Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Ihana Suomi

EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten (68 kommenttia)
tänne voi kerätä suomalaisia ilmiöitä

Tunnistan tästä kuvasta ihan, miten se todellisuudessa näyttäisi



+/- saldo : 0 |

    JiiPee kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Amerikkalaisillehan tuo sama homma toimisi myös... paitsi että talossa pitäisi olla lisäpalveluita. Nimittäin Bodine's Rib Shack, McDonalds, Burger King ja The Greasy Spoon.

    MissLemon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Esajii, noinhan miltei asutaan jo monessa eri paikkaa Suomessa. Ei tarvitse mennä katsomaan kuin kaupunkien kerrostalolähiöitä.

    Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0



    Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Tällaista olen kuulut tapahtuvan useammalta suomineidolta.

    MissLemon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Totta tuo naisiin kohdistuva ikärasismi on!! Siitä on karvaita kokemuksia. 20 veenä olet liian nuori 25-35 lapsentekoiässä jne. Ja loppujen lopuks 40+ iässä olet todellakin jo liian vanha ihan mihin tahansa työtehtäviin. Silti eläkeikää suunnitellaan koko ajan nostettavaksi. Miksi? Ei töitä riitä keski-ikäisille, ei ainakaan naisille. 40+ on ulkona kaikilta markkinoilta, pystyynkuollut ja paikoilleen jämähtänyt räähkä, vaikka työkokemusta, tietoa ja energiaa olisi vaikka miten.

    Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0


    KAIKEN TAKANA ON BEHIND!

    retrou kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei muuta kuin lapset koeputkista á la Brave New World niin ongelma on ratkaistu.

    MissLemon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kelassa on viimein havahduttu sieltä lähtevän niin kapulakielisiä päätöksiä, että asiakas ei ymmärrä mitä niillä on asiaa. Tässä muutama malli selkokielisestä uudistetusta viestinnästä.

    Asumistuki:

    Ei makseta mitään. Mitäs menit sellaiseen kämppään, ettei ole varaa vuokraa maksaa. Mitä tästä tulee, jos ruvetaan jokaisen asumisia makselemaan. Muutat heti, saatana. pienempään ja halvempaan kämppään tai näin kesällä vaikka telttaan. Mikä järki tässä on, että sinulle maksetaan osa vuokrasta että pääset niillä rahoilla Turkkiin ja karaokeen. Tästä
    päätöksestä ei sitten voi valittaa ja jos näytät naamaasi meidän konttorilla, niin usutan vahtimestarin heti kimppuun. Tuliko selväksi vai tulenko vääntämään nenästä. Hä?


    Eläkeleikkaus:

    Vanhus! Nyt otetaan sinulta vähän eläkkeestä pois. Ei viitsitä vanhaa ihmistä vaivata lainkohtia ja eduskunnan päätöksiä luettelemalla. Näet sitten, kun tulee eläke, että on pienempi. Tässä vielä selkokielisesti. Eläkkeesi pienenee! Saat vähemmän rahaa! Hyvää kesää!


    Lapsilisä:

    Teille on kuulemma tullut toukka. Mikäs siinä, kai sitä on jotain maksettava. Mutta sen verran tulevaisuuden varalta, että et kai nyt ala niitä urakalla tekemään. Ei se ole pohjaton meidänkään rahamassi. Mistä sitä tietää kuinka kauan tätä riittää.
    Äitiyspakkaukset pitää olla, kelakortit painaa näille kakaroillekkin. Ei ole halpaa lystiä se. Että pitkin hampain maksetaan. Muumivaippoja ostelet sitten ja persikanmakuisia purkkimössöjä. Kuuleppas pikkupiika, kun me toimiston tädit oltiin pienten lasten äitejä, niin sideharsovaipat kuivateltiin, tissiä annettiin kolmevuotiiaaksi ja jos jotain sosetta niin pihlajanmarjasta. Silloin ei käyty synnytysvalmennuksia eikä olleet isät kädestä pitämässä kun saunassa heinätöiden ja iltalypsyn välissä kuusikiloisia pojanjölliköitä syöksysynnytettiin.


