Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Wikipedian - Satunnaninen artikkeli

Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten (18 kommenttia)
Katsotaan mitä opimme sattuman saattelemana.. siinä vasemmalla on satunnaninen artikkelin valinta.

Wikipedia

DEL (Deutsche Eishockey-Liga) on saksalainen ylimmän sarjatason jääkiekkoliiga. Sitä on pelattu kaudesta 1994/95 asti, jolloin se korvasti aiemman Länsi-Saksan Bundesligan.

Niin, ettäs tiedätte :wink:

+/- saldo : 0 |

  retrou kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Akitsa on kanadalainen black metal -yhtye, joka perustettiin vuonna 1999 Montrealissa tavoitteena luoda raakaa ja perinteikästä black metal-musiikkia. Pian yhtyeen muodostamisen jälkeen ensimmäinen demo-kasetti "Totale Servitude" julkaistiin pienellä 100-kopion painoksella, joka nopeasti myytiin loppuun.

  Vuonna 2001 yhtye julkaisi epämiellyttävällä ja äärimmäisen raa'alla äänimaailmalla varustetun debyyttilevynsä, "Goétien". Lyyrisesti Goétie vihainen hyökkäys ihmiskuntaa vastaan, sen kappaleet sisälsivät niin black metalille perinteistä ihmisvihaa kuin syvän ekofasistisia kannanottoja. Lukuisista levyn jakeluun liittyneistä ongelmista huolimatta Goétie julkaistiin myös Euroopassa tuoden yhtyettä myös eurooppalaisten tietoisuuteen.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pombal

  Pombal
  Pombal on kaupunki Leirian piirissä, Portugalissa. Siitä tuli kaupunki vuonna 1991. Kaupungin asukasluku on noin 16 000 (2001).

  EberkJuho kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Columbus Blue Jackets on Columbuksesta, Ohion osavaltiosta kotoisin oleva yhdysvaltalainen jääkiekkoseura, joka pelaa National Hockey Leaguessa. Se liittyi liigaan yhdessä Minnesota Wildin kanssa kaudella 2000–2001. Blue Jacketsin kotiareena on 18 500 -paikkainen Nationwide Arena.

  Joukkueen ensimmäinen varaus oli vuoden 2000 varaustilaisuudessa numerolla 4 varattu Rostislav Klesla. Muita tunnettuja varauksia ovat mm. Rick Nash, Pascal Leclaire, Nikolai Zherdev, Alexandre Picard, Dan Fritsche, Gilbert Brule sekä kesällä 2006 varattu Derick Brassard.

  Aeroneus kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ookkaan ennen huomannu koko satunnaisnappulaa wikipediassa, ihan mielenkiintosta.


  Elisabeth Tshala Muana (s. 13. toukokuuta 1958) on kongolainen laulajatar ja tanssijatar. Hän laulaa mutuashi-musiikkia lingalan kielellä. Muanan levyjä ovat julkaisseet muun muassa levy-yhtiöt Mélodie ja Sonima. Tshala Muana voitti vuonna Kora All Africa Music Awardsin keski-afrikan sarjan parhan naissolistin palkinnon.

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli joku ankea viittaus amerikkalaiseen jalkapalloon. En jaksanut lukea kokonaan.

  fitchet kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Impotenssi tarkoittaa miehen kyvyttömyyttä sukupuoliyhdyntään. Se on miehillä tavallisin seksuaalisuuden häiriö. Yhdyntään kyvytöntä miestä kutsutaan impotentiksi. Impotenssin vastakohta on potenssi eli yhdyntäkyky.


  Ahaa... just.

  metsä kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hiuslakka on hiusten muotoiluun käytetty kemikaali, joka suihkutetaan hiuksiin aerosoli- tai pumppupullosta.

  Helene Curtis -yhtiö toi hiuslakan markkinoille Chicagossa Yhdysvalloissa vuonna 1952. Tuotteen nimi oli ”Spray Net”, 'suihkutettava verkko', koska ennen hiuslakan keksimistä naiset pitivät hiuksiaan kurissa ohuen verkon avulla.

  Hiuslakan käytön on kerrottu vahingoittavan otsonikerrosta. Nykyään on saatavilla hiuslakkoja, joissa on merkintä siitä, että ne ovat vaarattomia otsonikerrokselle.

