Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

epäolennaisuudet paskaduunipuhunnassa

Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten (47 kommenttia)
Ei olisi kovin helppoa olla ihminen sanomassa julkisuudessa jotain. Jos tapahtuu pieni kielellinen lipsahdus niin kaikki kääntyy päälaelleen, varsinkin jos puhujana on nuori ihminen joka haluaa kyseenalaistaa.

Esimerkiksi tämä puhe "paskaduuneista". Mun mielestäni kyseisen nuoren heebon pointti oli ihan hyvä ja ymmärrettävä. Hänhän halusi vain tuoda esiin pätkätyöläisten heikon työsuhdeturvan, paikoittain heikot työolot ja alhaisen palkan. Ja sen että asiat voisivat olla toisinkin.

Sen jälkeen kaiken maailman kontaktilinssi-kokkarinuori-nilkit rupesivat "puolustamaan" siivoojia siitä että "sekin työ on arvokasta", vaikka työn arvokkuudesta ei ollut alun perinkään puhe. Totta hemmetissä siivoojan työ on arvokasta, mutta voisi olla hyvä että tämä näkyisi myös palkkaukseen ja työoloihin liittyvissä järjestelyissä?

En ole koskaan erityisemmin tykännyt näistä prekariaattinuorista, koska heiltä puuttuu suhteellisuudentaju. Silti olen täysin samaa verkoston seuraavan kommentin kanssa:

"Oli suorastaan huvittavaa, miten paskatyökommentin jälkeen juuri ne, jotka jatkuvasti vaativat työehtojen heikentämistä, juoksivat kilvan puolustamaan siivoojien työmoraalia. Läpinäkyvämpää tekopyhyyttä on vaikeaa kuvitella."

Että semmosta.

+/- saldo : 0 |

    Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo ei varmaankaan ollut kielellinen lipsahdus, vaan foorumillinen lipsahdus?

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Se paskaduuni-lausahdus oli samaan aikaan sekä loistava että ikävä.

    Perustelut osaa ihan kuka tahansa keksiä itsekin.

    Sami kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Että semmosta.


    Siis mimmosta ? Osa töistä on pätkätöitä ja kaikesta työstä ei makseta samaa palkkaa. Mikä on ongelma ? Miten valtion pitäisi puuttua yksityisten firmojen toimintaan ?

    Se että jotain rastaapää nappikorvaa ei tämä miellytä ja hän esittää mielipiteensä oikein TV:ssä, ei tule asiaa muuttamaan.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmeellinen asetelma, kun taidehistorian opiskelijat ajavat siivoojien asiaa, sillä aikaa kun oikeat siivoojat tekevät työt - valittamatta.

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmeellinen asetelma, kun taidehistorian opiskelijat ajavat siivoojien asiaa, sillä aikaa kun oikeat siivoojat tekevät työt - valittamatta.[/quote]

    Mun mielestä on epäolennaista se, kuka ketäkin puolustaa. Kun vain tekee sen rehellisesti ja asiallisin argumentein.
    Siivoojien valittamattomuudesta sen verran, että Helsingissä siivoojat haastoivat työnantajansa Engelin oikeuteen työoloihin liittyvistä asioista. Tästä on tehty se leffakin.


    [quote]
    Miten valtion pitäisi puuttua yksityisten firmojen toimintaan ?


    Jos firma rikkoo Suomen lainsäädäntöön kirjattuja pelisääntöjä, niin kai se silloin on Suomen oikeusjärjestelmään kuuluva asia? En ole mitenkään puolustamassa mitään kansalaispalkkajuttuja.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mun mielestä on epäolennaista se, kuka ketäkin puolustaa. Kun vain tekee sen rehellisesti ja asiallisin argumentein. Siivoojien valittamattomuudesta sen verran, että Helsingissä siivoojat haastoivat työnantajansa Engelin oikeuteen työoloihin liittyvistä asioista. Tästä on tehty se leffakin.

    Olikin aikomus kirjoittaa, että siivoojien "epäoikeudenmukainen" kohtelu liittyy juuri noiden isojen firmojen henkilöstäpolitiikkaan, ja seuraavaksi todeta, että jonkin yksittäisen firman touhuilut eivät voi olla mikään peruste kansalaispalkalle yms. Samaiset firmat polkevat tietääkseni myös vartioiden työehtosopimuksia, mutta kuka nyt vartioista jaksaisi välittää..

    Mitä tulee rehellisyyteen, niin en usko, että lapsuksia tapahtuu koskaan vahingossa, ja että kun puhutaan paskaduunista sitä myös sillä tarkoitetaan. Itsellä on sellainen vaikutelma, että p*kaatit ovat ihmisiä, jotka eivät pysty myöntämään, että ovat tehneet ITSEKKÄITÄ ja TYPERIÄ koulutus- ja elämäntapavalintoja, ja he ovat nyt työntämässä vastuuta yhteiskunnalle.

