Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Slim Harpo

Greeny kirjoitti noin 17 vuotta sitten (3 kommenttia)
Meillä harvinaisen vähän tunnettu blues -artisti on tämä Slim Harpo (tunnettu myös Harmonica Slim:inä).
Ukko on kuitenkin ollut merkittävänä esikuvana monille 60 -luvun blues boomin valkoisille artisteille. Muunmuassa Rollarien varhaistuotannon "I'm A King Bee" on Slimin pala ja Mick Jagger onkin todennut kohteliaasti:
"...What's the point in listening to us doing I'm a King Bee when you can hear Slim Harpo do it?"
--Mick Jagger, 1968
Konstailematonta, suoraviivaista Chicago -tyylistä bluesinveivausta. Suosittelen vaikkapa "The Best Of ..." kokoelmaa.
Niin ja onhan Peter Greenkin versioinut äijän "Shake Your Hips".

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Love Sculpturen "Shake Your Hips" -tulkinta on rautanen.

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Slim Harpo on kova! Mulla on sellainen Excello-lafkan vinyyli kuin "Baby Scratch My Back", joka sisältää timanttista tavaraa. "I'm A King Bee" on toki klassikko.

  Chicago -tyylistä Harpon blues ei kyllä ole, mies on kotoisin syvästä etelästä, Louisianasta. Tyylisuunta on siis Louisiana blues/Swamp blues, tietysti snobistista luokittelua tällainen, mutta ero agressiivisempaan Chicago-bluesiin on aivan selvästi kuultavissa.

  Harpolta löytyy myös mahtava Live-taltiointi vuodelta 1961, nimeltään "Sting It Then!", äänenlaatu on tyydyttävä/hyvä, ja noin vanhaa live-bluesia on taltioitu todella vähän. Erittäin suositeltava äänite kiinnostuneille:
  Greeny kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Chicago bluesia - no joo ei, Harpon musiikkihan itse asiassa on varsin monipuolista: bluessahtavaa, popahtavaa (Te-Ni-Nee-Ni-Nu), kantrahtavaa (Raining In My Heart). Varmaan juuri tästä syystä mies ei ole puristien luvatussa maassamme noussut aivan arvostetuinpien bluesartistien joukkoon.
  Ukko tosiaan on kotoisin Baton Rougen läheltä Lousianasta ja eikä monien muiden bluesartistien tapaan muuttanut kotiseudultaan mihinkään elämänsä aikana. Muutoinkin sanotaan tämän James Mooren olleen kovin hyvätapainen hemmo bluesmieheksi - ei ryypännyt keikkoja pystyyn koskaan ja vaimo kulki mukana keikkamatkoilla...
  Kiitos vinkistä didja, panin Sting It Thenin heti tilaukseen.