Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kolesteroli

harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten (42 kommenttia)
Verikokeissa löytyi sitten kolesteroli, siis kohonnut kolesteroliarvo. Mitä elintapojen ja ruokavalion kautta enää voin asiaa auttaa (elän ihan mahottoman terveellisesti--siis oikeasti, mikä kyllä näkyy erinomaisina verenpaine, hemoglobiini, maksa-arvo ym. tuloksina) niin korkeintaan lisätä kalan sekä vihannesten ja marjojen syöntiä. Jos ei niillä eväin kolesteroli parane niin sitten lääkäri suosittelee lääkettä.

Minä taas vastarannan kiiskinä en ole siitä lääkkeestä niinkään vakuuttunut. Kun etsii netistä kolesteroli-hakusanalla infoa, niin asialle on omistettu kokonaisia webbisaitteja. Ja kun niitä vähän penkoo niin selviää, että ovat lääketehtaiden ylläpitämiä. Joka puolella näyttää olevan konsensus sama, eli tietty kolesteroliarvojen parannus on mahdollinen elämäntavan muutoksilla mutta jos ne eivät auta, eli kolesteroli ei laske alle arvon x, niin tarvitaan lääkettä

Jos minulla olisi lääketehdas niin kyllä minäkin lobbaisin käsitystä, että arvon x ylittäneet kolesteroliarvot vaativat lääkitystä. Ja tietenkin tekisin kovasti töitä että tuo x olisi riittävän kova arvo. Siinä on ilmeisesti onnistuttu sillä jostakin osui silmiini että 80% suomalaisista on x:n ylittävä kolesteroliarvo.

Onneksi tuli tuossa taannoin sijoitettua muutama euro noihin lääketehtaitten osakkeisiin. Osaavat kehittää näitä erilaisia näkymättömiä sairauksia ja samalla luoda itselleen uusia markkinoita: kolesteroli, verenpaine, masennus, paniikkihäiriö, adhd, psykoosi... kaikkeen hölynpölyyn oma pillerinsä.

+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Korkea kolestroli on degeneraatiosairaus, joka johtuu rasvaisista ajatuksista. Hoitona internet-pornon katselun lopettaminen, tuhkassa istuminen ja itseruoskinta.

  Sunkka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaahas. Niinkö se koresterooli saadaan laskemaan? No, pitänee alkaa noudattaa tohtorin ohjeita...

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Harmaa, onhan niillä vielä yksi pileri vanhoille miehille, jonka unohdit mainita.;) Lääkefirmat ovat sijoittaneet tuohon hölynpölyyn, mutta mitä olen kuullut, vakuutusfirmat ei ajattele noin. Eivät maksa. Se on vain elämänlaatua kohottava lääke. Ja kohottaahan ne ikäkaverini juuri haluavat.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistelisin, että korkeat kolestoriarvot olisivat perinnöllinen juttu myös, eivätkä näinollen aina riippuvaisia elämäntavoistakaan? Yksilölliset ominaisuudet ovat hassuja kyllä, itse olen aina nauttinut erinomaisista veriarvoista ja kolesteroliarvoista, vaikka syön paljon lihaa ja roskaeineksiäkin liian usein, poltan pikkusikareita aika ajoin, juon pilsua tai ihan oluttakin lähes joka päivä. Muuta kuin ylipainoa ei ole havaittavissa. Vaikka voihan se pitkällä aikavälillä johtaa huonompaan suuntaan. Mutta ihmettelen tosiaan, että pari kertaa vuodessa kontrolloidut lukemat ovat aina helkkarin hyviä riippumatta elintavoista näköjään?

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hei, tämähän on yksi mieliaiheistani!
  Kommentoin nyt ensin lyhyesti ja palaan sitten myöhemmin tiiliskiven kanssa. :wink:

  Lääketehtaat ovat investoineet miljardeja statiiinien tuotekehittelyyn ja nyt ne haluavat luonnollisesti sijoittamansa rahat takaisin. Tervettä bisnesajattelua...
  Tämä on johtanut aggressiiviseen lobbaukseen ellei suoranaiseen liturgian luomiseen, sillä nykyisimmän tiedon perusteella EI voida väittää että kolesterolin alentaminen estäisi sydäninfarkteja.
  On ollut vuosikymmeniä tiedossa että ateroskleroosin syntymisen kriittinen tekijä on LDL-kolesterolin HAPETTUMINEN. Tätä tekijää ei lääketeollisuus ole voinut käyttää uusien ja kalliiden lääkkeiden kehittämiseen, koskapa luontaiset antioksidantit C- ja E-vitamiiini yhdessä elimistön omien antioksidatiivisten entsyymien (katalaasi, glutationiperoksidaasi, dismutaasi yms) toiminta on niin paljon tehokkaampaa, mikäli niiden toiminta on KUNNOSSA.