    Pätkätyöllistyminen lienee jonkinlainen ongelma, mutta p*kaatit voisivat jättää asian joidenkin muiden hoidettavaksi, koska p*kaattisuus on enemmän nuorisokulttuurin osa kuin mikään vakavasti otettava liike. Jos poliittista argumenttia ei pysty muotoilemaan kunnolla, sitä ei ole ja on parempi odottaa että joku puhe- ja ajattelykykyinen yrittää uudestaan. Siihen asti p*kaattien puheet ovat yhtä tyhjän kanssa.

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    p*kaatit ovat ihmisiä, jotka eivät pysty myöntämään, että ovat tehneet ITSEKKÄITÄ ja TYPERIÄ koulutus- ja elämäntapavalintoja,

    p*kaattisuus on enemmän nuorisokulttuurin osa kuin mikään vakavasti otettava liike.

    Jos poliittista argumenttia ei pysty muotoilemaan kunnolla, sitä ei ole ja on parempi odottaa että joku puhe- ja ajattelykykyinen yrittää uudestaan.

    Siihen asti p*kaattien puheet ovat yhtä tyhjän kanssa.


    Siinähän niitä epäolennaisuuksia tulikin... ;-)

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sosiaaliturvajärjestelmä on rakennettu entisajan työmarkkinoiden ehdoilla. Keikka-, pätkä- osa-aika ym. töitä tekevien on usein kannattamatonta mennä töihin, koska viikon urakointi veisi koko kuukauden työttömyysturvan. Päivän parin keikkoja ei kannata tehdä kuin korkeintaan pimeänä. Jos joskus on kuukauden töissä, joutuu rangaistuksena kituuttelemaan tekstiviestivipeillä ym. seuraavat 1,5kk kun odottelee Kelan käsittelevän uuden työttömyysraha-hakemuksen.

    Tällaisia asioita nämä prekariaatit ovat yrittäneet tuoda esiin. Ne ovat käsittääkseni niitä oleellisia juttuja.

    Epäoleellista on sitten se, onko jollakulla rastatukka vai ei.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Tällaisia asioita nämä prekariaatit ovat yrittäneet tuoda esiin. Ne ovat käsittääkseni niitä oleellisia juttuja.

    Yrittäneet, muttei ole oikein onnistunut. Politikoinnissa olisi oleellista ymmärtää, miksi menee pieleen. Yritin tuossa yllä selittää, että jos poliittinen argumentti muotoillaan huonosti, se lakkaa olemasta vakavasti otetettava poliittinen argumentti ja kääntyy usein itseään vastaan. Voitko pokkana väittää, että tässä ei ole tapahtunut näin?

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siinähän niitä epäolennaisuuksia tulikin... ;-)

    Onko vaikea tajuta, että yritin tehdä pesäeroa oikean ongelman (pätkätyöt/paskatyöt) ja p*kaatti-nimisen pelleporukan välille. P*kaatit ovat sitä vastaan että joku "hyötyy" heidän "moniosaamisesta" ja "sosiaalisesta verkostosta" ja he ruinaavat kansalaispalkkaa. Luuletko että nämä ovat todella yksinhuoltaja-siivoja-äidin ongelmia/pääasiallisia huolen aiheita?

    Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    mut aika vihamieliseltä vaikuttaa niitä vastaan.

    koska eihän siitä tuu mitää ku tekee kuitenki työtä eikä saa samoja etuisuuksia. se on pointti, millä tavalla se tasa-arvo toteutetaan, on eri asia. yritetään myös tiedottaa, etta ay:kin mukaan vaikkapa. Kyllä nbiitä hyviä puhujia luulis löytyvän

    mutta varmaa noita itsekkäitäki joukkoon kuuluu. miten kansalaispalkka oikein käytännössä toimisi?..

    ite mietin miten voisi ryhtyä yleisneroks (no joo, eipä tarkoita mitään erityistä), mutta että,, no voisinhan perustaa yrityksen: mydään ideoita, myös isompia yhteistyöhankkeita. Eihän siinä itsekseen tietenkään vois olla. Voishan sitä erikoistua johonkin, mennä vaikka johonki firmaan suunnittelijaks, mut. En tiiä onks freelancerilla huonommat vai paremmat palkat. ..

    tarttukaa sitten ite toimee älkääkä valittako. vai eikö p'llä yhtäkkiä ookkaan perusteltua lähtökohtaa.

    kaikki maailmassa on epäolennaista


    Nii ja ei ne paskaduuneja sinänsä ole. Monet siivojat on ihan tyytyväisiä, ihan koulutetutki. vaikka tietenkin epäkohtia on. pikkasen enemmän rahaa esim. Ja onhan sitä kiva muutakin tehdä. Mutta vois tehdä jotain akateemisempaa, ja samalla olla siivoja. kyllä vain.

    jos kaikesta hyväntekemisestä sais "palkkaa". vaikka kaikkihan - eipäs, ei kaikki tee.. Eli otetaan tyhmiltä ja laiskoilta pois. Ei ehkä niiden oma syy tavallaan. Äh, kyllähän sitä rahaa saa vaikka mistä. Oikeasti. On vain kysymys, mihin sitä käytetään. Usein kyse on hienosäädöstä, mutta näyttäisi, että vähän karkeampaakin kättä tarvittaisiin. Vaikka sinänsä kapitalistisen maan rahat kuluvat olennaiseen. Riippuu vähän miltä kannalta. Entä saako tämä maailma olla rikkaampi kuin kehitysmaa? Ei, nämä eivät ole yksinkertaisia asioita. Hoidettais ny eka nää omat asiat.

