Oudoin kirja?
Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (85 kommenttia)
Tuli tuosta tylsin kirja -threadista mieleen. Jostain alelaarista sattui hyppysiin kirja Ruudun takaa (Markku Turunen), josta kai voisi ytimekkäästi sanoa että puoliväliin asti kirja on ihan perusproosaa ja sitten kirjailija on ilmeisesti alkanut popsimaan sieniä, kirjan loppu keulii niin pahasti yli ettei edes kohtuullisella mielikuvituksella pysty keksimään että mitä vittua siinä lopulta tapahtui.
Outoa tuossa on siis lähinnä tuo aivan käsittämätön teemanmuutos kesken kirjan ja enempi perustelematta. Suosittelen. :)
Edit : oikea kirja ihmettelyn kohteeksi...
Outoa tuossa on siis lähinnä tuo aivan käsittämätön teemanmuutos kesken kirjan ja enempi perustelematta. Suosittelen. :)
Edit : oikea kirja ihmettelyn kohteeksi...
+/- saldo : 0 | Tweet
Laitas tuo arvostelu tänne :wink:
http://www.kirja-arvostelut.com/
Haa, kirja ei muuten ollutkaan tuo, meni kirjat sekaisin. Pitääkin katsoa kotona että mikä se kirjan nimi oikeasti oli...
James Joycen Odysseus on sekin melko omituinen.. kirjan saatuani olen kerran yrittänyt lukea sitä,mutta putosin kärryiltä noin kymmenen sivun jälkeen. Täytynee yrittää uudestaan,kunhan toivun viime kerrasta :shock:
Boris Vian: Päivien kuohu
Kirja se on tämäkin..
LIHAKAUPPIAITTEN LAULUVIHKO, sis. mm: Lihamiesten renkutus, Viisu lihan ihanuudesta ja Tilannekatsaus lihamarkkinoilla -laulut.
Tämäkin voisi olla hyödyllinen:
Erland: Autonohjaajan käsikirja. Helppotajuinen esitys autosta ja sen toimintatavasta, Karisto 1924
Näkövammaisen keittokirja: Siinä ei ollut pistekirjoitusta, vaan ruokaohjeet oli kirjoitettu hemmetin isolla fontilla.
Alastalon salissa on todella hämmentävä, mutta myös hauska ja mukansatempaava, joskin raskas. Ensimmäisen niteen luin, toisen aloitin mutta ei millään jaksanut.
Koitas, retrou, saman kirjailijan opusta Gulliverin matka fantominian mantereelle.
..toisaalta en näe tässä kirjassa mitään outoa.. palataan asiaan seuraavan lottokierroksen jälkeen..
UNIEN SELITYKSIÄ NUMEROINA ERIKOISESTI LOTTO-VEIKKAUSTA VARTEN. LISÄNÄ HOROSKOOPPIONNENNUMEROT, painos: 1., 1971
No kas. Meikätaas löysi hyllystään Mysteenin opukset
S.W.L: Ajatuksensiirron oppikurssi TELEPATIA, 2.osa sarjasta "Sielun voima"
"Tarkoitukseni on tehdä näistä oppitunneista mahdollisimman täydellinen ajatuksenluvun kurssi..."
ja sitten tämä
Jupiterin Kuun Humanoidi: Elämää Maailmankaikkeudessa, suomalainen kontakti 1970-72
...automaattisen kirjoituksen avulla...
Jupiterin Kuun Humanoidi: Elämää Maailmankaikkeudessa, suomalainen kontakti 1970-72
...automaattisen kirjoituksen avulla...
Tiedät kennelle tarjota, jos tulee myyntiolo, saat reilusti yli listahinnan (ulosmyyntihinta).
Doc, tiedätkö tämän?; Vietti Nykänen: Suomen Uusi Asema.
Tää on kuulemma paikallisen kansallissosialistin joskus 40-luvun alkupuolella julkaisema opus kansallissosialistisesta Suomesta.....
Ikinä kuulutkaan, ei löydy tuolla tekijänimellä edes Fennicasta..
... kerron lisää, kun saan tämän joskus käsiini. Veljeni oli ostanut kait Tampereen yo-kijaston poistoista. Kuvauksestaan päätellen häijyä kamaa. Tuli mieleen, että etunimi voi olla myös Veitti...?
Yliopistot siirtää vapaakappalekokoelmiaan digitaaliseen muotoon, ja jo aiemminkin tilanahtauden takia kaksoiskappaleita on poistettu; Meikäkin osti Jyväskylästä joskus v.1900 vihkoina ilmestyneen ruåtsalaisen painoksen Pjotr Kropotkinin muistelmista.... Joo ja
siitä Siionin Viisaiden Protokollasta (okso po svenska).
Lienee tuo:
Tekijä(t): Nykänen, Vietti
Teoksen nimi: Suomen uusi tie / Vietti Nykänen
Julkaisija: Helsinki : Kustannustoimisto Rivi , 1942
Ulkoasu: [2], 87 s.
Aineisto: kirja
Kokoelma: KANSALLISKOKOELMA (käyttö vain lukusalissa)
Ihan duunin puolesta kiinnosti hakea tuo. Käytän Fennicaa työkseni.
Alaston Lounas oli aika sävähdyttävä lukukokemus. Tosin välillä tippui kärryiltä - vähän useamminkin oikeastaan.
