Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

masennus

escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten (136 kommenttia)
aattelin kysellä et oisko mitää millä vois masennuksesta päästä vähemmälle tai sillee.. kyyneleet tulee aivan liian usein.. eikä mikää innosta ja sillee.. ja ois jos sais elämästä jotai irti..

enkä tiiä onks tää oikee paikka, mut parempaakaa löytyny..

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noh... soitapa esim. paikkakuntasi mielenterveystoimistoon ja tilaa aika jutusteluun. Pääasia että juttelet jonkun kanssa.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mene lääkäriin. Siis ihan oikeasti. Hoitamaton masennus on hengenvaarallinen.

  Masennusta voidaan hoitaa...:
  -mielialalääkkeillä, teho alkaa muutaman viikon/kuukauden päästä hoidon aloituksesta
  -terapialla
  -lääkkeillä ja terapialla

  Aloita menemällä terveyskeskukseen ja kertomalla masennuksesta. Masennus on nykyään niin yleinen ettei asiasta puhumista kannata ujostella. Jos oireesi viittaavat masennukseen, aloitetaan lääkitys varmaan melkein heti.

  Kelalta voi hakea rahallista tukea terapiaan. Ensin etsit mieluisan terapeutin ja pyydät lääkäriltä lääkärinlausunnon, jossa todetaan terapiasta olevan hyötyä.

  Esimerkiksi kognitiivinen terapia voi auttaa masennukseen jos terapiassa saadaan muokattua elämänasenteita myönteisemmiksi. Usein myös omista vaikeista asioista puhuminen helpottaa oloa.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sähköshokkihoito unohtui noista hoitomuodoista.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo totta; ei pidä luoda liikaa kynnystä mennä sinne lääkäriin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ajattelin vaan yrittää piristää.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älä nyt. Tässä on hyvät masennukset kesken.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mahtaako olla olemassa tutkimusta masennusoireiden jakautumisesta ammattiryhmittäin? En ole ikinä tavannut masentunutta levyseppähitsaajaa enkä ahtaajaa, mutta masentuneita konttorirottia ja opiskelijoita kylläkin. Teesi: ruumiillinen rasitus on ihmiselle välttämätöntä jo biologisista syitä. Lajina ihminen on kehittynyt käyttämään paljon aikaa ja vaivaa ravinnon hankkimiseen. Samoin toisinaan tunnettava pieni nälkä voisi olla edullista metabolismin kannalta. Eli suosittelisin parin päivän hiihtoretkeä pakkassäällä ulkosaaristoon; jos olo ei helpotu, voi jäädä jäälle makaamaan.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älä nyt. Tässä on hyvät masennukset kesken.


  mitäs tolla vihjailet?

  TT kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Masennus on sairauden lisäksi myös kulttuurillinen ilmiö. Opiskelija/konttorirottapiireissä psyykkiset oireet tulkitaan useammin masennukseksi, levyseppähitsaajakulttuurissa ehkä yleistäen nautitaan alkoholia masennuslääkkeenä.

  Mutta, mikäli suinkin jaksaa, hiihtolenkit ulkosaaristoon yms. on ihan suositeltavaa.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  mitä vikaa sähköshokkihoidossa?

  hmm, urheilu on kylläkin vähän sellaista että sen jälkeen kyllä voi tulla itku tai viha, varsinkin jos on hiukan liian väsynyt. urheleminen pistää helposti vähän kipeäksi olon kun se menee helposti ylikin. Mutta pääasiassa liikkuminen hyvä asia.

  Mutta en kyllä pahemmin tiedä mitä tehdä. Ajattele, siis olet (blääh).

  Erittele vähän tuntojasi. Niinkuin Erikseen.

  Mutta luulisin edelleen, että.. no mene jonkun ammattilaisen puheille. Mene vaikka hormonitestiin, tai maista dopamiinia.. syö kalaa, juo kaakaota.

  Miksi Miksi Miksi !

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieman stereotyyppisesti voisi sanoa, että levyseppähitsaajat toteaisivat masentumisen olevan akkojen hommia. Omaa masennusta ei vahingossakaan tunnusteta kenellekään. "Ota itseäsi niskasta kiinni, saatanan ruikuttaja". Tuollaisia kommentteja olen minäkin joskus saanut kuulla.
  Paniikkihäiriön suhteen on hieman samanlaista. Varmaan vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana asiasta on alettu puhua.

  Keskustelu ja ulkoilu vaikka väkisin ovat varsin suositeltavia. Tosin keskusteluavun saaminen tuntuu olevan tuurista kiinni. Joskus vaikuttaa siltä, että pitäisi jo terveenä hommata psykologi, kun siihen ei ole masennuksen iskiessä enää voimia.

  Lääkkeisiin suhtaudun nykyisin aika skeptisesti kokeiltuani jo melkoisen useaa eri lääkitystä.

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaamosmasennus on tietty oma juttunsa.. Tämmöisistä valoisista päivistä kuin tämä kannattaa ottaa kaikki irrti, mikäli mahdollista!

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Älä nyt. Tässä on hyvät masennukset kesken.


  mitäs tolla vihjailet?


  En yhtään mitään sinuun liittyvää.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos levyseppähitsaajilla on vaikeuksia verbalisoida masennustaan, heillä pitäisi olla keskimääräistä enemmän ns. epätyypillistä masennusta, joka ilmenee psykosomaattisina oirena. En tiedä onko näin.

  Monien opiskelijoiden elämäntapa on niin luonnonvastainen, että lähtisin kyllä itse purkamaan ongelmia elämäntapavalinnoista ja vasta sitten pohtisin muita syitä. Mitä tulee tuohon mainittuun masennuksen luonteeseen kulttuurisairautena, niin sehän on selvää, että monessa tapauksessa yleiset elämänongelmat nimetään masennukseksi. Pari sotaa tai kulkutautiepidemiaa tekisi hyvää, jotta ihmisten hermostollinen ärsykekynnys saataisiin säädettyä kuntoon. Tulevaisuudessa masennusoireiden määrä saattaa kasvaa räjähdysmäisesti, kun se sukupolvi, jonka aivot ovat nyt kasvatettu videopelien herätekynnyksen mukaisesti joutuvat "tylsään" työelämään.

  Sähköshokkihoidosta voi seurata muistikatkoksia, esim. kokonaisen vuoden tapahtumat hävivät muistista.

  MZ:tan havaintoa, että masennuslääkkeistä ei ole hyötyä tukevat monet tutkimukset, mutta kyllä lääketehtaille kelpaa plasebonkin myyminen markkinahintaan..

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla alkoi panikkioireina, pari vuotta skitsoiltuani muita ihmisiä, niin sitten iskikin masennus. "vain" 5 vuotta kesti. vasta siinä vaiheessa, kun joka aamu (lue klo 15.00) heräsin sydämmentykytyksiin (sama kuin ois juossut 10 km lenkin), niin soitin lääkäriin (6 kk mietittyäni). sieltä ne ohjasivat psykologille. oli hirveä kynnys mennä, mutta 1-2 vuotta popsin lääkkeitä, kun ei noi välittäjäaineet oikein liikkunut. Siis suosittelen menemään lääkäriin heti kun mahdollista. Tossa masennuksessa on sellainen syöksykierre efekti, mitä kauemmin odottaa, sen vaikeampi on hakeutua hoitoon ja syrjäytyminen pahentuu (mulla opiskelut kärsi pahasti), lopulta sinne hoitoon ei uskalla hakeutua. Tossa yllä puhuttiin liikunnan osasta mielenterveyteen. kyllä, olen samaa mieltä. Ei ne napit mitään taikanappeja ole, mutta ne auttaa "käynnistämään" tervehtymisen ja yleensäkkin tavallisen toimimisen/elämisen. Itsekkin aloin uimaa ja tekemääm iltakäveltytä. Sillä opiskelijana oli toi liikunta jäänyt kokonaan pois. Psykologilta toivoisin enemmän kannustusta liikuntaan. Mua ei kehoitettu missään vaiheessa harrastamaan liikuntaa. Mutsini sanoi, että hän menee rankametsään, kun mieli on maassa. Siis kannusti mut liikkumaan. Se auttaa! Alkuun lääkkeitä, jos tilanteesi sitä vaatii, niiden voimalla liikuntaa ja hyvää ruokavaliota, omega 3 kapseleita.. Siitä se lähtee, pienistä asioista ja kohta huomaakin, että lääkkeitä voi vähentää ensin ja lopettaa sitten. Vielä kerran, liikunnan osuutta mielenterveyteen ei nostettu esille psykologien toimesta kertaakaan. Mistään ei tule niin hyvä olo/mieli kuin liikunnasta. Mutta kun on siellä pohjalla, niin ei yksinkertaisesti kiinnosta liikunta. Ja kaikki asiat jää hoitamatta. Ja masennus senkun pahenee..