    Riippuu kulttuurista miten raha käytetään.

    Maapallo kuolee koska...

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko vaikea tajuta, että yritin tehdä pesäeroa oikean ongelman (pätkätyöt/paskatyöt) ja p*kaatti-nimisen pelleporukan välille.[/quote]

    Prekariaatti tarkoittaa pätkätyöläistöä jos et sattunut tietämään...
    http://megafoni.kulma.net/index.php?art=343


    [quote]Yritin tuossa yllä selittää, että jos poliittinen argumentti muotoillaan huonosti, se lakkaa olemasta vakavasti otetettava poliittinen argumentti ja kääntyy usein itseään vastaan.


    Mää olen taas puolestani pyrkinyt kiinnittämään huomiota siihen, että argumentti ei ollut alkuperäisessä yhteydessään mitenkään poikkeuksellisen huonosti muotoiltu.
    Sen sijaan jälkeen päin sitä on varsin tarkoituksenmukaisesti muotoiltu tiettyyn suuntaan lähinnä sellaisten tyyppien argumenteissa, joiden suhtautuminen mihin tahansa yhteiskunnalliseen aktivismiin on ollut yksipuolisen kielteistä.
    Se, miten tämä tarkoitushakuinen Zyskovisti-Sasistien tulkinta (laiskat nuoret eivät nykyisin halua tehdä esim. siivoustöitä) on nykyisin laajemmaltikin laitettu prekaariaktivistien suuhun on sinänsä kokoomusjugendilta tyylikäs taidonnäyte onnistuneesta propagandasta.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Prekariaatti tarkoittaa pätkätyöläistöä jos et sattunut tietämään...

    Satuin tietämään. Mutta se tarkoittaa myös muutakin. Veikkaan että sulta on jäänyt kuulematta eräskin vain pääkaupunkiseudulla kuuluvan radioaseman haastattelu, jossa prekariaattien edustaja (tai ainakin siksi esittäytynyt) kertoi vastustavansa kaikenlaista "hyötymistä" ja ehdotti että kansalaispalkka pitäisi rahoittaa mm. osakeomistajuudesta saatavista voitoista. Jouduin tämän jälkeen selittämään eräälle eläkeläismummolle, että todennäköisesti p*kaatit eivät pääse käsiksi hänen Stockmannin osakkeisiin.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    (laiskat nuoret eivät nykyisin halua tehdä esim. siivoustöitä)

    Olen itse pätkätyöläinen. En ole kokoomukselainen. En ole edes porvari. Aika paljon itsestä riippumattomista syistä teen kuitenkin pääasiassa töitä palkanmaksajaosapuolen kanssa ja tältä pohjalta olen valmis väittämään, että nuoret EIVÄT halua tehdä siivoustöitä. Itse asiassa olin viikko sitten seuraamassa sivusta Hki:n keskustassa järjestettyä siivousalan rekrytilaisuutta. Siellä oli työvoimatoimiston paikalle paimentamana about 20 ns. maahanmuuttajaa puku päällä ja kultaa kaulassa "hakemassa" töitä. Suomalaisia ei ollut yhtään..

    Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    kyllähän se palkkio pitäis työn mukaan. ei edes sen hyödykkeen arvon mukaan. niin. vaikka ne yleensä menee käsi kädessä. tietenkin sijoittamista tarvitaan ja sen sellaista (tiedä sitten missä mitassa. on toi sijoittaminenkin epäennustettavaa), mutta kuitenkin.

    aika, uhraus, laatu, koulutus, tuska..

    niistä sitä palkkaa. kuitenkin hyödykkeet (myös palvelut) on niin erilaisia.

    toisaalta tässä mentäis ihmeen säätelyyn (ehkä) ja kauppa voisi vääristyä tjsp.

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siellä oli työvoimatoimiston paikalle paimentamana about 20 ns. maahanmuuttajaa puku päällä ja kultaa kaulassa "hakemassa" töitä. Suomalaisia ei ollut yhtään..


    Tässä lienee kyse hieman laajemmasta ilmiöstä, työmarkkinoiden eriytymisestä, ei niinkään nuorison asennevammasta. Tai sitten kaikilla suomalaisilla on tämä asennevamma.

    Paskaduunikommentin heittäjä taisi vain sanoa ääneen sen mitä muut eivät ole viitsineet/uskaltaneet. Hän itse asiassa osui naulan kantaan kommentillaan siitä että tiettyjä duuneja ei haluta tehdä, mutta sattui vain olemaan pikkutakkikansan paheksuma "aktivisti".

