Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Jethro Tullin konsertit syyskuussa 2007

Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten (15 kommenttia)
Olikos muita Palasokerilaisia tulossa Jethro Tullin torstain 6.9.07 Helsingin konserttiin kuin minä (ja juniori)?

+/- saldo : 0 |

  JacKal kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minä olen menossa nyt perjantaina 7. pvä Turun Caribiaan katsomaan. Ihan mukavan odottavat fiilikset käsillä, vaikka onkin hieman oudohkoa mennä katsomaan yhtä kaikkien aikojen suosikkibändeistä johonkin kylpylähotelliin. Mutta keikasta tulee varmaan loistava, sitä odotellessa...

  DrethegenjeshKing kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Menossa myös Turun keikalle. Tunnelmaa on nostettu ja nostetaan edelleen fiilistelemällä sopivia annoksia yhtyeen tuotantoa.

  Ei tuota Caribian salia sisältäpäin tavallisesta palloiluhallista erota. Toki ajatus kylpylästä keikkapaikkana on vähän outo, siis tämänkaltaiselle artistille.

  endbrax kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tampereelle 8. päivä. Kivaa!

  Jaakob kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tampereelle minäkin.

  kaapo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tampereelle menossa ja innolla jo odotetaan. Voisiko joku helsingin konsertin nähnyt heittää biisilistaa tänne niin voisi tutustuttaa ummikkovaimon Tullin musaan ennen keikka. Tässä kun ei oikein koko tuotantoa ennätä käydä läpi. :-)
  Tiedättekö mikä mahtaisi olla biisilista suomen keikoille (edes villinä arvauksina?)

  endbrax kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täältä ainakin löytyy tuoretta settilistaa:
  http://www.ministry-of-information.co.uk/setlist/07b.htm


  kaapo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hei KIITOS olipa nopeaa toimintaa. Näyttäis ainakin listan lopun keikkojen setlistat olevan samantyyppisiä joten niitä kun yhdistä ei voine kauheesti mennä pieleen
  Eli löytyisikö totuus jostain tästä :-)

  Someday The Sun Won't Shine For You (Ian & Martin only),
  Living In The Past,
  Jack-In-The-Green,
  The Donkey And The Drum,
  Thick As A Brick,
  My Sunday Feeling,
  Pastime With Good Company (King Henry's Madrigal),
  Mother Goose,
  Bourée,
  Sweet Dream,
  Nothing Is Easy,
  Mo'z Art,
  Aqualung (orchestral version),
  America,
  My God,
  Budapest,
  Locomotive Breath

  Tuskin maltan odottaa lauantaihin!

  DrethegenjeshKing kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Martin Barre ei ilmeisesti ole mukana Suomen keikoilla...
  "All European concerts in September will feature Florian Opahle instead of Martin Barre."
  "Expected line-up: Ian, Florian Opahle, John O'Hara, David Goodier, James Duncan (Anderson)."
  http://www.ministry-of-information.co.uk/setlist/07b.htm

  endbrax kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kokoonpano on siis sama kuin Ian Anderson Plays Orchestral Jethro Tull -DVD/CD:llä. Hieman kevyempiä sovituksia siis luvassa.

  Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helsinki 6.9.2007

  Bändi on edelleen kivassa lavakunnossa, varsinkin Anderson jaksaa oivasti heilua ja vanhat maneerit ovat harjoittelun seurauksena soljuvia ja yhtä lailla ärsyttäviä, paikoitellen.
  NO, niin Barre on korvattu tällä kiertueella tuolla nuorella "12-vuotiaalla" Florian Opahlella. Anderson jaksoi heittää läppää nuoresta miehestä niin verbaalisesti kuin eleilläänkin, vaan se nyt oli vanhenevan rockstaran itseironiaa parhaimmillaan! Opahle sai heittää pari kunnon tiluttelua, mutta muuten setä-Ian antoi soolotilaa vain parisenkymmentä minuuttia -korjaan: SEKUNTIA kerrallaan. Eipä silti, kyllä Opahle on kovan luokan luu. Yhteisymmärrystä Andersonin kanssa tuntuu löytyvän.
  Basisti oli muuten aivan hobitin näköinen, muistattehan ekan osan Tarun sormusten Herrasta (The Fellowship of the Ring): vanha Bilbo on päässyt lavalle! Onko tämä kikka muuten tuolla Tullin DVD-videolla jo ?
  Niin se musiikki: settilista oli kuten edellä on mainittu. Parhaat biisit olivat nuo uudet, sillä monessa vanhassa jutussa volyymit olivat liian kovat ja varsinkin laulu hävisi omalla paikallani ainakin täysin. Instrumentaalit olivat tästä syystä parasta tavaraa. America-versio Emersonin sovituksena pelitti muuten oivasti! Mutta Aqualung-levyltä oli liikaa biisejä: My Godin sijaan jokin Cold Wind to Valhalla olisi jotain!
  Loppuunmyydystä keikasta kertoo sekin että juniori pysyi hereillä :lol:

