasta astuttuaan virkaan...

    Eilen Ilkka Suominen mainitsi uutisissa, että hänestä on käsittämätöntä, miten SAK on niin vahvasti Tarjan takana, eli ottanut poliittisen kannan. Jos työnantajien ammattijärjestö ottaisi mitään kantaa, olisi heti kauhea haloo.

    Ja mainitaan tähän nyt vielä tuo Lipponen...

    PeeHoo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näyttää siltä, että kykypuolueelta on kyvyt loppu, kun vaaliohjelmissa Saulin takana kurkkii TV-juontajia ja esteratsastajia.



    ..ja yks nimeltämainitsematon satutiivola, jonka syyttävä kysymys "Oletko sinä sosialisti?" oli kuin suoraan Ameriikoista pimeimmältä 50 -luvulta.

    PeeHoo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Ja mainitaan tähän nyt vielä tuo Lipponen...


    Tyhmimmät kommentit puolin ja toisin ovat tulleet muilta kuin ehdokkailta itseltään. Toi Lipposen heitto oli hölmö, karhunpalvelus kerrassaan.

    Enkä minä ainakaan Moosesta kovin "vasurina" pidä vaikka puolueeseen kuuluukin. :wink:

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tyhmimmät kommentit puolin ja toisin ovat tulleet muilta kuin ehdokkailta itseltään.[/quote]

    Samaa mieltä.

    [quote]Toi Lipposen heitto oli hölmö, karhunpalvelus kerrassaan.


    Niinpä, vaikka oli kai tarkoitettu tueksi Tarjalle.

    Haiku kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ai, ai että alkaa tuo Sauli risomaan puheineen "Suomalaisesta työstä" ! :evil:

    Jokainen voi päivittäin lukea lehdistä työpaikkojen siirtämisestä "halvemman työvoiman" maihin. Nämä Kokoomuksen äänenkannattajat, yritysmaailman ihmiset eivät todellakaan ajattele "Suomalaisen työväen" etua ellei se "etu" ole jotenkin tulevaisuudessa palautettavissa ulkomailta siellä tehdyn "työn" kautta "Suomalaiselle työväelle".


    Tuskinpa työpaikkojen siirtämisestä voi kuitenkaan "porvareita" syyttää. Tietyille teollisuuden aloille se voi globaalin kilpailun oloissa olla elinehto.

    Mitä tulee Niinistön työasiaan, olen hänen kanssaan jossain määrin samoilla linjoilla. Suomalaiseen vientiin täytyy löytää lisää innovaatioita - todellisia avauksia, ei ainoastaan tekniikkaan liittyviä, niitä kyllä tehdään muuallakin.

    Mutta mitä taas tulee Niinistön keinoihin - joihin kuuluu mm. työelämän joustot - hän tuskin on tehnyt kovin syväluotaavaa analyysia niiden tarpeellisuudesta. Tässä suhteessa hänen puheensa vastaa oikeistolaista ideologiaa. Eihän siinä sinällään mitään, mutta ideologian pohjalta toimiminen ei ole järin "innovatiivista". Enkä syytä asiasta ainoastaan Niinistöä ja oikeistoa, vasemmisto toimii samalla tavalla sokeasti mm. vastustaessaan tiukasti palveluiden ulkoistamista.

    Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on taannut sekä suhteellisen laajan hyvinvoinnin että perustan kansainväliselle kilpailukyvylle. Tästä yhdistelmästä tulisi kaikin keinoin pyrkiä pitämään kiinni. Tulisiko esimerkiksi EU:n tasolla sopia minimityönehdoista? Sääntelyn purkaminen ja "yksilöllistyminen" kun eivät johda kaikkien hyvinvointiin, kuten porvarillinen ideologia väittää, vaan sekä vaurauden että kurjuuden lisääntymiseen.

    Naton suhdetta Suomen turvallisuuten on myös käsitelty melko pintapuolisesti. Kansainvälisten konfliktien tutkijat pitävät laajamittaista ja perinteistä sotaa nyt ja tulevaisuudessa hyvin epätodennäköisenä. Riski tietenkin aina on, mutta luultavasti Suomen turvallisuustilanne heikkenee pikemminkin Natoon liittymisen myötä: Suomesta tulisi esimerkiksi nykyistä potentiaalisempi terrorismin kohdemaa.

    huu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt näyttää ennusteet kyllä juurikin niin pahalta että suomeen en perusta minkään näköistä toimentuloa mistä maksan veroja.

