Science fiction
Janus kirjoitti noin 23 vuotta sitten (30 kommenttia)
Mixun innoittamana tiedustelen lukemisen arvoisia tieteiskirjoja. Yksi kulmakivistä on Robert A. Heinleinin Stranger in a Strange Land josta pidin kovasti. Myös Daniel Keyesin Kukkia Algernonille oli hyvä. Ei sitten mitään seikkailukamaa. ;)\n[Muokattu 25/10/2002 / Janus]
+/- saldo : 0 | Tweet
Minä suosittelen Orson Scott Cardin Ender´s Gamea. Mikäs ihme se olikaan suomeksi?
Stanislaw Lemin Kyberias menee ehkä enemmän huumorin puolelle, mutta läpeensä hulppeaa luettavaa yhtä kaikki. Cardin Ender-jutskan nimeen voin minäkin vannoa vaikka siitä onkin aikaa kun sen luin. Olenkohan minä edes lukenut täysi-ikäisenä yhtään scifiä? Vittu mikä snobi! :cool:
Ei kun hetkinen, pari vuotta sitten taisin lukea Asimovin Säätiö-sarjan uudestaan. Ja Clarken Childhood's End on odottanut jonossa sen koommin kun sen alkuvuodesta ostin alesta. Tietenkin oikea syy hankkia se oli että VdGG:llä on biisi nimeltä Childlike Faith in Childhood's End ja Marillionilla Childhoods End? :P
Arthur C. Clarken Songs Of Distant Earth ja Hammer Of God ovat myös lukemisen arvoisia. Kuten tietenkin myös nämä 2001-sarjaan kuuluvat. Philip K. Dickilla on myös paljon hyviä scifi-kirjoiksi luokiteltavia teoksia. Enpä ole kyllä minäkään viimeaikoina pahemmin scifia lukenut. Enkä kyllä paljon mitään muutakaan :D
George Orwell: Vuonna 1984 on ehdoton suosikkini.
Asimov ja Philip K Dick on kans hyviä ja Jules Vernellä on kans hienoja teoksia, osa tosin seikkailukamaa..
Tarkovskin leffan perusteella myös Stanislaw Lemin Solaris on varmaankin lukemisen arvoinen, en vain oo saanut sitä käsiini..
Solariksestahan tulee ihan lähiaikoina uusi leffaversio. Ohjaajana Steven Soderberg, pääsosassa George Clooney ja tuottajana itse King Of The Wolrd: James Cameron.
Solariksestahan tulee ihan lähiaikoina uusi leffaversio. Ohjaajana Steven Soderberg, pääsosassa George Clooney ja tuottajana itse King Of The Wolrd: James Cameron.
Heh, eipä vois juurikaan vähempää kiinnostaa...
Ylipäätään ei taida tulla mieleen yhtään onnistunutta Hollywood-uusintaversiota..
Kärpänen nyt ainakin oli parempi kuin alkuperäinen.
No ainakin tuo uusi Solaris on saanut aika positiivista ennakko mainetta. Siitä ei ilmeisesti ole todellakaan väännetty mitään toimintaspektaakkelia vaan on pysytty varsin taiteellisella linjalla. Aika näyttää. Minua ainakin kiinnostaa kovasti tuo leffa.
Onhan niitä hyviäkin uusintaversioita. Esim. Brian De Palman rautainen Scarface.
Invasion of the Body Snatchers (Kaufman). 12 apinaa.
No juu, 12 apinaa nyt ainakin on onnistunut, en tosin edes tiennyt sen olevan uusinta..
Ei se varsinaisesti uusinta olekaan mutta pohjautuu johonkin lyhytelokuvaan, Chris Markerinko se nyt oli...Kiitorata. :)
Jacksonin Taru sormusten herrasta on *hieman* parempi kuin Bakshin. Ja ainakin nimellisesti Hollywood-leffa.
Eikös tosta Taru sormusten herrasta ollut aikoinaan piirretty versio mikä esitettiin televisiosta.
Se on nimenomaan se Ralph Bakshin ohjaama mitä tarkoitin.
Ja kun ei ole minkäänlaista muistikuvaa siintä niin oliko minkätasoinen?