  Suomessa syö masennuslääkkeitä 250 000 ihmistä. aika hurja luku. Varmasti niitä myönnetään liian helposti ja tarpeettomasti. Mutta minut ne nosti sängynpohjalta takaisin elämään. Voimia sinulle.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En kyllä jostain syystä suostu syömään lääkkeitä. Läääkärillekin menin pitkän ajan kuluttua kun sydämentykytyksiä oli ollut. Oli valkosoluja aika paljon veressä. Jäi vaan tutkimukset kesken, eli en tiedä vieläkään oliko se muka psykosomaattista vaiko oikeata. No eipä se niin paljon huoleta kun ei sydän niin paljon pelota, enemmän syöpä..

  kai sitä täytyy omegaa alkaa napsia, vaikka aika hömppää... kyllä se tutkimusten mukaan on auttanut (ei ehkä kaikkia tapauksia)

  Hmm entäs se kun vaikka syön kuinka paljon niin en millään lihoa vaan olen alipainoinen. Ps lomilla en varsinkaan lihoa, kun koulussa sentään söi säännöllisesti. Ehkä sitten elän pidempään kun elän nälän rajalla (vaikka ei se nälkä yleensä haittaa eikä aina ole nälkä). Ei mee elimistö hapesta paskaks. Vai miten se menikään

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, eihän noita lääkkeitä kannata syödä, vasta kun ei mikään muu auta, jos ei sitten halua viettää loppuelämää neljän seinän sisällä. Tuntuis, että noita lääkkeitä määrätään heti, kun sanoo että on ollut vähän mieli maissa viimeaikoina. Herää kysymys, mitä provikoita lääkärit saa, kun kirjoittaa reseptin. Taitaa olla aika automaatio noitten lääkkeiden määrääminen. Tosin isoissa kaupungeissa jonotusajat keskustelusessioihin/terapioihin taitaa olla suht pitkät. Purkki käteen ja seuraava potilas sisään...

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  vaikka syön kuinka paljon niin en millään lihoa vaan olen alipainoinen.


  mul on sama vika.. peruskoulus oli hirveetä ku aina se rasittava terkkari teki nii ison jutun siitä.. ja amikses myös.. ja sit passitettii hemmetti lekurille ku muka luultii et on pulimia tjn. Mut sitä en käsitä miks ihmees piti jauhaa et muka en tarvii unta paljoo.. mitenkä se muka siihe liittyy.. vaikka söis normaalisti ja muuta, nii ei painoo tuu.. toisin ku joillekki... 1 syy voi olla ettei nälkää oo ollu monee vuotee.. heti jos sanoo et vois hoitaa päiviltä millo vaa.. nii luullaa et kaipaa jotai sääliä tai huomioo.. vaikka ei kukaa käsitä mite helppoo se ois.. kukaa ei välitä vaikka ois käsivarret viillettynä ranteesta kyynerpäähä.. näi kylmäks maailmaki on menny :cry:

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jepu, noi mut vinkit oli siis todella masentuneellee. niitä kun on niin monenlaisia, nytkään ei huvittas yhtään alkaa lukee lujuusoppia 8)

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jepu, noi mut vinkit oli siis todella masentuneellee. niitä kun on niin monenlaisia, nytkään ei huvittas yhtään alkaa lukee lujuusoppia 8)


  lujuusoppia? hä.. tuskinpa mitää sähköjuttuja kellekkää suositellaa..

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis tarkoitin, että ei huvittaisi alkaa lukemaan koulujuttuja, lujuusoppia. Galileo Galilein 1600 -luvulla alulle panemaa fysiikan alalajia. Siis insinöörien hömppää =)

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis tarkoitin, että ei huvittaisi alkaa lukemaan koulujuttuja, lujuusoppia. Galileo Galilein 1600 -luvulla alulle panemaa fysiikan alalajia. Siis insinöörien hömppää =)


  okei.. =/ mut kuitenki koulus kallonkutistaja sano et muka pitäis nährä kerran vkos, eikä oo nähty parii tai vko.. ihme touhuu..

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [
  okei.. =/ mut kuitenki koulus kallonkutistaja sano et muka pitäis nährä kerran vkos, eikä oo nähty parii tai vko.. ihme touhuu..


  Ja sitten Googletit sanan "ihmislaboratoorio" ja päädyit tänne..
  Jep, täällä me ollaan. :wink:

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [
  okei.. =/ mut kuitenki koulus kallonkutistaja sano et muka pitäis nährä kerran vkos, eikä oo nähty parii tai vko.. ihme touhuu..


  Ja sitten Googletit sanan "ihmislaboratoorio" ja päädyit tänne..
  Jep, täällä me ollaan. :wink:


  no eipä nyt iha noi.. etin sanalla "itsemurha foorumi" ja sit eksyin tänne..

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millaisillahan hauilla Sokruun noin yleensä päädytään? Adolf Hitler? Itsemurha?

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Masennus, Pentti Linkola...

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Metamfetamiini, progi...

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mike Oldfield

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihqu.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rush, Marillion

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään Kahdeksan surmanluotia Teemalla.

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tästä tulee masentava lista Sokruun eksymisistä.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heh joo. Mietinkin tota jo tästä aikaisemmin, ja kansanedustajaehdokastakin (hieno nimi) ennen (tai ennen kuin se tuli tänne, en hänen Aatteistaan tiedä)

  Itsekin löysin tämän jotakin muuta kautta. (Mutta en silloin keskustellut). Mistäköhän hitosta DVDplazalle jouduin... no siellä en olekaan käynyt piiiitkäään aikaan. Saatoin löytää sinne ennen tätä, ja vieläpä ehkä progemielessä. Täytyy tarkistaa...

  Niin ja kyllä joissakin googletuksssa on tullut vastaan, kun en ole hakenut musiikkiin liittyvää.


  Niin ja masentuneelle: taitaapi olla fyysistä masennusta.

  Mitä sinulta on jäänyt tekemättä? Missä olet epäonnistunut tai epävarma? Mikä on vaikeaa? Mikä on helppoa?

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tästä tulee masentava lista Sokruun eksymisistä.


  Mutta miten täältä pääsee pois? :shock:

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin ja masentuneelle: taitaapi olla fyysistä masennusta.

  Mitä sinulta on jäänyt tekemättä? Missä olet epäonnistunut tai epävarma? Mikä on vaikeaa? Mikä on helppoa?


  en tiiä kelle tää oli.. mut kaikki joka asiassa ja kaikki ei mikään.. =(

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Ihminen on, mitä syö". Yksinkertaisin masennuksen hoitokonsti on syödä runsaasti rasvaista kalaa. Rasvaisen kalan kulutuksen ja masennuksen esiintyminen ovat käänteisesti korreloivia ilmiöitä. Tämä on tunnettu fakta. Aivojemme hermojärjestelmä tarvitsee näet oikein rakentuakseeen runsaasti DHA-nimistä rasvahappoa, jota on runsaasti lohessa, tonnikalassa jne.
  Katso Finelin sivuilta http://www.fineli.fi/

  , missä ruoka-aineissa DHA:ta esiintyy runsaasti. Hae ensin vaikka lohi, ja rullaa DHA:n kohdalle.
  DHA ja toinen rasvahappo EPA kulkevat käsi kädessä elimistömme biokemiassa. Elimistömme syntetisoi DHA:ta EPAsta, jota myös saadaan rasvaisesta kalasta (mm.). Nämä rasvahapot ovat niitä omega-3-rasvahappoja, joista et varmaan ole välttynyt kuulemasta. EPAa syntyy elimistössämme alfalinoleiinihaposta (ALA), jota saadaan useista kasvirasvoista. Tämä reaktio on tosin hyvin tehoton erityisesti miehillä, joten rasvaisesta kalasta näitä elintärkeitä rasvahappoja saadaan helpoiten.

  Jos syöt runsaasti kalaa jo nyt, lienee ongelmasi enemmän perinnöllistä sorttia, ja siihen ei sitten oikein taida olla yksinkertaisia hoitoja. Mutta jos ET syö kalaa, on helppoa kokeilla tätä biokemiallisesti perusteltua hoitoa. JOs kala ei millään maistu, voit ostaa ns. kalaöljykapseleita. Näitä on monentasoisia ja -hintaisia. Laatu maksaa näissäkin. Tehokkaimpia ovat ns. farmaseuttista laatua olevat kapselit, joissa EPA on etyyliesteröity paremman imeytyvyyden aikaansaamiseksi. Tyypillinen kaupallinen tuote on esim. E-EPA, jota olen itse nauttinut jo kaksi vuotta. Toki muitakin on.