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mitä valitat? Emme saaneet Suomelle "Työväen" presidenttiä, vaan entinen tuttu työväen presidentti jatkaa.
    Niinistön vaalikampanjan "idea" saattoi jopa viedä muutaman äänen mieheltä. Ja sitten oli tämä Nokian nokkamiehen tapaus...
    Horjuvia äänestäjiä ei ökyrikkaan huijausyritys ainakaan ole Niinistölle tuonut.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt näyttää ennusteet kyllä juurikin niin pahalta että suomeen en perusta minkään näköistä toimentuloa mistä maksan veroja.

    No pahus. Mulla oli aikoinaan green card jenkkeihin. Sun olisi pitänyt saada se, niin olisit voinut muuttaa sinne, missä kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet tehdä mitä tahansa.

    Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pettyneellä äänestäjällä kai on oikeus valittamiseen. Jos lähes puolet äänioikeutetuista on sitä mieltä että istuva presidentti olisi syytä vaihtaa, ei siinä ole valitulla presidentillä tai kannattajilla syytä suhtautua ylimielisesti toisen presidentin kannattajien mielipiteisiin. Vai kuuluuko omahyväinen ylenkatsonta demariuteen myös vaalien jälkeen.

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pettyneellä äänestäjällä kai on oikeus valittamiseen. Jos lähes puolet äänioikeutetuista on sitä mieltä että istuva presidentti olisi syytä vaihtaa, ei siinä ole valitulla presidentillä tai kannattajilla syytä suhtautua ylimielisesti toisen presidentin kannattajien mielipiteisiin. Vai kuuluuko omahyväinen ylenkatsonta demariuteen myös vaalien jälkeen.


    Olen vain selkeästi tuonut oman kantani esille koskien Niinistön vaaliteemaa "Työväen " presidentistä. Ei siinä ole ylenkatsontaa, vaan pikemminkin tiukkaa kritiikkiä valittua strategiaa kohtaan!
    Ei Halonen edes ollut minun oma ehdokkaani. Olen vain luvannut edesmenneelle isälleni etten KOSKAAN äänestä Kokoomuksen ehdokasta. Demaritaustaa löytyy sen verran että isäni isä oli perustamassa Espoon Sosiaalidemokraattista puoluetta.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pettyneellä äänestäjällä kai on oikeus valittamiseen. Jos lähes puolet äänioikeutetuista on sitä mieltä että istuva presidentti olisi syytä vaihtaa, ei siinä ole valitulla presidentillä tai kannattajilla syytä suhtautua ylimielisesti toisen presidentin kannattajien mielipiteisiin. Vai kuuluuko omahyväinen ylenkatsonta demariuteen myös vaalien jälkeen.


    Jaa-a, kysy demareilta. Fasistina äänestän mielluumin täysin kehittynyttä punapaisetta kuin epämääräistä tulehduspesäkettä, josta ei tiedä mihin se leviää.

    Haiku kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Vasurien argumentit näissä vaaliessa ovat oleet kautta linjan suoraan neuvostokaudelta. Vasemmisto heittelee kaikenlaisia tuulesta temmattuja väitteitä, jota sitten moni ääliö vielä menee ja uskoo. Lehtien yleisönosastot ja tekstaripalstat ovat surkuhupaisaa luettavaa. Vai että Sauli vie työpaikat Kiinaan. No, mitäs Tarjan kaudella on käynyt? Tulisi edistää suomalaisen työn tekemistä ja sitä edistetään helpottamalla työllistämistä, eli vähentämällä työllistämiskuluja ja joustamalla työehdoissa. Demarit taas mielummin lisäisivät sanktioita.


    Voisitko hieman tarkemmin eritellä näitä "tuulesta temmattuja" väitteitä? Niinistön tai oikeiston kritisoiminen työpaikkojen siirtymisestä on tietenkin hieman yksinkertaista, mutta totuus on, että Niinistö kannattaa mahdollisimman vähän säänneltyä markkinataloutta. Hänen ajattelunsa sokeus talousliberalismin huonoihin puoliin kiteytyy jossain tv-tentissä heittämäänsä kommentiin "Mikä sitten on sitä huonoa globalisaatiota?" Tässä suhteessa hän on aivan yhtä "epärehellinen" kuin vasemmisto, joka usein näkee talouden globalisaation olevan pirun aivoituksia.