    Lääkekorvaus:

    Sinähän Juhani olet kun, perkele, tänne lähetät Viagrakuittejasi, että korvauksia, kuule menee meidän rahat tärkeämpiin lääkekorvauksiin kuin sinun syntymävelton kalusi tukemiseen. Onko tässä mitään järkeä, että sinä, vanha mies, alat sitä akkaasi vuosikausien tauon jälkeen kiusaamaan. Se menee siitä sekaisin ja kantaa tänne sitten lääkärin kuitteja. Tämähän on päättymätön noidankehä. Kun luonto on järjestänyt sinut pois pelistä, niin anna olla hyvä mies. Nauti ettet ole enää vaginan orja. Mitä alat itteäs kiusata mokoman värkin kanssa. Riittäköön sinulle tämä kirjeen liite. Me konttorin likat
    arvottiin yksi kuka on istunut kopiokoneen päällä. Turha tulla konttorille arvailemaan kuka se on. Hanki terveempiä harrastuksia, käytä liitettä katiskamallina.


    Opintotuki:

    Teini! Kyllä se on tämä sinun opintotukesi kanssa sillä lailla, että ei makseta mitään. Sen helvettiäkö sinä menit sinne kulttuurituottajakurssille! Mikä se sellainen kulttuurituottaja on? Mitä se kulttuuri on? Pitäisikö sinulle pöljäkkäälle maksaa tuhansia euroja, että narraat jotain patalapunvirkkaajia, joilla on korvat kuin kierrevihko. Säästäisitte ne lävistys- ja tatuointirahat niihin opintoihin. Menisit töihin, iso ihminen.

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yeti, mikä se kuivahko ukkeli kuvassa viimeisenä on? Muulta osalta symbolit kelpaavat.

    Yeti kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paavo Väyrynen

    Keskustapuolue, Lapinläänin ääniharava. Itse olen sen verran nuori, että Paavo on aina ollut politiikassa näkyvillä..

    Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Keskustapuolueen lahja Suomelle ja euroopalle. PAAVO VÄYRYNEN!

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, muistan, oli pulleampi kerran. Mr jalasmökki Lapissa osoitteena.

    Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nykyään hän on viinitilallinen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. Parasta aikaa katselen A-studiolta keskustelua jossa Paavo esiintyy ja kertoo kehitysmaiden avustamisesta. Vahvaa keskustelua.

    Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0



    No tuossahan noi tärkeimmät...

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0



    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Miten Esa kuvailet Suomen ilmastoa paikallisille, kolmella lauseelle?

    3/4 osaa vuodesta on maa jään ja lumen peitossa. Talvella on pimeää, kun menet töihin ja kun palaat kotia on pimeää taas. Lämmintä on kesällä n. 3kk...?


    :)


    P.S. Löytyykö muuten mistään sitä 60 min dokumenttia. Se oli hyvä kuvaus Suomesta. Uusittu 7 kertaa Usassa, kun se viimeksí näytettiin Suomessa..

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ilmasto:yllättävän leuto mutta pimeä talvi, kesällä valoa että voi ryypätä puistossa ja festarilla. Ota pusakka mukaan, turisti, shortsit voi jättää tai ostaa paikan päällä Anttilasta.

    Tango Finlandia
    http://www.youtube.com/watch?v=qhxZoV3t61c


    JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Miten Esa kuvailet Suomen ilmastoa paikallisille, kolmella lauseelle?

    3/4 osaa vuodesta on maa jään ja lumen peitossa. Talvella on pimeää, kun menet töihin ja kun palaat kotia on pimeää taas. Lämmintä on kesällä n. 3kk...?


    Tottakai Esan pitää tehdä se juuri näin. Ja muistaa vielä mainita iglut ja jääkarhut.

    Suomalaisethan ovat aina heti paskantamassa omaan pesäänsä, orjailemassa ja nöyristelemässä kaikkien ulkomaalaisten edessä... erityisesti amerikkalaisten, joita katsotaan kaikkialla muualla euroopassa nenänvartta pitkin.

