Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Elokuvakysymys...

Uni kirjoitti noin 17 vuotta sitten (6 kommenttia)
...joka on aivan äärettömän epämääräinen...

Tarvitsisi tietää elokuvan nimi. Tarkkoja vihjeitä ei ole vaan muistan siitä ainoastaan muutaman asian:

-vankilassa naisvanki teki hammasharjasta ja tupakka-askin muovista veitsen (shank.)

-ko. naisvankia oli vastassa henkilö, jolla oli naama halvaantunut toiselta puolelta

Vihjeet ovat mitä sattuu ja ymmärrän jollei vastausta tule. Mutta jos joku näiden vihjeiden perusteella osaa kertoa oikean vastauksen tarjoan saunaillan ruokineen ja juomineen Riihimäellä (matkat eivät kuulu tarjoukseen.) :P

Soundtrack ko. elokuvasta kiinnostaa...

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei hajuakaan, mutta yritin googlettaa vihjeiden perusteella. Voisiko se olla tämä:

  http://www.imdb.com/title/tt0116361

  User commenteista löytyi seuraavaa: "Violence becomes Witherspoon's means of survival, and she isn't squeamish. In jail, she fashions a makeshift "knife" by melting plastic wrap around a toothbrush, melting it, and then sharpening the plastic. With this, she slashes a guard during an outing."

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Laitetaan samaan ketjuun.

  Löysin juuri toisen kolmesta n. 10-vuotiaana näkemästäni, sittemmin osittain unohtuneesta, filmistä, joten jos kolmaskin löytyisi. Eka oli siis Herzogin Nosferatu, toinen näytti olevan Victor Flemingin Captains Courageous, ja kolmas hakusessa.

  Melkoisen varmoja tietoja: Leffa tuli tiettyjen muistikuvien vuoksi televisiosta melkoisen varmasti v. -85 alkupuolella, siis ennen kesäkuuta. "Juonesta" muistan, että siinä kerrottiin perheestä, jonka isä jää leffan alkupuolella teollisuusprässin väliin ja kuolee. Äiti jää siis yksinhuoltajaksi. Sitten perheen yksi lapsista meinaa tukehtua "kurkunkuristukseen"? ja äiti tai joku pelastaa tilanteen jollain oksa/muulla viritelmällä. Vaikuttavin ja selkein kuva on ilmeisesti aika lopusta, jossa perheen tyttö jää junan alle, ja kuvassa näytetään vain pelkkiä sinisiä (älkää naurako) silmälasinkehyksiä.

  Tuo oli siis selkeähköä muistikuvaa, mutta lisäksi sijoittaisin sen heti johonkin sodanjälkeiseen Saksaan. En tiedä miksi.

  Jos joku tuosta mitään irti saa, olisin kiitollinen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miten ihmeessä voi muistaa kohtauksen, mutta ei osaa sanoa miltä vuosikymmeneltä elokuva näyttää olevan? Auttaisi, esim. jos voisi rajata pois kaikki 50-70-lukujen amerikkalaiset naisvankila-exploitaatiot.

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin leffan nähdessäni jotain yhdeksän, joten muistikuvat vähintäänkin hämäriä. Eiköhän nuo naisvankila-exploitaatiot voi rajata pois jo kuvaukseni perusteella.
  Leffa oli siis aika karun realistinen kuvaus jonkun perheen pärjäämisestä tai pärjäämättömyydestä, mielestäni sodanjälkeisessä saksassa, mikä tarkoittaa 40-luvun loppua tai 50-luvun alkupuolta, muistaakseni. Leffa ei tietenkään ole niin vanha, vaan varmaankin 70-luvulta.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Eiköhän nuo naisvankila-exploitaatiot voi rajata pois jo kuvaukseni perusteella.

  Voi olla että ajattelin Uni-nimimerkin peräänkuuluttamaa elokuvaa tuossa kohtaa..

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, huomasin itsekin jälkeenpäin.