  Viukkis kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Englanninkielinen Wikipedia on paljon lennokkaampi. Sieltä tuli heti tämmöistä:

  Pelvic exenteration is radical surgical treatment that removes the urinary bladder, urethra, vagina, cervix, uterus, fallopian tubes, ovaries, rectum, anus, and in some cases, the vulva. The procedure leaves the patient with a permanent colostomy, where the colonic contents drain into a bag that attaches on the left side of the abdomen. The bladder is reconstructed from bowel to provide a reservoir which empties into a pouch on the abdomen.

  Riley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Taatusti hyödyllistä informaatiota ponnahti englanninkielisestä versiosta:

  Joey's is a series of corners on the uphill section of the Isle of Man Mountain Course (at the 26th mile marker) named in honour of Joey Dunlop, a 26 time winner of the Isle of Man TT motorcycle races.

  Wikipedia on kyllä vienyt nippelitietomanian aivan uusiin sfääreihin.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miten tää VOI tulla juuri mulle:
  IX kaupunginosa (Turku)

  IX kaupunginosa (myös Länsiranta, ruotsiksi Väststranden) on yksi Turun keskustan numeroiduista kaupunginosista. Se sijaitsee nimensä mukaisesti Aurajoen länsipuolella Kakolanmäen ja Turun sataman välissä. Kaupunginosassa on monia museoita ja kulttuuripalveluita, kuten Turun konservatorio.

  Kaupunginosan väkiluku on 1 368 (2004) ja vuotuinen väestönkasvu +0,14%. 11,83% kaupunginosan väestöstä on alle 15-vuotiaita, ja 11,98% on yli 65. Äidinkielenään suomea puhuu 90,76% kaupunginosan asukkaista, ruotsia 6,13%, ja muita kieliä 3,10%.

  spiralake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Naisen sukupuolielinten silpominen on tapa, jossa osa naisen ulkoisista sukuelimistä leikataan pois. Silpomisesta käytetään toisinaan nimitystä naisen ympärileikkaus, mutta nykyaikana silpominen-käsitteen on katsottu kuvaavan parhaiten toimenpiteen todellista luonnetta[1]. Silpomisessa voidaan esimerkiksi poistaa klitoris. Nykyisin käytäntöä esiintyy eri muodoissaan lähinnä Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa.

  Sukuelinten silpominen aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia naiselle. Silvonnan tarkoitus on kontrolloida naisen seksuaalisuutta, ja se tehdään lähinnä miesten vuoksi. Naisen seksuaalista nautintoa pyritään estämään, jotta nainen ei olisi uskoton, eikä olisi yhdynnässä avioliittoa ennen. Joskus naisen vagina ommellaan kiinni, ja siihen jätetään vain pieni aukko. Aviomiehen on tarkoitus leikata vagina auki hääyönä. Vaginan ompelulla taataan, ettei nainen ole voinut harrastaa seksiä ennen avioliittoa. Tässä kulttuurillisessa mielessä se on ikään kuin toinen immenkalvo.

  Naisten sukupuolielimien silpominen liittyy tiettyihin voimakkaan patriarkaalisiin kulttuureihin. Silvontaa harjoittavat nykyisin pääosin muslimit, mutta myös jotkut Koillis-Afrikan muslimimaiden kristityt vähemmistöt ja jotkin Afrikan animistiset heimot. Myös Etiopian juutalaisten yhteisö, falashit, harjoitti ennen silvontaa. Kyseessä on enemmän yhteisöllinen kuin uskonnollinen ilmiö, vaikka monet silvonnan kannattajat uskovatkin islamin tai jonkun muun uskonnon edellyttävän sitä (esimerkiksi Etiopissa jotkut koptilaiset papit ovat kieltäytyneet kastamasta tyttöjä, joita ei ole silvottu). Silpominen on vanhempi ilmiö kuin islam. Sitä on oletettu jonkun verran harjoitetun jo muinaisessa Egyptissä.

  Naisten sukuelimiä silvotaan selvästi eniten Afrikassa, jonkin verran myös Lähi-idässä sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Silpominen on yleisintä Somaliassa, jossa 97 prosenttia naisista silvotaan. Yli tai lähes 90 prosenttia naisista silvotaan lisäksi Egyptissä, Eritreassa, Malissa, Etiopiassa, Sierra Leonessa, ja Sudanissa. Ennen silpomista on esiintynyt myös Keski-Amerikassa ja 1800-luvulla englantia puhuvissa maissa käytettiin toisinaan klitoriksen osittaista poistoa masturbaation ehkäisykeinona, Yhdysvalloissa vielä 1950-luvulla.