  Suomalaisten lääkärien raamattu Duodecim kirjoitti aiheesta äskettäin (Palomäki, Kovanen Duodecim 2006; 122:1747-56) otsikolla "LDL-kolesterolin luonnonmukainen pitoisuus on saavutettavissa".
  Lainaan artikkelin kriittistä kohtaa :"Jumiutuneet LDL-hiukkaset muuntuvat ajan myötä joko hapettumalla tai entsymaattisesti, mikä on ateroskleroottisen kolestrolin kertymäprosessin patofysiologinen alkutapahtuma."
  Luitte aivan oikein. Tuon kuuluisan LDL-syntipukin PITÄÄ HAPETTUA, jotta ateroskleroosina tunnettu tapahtumasarja voisi edetä.
  Pelkkä kolesterolin alentaminen on turhaa, mikäli oksidatiivista stressiä ei saada kuriin.

  Tämän seikan takia tilastotkin kertovat että liki puolella infarktin saaneista on normaali kolesteroliarvo...

  Kolesteroliarvoilla ja sydäninfarkteilla on samanlainen symbioottinen suhde tai korrelaatio kuin autoilla ja auto-onnettomuuksilla.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Tämä on johtanut aggressiiviseen lobbaukseen ellei suoranaiseen liturgian luomiseen, sillä nykyisimmän tiedon perusteella EI voida väittää että kolesterolin alentaminen estäisi sydäninfarkteja.

  ...

  Pelkkä kolesterolin alentaminen on turhaa, mikäli oksidatiivista stressiä ei saada kuriin.

  ...
  Kolesteroliarvoilla ja sydäninfarkteilla on samanlainen symbioottinen suhde tai korrelaatio kuin autoilla ja auto-onnettomuuksilla.


  Jee! Jammo vaikuttaa asiaa tuntevalta ja hänen näkemyksensä tukee intuitiotani. Ei muuta kuin raybanit päälle ja rinta kaarelle 8)

  PS: Kaikille lapsille sitten vielä sellainen tieto että ihan oikeasti tietenkään ei internet-palstojen tai palasokerin perusteella missään nimessä saa tehdä ratkaisuja jotka liittyvät terveyteen tai muihin ns. isoihin asioihin.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oma näkemykseni ei missään tapauksessa edusta suomalaisten auktoriteettien virallista lääketieteellistä kantaa vaikka perustuukin oikeisiin ja tunnustettuihin tieteellisiin artikkeleihin. Pelkkien nettikirjoittajien esittämiä ajatuksia EI koskaan pidä pureksimatta niellä. On hankittava alkuperäiset tutkimukset käsiinsä ja näistä ns. primaarilähteistä uutettava juomaa oman näkemyksen pohjaksi.
  Omat tulkintani asioista eroavat joissain osin radikaalisti hyväksytyistä konsensus-näkemyksistä. Jokainen noudattaa mahdollisia ohjeitani omalla vastuullaan ja ilman valitusoikeutta. :lol:

  Tiedoksi sen verran että nautin itse päivittäin vitamiineja, erityisesti C-vitamiinia 1-2 g ja B-vitamiineja sekä karnosiinia alkoholijuomiin ryhtyessäni, E-EPA 1-2 g sekä KWAI-300 mg valkosipulitabletteja (jo 12 vuotta).
  Rankan lenkin edellä otan lisäksi magnesiumtabletin.

  Osittain kovetettuja rasvoja (sisältävät keinotekoisesti valmistettuja, ihmisen biokemialle haitallisia trans-rasvahappoja) sisältävät ruokaaineet jätän kaupan hyllylle. Monesti on mielessä käynyt että sprayaisin tällaisiin tuotteisiin pääkallon merkin, mutta väkivaltainen käytös on luonteelleni vierasta.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ohessa yksi tiiliskivi. Sillä päästään hyvin kakluunin rakentamisen alkuun.