  endbrax kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuosta kokoonpanospekulatiosta vielä. Kaverilta saadun raportin perusteella seuraava: Ian, Florian Opahle, John O'Hara, David Goodier ja Doane Perry

  ...ja tämä hemmetin flunssa pitää tappaa huomiseen mennessä jollakin.

  Joke kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään Turku, Caribia. Barren kyllä olisin halunnut nähdä ! Tää on mulla kuudes kerta kun nään Jethro Tullin. Vielä kerran olisin halunnut kuulla kuinka Barren kitara murisee ja vinkuu. No toivottavasti yllätyn positiivisesti, vaikka olenkin aika skeptinen.

  endbrax kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tampereen keikka oli mainio. Ei mene ihan kärkisijalle omista Tull-kokemuksista, mutta seurueeni oli aivan innoissaan. Konserttipaikkakaan ei ollut hassumpi; tosin penkkimme olivat tosi hyvällä paikalla permantoa. Känniördääjiäkään ei ollut aivan korvan juuressa. Tuosta kokoonpanosta vielä; sehän oli Andersonin soolokiertuekokoonpanon ja Tullin sekoitus, mutta toimi ihan hyvin.

  DrethegenjeshKing kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Turun keikka oli aivan hyvä. Mielestäni edellinen "acoustic"-keikka Helsingissä oli kyllä parempi. Anderssonin ääni kuulosti tosin aavistuksen paremmalta, kuin viimeksi. Parasta antia oli luonnollisesti 70-luvun materiaali, jota olisi mielellään kuullut lisää. Etenkin Minstrel in the Gallery -levyltä löytyviä helmiä. Heikointa antia oli sitten tämä Barren tuuraaja ja känniördääjä, jonka takia Andersson ei vaivautunut puhumaan enää mitään keikan loppupuolella.

  JacKal kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No niin, onpahan tännekin tullut nyt kommenttia keikasta. Kirjoitanpa itsekin sitten.

  Kyllähän siitä keikasta ihan tyytyväinen sai olla. Vaikka "hillityt" soundit vähän yllättivätkin taas, kun ei ole tuontapaisilla keikoilla ollut vähään aikaan. Alkuihmetyksestä päästyäni meno oli kyllä mainiota. Anderson oli vetreässä kunnossa, vaikka ei ihan yhtä korkealle enää pääsekään äänensä kanssa kuin ennen.

  Mahtoikohan oikeasti suuttua yleisölle, kun jotkut sankarit huusivat niitä biisitoiveitaan vähä turhan usein? Olihan se ärsyttävää, mutta ehkä vähän turhan herkkähipiäinen Anderson kuitenkin oli. Toisaalta tämäntyyppisillä keikoilla yleisön örvellys kajahtaa turhan häiritsevästi muun, "laadukkaamman" matskun sekaan. Ei tosiaan pukahtanut loppuvaiheessa enää mitään (näin siis Turussa).

  Barre olisi tietysti ollut kiva nähdä skebassa, mutta hyvin soitti tämä -84 syntynyt Opahlekin. Hänen soolo-osionsa oli kyllä niin irti muusta kontekstista (Eddie Van Halenin Eruption ym.) että sen olisi voinut jättää pois.

  Mutta lähes kaikki huippubiisit sai kuulla, mikä oli positiivista. Jos nyt jotain jäi uupumaan, niin ehkä Velvet Green, Hunting Girl (myös sen/niiden känniörveltäjien toive) ja To Cry You a Song olisivat tehneet illasta loistavan. Uusi biisi (Donkey and...?) oli myös hyvä, samoin loppuvaiheen medley, jossa kuultiin kaikkea mahdollista osuvaa settiä, ainakin Dallasin tunnaria ja jotain Jimiä.

  Kaiken kaikkiaan oli kivaa nähdä Tull viimeinkin livenä!