Hallgrímur Helgasonin 101 Reykjavik on aika outo. Tarina nyt sinällään ei ole kovin erikoinen (oikeastaan mitään juonta ei ole), mutta kerronta melko sekavaa. Koko ajan piti skarpata tapahtuuko nyt jotain oikeasti, vai onko kyse päähenkilön ajatuksista. Sekin oli outoa, että päähenkilö onnistui herättämään vihan tunteita, yleensähän päähenkilöön samaistuu tai ainakin sympatiat on sen puolella. Hyvä kirja kuitenkin.
Erlend Loen Doppler on myös melko järjetön, tosin myös ärsyttävä.
Erlend Loen Doppler on myös melko järjetön, tosin myös ärsyttävä.
Tää on mahtava kirja. Parasta vähään aikaan. Eihän se edes ole mitenkään järjetön. Normaalia Loea.
Syntisen tunnustus. Homon sanelun mukaan kirjoittanut opetuslapsi. Sanomia henkimaailmasta, Painovuosi: 1975
- Tämän nimen voi sitten ymmärtää vaikka väärin. Vinkki: mikä "ihminen" on latinaksi.
Wretlind E. W. Miehen siitinelo - Säännöllisessä ja kivulloisessa tilassa, WSOY, 1893.
Yks hulvaton juttu on kanssa nuo SKP:n vuosikirjat, mulla on niitä jostain 50-luvun alusta pari....
Einari Lankisen "Rakkauden iloa ja tuskaa" (Naantali: Kansallis-Mytologinen Yhdistys, 1983) lupaa takakannessa "syventyä jokaista ihmistä koskeviin elämässä esiintyviin tärkeisiin kysymyksiin".
Ote sivulta 168: "(...) tehtävänäänhän on myös salakuvaamalla varastamiensa käsikirjoitusten jakaminen Lounais-Suomen ja Turun kirjailijoille, jotka myös käyttävät niitä kirjoissaan. Ainakin muutamat heistä. Ja tämä turkulainen radiosakkihan toimittaa myös salakuvaamansa kirjoitukset edelleen Helsinkiin, sinne rikollisjärjestön päämajaan, Pasilassa (...)"
Mulla on melkein kaikki Kansallis-Mytologisen yhdistyksen julkaisut, mutta ei sentään Einari Lankisen teoksia!!
Jaahas.. kuka myy mulle: Peter Siitoin: Musta magia 1. Maksan K3-kuntoluokkaisesta 50 euroa. Syö miestä, kun hyllyssä on loistoteokset Musta Magia 2, Mustan magian salaisuudet, Paholaisen katekismus, kaikki Siitoimen julkaisemat Mustat raamatut (4 kpl) mutta ei Musta magia ykköstä!!! Perkele - kirjassa on sentään kuvattu kuolleen henkiinherättämis-rituaali. Sitä voisi kokeilla jokin la-aamu itseensä.
Matthijs van Boxsel: Tyhmyyden Ensyklopedia. Outoudesta en ole niin varma, mutta mielenkiintoinen aihe. Morosofia rules! Ajoittain sietämättömän vaikeaselkoista "muinaisten aikojen" kulttuuri/mytologia/filosofia/uskonto pohdintoineen, toisinaan taas ratkiriemukasta käytännön arjen esimerkkeineen. Kokeilkaa!
Tosta Einari Lankisen tuotannosta olikin juttua Laskuvarjourheilua-zinen toisessa numerossa aikoinaan.
No meikäläinen tässä viikonloppuna lueskeli tuota Vietti Nykäsen opusta, ja sanonpa, että erittäin mielenkiintoinen kirja on. Ja erittäin ajankohtainen. Vähän samalla tavalla kuin Marxin jutut: Analyysi yhteiskunnan toiminnasta TÄHÄN ASTI toimii, mutta osasto MITÄ ON TEHTÄVÄ onkin sitten eri juttu... Mutta ei ole mikään ihme, jos Nykäsen esittämiä toimintamalleja ilmaantuisi nyky- & tulevaisuudenkin todellisuuteen... Johan meillä tuollainen uusi työväenpuoluekin taannoin ilmoittautui, meinaan (Kansallinen) Kokoomus....
Ja yksi juttu vielä: Nykäsen opus todistaa edelleen myös sen, että ääriliikkeet lähestyvät toisiaan, ympyrä sulkeutuu: Proletariaatin diktatuuri & kansallissosialismi.
ääriliikkeet lähestyvät toisiaan, ympyrä sulkeutuu: Proletariaatin diktatuuri & kansallissosialismi.
No tuota tuota.. osa suomalaisesta 30-luvun kansallissosialismista oli melko bolsevikki-henkistä, esim. Uotin veljesten sukulaisen salolaisen Ensio Uotin teos Kansan työ jne. Monilta oli jäänyt Rosenberg ja Taisteluni-kirja lukematta perusteellisesti, osalta varmaan puuttui kykykin. Sen sijaan suosittelen tutustumaan Vatasen kirjoihin ja artikkeleihin Hakkapeliitassa, jossa tämä murjoo bolsevikkien materialismia ja moraalista degeneraatiota. Samoin varatuomari Jussi Leinon Kansallissosialismi edustaa kunnon korkeakulttuuri-versiota aatteesta. Sellaista Wagner-vetoista kansallissosialismia, josta on proletariaatin diktatuuri kaukana.