  Kolesteroli on elintärkeä solukalvojen rakennusaine. Tämän takia elimistömme säätelee sen pitoisuutta hyvin tarkkaan useiden geenien voimalla.
  Nämä geenit ilmentyvät eri ihmisillä eri tavoin. Ravitsemustilalla ja ravintoaineilla muista aineista puhumattakaan näyttäisi kaikilla olevan oma roolinsa. Tämän takia kliinikot tietävät että vaikka potilas karsisi ruokavaliostaan KAIKEN kolesterolia sisältävän, kolesteroliarvo saattaa silti nousta maksan oman kolesterolituotannon takia. Vastaavasti joku voi syödä 28 kananmunaa päivässä ilman mitään merkittävää haittaa tai kolesterolitason räjähtämistä.
  Lainaan vielä lisää em. Duodecim artikkelia:
  ”Tyypillisesti statiinihoito pienentää sepelvaltimotapahtumien vaaraa 25-35%, vaikka LDL-kolesterolipitoisuus pyrittäisiinkin saamaan pienemmäksi kuin 2 mmol/l. Kaksi kolmesta sepelvaltimotautitapahtumasta ei siten esty LDL-kolesterolin voimaperäiselläkään vähentämisellä.”
  Tähän perustuen on KELA aiheestakin ruvennut vähentämään statiinien korvaustasoa.

  Statiineilla on vaikutusmekanisminsa takia haittavaikutuksia. Koska ne estävät 3-hydroksimetyyliglutaryylikoentsyymin toimintaa, estyy myös muiden tätä biokemiallista reittiä hyödyntävien aineiden synteesi. Lihasten hapetusstressiä vastaan elimistömme käyttää ubikinonia, joka syntyy juuri em. reitillä. Sellaisilla (harvinaisilla) potilailla, joilla statiinit pistävät ko. reitin kokonaan tukkoon, estyy ubikínonin tuotanto ja seurauksena on tappava rhabdomyolyysi, lihasrappeuma.

  Ateroskleroosi on nykytiedon mukaan tulehdustauti, kuten monet muutkin krooniset sairaudet diabetes, masennus, dementia, astma, nivelreuma jne. Tulehdustilaa mittaavat entsyymit ovat potilailla koholla. C-reaktiivinen proteiini eli CRP, on ateroskleroosia sairastavalla selvästi koholla.

  Mitä sitten voidaan tehdä, jos statiinit ovat etupäässä statisteja?

  Viimeisin epidemiologinen tieto kertoo omega-3 rasvahappojen merkittävästä terveyttä ylläpitävästä vaikutuksesta. Omega-3-luokan rasvahapoista elimistömme valmistaa kemiallisia välittäjäaineita, jotka ohjaavat entsyymitoimintaamme tulehdusta alentavasti ja omega-6-rasvahapoista puolestaan biokemiamme tuottaa tulehdusta kiihdyttäviä välittäjäaineita.
  Tulehdusreaktio on elintärkeä toiminta bakteerien, virusten yms. vieraiden organismien hyökkäyksien varalta, mutta se pitää pystyä lopettamaan uhkan väistyttyä.
  Nyt kun ravintommme sisältää liikaa tulehdustilaa kiihottavia tai ylläpitäviä omega-6-välittäjäaineita, johtaa tällainen jatkuva varuillaanolo patologisiin seurauksiin.

  Sydäntaudit ja masennus ovat räjähtäneet epidemioiksi länsimaissa, joiden omega-6/omega-3 suhde on pitkään jo ollut vinksallaan. Vastaavasti maissa, joissa syödään runsaasti rasvaista kalaa, Japanissa, Islannissa ja erikoistapauksessa eskimoiden parissa, em. sairaudet ovat minimissään.
  Nykyään suositellaan laadukkaan kalöljyn (joka sisältää tärkeää komponenttia EPAa, eikosapentaeenihappoa) nauttimista ennaltaehkäisevästi sekä jo sydäninfarktin saaneille että muuten riskiryhmään kuuluvalle.
  Oma lääkärikuntammekin suosittelee rasvaisen kalan syöntiä 2-3 kertaa viikossa. Jos kala ei maistu, voi elintärkeitä omega-3-rasvahappoja nauttia kalaöljykapseleina tai alfalinoleenihappoa runsaasti sisältävänä kasviöljynä. Oleellista kasviöljyn käytössä on tasapainoisen omega-6/omega-3 suhteen omaavan tuotteen valinta. Mikäli kasviöljy sisältää liikaa omega-6 rasvahappoa , linoleenihappoa, haviää omega-3-rasva, alfalinoleenihappo, kilpailun entsyymipaikoista, ja jälleen syntyy liikaa tulehdustekijöitä.