    Ensimmäisenä omasta maasta täytyy heti muistaa mainita korkeat itsemurhaluvut, surkea ilmasto, pimeys ja ihmisten sulkeutuneisuus. Niin... ja suomalaisten huono itsetunto, joka ei tietenkään koske itseä. :D

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    JiiPee, toi kuvaus oli siitä 60 min dokkarista aika sana sanasta. "Dokumentissa" kuvailtiin myös Suomalaista menttaalitenttiä, kameramies kuvaili maanantai aamuna töihin meneviä ihmisiä jne.. Itsemurhatilastoista en muista, mutta varmaan nekin mainittiin. Suomalaisten vähäpuheisuus kyllä mainittiin. Ja ihmeteltiinpä sellaistakin "ilmiötä", kun ihmiset kokoontuvat kesäisin keskelle metsää ja tanssivat tangoa puisissa paviljongeissa.

    Tästä tuli mieleen, kun Suomalainen, hieman ujo meidän mittakaavassa, oli Jenkkilässä lastentarhassa tai alaluokilla, niin hänelle oltiin tarjoamassa lääkitystä ujouteen. Siis lapsi oli heidän mielestä lääkityksen tarpeessa, koska oli hieman ujo ja/tai syrjään vetäytyvä. Pelottavaa..

    ---

    Edit: Hups, en huomannut Esan vastausta. Siinähän on just siitä dokumentistä..

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Toi dokkari on kyllä mainio. Toki yhtä hauskan videon saa tehtyä mistä maasta tahansa, tosin eri argumenteilla..

    JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nuo stereotypiat ovat nykyään täyttä paskaa. Kuten olen moneen kertaan sanonut, niin tapaan työssäni kaikkia kansallisuuksia joka päivä, ja suomalaiset ovat pääosin aivan samanlaisia, kuin kaikki muutkin... sillä erotuksella, että suomalaiset ovat rehellisempiä ja teeskentelemättömämpiä... ja omaavat paremman kielitaidon. Ainoa asia, joka Suomessa on pahasti poskellaan, on liiallinen viinan kanssa läträäminen.

    Muuten tuosta yleisestä itkemisestä, omaan pesään sontimisesta ja nöyristelystä voisi jo pikkuhiljaa yrittää päästä eroon. Ja sitäpaitsi Aleksanteri I ja Lenita Airisto kuuluvat molemmat jo menneeseen aikaan.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olin muuten joku vuosi sitten Ruotsissa marraskuussa. En ollut sillä matkalla Suomessa. Ensi töiksi huomasin että nää ihmiset elää ihan suomalaista elämää muuta ruotsiksi. Sitten illat hotellissa huomasin että koitettiin kuitenkin pitää hauskaa siellä alakerran tiloissa. Yhdessä ravintolassa oli nuorten ytittäjien seminaari jossa esitettiin viihteeksi ständuppia keskellä päivää. Ei se siis ihan sam ollut kuin Suomessa, mutta noin 90%.

    JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ruotsalaiset ja Norjalaiset ovat sitäpaitsi paljon mainettaan pahempia örveltämään humalassa.

    Yleensä jos Helsingin yöelämässä esim. taksijonossa tai ravintolajonossa näkee jonkun idiootin haastamassa riitaa, asialla on melkein aina turisti. Ainakin arki-iltoina, jolloin liikkeellä eivät ole amatöörit.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nuo stereotypiat ovat nykyään täyttä paskaa...


    Sehän tossa "dokkarissa" on hauskaa, miten 60 min (käsittääkseni USA:n suosituimpia dokumenttiohjelmia) antaa tollaisen kuvan Suomesta. Jos dokumentissa olisi käsitelty "oikeita" asioita, esim. kuinka hyvä yleinen terveydenhuolto, koulutusjärjestelmä jne. Suomessa on, niin eihän sellainen ole kiinnostavaa, 60 min formaatissa.

    Jos mun nyt pitäis joku asia muuttaa Suomalaisuudesta, niin varmaan kateus (sen eri muodoissa). Nyt kun oli Euroviisut Helsingissä, niin lööpit huutivat, kuinka Hanna Pakarinen "tunaroi" lehdistötilaisuudessa. Huh. Ihan keskiverto englantiahan hän paukutti. Mutta lehdistö päätti repiä otsikoita tästä. Mitäköhän muu Eurooppa ajatteli (no onneks ne ei osaa suomea) tästä, että [u:a2174bf984]oman maan edustajaa[/u:a2174bf984] mollattiin lehdissä, kannustamisen sijaan. En pysty ymmärtämään. Tuskin olisi Hannan tsemppaaminen laskenut kyseisen vko:nlopun lehdenmyyntiä.

    JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nuo stereotypiat ovat nykyään täyttä paskaa...


    Sehän tossa "dokkarissa" on hauskaa, miten 60 min (käsittääkseni USA:n suosituimpia dokumenttiohjelmia) antaa tollaisen kuvan Suomesta. Jos dokumentissa olisi käsitelty "oikeita" asioita, esim. kuinka hyvä yleinen terveydenhuolto, koulutusjärjestelmä jne. Suomessa on, niin eihän sellainen ole kiinnostavaa, 60 min formaatissa.


    Erityisesti suuret ikäluokat on opetettu nöyristelemään kaikkea mahdollista.

    Lainsäädäntömmekin on laadittu niin, ettei yksittäisellä ihmisellä ole juurikaan mahdollisuuksia alkaa taistelemaan valtiota, tai ylipäätään mitään vähänkään virallista instanssia vastaan. Esim. tulli rikkoi vuosia lakia vuosia mm. alkoholi -ja autoveroasioissa, valtiovallan suojeluksessa.

    Jos suomalaiset tulisivat järkiinsä, ryhdistäytyisivät ja lopettaisivat itsesäälin ja kurjuudessa piehtaroimisen, siitä aiheutuisi nykyjärjestelmälle korvaamatonta vahinkoa. Mielenkiintoista olisi silti tietää, miksi niin monilla ihmisillä on tuollainen yleinen alamaisuus/orja-asenne, tarve paskantaa omaan pesäänsä, ja yrittää kaikin tavoin nolata maansa maailmalla.

    Uskon ja toivon, että tuo olisi uuden sukupolven myötä vähän muuttunut.

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minkä ihmeen takia joka paikassa hoetaan, että Suomi on pieni maa? Suomi EI OLE pieni maa.
    Kun katsotaan pinta-alaa niin Suomi jättää taakseen mm. seuraavat hyvin tunnetut valtiot: Iso-Britannia, Puola, Italia, Norja, Kreikka, Portugali, Etelä-Korea, Valkovenäjä, Romania. Sakasakin on vain hieman isompi.

    Stonehead kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minkä ihmeen takia joka paikassa hoetaan, että Suomi on pieni maa? Suomi EI OLE pieni maa.
    Kun katsotaan pinta-alaa niin Suomi jättää taakseen mm. seuraavat hyvin tunnetut valtiot: Iso-Britannia, Puola, Italia, Norja, Kreikka, Portugali, Etelä-Korea, Valkovenäjä, Romania. Sakasakin on vain hieman isompi.
    Liikkumatilaa henkilöä kohden on neliöissä ihan mukavasti. Montakohan neliötä/turpa tuota tulisi?

    Stonehead kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jotakuinkin tuollaista. Suomessa on asukkaita noin 5 miljoonaa ja asukastiheys on keskimäärin 17,4 asukasta neliökilometrillä. Yhdysvalloissa tiheys on 32,6 asukasta neliökilometrillä. Japanissa taas vastaava tiheys on 335 asukasta/neliökilometri.

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Grönlannissa 0,025.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kato jäbä jakaa panttaamiansa tietoja ja viisauksia, vai miten se edellinen allekirjoitus menikään.
    Aika vaatimaton on toi uusikin..


    8)

    Riley kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Antarktiksella 0,00007­­­­­–0,00029 per km^2 (vuodenajasta riippuen).

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomi on iso maa Euroopassa asukasluvulla joka on pienemmästä päästä. Pikkuisessa Sveitsissä on enmmän, Belgiassakin kaksinverroin. Baltian maissa on vähemmän.

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itsenäisyyspäivä lähestyy ja taas alkaa se iänikuinen talvisotamarttyrointimässäily.

    Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvin sinäkin täällä näyt viihtyvän.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heikosti on asiat jos joku itsenäisyyspäivä alkaa ahdistamaan yli kuukausi etukäteen.