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole mikään suuri kalan ystävä, mutta nimenomaan tonnikala ja savustettu lohi ja makrilli ovat suurta herkkua, nam. Tonnikalaakin saa nykyään vaikka missä kastikkeissa, chili, satay, ym, ym...

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole mikään suuri kalan ystävä, mutta nimenomaan tonnikala ja savustettu lohi ja makrilli ovat suurta herkkua, nam. Tonnikalaakin saa nykyään vaikka missä kastikkeissa, chili, satay, ym, ym...


  Tonnikala on varmaan pitänyt monen köyhän opiskelijan terveiden kirjoissa ihan kirjaimellisesti. :shock:

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millaisillahan hauilla Sokruun noin yleensä päädytään? Adolf Hitler? Itsemurha?

  Aikanaan kuukletin semmosta bändiä kuin Fruupp Suomeksi , jolloin löytyi jotain hemmetin levylautasella-listoja....

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Todellinen masennus iskisi, jos tulisi kalalle ja muille meren eläville allergiseksi. Ovat ne sen verran herkkuja.

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tästä tulee masentava lista Sokruun eksymisistä.


  Mutta miten täältä pääsee pois? :shock:

  Rupee kirjottelemaan tosi härskin häirikkömäistä tekstiä, niin kyllä se Jake sut pihalle heittää.

  Jake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millaisillahan hauilla Sokruun noin yleensä päädytään? Adolf Hitler? Itsemurha?


  Kuluvan kuukauden top 10:

  palasokeri 755 6.3 %
  san siro 88 0.7 %
  sisilia 83 0.6 %
  ekortit 75 0.6 %
  e-kortit 70 0.5 %
  vitsit 63 0.5 %
  del piero 55 0.4 %
  uudet vitsit 49 0.4 %
  cipralex 49 0.4 %
  alessandro del piero 41 0.3 %

  Ja sitten niitä oudompia vaihteeksi:

  ystävänpäivä vitsit
  hiusmuoti 2007
  never tell your enemies everything you know
  kumisaapas
  kumisaapas seksi
  hautajaismusiikki
  helpoin tapa tehdä itsemurha
  old men penis
  old men fucking
  veljekset vaselin
  syntaksivirhe ?
  tuhmia juttuja
  jakopään hihna
  aikuisten leikit
  fuck my mother
  uskomatonta mutta totta
  paha maailma amerikkalaiset
  how stick in your penis in a women and make her feel good
  voi vittu miten tyhmiä amerikkalaiset on
  rössypotut ohje
  pimpsukka
  what is success
  men fucking pigs
  porsaan kassler

  7993 different keyphrases

  ...että tämmönen monialaportaali...

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  :lol: :shock: :o :D :roll:

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  en kerro mikä noista on mun

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  no onko se vaikeeta arvata?

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  :lol: :lol: :shock: :lol:

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  jos et voi voittaa nii yhdy heihin :D :D

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuosa hiljattain vähensin oma-alotteisesti lääkityksen puoleen määrätystä. Jos hiljolleen yrittäs selevitä ilman kun se suurin masennuksen aiheuttaja on kuitenki väistyny. Joskus on ollu päiviä, jollon meinaa hyytyä, mutta eiköhän se oo ihan normaalia että ei aina mee kymmentätuhatta. Pääosin on kuitenki loistava fiilis :)

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  no se on kiva jos jollaki menee hjuvin.. onkohan jotai vikaa jos tulee kyynleet lehvoissa kute hameväellä? Ja joskus muutenki. nyt on kyl vaa hirvee päänsärky vaikka otettii lääke nii luulis rauhottuvan.. =/

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  no se on kiva jos jollaki menee hjuvin.. onkohan jotai vikaa jos tulee kyynleet lehvoissa kute hameväellä? Ja joskus muutenki. nyt on kyl vaa hirvee päänsärky vaikka otettii lääke nii luulis rauhottuvan.. =/


  Kävin keskiviikkona kattomassa Babelin. Parissa kohtaa tuli tippa linssiin. Mielestäni vika ei ollut mussa vaan leffassa. :wink:

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Babel nappasi minuakin sillai lujasti keuhkoista ja sitten piti henkäillä syvään ettei ihan nenäliinaa olisi tarvinnut.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  no se on kiva jos jollaki menee hjuvin.. onkohan jotai vikaa jos tulee kyynleet lehvoissa kute hameväellä? Ja joskus muutenki. nyt on kyl vaa hirvee päänsärky vaikka otettii lääke nii luulis rauhottuvan.. =/


  Kävin keskiviikkona kattomassa Babelin. Parissa kohtaa tuli tippa linssiin. Mielestäni vika ei ollut mussa vaan leffassa. :wink:


  okei.. pitää muistaa sit lehvoissa on syy ei meitsissä =)

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs vikaa miehessä muka on, jos alkaa kyyneliä puskemaan herkällä hetkellä? Lienee täysin normaalia. Huolestuneempi olisin, jos näin ei kävis!!!

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Samaa mieltä Astron kanssa. Tosin vaihteleehan se itkuherkkyys mielenterveyden mukana.
  Joskus tarpeeksi masentuneena on niin turta, että mikään ei itketä tai naurata, joskus taas täysin päinvastoin.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitäs vikaa miehessä muka on, jos alkaa kyyneliä puskemaan herkällä hetkellä?


  no ei oo kukaa sanonu et ois jotai vikaa.. vaa nykymaailmassa ku jos on M ja rupee itkustelee lehvois nii on joku takaportin miähiä tai jotai muuta vikaa.. =/ ku ainahan ne äiditki sanoo pojillee "elä nyt iso miäs"

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itki se Kalle Päätalokin...

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itki se Kalle Päätalokin...


  Vähintään satatuhatta sivua...

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ei kai?! =/

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itkeminen poistaa elimistöstä terveydelle haitallisia aineita. Siksi naiset elävät miehiä kauemmin. 8)

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itkeminen poistaa elimistöstä terveydelle haitallisia aineita. Siksi naiset elävät miehiä kauemmin. 8)


  =/ tuskinpa siinä ny on pelkästää syy.. ku sit pehmo miähet elää kauemmin ku kovikset.

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teknisiä apuvälineitä voisi hommata stressin poistoon... tässä linkissä muutamia malleja...

  http://www.medirelax.com/


  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teknisiä apuvälineitä voisi hommata stressin poistoon... tässä linkissä muutamia malleja...

  http://www.medirelax.com/


  ei tsennaa mitä tuolt pitäis löytää... =/ ku ei oo mitenkää selvästi et mitä on missä.. =(

  vareshippi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heitä Hezzu ne lääkkeet viittuun!
  Mulla on ittellä palanu hermosto siihen malliin että se laukkaa täyttä vuoristorataa kokoajan,itkua ja
  naurua.
  Anteeksi docille,en pysty löytään oikeaan ketjuun.

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Teknisiä apuvälineitä voisi hommata stressin poistoon... tässä linkissä muutamia malleja...

  http://www.medirelax.com/


  ei tsennaa mitä tuolt pitäis löytää... =/ ku ei oo mitenkää selvästi et mitä on missä.. =(

  No kattele [u:c62c3dbe94]ainakin[/u:c62c3dbe94] linkit "RelaxOne", "Relaxman" ja "SoundSpace" ja niistä yläosan pienet pyöreät kuvalinkit. Lisää selailua sitten kiinnostuksen mukaan.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [quote]Teknisiä apuvälineitä voisi hommata stressin poistoon... tässä linkissä muutamia malleja...

  http://www.medirelax.com/


  ei tsennaa mitä tuolt pitäis löytää... =/ ku ei oo mitenkää selvästi et mitä on missä.. =([/quote]
  No kattele [u:b71094ae74]ainakin[/u:b71094ae74] linkit "RelaxOne", "Relaxman" ja "SoundSpace" ja niistä yläosan pienet pyöreät kuvalinkit. Lisää selailua sitten kiinnostuksen mukaan.


  oukei.. pitää siikailla.. onks noista sit mitää hyätyä ees? ku m-netis oli kans joku ihme juttu skepan skulaajille ettei tuu mitää tai jotai.. tollasee vekottimee en menis mistää hinnasta.. :shock: eihän tollasesta tiärä mitä tapahtuis..

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heitä Hezzu ne lääkkeet viittuun!