  Hapetusstressin suojaksi on riskiryhmässä olevan aiheellista pitää huolta riittävästä vitamiinien saannista. C-ja E-vitamiinien lisäksi B-ryhmän vitamiinit ovat hyödyllisiä. Foolihappo on noussut viimeaikoina erityisen tärkeäksi homokysteiiniä säätävän vaikutuksensa takia. Homokysteiinitasot on havaittu sydänpotilailla kohonneen.

  -jatkunee-

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ,
  On ollut vuosikymmeniä tiedossa että ateroskleroosin syntymisen kriittinen tekijä on LDL-kolesterolin HAPETTUMINEN. .


  Oho. No miten sen hapettumisen voi estää? C -vitamiinillako?
  Mulla on kolesteroli lievästi koholla ja käytän kasvisteroli -levitteitä. Voita +maitoa en oo käyttänyt yli kymmeneen vuoteen(kaljaa + makkaraa kylläkin :roll: ), ruuanlaitossa oliivi- tai rypsiöljyjä..

  -edit: Jammo ehtikin jo vastata.. :wink:

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tupakointi on yksi merkittävin sydäntautien riskitekijä. Riskitekijöillä ei sinänsä ole merkitystä, jos ei kyetä osoittamaan millä tavalla riski välittyy biokemiallisella tasolla.
  Tupakointi lisää merkittävästi elimistön HAPETUSSTRESSIÄ ja tämä on tärkein biokemiallinen mekanismi tupakanpolton haitallisuuteen.
  Tupakoinnin lopettaminen kasvisruuan antaman riittävän antioksidanttivitamiinien saannin kanssa oli ns. Pohjois-Karjala-projektin positiivisen tuloksen merkittävin tekijä, eikä suinkaan kolesterolipitoisuuden alentuminen, vaikka sitä kaikki statiineja markkinoivat firmat mielellään mainostavat...

  Ns. ranskalainen paradoksi on näihin päiviin asti ollut se miksi ranskalaisilla on niin vähän sydäntauteja vaikka he syövät runsaasti kermapohjaisia ruokia ja jopa käyttävät voita ruuanvalmistuksessa. Yksi syy voisi olla oliiviöljyn käyttö. Oliiviöljyllä on havaittu lievää estovaikutusta LDL-kolesterolin hapettumisessa. Käytän muuten itse kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä miltei kaikilla ruokailukerroillani. Suosittelen muillekin.

  Jokaisella ihmisellä on omanlaisensa biokemia ja entsyymitoiminta. Jos on perinyt kehnosti toimivan antioksidanttijärjestelmän, on suuressa vaarassa sairastua.
  Toisaalta monet geenit vaativat ilmentyäkseen sopivan ulkoisen altistuksen, mikä vasta laukaisee haitallisen prosessin.

  Voita on mollattu 70-luvulta lähtien, mutta pelkät tyydyttyneet rasvat eivät ole ateroskleroosissa varsinaisia riskitekijöitä, sillä ne eivät hapetu elimistössämme haitallisia välittäjäaineita tuottaen kuten esimerkiksi omega-6-rasvat. Itse asiassa paistamiseen pitäisi käyttää mieluummin voita tai kookosrasvaa kuin monityydyttämättömiä rasvahappoja sisältäviä kasviöljyjä. On puhdas kemiallinen fakta että monityydyttämättömät rasvahapot reagoivat ilman hapen kanssa biljoona kertaa nopeammin kuin tyydyttynyt rasva. Ilmiötä kutsutaan härskiintymiseksi. Kun voi härskiintyy, siinä hapettuu sen sisältämät tyydyttämättömät rasvahapot, ei suinkaan pääkomponentteina olevat tyydytetyt rasvat...

  Itse käytän usein jopa pelkkää kookosrasvaa paistamiseen. Kookosrasva sisältää auktoriteettien niin kovasti pelkäämiä tyydyttyneitä rasvahappoja, mutta tuo rasva ei härskiinny läheskään niin helposti kuin muut ja sillä pääsee korkeampaan paistolämpötilaan. Lisäksi kookosrasvan keskipitkät rasvahapot ovat helpoimmin palavaa energiaa soluillemme (mitokondrioille).

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paradoksaalista tietoa:

  Vaikka itse harrastan runsaasti liikuntaa, ei se oletusarvoisesti ole kaikille ihmisille samanarvoista terveyden ylläpidon kannalta.
  Duodecimin pääkirjoituksessa 2006;122:2239-41 Timo A Lakka toteaa uusimmista tutkimuksista :
  "Liikunnasta eniten hyötyvillä mm. fyysisen suorituskyvyn paraneminen, verenpaineen lasku ja veren rasva-arvojen korjautuminen on moninkertaista vähiten hyötyviin verrattuna."