    Stonehead kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itsenäisyyspäivä lähestyy ja taas alkaa se iänikuinen talvisotamarttyrointimässäily.
    Aika kehno leiskaus. Vaikka olenkin totaalikieltäytyjä tai oikeammin sanottuna hommasin vapautuksen eli kuulun parhaaseen A-ryhmään ja vaikka puolustusvoimilla ei tänäpäivänä olekkaan mitään virkaa niin kunnioitan vanhoja veteraaneja täysin rinnoin. Itsenäisyys saatiin silloin ja nykyään tämä maa on myytävänä ikävä kyllä. Sitä asiaa ei sovi unohtaa.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voisko maahanmuuttajille saada myös oman pyhäpäivän. Ihan tasa-arvon ja yhteisen edun nimissä. Juhannuksen jälkeinen maanantai kävisi mainiosti. Perusrehellinen suomainen mies kun palaa Juhannuksen vietosta töihin, niin Mukabe hinaa Zimbawen lippua salkoon.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "törmäsin rapussa" kokemuksia



    ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aika kehno leiskaus. Vaikka olenkin totaalikieltäytyjä tai oikeammin sanottuna hommasin vapautuksen eli kuulun parhaaseen A-ryhmään ja vaikka puolustusvoimilla ei tänäpäivänä olekkaan mitään virkaa niin kunnioitan vanhoja veteraaneja täysin rinnoin. Itsenäisyys saatiin silloin ja nykyään tämä maa on myytävänä ikävä kyllä. Sitä asiaa ei sovi unohtaa.



    Veit täysin sanat suustani. Kuvauskin sopii täysin yksiin... (tosin parasta A-luokkaa en ehkä olisi käyttänyt..) :shock:

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    only the Finns get this
    http://www.youtube.com/watch?v=_E3qUkNo1ME


    Riley kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juba on taas suomalaisuuden ytimessä:




    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [...]vaikka puolustusvoimilla ei tänäpäivänä olekkaan mitään virkaa[...]


    nii, mut jos tulee "tilanne", niin mielelläni noudan rynnäkkökiväärin valtion piikkiin ja suojen lähimmäisiä viimeiseen mieheen. Alkakaa kasvissyöjiksi ja menkää tanssimaan autottoman keskusta puolesta. On tämäkin touhua, ihan perseestä saatana. Voi vittu. Kuka sinne oikein pitää hommata?

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mitä sulle kuuluu?

    Onko hyvä pöhinä?

    ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihan jees. Kiitos kysymästä.
    Bentsokahvit tähän väliin..

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Stuura-Denso.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tähän ihanaan Suomeen liittyen. Olemme niin etääntyneet vanhasta kotimaasta, sukulaisia vähän, että 16 vuotias poikani kelpasi sinne vaihto-oppilaaksi syksyllä. Kevät olisi valoisampaa ikaa, mutta aikataulu ei sovi. Hän on alustavasti vain puoli vuotta. Kaupunkia ei vielä tiedetä.

    Lädi kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tässä kiteytyy suomalaisuus niin kovin kauniisti. :roll:

    http://www.youtube.com/watch?v=9ihlk_tV_4Y


    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomessa juodaan käsittääkseni maailman eniten kahvia. Itse juon sitä aivan liikaa. Ajattelin ostaa latte-keittimen ja [u:05102512ef]nauttia[/u:05102512ef] vain kupillisen päivässä hyvää kahvia. Vaihtoehtona/samalla rahalla on juoda 1€:n suodatinkahvia 5-7 kuppia päivässä.. Onhan tämä hieman eri makuista.

    8)

    Stonehead kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vain Norja päihittää Suomen kahvin ryystämisessä.
    http://www.nationmaster.com/graph/foo_cof_con-food-coffee-consumption


    Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kahvi on sairraan hyvää. Pakko juoda 3 kuppia heti aamulla, sitten pääsee vasta käyntiin. Mielestäni suomessa myytävä normaali kaupan suodatinkahvi on ihan parasta. Sekaan tilkka kevytkermaa ja yksi sokeripala. Erinomaista! :wink: Ulkomailla reissatessa tulee suomalaista kahvia aina ikävä. Varsinkin pohjois-ameriikassa. Ihme vesilillua useimmiten. Pari kertaa on kunnon kafee tullut vastaan vain. Lasken tästä pois kaikki espressot ja kaputttsiiinot, ne eivät ole vertailukelpoisia tässä sarjassa.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mä juon yhden kupin, joko klo 12 tai klo 17. Aamun pärjään teellä.

