Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

KUNTOILETKO?

OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten (37 kommenttia)

Palasokeri on kätevä

* leivontaan (3)
* kahvin kanssa (13)
* totaaliportaali (14)
* ei missään (8)
* ei kiinnosta (4)
* tsippa (1)


Eli nyt sokrulaiset kysytään että harrastatteko kuntoilua ja millaista.Kuten kaikki hyvin tietävät,niin kuntoiluhan edistää hyvää terveyttä ja pitkää ikää :D

Itsellä ei ole tarpeeksi aikaa kuntoilla niin paljon kuin tahtoisi.Kerran viikossa 1,5 tuntia kovaa kuntopyörällä ja sitten joka päivä muutama kilometri kävelyä hyötyliikuntana.Kuntopyörän päällä tulee samalla kuunneltua mjuusikkia tai katseltua DVD:tä,niin ei ole niin tylsää :)

Tuokin riittää aika hyvin siihen että kunto pysyy kohtuullisena ja voi syödä ihan mukavasti ilman pelkoa että lihoo.

Jos aikaa olisi,niin kävisin vielä sulkapalloa lyömässä.

+/- saldo : 0 |

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uiminen on kivaa, 20 min punttia ennen sitä. Nyt pitäis alkaa tosissaan, siis 3 kertaa vko:ssa käymään. Jotenkin vähän taas jäänyt retuperälle koko asia. Sulkapallo on sählyn oheella paras hikoilu laji. No niin, nyt maanataina kaikki aloittaa paremman elämän, kesäksi kuntoon kamppania on julistettu alkaneeksi. :)

  apazuzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Liikunta on tarkoitettu tyypeille joilla ei ole muuta tekemistä. Niin, ja eläimille.

  EberkJuho kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse harrastan eräänlaista kungfu'ta kaksi kertaa viikossa (yhteensä 5h viikossa) ja lisäksi kävelen osan matkoistani. En ole mikään urheiluhullu, ja vihaan mm. pitkien matkojen juoksemista.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuntopyöräilyä noin joka toinen päivä 30-60 minuuttia. Ja tueksi ehkä vähän vatsalihaksia ja punnerruksia yms. Kesällä tulee tietenkin sitten pyöräiltyä oikeasti

  Sulkapallo on hauskaa, pitäisi noin puolen vuoden tauon jälkeen taas sitäkin harrastusta vähän elvyttää.

  Pääasiallisesti liikunta on kyllä minulle lähinnä välttämätön paha jolla pidetään peruskuntoa yllä eikä mikään suuri nautinnon lähde. Valitettavasti. Olisi kiva jos siitä irtoasi enemmän kiksejä.

  ttt kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Päivittäin tuleepi käveltyä 3-6 Km (noin suurinpiirtein, riippuu). Autoa kun ei ole eikä korttiakaan sen puoleen. Pyörätkin on varastettu (no kesäksi jostain).
  Täytyisi aloittaa kyllä toi uiminen taas, mut kun on atooppinen iho niin ei jaksaisi sitä rasvaus settii pulikoinnin jälkeen, sitä paitsi tuskin krooli vesi kovin hyvää tekee muutenkaan tälle iholle.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pääasiallisesti liikunta on kyllä minulle lähinnä välttämätön paha jolla pidetään peruskuntoa yllä eikä mikään suuri nautinnon lähde. Valitettavasti. Olisi kiva jos siitä irtoasi enemmän kiksejä.

  Aja oikealla pyörällä niin pitkälle että oksennat viimeisessä mäessä. Toista parin viikon ajan. Tämän jälkeen liikunnalla alkaa olla jotain merkitystä sille mitä tapahtuu korvien välissä.

  Liikunnan aliarviointi on typerintä mitä ihminen voi keksiä. Ihmisen esi-isät joutuivat ponnistelemaan ankarasti ravinnon eteen, ponnistelun välillä levättiin kunnolla. Ruumiin metabolismi ja hermojärjestelmä on konditioitunut tuollaisteen toimintaan. Ei ole mikään ihme, että depressio on kansansairaus ja että "mikään ei tunnu miltään"..

