Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pystyykö demokratia ratkaisemaan ongelman?

harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten (40 kommenttia)
Ilmastonmuutos edellyttää, että
- kulutus käännetään laskuun maailmanlaajuisesti
- tuotanto käännetään laskuun maailmanlaajuisesti

Nythän etenkin Aasian uusissa kapitalismipesäkkeissä Intiassa ja Kiinassa paskakulttuuri leviää. Meri kuolee. Matkailu lisääntyy, otsoni ohenee ja napajää sulaa. Länsi ruokkii kehitystä koska näemme vain nuo tienoot uusina markkina-alueina. Mitä tapahtuu kun jokaisella kiinalaisella ja intialaisella perheellä on auto, kotiteatteri, jääkaappi ja ilmastointi?

En ole ydinaseiden asiantuntija mutta veikkaan että vaikka Pentagon löisi piippuun kaiken mitä löytyy ei idässä tikittävää ympäristöpommia saada niillä pyssyillä tuhottua. Olisiko uusi tappajavirus ratkaisu?

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Missä semmoista demokratiaa mahtaa olla nykyään?

    Uskon että mennään samaa vauhtia loppuun asti, olipa mikä systeemi. Suunnittelulla voi vain jarruttaa kulkua ja valmistaa oman kansan kohtalo parin sukupolven verran. Mutta kerjäläiset tarttee ampua rajalle.

    Kun ollaan taas maalaiselinkeinossa, ne kun jäljelle jää, demokratiakin on sitten paikallisissa käsissä.

    Disclaimer: Olen jo yli 50 ja maailma on muuttunut sen aikana melkoisesti. Mutta minulla on vakaa elämä, menen kotiin ja ajattelen meidän perheen pieniä ympyröitä. Voin sulkea ISON keskustelun pois. Toista on yksinäisellä nuorella. Maailma on mätä, ja itselläkään ei ehkä opinnot suju. Se masentaa. Neuvoni on keskittyä nuorena ihmissuhteisiin, ystäviin, elämään. Antaa palaa. Jos huvittaa. Tai antaa olla palamatta.

    Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Demogratia on aika voimaton ihmisen luonteen/ahneuden edessä. Luonnon kiertokulkuahan toi vaan on. Tieteessä näen ehkä pienen valonpilkahduksen, mahdollisuuden lisäaikaan..

    Maailma on mätä, ja itselläkään ei ehkä opinnot suju. Se masentaa. Neuvoni on keskittyä nuorena ihmissuhteisiin, ystäviin, elämään. Antaa palaa. Jos huvittaa. Tai antaa olla palamatta.


    Kyllä! Ei noihin asioihin oikein voi vaikuttaa. Toi oli parasta, mitä olen lukenut aikoihin internetistä. Respect! 8)

    Harmittaa vaan tulevien sukupolvien puolesta. Mutta kun ei noi murehtimalla miksikään muutu..

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Demogratia on aika voimaton ihmisen luonteen/ahneuden edessä.

    Eiköhän se pointti ole juuri toisinpäin, siis että demokratia ei edes yritä kontrolloida ihmisen ahneutta tarvittavissa määrin, sillä demokratia myötäilee keskimääräisen (lue ahneen ja typerän, tulevaisuutta ennakoimattoman) ihmisen tarpeita.

    Käsittämättömän typerä on sellainen kanta, että aikaisemmin ei-demokraattisten yhteiskuntakokeilujen epäonnistuminen merkitsee sitä, että demokratia on maailman paras juttu. Tuossa ajatuksen juoksussa ei oteta huomioon sitä seikkaa, että kullakin aikakaudella on omat ongelmansa. Voi olla, että joskus kohdataan sen tasoisia ongelmia, että niitä ei voida ratkaista kuin ottamalla käyttöön keinoja, jotka aiheuttavat muita ongelmia. Lääkkeillä on sivuvaikutuksena, mutta potilas jää eloon. Sama voi koskea yhteiskuntajärjestyksiä, niillä on sivuvaikutuksia, mutta ihmiskunta jää eloon.

    PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä! Ei noihin asioihin oikein voi vaikuttaa. Toi oli parasta, mitä olen lukenut aikoihin internetistä. Respect! 8)

    ..