    Suomalaiset kouluttavat itsensä ulos bussikuskien ja siivoojien kaltaisista töistä. Samalla alojen palkkaus ja työjärjestelyt ovat tällä hetkellä sellaisia, että suomalaisia on aloille vaikea houkutella. Bussilakossa oli taannoin oma pointtinsa. Maahanmuuttajilla ei pelkästään työnhakusuunnitelman/kotoutumissuunnitelman karenssiuhkan takia eikä oikein muutenkaan taas ole hirveästi varaa nirsoilla...

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Paskaduunikommentin heittäjä taisi vain sanoa ääneen sen mitä muut eivät ole viitsineet/uskaltaneet. Hän itse asiassa osui naulan kantaan kommentillaan siitä että tiettyjä duuneja ei haluta tehdä, mutta sattui vain olemaan pikkutakkikansan paheksuma "aktivisti".

    Koittakaa nyt saatana päättää haluaako se nuoriso tehdä niitä paskaduuneja vai ei, ja jos ei onnistu niin menkää joukko-opin alkeiskursille. Niitä järjestetään mm. ala-asteella.

    Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Koittakaa nyt saatana päättää haluaako se nuoriso tehdä niitä paskaduuneja vai ei...

    Ei halua, vaan joutuu tekemään.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vai että joutuu? No ei mulla olekaan mitään työleirejä vastaan.

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yritin tuossa yllä selittää, että jos poliittinen argumentti muotoillaan huonosti, se lakkaa olemasta vakavasti otetettava poliittinen argumentti ja kääntyy usein itseään vastaan. Voitko pokkana väittää, että tässä ei ole tapahtunut näin?


    Siinä kuuluisassa tv-lähetyksessä ao. henkilöt sanoivat ENNEN ja JÄLKEEN paskaduuni-sanaa satoja muita sanoja. Jos yleisö on niin peloissaan, ettei uskalla kuulla asioista mitä pitäisi muuttaa, vaan keskittyvät sitten rastatukkiin, yksittäisiin sanavalintoihin jne., niin minkäs teet. Lähinnä he harhauttavat siinä omaa itseään.

    Vähän sama kuin 60-luvulla jenkeissä ruvettiin puhumaan siitä saako pojalla olla pitkä tukka vai ei. Eikä siitä, onko Vietnamin sodassa ehkä kaikki ihan OK.

    Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vai että joutuu? No ei mulla olekaan mitään työleirejä vastaan.

    Joutuu, joutuu... kaikkihan eivät ole kyvykkäitä ja pääse media-alalle, kuten sanoit :wink:

    Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siinä kuuluisassa tv-lähetyksessä...

    Ihmettelinkin jo mistä tämä topic sai alkunsa... missä ja milloin tämmönen ohjelma oli?

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Onko vaikea tajuta, että yritin tehdä pesäeroa oikean ongelman (pätkätyöt/paskatyöt) ja p*kaatti-nimisen pelleporukan välille.


    Näinkö? Ihme juttu, ettei ole käynyt selväksi, vaikka argumentaatiosi onkin niin punnittua ja tekstisi selkeätä. :-)

    Gandhi kuvailee aktivismia:

    First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

    Sinä taidat olla tuolla vaiheessa 3/4 :-)

    Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. "

    tässä tapauksessa aktivismi (kaikki osapuolet voivat olla aktivisteja) tai totuus tai joku on se tauti, joka lopulta voittaa. Mutta: aina syntyy uusia ihmisiä, aina konservatiivit protektionistit.. vaikka vallankumouksia olisikin.

    ja tietenkin epätoivoinen taistelu laukaisee vastavoiman voittamaan. paha saa palkkansa, vaikka itselleen valehtelisi. täytyy oikeasti Uskoa. nauraa. voittaa syöpä (totuus.. ok, huono vertaus, ja jopa loukkaava)

    enkä tarkoita, että olisit doc väärässä ainakaan kokonaan, mutta tulipahan mieleen


    ku tuli mielee kuoleman hyväksymisen vaiheet..

    Sokkivaiheessa ihminen torjuu todellisuudenkaikin voimin. Tapahtuma pyritään kieltämään, sitäei uskota. Hänellä ei ole vielä mitään mahdollisuut-ta tai voimavaroja tapahtuneen sisäistämiseen ja senläpikäymiseen. Ihminen saattaa olla ulospäin hyvintyyni ja rauhallinen tai sitten hän käyttäytyypoikkeavasti, esimerkiksi nauraa, huutaa tai itkee.Tämä vaihe voi kestää pienestä hetkestä muutamiinpäiviin.
    Reaktiovaiheessa ihminen ilmentää erilaisiavoimakkaita tunteita, kuten surua, vihaa, ahdistu-neisuutta, pettymystä tai apatiaa. Ihminen pohtiikaiken tapahtuneen tarkoitusta. Vähitellen tapahtunut on uskottava todeksi. Ihmiselle voi tulla syylli-syydentunteita ja hän voi syyttää muita tapahtuneenjohdosta.
    Läpityöskentelyvaiheessa ihminen alkaahyväksyä läheisensä kuoleman ja suuntautua tulevaisuuteen. Usein pohditaan omia elämänarvoja jaasetetaan niitä uudenlaiseen tärkeysjärjestykseen.Vähitellen suuntaudutaan ulospäin ja etsitään uusiaystäviä tai harrastuksia.
    Uudelleensuuntautumisvaiheessa ihminenhyväksyy tapahtuneen ja kokee sen osaksi elämään-sä. Tapahtuman ajattelu saattaa yhä tuntua kipeältä,mutta tunteita voidaan käsitellä avoimesti. Tapah-tuneesta on tullut osa elämää eikä asia, jokapitäisi unohtaaja jonka ympärille pitäisi kasvattaa suojaava muuri.

