Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseks

zoon kirjoitti noin 17 vuotta sitten (36 kommenttia)
Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji, mutta kohtelu ei kuitenkaan ole sen mukaista. Viime talvena niistä 38 on tapettu laillisesti ja kukaan ei tiedä, kuinka monta on tapettu laittomasti. Allekirjoita tämä adressi, jos olet huolissan susiemme kohtalosta.

http://www.adressit.com/susien_asialla


+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo-o. Ja karhuille samanlainen? Eikös just ammuttu joku viaton luontokappale ihan vaan sen takia että lintubongari oli nähny sen?

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Anna mä arvaan, olet 22v. kasvissyöjä kasvukeskuksesta?

  Ei vaa, mutta uutisissa oli tossa 1-2 kk sitten [u:b0994d9c35]monta[/u:b0994d9c35] tapausta, kun sudet olivat raadelleet koiria ja lampaita. Ja vanhemmat pelkäsivät lastensa puolesta. Eläimet on menneet sekaisin.

  Noi kuvat on viime tai toissa sunnuntailata. Toi peura oli metrin päässä krillistä ja n. 10 metrin päässä vanhempieni talosta. Oli pari urheaa mäykkyä hoidossa, ja ne kun näki ikkunasta ton peuran, niin ne ajoi sitä tunnin pitkin metsiä. Ulko-ovi oli siis auki, eikä siinä paljo ehtinyt väliin. Ajon päätteeksi uni maistui. Parin vuoden takaisen "puhelinkoppi" nimisen lampaan taljalla. Se oli laiduntanut tossa paikalla, missä toi Peura syö heinää...  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitääkö siellä susirajan takan asua? Muuttakaa Helsinkiin ja Turkuun.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sano yksi hyvä syy?

  Noi yllä olevat kuvat ovat 3 km päässä E4 - tiestä, 10 km moottoritietä Jyväskylän keskustasta. Meillä on sähköt ja ostoskeskus 5-6 km päässä. Tänä keväänä on orava alkanut tekemään pesää katon rajaan, vaikio jänis istuskelee metsänrajan tuntumassa vähän väliä. Pöllö tiirailee koivunoksalla usein jyrsijöitä. Hirviä näkee usein metsälenkeillä. Ketun ja Lumikon olen nähnyt tv-huoneen ikkunasta. Metso pyrähti aivan nenän edestä lentoon metsälenkillä ja karhu oli teroittanut kynsiä kuusi-puuhun. Sieni- ja marja-apajat ovat 500 metrin päässä. Pihalla kasvaa tomaatit, kurkut jne... Talvella lintulaudalla on aikamoinen show, 22 lintua viimetalvena tunnistettiin. Viirupöllö on kuningas of the lintulauta. silloin lähtee kaikki kiitämään, Orava taitaa olla 2. sijalla, sitten tikka jne... Tätä näytöstä on mukava katsoa aamukahvia juodessa. Toki naapurin kissoja ja koiria käy "kylässä". Sepelkyyhky pariskunta on viimeisin lintubongaus, siis TV-huoneen sohvalta.

  Tämä kuvaus oli viimeisen n. 10 kk:n ajalta ja varmasti jäi paljon mainitsematta. Siellä susirajan takana asuminen on ihan mukavaa. Varsinkin, kun pääsee autolla tarvittaessa keskustaan 10 minuutissa, jos alkaa luonto ahdistamaan.

  Itse opiskelujen takia, joudun asumaan betonikuutiossa, mikkelin keskustassa. Kyllä siinä hermot lepää, kun pääsee maaseudulle..

  Arvaappas, onko Lontoon serkun lapsi 6-7 v. ihmeissään, kun käyvät joka kesä tuolla porukoiden luona. n. tunnin välein saattaa kulla puolen kilometrin päässä ohi kulkevan auton äänen. Kaikki muu ääni on luonnosta.. Tämä lapsi ei ainakaan tunne joutuvansa maalle, vaan pääsee sinne..

  8)

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkin olen susien rauhoittamisen kannalla; Parhaiten se käy hirvikiväärillä.

  JiiPee kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm... en viitsi allekirjoittaa. Nimi menee varmaan joidenkin työtävieroksuvien prekariaatti-porkkananpurijoiden postituslistoille. Susista en tiedä... mutta ihminen on ihmiselle Sasi.
  vareshippi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Karhu kävi paskalla kyllä ihan tossa lähellä.Vesi huuhteli paskan.Yeti näpännyt hienon kuvan.Tehkää niinkuin parhaaksi näätte -tehkää selvää jälkeä.

  nito kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji, mutta kohtelu ei kuitenkaan ole sen mukaista. Viime talvena niistä 38 on tapettu laillisesti ja kukaan ei tiedä, kuinka monta on tapettu laittomasti. Allekirjoita tämä adressi, jos olet huolissan susiemme kohtalosta.

  http://www.adressit.com/susien_asialla


  Ehotelkaa noita adresseja sitten kun jollekkin pikkulapselle käy punahilkat. Jos kerran rakastatte susia, muuttakaa siperiaan.
  :roll:

  vareshippi kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Metso pyrähti aivan nenän edestä lentoon metsälenkillä ja karhu oli teroittanut kynsiä kuusi-puuhun. 8)


  Heh hieno juttu,tässäkin tuli ukkometso ottaan kevätaurinkoa taloa katolle.Lennät pari tuntia ja olet miljoonakaupungissa.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tukholmaan lentää Jyväskylästä 55 min

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutsi tai sisko otti noi kuvat, kunnia heille. Mutta kelatkaa ton Pikku-Peuran suojaväriä... Hyvin soluttautuu taustaan...