    Tuo disclaimer pysäyttää joka kerta. :wink:

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toisaalta, suurin osa ihmisistä noudattaa useimmiten myös yksinkertaisia eettisiä ohjeita, vaikkeivät ne palvelekaan hänen omia lyhytnäköisiä etujaan:
    - älä varasta
    - älä valehtele kaverille

    En tiedä mikä on omantunnon osuus, onko sellaista, vai onko nämä vain opittuja toimintoja. Ilmeisesti aika pitkälle opittuja. Kapitalismissa on mainonnalla saatu ihmiset haluamaan paskaa, kuten värikkäitä lenkkitossuja tai lomia ahtaissa lentokoneissa ja epähygienisissä maissa. Kun siis suurin osa ihmisistä on selvästi manipuloitavissa esim. tv-mainoksilla, voitaisiin tämä mainonta ottaa hyötykäyttöön. Se taas tarkoittaisi sananvapauden rajoittamista, mutta kun katsoo mihin sitä sananvapautta tänä päivänä käytetään niin tappio ei ole kovin suuri.

    Alkaa kuulostaa jo epätoivoiselta, myönnän.

    Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tiukan paikan tullen vahvimmat ottavat omansa ja heikot jäävät nuolemaan näppejään. Ikävä juttu demokraatille, kun kaveri vaan vetää turpaan ja ryöstää kanankoiven. Poliisia ei ole eikä kenellekään voi kannella.
    Lievemmässä muodossa ystävälle valehdellaan ja kaikki se varastetaan, mistä ei jää kiinni.
    Masentavaako? Hui, hai hei, hauskanpitoa estä tuo ei! 8) :lol:

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toisaalta, suurin osa ihmisistä noudattaa useimmiten myös yksinkertaisia eettisiä ohjeita, vaikkeivät ne palvelekaan hänen omia lyhytnäköisiä etujaan:
    - älä varasta
    - älä valehtele kaverille

    Joo.. tätä on pohdittu paljon evoluutiopsykologian parissa. Vastaus on TODELLA yksinkertainen: ihminen kuitenkin, kaikesta huolimatta, pystyy sosiaalisten paineiden pakosta ymmärtämään, että esim. kaverille valehtelu ei kannata pidemmän päälle. Ja kannattamisella tarkoitetaan sitä, että ystävistä on enemmän hyötyä kuin toisaikaisesta valehtelusta. Demokratia ja tasa-arvo -aate on saanut aivoihimme iskostettua tällaisen sisäisen mallin ja siitä pisteet systeemille - mielenkiintoista vain on, että tämäkin periaate lopulta hakee oikeutuksensa yksilön edusta: kavereista on hyötyä. Sosiaalisen järjestelmän paine on siis itse asiassa todella nerokas: kannattaa olla hieman epäitsekäs ja jäsen yhteisössä, jotta saa etua itselleen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin..lisäys yllä olevaan.. kaikki toimii, jos yksilö tosiaan kokee sosiaalisen todellisuuden paineen. Nykyisihän tätä painetta pidetään huonona asiana.. ideaali on semmoinen Jack Ass -meininki.

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No, viime kädessä varmaan ihmiskunta saa sen mitä se ansaitseekin.
    Nykymaailmassa on aika paljon hyvää mutta myös sellaista minkä todella toivookin tulevan tiensä päähän.
    Harmi vaan että hirmumyrskyt ja muut katastrofit osuvat niin hyviin kuin huonoihin tyyppeihin samalla voimalla.
    Osa väestöstä on kuitenkin tiedostavaa porukkaa. Osa vajoaa kyynisyyteen tai tekee parhaansa unohtaakseen sen minkä omalla ymmärryksellään näkee. Osa on sitten tarttunut toimeen, joko näkyvästi tai sitten vain omassa päivittäisessä elämässään. Jos lajittelen roskani, käytän sähköjunaa, syön lähellä kasvatettua ruokaa enkä matkusta lentokoneella ja jätän ylimääräisen rihkaman ostamatta, olen ainakin tehnyt oman osuuteni.

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En tiedä mikä on omantunnon osuus, onko sellaista, vai onko nämä vain opittuja toimintoja.


    Kyllähän moni huomaa että on parempi olo, siis yksilöstä riippuen, kun ei liikaa harrasta epärehellisyyttää. Sillä voi jopa ratsastaa maineeseen ja kunniaan että on rehellinen, johtajaksi.