    Surutyö sairastuessa
    Surutyötä tarvitaan myös sairastumisen yhteydessä. Siihen yhdistetään seuraavat surutyön vaiheet:

    1. Kieltäminen
    Ihminen ei usko sairastumista todeksi. Se joko kielletään tai ei toimita saadun tiedon mukaan. Esimerkiksi hoitoonhakeutuminen saattaa viivästyä tästä syystä.

    2. Vihantunteet
    Terveyden menetys herättää vihantunteet. Tunteet kohdistuvat itseen, perheenjäseniin, yhteiskuntaan ja Jumalaan. Kysytään: "Miksi juuri minä?" "Miksi juuri nyt?"

    3. Kaupankäynti
    Sairaus tiedostetaan, mutta nyt alkaa tinkiminen. Ehkä hoidon avulla selviän. Saisinpa elää vielä viisi vuotta.

    4. Masennus
    Tulevaisuus tuntuu synkältä. Mieli on masentunut ja tahto lamaantunut. Tuntuu kuin kaikki olisivat hylänneet.

    5. Hyväksyminen
    Tilanne hyväksytään ja pystytään iloitsemaan jokaisesta päivästä.


    vielä toinen, vähän erilainen:
    Surutyö läheisen kuollessa
    Jokainen ihminen kokee surun omalla tavallaan. Samakin ihminen kokee läheisen menettämisen eri tavalla eri elämäntilanteissa. Seuraavat vaiheet ovat kuitenkin tavallisimmat:

    1. Shokkivaihe
    Menetys tuntuu niin käsittämättömältä, että jälkeen jääneen on vaikea uskoa tapahtunutta todeksi. Tällainen vaihe kestää yleensä vain hetken. Sureva voi kuitenkin lukkiutua tähän sokkivaiheeseen ja jatkaa elämää aivan kuin toinen ei olisi kuollutkaan. Kysymys on tällöin psykologisesta puolustus-mekanismista, jolla liian raa'alta tuntuvaa todellisuutta pyritään pehmentämään.

    2. Tiedostamisvaihe
    Tässä menetys tiedostetaan. Sureva uskoo tapahtuneeseen. Vielä kuitenkin on hetkiä, jolloin järkytys pystyy pimentämään todellisuuden. Kaikki näyttää niin epätodelliselta.

    3. Läpikäyntivaihe
    Menetys koetaan nyt tunne-elämän puolella. Tuska, itku, avuttomuus, tyhjyyden- sekä yksinäisyydentunne ovat avainsanoja tässä surutyön vaiheessa. Juuri tässä vaiheessa surutyötä tekevä tarvitsee toista ihmistä. Kenenkään ei pitäisi kokea syvää surua yksin.

    4. Kriisin laukeaminen
    Suru täytyy useimmiten läpikäydä moneen kertaan. Joka kerta, kun se muodostetaan sanoiksi, sitä jää vähemmän jäljelle. Vähitellen sureva alkaa tottua elämään ilman sitä, joka on kuollut. Ne tunnelataukset, jotka kohdistuivat kuolleeseen, voidaan nyt käyttää uusiin ihmissuhteisiin. Se ei kuitenkaan onnistu ennenkuin suru on selvitetty ja säkki tyhjennetty pohjiaan myöten.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näinkö? Ihme juttu, ettei ole käynyt selväksi, vaikka argumentaatiosi onkin niin punnittua ja tekstisi selkeätä. :-)

    En nyt ole sentään niin tyhmä, että tuhlaisin energiaani lauseiden huolelliseen muotoiluun tilanteessa, jossa opponentti ei ikinä pysty myöntämään että on väärässä.

    Itse asiassa tämän foorumin lukeminen ei enää palvele ajanvietetarpeitani, vaan alkaa olla jatkuvan verenpaineen nousun takia haitallinen terveydelle.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siinä kuuluisassa tv-lähetyksessä ao. henkilöt sanoivat ENNEN ja JÄLKEEN paskaduuni-sanaa satoja muita sanoja. Jos yleisö on niin peloissaan, ettei uskalla kuulla asioista mitä pitäisi muuttaa, vaan keskittyvät sitten rastatukkiin, yksittäisiin sanavalintoihin jne., niin minkäs teet. Lähinnä he harhauttavat siinä omaa itseään.