  Your Fish is my commando :)

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On aika yksilöllistä miten mitkäki masennuslääkkeet kellekkin sopii, yleensä joutuu testaamaan useampaa laatua ennenku löytyy se oikia. Mää sain esim. Paroxetiinista (=Seroxat) pahan ihottuman ja taisi se lisätä ahistustakin. Sepram (=Cipramil, Citalopram) oli paljo parempi ja käytinki sitä pitkään. Haittapuolena oli, että se oli aika huumava aine, eli varsinki aamupäivät meni melkosesa pilvesä ja ajatustyö oli aika työlästä. Sertralin (=Zoloft) oli viimmesin mitä testasin ja se sopi mulle parhaiten. Se ei ollu läheskään niin huumaava, mutta kyllähän sekin hidasti aivotoimintaa aika reilusti, oli sitä joskus aika tööt.

  Lääkkeitten käytöstä oon sitä mieltä, että jos tilanne on tosiaan aika paha niin onhan niistä apua, auttavat kummasti jaksamaan eikä elo oo niin tukalaa. Ne auttaa jaksamaan pahimman läpi ja antaa voimia ruveta ite järkkäämään asioita siihen malliin että olo helpottaa. Mutta ei niitä tosiaan kannata jokaseen pieneen alakuloon ruveta napsimaan. Ja jos tuntuu että on taistelutahtua yrittää olla ilman niin parempihan se niin.


  Täsä muutamia linkkejä, joista löytyy hyödyllistä tietua tai muuten vaan apua (ehkä):

  * Mielenterveyden Keskusliitto ry ... http://www.mtkl.fi


  * Suomen Mielenterveysseura ... http://www.mielenterveysseura.fi


  * Apua.info ... http://www.apua.info


  * Tohtori.fi ... http://www.tohtori.fi


  * Tukiasema.net ... http://www.tukiasema.net


  * Sami Anttila ... http://www.samianttila.net


  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On sääli että suurin osa näistä linkeistä ei sisällä mitään uusimmista masennuksen hoitometodeista. Nämä nettisivut näyttävän olevan vahvasti lääkefirmojen talutusnuorassa eli ns. kemikalisaation puolestapuhujia.
  Tieteen kärkitutkimus on viime aikoina kuitenkin osoittanut omega-3 rasvahappojen olevan erinomaisen lupaava ja sivuvaikutukseton "luontainen" tapa hoitaa erityisesti masennusta. Lähtökohtana on vahva biokemiallinen syy-seuraussuhde, sillä omega-3 rasvahapot ovat ELINTÄRKEITÄ hermoston rakennus- ja ylläpitoaineita.

  Uusin laaja katsaus http://www.psychiatrist.com/abstracts/200612/120615.htm


  juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Tieteen kärkitutkimus on viime aikoina kuitenkin osoittanut omega-3 rasvahappojen olevan erinomaisen lupaava ja sivuvaikutukseton "luontainen" tapa hoitaa erityisesti masennusta. Lähtökohtana on vahva biokemiallinen syy-seuraussuhde, sillä omega-3 rasvahapot ovat ELINTÄRKEITÄ hermoston rakennus- ja ylläpitoaineita.
  Uusin laaja katsaus http://www.psychiatrist.com/abstracts/200612/120615.htm


  Yksi puolituttu, jonka kanssa jouduin jakamaan parisataa km suljetussa tilassa, oli ihan fanaattinen omega-3 kanssa. Ei antanut mitään armoa kertoessani ryyppiväni kalanmaksaöljyä!
  Ei kai se herkku ihan kuraa ole?

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kalanmaksaöljy sisälsi aikoinaan varmaan biljoona erilaista rasvahappoa, joista vain osa oli hyödyllisiä ihmisen elimistölle. Nykyinen esim. Möllerin valmiste täyttää jo melko hyvin vaatimukset valmistuessaan
  http://www.kalaoljy.fi/pdf/Valmisteyhteenveto_kalanmaksa.pdf

  mutta ongelma onkin näiden rasvojen hapettuminen ilman hapen vaikutuksesta kun pulloa availlaan. Kemistinä väittäisin että viimeinen neljäsosa pullosta ei ehkä enää täytä laatuvaatimuksia, vaan härskiintyminen on alkanut huolimatta tuotteessa olevasta antioksidantista eli tokoferolista (E-vitamiini).

  Monityydyttämättömät rasvahapot ovat myös herkkiä pilaantumaan. Siksi pitkällistä paistamista tai kuumentamista vaativat ruuat kannattaa valmistaa tyydytetyllä rasvalla kuten voilla tai kookosrasvalla. Kookosrasva on tyydyttynein rasva mitä kaupasta saa, ja tästä syystä aiheetta! ollut pannassa. Itse käytän sitä jatkuvasti: se ei härskiinny ja elimistö polttaa sen tehokkaasti energiaksi ilman haitallisia sivutuotteita.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  entäs sit ku aika usein kuulee jonku sanovan "ota niksasta kii" jne. nii ne ei käsitä ettei yksinkertasesti jaksa/huvita mikään eikä ketään. nii mitä asialle pitäis tehrä?

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sano niille, että "Haista p**ka/v**tu." tai muuta sopivaa ja sen jälkeen pistä ignoreen. Ethän sää voi sille mitään että jotku on niin tyhmiä etteivät tajua.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ohessa yksinkertaisia neuvoja ja ohjeita. 8)

  Muistakaa monipuolinen ruokailu! Rasvaista kalaa vähintään kolmesti viikossa! Ja vaaleata lihaa mieluummin kuin punaista!
  Ottakaa E-EPA-kapseleita kaksi päivässä, jos kala ei millään maistu (harvat masentuneet syövät kunnolla).
  Välttäkää ranskalaisia perunoita, hampurilaisia ja pitsoja!
  Muistakaa syödä kasviksia, vihanneksia jne. Ja ottakaa monivitamiinipilleri päivittäin!
  On pelkkää liturgiaa väittää ihmisen saavan kaiken tarvitsemansa normaalista ruuasta, jos ei pystytä määrittelemään mitä se normaali ruoka on.
  Ja liikkukaa! Liikunnan muodolla ei ole väliä, kunhan vaikka kävelette, uitte, pyöräilette tms. :P

  Jaksoitteko lukea koko ylläolevan saarnan? Sitten teillä on toivoa paranemisesta! :lol:

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ohessa yksinkertaisia neuvoja ja ohjeita. 8)

  Muistakaa monipuolinen ruokailu! Rasvaista kalaa vähintään kolmesti viikossa! Ja vaaleata lihaa mieluummin kuin punaista!
  Ottakaa E-EPA-kapseleita kaksi päivässä, jos kala ei millään maistu (harvat masentuneet syövät kunnolla).
  Välttäkää ranskalaisia perunoita, hampurilaisia ja pitsoja!
  Muistakaa syödä kasviksia, vihanneksia jne. Ja ottakaa monivitamiinipilleri päivittäin!
  On pelkkää liturgiaa väittää ihmisen saavan kaiken tarvitsemansa normaalista ruuasta, jos ei pystytä määrittelemään mitä se normaali ruoka on.
  Ja liikkukaa! Liikunnan muodolla ei ole väliä, kunhan vaikka kävelette, uitte, pyöräilette tms. :P

  Jaksoitteko lukea koko ylläolevan saarnan? Sitten teillä on toivoa paranemisesta! :lol:


  vai saarnataa sitä? Se ei tähä oikee auta.. ja rehut on tytöille..

  juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Monityydyttämättömät rasvahapot ovat myös herkkiä pilaantumaan. Siksi pitkällistä paistamista tai kuumentamista vaativat ruuat kannattaa valmistaa tyydytetyllä rasvalla kuten voilla tai kookosrasvalla. Kookosrasva on tyydyttynein rasva mitä kaupasta saa, ja tästä syystä aiheetta! ollut pannassa. Itse käytän sitä jatkuvasti: se ei härskiinny ja elimistö polttaa sen tehokkaasti energiaksi ilman haitallisia sivutuotteita.[/quote]

  Oikeenko todella?? Siis öljypullo pois ja oikeaa voita kehiin! Ikäni kokkina toimineena tämä räjäyttää tajuntani!
  Makuunhan voita on aina suositeltu, mutta tervellisyyskin.

  [quote] ja rehut on tytöille..


  Nuorena luulee olevansa kuolematon teräsmies, kyllä alkaa likkojen eväskin maistuun kun ikää kertyy. Usko pois!

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  kyllä alkaa likkojen eväskin maistuun kun ikää kertyy. Usko pois!


  ikää on jo liikaa.. hirmu vanhukseks täs tuntee olonsa =( 9 pvää on synttäreihi nii taas vanhenee vuadella niisk. sit ens vuanna taas.. nii se elämä vaa menee..sit ollaanki haudas ja miätitää et ku elämä meni hukkaa.. okei meni vähä yli aiheen.. (ehkä) ja mitä siihe tulee et ettei tuntis mitää masennuksen takii.. nii voihan olla niinki ettei suutu mistää tai jaksa kuluttaa enerkiaa siihe.. toiv. joku tsennas mitä ajan takaa..

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sinulla on vielä toivoa, kun jaksat kirjoitella tuntemuksiasi näille foorumeille. :D
  Itse olen aina pitänyt mottonani että heilutaan nyt ja huilataan sitten haudassa, mutta eipä siitä taida sinulle tässä tilanteessa olla paljon hupia, sori. :shock:

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sinulla on vielä toivoa, kun jaksat kirjoitella tuntemuksiasi näille foorumeille. :D
  Itse olen aina pitänyt mottonani että heilutaan nyt ja huilataan sitten haudassa, mutta eipä siitä taida sinulle tässä tilanteessa olla paljon hupia, sori. :shock:


  okei. Toivoa? :roll: jos susta on se toivoo et mekee joka aamu toivoo ettei heräiskää.. nii.. eikä mikää jaksa innostaa eikä mikää oo kivaa.. varmaa tuntuu siltä monelta ihmiseltä.. mut toinen asia on ku jos toivoo jotai nii hirmusti et tekis melkee mitä vaa et onnistuis.. mut siihe tarvitaa paljo muutaki ku toivominen tai sillee..

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Okei, siirrytään käytännön ohjeisiin:
  Oletko kokeillut kylmää suihkua aamuisin tai milloin nyt yleensä rupeat sängystä vääntäytymään tai suunnittelemaan nousemisen harkitsemista? Siinä ainakin tuntee heräävänsä. Kokeile ja kerro sitten miten meni.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ootko Jammo koskaan sairastanu masennusta? Ei millään pahalla, mutta nuo jotku ohjees on aika huonoja...

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole. Siksi varmaan puhummekin eri kieltä. :?

  juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  sit ollaanki haudas ja miätitää et...[/quote]
  Haudassa, luultavasti/ toivottavasti, ei tarvitse miettiä enää mitään.

  [quote] ku elämä meni hukkaa...

  "Hukkaan" menneen elämän vasatakohta lienee "löydetty" elämä.

  Entä jos elämän ei ollekaan "hukattavissa" tai "löydettävissä". Jos se vaan On.

  (Tuskin tuo helpottaa masentunutta ihmistä. )

  EsaJii tuolla jossain mainitsi että meillä on liikaa aikaa pohtia juttuja, miettiä. Toden totta jos heiluis päivät raskaassa ruumillisessa työssä, olisi siinä riittämiin kun saa vatsan täyteen ja pääsin petiin lepäämään, nukkumaan.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Masennuslääkkeiden ja alkoholin käytön välillä on havaittu mielenkiintoinen ilmiö:
  Canadian Medical Association Journal, February 27, 2007; 176(5), 633.

  Masentuneet ihmiset juovat yleensä enemmän kuin ns. terveet verrokit, mutta masennuslääkkeitä ottavilla nousee esiin selvähkö sukupuolivaikutus: masennuslääkkeitä syövät miehet juovat VÄHEMMÄN kuin masentuneet miehet yleensä, MUTTA masentuneilla naisilla masennuslääkkeet LISÄSIVÄT hieman juomista.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  masennuslääkkeitä syövät miehet juovat VÄHEMMÄN kuin masentuneet miehet yleensä


  Hmmm... jaa... mää kyllä havaitsin sellasen jutun että sillon ku söi lääkkeitä niin pysty juomaan enemmän ;)

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen joskus ennenkin sanonut ja sanon taas: masennus on tappava sairaus johon apu haetaan ammattilaisilta, ei netin keskustelufoorumeilta. Myös lääkitykseen, lääkkeen tyyppiin ja annosteluun, liittyvät asiat sovitaan lääkärin kanssa, ei foorumeilta tietoa omaksuen.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Hukkaan" menneen elämän vasatakohta lienee "löydetty" elämä.

  Entä jos elämän ei ollekaan "hukattavissa" tai "löydettävissä". Jos se vaan On.
  ´

  joku ei tsennannu mikä oli jutun ydin :(

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen joskus ennenkin sanonut ja sanon taas: masennus on tappava sairaus johon apu haetaan ammattilaisilta, ei netin keskustelufoorumeilta. Myös lääkitykseen, lääkkeen tyyppiin ja annosteluun, liittyvät asiat sovitaan lääkärin kanssa, ei foorumeilta tietoa omaksuen.


  Lääkärikunta on enenevästi huolissaan juuri mainitsemastasi ilmiöstä. Lisäksi käy liian usein niin että määrättyä lääkettä otetaan vain jonkin aikaa, ja sen jälkeen lääkkeet unohtuvat. Sitten on vielä nämä vanhat starat, jotka käyttävät puolison vanhat dropit tai naapurin Kallen pillerit ettei tarvitse kaivaa kuvetta. Masennuspotilaat ovat riskialtis ryhmä, koska heidän intonsa lääkitykseen tai motivaationsa yhtään mihinkään on tunnetusti monesti kadoksissa.
  Mutta jos potilas ei koe saavansa apua lääkäriltään tai hoidostaan?

  juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ["Hukkaan" menneen elämän vasatakohta lienee "löydetty" elämä.

  Entä jos elämän ei ollekaan "hukattavissa" tai "löydettävissä". Jos se vaan On.


  Ajattelin ettei ehkä tarvitsisi/ kannattaisi noissa fiiliksissä miettiä "elämän tarkoitusta". Antaa elämän vaan olla.
  Miksi elämässä pitäisi saada jotain "aikaan", jos vain eläisi. Ne pahatkin ajat.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta jos potilas ei koe saavansa apua lääkäriltään tai hoidostaan?


  Sitten ollaankin todella kriisissä. Seurauksena joko tuhoutuminen, tai sitten ihme -- Jumala saattaa löytyä kun mikään ihmisten keino ei enää auta.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ["Hukkaan" menneen elämän vasatakohta lienee "löydetty" elämä.

  Entä jos elämän ei ollekaan "hukattavissa" tai "löydettävissä". Jos se vaan On.


  Ajattelin ettei ehkä tarvitsisi/ kannattaisi noissa fiiliksissä miettiä "elämän tarkoitusta". Antaa elämän vaan olla.
  Miksi elämässä pitäisi saada jotain "aikaan", jos vain eläisi. Ne pahatkin ajat.


  ei iha hiffattu ideaa.. =/

  juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  :oops: sori

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Elähän suotta anteeksipyytele, juuffo. Jos masentuneet kyselevät apua näiltä foorumeilta, on heidän myös otettava vastaan se mitä me voimme heille tarjota. Jos se ei kelpaa, ei ongelma vieläkään ole meillä, vaan on se edelleen heillä.
  Nimimerkki Julma-Jammo. :P

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä keskustelu on lähinnä lisännyt masennusta: lisää kalaöljyä ja niskasta kiinniottamista. Niillähän siitä parannutaan, ja tuntuu aina niin vitun piristävältä jonkun opettajan ohjeet siitä, mikä masennukseen auttaa. Lähinnä tulee mieleen, että kaikki, jotka eivät ole oikeasti sairastaneet masennusta, voisivat pitää siitä suunsa kiinni. Tai sitten opiskelisivat psykiatreiksi, joista on helvetillinen pula.
  Monikohan "maallikko" alkaa neuvoa, kuinka keuhkosyöpää pitää hoitaa?
  Syö kalaa, ja jos söit sitä aiemmin kolme kertaa viikossa, syö nyt viisi. Jos sekään ei auta, osta valmisteitamme. Tai mieluummin, osta valmisteitamme.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Monikohan "maallikko" alkaa neuvoa, kuinka keuhkosyöpää pitää hoitaa?


  Mitä lihavampi ihminen, sen mielummin hän kertoo ohjeita miten laihdutetaan, ja mikä on paras dieetti. Ja mitä enemmän joku ihminen tupakoi, sen helpommin hän kertoo keinot miten tupakasta pääsee irti. Aika hupaisa piirre ihmisissä.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Työnkuvaani kuuluu seurata neurologian alan uusinta kirjallisuutta. Ohessa on haaviin tarttunut paljon muutakin uutta tietoa. Se ettei uusin tietämys vielä ole siirtynyt lääkäreiden ns. Käypä hoito-suosituksiin johtuu tavanomaisesta viiveestä uusimman tiedon sulattelussa. Tulette näkemään tuon <leikattu> asian nousevan esille muutaman vuoden sisällä ihan virallisissakin ohjeistuksissa. Kuten sanoin ei tämä masennus ole minulle ongelma, veljenikin pääsi siitä jo eroon. Mutta koska minulla ei ole ns. auktoriteettiasemaa, ei täällä monikaan usko selvää asiaa jos se sattuu olemaan virallisen tahon väitteiden ulkopuolelta. Siis minun lienee turha kerrata millä tavoin veljeni nousi uuteen elämään.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Elähän suotta anteeksipyytele, juuffo. Jos masentuneet kyselevät apua näiltä foorumeilta, on heidän myös otettava vastaan se mitä me voimme heille tarjota. Jos se ei kelpaa, ei ongelma vieläkään ole meillä, vaan on se edelleen heillä.
  Nimimerkki Julma-Jammo. :P


  no ekskuusmii!!!! se mitä meinasin nii oli niinku et ku ei oo kokenu koskaa mitää toisin ku nää NYKYNUARET!!!! ku kerta ei oo mitää pulaa mistää ja muuta =(

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ne, ketkä eivät ole oikeasti olleet masentuneita, eivät voi tietää millaista helvettiä se on. Se on pirullinen noidankehä, mistä irtipääseminen on vaikeinta mitä voi ikinä kuvitella. Mutta hyvä jos "maallikot" tsemppaa ja kannustaa, oikein. Ja hyvä, että asiasta voi nykyään puhua avoimesti, leimaantumatta hulluksi. Itse en näe suurtakaan eroa syövällä ja masennuksella, kumpikin on tappavia sairauksia, joista voi pelastua. Okei, ehkä masennuksen parantumiseen voi itse vaikuttaa enemmän.. Mutta eikös fyysisen sairaudenkin parantumiseen vaikuta mielen tila? Kyl kai..

  Nietzsche lainaten: se mikä ei tapa vahvistaa

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piinallinen harhaluulo on kuvitella masennuksen olevan jotain "henkistä" tai erilaista muihin sairauksiin nähden. Vaikuttaa vahvasti siltä, että aivomme eli käytännössä hermosolujemme synaptinen verkosto tuottaa mielen ja kun tuossa järjestelmässä on rakenteellinen vaurio, on seurauksena tila joka ilmenee mielen sairautena. Tämä on ainoa hyödyllinen tapa ajatella asiaa, tai ainakin sellainen, jonka kautta voidaan oikeasti kehittää toimivia hoitoja.
  On toki toisenlaisia tapoja hahmottaa asiaa, esimerkiksi ennen vanhaan demonien ajateltiin tuottavan skitsofreniaa jne.
  Edelleen on oppijärjestelmiä, joissa jonkinlaisen sielun ajatellaan olevan mielen taustalla. Mutta jos sielua ei voida kiistattomasti määritellä eikä konkreettisesti havaita, on tällaiseen ajatteluun perustuva hoito aika tehotonta, eräänlaista maagista uskoa.
  Usko sinänsä toimii ja vaikuttaa asioihin , mutta se ilmenee yhtä lailla synaptisella tasolla uusien hermosoluyhteyksien syntymisenä kuin kemiallisesti tapahtuvassa hoidossa. Terapia, usko ja kemialliset aineet vaikuttavat viime kädessä siis samalla, mitattavalla tavalla.

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  okei =/ miälentila on yhdyssana =)

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piinallinen harhaluulo on kuvitella masennuksen olevan jotain "henkistä" tai erilaista muihin sairauksiin nähden.

  Osaatko erotella psykogeneettisten tekijöiden osuutta masennuksen syntyyn jollakin teoreettisesti järkevällä tavalla?

  PS. sekoitat käsittämättömällä tavalla tajunnan alkuperän ongelman tajunnan sisältöjen ongelmaan.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piinallinen harhaluulo on kuvitella masennuksen olevan jotain "henkistä" tai erilaista muihin sairauksiin nähden.[/quote]

  [quote]Vaikuttaa vahvasti siltä, että aivomme eli käytännössä hermosolujemme synaptinen verkosto tuottaa mielen ja kun tuossa järjestelmässä on rakenteellinen vaurio, on seurauksena tila joka ilmenee mielen sairautena. Tämä on ainoa hyödyllinen tapa ajatella asiaa, tai ainakin sellainen, jonka kautta voidaan oikeasti kehittää toimivia hoitoja.


  Tottakai jotkut mielen sairaudet voidaan nähdä esim. dopamiinin liikaerityksenä tai synaptisen verkoston muutoksina. Samanlainen harhaluulo on kuvitella näiden muutosten tapahtuvan pelkästään riippumatta sosiaalisista ja "henkisistä" ärsykkeistä.
  Esim. skitsofreniaan on olemassa tietty aineellinen valmius, mutta sen kunnollinen puhkeaminen edellyttää aina tiettyjä sosiaalisia kriisejä. En jaksa kaivaa lähteitä, koska tämän pitäisi olla psykologian peruskurssien peruskauraa.
  Kyllä nykyisillä terapioilla päästään ihan yhtä hyviin tuloksiin kuin lääkkeilläkin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jammon rationaalisuudessa alkaa olla hulluja piirteitä.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piinallinen harhaluulo on kuvitella masennuksen olevan jotain "henkistä" tai erilaista muihin sairauksiin nähden.

  Osaatko erotella psykogeneettisten tekijöiden osuutta masennuksen syntyyn jollakin teoreettisesti järkevällä tavalla?

  PS. sekoitat käsittämättömällä tavalla tajunnan alkuperän ongelman tajunnan sisältöjen ongelmaan.


  Luitko kirjoitukseni kokonaisuudessaan vai irrotatko nyt vain osan siitä ruodittavaksi?

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomalainen äskettäin julkaistu 1966 syntyneiden Pohjois-Suomalaisten skitsofreenikkomiesten seurantatutkimus osoitti tuossa aineistossa potilaiden tilaa heikentäväksi tekijäksi näiden isien korkean sosiaaliekonomisen aseman!

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jammon rationaalisuudessa alkaa olla hulluja piirteitä.


  Minulla on niin työpaikalla samoin kuin taloyhtiössämmekin kylähullun leima. Koska olen työssäni pätevä ja ahkera talkootöiden tekijä, minua silti arvostetaan huolimatta joskus hieman erikoisesta käytöksestäni ja oudoista puheista.
  Tämä ehkä auttaa jaksamaan. Teitäkin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luitko kirjoitukseni kokonaisuudessaan vai irrotatko nyt vain osan siitä ruodittavaksi?

  Äkkiäkös tuon nyt lukee.. ei vaan selvinnyt miten viittaus tajunnan neurofysiologiseen perustaan liittyy kysymykseen masennuksen etiologiasta, varsinkin kun se mitä esitit aiheesta vaikutti käsittämättömän yksipuoliselta. Monastihan masennus on aivan normaali mielen reaktio esim. johonkin menetykseen. Jos tämän ymmärtää, eikö ole realistista olettaa, että masennuksella voi olla jossain tapauksessa myös psykogeneettinen tausta. Toisissa tapauksissa orgaaninen tausta on taas ilmeisempi.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No joo, niin tai näin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näyttää olevan tämä ihmismieli aika merkillinen toisinaan.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Terveisiä Jammolle:

  http://www.kaleva.fi/plus/juttu673225_page0.htm


  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jaa, jaa... Voisin referoida 27 UUTTA tutkimusta, joissa on todettu ravinnon omega-3-rasvahapoilla olevan selkeää positiivista vaikutusta masennukseen, mutta en nyt enää viitsi.
  Joitain ihmisiä on mahdoton saada ymmärtämään selvää asiaa ennen kuin heidän arvostamansa auktoriteetit sanovat samaa.
  Odotellaan nyt vain rauhassa tieteen edistymistä ja uuden paradigman voittoa vanhasta...
  Eli sovitaan niin että kahden vuoden päästä palataan tähän teemaan ja katsotaan siten mikä on tilanne, sopiiko tämä?

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näyttää olevan tämä ihmismieli aika merkillinen toisinaan.


  elä muuta sano.. viälä merkillisempää on mite siihe pääsis sisää..

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eli sovitaan niin että kahden vuoden päästä palataan tähän teemaan ja katsotaan siten mikä on tilanne, sopiiko tämä?

  Sopii, mutta jos tässä et luota tilastolliseen ja kvantitatiiviseen tutkimukseen, miksi luotat siihen toisaalla?

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos yksi tutkimus sanoo yhtä ja toinen toista, niin kumpaa uskoa?
  Kai olet lukenut ko. väitöskirjan lyhennelmän
  http://www.uku.fi/vaitokset/2007/ISBN978-951-740-719-9rintamaki.htm

  ?! Tämä väitöskirja ei perustu suoraan uuteen tutkimusdataan, vaan poimii pieniä jyväsiä kahdesta aikaisemmasta tutkimuksesta. Lisäksi väittelijä itsekin toteaa että loppupäätelmä perustuu VAIN tarkasteltavina olleisiin kahteen aiempaan tutkimukseen.
  Mistä lähtien yksi suomalainen väitöskirja on muuten absoluuttinen totuus näinkin vaikeassa ja muutostilassa olevassa aiheessa?
  Jopa suomen virallinen lääketieteellinen kanta on alkanut hiljalleen kääntyä omega-3 rasvahappoja suosivaksi, kansainvälisen tieteellisen kirjallisuuden paineessa:
  http://www.yle.fi/teema/tiede/laakarikilta/id7039.html


  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensin puheena ollut tutkimus otti kantaa siihen, voivatko ravintovalinnat yksistään auttaa masennukseen, jälkimmäinen sinun esille ottama lääketieteen kannalta lähinnä lukujutun kaltainen artikkeli arveli että hyötyä voi olla ehkä muun lääkityksen ohessa. Eli enpä lähitsi vielä ostamaan kalaöljytehtaan osakkeita.. :wink: Nimittäin jos ottaa huomioon miten paljon depressiolääkityksen kehitykseen on uhrattu varoja, uutinen kalaöljyn ylivertaisuudesta olisi melkoinen juttu..

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0


  http://www.kaleva.fi/plus/juttu673225_page0.htm


  Tuossa jutussa puhutaan terveellisestä ruuasta, mutta mitenhän mahtaa olla epäterveellisen ruuan kanssa?

  Tässä jonkunlaista esimerkkiä http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=195&a=1219&id=7193_3


  ...tiedän että saadakseen endorfiineja tarpeeksi mielihyvän tunteeseen, suklaata olisi syötävä n. 11 kg yhteen menoon.

  Ei muutakuin herkkuja naamariin ja lihottamaan itseään. Lihavien sanotaan olevan leppoisia ihmisiä.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Osoitteessa http://www.biowizard.com/?gclid=CN2Enof67I0CFQvllAodgRfGvw
  saa esim. haulla "depression omega-3" luettavakseen abstraktit viimeisimmistä tutkimuksista alalta. Kehotan ottamaan AINA itse selvää asioista ennen kuin uskoo edes luotettavana pidetyn suomalaisen median tarinoita. :P
  Luulen että todellinen asiaintila löytyy jostakin oheisen kahden väitteen välimaastosta :wink:
  "ravinto ei yksinään auta masennukseen"
  vs.
  "omega-3 rasvahapot korjaavat masennuksen ilman synteettisiä lääkeaineita"

  escape kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [quote]
  ...tiedän että saadakseen endorfiineja tarpeeksi mielihyvän tunteeseen, suklaata olisi syötävä n. 11 kg yhteen menoon.


  no ½ kilon kohal tulis varmaa kaikki ulos :D tai enne sitä..

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jatkoa tuohon Jammon juttuun:
  Se, miten rasvahapot (tarkemmin EPA) tehostavat mielialalääkkeiden vaikutusta, johtuu siitä että monityydyttymätön rasvahappo edistää hermosolujen kasvua ja vahvistavat solujen välisten ionikanavien yhteyksiä (siis solujen välistä sähköistä viestintää). EPA:n tehostava vaikutus toimii kuitenkin soluissa vain pieninä annoksina saatuina.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [...]ei vaan selvinnyt miten viittaus tajunnan neurofysiologiseen perustaan liittyy kysymykseen masennuksen etiologiasta, varsinkin kun se mitä esitit aiheesta vaikutti käsittämättömän yksipuoliselta.


  yli 2-3 sivistyssanaa lauseessa (tiedon popularisoin ei voi olla haitallista). Varmaan on meno yksipuolista, jos toinen on lukenut asiasta ja toinen kohdannut.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Se, miten rasvahapot tehostavat mielialalääkkeiden vaikutusta, johtuu siitä että monityydyttymätön rasvahappo edistää hermosolujen kasvua ja vahvistavat solujen välisten ionikanavien yhteyksiä (siis solujen välistä sähköistä viestintää)


  Samanlailla kalanmaksaöljy on tarpeeen talven pimeinä aikoina, näillä leveysasteilla. Omega-3 auttaa keskittymiseen, muistiin ja mielialaan..

  Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kognitiiviseen terapiaan halusin ja yritin tiukasti päästä. Puolisen vuotta venailin ja kävin kuuntelemassa 2vkn välein sairaanhoitajan murheita ja söin ssri lääkitystä. Lopulta kypsyin koko touhuun heitin lääkkeiden syönnin ja lähdin ovet paukkuen. Siihen multa loppui se terapiamuoto. Lisäkärsivällisyys olisi kohdallani ollut paikallaan mutta näillä eväillä menen eteenpäin nyt. Välillä kohtuu fiiliksillä ja välillä ei tiipiini ovi aukene millään. Siksi tämän kerroin että terveydenhuollon yleisellä puolella pitkää pinnaa saatetaan vaatia,mikä on tietysti väärin. Yksityisellä puolella tietysti homma nopsempaa ja kalliimpaa. Omega 3 on hyvää stuffia minukin mielestäni.

  MissLemon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole yhtään niin helvetillistä kokemusta käynyt läpi kuin mitä masennus on. Kyllä sitä jossain vaiheessa olisi vetänyt vaikka mitä, jotta olo olisi ollut vähän parempi.

  Kävin masennuksen ehkäisykurssin ja olen kurssin materiaaliin palannut aina säännöllisin väliajoin. Ei ole mikään helppo juttu yrittää muuttaa samaa kehää pyöriviä, negatiivisia ajatuskuviotaan toisenlaiseksi. Raskasta puuhaa ja sitä pitää tehdä koko ajan, mutta sellainen aktiivinen itsetsemppaus auttaa ainakin jonkin verran.

  Omega 3:n ja terveellisen ravinnon osalta uskon niiden masennusta ennaltaehkäisevään vaikutukseen. Eivät ne ainakaan pahaksi ole.

  Haiku kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kognitiiviseen terapiaan halusin ja yritin tiukasti päästä.


  En tiedä terapiamuodoista juuri mitään, mutta eikö kognitiivinen psykoterapia ole melkoista ajanhukkaa? Siinähän noin yksinkertaistetusti yritetään kai lähinnä kehittää uusia kivan positiivisia ajattelumalleja elämään ja sen ongelmiin.

  Psykoanalyysi ja psykodynaaminen terapia taas pyrkivät kaivautumaan ongelmien syihin - silläkin uhalla, ettei se aina ole kovin kivaa.

  JPP kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itselläni ei käsittääkseni ole ollut masennusta (olettaisin että sen huomaa jos kohdalle osuu).

  Tuntuu hiukan siltä, että tiedotusvälineissä käytetään koko "masennus" ja "vaikea masennus" termejä turhan kevyillä perusteilla. Vähän väliä joku enemmän tai vähemmän tarpeeton julkkis ilmoittaa parantuneensa vaikeasta masennuksesta kuka milläkin tavalla. Ja edellisestä haastattelusta, jolloin kaikki meni vielä todella hienosti ja tulevaisuus näytti sekä valoisalta että jännittävältä, on aikaa korkeintaan kaksi kuukautta.

  Eikä sekään auta varmaan yhtään kun joku "asiantuntija" neuvoo, että: "Ota vaan itseäsi niskasta kiinni niin kyllä se siitä!"

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaikea masennus pystytään nykyään näkemään ja mittaamaan ns. aivokuvannusmenetelmillä. Toisin sanoen kyseessä on selkeästi hermojärjestelmän rispaantuminen pitkään jatkuneen stressin, ravitsemuksellisen puutteenalaisuuden tai jopa myrkytystilan seurauksena. Aivojen valkean ja harmaan aineen tasapaino on järkkynyt. Viime kädessä siis osa potilaan hermosoluista on kuollut tai vähintään hermosolujen synaptiset kytkennät toisiin hermosoluihin on menetetty. Tältä pohjalta on järkevää lähteä etsimään korjaavia ja parantavia ratkaisuja.
  Jos talon seinä homehtuu, luonnollisesti revitään roskat pois ja korvataan ne puhtaalla rakennusmateriaalilla (ja lisäksi poistetaan ongelman alkuperäinen syy). Vastaavasti aivoille on syytä antaa uusia ja parempilaatuisempia rakenuspalikoita käytettäväksi. Omega-3 rasvahapot ovat näitä hyviä hermosolujen ja solukalvojen rakennusaineita.

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaikeasta masennuksesta ei todellakaan parane *naps* tuosta vaan muutamasa viikosa, lievemmäsäki tapauksesa paraneminen saattaa kestää vuosia.

  MissLemon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noh, ihmiset ja media tuppaavat pitämään väliaikaista alakuloa ja melankolista mielentilaa masennuksena. Niistä toipuu pikaiseen ja ne kuuluvat elämään. Masennus on sitten jo ihan eri juttu. Ja koska masennus saattaa romauttaa ihmisen elämän monilla eri osa-alueilla (työ, sosiaaliset suhteet, parisuhde ym.), riittää itse sairaudesta toipumisen lisäksi korjattavia asioita pitkäksi aikaa.

  Jammo, mistä löytäisi lisätietoja tuosta aivokuvannusmenetelmästä? Missä sitä käytetään?

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itselläni masennuksen torjujana (on ollut hiukka rankka kesä) on toiminut liikunta. Paitsi että yläpää on pysynyt jotenkuten kuosissa, niin paino on pudonnut 13 kg viimeisen kolmen kuukauden aikana - asia joka omalta osaltaan on palauttanut itsetuntoa. Ruokavalio on samalla muuttunut kevyemmäksi.

  "Ei pidä jäädä tuleen makaamaan" -mottoa yritän toteuttaa..

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...
  Jammo, mistä löytäisi lisätietoja tuosta aivokuvannusmenetelmästä? Missä sitä käytetään?


  Kaverini on töissä Neuromagilla, joka on alan johtava laitevalmistaja funktionaalisen magneettikuvauksen alalla.
  http://www.elekta.com/healthcare_international_elekta_neuromag.php

  Vanhahko juttu kertoo asiasta talouselämän näkökulmasta tahttp://www.tekniikkatalous.fi/doc.te?f_id=380726


  Pari vuotta sitten ilmestyi kotimainen väitöskirjakin aiheesta : http://www.uku.fi/vaitokset/2005/ISBN951-781-491-7laasonenbalk.htm

  Koko väitöskirja on ladattavissa tästä:
  http://www.uku.fi/vaitokset/2005/isbn951-781-491-7.pdf


  Suomeksi on Duodecim-lehti julkaissut askettäin kaksi hyvää katsausta aiheeseen, ja ne kannattaa käydä lukemassa jossain alan kirjastossa.
  "Depressioon liittyvät emotionaaliset muutokset ja niiden hermostollinen perusta"
  Jukka M. Leppänen
  (Katsaus)
  2007;123(3);297-303
  sekä
  "Uutta tietoa aivoista magneettistimulaatiolla ja elektroenkefalografialla"
  Soile Komssi ja Risto J. Ilmoniemi
  (Katsaus)
  2006;122(20);2499-508

  mutta aihettahan käsitellään jatkuvasti tieteellisessä kirjallisuudessa. Nuo artikkelit vaan eivät pääsääntöisesti ole julkaisuvapaita Internetissä. Tieteellisissä kirjastoissa niitä voi toki käydä lukemassa.
  Ohessa uusin katsaus aiheeseen (saatavissa toistaiseksi tosin vain online ScienceDirect asiakkaille...)

  Frewen, P. A. et al. Neuroimaging studies of psychological interventions for mood and anxiety disorders: Empirical and methodological review. Clinical Psychology Review (2007), doi:10.1016/j.cpr.2007.05.002

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itselläni masennuksen torjujana (on ollut hiukka rankka kesä) on toiminut liikunta. Paitsi että yläpää on pysynyt jotenkuten kuosissa, niin paino on pudonnut 13 kg viimeisen kolmen kuukauden aikana - asia joka omalta osaltaan on palauttanut itsetuntoa. Ruokavalio on samalla muuttunut kevyemmäksi.

  "Ei pidä jäädä tuleen makaamaan" -mottoa yritän toteuttaa..


  Oikein! Liikapaino on pääsääntöisesti terveyttä rapauttava tekijä ja liikunta taas on universaalisen hyvä asia, siis terveyden ylläpitämisen kannalta.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vanhemmalta kysyin ihan arjen rutiineista (kun tuli tämä kansansairaus puheeksi). Todettiin, että ei siinä ehdi paljoa masennella. Kun aamulla lämmittää talon, keittää puurot ja hiihtää 5 km kouluun. Koulussa opettajan auktoriteettiä ei kyseenalaisteta. Voi sitä, kuka tätä asemaa uhkaa. Opilas kun ei voinut vedota mihinkään tämänpäivän koskemattomuus pykäliin.. Illaksi kotia (ekana tullut lämmitti talon yms...) Ruoaksi oli tervaa ja kaarna, isä oli päivät pellolla ja yöt tehtaassa, viikonloppuisin hän kävi sodassa. Vaimo synnytti 3 kertaa päivässä ja navetta paloi joka yö. Toki oli helpompiakin päiviä, mutta silloin mentiin kirkkoon.

  Masennus sana on kokenut inflaation. Kaikkia masentaa joskus, mutta niin eritavalla ja eri voimakkuudella. Yksilöllisesti jne. Syövästä parantunut on sankari ja masennuksesta parantunut ei ole enään masentunut.

  Itselläni ei käsittääkseni ole ollut masennusta (olettaisin että sen huomaa jos kohdalle osuu).


  Tälläinen tuntuu samalta, kuin toteaisin, että kyllä jalka varmaan oli poikki, luulisin. Kaveri sen kantoi ambulanssille.

  On niin helppo osoittaa fyysinen vamma. Mentaalipuolella ollaankin jo sameammissa vesissä...

  Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kognitiiviseen terapiaan halusin ja yritin tiukasti päästä.


  En tiedä terapiamuodoista juuri mitään, mutta eikö kognitiivinen psykoterapia ole melkoista ajanhukkaa? Siinähän noin yksinkertaistetusti yritetään kai lähinnä kehittää uusia kivan positiivisia ajattelumalleja elämään ja sen ongelmiin.

  Psykoanalyysi ja psykodynaaminen terapia taas pyrkivät kaivautumaan ongelmien syihin - silläkin uhalla, ettei se aina ole kovin kivaa.
  Kyseinen terapiamuoto availee uusia ajatuskuvioita ja antaa rakennuspalikoita umpioituneelle ja niitä syitäkin kaivellaan kyllä tietysti. Ei se mitään ajanhukkaa ole apua tarvitsevalle. Hyvä ystäväni, syvän masennuksen takia eläkkeelle joutunut/päässyt, ainakin ylistää kyseistä terapiamuotoa. Hän on käynyt läpi pharmacian melko perusteellisesti ja sähköshokki hoitojakson myös eli aika vahva kosketuspinta hänellä on masennukseen ja hoitomuotoihin ja näistä en ole kovin ylistäviä kommentteja kuullut. Lääkitys tosin auttaa häntä selviämään päivän askareista.

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt on saatu vallankumouksellinen hoito masennukseen. Led-valoa korvissa suoraan aivoihin...

  http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Led-valot+korvissa+voivat+ehk%C3%A4ist%C3%A4+masennusta/1135252073603


  Jammo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuossa voi olla perääkin. :lol:
  Valohoito toimii lukuislla ns. kaamosmasentuneilla tai ihan vain väsyneilläkin. Kolme kolleegaa imee kirkasvalolampusta voimaa pimeänä vuodenaikana eli viimeiset kolme kuukautta ja väittävät saavansa siitä apua.
  Eikä sovi unohtaa D-vitamiinia!
  Kaamosmasennuksen hoidossa on osoitettu D-vitamiinin kerta-annoksen 2500 mikrogrammaa olevan tehokkaampi kuin kuukauden mittainen valoterapia :
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10888476


  Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hesarin kommenttipalstalla oli jo joukko perusperiaatteellisen nuivismin inkvisiittoreita leimaamassa hommaa huuhaaksi. Ei taida pojat tietää mikä on käpyrauhanen ja miten se toimii..

  Kirkasvalosta meillä nauttii lähinnä viherkasvit, koska päivittäinen koiran retuuttaminen ulkona tuntuu vaikuttavan paremmin.

  pinulk kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minulla on ollut kirkasvalo jo monta vuotta. Kokonsa takia se on duunissa ja se on päällä päivät pitkät. Ja vitutus EI vähene!
  Mutta se on niin hyvä lamppuna että koko huoneen tasaisesti valaisee.