    Onnelisuuteen tarvitaan jonkin verran hyvinvointia mutta sitten tahdotaan myös auttaa heikompia.

    Kun resurssit loppuu, tapellaan vain aineellisesta hyvinvoinnista. VOidaan siitä pahoin, mutta uskotellaan etä tekee samalla hyvää omille lapsilleen.

    Vaikka meillä on teknologiaa, lopulta käyttäydymme kuitenkin kuin eläimet. Edes lisääntymistä ei voi rajoittaa.

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edes lisääntymistä ei voi rajoittaa.


    Tämä onkin suuri ongelma, sillä nythän lähinnä roskaväestö lisääntyy. Sivistyneet, koulutetut yhteiskuntaa pyörittävät ihmiset eivät juurikaan.

    En ole Kiina-ekspertti mutta olen käsittänyt, että siellä on lisääntymisrajoitus voimassa. Joitakin aikoja sitten pidin sitä aika barbaarimaisena. Nyt olen asiasta oikein tyytyväinen ja mielestäni asia pitäisi tuoda myös länteen.

    Esim. ensimmäisen synnytyksen yhteydessä äidin voisi steriloida. Äidille asiasta ei tarvitsisi kertoa mitään niin ei nousisi poliittista kohua. Kai tuonkin voisi tehdä jollakin uudella lääkkeellä, huomaamattomasti. Kätilökin voisi antaa lääkkeen tietämättä täsmällisesti mitä se tekee.

    Tarvitaan vain poliittista tahtoa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vaikka meillä on teknologiaa, lopulta käyttäydymme kuitenkin kuin eläimet. Edes lisääntymistä ei voi rajoittaa.

    Onko tuo "kuitenkin kuin eläimet" jonkin sortin normatiivinen huomio? Siis huonoa asia? Jos näin, niin miten ihminen, joka ilmoittaa uskovansa moleekyyleihin voi edes odottaa jotain muuta. Vai onko sinulla mielessä jonkin toisenlainen ihmisyyden malli, joka on parempi asia kuin olla "kuin eläin". Ja jos näin, millä keinoin siihen voitaisiin päästä? Miten ihmisestä saataisiin enemmän kuin eläin, jos kerran ihminen on ensisijaisest eläin.

    (Vaikka on kyllä tosiasia, että ihminen on eläin, niin biologiseen ihmiskuvaan sisältyy aina melkoinen osa tulkintaa. Jopa samaan eläinryhmään kuuluvien lajien välillä on huomattavia LAATUEROA esim. sosiaalisen käyttäytymisen suhteen. EI OLE KUIN POLIITTISIA PERUSTEITA sanoa, että ihmisen ja muiden kädellisten välillä EI olisi tällaista laatueroa.

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole teistä kovinkaan varma mutta ainakin itse eroan elukoista suunnattomasti.

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin sanon varmuuden vuoksi toistamiseen: jopa niissä eläinlajien edustajissa, jotka toimivat pelkästään viettien perusteella on huomattavia LAATUEROJA mm. sosiaalisen käyttäytymisen suhteen. Niinpä on täysin asiallista ja perusteltua sanoa, että myös ihmisen ja muiden kädellisten välillä on huomattava laatuero. Ihmiset, jotka haluavat painottaa ihmisen apinaominaisuuksia ja eläimenominaisuutta eivät kait omien yksilöpsykologisten ominaisuuksiensa vuoksi pysty tai halua nähdä muita mahdollisuuksia. Ja kyllähän ihminen aina voi muuttua apinaksi, jos niin kovasti tahtoo..

    Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämä onkin suuri ongelma, sillä nythän lähinnä roskaväestö lisääntyy. [/quote]

    Tarkoitatko roskaväestöllä niitä, ketkä elävät kädestä suuhun, sivistyneiden ja koulutettujen "armopaloilla".

    [quote]Sivistyneet, koulutetut yhteiskuntaa pyörittävät ihmiset eivät juurikaan.


    Siis nää loistavat päättäjät on vähenemässä? Onko se vaan huono asia. Jospa laatu korvais määrän. :D


    Luonto toimii kylmän systemaattisesti. Se hävittää heikot maanpäältä, ja jättää vahvat voittajat maanpäälle elämään. Ja voi sitä, kuka herjaa tuota luonnonlakia.