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Aja oikealla pyörällä niin pitkälle että oksennat viimeisessä mäessä. Toista parin viikon ajan. Tämän jälkeen liikunnalla alkaa olla jotain merkitystä sille mitä tapahtuu korvien välissä.


  No mä meen nyt aluksi vetäisemään sen mun normaalin runsaat puolituntia "feikkipyörällä" äänien laskentaa katsoen. Voipi hyvinkin olla että vaalien tulokset saavat sitten tuon oksennuksen nousemaan kurkkuun.

  Perauta kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jenkkifutista tulee harrastettua. Kaksi treenikertaa viikossa joukkueen kanssa ja pari omatoimista. Koirat lenkitän kolmesti päivässä.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin.. noh, enpä rupea saarnaamaan miten vitun hienoa on talvimaastopyöräily kun sylki ja räkä jäätyy naamaan.. siinä suhteessa kuntopyörä on vähän feikki tosiaan. Mäkien ajo on sitäpaitte homman suola.. enää en kyllä vedä 300 kilometriä per viikonloppu kun polvi on paskana - liikunnan takia nimittäin.

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viime viikolla mm. yhtenä päivänä vähän yli 20 km fillarilla.
  Sen jälkeen kävelyä Sipoon korvessa,notskilla kahvia ja makkaraa ja taas kävelyä.
  Sitten himaan fillarilla eri reittiä kuin aamulla eli n 25 km.
  Muutenkin tulee fillaroitua ympäri vuoden. Tänä talvena kävin myös pitkästä aikaa skrinnaamassa.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mäkien ajo on sitäpaitte homman suola.. enää en kyllä vedä 300 kilometriä per viikonloppu kun polvi on paskana - liikunnan takia nimittäin.


  No kuntopyörällä ajettaessahan ajetaan periaatteessa koko ajan ylämäkeen. Ei niin etteikö mustakin oikea pyöräily olisi asiallisempaa.

  Ei muuten laatta lentänyt. Vaalitulokset näyttää nimittäin aika asiallisilta. Etenkin Palasokerin galluppien jälkee... :lol:

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkin ajan mielelläni oikealla pyörällä,mutten talvella.Kesällä sitten mennään senkin edestä.Asun lähellä keskustaa ja helpoin tapa liikkua Mansen keskustassa on kävellä tai pyöräillä.Autolla en mielelläni liiku.

  OttoM kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Käyn juoksemassa 3-4 kertaa viikossa. Sen lisäksi kävelen koulumatkani johon menee puolisen tuntia suuntaansa. Salilla pitäisi jaksaa käydä, mutta se ei vain oikein huvita enää..

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Keskimäärin 4-5 kertaa viikossa. Hölkkä, sali ja/tai uinti. Sen lisäksi tulee kävelyä noin 20-60 min joka päivä. Liikunta on parasta huumetta.

  Kluge kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  40-50km juoksua / viikko. Lenkkeily on edelleen hinta/laatusuhteeltaan hyvä liikuntaharrastus!

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei ole aikaa, eikä hirveästi kiinnostustakaan. Nuorena olen ollut full contact -karatessa. Jossain vaiheessa yritin punttista, mut kun ei nappaa. Squash ja sulkis on myös kokeiltu, joista jäkimmäinen vois olla ihan jees. Hölkkäämistäkin olen yrittänyt, mutta vedin varmaan aluksi liian rankasti, kun meinas henki lähteä. Uiminen on ihan ok, muttei uimahallissa oikein. Lisäksi en ole kovin hyvä uimari. Pyöräily on musta kivaa, mutta vanha fillari piti heittää äskettäin kaatikselle, eikä ole uutta tullut ostettua. Käveltyä tulee sentään aika paljon, tosin vähän vaihtelevasti.

  Kunto on kyllä melko olematon, ja rupee lihaskuntokin rappautumaan jo... Tarttis tehrä jotain!