  Silpomiset tehdään usein likaisin välinein esimerkiksi partaveitsellä tai lasinsirpaleella. Moni silvottu saa tauteja likaisista välineistä, ja tulehdukset ovat yleisiä. Moni silvottu saa myös AIDSin ja myös muita lopun ikää kestäviä seuraamuksia, joita ovat muun muassa kivuliaat kuukautiset, seksuaalisen elämän vaikeudet ja ongelmat synnytyksessä, jotka voivat vaarantaa sekä äidin että lapsen terveyden tai jopa elämän.

  Naisten sukupuolielimien silpominen on länsimaissa yleisesti paheksuttua ja laissa kiellettyä. Suomessa silpominen tulkitaan törkeäksi pahoinpitelyksi. Myös Euroopassa on kymmeniätuhansia afrikkalaisperäisiä naisia, jotka on silvottu. Euroopassa silvonta on kiellettyä, mutta sitä tehdään silti jonkin verran. Esimerkiksi Saksassa arvioidaan noin 6 000 maahanmuuttajalapsen olevan vaarassa joutua silvonnan uhriksi.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Puhelinvaihde on laite, jonka avulla muodostetaan kytkentöjä puhelinlinjojen välille. Kytkentää soittajan (tilaajan) ja vastaanottajan välillä kutsutaan piiriksi, ja puhelinverkkoa piirikytkentäiseksi. Puhelun ajaksi muodostuva kytkentä muodostaa kiinteän reitin, joka ei muutu puhelun aikana ja jota ei voida käyttää muihin puheluihin. Puhelun päätyttyä yhteys purkautuu, ja reitin osat vapautuvat käytettäväksi toiselle puhelulle.

  Käytännössä nykyaikainen puhelinverkko ei ole enää täysin piirikytkentäinen, vaan runkoverkossa hyödynnetään lähiverkoista ja Internetistä tuttua pakettivälitteistä verkkoa. Myös nykyaikaiset matkapuhelinverkot mahdollistavat pakettikytkentäisen liikenteen. Pakettivälitteisessä verkossa tilaajan ja vastaanottajan välille ei muodostu piiriä, vaan paketit voivat kulkea montaa eri reittiä. Samalla reitillä voi myös kulkea samaan aikaan usean eri yhteyden paketteja.


  Puhelinvaihteiden tekniikka
  Ensimmäiset puhelinvaihteet olivat käsivälitteisiä, ja operaattori muodosti yhteyden kytkemällä liittimellä varustetun johdon keskuksen taulussa olevaan pistokkeeseen. Operaattoria kutsuttiin Suomessa muun muassa nimellä ”sentraalisantra”.

  Vuonna 1891 Almon Strowger patentoi mekaanisen kytkimen, josta alkoi puhelinvaihteiden automatisointi. Tunnetuimmassa kytkinmallissa oli pyörivä varsi, joka liikkui kymmenen askelta. Kun puhelimella soitettiin, jokainen valintalevyltä tuleva pulssi liikutti vartta yhden askeleen. Joissakin vaihteissa käytettiin myös suoraviivaisesti liikkuvia valitsimia. DTMF-äänivalinta ja digitalisoituminen on hiljalleen syrjäyttämässä mekaaniset puhelinvaihteet.

  Nahkarasva kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Loistavaa:
  Abdul-Halim Sadulajev (1967 - 17. kesäkuuta 2006), tunnettiin myös nimellä šeikki Abdul-Halim, koko nimeltään šeikki Abdul-Halim Abu-Salamovitš Sadulajev (Шейх Абдул-Халим Абу-Саламович Садулаев), oli Argunissa syntynyt Tšetšenian vastarintajohtaja ja tunnustamattoman Itškerian tšetšeenitasavallan presidentti.
  Elämä ennen presidenttiyttä

  Nuoruudessaan Abdul-Hamil opiskeli Tšetšenian johtavien teologien opetuksessa ja osallistui aktiivisesti islamilaiseen työhön kotiseudullaan. Hän mm. toimi uskonnonopettajana. Ablud-Halim opiskeli Tšetšenian yliopistossa filologiaa, mutta sodan syttyminen esti hänen valmistumisensa. Hän puhuu sujuvasti tšetšeeniä, venäjää ja arabiaa.

