Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mainioita makuyhdistelmiä

Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten (68 kommenttia)
Tuli tässä iltahämärissä tällainen mieleen.

Mutustelin juuri äsken maksamakkaraa ja nautin pilsneriä perään. Loistava makuyhdistelmä!

Toinen hyvä on venäläinen suolakurkku (maustekurkkukin käy) ja olut. Pilsu tai kolmonen käy. Jopa nelonen!

Suolakurkku ja maksamakkara toimivat myös kimpassa erinomaisesti vaikka sämpylän välissä.

Ruohosipulihake paistetun kananmunan päällä... Aaahh...

Kunnon valkosipulikastike salaatin kanssa.

Vahva valkosipulin jälkimaku ja kylmä olut... Aijaijai...

Olut ja pikkusikarit. Piste.

Mexican-ketsuppi ja seuraavana päivänä paistinpannulla lämmitetty makaronilaatikko. Nam! Okei, tavallinenkin ketsuppi käy! :wink:

+/- saldo : 0 |

    PeeHoo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Mexican-ketsuppi ja seuraavana päivänä paistinpannulla lämmitetty makaronilaatikko. Nam! Okei, tavallinenkin ketsuppi käy! :wink:


    Lisää tuohon vielä paloiteltuja nakkeja niin se on siinä! Mutsi teki sillä reseptillä kun olin kouluiässä - tosin ketsuppi oli siihen aikaan standardia.

    Nuo kaikki vinkit näyttivät tod. herkullisilta, meillä taitaa olla samanlainen maku! :)

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Nuo kaikki vinkit näyttivät tod. herkullisilta, meillä taitaa olla samanlainen maku! :)


    Hienoa! Laitapa vuorostasi jotain hyviä vinkkejä tänne päin! :wink:

    Mainitsinko muuten feta-kuutiot ja oluen? Hyvää sekin!

    Tuo olut tuppaa olemaan vähän yhdessä jos toisessakin yhdistelmässä mukana, mutta minähän puhunkin pilsneristä lähinnä... :wink:

    pinulk kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tässähän on jo keittokirjan ainekset!

    harmaa kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuon voisi summeerata, olut, pilsneri plus ihanmitätahansa = helevetin herkullista...

    Itselläni se menee ennemminkin niin, että chili + ihanmitätahansa = taivas.

    PeeHoo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Venäläinen suolakurkku + bulgarianjugurtti johon on sekoitettu [u:32d38f3765]reilusti[/u:32d38f3765] valkosipulia. Kyytipoikana tietysti olutta. Taitaa olla itse asiassa varsin lähellä perinteisiä venäläisiä alkupaloja, smetana vain puuttuu.

    Viime aikoina olen ollut koukussa kreikkalaisiin viininlehtikääryleisiin. Ihan sellaisenaan vaan. Juomaksi sopii oluen lisäksi valkkari.

    Myös kreikkalaiset Olymp -merkkiset valkosipulilla täytetyt oliivit ovat törkeen hyviä - eri planeetalta esim espanjalaisiin verrattuna!

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Espanjasta tulikin mieleen...

    Erilainen pyttipannu:

    Eilispäivän riisiä paistinpannulla ruskistaen, ruokaöljyssä. Kun riisit ovat ok, ne kaadetaan kulhoon ja kansi päälle. Sitten lisää öljyä pannuun, ja viipaloidaan chorizo-makkaraa ja pekonia pannulle paistumaan. Kun lihapuoli on ok, nostellaan ne samaan kulhoon riisien kanssa ja sekoitetaan. Sitten taas kansi päälle ettei tule kylmä. Lopuksi paistetaan pari kolme kananmunaa (mieluiten häränsilminä). Tämä viimeiseksi, koska silloin saadaan kananmunaan taltioitua upea chorizo/pekonivivahde. Lopuksi kuutioitua venäläistä suolakurkkua harvakseltaan kulhoon ja taas pieni sekoitus. Ei muuta kuin lautaselle kasa ruokaa, sitten hieman mexican-ketsuppia ja valkosipulihaketta tai -kastiketta. Lopun kruunaa häränsilmä-kananmuna, joka nätisti sitten rikotaan pinon päällä ja aletaan syömään.

    Jos syöt tätä aamusella, ei ole nälkä ennen iltaa. Kaloreita paljon ja hyvää makua vielä enemmän! Kyytipojaksi sopii tuore salaatti kurkkuineen, tomaatteineen ja sipuleineen, virkistäjäksi. Ja palan painikkeeksi yli vuorokauden jääkaapissa viilentynyt erittäin kylmä pilsneri, mieluiten Koffia tai Olvia. Nautitaan pitkästä ja kapeasta lasista. Voilá! :wink:

    MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Taitaisi olla kunnon krapulapäivän ruokaa, kunhan korvaa "pilsnerin" oikealla oluella, tai vaikka parilla.

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Taitaisi olla kunnon krapulapäivän ruokaa, kunhan korvaa "pilsnerin" oikealla oluella, tai vaikka parilla.


    Sinä sen sanoit, en minä... :wink: Ei ole vaikeaa kuvitella missä tilassa tuo resepti on laadittu... :wink: Isot pojat kertoivat...

    Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paras, tai ainakin parhaisiin kuuluva makuyhdistelmä on uudet perunat + silli + sipulivoikastike. Maistuu myös oluen kanssa.

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Uudet perunat ovat kyllä loistavia. Pitkin kesää ja syksyä laittelin uuniperunoiksi foliossa. Chili-katkarapukastike ja uudet perunat uunissa - siinä myös aivan uskomaton makutaivas.

    MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tänä kesänä oli siedettäviä uusia perunoita, varmaankin kun oli niin kuivaa. Yleensä ne ovat mielestäni vetisiä ja mauttomia. jos perunoita pitää syödä, niin mieluiten sitten Lapin puikulaa tai vastaavaa.
    Silli on kyllä hyvää, riipuen tosin hieman kastikkeesta. Siitä tulikin mieleen, pitäisiköhän pitkästä aikaa tehdä graavilohta. Köyhä kun on, niin ei raaski ostaa siikafileitä.
    Kalaruuista ehdoton herkku taitaa kuitenkin olla savustettu ahven tai kuha. Niiden saatavuus on vain hieman kehnoa.

    Jammo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Uunissa paistettuja palsternakan siivuja amerikan pekonin kera + olutta.
    Kuutioitua palsternakkaa, sipulia, valkosipulia ja HK:n sinisen paloja paistettuna voi-kookosrasvaseoksella + olutta.
    Kasvimaalta saatiin yli 30 kg palsternakkaa ja nyt sitä voi herkutella monta kertaa viikossa :D

    Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiinnostaa tuo uunissa paistettu palsternakka, ollut meikäläiselle aika tuntematon kasvi, joskus oon lihakeitossa käyttänyt:
    - miten paksuja siivuja?
    - uunin lämpötila ja aika?
    - mausteet päälle?
    - tuleeko pekonit siivujen päälle vai miten?

    pinulk kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vetäkää pituudelta kesäkurpitsasta ohuita siivuja juustohöylällä, suolatkaa ja antakaa nesteen tulla pintaan, kuivatkaa hieman ja sitten toinen puoli.

    Sitten teelusikallinen jotakin vahvahkoa kastiketta (Sambal oelek, Kanarian saarten mojo-kastike tmv.) ja rullalle.

    Uunivuokaan sitten 1/2 purkkia jotakin valmista tomaattipastakastiketta pohjalle ja rullat sinne, päälle voimakasta juustoa, sitten loput kastikkeesta päälle.

    Uunissa 225 astetta ja n. 15-20 minuuttia.

    Tämä on hirveän hyvää vaikka se on kasvisruokaa joten se vaatii kyllä raakaa jauhelihaa sitten kyytipojaksi.

    Jammo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiinnostaa tuo uunissa paistettu palsternakka, ollut meikäläiselle aika tuntematon kasvi, joskus oon lihakeitossa käyttänyt:
    - miten paksuja siivuja?
    - uunin lämpötila ja aika?
    - mausteet päälle?
    - tuleeko pekonit siivujen päälle vai miten?