Mitä tulee tuohon kansalliseen kokoomukseen, niin kannattaa tsekata mitä Hitler kirjoitti porvareista ja "hei hurraa -isänmaallisuudesta" Taisteluni-kirjassa. Jopa Stalin ihaili Hitlerin porvari-vihaa.
Kyllä tuo kaikki löytyy myös Nykäseltä, ja siinähän se vitsi piileekin; Kun ei ollut vihollisen opit kovin tarkkaan himassa, ei tajuttu, että omat opithan on aika lähellä sitä samaa...
Hmm.. en ole tuohon Nykäsen opuksen törmännyt, vaikka olenkin koittanut paikata monen vuosikymmenen kulttuurista amnesiaa ostamalla melkein kaiken alaan liittyvän lukuunottamatta puoleohjelmia, joista pyydetään käsittämättömiä hintoja. On noihin kirjoihinkin mennyt pari taulutelkkarin hintaa.. hupinsa kullakin, mutta hulluilla varsinkin.
Noista eroista ja yhtäläisyyksistä. Olen ymmärtänyt, että kansallissosialismin rotupolitiikkaan liittyi jotain ongelmia. Kannattaa muistaa, että Stalinilla ei ollut rotupolitiikkaa, mutta kansallispolitiikka kylläkin, joka oli vähintään yhtä tuhoisa kuin natsien rotupolitiikka. Sitten on eroja yksilön arvostuksen suhteen. Stalinin sanavarastoon ei tainut yksilö edes kuulua. Hitlerillä sen sijaan yksilön arvo on arvaamaton yksilönä, mutta osana kansakuntaa lähellä nollaa. Tässä on sellainen juttu ja probleema, että Heidegger taisi kirjoittaa sitä kokonaisen tutkielman, joten en taida sitä enenpää repostella. Karkeasti ilmaistuna, Hitler sanoi, että koittakaa pitää selkä suorana ja tehkää kuten sanon, Stalin sanoin että olkaa miten tykkäätte, teette kuitenkin mitä sanon.
Myy se Nykänen tänne. Saat montakymmentä euroa. Toisaalta jos se on kirjaston poisto, se vähentää keräilyarvoa.
Seuraavaksi lukuun taitaa mennä "Stalinin psyyke". Langerin Hitler, mies ja myytti tuli luettua eilen. Jos joku on lukenut kirjan, niin tiedoksi että sen Hitlerin psykopatologiaa koskevat tiedot perustuvat paljolti teokseen Hitler Speaks, joka on väärennös.
Ai niin sitten vielä yksi pikantti eroavaisuus tai yhtäläisyys - makuasia tämäkin. Sodan alussa Himmler sanoi, että siviiliväestön tuhoaminen on ei-germaanista ja kuuluu lähinnä bolsevikkien politiikkaan. Myöhemmin tähän tuli muutos, mutta saksalaiset sentään käyttivät - kuten Himmler asian ilmaisi - "huomaavaista" metodia eli kaasuttamista, vastakohtana bolsevikkien barbaariselle tavalle tapaa ihmiset työn kanssa.
Toi opus on mulla vain lainassa.
Eiks kaikki oo vaan lainaa?
Niinpä.
Seuraava outo kirja on Kristian Swaljungin Ajettuna Kuin Villieläin, muistelmia Siperiasta, toinen painos, WSOY 1928
Mielenkiintoinen opus. Henkimaailman hommia paikoitellen. Outoa menoa. Bolsuja mollataan & kusetetaan.
Henkimaailman hommia? Joo.. sain vihdoin käsiini uudenveroisen Pekka Peter Siitoimen Musta Magia osa I -kirjan vuodelta -72. Viimeksi kun noita on huutokaupattu hinta oli jotain 89 euroa.. Enpä maksanut ihan noin paljon. Nyt on kasassa melkein kaikki Siitoimen tekeleet, vaikeasti löydettävistä ja kalleista puuttuu enää Salaiset valheet, joka on siis suomennos siitä Lutherin antisemitistisestä traktaatista, en muista alkuperäisä nimeä..
Samoin muna oli pystyssä kun Siionin viisaiden pöytäkirjojen suomennosten kokoelma tuli täydelliseksi nimikkeillä Kansojen ruoska (-32) ja Totuus paljastuu (-20). Perusteksti on mielenkiinnoton, mutta kääntäjän huomautukset ja esipuheet on yleensä rautaa.
Johannes R.: Ihmissuvun jalostaminen. 1920 - pitäisi olla ajankohtainen vieläkin, mutta ei näytä olevan.. harmittaa kun ruotsalainen Rotu ja perinnöllisyys (taisi olla -44?) vietiin nokan edestä; nykyisin ruotsissa harvemmin julkaistaan kirjoja, joissa käsitellään erikseen juutalaisuutta rotuprobleemana. Tuo ei ollut mikään natsipropaganda-kirja, vaan yleistä kansanvalistusta.
Mark "skullhead" Parland: SS. Parlandin kirjailijasuvun mustan lampaan suurteos urheista SS-sankareista. Erään huutokauppasivun kuvauksessa todettiin, että kirja ei sovi heikkohermoisille. Mikä siinä sitten on niin kamalaa? Noh, ehkä se Markin ihannoiva sävy, jolla hän raportoi Einsatzgruppenin ja muiden yksiköiden edesottamuksista; kuten tunnettua idässä rodullisesti epäkelpo siviiliväestö uudelleensijoitettiin joukkohautoihin. Kirjat jäivät painoon lunastamatta, lieneekö SUPO:lla asian kanssa tekemistä vai oliko Mark unohtanut pillerihumalassa elävänsä raha- ja vaihtotaloudessa. Joka tapauksessa muutamia kappaleita on pääsyt trokarien levitykseen, ja hinnassa on kolme numeroa pilkun edessä. Ostin itselleni yhden syntymäpäivälahjaksi. Syntymäpäivänä on hyvä muistella kaiken kuolevaisuutta.
