Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Työssä jaksaminen.

Kansanedustajaehdokas kirjoitti noin 17 vuotta sitten (27 kommenttia)
Työssä jaksaminen

http://www.sak.fi/palvelut.shtml/01?229#Eduskuntavaalit+2007
SAK/eduskuntavaalit 2007 sivu 11 Työikäinen väestö 15-74 vuotiaat. Meille kerrottiin sairaseläkkeellä olevien kuntoutusohjelmasta ja uudelleen koulutuksesta työelämään. Kaaviosta saisi sellaisen kuvan, että eläkeikärajaa ollaan siirtämässä 65 ikävuodesta 74 ikävuoteen? Sivu 7 kerrotaan 2010 työikäisten 20-64 vuotiaat määrän laskevan huomattavasti ja eläkeläisten yli 65 vuotiaat nousevan huomattavasti.

Työssä jaksaminen eläkeikään asti eli 65 ikävuoteen ruumiillisessa työssä on epätodennäköistä. Kevyemmissä korkeasti koulutetuissa ammateissa eläkeikä 65 toteutuu helpommin. Tomi Strengell on tehnyt fysioterapian Pro gradu-tutkielman Jyväskylän yliopistossa keväällä 2004. Lainaus tutkimuksesta: ” 20-30 ikävuoden jälkeen ihmisen aerobinen suorituskyky laskee prosenttiyksikön vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että 50-55 vuoden iässä suorituskyky olisi laskenut 11,2 MET- yksiköstä 9,5-10 MET- yksikköön. Johtuen koehenkilöiden aerobisen suorituskyvyn melko suuresta vaihtelusta, saattaa työssä kuormittuminen nousta tai tulla nousemaan iän myötä liian korkeaksi 40-50 %:lla mitatuista henkilöistä.” Eli työkyky lähtee melkoisen jyrkkään laskuun ja vain harva selviää eläkeikään asti ruumiillisessa työssä.

Osa-aika eläkkeelle siirtymistä on kiristetty. Yrityksissä on enää harvoin tarjota kevyempää työtä ikääntyville työntekijöille, vaan samassa työpisteessä jatketaan, niin kauan kunnes fysiikka pettää ja sairaseläke alkaa. Vanhemmille työntekijöille olisi tarjottava kevyempiä töitä ja mitoitettava työn rasittavuus vastaamaan korkeampaa ikää. Muita keinoja työvoimapulaan on hallittu maahanmuutto ja koululaisten nopeampi valmistuminen koulusta töihin.


Perussuomalaisten Uudenmaan vaalipiirin
Kansanedustajaehdokas 2007
Jyrki Vaskela
http://personal.inet.fi/koti/vaskela


+/- saldo : 0 |

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  nykyään ei riitä voitto vaan reilu voitto. Paitsi onhan sellaisiakin töitä joita voi kevyesti jaksaa mutta silti huoli on aiheellinen. Siis tuoko on jo pitkään aikaa ollut raja, mutta nyt vain työn luonne on muuttunut? Mutta miten niin rajaa ollaan siirtämässä 74:ään? Vai.. No sivulla 11 on kyllä kaavio, mutta eihän se mitenkään voi olla mahdollista että kaikki 74-vuotiaiksi.. Virhe - tai ei virhe, koska ei siinä tarkoitetaan mahdollista työikää.
  Eikös eläkeikäisillä ole muitakin ongelmia, esim raha-.
  Kai terveydentila voidaan arvioida ennen luhistumista? Olisi kiva saada aitoja tapauksia... Mutta eikös se ole riski työnantajallekin - ainoa vaan että työnantaja ei päätä asioista.

  tai enpä noista tiedä

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eläkeikä on nostettava 100 vuoteen!
  Palkallisten sairaslomien kesto on lyhennettävä 3 päivään!
  Eiköhän tällaisella kuurilla lusmut saada kuriin!
  Jos työntekijä uuvahtaa lopulisesti työnsä ääreen, työnantajalla on velvollisuus lähettää kukat hautajaisiin! 8)

  huu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Työssä jaksaa aivan mainiosti niin pitkään kun jaksaa ylipäätänsä elää kunhan muistaa vetää säännölliset tiistai-keskiviikko kännit että viikonloppuisin voi keskittyä lepäämiseen. Tällöin loppuviikkokin menee mukavasti krapulassa eikä näinollen ole tarvetta pakertua pieniin häriötekijöihin työympäristössä.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän nykypäivän "töissä jaksaminen" tarkoittaa ihan jotakin muuta kuin sitä jaksaako heiluttaa lapiota.

