Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Progressiivisen päivän ilta Kulttuuriareena Gloria 12.5.2007

M.Paisley kirjoitti noin 17 vuotta sitten (8 kommenttia)



Progressiivisen päivän ilta Kulttuuriareena Gloria 12.5.2007
Uuden ajan suomalainen proge esittäytyy

Suomalainen progressiivinen rock elää renessanssia tai vähintäänkin päristelee vahvassa nousukiidossa. Valtavirtojen varjossa syntyykin persoonallista ja kunnianhimoista rockia, jossa yhdistyvät taitavasti eri musiikkityylien parhaat piirteet. Moderni suomalainen progressiivinen rock esittäytyy lauantaina 12.5. Kulttuurikeskus Gloriassa. Lavalla soittaa viisi suomalaista hyvin erilaista progressiivisen rockin yhtyettä. Yleisöllä onkin mahdollisuus nähdä ja kuulla kattava otos nykyprogen tyylilajeista.
— Viisi progressiivista rockia soittavaa yhtyettä samassa paikassa on harvinaista Suomessa. Tämä on myös oivallinen esimerkki progebändien halusta ja kyvystä tehdä yhteistyötä, toteaa hankkeen puuhamies Mikko Paasonen.

Gloriassa esiintyvät Dramatuner, Circusfolk, Discordia, Overhead ja Subspace Radio. Musiikillisesti tarjolla on raskasta progressiivista rockia ja kevyempää soitantaa, suoraviivaista ja monimutkaista. Kaikkia yhtyeitä yhdistää kuitenkin intohimo tehdä persoonallista ja yllätyksellistä musiikkia — modernisti ja ilman progressiivisen rockin perinteisiä kompastuskiviä.

Pahimmillaan progressiivinen rock paisui 1970-luvun lopulla dinosaurusten mahtipontiseksi kompuroinniksi — tekotaiteelliseksi suorittamiseksi, joka vieraannutti monen kuuntelijan. Paasosen kuitenkin huomauttaa, että moderni suomalainen progressiivinen rock on tuoretta ja energistä. Siinä soi rockin hyvä henki.

Progressiivisen päivän ilta
Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12 (Helsinki), klo 21.00
Liput: 5 euroa, narikka 1,5 euroa
Ennakko: Tiketti


Lisätiedot:
Mikko Paasonen
circusfolk@gmail.com
050 371 4874

Esiintyvät bändit:

Dramatuner [u:bc6ba1a7d2]soittoaika 21.00[/u:bc6ba1a7d2]
Dramatuner yhdistelee progressiivista rockia ja raskasta metallia. Musiikillisia taustavaikutteita ovat King Crimsonin ja Primuksen kaltaiset orkesterit. Musiikki on moniulotteista ja tahtilajien vaihtelut runsaita. Raskauden vastapainona on Zappamaista hilpeyttä. Dramatuner on julkaissut kaksi EP-levyä, joista uusin ”Signal” on kerännyt runsaasti kehuja eri medioissa.
Lisätietoja: www.dramatuner.com

Circusfolk [u:bc6ba1a7d2]soittoaika 22.00[/u:bc6ba1a7d2]
Circusfolk soittaa heleää ja melodista progressiivista rockia brittiläisen perinteen mukaisesti. Yhtye itse kutsuu musiikkiaan vaikeaksi popiksi tai helpoksi progeksi. Circusfolkin ote on jäljittelemätön ja osin humoristinen. Musiikki sisältää annoksen mystiikkaa ja fantasiaa. Yhtye on julkaissut kaksi EP-levyä ja aloittelee uuden pitkäsoiton työstämistä.
Lisätietoja: www.circusfolk.net

Discordia [u:bc6ba1a7d2]soittoaika 23.00[/u:bc6ba1a7d2]
Discordia ottaa vaikutteita 1970-luvun progressiivisesta rockista, heavy rockista ja modernista klassisesta musiikista. Musiikille tunnusomaista ovat moniääniset laulumelodiat ja rytminen polyfonia. Musiikin tavoitteena on yllätyksellisyys ja melodisuus. Discordia on julkaissut ”On The Thin Rope” –EP:n ja ”Utopia Perfection” –pitkäsoittolevyn.
Lisätiedot: www.discordiamusic.com

Overhead [u:bc6ba1a7d2]soittoaika 24.00[/u:bc6ba1a7d2]
Overhead on pitkän linjan orkesteri. Jo kolmatta levyään valmisteleva yhtye esiintyy kesän aikana eurooppalaisilla lavoilla. Yhtye ottaa vaikutteita vanhan liiton heavyrockista ja taiderockista. Overheadin musiikkia kantavat surumieliset melodiat ja tiukka rytmiryhmä. Kappaleet ovat usein pitkiä ja maalailevia. Overhead on julkaissut kaksi pitkäsoittolevyä: ”Zumanthum” ja ”Metaepitome”. Lisäksi Overhead on ollut mukana kahdella kokoelmalevyllä: ”Kalevala” ja ”Tuonen tytär”. Lisätietoja: www.overhead-band.com

Subspace Radio [u:bc6ba1a7d2]soittoaika 01.00[/u:bc6ba1a7d2]
Subspace Radio työstää progressiivista rockiaan Rushin hengessä. Musiikkia vie eteenpäin tyylikkäästi soittava rytmiryhmä, jonka soittoa utuiset koskettimet vahva kitara tukevat. Subspace Radion musiikissa on perinteistä progressiivisen rockin mahtipontisuutta ja melodisuutta — tyylikkyyttä. Yhtye on julkaissut Subspace Radio –nimisen pitkäsoittolevyn.
Lisätietoja: www.subspaceradio.com

+/- saldo : 0 |

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei nykyään enään oikeen tule uusia hyviä "klassisen" progen bändejä. Joko soundi on paska(=moderni/populääri) tai sitten se on liian poppia tai liian heviä tai muuten vain liian tavallista.

    Jake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Klassista progea? Onpa progressiivista...

    M.Paisley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei nykyään enään oikeen tule uusia hyviä "klassisen" progen bändejä. Joko soundi on paska(=moderni/populääri) tai sitten se on liian poppia tai liian heviä tai muuten vain liian tavallista.


    Onneksi enemmistö ei ajattele kuten sinä, muuten nyky-proge olisi melko regressiivista ja tylsää.

    Mielipiteitä on monia ja hyvä niin. Mutta tule paikalle 12.5 ja niin todistan uskomuksesi vääräksi.

    PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Huono mäihä, Pain Of Salvation on samana iltana Nosturissa.

    M.Paisley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Huono mäihä, Pain Of Salvation on samana iltana Nosturissa.


    Hieman joo. No aina sattuu "kilpailevia" keikkoja samalle illalle. Meillä soitto raikaa n. klo 21-01.30, joten Gloriaan ehtii hyvin vaikka menisikin myös Nosturiin.

    M.Paisley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt vihdoinkin liput myös Tiketistä!
    http://www.tiketti.fi/tapahtuma/873

    M.Paisley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja huomenna rysähtää!

    Ovet auki 20.00

    Dramatuner 21.00
    Circusfolk 22.00
    Discordia 23.00
    Overhead 00.00
    Subspace Radio 01.00

    Paikalla myös levyjä myynnissä.

    Tervetuloa!

    Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Liput on jo ostettu.