    Nyt ne heikot ollaan me ihmiset, se on luonnonlaki. Kaikella on aikansa. Eihän tää pallo kestä tälläista kulutus meninkiä. Eikä kukaan (okei, 1%) halua tinkiä omista eduista. niin eikös luonto poista tollaset otukset maanpäältä. Profetoimaan en ala kaunko menee, painaako joku punaista nappia, vai jääkö pieni joukko sotimaan elinkelpoisista alueista, vai luonnon katastrooffi.

    Heittäkää joku utopia hallintamuoto. Mikä poistaisi ahneuden.

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Esim. ensimmäisen synnytyksen yhteydessä äidin voisi steriloida. Äidille asiasta ei tarvitsisi kertoa mitään niin ei nousisi poliittista kohua. Kai tuonkin voisi tehdä jollakin uudella lääkkeellä, huomaamattomasti. Kätilökin voisi antaa lääkkeen tietämättä täsmällisesti mitä se tekee.
    Tarvitaan vain poliittista tahtoa.

    Ajattelun rajoja kokeiltaessa pitäisi noudattaa kuitenkin jotain sääntöjä, muutenhan olisi pakko ajatella että parhaimmat ajattelijat löytyvät suljetulta osastolta.

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heittäkää joku utopia hallintamuoto. Mikä poistaisi ahneuden.

    Kommunismi ja anarkismi. LOL.. OMG..

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olen puhunut sekavia ja epäselvästi. Olemme siis eläin jolla on teknologiaa, joka on vaarallinen yhdistelmä.

    Atomi-Antti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heittäkää joku utopia hallintamuoto. Mikä poistaisi ahneuden.

    Kommunismi ja anarkismi. LOL.. OMG..


    Anna sinäkin höpsismin ratkaista elämäsi! :D

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tarkoitatko roskaväestöllä niitä, ketkä elävät kädestä suuhun, sivistyneiden ja koulutettujen "armopaloilla".


    Missä väestöryhmissä syntyvyys on kaikkein korkeinta?

    juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heittäkää joku utopia hallintamuoto. Mikä poistaisi ahneuden.


    "Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan. Ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."ILM 21: 2-4.

    tjaah, eihän siinä ahneuden poistamisesta mitään ollu, mutta muuten täyttää hyvin utopian merkit?

    PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Missä väestöryhmissä syntyvyys on kaikkein korkeinta?


    Ööö...mormonit ja lestadiolaiset?

    juuffo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Missä väestöryhmissä syntyvyys on kaikkein korkeinta?


    Ööö...mormonit ja lestadiolaiset?

    Vanhoillislestadiolaiset

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Slummeissa.

    PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Slummeissa.


    Joo, tajusin kyllä että tarkoitit, kuten itse sanoit: "roskaväestöä".

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ainakin se slummien elämä provosoi esiin ihmisen kaikkein kurjimmat ominaisuudet.
    Tosin, itse olen saanut elää kuin paraskin prinsessa, ei ole kokemusta slummeissa kuin jossakin leffoissa nähnyt.
    Varmaan noissakin oloissa esiintyy esim. äidin rakkautta lapsiinsa. Ehkä jopa enemmän kuin jossakin "hienostokaupunginosassa" jossa neuroottiset ihmiset pitävät kulissejaan yllä rouskuttaen mielialalääkkeitä ja hakaten vaimojaan.

    Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Riittävästi ongelmia ratkaisee demokratian vaikeuden?

    PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Tosin, itse olen saanut elää kuin paraskin prinsessa, ei ole kokemusta slummeissa kuin jossakin leffoissa nähnyt.
    Varmaan noissakin oloissa esiintyy esim. äidin rakkautta lapsiinsa. Ehkä jopa enemmän kuin jossakin "hienostokaupunginosassa" jossa neuroottiset ihmiset pitävät kulissejaan yllä rouskuttaen mielialalääkkeitä ja hakaten vaimojaan.