Mullapa on "Ajettuna kuin villieläin" ja. Löytyi oikein kokonaisedullisena jos muistan niin Ervastin antikvaarista. Mutta mistä löytyy zine "Laskuvarjourheilusta"? Pahasti kumma on myös yhden tyypin muistelmat nimeltään "Juopa". Voin vaikka vannoa että se on tässä huoneessa ja ollut toista vuotta. Heti tavatessa tiedotan miehen, tai, entisen miehen, tai, osa-aikaisen miehen koko nimen.
Onko Doc'ille (tai muillekkaan) tuttuja Esko Jalkasen kirjat? Itsellä tuli luettua näistä yliaistillisista jutuista, mutta en päässyt kaverista perille... oliko aiheet todella itsekoettuja , vai käyttikö hän itselleen tärkeiden asioiden ajamiseen ns. yliaisti-ilmiötä?
Tarkoitat, että Jalkanen olisi ollut huolestunut metsien tilasta ja sen takia ruvennut puhumaan yliaistillisista havainnoista, joista saattoi päätellä että metsää pännii? Enpä usko, koska Jalkasen jutut eivät koskeneet pelkästään pusikkoja, vaan hän seurusteli myös muiden planeettojen asukkaiden kanssa, ja näki paljon vaivaa erillaisten mörköjen paimentamiseen, joilla ei ollut paljonkaan tekemistä metsänhoidon kanssa.
Löytyi "Juopa", isoin punaisin kirjaimin kälppeän niteen selässä. Tekijäksi on merkitty Kim Kansas, kustantajaksi AnsaProductions ja painopaikka 1971, Karkkila. Kannen mukaan "juopa" EROTTAA MIEHEN naisesta, HYVÄN pahasta, NÄKYVÄN näkymättömästä, ELÄVÄT kuolleista. Sisältää tasokkaita sivun kokoisia valokuvia. On tavannut filmitähtiä ja kiertänyt muutakin kuin mailmaa. Sivuja löytyy 174. Mutta vielä Kristian Swanljungista. Jota en edes väitä lukeneeni, ainoastaan lunastin, niin vuotta myöhemmin (1929) on julkaistu kirja "Manifestin jäljillä Venäjällä, Afganistanissa ja Siperiassa", joka löytyy täänkin kylän ja kansan pääkirjastosta. Sieltä jostain syystä sitä osin luin ja lainasin heti kun marines lähestyi Kandaharta. Oi niitä aikoja, mutta kertokaapa miten tuon olennon tarina päättyi: Hattelmalaan vai häpeään vai kurjuuteen?
Swaljung päätyi Nuijamaan hautausmaahan. Nuijamaa on nykyisin Lappeenrannan kaupungin puistokaupunginosa (=maaseutua), se, mistä toiseksi pisin rekkajono jatkuu Venäjän puolelle... Tuo äijän toinen opushan pitää etsiä luettavaksi!
Laskuvarjourheilua oli lahtelainen kulttuurilehti, niitä punkaikojen peruja 90-luvulta, ajalta, ennenkuin kaikki siirtyi nettiin. Ilmestyi 5 numeroa. Mulla näkyy olevan kasa n:o vitosta, siinä on juttua Laibachista & Keith Moonista, ainakin...
Kerrankin otsikko pitää paikkansa. Luette todellakin hämäriä kirjoja. Ihan twilight zone hommaa. Se on hyvä että sekopäitä riittää vielä sosiaalidemokraattisessakin maailmassa.
Jos mennään hieman normaalinpaan suuntaan ja proosaan, niin Gaetan Soucyn Tulitikkutyttö on aika himmeä kirja. Suosittelen. Ei mitään Odysseus-tyyliä, vaan aika helppolukuinen ja lyhyt. Tarina itsessään vain on aika sekopäinen.
Kauppojen hälyttimetkin alkoivat huutamaan, kun menin kirja repussa sisään, vaikka oli ihan oma, ei kirjaston.
Joyce Carol Oates: What I Lived For
Tajunnanvirtatasolla etenevä tarina on aito, raaka ja syväluotaava.
Oates on nykykirjailijoista se jonka kielenkäyttöä todella ihailen. Teksti soljuu kuin puro.
N/A - SELECTIVE ASSASSINATION AS AN INSTRUMENT OF NATIONAL POLICY
- ei ehkä niinkään outo, vaan mahdollisesti ihan hyödyllinen tutkielma, jos ajattelee Suomen sisäpoliittista tilannetta tulevien 50-100 vuoden kannalta..
Minkävuotinen on tuo "Ennaan" Selective... Viime vuonna ostin alennuksestako liesi semmottii kun "Terminate with Extreme Prejudice" kun on todella punainen, pokkari eikä mitään paitsi journalismia...
Harrastaessani kierrätystä viemällä lehdistön edustajia paperinkeräyskonttiin, pääsinkin yllättäen myös roskisdyykaamaan eli kierrättämään toiseen suuntaan; Joku oli dumpannut sinne vuosikerran 1925 Itä & Länsi, Työväen Kuvalehti-nimistä julkaisua, sekä myös Työväen Teatterilehteä & Elokuva-aittaa samoilta ajoilta... Mehukasta lukemista & Katselemista...
Esther Vilar, 1975: Miehen oikeus kahteen naiseen.
- ostin varmuuden vuoksi, jos tarvitsee joskus perustella kantoja..
Sitten täytyy mainita taas tämä: Aleksei T. Vasilijev: Ohrana ja Tsheka, Venäjän viimeisen poliisiministerin muistelmia. (Arvi A Karisto Oy, Hämeenlinna. Painovuotta en tiedä, lienee 1920-luvulta)
Tän jätkän siis bolsut potki maanpakoon lokakuun vallankumouksen seurauksena. Loistava opus, tahattoman huumorin alaluokasta tahattomat totuudet; Äijä kertoo tarinan "Miten meidät systeemi oli hyvä & tarkoitti hyvää & niiden systeemi paha jne" ja siinä sivussa ilmenee se warsinainen totuus; MIKÄÄN EI MUUTTUNUT. Lukija kun jättää nimet & vuosiluvut pois, teos on yleispätevä esitys siitä, miten vallankumous etenee & syö lopuksi lapsensa... Jopa Vasilijeville itselleen, tsaarin poliisiministerille bolsut tarjosivat samoja hommia jatkossakin...! Eipä ruvennut... Muita mukavia aiheita esmes. urkinta & terrorismi Venäjällä 1800-luvun loppupuolella & 1900-luvun alkupuolella... Radzinskin opuksessa Rasputinista on samoja juttuja... Aivan hulvaton opus. Kantsii ehdottomasti tsekata!
Eric Von Däniken - Vieraita avaruudesta on kipein kirja, mitä vähään aikaan tullu luettua. Kanessa tekstit: Olivatko "jumalamme" astronautteja? Jalostivatko he ihmisrodun? Tuhottiinko Sodoma ja Gomorra ydinräjäytyksellä? Että semmosta..
Vähän kova hintapyyntö, mutta kait tuo maksaisi itsensä nopeasti takaisin:
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=47643593
^Toi linkki ei toimi.. yritän myöhemmin uudestaan.
P.D. Ouspenskyn Sirpaleita tuntemattomasta opetuksesta menossa, 200 sivua lukenut, mutta taitaa olla liian vaikeeta tekstiä. taitaa tauko tulla..
Sain pari pvää sit Jean Amsler - Hitler (1963) Diktaattorin muotokuva Welin&Göös 1966. Onko tietoo kirjasta?
Almuneda Grandes - Lulu (1989)
Pauline Reage - O:n tarina (1971)
Noi oli kans aika kipeitä eroottisella osastolla..
Sain pari pvää sit Jean Amsler - Hitler (1963) Diktaattorin muotokuva Welin&Göös 1966. Onko tietoo kirjasta?
On se tossa hyllyssä.. kriittisen historiankirjoituksen kannalta kirja on monelta osin roskaa (mm. Hitlerin taitelija-kauden kuvaus perustuu nuoruudenystävän muistelmiin, jotka on myöhemmin todettu sepitykseksi), ja erityisesti psykologisoivan, tulkitsevan otteen kannalta kirja on höpöä, koska sen Hitlerin psykopatologiaa koskevat kuvaukset perustuvat Langerin psykoanalyyttiseen tutkielmaan, joka on omasta puolestaan ns. perseestä revitty - jos käytetään tälläistä hieman freudilaista ilmaisua. Tästä en ole täysin varma, mutta muistaakseni kirjan Hitlerin ruumista koskevat tiedot perustuivat venäläisiin asiakirjoihin, jotka nekin ovat väärennöksiä. Esim. se tieto, että Hitlerillä oli vain yksi kives perustuu väärän ruumiin tarkasteluun..
Hitler-kirjallisuuden ongelma on se, että kun henkilöstä on kirjoitettu jo valmiiksi miljoona kirjaa, uuden jännittävän sisällön kehittämikseksi täytyy keksiä asioita.
On se tossa hyllyssä.. kriittisen historiankirjoituksen kannalta kirja on monelta osin roskaa (mm. Hitlerin taitelija-kauden kuvaus perustuu nuoruudenystävän muistelmiin, jotka on myöhemmin todettu sepitykseksi)
Joo alkua (30s.) luin. Todella huonoa kerrontaa; hän meni sinne, siellä hän sitä ja sitä. Jotenkin tuntuu, että kirjoittaja on tietävinään vähän liikaa. Ja väitti se siinä, että Hitleri hankki taiteilija vuosina rahaa olemalla poliiseille ilmiantajana? No en ole lukenut kun vasta alkua, mutta jotenkin ei vaan iskenyt yhtään. Pyhässä keihäässä oli paljon mielenkiintoisemmin kerrottu noista opiskeluvuosista..
Katsoin justiin 'Worlds most dangerous drug' -dokumentin. Huh-hu mikä huume, levinnyt aika hälyttävästi. Toisessa dokkarissa ensiavun lääkärit muisteli "vanhoja hyviä aikoja", kun selviämään tuotiin heroiini nistejä. Tossa 'Worlds most dangerous drug' dokkarissa näytettiin käyttäjien kuvia ennen käyttöä ja sit aina n. kk välein kuvia niistä. Aika nopeeta ne vanheni, muumioitu eläviksi kuolleiksi. Ikenet vetäytyi suht nopeeta ja hampaat lähti. Ja tietsti niitä pakollisia psykoosi potilaita. Siinä näytettiin, miten sitä voi kotona keittää laillisista aineista puolessa tunnissa. Suhteellisen tuottavaa puuhaa, toki niitä pannuja räjähtelee silmille. Spun on ihan hyvä leffa aiheesta, Mickey Rourke keittelee metistä... Thaimaassa toi touhu onkin sit mennyt jo ihan överiksi. jotkut työnantajat kustantivat metamfetamiinin, jotta työ luistaa.. Ja sit iltauutisissa on pätkää, kun kaverit psykoosissa ottaa lapsia panttivangeiksi, puukko kaulalle ja sit vaaditaan jotain, yleensä jotain tosi outoo, kun eivät tajua todellisuutta..
P.S. Olisi tullivitanomaisille toivomus... ei grammaakaan Suomeen, kiitos.
Aurinko!!! 8)
IT-teollisuus ja Australian rekkaliikenne ajautuisi vaikeuksiin jos (met)amfetamiinin valmistus lopetettaisiin...
-Pirin voimin mantereen halki käy rekkamiehen tie
Moni pointti puoltaa kirjan ostamista..
- Myyjä on puolituttu, saattaa tingata ohikaupassa
- Mulla oli pentuna laboratorio-leikkisarja, jota täydensin Instrumentariumista ostetuilla oikeilla labravälineillä: tuttua hommaa
- Saan helposti kodeiinipitoisia särkylääkkeitä, joita tietääkseni käytetään mömmön ainesosana
- Tuleva yliopisto-opiskelu vaatiinee lisärahoitusta, ja se tarjoaa samalla valmiin markkinointiympäristön.
Way to go..
Unohdit tärkeimmän:
-Vankilassa pääset sitten kokeilemaan sitä perseseksiä toisten huumekauppiaiden kanssa
Kateellisten panettelua.
Mikähän tämä on: E.T.A. Hoffmann - Kultainen malja - Satu uudelta ajalta (LOKI 2001)
Kirjailia eli 1776-1822. Ostin suomalaisen kirjakaupan alesta, ns. heräte ostos.
Takaisin politiikkaan:
Georg Popoff: Tsheka (Otava 1925) ...tämä on yksi lenkki siinä piiiitkässä ketjussa kirjallisia tuotteita aiheesta "vankileirien saaristo", josta uusimmat osat ("...miten suhtautua kommunistien rikoksiin") voitte lukea viimepäivien HeSarista kommenttien/yleisöosaston sivuilta.... Takakannessa mainostetaan saman kirjailijan opusta Neuvostotähden alla, sekä Ferdinand Ossendowskin teosta Eläimiä, Ihmisiä ja Jumalia. Kyseisten opusten aihepiiri on samakuin tämän käsilläolevan; pitäsköhän panna nekin hakuun...?
Jaakko Leppo: Propaganda ratkaiseva ase (Otava 1939) ...mielenkiintoinen varhainen suomalainen teos aiheesta. Näin vaalien alla erityisen ajankohtainen...
Moni pointti puoltaa kirjan ostamista..
- Myyjä on puolituttu, saattaa tingata ohikaupassa
- Mulla oli pentuna laboratorio-leikkisarja, jota täydensin Instrumentariumista ostetuilla oikeilla labravälineillä: tuttua hommaa
- Saan helposti kodeiinipitoisia särkylääkkeitä, joita tietääkseni käytetään mömmön ainesosana
- Tuleva yliopisto-opiskelu vaatiinee lisärahoitusta, ja se tarjoaa samalla valmiin markkinointiympäristön.
Way to go..
- Myyjä on puolituttu, saattaa tingata ohikaupassa
- Mulla oli pentuna laboratorio-leikkisarja, jota täydensin Instrumentariumista ostetuilla oikeilla labravälineillä: tuttua hommaa
- Saan helposti kodeiinipitoisia särkylääkkeitä, joita tietääkseni käytetään mömmön ainesosana
- Tuleva yliopisto-opiskelu vaatiinee lisärahoitusta, ja se tarjoaa samalla valmiin markkinointiympäristön.
Way to go..
Laita mailia, kun saat tuotannon käyntiin. Pitäis tenttiä suht paljon kevään aikana. Tosin testaa ensin jollain ihmisellä sitä :wink:
Varmaan oudoimmat kirjat on Hra "Peter Siitoin" Musta Magia osa 1. (toista osaa ei valitettavasti ole) ja Työväenluokan Tulevaisuus.
Vaan eipä noi niin outoja ole, ei tullut muutakaan mieleen...
Tai no jos Terence McKennan Food of the Gods, W.S. Burroughsit, Crowleyn Diary of a Drug Fiend... Tuli joskus osteltuu, ku sattu tulee vastaan..
Jos sulla on hyllyssä toi Musta magia ykkönen, niin tiedoksi että minttinä sen käypä hinta on 40-50 euroa. Mulla on molemmat; siinä osassa kaksi on enemmän poliittista höpinää bolsevikkien saatanallisuudesta - mikä on tietenkin vähän skitso juttu.
Jep, maksoinpa siitä noin pari euroa... mutta taidan pitää hyllyssä ihan "status" arvon vuoksi..hah. (Vahinko etten saanut samalla osa 2:ta)..
Jos sulla on hyllyssä toi Musta magia ykkönen, niin tiedoksi että minttinä sen käypä hinta on 40-50 euroa. Mulla on molemmat; siinä osassa kaksi on enemmän poliittista höpinää bolsevikkien saatanallisuudesta - mikä on tietenkin vähän skitso juttu.
Onkos doc sulla toi tai oot varmaan lukassut?
Työväenluokan tulevaisuus (Peter Siitoin), Turun hengentieteellinen seura, 1975
Vaihdappas Himmlerin salaseuraan...?
Almuneda Grandes - Lulu (1989)
Pauline Reage - O:n tarina (1971)
Noi oli kans aika kipeitä eroottisella osastolla..
Löytyy noi hyllystä, samoin kuin hra. Jackin ihmeelinen huone... Lulun ostin kovakantisenta kirpputorilla 3markalla ja kipeehän se on leffakin tehty se on oikeasti aika hyvä elokuva..
Taidan olla hieman pervo.
deSadet puutuu vaan...
Hannu Aarre Lähde: Rysänen
Pilot-kustannus oy 2007.
Tutustukaas. Outoutta löytyy omiksi & naapurin tarpeiksi. Tsekatkaas aluksi vaikka kirjailijan esittely Etelä-Saimaa-lehdessä netistä; paatte nuo nimet hakuun Googleen...
Tämänkertainen outo opus on Valittujen Palojen Suomi - Eurooppa Matkakartasto vuodelta 1977... Mitäs outoa tuossa nyt voisi olla? No paitsi että Euroopan kartasto on tietysti 30 vuodessa muuttunut jonkun verran, löytyy paljon mielenkiintoista myös tekstipuolella. Miten olis esmes otsikon "Automatkailu Ulkomailla"? Tässäosastossa kerrotaan ensin muutamalla rivillä maan tekniset tiedot ja sitten tulee kappale "Rajalla". Tässä näyte tästä kappaleesta Albanian kohdalta: "Yksityisiä automatkailijoita eikä muitakaan yksinään liikkuvia turisteja ei päästetä maahan. Viisumi myönnetään vain ryhmämatkalaisille. Matkailijat liikkuvat yleensä opastetuilla reiteillä. Pitkätukkaisilla ja kokopartaisilla miehillä voi olla vaikeuksia maahanpääsyssä. Raamatun tai ulkomaalaisten lehtien ja muiden julkaisujen tuonti maahan on kielletty."
Hupaisa on tämä luku myös DDR-nimisen, sittemmin kartalta poistuneen ihmemaan kohdalla: "Passin lisäksi viisumi on pakollinen. Viisumeja on kolmenlaisia, joista 2 on kauttakulkuviisumeja ja yksi varsinainen matkailuviisumi. Kauttakulkuviisumin voi saada rajalla, mutta matkailukauden aikana rajamuodollisuuksia nopeuttaa, jos on hankkinut viisumin etukäteen Suomessa. Autoilija tarvitsee kansainvälisen ajokortin, auton rekisteriotteen ja mielellään kansainvälisen lupakirjan, joka sisältää samat tiedot kuin rekisteriote. Maahan ei saa tuoda mm. aseita, panoksia tai räjähdysaineita, militaristisia lastenkirjoja, radiolaitteita, televisioita, nauhureita eikä elektronisia varaosia. Liioin ei saa tuoda muita lääkkeitä, kuin omaan käyttöön tarkoitetut lääkkeet, ei myöskään huumausaineita, postimerkkejä, postimerkkiluetteloita, pornojulkaisuja, julkaisuja joiden sisältö on rauhaa ja maan ideologista kantaa vastaan. Eräitä tuontikiellossa olevia tavaroita saa tuoda hankkimalla tuonnille asianomaisen luvan.
Päivävierailulle Itä-Berliiniin saa luvatta ja tullitta viedä henkilökohtaisia tavaroita 100DM:n edestä. Ajettaessa suoraan DDR:n läpi Lansi-Berliiniin DDR:n tullimääräyksiä ei sovelleta. Mukana saa myös kuljettaa kirjoja ja lehtiä, ellei niitä matkan aikana anneta DDR:n asukkaille."
Et sillei.
Alastalon salissa on kahlattu urheasti lävitse. Suosittelen niille, jotka pitävät meditatiivisesta kirjallisuudesta.
Vaan kuka muistaa Hans Selon Diivan? Hieno kirja. Loistavia ovat outoudessaan myös Samuel Beckettin näytelmät.
Volter Kilpi ja Hans Seloa en oo lukenut kumpaakaan. Kattelin Wikipediasta, niin molempien kohdalla mainittiin tajunnanvirtatekniikka., onnistuuks toi uudemmilta kirjailijoilta? Ilman huumehia.
William Faulkner vilahti kans tuolla wikissä. Mulla on tapana ostaa (Ekotorilta ja kirpputoreilta) Tammen Keltaisen kirjaston kirjoja (kai se jonkinlainen laadun tae on??), jos osuu kohdalle. Faulknerin Villipalmut on hyllyssä? En oo lukenu. Mut noi kotimaiset pitää poistaa, kun tulee kohdalle..
Tarttui egellä Uri Geller: Elämä ja mysteeri joku aika sit mukaan. Sopii varmaan tähän topiciin.