    Jotain kieroa on viestisi loppuosassa, joka ilmeisen hyvin kuvaa Niinistön työväen presidenttiyttä. Ajetaan työväestön asiaa polkemalla sen etuja! Mainitsemasi keinot tuskin merkittävästi ratkaisevat työttömyyden ongelmaa, mutta takuuvarmasti heikentävät työntekijöiden ja vahvistavat työnantajien asemaa. Työttömyydessä on pitkälti kyse myös siitä, että työtä ei yksinkertaisesti ole teknologisoitumisen ja työn tehostumisen myötä yhtä paljon kuin aikaisemmin. Toki uutta työtä voidaan ja ehdottomasti pitääkin luoda, mutta se ei vaadi työntekijöiden oikeuksien karsimista.

    Toisaalta, eipä tuo niin mustavalkoinen asia ole. Suhdanneherkillä aloilla työehtojen joustot voisivat hyvinkin olla paikallaan. Mutta tämä tuskin olisi riittänyt työväen presidentille...

    Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No olipahan kiva yllätys palata sivistyneestä ulkomaasta (Kanada) tänne puna-Suomeen... Kuusi vuotta kovennettua... :shock:

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Jotain kieroa on viestisi loppuosassa, joka ilmeisen hyvin kuvaa Niinistön työväen presidenttiyttä. Ajetaan työväestön asiaa polkemalla sen etuja! Mainitsemasi keinot tuskin merkittävästi ratkaisevat työttömyyden ongelmaa, mutta takuuvarmasti heikentävät työntekijöiden ja vahvistavat työnantajien asemaa.


    Mulla on tässä nyt kiire töihin, mutta jospa joku avulias voisi kaivaa jostakin sen laskelman, mitkä ovat työntekijän kulut työnantajalle palkan käteen jäävän osan lisäksi. Moni työntekijähän ajattelee, että hänen kulunsa on vain tuo palkka. Jos tuota kokonaiskulun ja käteenjäävän eroa saataisiin vähän pienennäksi, olisi sillä ehdottomasti työllistävä vaikutus ja se helpottaisi sekä työntekijöitä (lisää työpaikkoja) että työnantajia (pienemmät työllistämiskulut). Ei sen tarvitse automaattisesti olla pois työntekijöiltä, ja "työntekijän aseman heikentämistä" niinkuin monet haluavat sen heti ymmärtää. Tällä hetkellä työn teettäminen on vaan niin kallista Suomessa, että työpaikat karkaavat muihin maihin. Siitä pitävät nyt soliaalidemokraatit huolta jatkossakin, kiitos vain äänestäjille.

    "Veroja ei lasketa, se laskee verokertymää." Mitenkäs kävi autoveron kanssa? Laskettiin ja jengi alkoi uusia autokantaa, kertymä nousi...

    Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Monikin yritys ajattelee, että työllistäisi mielummin niin paljon porukkaa kuin tarvitsee, sen sijaan, että on varaa työllistää vain niin paljon kuin on pakko. Eivät kaikki firmat tee huimaa tulosta, moni firma pyörii lähes omillaan tai kamppailee elämästään. Kyllä siinä yrittäjä miettii kuluja aika tarkkaan. Media luo helposti sellaisen kuvan yritysmaailmasta, että omistajat saavat jotenkin automaattisesti aina paljon rahaa. Todellisuus on paljon karumpi.

    Haiku kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Mulla on tässä nyt kiire töihin, mutta jospa joku avulias voisi kaivaa jostakin sen laskelman, mitkä ovat työntekijän kulut työnantajalle palkan käteen jäävän osan lisäksi. Moni työntekijähän ajattelee, että hänen kulunsa on vain tuo palkka. Jos tuota kokonaiskulun ja käteenjäävän eroa saataisiin vähän pienennäksi, olisi sillä ehdottomasti työllistävä vaikutus ja se helpottaisi sekä työntekijöitä (lisää työpaikkoja) että työnantajia (pienemmät työllistämiskulut). Ei sen tarvitse automaattisesti olla pois työntekijöiltä, ja "työntekijän aseman heikentämistä" niinkuin monet haluavat sen heti ymmärtää. Tällä hetkellä työn teettäminen on vaan niin kallista Suomessa, että työpaikat karkaavat muihin maihin. Siitä pitävät nyt soliaalidemokraatit huolta jatkossakin, kiitos vain äänestäjille.