  Jänö-Jussi paralla oli vielä valkosta yllä, kun viimeksi näin, eikä lumesta ollut tietoakaan...

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Susista en tiedä... mutta ihminen on ihmiselle Sasi.


  Älä nyt, olen nähnyt Sasin [u:9295617c20]junassa[/u:9295617c20] lapsensa lanssa [u:9295617c20]2-luokassa[/u:9295617c20], tosin joidenkin eduskuntavaalien tai vast. edeltävänä kuukautena..

  :wink:

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Paljonko autot tappavat koiria tai lapsia vuosittain? Suunnilleen saman verran varmaan kuin sudet suunnilleen 1000:ssa vuodessa.
  Siinä lintuharrastajat mokasivat pahasti, kun ilmoittivat näkemästään karhusta. En ymmärrä, miksi ihmiset heti soittavat poliisille, kun näkevät jonkun petoeläimen. Aiheesta olikin lintuverkossa paljon keskustelua. Minä olen nähnyt suden, mutta en valitettavasti karhua. Susi ei tuntunut olevan erityisen kiinnostunut minusta, vaan poistui lähettyviltä aika pikaisesti.

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tiedä koska susi on viimeksi tappanut Suomessa ihmisen. Lienee joskus 1800-luvulla tai aiemmin. Enemmän haittaa on hurtista, joita täällä piäkaapunkiseuvulla on ihan liikaa.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä susidebatti on yksi niistä asioista, joiden volyymiä en jaksa käsittää.
  Toinen on sitten homojen avio-adoptio-whatever oikeudet.
  Meillä on paljon suurempiakin ongelmia - kuten se, miten punikit yrittävät environmentalismin suojissa taas puuttua yksilön oikeuteen päättää itse oman työnsä hedelmistä tai siitä, millä ja miten liikkuu paikasta toiseen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luulen että pikkulapsissa on nykyjään niin paljon elintarvikevärejä ja muita lisäaineita että ne ei kelpaa edes susille.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei ihminen ole suden ruokaa. Paitsi ehkä kuolleena saattaa haaska maistua nälkäiselle.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kovilla pakkasilla nälkäiset sudet kiertelevät saaliin toivossa ennen kaikkea navetan ja muiden karjasuojien ympärillä. Kylminä talviöinä ne tavoittelivat talon vahdeiksi ulos jätettyjä koiria ja saattoivat jopa eksyä pirttiin sisään tavoittelemansa koiran perässä. Talvipakkasilla ja öiseen aikaan oli aina otettava huomioon mahdollisuus joutua tekemisiin susien kanssa. Tavallisesti susien ahdistelemilla ei ollut asetta, mutta koira oli usein mukana. Sudet valitsivat helpoimman saaliin ja ahdistelivat koiraa jättäen muut tien kulkijat rauhaan.

  Tähänkö takasin?

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihminen vie eläimiltä elintilaa jokapuolella, ei voi mitään..

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Susipelko on hysteerisen ylimitoitettua Suomessa. Luonnevikaiset koirat tekevät tuhojaan joka vuosi, mutta kukaan ei näe siinä mitään korjaamisen paikkaa. Sudet nappaavat koiria, mutta suden , siis oikean suden, tappamaa ihmistä saa etsiä 1800-luvulta.
  Autoilijat tappavat satoja ja vammauttavat tuhansia ihmisiä vuosittain.
  Mikä meissä ihmisissä mättää?
  No, karhua pelkään minäkin; verokarhua.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En tiedä tosta ylimitoitetusta hysteeriasta. Kyllä ne ihmiset ovat varmaan olleet hysteerisiä, kenen lampaat tai koirat on sudet tappaneet. Kyllä ne pitäis saada pysymään vähintään 10 km päässä asutuksista. Siis elämään sitä oikeaa suden elämää, ei päästää niitä lihapatojen äärelle (lammas aitaukseen). Itse kaivan välittömästi haulikon esiin, jos susi tulee meidän maille, siis pihapiiriin, oli miten lähellä sukupuuttoa tahansa.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ympyrä on sulkeutunut... Tollaisia susipantoja pidettiin 1800 luvulla, susien varalta koirilla. Nykyään näkee samanlaisia, mutta piikit ovat sisäänpäin käännetty, siis talutushihnana. Esim. niillä tappelijoiksi jalostetuilla bitbulleilla. 9000 v. sitten susi kesytettiin ihmisen parhaaksi ystäväksi. Ei mennä siihen, mitä jalostus on tänäpäivänä, se saa mut vihaiseksi..
  Lazer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kun miettii kaupunkilaistenkin naapurien kyttäämistä, niin kyllä mä ymmärän että se vituttaa jos oman pihamaan nurkalla hyrrää susi tahi karhu. Jos mun ikkunasta semmonen näkyis niin varmaan soittelisin paikalle puolustusvoimat ja Putte Porsaan. Se auto taas on semmonen mukamas kontrollissa oleva tappaja. Mut ei kai noita sinällään Suomessa mitenkään liikaa ole, siis susia. Mutta semmosit mitkä liikaa saa rohkeutta pyöriä asuinalueiden nurkilla on varmaankin syytä hoitaa pois päiviltä. Mut jos bongari tai marjastaja skutassa jotain näkee, niin pitäis nyt tajuta että luonnossa voi sitä luontoa olla.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nimen omaan. Jos ihminen menee luontoon, niin ottakoon sen sitten vastaan.