    Vähän sama kuin 60-luvulla jenkeissä ruvettiin puhumaan siitä saako pojalla olla pitkä tukka vai ei. Eikä siitä, onko Vietnamin sodassa ehkä kaikki ihan OK.

    Idioottimainen vertaus. Samainen taho on sitä mieltä, että kansalaispalkka pitäisi repiä osakkeenomistajien niskasta. Kyseessä on kokonainen ideologia, eikä mikään joukko ihmisiä, jotka sattuvat kärsimään pätkätöistä. Kyseinen ideologia sattuu olemaan sukua ajattelulle, jonka kannattajia isoisäni veli (Waffen-SS) ja isoisäni (Karjalan kannaksen Suojeluskunta) dumppasivat joukkohautaan. Jatkaisin mielelläni sukuni perinnettä, jos se ei sattuisi olemaan laitonta.

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jatkaisin mielelläni sukuni perinnettä, jos se ei sattuisi olemaan laitonta.


    Doc jatkaa asialinjalla... ;-) Tuolla menolla varmaan kannattaakin olla huolissaan verenpaineestaan. No joo, eiköhän tämä ollut tässä, ainakin jos Gandhiin on uskominen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sinäkään et ole ilmeisesti kuullut sitä haastattelua, jossa eräs p*kaatti valitti, että pääomaa HYÖTYY heistä ja ties mistä. Myös EU hyötyy heistä (ja ties mistä). Tiedätkö, mikä ideologia näkee hyötymisen kaiken pahan alkuna ja juurena? On täysin käsittämätöntä, miten onnistut ohittamaan tämän pointin kerta toisensa jälkeen.

    Heikkikerkkanen kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    tuotatuota...

    Siis meikäläisen tämän threadin aloitus koski vain paskatyökommenttia, ei prekariaattiverkostoa sinänsä. Halusin tuoda esiin, että paskatyökommentti ei ollut niin huono kuin jotkut väittävät, vaan liittyi ihan keskeiseen ja asialliseen ongelmanasetteluun.

    Ihan eri asia on sitten tämän prekariaattiverkoston muut linjaukset, jotka koskevat esim. kansalaispalkkaa ja muita ratkaisuehdotuksia.
    Sanoinkin jossain lauseessa etten ole heidän "puolellaan", koska heiltä puuttuu suhteellisuudentaju näissä ehdotuksissa.

    Mutta joo. En ole kapitalismin puolella tai sitä vastaan, mutta silleen filosofisesti ajatellen kapitalistisen talousjärjestelmän tukema ihmiskäsitys on ihan vajaa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heikkikerkkanen, asiasi tuli selväksi. Itse asiassa en ole kirjoittanut mitään vastineeksi sinne suuntaan. Lähinnä olen koittanut saa selvää mitä Harmaan päässä liikkuu. Harmaa näyttää nyt kirjoittavan mitä lystää ja kaikki keskeispointit menevät kuin vesi hanhen selkää pitkin. Aika tyypillistä ihmiselle, jolle ilmeisesti ATK-tuoli on kasvanut perseeseen kiinni.

    Toisaalta en kiellä sitä, että jos kommunisti-rastatukka tulee sanomaan että talo palaa, niin ensinnä sitä ajattelee että jätkä on pilvessa ja vasta sitten pohtii, onko joku hätä oikeasti olemassa. Sama koskee myös P*kaattien esille tuomia asioita.

    PeeHoo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Avokonttorit on persiistä ainakin Palasokeria lukiessa. :lol: Kolleegat paskaduunarit ihmettelee, että mikä voi olla noin hauskaa.. :)

    calicula.minus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    kommunisti-rastatukka

    osu ja uppos :?: :shock: :D :lol: :cry:

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos omat esivanhemmat ja osaksi vanhemmat (desantit yrittivät ampua 8-vuotiaan äitini) ovat verissäpäin taistelleet oikeudesta omistaa maata - tai ylipäätään jotain - , ei sitä kovin helposti vieläkään kumarra helakanpunaiselle petoa, joka tahtoo riistää siitä mikä on laillisesti ansaittu. Tietylle sukupolville politiikka on hauskaa kädenvääntöä tai mukava harrastus, meille siirtokarjaisten penskoille se on enemmän veren ja raudan makuinen asia.

    - ei vakavasti, mutta tosissaan.. :wink:

    calicula.minus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Se sun ulkonäkövammases on myös siirtokarjalaisten penska, se ei vielä riitä selittämään romanttista mielenlaatua, siis kenen? :?

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lähinnä olen koittanut saa selvää mitä Harmaan päässä liikkuu. [/quote]

    Siinä onkin tekemistä, nimim. kokemusta on... ;)

    Harmaa näyttää nyt kirjoittavan mitä lystää


    Pitäisikö tämä nyt niin tosissaan ottaa.

    ja kaikki keskeispointit menevät kuin vesi hanhen selkää pitkin. Aika tyypillistä ihmiselle, jolle ilmeisesti ATK-tuoli on kasvanut perseeseen kiinni.


    Toimin kyllä ATK-alalla. Mutta on minulla paljon pahempiakin syntejä.