    Astro kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yli 30 vuotta pärjäsin ilman kahvia, mutta nykyään tarvii väsymyksen lievitykseen silloin tällöin. Maidon ja sokerin kanssa juotavaa, mustana katkeraa myrkkyä.

    harmaa kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yötä vasten tuoppi kahvia, parantaa unia ja herää ajoissa ilman hreätyskelloa pissahädän takia.

    Stonehead kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En kotiini kahvia kanna enkä juo ( yetillä hörmin sillon kun se on himassa). Paikallisen kauppahallin homejöystöpatonkiin ja kolmeen kuppiin kahviin ja paskalehdistökatsaukseen on addiktio myönnän sen muuten kärsii rutiinit. Mitä elämä ois ilman rutiineja.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yötä vasten tuoppi kahvia, parantaa unia ja herää ajoissa ilman hreätyskelloa pissahädän takia.

    päivän paras poiminta netissä! made my day..

    EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomessa alkaneessa Panda-hankkeessa kokeillaan erilaisia tapoja hyödyntää satelliittipaikannusta palvelujen tuottamisessa autoilijoille.

    Kokeilussa voi esimerkiksi seurata oman auton kulkua tietokoneelta. Auton sijainnin ja kulkureitin näkee vaikka olisi lomalla toisella puolella maailmaa.

    Jos perheen nuoriso lähtee autolla liikkeelle, vanhemmat näkevät tietokoneesta, missä auto kulkee.

    Panda-hankkeessa ovat mukana Pohjola Vakuutus, Aplicom, Nokia, Destia ja Astarte. Nimi tulee yhtiöiden etukirjaimista.

    Hesari

    EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    A second negro in Äänekoski

    The duty policeman in the little lock-up in Äänekoski raised the coffee-mug to his lips with trembling hands, and swilled down his third valium of the day. As he replaced the empty mug on the copy of the local newspaper which lay spread out on his desk, his eye once again ran over the headline: A second negro in Äänekoski(*).

    They had moved quickly, following him on foot and from vehicles. In the end they got him for crossing the continuous white line down the middle of a cycling-and-pedestrian path while overtaking a pedestrian on his bicycle. He was as black as a finger-nail trapped in a Black Maria door. They phoned round the basketball teams, but he wasn't one of theirs, so they held him for fourteen days in the little lock-up round the back of the police station. Now Helsinki had sent Nyyrikki "Sherlock" Holmén to question the prisoner.

    Holmén was the legend on the force. He spoke English so that foreigners could understand it. He had learnt it on a murder weekend course in Orivesi.

    "Juu mensön juu neim äs iv ai sut rekoknaiz it", said Holmén, filling his meerschaum from the old felt boot he used as a tobacco pouch, "but pijond dö opfiius fäkts dät juu aa ö stjyydent, häf spend söm taim in dö tropics, and plei do kitar left-händid, ai nou nötink votefer öpaut juu."

    "What am I accused of?" said the African, rising to his feet slowly so as not to bang his head on the low ceiling. In an instant Holmén's trusty pistol was in his hand. "Not so fääst, mai frend," he barked. "I voon juu, I saan't hesiteit to juus dis."

    The African sat down.

    Holmén put his pistol away and tucked a piano accordion under his chin. "Ai vuud troo joo atensön to dö keurijus insitent öf dö telifoon kool from juu vaif" he said, squeezing out a melancholy tango. "There has been no telephone call from my wife", said the African. "Dät is dö keurijus insitent", remarked Holmén. "I have no wife," said the African.

    Holmén placed his accordion on the floor and began pacing the cell. "Dis houl ting dösönt ad öp. Dääz sömsing terripli, terripli vrong hiiö. I kaant put mai vinger on it, it's tsust dis viiling ai häf. Kool it a hönts. Dääz von ting ai still dount öndöständ. Meipii viir not äskink dö rait kvestjönz. Pööhäps dis vill riifress juu memöri. Okei, köm out vit juu händz on juu het, vii nou juur in dää. Vii häf veis of meikink juu took. Nou joor propöpli ool vonterink vai aiv infaitid juu hiiö dis iifnink."