    Asia on just näin: me leivosnaamat emme voi kuvitellakkaan millaista elämä slummeissa on.. Kun tein aikoinaan opinnäytetyötä Kairon slummeista, suunnittelin naivisti käyväni "kuolleiden kaupungissa"... :roll: Tosiasiassa keskiverto kairolainenkaan ei suostu menemään lähellekkään sitä aluetta. Jäi tekemättä.

    Asia ei ole kuitenkaan yksiselitteinen. Suht tuoreen tutkimuksen mukaan Intialaiset nuoret ovat maailman onnellisimpien joukossa ja esim vauras Japani ihan siellä pohjalla.

    Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Siis tuommonenhan on melko helppo kuvitella, yhteiskunta jossa kaikki on tasapainossa.

    Mutta siirtymä siihen... ainoita tapoja olisi se että antaa ajan kulua, kyllä maailma parantuu vähitellen jos ehtii.

    Ihminenhän haluaa aina lisää (öö, ehkä aina), tuo halu pitää vaan kääntää muihin asioihin. Kaikkia teknisiä sovelluksia ei pidä ottaa käyttöön jos ne eivät paranna (onko sekään mahdollista)... no jos nyt hieman demokratisemmin lähestyttäisiin niin täytyy vain kehittää energiatuotantoa ja -tehokkuutta, mutta jättää muu kehitys sikseen. Esim. tehdä siitä todella kallista. No kaipa tuo on joskus edessä. Ei ihminen voi keksiä itselleen jatkuvaa kasvua vaikka nyt kaikki näyttää huolestuttavalta.

    Eibät kuluttajat polta omia metsiään ja syö porsaitaan miten sattuu. Vaan niin paljon kuin on mahdollista.

    Päättäjät ovat muutenkin eriytyneet, niin kyllä ne voisivat tuollaisia melkeinpä joskus päättääkin.

    Monet nykyongelmatkin vaativat enää lähinnä päätöksiä

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos otetaan vähän perspektiiviä niin parempaan päin ollaan koko ajan menossa.
    Omassa ajastaan katsoen ihmiskunta on aina ollut kriisin edessä. Minun lapsuudessani ydinsodan uhka leijui yllämme. Sitä ennen olivat maailmansodat. Hieman tätä aiemimin nykyisissä sivistysvaltioissa käytettiin orjatyövoimaa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos otetaan vähän perspektiiviä niin parempaan päin ollaan koko ajan menossa.
    Omassa ajastaan katsoen ihmiskunta on aina ollut kriisin edessä. Minun lapsuudessani ydinsodan uhka leijui yllämme. Sitä ennen olivat maailmansodat. Hieman tätä aiemimin nykyisissä sivistysvaltioissa käytettiin orjatyövoimaa.

    Jos harjoittellaan analogisen ajattelun alkeita, niin mikä yllä esiteistyä seikosta vastaa tilannetta, jossa maailmanlaajuisesti omaksuttu ihmislajin käyttäytymismuoto uhkaa planeetan elämää kiistattomalla varmuudella samalla kun ongelman ratkaisuvaihtoehdot ovat epävarmoja.

    - jos tuota asiantilaa kuvaavasta virkkeestä saa abstrahoitua väitteen "parempaan päin ollaan menossa" - niin täytyy olla aika nero tai sitten aika sekaisin.

    Kiistaton varmuus, kts. esim. teos Kasvun rajat.

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oliko tarkoituksesi laittaa tuo kursiivi minun sanomakseni? Eikö noissa muissa provoilemissasi topiceissa löytynyt enää ketään haukuttavia?

    Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oliko tarkoituksesi laittaa tuo kursiivi minun sanomakseni? Eikö noissa muissa provoilemissasi topiceissa löytynyt enää ketään haukuttavia?

    Ei tietenkään: kursiivilla kirjoitettu on nykytilanne yhdessä virkkeessä, ja jos mielestäsi "asiat menee aina parempaan suuntaan" niin tuskinpa tuo on silloin sinun ajatus?

    Ja provoilusta ja ironiasta puhutaan aina sitten jälkikäteen kun on tajunnut sanoneensa jotain älytöntä.

    PS. en tajua mihin viittaat haukkumisella. Pitäydyn luonnontieteellisiin, objektiivisiin ja arvovapaisiin käsitteisiin kuten idiootti, depiili, imbesiili.

    Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yhtä hyvin voisi sanoa että huonompaan päin.