  Jos siis joku teistä ei tahdo millään saada hikoilusta kiksejä, se saattaa johtua siitä että kuulutte tuohon liikunnasta vähiten hyötyvään ryhmään...

  Istukaa vaan nojatuolissa ja nauttikaa musiikista!
  Mind rules over matter!

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osittain kovetettuja rasvoja (sisältävät keinotekoisesti valmistettuja, ihmisen biokemialle haitallisia trans-rasvahappoja) sisältävät ruokaaineet jätän kaupan hyllylle..


  Kevytlevitteet? Mitä muuta?

  Mitä ranskalaisiin tulee, niin oliiviöljyn lisäksi ne käyttävät myös runsaasti punaviiniä. :)

  Kiitos Jammo, todella mielenkiintoista luettavaa!

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse käytän usein jopa pelkkää kookosrasvaa paistamiseen.

  Mulla on tossa yksi viimevuosisadan alussa kirjoitettu joogakirja.. siinä todetaan, että kookos edistää NEROUTTA. :)

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse käytän usein jopa pelkkää kookosrasvaa paistamiseen.

  Mulla on tossa yksi viimevuosisadan alussa kirjoitettu joogakirja.. siinä todetaan, että kookos edistää NEROUTTA. :)


  Eräällä nettisivustolla väitettiin samaa. Ja siitä innostuneena leikkelin itselleni kookosrasvasiivuja pari viikkoa aamuin illoin.
  Kookosrasva ei muuten maistu yhtään millekään , mutta se sulaa hauskasti suussa. Lisäksi sitä voi käyttää aurinkorasvana ja muutenkin luontaisena ihovoiteena. Muihin tarkoituksiinkin se saattaa sopia, mutten ole sellaisia juttuja vielä kokeillut. 8)

  Neroutta lisäävää vaikutusta en ole vielä havainnut, eikä luultavasti lähiomaisenikaan. Tai mistä sen tietää? Eikös se ole niin ettei nero tunnista itseään?! :shock: :lol:

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Neroutta lisäävää vaikutusta en ole vielä havainnut, eikä luultavasti lähiomaisenikaan. Tai mistä sen tietää? Eikös se ole niin ettei nero tunnista itseään?! :shock: :lol:


  Eikun se on hullu. Hullu viimeisenä itse (jos koskaan) huomaa hulluutensa. Ympäristö on sen tajunnut jo aikoja päiviä sitten.

  Siis jos et pidä itseäsi hulluna -- saatat sellainen hyvinkin olla.
  Jos pelkäät tulevasi hulluksi -- älä suotta pelkää. Jos tulet hulluksi et sitä edes huomaa!

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osittain kovetettuja rasvoja (sisältävät keinotekoisesti valmistettuja, ihmisen biokemialle haitallisia trans-rasvahappoja) sisältävät ruokaaineet jätän kaupan hyllylle..


  Kevytlevitteet? Mitä muuta?

  Mitä ranskalaisiin tulee, niin oliiviöljyn lisäksi ne käyttävät myös runsaasti punaviiniä. :)

  Kiitos Jammo, todella mielenkiintoista luettavaa!


  Heittäkää roskiin kaikki tuotteet, joiden valmistukseen on käytetty osittain kovetettuja kasvirasvoja:
  mikropopcornit, kasvirasvajäätelöt, keksit, keittojauheet ja melkoinen osa leivonnaisista kuten vaaleista leivistä ja pullista jne.

  Ranskalaiset käyttävät muuten myös valkosipulia, mikä alentaa luontaisesti kolesterolia, toimii antioksidanttina ja raskasmetallien sitojana.

  Lopuksi hyviä uutisia : vain alkoholia sisältävällä punaviinilla on hyviä vaikutuksia veren rasvoihin!

  Mutta hyvät tehot alkavat liueta kolmannen lasillisen jälkeen, joten ei sitten kumota aina koko pullollista kerralla! :wink:

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Siis jos et pidä itseäsi hulluna -- saatat sellainen hyvinkin olla.
  Jos pelkäät tulevasi hulluksi -- älä suotta pelkää. Jos tulet hulluksi et sitä edes huomaa!