  Itse ole ton "pihapiiri puhtaana" filosofian kannalla. Niin kauan ei todellakaan ole susia vastaan mitään, kunhan pysyvät omalla alueellaan..

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kokkolan+lintukuolemien+syyksi+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+myrkytt%C3%A4mist%C3%A4/1135227399801?ref=rss


  Mistähän johtuu tämä taas viime aikoina pintaan pulpahtanut vihamielisyys kaikkea eläinkuntaa kohtaan? Kokkolan ympäristö vaikuttaa naurulokeille harvinaisen vaaralliselta paikalta, ja hallituksellakaan ei ole tärkeämpiä asioita mielessä kuin merimetsojen vähentäminen.

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jostain syystä en pystynyt leikkaamaan ja liimaamaan Hesarin sivuilta, mutta siellä oli juttua hylkeiden lisälahtaamisen aloittamisesta. Tietysti hylkeistä, merimetsoista, naurulokeista, susista, karhuista ja samalla ilveksistä eroon pääseminen tekee kaikista ihmisistä onnellisempia.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  hallituksellakaan ei ole tärkeämpiä asioita mielessä kuin merimetsojen vähentäminen.


  Ei kai ne tappamisn ilosta niitä lahtaa? Varmaan on joku syy?

  Naurulokkien myrkyttäjällä on jotain henkohtausta kaunaa lokkeja kohtaan. Koirien myrkyttäjiä voisin lyödä pesäpallomailla otsaan, sellaisen takalaittoma henkisen.

  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, hylkeet ja merimetsot syövät kalat, sudet peräkylien lapset. Ja pohjanmaalla halutaan vaan tappaa.

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt on taas turvallista keskisuomessa. Miksi ei käytetä nukutusnuolia?

  http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id61725.html

  Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onks tullu vastaan? Verta imevä perhonen! Aika hurjaa..
  jussist kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaikki sudet, karhut, koirat, kissat ja sun muut hengiltä vain. kaasua karvakasoille. Ovathan ne vaarallisia luomakunnan kruunulle. Suomessa on vuodessa 400 liikennekuolemaa, alkoholiin kuolee 1400 ihmistä, tupakkaan 6000. Autot, viinat ja tupakat pannaan. Rasvainen ruoka, STOP! Kävelykypärät pakollisiksi! Näin kaikki Suomalaiset saavat elää pitkään mukavassa ja turvallisessa kotosessa, ilman turhia kaameiden susien aiheuttamia hirmukuolemia.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yleensä nämä karhuja puolustavat piipertäjät asuvat jossakin suuressa kaupungissa kerrostalossa. Voisivat pitää turpansa kiinni asiasta josta eivät mitään tiedä.

  Viukkis kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ethän sinäkään pidä turpaasi kiinni aiheesta "millaisia minä kuvittelen sellaisten ihmisten olevan, joita en tunne".

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, piti jotenkin saada 10 minuuttia kulumaan päivällä niin kirjoittelin tänne taas jotakin asioita. Sinänsä olen kyllä tuosta asiasta edelleen aika lailla sitä mieltä, että susien ystävät eivät varmaan missään Nurmeksen korvessa asu. Vai karhuistako tässä nyt oli puhe, en ole seurannut kovin hyvin topicia. Siinä olet kyllä oikeassa että minussa on vaikka mitä kehittymisen varaa.

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Karhupyssy vaan jokaiselle kansalaiselle ilmaiseksi. Kun kerran asutte siellä melkein napapiirillä. Olen nähnyt kuvia ja kerran käynykki.
  http://icons.wunderground.com/data/wximagenew/l/luisfrps/12.jpg


  MZ kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No, piti jotenkin saada 10 minuuttia kulumaan päivällä niin kirjoittelin tänne taas jotakin asioita. Sinänsä olen kyllä tuosta asiasta edelleen aika lailla sitä mieltä, että susien ystävät eivät varmaan missään Nurmeksen korvessa asu. Vai karhuistako tässä nyt oli puhe, en ole seurannut kovin hyvin topicia. Siinä olet kyllä oikeassa että minussa on vaikka mitä kehittymisen varaa.


  Veikkaisin, että siellä nurmeksen korvessakin autot, ja ihmiset muuten, tappavat lapsia aika paljon enemmän kuin sudet. Tapetaan sudet ja kielletään nurmeslaisilta autot!