    Ja ihan sama tilanne

    Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edes lisääntymistä ei voi rajoittaa.


    Tämä onkin suuri ongelma, sillä nythän lähinnä roskaväestö lisääntyy. Sivistyneet, koulutetut yhteiskuntaa pyörittävät ihmiset eivät juurikaan.

    :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomen vaalikeskustelu 2007 keskittyy näköjään johonkin SAK:n vaalimainosvideoon.
    MTV3:n 3.3 klo 22 uutisten haastattelujen perusteella kansa tekee valintansa sen perusteella olisiko Sauli vai Jyrki parempi lisä "cocktailiin". Mihin vitun cocktailiin? Minkä takia kaikenlaisilla ääliöillä on äänioikeus?

    Minun mielestäni tämä on kuitenkin aika surullista kehitystä.

    Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomen vaalikeskustelu 2007 keskittyy näköjään johonkin SAK:n vaalimainosvideoon


    Toista se on muualla, myrkytetään oppositiojohtajat ja vangitaan potentiaaliset uhkahenkilöt vallassaolevien toimesta. Kyllä Suomessa on tylsää..

    harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin siis varmaan kaikki jo tajusivat mitä yritin sanoa mutta laitetaan nyt vielä selkokielellä:
    Keskustelua käydään täysin epäoleellisista asioista.

    Vähän kuin epätyydyttävä avioliitto joka on rikkoontumassa, mutta puolisot eivät osaa nostaa kissaa pöydälle.
    Lopulta ainoa keskustelu mikä käydään käsittelee sitä, käydäänkö sunnuntaikävelyllä puistossa vai torilla.

    Oletus: ilmeisesti suurin osa kansasta on psykologisesti sillä tavalla suojattuja, että ovat yksinkertaisesti kyvyttömiä tajuamaan nykyistä uhkaa. Jokainen jatkaa omaa pikku elämäänsä aivan kuin mitään ei olisikaan tapahtumassa. Voi olla, että tällaiset psykologiset traumasuojat ovat hyväksi. Jos keskivertoihmiset tajuaisivat tilanteen tosiasiat, useimmat varmaan masentuisivat, saisivat hermoluhistumia tai ajautuisivat täyteen pakokauhuun.

    Mutta tietenkään ihmiset jotka eivät kykene näkemään tosiasioita eivät saisi päättää yhteisistä asioista. Toivo onkin siinä, että hallitsijamme -- todelliset hallitsijat, eivät välttämättä pääministerit tai muut nuket -- ovat fiksumpia kuin kansa ja osaavat tehdä koviakin päätöksiä.

    Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oletus: ilmeisesti suurin osa kansasta on psykologisesti sillä tavalla suojattuja, että ovat yksinkertaisesti kyvyttömiä tajuamaan nykyistä uhkaa.[/quote]

    Hyvä näin, yhteiskunta pysähtyisi, jos kaikki näkisi tulevaisuuden synkkänä. Aika moni on sellaisessa asemassa, että ei pysty vaikuttamaan [u:5e71270506]uhkaan[/u:5e71270506]. Mikä se nyt sitten milloinkin on..

    [quote]ihmiset jotka eivät kykene näkemään tosiasioita eivät saisi päättää yhteisistä asioista.

    Pystyykö demokratia ratkaisemaan ongelman?


    Ei näköjään ainakaan demokraattisesti valitut päättäjät pysty ratkaisemaan ongelmaa.

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Politiikka ei ratkaise koskaan tulevaisuuden ongelmia, vain seuraavaan vaaliin on koko näkymä. Ongelmiahan tulee. Mutta ne ratkaistaan sitten kun on suurempi ongelma. Eli "nyt ollaan kusessa, mitä nyt tehdään?"

    Disclaimer: Olen jo yli 50 ja maailma on muuttunut sen aikana melkoisesti. Mutta minulla on vakaa elämä, menen kotiin ja ajattelen meidän perheen pieniä ympyröitä. Voin sulkea ISON keskustelun pois. Toista on yksinäisellä nuorella. Maailma on mätä, ja itselläkään ei ehkä opinnot suju. Se masentaa. Neuvoni on keskittyä nuorena ihmissuhteisiin, ystäviin, elämään. Antaa palaa. Jos huvittaa. Tai antaa olla palamatta.