    "Veroja ei lasketa, se laskee verokertymää." Mitenkäs kävi autoveron kanssa? Laskettiin ja jengi alkoi uusia autokantaa, kertymä nousi...


    En tähän hätään pikaisella googlauksella löytänyt kulutietoja, mutta ainakin pienyrittäjien kohdalla olen kutakuinkin samoilla linjoilla kuin sinä. Heidän asemansa on tosiaan jo periaatteessa aika nurinkurinen: paska tuotto ja suuri vastuu ja huoli. Myös sairauspäivärahan epääminen pk-yrittäjiltä on käsittämätöntä.
    Eri asia sitten on, kuinka paljon ja kuinka laajalti työntekijäkuluja voidaan karsia; aina löytyy maita joissa kutakuinkin tasokas työvoima maksaa länsimaisittain hyvin vähän.

    Mitä taas tulee veronalennusten ja verokertymän suhteeseen, niin ainakaan Suomessahan veronkevennykset eivät ole maksaneet vielä itseään takaisin. Faktaa ei ole antaa, mutta vahva mutu-tuntuma on, että mitä alhaisempi verotus maassa on, sitä pienempi on julkinen sektori (tai julkiset palvelut; ovat ne sitten ulkoistettuja tai eivät.)

    juuffo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hienoa muuten huomata: jo ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen jokainen ehdokas oli tehnyt kannattajineen hienon vaalityön. Ja itse asiassa, tarkemmin tarkasteltuna jokainen sai todeta voittaneensa. Tällä toisella kieroksella ihan samoin. Kaikki voittivat ! :)

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hienoa muuten huomata: jo ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen jokainen ehdokas oli tehnyt kannattajineen hienon vaalityön. Ja itse asiassa, tarkemmin tarkasteltuna jokainen sai todeta voittaneensa. Tällä toisella kieroksella ihan samoin. Kaikki voittivat ! :)


    Oivallisesti nähty, Juuffo!
    Positiivinen ajattelu parantaa maailmaa!

    Haiku kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tällainen löytyi: http://taloudenrakenteet.vatt.fi/fin/index.cfm?page=kaaviot.cfm&id=91&menu=5


    Korkeiden työvoimakustannusten maissa Ruotsissa ja Tanskassa työttömyys oli tuona ajanjaksona kutakuinkin samalla tasolla kuin Isossa-Britanniassa. Viime vuoden elokuussa Ruotsin työttömyysaste oli 6,7 %, Ison-Britannian 4,7. Tanskan työttömyysaste oli 2005 helmikuussa 5%.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hah.
    http://www.indystar.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060129/NEWS06/601290427/1012/NEWS06


    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Magneettikuvauksella (MRI) voidaan jo nyt lukea ihmisten ajatuksia yleisellä tasolla, mutta tilanne kehittyy koko ajan kun ajatuksia kyetään mallittamaan pienempiin ja pienempiin yksiköihin. Iso veli ei kohta enää usko puheitamme, vaan väärin ajattelevat tullaan seulomaan tieteellisesti :shock:
    Ja pahimmat vallanpitäjiä uhkaavat yksilöt "parannetaan" saman tien :(

    Tämä ei ole painajaisunta, vaan tulevaisuuden visio.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Milloin porvarit voidaan todeta sikiöseulonnassa?

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Milloin porvarit voidaan todeta sikiöseulonnassa?


    Nyt kysyt liian vaikeita... :(
    Perinnöllisyyden ja ympäristön absoluuttista osuutta ihmisen mielipiteisiin ei olla vielä saatu läheskään hanskattua. Nopeammin varmaan kyetään lukemaan väärät ajatukset kuin ennustamaan sikiön poliittinen taipuvaisuus, luulisin, tästä en uskalla lyödä vetoa.

    EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin, ja saattaa olla vasta keski-iän tauti.