    8,5 mm siivut ovat parhaita. 8) Olikohan tuo 220 astetta 20 min vai mitä, emäntä tuon uunipuolen hoitaa, täytynee tarkistaa.
    http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/0/67B6BCB7F45C0DFEC2256E0B0035514F?opendocument&Start=1&Count=1000&ExpandView&View=1

    Mausteita ei voin lisäksi oikeastaan tarvita, palsternakka on aromaattisen maukas kasvis, porkkanan sukulainen ja pekoni on hyvää itsessään. Mutta maun mukaan voi mausteita lisäillä.
    Pekonit siivujen päälle joko suoraan tai poikittain, riippuen pekonin määrästä suhteessa palsternakkaan. Itse söisin aina siivun pekonia per palsternakka, mutta siinä voi helposti saada kovan janon runsaan suolan takia. Mutta maistuupa olut sitten vielä paremmalle. :lol:

    OttoM kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    leipä+keittokinkku tms.+sipuli+kurkku.. toimii ainakin minulla.Raaka sipuli tosin saattaa aiheuttaa suurina määrinä nautittuna tiettyjä reaktioita mahalaukussa,joiden lopputuotteesta tyttöystävä ei niinkään pidä :wink:

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En muista oliko tästä joskus aiemmin puhetta, mutta erityisen mielenkiintoinen (ja hyvä) makuyhdistelmä tulee pariloidusta porsaanleikkeestä, jonka päällä bearnaisekastiketta, johon viipaloitu ihan ohuita lakritsiviipaleita (niistä pandan "reiällisistä" lakuista).

    pinulk kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo ja sitten Pepsi Max Capuccino kastikkeena!

    Enpä ole ikinä kokeillut noita outoja yhdistelmiä, täytynee kokeilla.

    harmaa kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    mielenkiintoinen (ja hyvä) makuyhdistelmä tulee pariloidusta porsaanleikkeestä, jonka päällä bearnaisekastiketta, johon viipaloitu ihan ohuita lakritsiviipaleita


    Oho, toi on jo taidetta...

    Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "Oho" oli minullakin eka reaktio tuohon... jos olisin vähän kevyempi, niin olisin pompannut kattoon.

    MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oletko Lerxst aivan varma, ettet ole paksuna?

    PeeHoo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lopettakaa jo, kuolen nauruun! :lol:

    Maistoiko kukaan muuten sitä salmiakkipossua jota ainakin toissa kesänä kaupattiin, itse en uskaltanut.

    Krhm..noo tänään tuli jo ostettua choritso -makkaraa, ehkä kokeilen ensi viikonloppuna Erilaista PyttipannuaTM jos rohkeus riittää..

    pinulk kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oletko Lerxst aivan varma, ettet ole paksuna?


    No viime keskiviikkona kyllä oli!

    retrou kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olut + pizza ;)

    Uni kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ruisleipä kylmän grillimakkaran ja sinapin kera sekä pitkä lasi kylmää maitoa on kova sana.

    PeeHoo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuo on perinneruokaa jos mikä!

    Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ruisleipä kylmän grillimakkaran ja sinapin kera sekä pitkä lasi kylmää maitoa on kova sana.

    Tuosta on armeijamuistoja metsäreissulta -30 asteen pakkasella. Ja jälkiruuaksi oli jäätelö.

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oletko Lerxst aivan varma, ettet ole paksuna?


    Perkele teiän kanssa :lol:

    Se oli ihan oikeasti Neste Rallin nimikkoruoka-annos paikallisilla Neste-huoltamoilla joskus 7-8 vuotta sitten. Kokeilin useamman kerran varmistuakseni asiasta. Mitä paksuna olemiseen tulee, olen n. 5:llä kuukaudella ollut jo useamman vuoden... 8)

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Maistoiko kukaan muuten sitä salmiakkipossua jota ainakin toissa kesänä kaupattiin, itse en uskaltanut.


    Saattais toimia yhtä hyvin kuin lakupossukin.. :lol: Kyllähän jotkut hullut syövät homejuustoa piparien päällä ja sanovat sen olevan vielä herkullista. Ei tulisi mieleenkään... :shock:

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ruisleipä kylmän grillimakkaran ja sinapin kera sekä pitkä lasi kylmää maitoa on kova sana.

    Tuosta on armeijamuistoja metsäreissulta -30 asteen pakkasella. Ja jälkiruuaksi oli jäätelö.


    Meillä taas jäätelön virkaa ajoi mettäreissulla kolmatta päivää soppakanuunassa jäätynyt kalasoppa

    Silloin oli helppoa olla laiha, perkele :lol:

    MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Saattais toimia yhtä hyvin kuin lakupossukin.. :lol: Kyllähän jotkut hullut syövät homejuustoa piparien päällä ja sanovat sen olevan vielä herkullista. Ei tulisi mieleenkään... :shock:


    Helvetti, minä meinasin kommentoida, että sinihomejuusto sopii melkein minkä kanssa tahansa, vaikka pipareiden! Onhan se tietysti parempaa jossain muualla, ja mansikkakakkuun en ainakaan auraa laittaisi.

