Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Hälytysajoa Vaalimaantiellä

Sunkka kirjoitti noin 14 vuotta sitten (7 kommenttia)
Lataa 62,4 Mb video ambulanssin taipaleesta oikeassa hälytystehtävässä Haminasta Vaalimaan suuntaan torstaina 2.11.2006. Video on kuvattu ambulassista. Eihän rekkajono itärajalla ole mikään ongelma...

Ja siis näin Haminassa. Haminasta on matkaa Vaalimaan tulliin jotain 40 km. Onneksi ambulanssin ei tarvinnut ajaa koko matkaa seiskatietä...

http://www.kymensanomat.fi/

+/- saldo : 0 |

  Jaakob kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onneksi ambulanssin ei tarvinnut ajaa koko matkaa seiskatietä...

  Ei tarvinnut, juu — joutui ajamaan ison osan matkasta pitkin peilikirkasta, mutkikasta museotietä.

  Itse joudun kulkemaan tuota matkaa töihin joka päivä molempiin suuntiin. Kyllä on muutamana aamuna taas sydän iskenyt tyhjää, kun pahimmillaan molemmin puolin linja-autoa on venäläisiä rekkoja muutaman sentin päässä kilometrien ajan. Huomisaamuksi on taas ennustettu huononevaa keliä, joten taitaa tulla taas jännittävä työmatka.

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näytti aika kaposalta noinkin käytetty tie. Teiden leveyshän määräytyy liikennemäärien perusteella. Tosin voihan olla, että aina määrän laskemisen aikaan liikenne on ollut jumissa ja tulos on ollut nolla autoa/h... joten ei levennystoimenpiteitä.

  Sunkka kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kapean tien ongelma on ollut tiedossa jo pitkään. Kun Venäjän raja "aukesi" eli systeemit helpottuivat ja seiskatien liikenne itään kasvoi hurjasti 90-luvun alussa, alettiin suunnitella moottoritietä, joka kiertäisi Haminan keskustan. No, sitä suunnitellaan edelleen viidentoista vuoden jälkeen ja sillä välin ajellaan liikenneympyröissä ja pikkukaduilla. Ja siis tietähän levennettiin 80-luvun lopulla. Viimeisin uutinen on, että ohikulkua alettaisiin rakentaa parin vuoden kuluttua.

  harmaa kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helsingistä itään lähdettäessä moottoritiet ovat aika lailla p*stä. Esimerkiksi Hki-Porvoo: nykymittapuun mukaan mutkainen ja kuoppainen, lisäksi talvella ajoittain vaarallisen pimeä. Helsingistä pohjoiseen ja länteen tuntuu olevan paremmat hyvät kulkuväylät. Tosin itse autoilen vain satunnaisesti kun ei ole tarvetta juuri kaupungista poistua... :)

  Jaakob kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tällä hetkellä on pitkän ja hitaan työn jälkeen valmistumassa muutaman kilometrin mittainen rekkakaista aivan tien Vaalimaan-päähän. Välille Virojoki–Hamina saatiin ankaran väännön jälkeen nipistettyä jostain lisärahoitus tien leventämiseen. Käytännössä tämä on tarkoittanut noin puolentoista metrin lisää Venäjän suuntaan menevälle kaistalle. Sekin 1,5 metriä tosin ehti jäädä lumen alle ennen päällystämistä, joten auraaminen ei onnistu ja hyöty on tämän talven osalta olematon.

  Sunkka kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hki-Porvoo: nykymittapuun mukaan mutkainen ja kuoppainen, lisäksi talvella ajoittain vaarallisen pimeä.


  Tämän vuoden puolella valmistuvat ne valot, jotta jengi uskaltaa ajaa Porvooseen asti. :)
  Rakennetaan 8 uutta ydinvoimalaa ja valaistaan kaikki Suomen tiet... Mutta onneksi Porvoon motarille rakenneltiin muutamia vuosia sitten ne uudet hirviaidat. Se auttoi hurjasti. Kiitokset siitä. Vaikka enhän minä ajele Kotkasta Helsinkiin ja takasin kuin keskimäärin 5 kertaa kuukaudessa.
  Ei siinä Porvoon moottoritiessä ole mitään valittamista verrattuna Hamina-Vaalimaa-pätkään. Samaa seiskatietä, samat rekat...

  Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rekkajono reilut 50 km : http://www.hs.fi/tulosta/1135222844039


  Noh, ei taida virkamiesportaassa kiinnostaa, enempi on osoitettu kiinnostusta jatkaa moottoritietä Hki-Heinola eteenpäin kohti Mikkeliä ja Mäntyharjua että pääsöö sitten stadista vikkelään kesämökille kun virasto mänöö kiinne.