  Hulluna on hyvä olla! :D

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Lopuksi hyviä uutisia : vain alkoholia sisältävällä punaviinilla on hyviä vaikutuksia veren rasvoihin!


  Tuo viinin terveellisyys saattaa olla myytti. Nimittäin noissa tutkimuksissa joissa on verrattu punaviinin vaikutuksia eri verrokkiryhmiin, niin tämä täsraittiiden ryhmä on sikäli vinoutunut, että siihen on otettu paljon ihmisiä jotka ovat täysraittiita jonkin sairauden tms. takia. Tässä on eräs selitys siihen, että tämä ryhmä on oireillut enemmän kuin viininlipittäjien ryhmä.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei. Kun tilastoista siivotaan pois alkoholin käytön takia sairastuneet tms. ja siten alkoholin käytön lopettaneet ja seurataan vain ns. puhtaita verrokkiryhmiä niin silti alkoholi parin paukun päiväannoksena todella vähentää kokonaiskuolleisuutta.
  Mutta alkoholi lisää pieninäkin annoksina syöpätauteja ja aivoverenvuotoja. Kokonaisvaikutus tulee esille nimenomaan positiivisen kolesteroliefektin kautta : viina nostaa tuon sankarikolesterolin eli HDL:n pitoisuutta ja sydäntautikuolleisuus vähenee. Alkoholin terveysvaikutus muistuttaa J-kirjainta : 0 on hieman isompi kuin 1-2 annosta, mutta jo 3:n paukun jälkeen kokonaisvaikutus jää absolutismia heikommaksi...

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voihan se noinkin olla. Luin vain tuollaisesta aatoksesta jostakin. En ole tutkimuksiin perehtynyt.

  Nyt juuri tulee TV2:sta ohjelma uudesta sairaudesta, nimittäin sellainen on nyt keksitty kuin MIESTEN VAIHDEVUODET. Siihenkin on -- yllätys yllätys -- lääke kehitetty. Ja kauppa käy...

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miesten vaihdevuodet on - aivan oikein! - täysin keksitty juttu!
  Eihän se ole sairaus, johon pitäisi kehittää lääke, vaan luonnollinen asiaintila. Mutta nykyään lääketeollisuus joutuu "keksimään" sairauksia, jotta se voisi kehittää uusia "lääkkeitä", koska oikeisiin sairauksiin joko on jo olemassa hyvä hoito tai sitten ne ovat ns. orpolääkealueita, joihin kehitetyistä uusista lääkkeistä ei business-analyysin perusteella voida nyhtää voittoa. :P

  Meidänkin firmassa on käynnissä samantyyppinen projekti, mutta minä en siihen ajatuksiani enkä käsiäni tahraa. :evil:

  Miesten vahdevuosiiin on luonnollinen tapa : lisätään liikuntaa ja muistetaan harrastaa tuota seksiä säännöllisesti; vähennetään painoa ja stressiä ja pidetään huolta sinkin ja parin muun kivenäisaineen saannista noista em. vitamiineista puhumattakaan. Niistä ei tosin lääketeollisuus saa suuria voittoja.
  Siinä se toimiva konsepti kutakuinkin jo on.

  kimmo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla oli joskus kolesteroli koholla. Tämä oli aikaa kun treenasin 3 x 1h salilla + 2 x 1h lenkki viikossa ja söin kohtuullisen terveellisesti.

  Sitten kun katkoi kätensä ja jäi "sairaslomalle", joka jatkuu jo kuudetta vuotta ja dieetti on keski-ikää lähestyvän lihansyöjämiehen normiannos, on kolesteroli normaali.

  Ota näistä sitten selvää.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh he! Eikös olekin outoa! Lääkärit sekoilevat kolesterolihumppansa kanssa eivätkä tajua lainkaan ettei kolesteroliarvo SINÄNSÄ ole mikään riski ellei se nyt aivan taivaita tavoittele. Norjan fiksut lääkärit taannoin huomasivat että vaatimus kolesterolipitoisuuden alentamisesta alle 5 mmol/l arvoon olisi tarkoittanut KAIKKIEN keski-ikäisten norjalaismiesten lääkitsemistä!

  Mutta muistapa ylläpitää riittävä antioksidanttien saanti! Varaa kasviksia tai mustikkaa tms flavonoideja sisältäviä marjoja ruokavalioosi tai ota vitamiinia purkista. Ja muista 2-3 kala-ateriaa viikottain! Pelkkä "normaali" kolesteroliarvo ei tarkoita suojaa sydäntaudilta, mikäli siihen on perinnöllistä taipumusta. Tämän tosin olet varmaan jo ehtinyt tästä ketjusta lukea.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Jos siis joku teistä ei tahdo millään saada hikoilusta kiksejä, se saattaa johtua siitä että kuulutte tuohon liikunnasta vähiten hyötyvään ryhmään...