Jatkais tota De Saden Justinea. Huh, suht tylyä tekstiä. Onhan siinä paljon tota Luonto/Paha filosofiaa. Mut tylyin kirja, mitä oon lukenu. Jossain (TV:ssä) sanottiin, että pornografian takiahan tätä luettiin (ja luetaan yhä?). Hmm.. Ei ehkä paras mahdollinen kirja sillä osastolla (en tosin montaa ole lukenut). Enemmän tossa on henkistä väkivaltaa, toki myös sadismia, mutta ei nyt päällimmäisenä. Tyttö ei oikein löydä turvaa mistään..
Min en oo vielä Alastalon Saliin saakka päässyt, mutta Gulliverin matka Fantominian mantereelle-niminen, äijältä kesken jäänyt fantasiaromaani oli kyllä kovaa kamaa koko ajan. Selon Diiva on kyllä hyllyssä, mutta sen lukemisyritykset ovat toistaiseksi tyssänneet muutamaan sivuun...
Nyt olis ajankohtainen toi Bulgakovin opus Saatana saapuu Moskovaan ja sit tietysti Pelevinin Hyönteiselämää....
Saatana saapauu Moskovaan on ollut haussa vuosia. Mulla on joku perversio, että klassikot pitää omistaa. Siks toi on vielä lukematta. Kohtalokkaat munat on hyllyssä. Peleviniä kehutaan joka välissä. Täytyypi ostaa, kun osuu kohdalle.
Selon Diiva on vielä monin tavoin mukaansatempaava ja viehättävä mutta kolkko ja outo on Pilvihipiäinen.
Beckettin romaaneista erikoisin on Millaista on, musta näytelmiäkin parempi. Helpommin palkitsevia ja siis suositeltavia on Malone kuolee ja Molloy. Alun ollessa raskas kannattaa lueskella ensin sieltä täältä. On erityisen palkitsevia.
Aivan ehdoton Ykkönen on Paavo Lipponen, "Järki voittaa - suomalainen identiteetti globalisaation aikakaudella" (2008)! Se on niin ufo, että ylittää haahuiluissa jopa P. Siitoimen hölynpölyt. Jaetulle 2-sijalle jäävät:
Jorma Elovaara, "Sisäavaruuden lapsi" (1973)
Anselm F. Kaste, "Tietäjän testamentti" (1975)
Niin tolkutonta soopaa, että säilytän näitä divarin aarteita kunniapaikalla. Helena P. Blavatskin "Salainen oppi" taitaa olla vieläkin hullumpi, mutten jaksanut sitä koskaan loppuun asti...
Hui-Hai, sä unohdit Niemisen sähköeetteripyörteitä koskevat teokset.
Oudoin teos hyllyssäni on Hellä Timo Suomelan Seksihirviö. Kirjan perusprinsiippinä on todistaa, että nainen on kaiken pahan alku ja juuri, ja jos naiset antaisivat enemmän hellyyttä ja seksiä miehille, ei miehille tapahtuisi ikäviä asioita lainkaan ja maailma olisi parempi paikka elää. Kirjasta löytyvät mm. seuraavat kappaleet:
- Nainen ja naulaisiin ja piikikkäisiin rakennusrojuihin kompastelut
- Nainen ja turha biljardin peluu
- Nainen ja rotkoihin putoilut
Ai, luulin sitä ihan standardifysiikaks!
Hui-Hai, sä unohdit Niemisen sähköeetteripyörteitä koskevat teokset.
Oudoin teos hyllyssäni on Hellä Timo Suomelan Seksihirviö
Oudoin teos hyllyssäni on Hellä Timo Suomelan Seksihirviö
Mulla taitaa olla vielä paljon opittavaa...
Aivan! Hellä Timo myös perehdyttää kirjassaan käsitteisiin "ihopintasively" ja "hellyysparivälitys" :D
Mut Hellä Timolla on missio. Se jubina ei ole outoa vaan hauskaa luettavaa, saati sit kun piäsöö toteuttamaan läheisyysoppia.
Niin... Hellä Timon Sopu-puolue koontui Lepakon pihassa, vanhassa Ladassa. Siellä olisi ollut ihopintasivelyä tarjolla.
palaneita Ladoja.
Tina Nyströmin kokkikirjan selailin läpi, varmaan siinä oli jotain reseptejäkin.
Kirja ei ollut outo, vaan minä..
Jonkun viksumman mielestä tämä ei ehkä ole kovin outo: Kari Aronpuro, Galleria. Ei enää uusi opus, en vain saa tästä kiinni. 'Strukturalistisia proosarunoja tamperelaisista' on jotenkin vaikea ajatus. Proosaruno on Ok, eikä tamperelaisissakaan liene mitään outoa ja strukturalisminkin luulen tajuavani... Olen vaan tylsä tavis?
William S. Burroughs : Hurjat Pojat - Kuolleiden Kirja
-Suositelkaa tiukkapipoisislle homojapelkääville perussuomalaisille (Yetihän on hyvä esimerkki tai sit se vaan on "piilohomo" :D )tai vaan ihan "tava" ihmiselle.
Uusi yritys lukea ko. kirja. Yritin viitisentoista vuotta sitten lukea, mutta jäi alkusivuille...
Toinen kerta toden sanoo?
Heh! Meikä tuli lukeneeksi joskus 15 vuotiaana Alastoman Lounaan. Kyllä se siinä iässä ja siihen aikaan oli aika outo kirja, sano.