    Minulla on kyllä ihan totta mennyt ne keskeispointit ohitse, olen lähinnä kiinnittänyt huomiota hyökkäävään sävyysi ja epäolennaisuuksiin puuttumiseesi. Sellainen esiintymistapa on ihan tyypillistä hämmentyneelle ihmiselle, joka syystä tai ei kokee olevansa heikoilla jäillä. Siitäkin on kokemusta. Mutta uskoisin että voi olla aika yllättävää miten emme ole edes kauhean paljon eri mieltä noista keskeispointeista. Mutta kuten tiedetään niin koska totuudesta ei voi kiistellä niin täytyy sitten kiistellä makuasioista.

    [quote]
    Toisaalta en kiellä sitä, että jos kommunisti-rastatukka tulee sanomaan että talo palaa, niin ensinnä sitä ajattelee että jätkä on pilvessa ja vasta sitten pohtii, onko joku hätä oikeasti olemassa. Sama koskee myös P*kaattien esille tuomia asioita.


    Ihan hauskaa sössötystä sieltäkin edelleen tulee, kiitos vaan...:-)

    Ei nyt oteta tätä niin tosissaan. Ei tässä mitään ongelmia kuitenkaan ratkaista, enkä halua että noin hyvä foorumimuumio saa verenpainetaudin.

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sinäkään et ole ilmeisesti kuullut sitä haastattelua, jossa eräs p*kaatti valitti, että pääomaa HYÖTYY heistä ja ties mistä. Myös EU hyötyy heistä (ja ties mistä). Tiedätkö, mikä ideologia näkee hyötymisen kaiken pahan alkuna ja juurena? On täysin käsittämätöntä, miten onnistut ohittamaan tämän pointin kerta toisensa jälkeen.


    Ensinnäkin en ole kuullut kyseistä haastattelua ja toisekseen en ole lukenut kuin approbaturin filosofiaa enkä ole ole varma mikä filosofia näkee hyötymisen kaiken pahan alkujuurena. Ei sitä kyllä hirveän vaikeata ole arvata, eli näitä Hegelin jälkeläisiä kai.

    Maailmansodan jälkeisessä Hollywoodissa vahdattiin kommunistivaikutteita elokuvissa vähän tuollaisella asenteella.

    Olisi edistystä jos voitaisiin katsoa tätä UUTTA ongelmaa vuonna 2006 sellaisena kuin se on NYT, ilman minkäänvärisiä silmälaseja. Muuten menee vaan VANHAKSI vasemmisto vs. oikeisto länkytykseksi, mikä on käyty jo moneen kertaan: keskustelija A samaistaa itsensä vasemmistoon, keskustelija B oikeistoon, ja sitten alkaa paska lentää.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sellainen esiintymistapa on ihan tyypillistä hämmentyneelle ihmiselle, joka syystä tai ei kokee olevansa heikoilla jäillä.

    Vasemmistolaiseen "diskurssiin" on aina kuulunut vastapuolen mielipiteiden tai vakaumusten patologisointi, oli sitten kyse nationalismista, kapitalismista tai mistä tahansa. Yritä uudelleen, mutta ota jokin vähän uudenaikaisempi argumentaatipaketti käyttöön ettet vaikuta niin naurettavan taistolaiselta.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Muuten menee vaan VANHAKSI vasemmisto vs. oikeisto länkytykseksi, mikä on käyty jo moneen kertaan: keskustelija A samaistaa itsensä vasemmistoon, keskustelija B oikeistoon, ja sitten alkaa paska lentää.

    Eipä sille voi mitään, että kaikella ajattelulla on juurensa, ja että yllättävän usein sellaiset ihmiset, jotka eivät tietoisesti ole sitoutuneet mihinkään käytännössä tunnustavat outoja värejä.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Se sun ulkonäkövammases on myös siirtokarjalaisten penska, se ei vielä riitä selittämään romanttista mielenlaatua, siis kenen? :?

    Huomaa muuten, että en ole sanonut ketään ulkonäkovammaiseksi. Siirtokarjalaisten penska.. jaa, en minä tiedä, millä puolella joukkohautaa seisot tai haluat seistä.

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yritä uudelleen, mutta ota jokin vähän uudenaikaisempi argumentaatipaketti käyttöön ettet vaikuta niin naurettavan taistolaiselta.


    Sinulle kävi juuri niin kuin pari viestiä aiemmin ennakoin:

    "Olisi edistystä jos voitaisiin katsoa tätä UUTTA ongelmaa vuonna 2006 sellaisena kuin se on NYT, ilman minkäänvärisiä silmälaseja. Muuten menee vaan VANHAKSI vasemmisto vs. oikeisto länkytykseksi, mikä on käyty jo moneen kertaan: keskustelija A samaistaa itsensä vasemmistoon, keskustelija B oikeistoon, ja sitten alkaa paska lentää."

    Näitä keskusteluja voi lukea vaikka Google groupseista tai mistä tahansa ihan riittämiin, mihin niitä enää tarvitaan.