  Ablud-Halim on Ensimmäisen Tšetšenian sodan veteraani. Ensimmäisen ja Toisen Tšetšenian sodan välillä hän piti televisiossa islamilaisia saarnoja ja toimi Jamaatin, islamilaisen sotilasneuvoston johtajana kotikaupungissaan Argunissa. Hän myös piti uskonnollisia luentoja ympäri Tšetšeniaa ja toimi hetken aikaa Argunin moskeijan imaamina. Vuonna 1999 presidentti Aslan Mashadov nimitti hänet jäseneksi sharia-lakia säätävään komissioon.

  Toisessa Tšetšenian sodassa Ablud-Halim toimi kotikaupunkinsa aseellisten joukkojen johtajana.

  Hänet nimitettiin nykyiseen virkaansa kolmisen kuukautta edeltäjänsä Aslan Mashadovin 8. maaliskuuta vuonna 2005 tapahtuneen murhan jälkeen. Ennen presidentiksi nimittämistään Sadullajev oli hyvin vähän tunnettu kotimaansa ulkopuolella.

  Tšetšeenilähteiden mukaan vuonna 2003 venäläiset spetsnaz-joukot kidnappasivat Abdul-Halimin vaimon, ja FSB (KGB:n seuraaja) tappoi hänet.

  [muokkaa] Näkemykset

  Sadullajev tuomitsi terrorismin sekä siviileihin kohdistuneet panttivankikaappaukset ja sotatoimet, eikä ryhtynyt kyseisenkaltaisiin toimiin johtajakaudellaan.

  Sadullajev ei kuitenkaan suoranaisesti ottanut kantaa Šamil Basajeviin ja hänen toimiinsa. Hän mainitsi haluavansa säilyttää pienen tšetšeenikansan vastarinnan yhtenäisyyden miehittäjää vastaan, eikä loitontaa välejä kehenkään tai pakottaa ketään toimimaan vastoin tahtoaan. On epäselvää, kuinka suurta kannatusta Sadullajev nautti kansan keskuudessa, ja onkin esitetty epäilyksiä, että todellinen valta olisi ollut Basajevin käsissä. Venäjän federaation virallisen kannan mukaan Sadullajev oli ääri-islamilainen wahhabisti.

  [muokkaa] Kuolema

  Sadulajev tapettiin Tšetšenian poliisin erikoisoperaatiossa Argunissa. Hänen lisäkseen iskussa kuoli toinen tšetšeenikapinallinen ja yksi tiedusteluagentti. Tšetšenian tasavallan pääministerin Ramzan Kadyrovin mukaan tšetšeenisissit eivät ikinä tule toipumaan iskusta. Hänen sanomansa mukaan sissit olivat suunnitelleet iskua heinäkuun G8-kokoukseen.

  Sadulajevin kuoltua hänen paikkansa presidenttinä otti Doku Umarov. Kuukauden kuluttua Sadulajevin kuolemasta myös Šamil Basajev tapettiin.

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  okulttia ja mytologiaa löytyi

  Abaddon is a Biblical Hebrew word meaning "destruction".

  Abaddon may refer to:

  * Abaddon (band), a Polish band.
  * Abaddon (demon), chief of the demons of the seventh hierarchy.
  * Abaddon: Fallen Angel, a freeware Role Playing Game for the Personal Computer
  * Abaddon the Despoiler, a character in the Warhammer 40,000 fictional universe
  * Abaddon Books, an imprint of Rebellion Developments

  Abaddon may also refer to:

  * In A Wish for Wings (a web comic), a character
  * Abadon El Exterminador, a novel by Argentinian writer Ernesto Sabato
  * "Abaddon's Bolero", the closing track on Emerson Lake & Palmer's "Trilogy" (1972).
  * In the Achaea MUD, a God of Mhaldor
  * In Angel Sanctuary, a son of Lucifer, a monster with a deadly gaze
  * In Battle Angel Alita, a defensive weapon used by the city of Tiphares.

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luettelo ydinonnettomuuksista...

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pascal Hervé (s.13. kesäkuuta 1964) on ranskalainen ammattipyöräilijä, jonka nimi tulluti esiin yhdessä Richard Virenquen dopingskandaalin kanssa.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Abaddon may also refer to:


  Venomin rumpali?

  Jukka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lihaskuntolaite

  Niin ku ei täs olis paikat jo valmiiksi kipeenä työpäivän jälkeen, melkein masentaa!