  Istukaa vaan nojatuolissa ja nauttikaa musiikista!
  Mind rules over matter!


  Olet nero! Pyrkisitkö eduskuntaan? Saisit ääneni! :wink:

  Terveisin,
  -pakkoliikunnan vastustaja
  -satunnaisen sikarinpolton kannattaja
  -oluen ja pilsnerin suuri ystävä
  -kevytvalmisteiden, makeutusaineiden ja einesmössön vihollinen

  Lerxst von Laard

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Olet nero! Pyrkisitkö eduskuntaan? Saisit ääneni! :wink:


  Kiitos luottamuksesta, mutta ajatus kahden äänen saamisesta kiusaa jo nyt minua. Joutuisin epäilemään joko sinua tai vaimoani luottamukseni pettämisestä, tai mikä pahinta, joutuisin epäilemään omaa luottamustani itseeni. :shock: :lol:

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Verikokeissa löytyi sitten kolesteroli, siis kohonnut kolesteroliarvo.


  Pari kuukautta ekasta kokeesta vierähti, ja kävin uusintakokeessa. Pelkästään ruokavaliota muuttamalla kolesteroliarvot ovat tänä aikana kehittyneet niin hyvään suuntaan ettei lääkitystä tarvita ainakaan toistaiseksi.

  Ja se muuttunut ruokavalio: kalaa jja vihanneksia punaisen lihan tilalle.

  Täytyy jatkaa tällä tiellä ... :)

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Verikokeissa löytyi sitten kolesteroli, siis kohonnut kolesteroliarvo.


  Pari kuukautta ekasta kokeesta vierähti, ja kävin uusintakokeessa. Pelkästään ruokavaliota muuttamalla kolesteroliarvot ovat tänä aikana kehittyneet niin hyvään suuntaan ettei lääkitystä tarvita ainakaan toistaiseksi.

  Ja se muuttunut ruokavalio: kalaa jja vihanneksia punaisen lihan tilalle.

  Täytyy jatkaa tällä tiellä ... :)


  Oikein! :D
  Kala, vihannekset ja liikunta on liki täydellinen terveysresepti.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös tuolla kalan syönnilläkin ole nykyisin joku raja, kun ovat niin saastuneita..

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eikös tuolla kalan syönnilläkin ole nykyisin joku raja, kun ovat niin saastuneita..


  On. Itämeren silakka sisältää dioksiineja - takavuosien PCB:n käytön seurauksena - ja sisävesien hauet elohopeaa sen verran paljon että yletön syöminen saattaa olla ns. vasta-aiheellista.
  Mutta 2-3 kala-ateriaa viikossa suositusten mukaisesti ei pitäisi vielä tuottaa kohtuutonta kuormaa.

  Voiko silakkaa edelleen syödä? Dioksiinien saanti elintarvikkeista arvioitu uudelleen
  Duodecim
  2006;122(7):801-4
  Anja Hallikainen, Raimo Parmanne, Hannu Kiviranta ja Terttu Vartiainen
  Katsaus


  Dioksiinit ja terveys - molekyylibiologiasta ehkäisytoimiin
  Duodecim
  2004;120(13):1664-72
  Jouko Tuomisto ja Terttu Vartiainen

  Pitäisikö kalaa syödä enemmän?
  Antti Aro
  (Pääkirjoitus)
  1987;103(7):369

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta jos ei syökään suomalaista saastunutta kalaa vaan norjalaista?

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta jos ei syökään suomalaista saastunutta kalaa vaan norjalaista?


  Myös norjan lohessa, jos se on ns. kasvatettua, on dioksiineja liki saman verran kuin suomalaisessa kirjolohessa. Pitoisuudet lienevät sen verran alhaiset ettei ole syytä paniikkiin. Hyödyt ovat suuremmat kuin potentiaaliset haitat, uskoisin.
  Dioksiineja on mitattavia määriä joka tapauksessa melkein kaikissa ruoka-aineissamme...

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta jos ei syökään suomalaista saastunutta kalaa vaan norjalaista?

  Ei haittaa, jos on syönyt aikaisemmin tarpeeksi sieniä.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta jos ei syökään suomalaista saastunutta kalaa vaan norjalaista?