    PeeHoo kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pyttipannu = rasvaimu käänteisenä

    :)

    JacKal kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämähän on tietysti tottumuskysymys, mutta olen maistanut homejuustoa piparin päällä glögin kera ja se oli ihan ok. Ja ei se nyt niin erikoistelta kuulosta kuin lakujen viipaloiminen kinkku(leivän?) tms. päälle...

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämähän on tietysti tottumuskysymys, mutta olen maistanut homejuustoa piparin päällä glögin kera ja se oli ihan ok. Ja ei se nyt niin erikoistelta kuulosta kuin lakujen viipaloiminen kinkku(leivän?) tms. päälle...


    Siis ne lakut sopii possun kanssa vain bearnaisekastikkeeseen ujutettuina. Eikä saa laittaa liian paljon.

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pyttipannu = rasvaimu käänteisenä

    :)


    Jep, mutta "erilainen pyttis" ei ole ihan niin raskas kuin tuo perinteinen! :wink:

    Yawn kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ingmanin raejuusto (siis sitä enemmän töhnäistä tavaraa) + sambal oelek.

    Toimii paahtiksen päällä ja ties missä. Itse vedän ihan jo sellaisenaankin!

    harmaa kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    kirosana tämä on tupla

    harmaa kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Raejuuston kanssa sopii Sambal Oelekia paremmin salsakastike, se Lidlin halpa Kania-merkkinen käy tosi hyvin. Muutama ruokalusikallinen sellaista per raejuustopurkki niin hyvää tulee.

    Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tortilla-plätyn väliin uunissa paistettu ryynimakkaran puolikas, salaattia, salaattikastike ja sulatejuustoa... hyvää on.

    Uni kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    se Lidlin halpa Kania-merkkinen käy tosi hyvin.


    On muuten paras tuote jota HitlerSiwasta saa.

    JiiPee kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kahvi, johon kaadetaan maidon/kerman sijaan Baileys-kermalikööriä.

    Ja perinteiset suomalaiset herkut:

    Kalakeitto ja ruisleipä.
    Pinaattikeitto ja kananmuna.


    Ja tupakkaa tekee kaljan kanssa vieläkin mieli, vaikken ole röökin röökiä vetänytkään useampaan vuoteen.

    MZ kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä ainakin käytän kahvin lisukkeena viskiä. Siihen ei tosin kannata tuhlata mitään skottilaista.

    Kalakeitto pitää olla kalaliemeen, ei maitoon, tehtyä.

    JiiPee kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin...suomalaisethan aina väheksyvät kaikkea omaansa, ja ihailevat varmaan viimeisenä maana maailmassa (Kuuban lisäksi) amerikkalaista roskakulttuuria. Pätee myös ruokaan, ainakin mitä "amerikkalaisten" ravintoloiden määrään tulee...

    Mutta niinkuin tässäkin ketjussa on tullut todistettua.... suomalainen perinneruoka on loistavaa. Karjalaiset ruoat, kuten sultsinat, Karjalan Paisti... ja muut tavanomaiset: sillit ja uudet perunat, hernekeitto, lihapullat, jne. Pidän jopa mustasta makkarasta, jos suljen Mervi Tapolan naaman pois mielestäni. Tosin poikkeuksiakin on. En tiedä, ovatko maksalaatikko ja veriletut suomalaista alkuperää, mutta myönnän niiden olevan suht. pahaa.

    Niin... ja jos ei Berlusconille ja Chiracille hyvä kelpaa, niin suksikoot v**tuun minun puolestani. ;)

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ranskanleipä halkaistaan kahtia, väliin survaistaan paketillinen sinihomehuustoa ja pari kuorittua banaania. Yritetään saada mahtumaan näinsyntynyt sämpylä puremaelinten väliin. Huuhdotaan alas kepukalla.

    Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kalakeitto pitää olla kalaliemeen, ei maitoon, tehtyä.