  Esimerkiksi tämän päivän arvostetuin johtajatyyppi on psykopaatti. Sellaiset pärjäävät hyvin pörssiyhtiöiden nokkamiehinä.
  Psykopaatin alaisilta vaaditaan myös aivan erityisiä ominaisuuksia. Tuo huun mainitsema alkoholin avulla jaksaminen on aika paljon käytetty tapa. Toinen on sitten muunlainen lääkitys, esim. rauhoittavat ja mielialalääkkeet.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toni se hää oottikii vääri pulvereita....

  StarLion kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllähän nykypäivän "töissä jaksaminen" tarkoittaa ihan jotakin muuta kuin sitä jaksaako heiluttaa lapiota.

  Esimerkiksi tämän päivän arvostetuin johtajatyyppi on psykopaatti. Sellaiset pärjäävät hyvin pörssiyhtiöiden nokkamiehinä.
  Psykopaatin alaisilta vaaditaan myös aivan erityisiä ominaisuuksia. Tuo huun mainitsema alkoholin avulla jaksaminen on aika paljon käytetty tapa. Toinen on sitten muunlainen lääkitys, esim. rauhoittavat ja mielialalääkkeet.


  ... ja tarpeeks kun ne vetää kamaa, niin sen jälkeen sitten toiset taas saa hoitaa ja mitä enemmän niitä on sitä stressaavammaksi käy duuni!

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Juu ei douppaaminen tai ryyppääminen todellakaan ole mikään yksilön yksityisasia vaan koskettaa yhteisöä laajemminkin. Mutta varsinaisten ongelmadouppaajien tai juopottelijoiden lisäksi on sitten tämä valtaenemmistö joka liian rasittavan työrytmin, vaativan työilmapiirin tai jatkuvien pätkä- tai keikkatöiden aiheuttaman epävarmuuden takia syövät lääkettä tahi vetävät sen perjantaipullon, tajuamatta itsekään oikein että miksi on niin paha olla. Hyvässä (?) lykyssä sama toiminta voi jatkua vaikka koko työuran; monilla tulee sitten jossakin kohtaa seinä vastaan: yksi sairaseläkeläinen lisää. Tämä on se markkinatalouden hinta joka ei näy yritysten kvarttaalituloksissa, joten monien mielestä sitä ei ole olemassakaan. Tosin jos kerran minäkin olen tuon tajunnut niin varmaan aika moni muukin ;)

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Työssä jaksaa hyvin , kun muistaa tehdä sitä vain 8 tuntia päivässä keskimäärin, ei yhtään enempää!
  Vielä kun muistaa nukkua 8 tuntia, niin jopa jaksaa harrastaakin 8 tuntia!
  Tämä on se pyhä kolmikanta, jolla onnellinen ja terve elämä saavutetaan. 8) :lol:

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ahctung! 8 tuntia päivässä on ihan tarpeeksi! Mitä enemmän kokemusta karttuu, sitä enemmän olen samaa mieltä sen yhden viisaan kanssa joka sanoi, että ylityöt johtuvat epäonnistuneesta ajanhallinnasta tai pieleen menneestä resurssien hallinnasta.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osa ylitöistä johtuu tarpeesta vältellä vaimoa ja lapsia..

  ..siitä käsityksestä, että rivakkaa henkilöstöpolitiikkaa harrastavat yritysjohtajat ovat psykopaatteja voisi kirjoittaa yhtä ja toista, mutta en jaksa; neuvon katsomaan, ketkä tuollaisia näkemyksiä esittävät - (kaunaiset akka-toimittajat ja jokunen seko psykiatri..) Väittäisin, että potkujen antamisesta tulee briljantti olo - kokeilkaa, jos pystytte!

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No se psykopaatti-sanan käyttö nyt oli tietynlaista provoilua mutta on selvä ettei tuhansien ihmisten irtisanomispäätöksiä tee yksikään empatian maailmanmestari. Esimerkiksi itse tosin kykenisin kyllä aivan hyvin tekemään tuollaisiakin päätöksiä (en juuri välitä lähimmäisistäni kunhan itsellä on masu täynnä ja tilillä rahaa); en tosin onneksi ole sellaisessa asemassa että kykenisin.

  Oravanpyörässä rytmi on kuitenkin yhä kiivaampaa ja yhä useampi siellä väsyy niin pahasti että joutuu/pääsee sairaseläkkeelle. Ja moni on tahtomattaan työttömänä koska toiminta on siirretty halvempiin maihin. Samaan aikana firmat maksavat yhä kovempia osinkoja ja tekevät isompia tuloksia. Kuka hyötyy? Kuka kärsii? Kuka maksaa?