    The african stared at him, terrified.

    "Önless ai äm feri muts misteikön," announced Holmén, "vii sell hef to dipoot juu. And nau heil mii ö keb, vid lök ai ken still kets dö tvelf footy-sefen to Helsinki."

    "Where on earth did you learn your English?" asked the African. "On ö möödö viikend koos in Orivesi", said the great detective. "Advanced?" queried the African. "Elementary", said Holmén.


    Neil Hardwick, Suomen Kuvalehti circa 1988

    EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    More Neil:

    The dark side of the moon

    Readers are asked to note that Winter Behaviour comes into force in Finland on October 1st., i.e. next Wednesday. From that day forward the following rules, regulations and conventions are to be observed. Cheerful banter with shop-assistants and waiters shall cease forthwith. If silence cannot be maintained, surly bad-temper is recommended for both parties. It is especially to be born in mind that, in all establishments where intoxicating liquors are served, the customer is sometimes *right* during the perod May-September, but *always wrong* during the period October-April. It is not permissable to smile at people in the street, even if they smile at you first. Casual good behaviour may give offence, and is always liable to misunderstanding. In the event of accidental eye-contact, *do not panic*! Continue as if nothing had happened and move away. If this is not possible, for example at a bus stop, stare hard at something else eg. the time-table, an advertisement hoarding, a nearby parked car (assuming of course there is no one in it). If the eye contact continues and appears deliberate, inform the police. Recommended colours for clothing are grey, black and anaemic shades of blue. Brigher colours are permitted for children and in plastic raincoats (women only). Upon dialling a wrong telephone number in error, the summer practice of apologizing for one's mistake ceases. Winter Practice is to maintain silence for a short period and then replace the receiver. The Background music for television advertisements shall consist of cellos playing slow melodies in a minor key. Chirpy tunes on the accordion are banned (thank God).

    Drunks are no longer to be humoured. Special regulations for public transport: It is forbidden to sing, whistle, hum, fidget or talk (except to oneself in a low mutter).

    Passengers seated next to a window shall stare out of it, whether the vehicle be in motion or not. Passengers seated next to the gangway are permitted to look forwards, provided they take due care not to focus their eyes on other passengers. The seats near the doors are reserved for drunks. Special caution is required when attempting to leave a window seat. There may be someone sitting between you and the gangway. Do * not* attempt to speak to this person. Simply squeeze past in silence, taking care to inflict as little physical injury as possible.

    Exceptions The only exceptions to these rules are the pre-Christmas office parties known as 'pikkujoulut', at which jollity is COMPULSORY. These regulations are in operation until April 30th, 1987, upon which date Summer Behaviour comes into force once more.

    - Neil Hardwick

    Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yhtä hauska ja omaperäinen pakina kuin jutut englantiaisten huonoista hampaista. Lisäksi monelta osin valheellinen (no osa oli tietenkin ns. huumoria) Suomi on ainut maa, jossa ollaan iloisia kuin noinkin keskinkertaisesti lahjakas ja toisaikaisesti kliinisesti mielisairas ihminen tulee tänne vittuilemaan. Menisi kokeilemaan huumorinsa purevuutta vaikka Kroatiaan. Kantti ei välttämättä riittäisi.

    PeeHoo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noi Hardwickin klisheet on kuultu miljoonaan kertaan. Mies tuli 70 -luvulla Suomeen ja masentui. So what. Meitä suomalaisia haukutaan huonosta itsetunnosta, mutta vielä huonompi se näyttää olevan tänne muuttaneilla.

    Britithän ne vasta varsinaisia tolloja ovat. Sen jälkeen kun siilitukkaiset "Näkemiin vaan muru" - juntit rantautuivat Tallinnaan on suomalaisia turisteja ruvettu arvostamaan siellä ihan eri tavalla. Ranskassa on kokonaisia laskettelukeskuksia joihin saarivaltakunnan öykkäreillä on porttikielto.