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  2 vakiosulkapallovuoroa on viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan. Lisäksi pelaan 1-2 ylimääräistä vuoroa useina viikkoina. Sulkapallo on kustannuksistaan huolimatta hauskaa!
  Keväästä syksyyn käyn lisäksi juoksu- tai kävelylenkeillä pari kertaa viikossa. Emännän palstalla saa kohta maankääntötyötä!
  Kävelyä, peruslihasharjoittelua, voimistelua ja venyttelyä päivittäin, jos aikaa löytyy. Musiikin tahdissa käy nuo kolme viimeksi mainittua.
  Kohta pääsee taas aloittamaan päivittäisen työmatkapyöräilyn! :D

  Jos joudun istumaan töiden takia kursseilla, kokouksissa tms. yli neljä tuntia putkeen, käy se lihaksille ja hermoille... :?

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Noin 6 kertaa viikossa kävelyä, enintään 5km. Oltiin eilen rinkkoja kokeilemassa matkalle.

  Tehtaallamme on useita rakennuksia, saatan kävellä pari kilometria sielläkin. Mun tukihenkilöt, tekee analyysejä, on ihan eri päässä tehdasta.

  Muuten ei tule paljon mahdollisuuksia. Lapsilla ei ole autoja, joten kävelevät kavereiden taloille. Kerran poika käveli aika pitkän matkan kotiin, kunhan oli toinen kaveri suuren osan matkaa. Kävelyhän on siis NIIN tylsää amerikassa.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sokrulaisethan tuntuvat olevan vallan kuntoiluintoilijoita :)

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kävelyn aliarviointi ja hylkääminen kertoo degeneroituneesta yhteiskunnasta. Kun suomalaiset joukolla ovat aloittamassa sauvakävelyä, on se nähtävä terveenä ilmiönä, jota voisimme ylpeänä esitellä muille länsimaille. :wink:

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämähän vaikuttaa oikein fitness-foorumilta. Seuraava Sokru-miitinki Helsinki City Marathonin maaliintuloalueella?

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämähän vaikuttaa oikein fitness-foorumilta. Seuraava Sokru-miitinki Helsinki City Marathonin maaliintuloalueella?


  Maraton ei kuulu kuntoiluun. 8)
  Se sopii vain niille, jotka olivat täysin terveitä ennen maratonharrastuksensa aloittamista. :lol:

  huu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Omalla kohdalla kuntoilu rajoittuu lähinnä satunnaiseen kalojen ulkoiluttamiseen siiman päässä. Vaikka siinä joskus saattaa hieman hengästyäkin, mikä on varsin epämiellyttävä tunne, on olo paikoitellen kuin suuren urheilusuorituksen jälkeen. Tätä tosin voi harrastaa Suomen maassa lähinnä kevät-syksy kausina. Ja jos ei sada. Ja jos ei ole liian kylmä. Ja jos ei ole liian kuuma. Ja jos ei ole liian selvinpäin.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aivan niin. Olen jo aiemmin maininnut tästä asiasta, mutta kertausta koulusta tuttua:

  "Liikunnan terveysvaikutukset riippuvat myös geeneistä"
  otsikolla kirjoittaa Timo A. Lakka Duodecimin pääkirjoituksessaan (2006;122:2339-41.), ja kirjoituksen ydin on siis että KAIKKI ihmiset EIVÄT saa liikunnasta samanlaista terveyshyötyä.
  Suurin osa ihmisistä silti hyötyy kuka enemmän kuka vähemman sopivasti valitusta liikuntamuodosta, sillä liikunta vaikuttaa geenien ilmentymiseen erityisesti luurankolihaksissa.
  Lainaan :
  "Vaikka liikunnan terveysvaikutukset näkyvät jossain muodossa kaikilla ihmisillä, ne vaihtelevat huomattavasti yksilöittäin."
  ja
  "Päivittäinen liikunta on tehokas ja turvallinen kroonisten sairauksien ehkäisy- ja hoitokeino."

  Mutta on muistettava myös että:
  "Liikunta saattaa tehostaa tai heikentää tietyn geenin toimintaa, jonka väliityksellä se voi edelleen vaikuttaa useiden säätelyketjujen geenien toimintaan."

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyötyliikuntaa enimmäkseen. Kävelen mieluusti aina kuin mahdollista, sen sijaan että ottaisi kulkuneuvon. Pyöräilykautta odotan innolla, sitten ei tarvitse enää sijoittaa bussilippuun. Helsingissä pääsee fillarilla nopeasti ja kätevästi mihin tahansa. Sen lisäksi satunnaista jalkapalloilua, josta voisi ehkä tehdä myös vähemmän satunnaista. Lenkkeilyn voisi taas yrittää aloittaa uudestaan.