  Toki joillekuille työ on paikka paeta elämää kuten nalkuttavaa akkaa tai vastuuta lasten kasvattamisesta. Tuo 8 tunnin homma on kyllä tosi hyvä. Tosin työpaikalla oleminen on eri asia kuin työn tekeminen.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Työaikalain mukaan työaika on se aika, jolloin työntekijä on työnantajan käytettävissä... Kuuluisat kunnan työt ovat parhaimmillaan juuri sitä. Ja olenhan itsekin juuri nyt työnantajan käytettävissä; pitää pari yhteenvetokalvoa tosin kirjoitella yhdeksän kokoukseen...
  8)

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Työaikalain mukaan työaika on se aika, jolloin työntekijä on työnantajan käytettävissä...
  8)


  Itse kun olen aina ollut itsenäinen yrittäjä niin tuollaisista ole mitään tietoakaan.

  Minulle työaika on sitä aikaa jolloin syntyy myyntiin kelpaavaa tulosta.

  Keskivertotyöläinen, joka ei ymmärrä mistä se hänenkin palkkansa viime kädessä tulee, kuvittelee olevansa töissä kun istuu toimiston vessassa paskalla.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yksityisyrittäjät tekevät pitempää työpäivää kuin palkolliset ja lisäksi oikeasti enemmän työtä. Joskus tai monesti tuo raataminen palkitaan parinkymmenen työvuoden jälkeen, kun yritys alkaa tehdä kunnolla voittoa omistajalleen tai siis yrittäjälle. Mutta yksityisyrittäjä on oma herransa; jotain etua siitä hommasta alunpitäen on.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos yksityisyrittäjä vain myy omaa työtään (kuten minun tapauksessani) eikä mitään liukuhihnalla tuotettavaa niin eipä siinä sarjatuotannon hedelmistä oikeastaan koskaan pääse nauttimaan.
  Kaikessa on tietenkin etuja. Ei tartte kokouksissa istua jos ei huvita, ja voi käydä parturissa, uimahallissa tai kuntosalilla kesken päivää jos siltä tuntuu.

  Haittapuolena sitten tietenkin tietynlainen epävarmuus. Ja toisinaan liialliset työt.

  Olisi se tavallaan vaihtelun vuoksi ihan kiva joskus tehdä ihan tavallisena proletaarina töitä kanssa. Olen vaan aika tappo näissä työhommissa. Teen helposti kahden-kolmen miehen työt joten en ole kovin suosittu työtovereiden joukossa koska saan muut näyttämään vanhoilta ämmiltä.
  :roll:

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän nää tietenkään mulle kuulu, mutta vois ihan hyvin palkata kaksi kuuskymppistä yhden nuoremman virkaan, molemmat tekee puolet työajasta. Mun yhden proffan sihteeri oli kaks henkilöä. Vaimo tuli sitten aina tiistaina korjaamaan teksteissä sen miehen maanantaina tekemät mokat. :lol:

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teen helposti kahden-kolmen miehen työt joten en ole kovin suosittu työtovereiden joukossa koska saan muut näyttämään vanhoilta ämmiltä.
  :roll:


  Mitähän töitä mahdat muistella? :wink:

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sota eläkekiistasta on nyt kiivaimmillaan, joten lienee aiheellista tuoda tämä topicci taas esille.

  Onko sota eläkeiän nostosta syttynyt siksi etteivät ihmiset halua eläkkeelle vanhempana, vai siksi että asia päätettiin hallituksessa työmarkkinoiden edustajia kuulematta?

  (Lainaus IS)
  "Vanhanen kertasi, että vaihtoehtona työurien pidentämiselle on joko verojen korotukset tai palveluiden leikkaukset. Pääministeri myös sanoi, että työkyvyttömät ihmiset pääsevät edelleen eläkkeilleen.
  - Meillä monet terveet pystyvät tekemään pitempää työuraa, Vanhanen muistutti.

  Vanhanen perusteli eläkeiän nostoa myös ihmisten pidemmällä eliniällä ja sillä, että niin sanottu huoltosuhde muuttuu ensi vuosikymmenellä.
  - Meillä on 400 000 eläkeläistä enemmän ja 200 000 työikäistä vähemmän, Vanhanen laskeskeli
  ."

  Kuulemma on kerätty adressi ikänostoa vastaan ja siinä olisi jo 200 000 nimeä... saas nähdä joutuuko hallitus perumaan homman ja nostamaan veroja ja menojen leikkauksiin.

  Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, nostetaan vaan eläkeikää, mutta tehdään se jo ensi viikosta alkaen ja samalla perutaan kansanedustajien kahden kauden jälkeiset eläkeoikeudet, jotta pääsevät uunipottu-vanhasen kera nauttimaan ehdotustensa hedelmistä... :evil:

  Greeny kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä kai sitä pari ylimääräistä vuotta töissä jaksaisikin mutta nythän laman kurimuksessa saneerataan vanhemmasta päästä henkilökuntaa pihalle ja samalla hinataan eläkeikää ylöspäin. Tällaisten 55+ ikäisten on melko toivotonta kuvitella löytävänsä saneerauksen jälkeen uutta työpaikkaa.
  Vanhanenhan tässä on tehty pääsyylliseksi mutta kyllä nuo nuoret kokoomuspoliitikotkin mellastavat kuin varsat kevätlaitumella: vauhti on kova ja joka suuntaan potkitaan. Jostain perkeleen veronkevennyksistäkin jauhetaan edelleen tällaisessa tilanteessa.
  Nyt olis hyvä tilaisuus keikauttaa hallitus nurin.

  StarLion kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä kai sitä pari ylimääräistä vuotta töissä jaksaisikin mutta nythän laman kurimuksessa saneerataan vanhemmasta päästä henkilökuntaa pihalle ja samalla hinataan eläkeikää ylöspäin. Tällaisten 55+ ikäisten on melko toivotonta kuvitella löytävänsä saneerauksen jälkeen uutta työpaikkaa.
  Vanhanenhan tässä on tehty pääsyylliseksi mutta kyllä nuo nuoret kokoomuspoliitikotkin mellastavat kuin varsat kevätlaitumella: vauhti on kova ja joka suuntaan potkitaan. Jostain perkeleen veronkevennyksistäkin jauhetaan edelleen tällaisessa tilanteessa.
  Nyt olis hyvä tilaisuus keikauttaa hallitus nurin.


  Kannatetaan!! Hallitus nurin vaan, vaikka yleislakolla!!

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tiedätteks te tän biisi, joka alkaa sillein, että "Työn Orjat, sorron yöstä nouskaa"...? Kantsisko tästä tehdä esmes radiohitti taas, vaikka siitä Heippa-orkesterin punk-sovituksesta?

  MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2009/03/04/ruvetaanko-lakkoon-lahdetaanko-kadulle/20095779/12?rss=poiminnat

  Hyviä ja osuvia näkemyksiä. Näitä lisää!!

  Greeny kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Siltalahan puhuu taas asiaa

  Kansanedustajaehdokas kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tälläiset on suunitelmat 74 töissä ja eläkkeelle 75. Tässä visioitiin tulevaisuutta ja ei niin leikkiä ... ettei totta toinen puoli.


  Ja sitten vaan taas ensiviikolla ILMAISIIN T-paita ARPAJAISIIN. Tulikin aika kivan näköiset...sunnuntaina voi nähdä kotisivullani.

  T: Jyrki

  Kluge kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hetkinen...mikäs tässä mättää...? Eläkeikää halutaan siis nostaa 65 vuoteen samalla kun yritykset haluavat kaikin keinoin eroon yli viiskymppisistä työntekijöistään.

  Nythän trendi on ollut semmoinen, jotta pannaan viiskasinen 3,5K€/kk tienaava eläkeputkiloon ja otetaan kahentonnin junnu tilalle.

  Onko tämä eläkeiän nostoaikomus siis yritys saada jengi pysymään töissä vielä vähän kauemmin? Siis edes 58+2-vuotiaaksi.

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vanhanen antoi työnantajille noottia pitää vanhenevat työntekijät töissä. Tarkoitus varmaankin on hyvä, saada tulevaisuuteen enemmän eläkkeiden maksajia kuin enemmän eläkkeiden saajia... mutta otaksun että tuossakin asiassa ollaan nyt ainakin muutama vuosi jäljessä. Tuo olisi pitänyt toteuttaa noususuhdanteen aikana, jolloin ikääntyvät pysyisivät töissä kun työnantajilla olisi tarvetta kokemukselle ja firmoilla olisi varaa satsata työhyvinvointiin.
  Nyt tuossa asiassa tulee käymään niin että ne, joihin tuo ikänosto ensimmäisenä tulee vaikuttamaan, hakeutuvatkin aikaisemmin eläkeputkeen ja tätä kautta eläkeläisiä tuleekin olemaan enemmän kuin jos asiaan ei olisi puututtu ollenkaan.