    Mulla taas Kalakeittoon pitää olla lisätty maitoa ja voinokare keittoajan loppuvaihessa. Ja Kalakeitto pitää syödä tuoreen ruisleivän kanssa ja siinä päällä Gotler-makkaraa. Siinäpä hyvä makuyhdistelmä. Joskus jossain työpaikkaruokalassa on ihan ottanut kaaliin, kun Kalakeiton kanssa ei ollut Gotler-makkaraa.

    harmaa kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    se Lidlin halpa Kania-merkkinen käy tosi hyvin.

    On muuten paras tuote jota HitlerSiwasta saa.


    Vaikea verrata vaikka Lidlin huuhteluainetta ja salsaa. Lidlissä on pääsääntöisesti laadukasta tavaraa halvalla. Ainoa ongelma on (ainakin täällä Helsingissä) riittämätön kassahenkilökunta suhteessa asiakasmäärään: saa usein jonotella kauan, ja sehän ei tällaiselle kiireiselle ihmiselle sovi.

    Lerxst kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin...suomalaisethan aina väheksyvät kaikkea omaansa, ja ihailevat varmaan viimeisenä maana maailmassa (Kuuban lisäksi) amerikkalaista roskakulttuuria. Pätee myös ruokaan, ainakin mitä "amerikkalaisten" ravintoloiden määrään tulee... [/quote]

    Ei päde ainakaan meillä!
    Mutta niinkuin tässäkin ketjussa on tullut todistettua.... suomalainen perinneruoka on loistavaa. Karjalaiset ruoat, kuten sultsinat, Karjalan Paisti... ja muut tavanomaiset: sillit ja uudet perunat, hernekeitto, lihapullat, jne. Pidän jopa mustasta makkarasta, jos suljen Mervi Tapolan naaman pois mielestäni. Tosin poikkeuksiakin on. En tiedä, ovatko maksalaatikko ja veriletut suomalaista alkuperää, mutta myönnän niiden olevan suht. pahaa.


    Kaikki muut noista ovat minun mielestäni ainakin hyvää, paitsi hernekeitto, koska sitä sai liikaa armeijassa. Armeijan syytä/ansiota on myös se, etten juo teetä enkä syö mannavelliä enää ikinä.
    [quote]
    Niin... ja jos ei Berlusconille ja Chiracille hyvä kelpaa, niin suksikoot v**tuun minun puolestani. ;)


    Samat terveiset täältä. Muka sivistyneitä, mutta käytöksensä puolesta täysiä moukkia! :evil:

    Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Panetteko pääsiäisenä lammasta... suuhun siis?

    retrou kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Panetteko pääsiäisenä lammasta... suuhun siis?


    Ei kun p**seeseen.

    Mr.Walker kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Savustetut silakat jotka huuhdellaan alas kylmällä Coca Colalla suoraan pullosta.
    Siinä vasta kulttuurit kohtaavat.
    Vaimo on pitänyt aina tätä makumieltymystäni perverssinä.
    Ei suostu edes juomaan colaa samasta pullosta.

    Fastro kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    pervo

    iikori kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Panetteko pääsiäisenä lammasta... suuhun siis?

    Totta kai, lammaspaisti ja täyteläinen punaviini ovat kuuluneet
    meikäläisen pääsiäisappeeseen jo muutaman vuoden.
    mmmmmmm

    endbrax kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Panetteko pääsiäisenä lammasta... suuhun siis?


    Lammaspaistia tulee tod. näk. syötyä. Lammasta tulee nykyään vedettyä ihan arkenakin. Pirkka-lampaanpaistijauheliha pakastealtaasta on ihan kätevä tuote. Nyt uunissa ässehtii kaalipata, mutta lampaan siasta siihen laitettiin hirveä.

    Lerxst kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En omista kumisaappaita... :lol:

    Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En omista kumisaappaita... :lol:

    Viittaako tuo huumorinkukkanen siihen, että lammas on sitkeä kuin kumisaapas pantavaksi suuhun, vai...?

    Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Panetteko pääsiäisenä lammasta... suuhun siis?


    Ei kun p**seeseen.

    Tuostapa muistu mieleen eräs tosijuttu.

    Tiedättekö miksi ennenvanhaan (miksei nykyisinkin) oli tapana viedä lampaat saareen kesäksi.

    No, en jää odottelemaan vastauksia.

    Siksi, että lampailla on peräaukko niin väljä että ne hukkuisivat lähtiessään uimaan pois saaresta... siis peräaukon kautta ne täyttyisivät vedellä ja hukkuisivat.

    Toki kaikki lampaat eivät tätä tiedä, tai usko, ja aina silloin tällöin on löydetty hukkuneita lampaita.

    Lerxst kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En omista kumisaappaita... :lol:

    Viittaako tuo huumorinkukkanen siihen, että lammas on sitkeä kuin kumisaapas pantavaksi suuhun, vai...?


    Ei, vaan siihen urbaani- (maalais-?) legendaan, jonka mukaan lampaan takajalat laitetaan kumisaappaisiin ennen kuin, y'know... :shock:

    Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aha...hahahah :lol:

    iikori kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En omaa lampaasta muita kuin kulinaristisia kokemuksia.Täällä tuntuu olevan muunlaisia kokemuksia, joten kysyisin. Onko naaraslampaalla nk. pimpsaa vai onko yksi kloakki vain.
    Toisaalta jos hommailee uroksen kanssa niin katsotaanko se homoiluksi.Itse asiassa helvetin hölmöä kirjoittelua :oops: , mutta minkä näpyttelin sen näpyttelin.

    Doc.B.D kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täällä tuntuu olevan muunlaisia kokemuksia, joten kysyisin. Onko naaraslampaalla nk. pimpsaa vai onko yksi kloakki vain.

    Eiköhän kaikilla nisäkkäillä ole kohtu ja asianmukaiset ulkosynnyttimet. Kloakki liittyy munimiseen.

    iikori kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    siinä tapauksessa ei lammasta tarvi kait vetää p*****en
    kun on valinnan vapaus

    Doc.B.D kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin voidaan ajatella.

    Riley kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    siinä tapauksessa ei lammasta tarvi kait vetää p*****en
    kun on valinnan vapaus


    Nyt voinkin vihdoin nukkua yöni rauhassa.

    TT kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Eiköhän kaikilla nisäkkäillä ole kohtu ja asianmukaiset ulkosynnyttimet. Kloakki liittyy munimiseen.


    Nokkaeläimet (Monotremata ) (yksiaukkoinen) ovat nisäkkäitä joilla on kloaakki ja jotka munivat.
    :shock:

    Doc.B.D kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nokkaeläimet (Monotremata ) (yksiaukkoinen) ovat nisäkkäitä joilla on kloaakki ja jotka munivat.
    :shock:

    Näin on, piti kirjoittaa asiasta mutta en muistanut mikä platypys on suomeksi..

    Fastro kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    joku jasmiiniriisi, kosteata muttei turvonnutta, jotenkin pinnalta rapautunutta, ehkä lautasella kuivahtanutta,
    hyvän sienisalaatin (en osaa selittää) ja oluen kera.
    ensin ottaa sienisalaattia ja sit ehkä laittaa riisiäki suuhun. Tai sitten ensin ottaa sienisalaattia, sit kaljaa

    JacKal kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuossa toissa vuoden keväällä kokeilimme kaverin kanssa sangen eksoottista makuelämystä. Meillä oli ihan hauskaa ja jostain_syystä_punaiset silmät, ja meitä alkoi huikomaan. Kaapista ei löytynyt juuri mitään, piti siis soveltaa. Pakkasessa oli sentään ruisleipiä, joita laitoimme mikroon. Kaapissa oli mutsin tekemää omenahilloa, jota sivelimme lämmitettyjen leipien päälle. Tämän jälkeen ihailimma Kiira Korven luisteluvideoita Youtubesta. Ristimme kokeilumme "Ruis-Kiiraksi". Suosittelen koittamaan! Mainiota...

    P.S. Toinen mätsäävä jazzkeittiövinkki: näkkileipää, jonka päälle hunajaa ja puoliksi sulaneita pakastemustikoita.

    Yeti kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ^ Joo, hieman vastaavia kokemuksia, kun punasilmä boogieta kuunneltu ja ainahan se pohjaton nälkä iskee jonkin ajan kuluttua. Nykyään olen varustautunut vastaaviin tilanteisiin suklaapäällysteisillä donitseilla. Toinen hyvä on vanilliatäytteiset suklaa-muffinsit. Esa voisi tietää, mutta tältä saralta löytyy Usa:sta kuulemma parhaat toffeepäällysteiset donitsit. Madventures -ohjelmassa paikalliset kollit osasi neuvoa Rikun ja Tunnan yhdelle tällaiselle donitsi paikalle. Kai se on jokin iso ketju? Ja Kiirasta täydet 10 pistettä. Aika valio-tyttö.