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0

  "Liikunta saattaa tehostaa tai heikentää tietyn geenin toimintaa, jonka väliityksellä se voi edelleen vaikuttaa useiden säätelyketjujen geenien toimintaan."


  No mä olenkin aina sanonut, että urheilu on vaarallista... :wink:

  PeeHoo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olen vähän kateellinen kaikille jotka liikuntaa voivat rajoituksetta harrastaa.

  N. 10 v. sitten puhkesi todella hankala atopia(faijan perintöä), l. iho reagoi vähän kaikkeen, varsinkin omaan hikeen - suoraan sanoen raavituttaa.

  Uiminen, sulkis ja kuntosali on enimmäkseen jäänyt, fillarointia yritän kaikesta huolimatta vielä harrastaa.

  Sami kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuntosalilla käyntiä ja satunnaista lenkkeilyä. Yhteensä 2-4 kertaan viikossa.

  Markkutapio kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Kymmenen kilsan lenkki" sängyssä. Pyrin tekemään sen päivittäin vähintäänkin kerran.

  Atomi-Antti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jääkaapille ja takaisin, paitsi jos on pöytääntarjoilu, yleensä on :D

  DrethegenjeshKing kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuntopuoli hoituu sählyllä ja lätkällä 2-3 kertaa viikossa ja lihashuoltoa salilla 2-3 kertaa viikossa. Erityisesti nuo palloilut kaveri- ja työporukoissa on mukavaa ajanvietettä ja hyvää hikiliikuntaa. Kesäisin tulee lenkkeiltyä rullaluistimilla.

  Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Kymmenen kilsan lenkki" sängyssä. Pyrin tekemään sen päivittäin vähintäänkin kerran.


  Niin, tuo sänkypaini on kyllä mullakin se mieluisin kuntoilulaji, aina joskus sitä pääsee ihan kivasti harrastamaankin...

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  "Kymmenen kilsan lenkki" sängyssä. Pyrin tekemään sen päivittäin vähintäänkin kerran.[/quote][quote]Jääkaapille ja takaisin, paitsi jos on pöytääntarjoilu, yleensä on

  Palvelu pelaa näköjään, olettaen ,että MT:llä ei ole itsepalvelu

  Mr.Walker kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sunnuntaina oli emännän kanssa pieni "keskustelu", jonka seurauksena heitin rotsin niskaan ja lähdin kävelylle. Lähes neljä tuntia siinä meni suutuspäissä.
  Vieläkin on jalat kipeinä ja suhde kunnossa.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sunnuntaina oli emännän kanssa pieni "keskustelu", jonka seurauksena heitin rotsin niskaan ja lähdin kävelylle. Lähes neljä tuntia siinä meni suutuspäissä.
  Vieläkin on jalat kipeinä ja suhde kunnossa.


  Tuohan on ihan oikeaa hyötyliikuntaa :lol:

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sunnuntaina oli emännän kanssa pieni "keskustelu", jonka seurauksena heitin rotsin niskaan ja lähdin kävelylle. Lähes neljä tuntia siinä meni suutuspäissä.
  Vieläkin on jalat kipeinä ja suhde kunnossa.


  Tuohan on ihan oikeaa hyötyliikuntaa :lol:


  Ton olisi kruunannut kunnon matsi sovittelevaa sänkypainia.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  [quote]Sunnuntaina oli emännän kanssa pieni "keskustelu", jonka seurauksena heitin rotsin niskaan ja lähdin kävelylle. Lähes neljä tuntia siinä meni suutuspäissä.
  Vieläkin on jalat kipeinä ja suhde kunnossa.


  Tuohan on ihan oikeaa hyötyliikuntaa :lol:[/quote]

  Ton olisi kruunannut kunnon matsi sovittelevaa sänkypainia.


  Totta! Joskus -siis aikoinaan- muistelen kehitelleeni riidan vain, jotta sen voisi sitten asiallisesti sovitella... :wink: