Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Robert Jordanin "The Wheel of Time"

Mixu kirjoitti noin 22 vuotta sitten (7 kommenttia)
Fantasiakirjallisuuden saralla kukaan ei voi kiistää Tolkienin auktoriteettia. Ne autuaat sielut, jotka ovat perehtyneet Robert Jordanin megalomaaniseen "The Wheel of Time" - sarjaan alkuperäiskielellä, voivat kuitenkin todeta, että Tolkien on saanut arvoisensa seuraajan.

Itse addiktoiduin kyseisiin eepoksiin jo kymmenen vuotta sitten ostettuani Kanadasta sarjan kaksi ensimmäistä osaa. Tarina on paisunut valtaviin mittasuhteisiin ja kerännyt massiivisen lukijakunnan ympäri Tellusta.

Riemukseni voin todeta, että kyseinen fantasiasarja ei ole pelkästään alaikäisille suunnattua "tapetaan sata örkkiä ja löydetään Graalin malja" - kirjallisuutta. Jokainen osa käsittää miltei 1000 sivua älykkäästi kirjoitettua tarinaa, joka tempaa ainakin allekirjoittaneen täysillä mukaan. Eräs syy tähän on myös Jordanin tyyli sekoittaa "maailmanhistoriallista" mytologiaa ja fantasiaa sekaisin. Henkilöitä voidaan tulkita esim. Raamatun ja kelttiläisen mytologian lähtökohdista.

Seuraava sarjan osa "Crossroads of Twilight" ilmestynee viimeinkin tammikuussa 2003. Kieli pitkällä jään tuota odottamaan. Kyseessä on siis kymmenes osa ja Jordanin mukaan tätä seurannee vielä kaksi kirjaa, joten Last Battle is soon in our hands...

Toivottavasti saadaan palasokruun jonkinmoista keskustelua aiheen tiimoilta, sillä tiedän, että Jordanilla on vankka lukijakunta Suomessakin.

"Let the Dragon ride again on the winds of time..."

+/- saldo : 0 |

    Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Liittyykö Robert Perryn levy Soundtrack for The Wheel of Time jotenkin tähän?

    Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eikös se nimenomaan ollut konseptialbumi tuosta kirjasta tai kirjasarjasta?

    Mixu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Robert Berry tosiaan väsäsi kirjasarjaan liittyen "soundtrackin" ja oli yhteydessä itseensä kirjoittajaan Robert Jordaniin, joka puolestaan antoi levylle siunauksensa. Berry on kuulemma itsekin WOT-fani.

    Piippu kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaaha Mixu tekee taas propagandaa. Pitää ne vissiin lukea pois. Raymond Feist on myös aivan siedettävä. Ja kyllä Weis & Hickmanin kaksi eka trilogiaa kolahtivat myös, vaikka eivät mitään kovin syvällistä olekkaan.

    Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo kyllä Weis & Hickmanin trilogiat toimivat minullakin hyvin parhaassa roolipeli-iässä :D En tiedä miten asian laita olisi nykyään. Raistlin määrää!

    Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paras roolipeli-ikä?

    Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paras roolipeli-ikä?


    Niin. Minulla se sijoittui ikävuosiin: 12-16 vuotta.