    Sami kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yhteiskunnan tukiverkkot on minun mielestä tarkoitettu poikkeustilanteisiin ja ns. viimeiseksi oljenkorreksi. Niiden ei pitäisi olla kenenkään säännöllinen toimeentulo. Tämä koskee työikäistä väestöä. Ihmettelen sitä, että osa porukasta on vuositolkulla työttömänä. Luulisi että yrittäisi parantaa omaa olotilaansa työllistymällä tai kouluttautumalla lisää. Kun olin valmistumisen jälkeen työttömänä hain töitä jatkuvasti. Ei kai se ole työttömältä liikaa vaadittu.

    Toisaalla palasokerissa joku selitti että sairaita ihmisiä pakotetaan kurssille tai töihin johon he eivät enää kykene. Kysymys onkin siitä miten henkilö on antanut tilanteen mennä siihen pisteeseen. Jos ei ole koulun käynti oikein kiinnostanut ja ainoa mahdollinen homma on se siivoojan työ tms. niin sitä sitten. Nämä prekariaatti tyypit on käsittääkseni niitä jotka ovat akateemista väkeä ja joiden kapinavaihe on päällä ja ottaa lanttuun kun ei voi yhteiskunnan varoilla toteuttaa itseään.

    Suurin osa joutuu tekemään työtä joka ei palkitse tai ole kehittävää tms. Joten ei ole ihme valtaosaa ärsyttää vaatimus kansalaispalkasta, vaan sen takia että on kivempi kirjoittaa lehtiin juttuja, toimia erilaisissa järjestöissä tai maalata vesiväreillä taidepajassa ja odottaa että muut ihmiset maksaisivat tämän lystin.

    En kuulu kokoomusjugendiin. Enkä mihinkään muuhunkaan puolueeseen tai poliitiseen järjestöön.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sinulle kävi juuri niin kuin pari viestiä aiemmin ennakoin:

    En näe asiassa mitään ongelmaa. Mielestäni on täysin epärealistista esittää, että p*kaatteja voisi edes sivuta viittaamatta vas-oikeisto -kahtiajakoon, koska monet p*kaattien mielipiteet ovat äärivasemmistolaisia. Yritäppä keksiä, mistä ideologisista lähtökohdista pitäen nimenomaan osakkeista ja osaakkuuksista saattavia voittoja pitäisi verottaa kansalaispalkan toteuttamiseksi.

    Pätkätyöllisyys on jonkinlainen ongelma, mutta en halua kuulla sitä p*kaatti-verkoston suusta. Jos et pysty hahmottamaan tätä näkökantaa, en voi auttaa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Nämä prekariaatti tyypit on käsittääkseni niitä jotka ovat akateemista väkeä ja joiden kapinavaihe on päällä ja ottaa lanttuun kun ei voi yhteiskunnan varoilla toteuttaa itseään.

    Aivan ja nimenomaan ja tämän asian osoittaminen on joidenkin mielestä "epäoleellista".

    Markkutapio kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tietylle sukupolville politiikka on hauskaa kädenvääntöä tai mukava harrastus, meille siirtokarjaisten penskoille se on enemmän veren ja raudan makuinen asia.

    - ei vakavasti, mutta tosissaan.. :wink:

    Ei vakavasti, eikä tosissaan... iloisesti. Sitä se on se karjalaisten perimä. Veren ja raudan mausta Karjalaiset ovat olleet hiljaa katkerin ja haikein mielin.

    Lerxst kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aika hyvää fight clubia on tässä ketjussa tullutkin! :wink:

    Fastro kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pätkätyöllisyys on jonkinlainen ongelma, mutta en halua kuulla sitä p*kaatti-verkoston suusta. [/quote]
    Hitto, ku noi suun lainaamiset on nykyään niin kalliita.

    [quote]Mielestäni on täysin epärealistista esittää, että p*kaatteja voisi edes sivuta viittaamatta vas-oikeisto -kahtiajakoon, koska monet p*kaattien mielipiteet ovat äärivasemmistolaisia.
    Eli sitten jos sen sanookin joku muu kuin p*kaattiverkoston jäsen (mitä et halua kuulla), on tilanne sama, eli jaetaan kahtia.

    Minunkaan mielestä keskustelua siitä ei voi sivuuttaa, mutta jos on kerran jokin toinenkin keskusteltava asia, jokin
    yhteinen näkökulma, siitä pitää puhua. Ongelmiakaan ei voi sivuuttaa. Eikä ves-oik -keskustelun epäsivuuttaminen ole pidemmän päälle kuitenkaan sivuuttanut vas-oik ongelmaa. Älkäämme anna sen häiritä.

    Ja yhteinen näkökulma (niitä on vuosien varrella tullutkin, minkä vuoksi vas. ja oik. ovat lähestyneet toisiiaan (liikaa vasemmalle?)) voi myös avittaa vasemmisto-oikeisto -ongelman ratkaisua. (vaikka eihän "ratkaisua" ole). Samoin ihmissuhteissa.


    hittolainen

    Doc.B.D kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämä toimikoon mun jälkikirjoituksena tähän threadiin.