Meinaan jos oli hyvin tehty tai vastaavaa niin voisi vaikka laittaa Ylelle pommitusta uusinnna toiveessa.:P
Onhan videovuokraamot keksitty. Se on sitäpaitsi ihan hirveä ja tullut telkkarista pariinkin otteeseen. Tosin animaatio näyttää paikoin poikkeuksellisen sulavalta, kun siinä kokeiltiin sellaista tekniikkaa että ensin oikeat näyttelijät heiluvat kameran edessä ja sitten piirroshahmot animoidaan sen pohjalta.
Yleä ei kannata missään nimessä pommittaa uusintapyynnöillä jos haluaa jonkun leffan uusittavan. Kun aikoinaan missasin Nagisa Oshiman Merry Christmas Mr. Lawrencen tv-esityksen, niin lähetin uusintapyynnön kolmena seuraavana vuonna.. leffaa ei oo uusittu vieläkään, vaikka tuosta on tainnut kulua jo viisikin vuotta. Noh, nyt on onneksi dvd hyllyssä.
Yleä ei kannata missään nimessä pommittaa uusintapyynnöillä
Mutta ainahan voi organisoida sopivan kokoisen porukan mikä käy pommittamaan samaa.;)
Tarkovskin raina Stalkkerhan perustuu kans tieteisromaaniin; Kirjan luettuani tulin siihen johtopäätökseen, että Tarkovski luki kirjan takakannen kuvauksen juonesta, heitti opuksen olanyli & ohjasi sitten Magnum Opuksensa saamiensa ideoiden pohjalta... ja älkää unohtako katsoa rainaa useampaankin otteeseen!
...niin sen Solariksenhan ohjasi sama äijä....
En nyt kykene muistamaan kuka Hyperion-trilogian on kirjoittanut.Pitäisi kuitenkin löytyä kirjastosta tuolla Hyperion nimellä.Helvetin hyvä.Lukekaa!
Hyperion-sarja on Dan Simmonsin. kirjakaupassa on tullu noita hypisteltyä, mutten kuiteskaan oo yhtään ostanu..
After Cryingin biisi Stalker on ilmeisesti jonkinlainen kunnianosoitus Tarkovskille, ainakin sanojen käännöksen ja lopun ratakiskojen kalkkeen perusteella.
Hyperion tais olla Dan Simmonsin opuksia.
Solaris oli tosiaan hyvä opus. Hyllysä on jonkulainen nippu scifi-kirjoja, puolet niistä on vielä lukematta.... oon jossain määrin keränny tuota Book Studion Galaxy Scifi -sarjaa ja sitten tuommosta WSOY:n FAN -sarjaa, mutta on tuola muutakin.
Ekan Hyperion kirjan olen lukenut. Sehän on niinkuin tollasta syvällistä scifia. Minusta se oli kyllä enemmänkin syvältä ;) Aika kuivaa jaarittelua. Ei uponnut. Ehkäpä tarina paranee seuraavissa osissa.
Tarkovskin raina Stalkkerhan perustuu kans tieteisromaaniin...
Tuo muuten tuli 80-luvun lopulla telkkarista maikkarilta. :o
Vannoutuneena Lem-fanina voin myös suositella Solarista. Kuitenkin vielä isomman vaikutuksen ovat tehneet hänen kirjansa Eeden ja Peluu Tähdistä. Jälkimmäisen löytämisessä olen kokenut vaikeuksia, ei ole taidettu ottaa uusintapainoksia ikoihin?
David Brin: Earth
Philip K. Dick jyrää!!!!!!!!!
Michael Moorcock! ;)
Astro kirjoitti 29.8.2003 klo 10:41: Philip K. Dick jyrää!!!!!!!!!
No tod.!!!!
Ma aloin lukea jotain Philip K. Dick opusta, mutta se tuntui niin puhtaalta heroiinihehkutukselta, etta meni maku koko heppuun. Ehka ma yritan uudelleen, jos satun joskus asumaan jossain missa on enemman normaaleja ihmisia.
Asimovia menossa parhaillaan. Niista ma olen toistaiseksi pitanyt.