    Viime aikoina on ollut puhetta erään virolaisen gootin avautumisesta tanskalaisessa mediassa.. Ilmeisesti ko henkilön oma isamaa on niin rakas, että sosiaalisista ongelmista siellä ei kehtaa huudella.

    JiiPee kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hardwick on kuulemma sen takia niin punainen, kun se ei kestä kesällä Suomen aurinkoa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kaiken huipuksi juttu on - kärjistyksistään huolimatta - perusteiltaan paskaa, koska nämä Neil ei ole kait ikinä istunut linja-autossa, vaan ajaa varmaan Mersulla. Ajan yleensä pyörällä, mutta jos on pakko mennä bussilla, linja kulkee reittiä ammattikoulu - turvakoti - erityisnuorten koulu- terveyskeskus -dementiavanhainkoti - kaupunginsairaala - mielenterveystoimisto -huumevierotusyksikkö + sata peruskoulua, jota en jaksa luetella. Ja siinä autossa muka mökötetään hiljaa? Ime anustasi Neil! Lähinnä ihmiset möykkääväät liikaa! (Ja jopa vanhuksille annetaan istuapaikka.)

    Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    http://www.youtube.com/watch?v=nrHAoJhvRhg


    EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä mä nyt ymmärrän miksi Neil masentui.

    Ja teillä oli jo omat spedet ja simot ja loirit, miksi sinne oikeesti tarttee naurattajia. Doc, eikun Nasse setä on nyt hyvin vihainen.

    PeeHoo kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä mä nyt ymmärrän miksi Neil masentui.

    Ja teillä oli jo omat spedet ja simot ja loirit, miksi sinne oikeesti tarttee naurattajia.


    Nii-i. Mutta miten Hardwick liittyy naurattamiseen, se jäi vähän epäselväksi?

    Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä mä nyt ymmärrän miksi Neil masentui.

    Ja teillä oli jo omat spedet ja simot ja loirit, miksi sinne oikeesti tarttee naurattajia. Doc, eikun Nasse setä on nyt hyvin vihainen.

    Esim. Petelius osaa tehdä (joskus hämmästyttävän poliittisesti epäkorrektia huumoria) stereotypioiden pohjalta, mutta Neil ei osaa tehdä, koska Neil katsoo suomalaisia nenänvartta pitkin. Se, että suomalaiset mököttää ja jörröttää on yhtä hyvää huumoria kuin se, että neekerit soittavat banjoa ja tykkäävät vesimeloneista. Olisipa itsellä yhtä paljon lahjakkuutta keksiä vastaavia juttuja.

    Spede ja Simo ovat osasyitä, sille miksi TV:tä ei tässä taloudessa paljon katsota. Samoin Loirin koomiset hahmot ovat mitä ovat, mutta haluasin silti vaihtaa pari sanaa Loirin kanssa niiltä ajoilta, kun hän oli Pekka Siitoimen kanssa Aino Kassisen "henkisessä" opetuksessa.

    EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olin kerran katsomassa Kaurismäen leffaa täällä. Se oli kai se jossa alussa joku heppu tekee itsarin kapakan vessassa ja päähenkilölle jää auton avaimet. Ariel?

    No, samassa teatterissa oli tanskankielen, vai oliko norjan professori. Tämä ei huomannut että kyseisessä leffassa oli huumoria ollenkaan.

    EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä mä nyt ymmärrän miksi Neil masentui.

    Ja teillä oli jo omat spedet ja simot ja loirit, miksi sinne oikeesti tarttee naurattajia.


    Nii-i. Mutta miten Hardwick liittyy naurattamiseen, se jäi vähän epäselväksi?


    Kyllä se englaniksion ihan hauska. Mulla on se pakinakirja. Teeveesarjoja en ole nähnyt, taitaa olla vaan yksi teeveeleffa josta näin puolet.

    Ei ole mitään Kaurismäkiä, ei edes Jarva.

    Mä tykkään kyllä lukea ihan kirjojakin, tosin Paasilinnaan kyllästyi about 1980. Kokeilin viimeksi Huovista, mutta ei se oikeen enää toiminut mulle kuten ennen. Täytyykin lukea Lampaansyöjät uudestaan.