  Ei haittaa, jos on syönyt aikaisemmin tarpeeksi sieniä.


  Riippuu sienistä...
  8)
  Pulkkosieniä syötiin vielä 50-ja 60-luvuilla ennen kuin tämän lajin myrkyllisyys havaittiin!
  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/sienet/myrkylliset_sienet/pulkkosieni/
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pulkkosieni


  Viinan kanssa läträäjän ei pidä koskea harmaamustesieneen...
  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/sienet/myrkylliset_sienet/harmaamustesieni/

  mutta harmaallahan tämä ongelma ei tule vastaan. :lol:

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Moni on eri mieltä, mutta sienet ovat erinomaista ruokaa. Hivenaineita täynnä.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä näin on. Sienisalaatti, sienikeitto ja paistetut sienet! Tulee vesi kielelle jo pelkästä ajatuksesta!

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No mutta,täällähän on sienien ystäviä.Hienoa!Minä myös olen suuri sienten ystävä.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progekansasta yleensä löytyy intohimoisia sienten ystäviä.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progekansasta yleensä löytyy intohimoisia sienten ystäviä.


  Ja nyt et tarkoita kanttarelleja ja tatteja? :? :P :wink:

  PeterBird kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onkohan tiedemaailmassa nykyään tappelu rahoituksesta niin kiivasta ettei tiedeyhteisö enää ennätä itse haastamaan ainoina totuuksina esitettyjä näkemyksiä, otetaan nyt esimerkkinä ajankohtainen keskustelu rasvoista ja kolesterolista? Tarvitaan journalisteja kaivelemaan ja kyseenalaistamaan että syntyy keskustelua ja innokkaimmat akateemikot hoksaavat älähtää kolleegojaan vastaan, avautuuhan siinä uusi mahdollisuus anella rahoitusta jatkotutkimukselle.

  http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ajankohtaisohjelmien-aiheita/mot-kolesterolipommi

  Muokattu 26.10.2010 09:17 by PeterBird.

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kauan kesti ennen kuin laajemmalti alettiin kyseenalaistamaan tuota virallista, ns. Big Pharman lanseeraamaa ja sen etuja ajamaan tarkoitettua "totuutta". Toki moni lääkäri on tiennyt asiasta jo pitkään, mutta he eivät ole halunneet heitellä kiviä jossain määrin omaksi koetussa lasitalossaan. Tyttäreni opiskelee lääkäriksi ja hän kertoi että heille opetettiin että "koska HAPETTUNUT KOLESTEROLI joka tapauksessa on syynä ateroskleroosiin, eikä meillä ole parempaakaan keinoa niin SIKSI ALENNETAAN KOLESTEROLIA" ...
  Olen itse seurannut kolesterolitauhkaa kahdenkymmenen vuoden ajan, enkä ole koskaan ymmärtänyt touhua muutoin kuin erään liiketoiminta-alan nerokkaana propagandana. Kaikki tuo materiaali, mikä sekä rasva-että nyt kolesteroliteemassa esitettiin on minulle varsin tuttua, löytyy mapista.

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuon mot-kolestrolipommiohjelman mukaan siis kolestrolin aleneminen ei vaikuta verisuonten tukkeutumisesta aiheutuvien kuolemien määrään suoranaisesti. Kolestroli siis kertyy vahingoittuneeseen verisuoneen kuten ihmisiä kertyy onnettomuuspaikalle. Edelleen tuon ohjelman mukaan vaikka kolestrolilääkkeiden (statiinit) syönti on turhaa tuon edellä kuvatun perusteella, niin kuitenkin statiinit auttavat verisuonia vahingoittumiselta laajentamalla verisuonia ja sitä kautta vähentää riskiä kolestrolin kertymiselle. Tietysti lääkkeillä saadaan kertyvän kolestrolin määrää pienemmäksi... siis kertyminen vain kestää ajallisesti kauemman aikaa.


  Muokattu 26.10.2010 21:47 by Markkutapio.

  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olet ymmärtänyt asian täydellisesti. Statiinit todella auttavat jo sairastuneita, mutta ennaltaehkäisevässä mielessä niiden käyttö on vähintäänkin kyseenalaista. Paras statiiinin ns. hyötysuhde, minkä olen kirjallisuudesta löytänyt on 35 eli kun 35 syö lääkettä niin yksi näistä hyötyy. Markkinointikikka on siinä että KUKAAN ei etukäteen tiedä kuka se hyötyjä on.