Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Käsitteletkö levyjäsi silkkihansikkain?

AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 16 vuotta sitten (18 kommenttia)
Ota tarkasteluusi vanhin levysi. Siis siinä mielessä vanhin, että olet omistanut sen kaikkein kauiten. Onko vuodet tuonut paljon naarmuja? Soiko virheettömästi?


Mun vanhin lienee n. vuodelta '96. Pieniä jälkiä on, soi kumminkin moitteetta. Kyllä CD:n yli kymmenen vuotta pitääkin kestää.

+/- saldo : 0 |

    endbrax kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei mitenkään hysteerisen hempeästi tule käsiteltyä, mutta kyllä levyt pysyy kansissaan ja koteloissaan siististi hyllyssä. Tarkoitusta vastaava suojeleva käsittely, jotta voi kuunnella huomennakin. En ole lainannut levyjä vuoden 1991 jälkeen, jolloin luokkakaveri palautti yhden aarteeni ryvetettynä maksalaatikkoon.

    Kaikki vinyylit ja CD:t ovat hyvässä kunnossa. Eka uutena ostettu vinyyli vuodelta 1982 ja CD 1991. Kaseteista osa on virttynyt puhki.

    Sami kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    80-luvun lopussa ostamani tai saamani AC/DC:Highway To Hell cd toimii edelleen moitteettomasti.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vanhimmat cd:t ovat 80-luvun lopulta. Kaikki soivat yhä moitteettomasti.

    Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Golden Hour of Donovan ja Foxtrot vinyylit ovat ehkä hieman menettäneet diskanttejaan lukuisten soittokertojen myötä, mutta muuten soivat ilman mitään onklemia.

    Vanhin hyllystä löytyvä CD näyttäisi olevan Atom Heart Mother vuosimallia 1985; hyvin tuo soi edelleen vaikkei mikään remasteri olekaan.

    Yleensä kenkiä lankatessani huomaan musiikkia puuttuvan ja rähmälöin jonkun levyn lautaselle taustameluksi.
    Tämä oli vitsi.

    Uni kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En pidä cd:tä kuin kukkaa kämmenellä koska ne ovat käyttötavaraa. Aina sellaisen uuden jostain saa. En kuitenkaan mitenkään tarkoituksellisesti niitä heittele ja vahingoita. Pikemminkin käsittelen niitä reissussa rähjääntyy- menttaliteetilla. Tiettyjä kansileaflettejä arvostankin sitten ihan eri tavalla.

    Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Levyihin ei kosketa rasvanäpein ettei tule sormenjälkiä (kansiinkaan). Käytettyinä ostetuisa levyisä joskus on naarmuja, mutta cd:n kannet vaihdan mahdollisuuksien mukaan siisteihin jos kovin ikäviä ovat. Joskus on jotain harmillisia onnettomuuksia sattunu ja levyyn tullu naarmu, sillon maailma romahtaa.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En niitä paljon putsaile. Jos lapset sotkee pyyhin tahmat pois. Olista sormista ei jää suuria jälkiä.

    DVDt on kehnompia, helposti hyppii jos naarmuttaa pikkasen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yksi kaveri avasi kerran oven valkoiset kumihanskat käsissä. Kysyin, että häiritsenkö pahasti. En häirinnyt, se oli vaan kuuntelemassa vinyylilevyjä.

    Niitä hapettuvia CD-levyjä ei ole onneksi näkynyt sitten 90-luvun alun. Niihin tuli reikiä, joista aurinko paistoi läpi.

    Markkutapio kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käytettyjä levyjä ostaessa katson aina ettei naarmut paista läpi, muuten kyllä saa olla jokunen "kevyt" naarmu... ovat yleensä toimineet vielä silloin.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuli tuossa eilen puheeksi, että voiko poltettu cd-r "vanhentua", kun levyä ei ole kuunneltu 6-8 vuoteen. Levyltä kuului suhinaa taustalla ja muutenkin huono soundi. Aikoinaan levy kuului moitteettomasti.

    Nyt kun on keksinyt noi vinyylit, niin aika hellää on käsittely. Ei tule kosketeltua suotta neulalle tarkoitettuun kohtaan. Onkohan noi 12" (6-8 min musiikkia puolellaan, 45 RPM) pitempi-ikäisiä, kuin 33,3 nopeudella soitettavat LP:t? Ainakin urat on syvempiä, ja täten soundikin tuhdimpi?

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Poltetut CDt vanhentuvat helposti lämmössä. Mulla noin yhden kesän autossa. Suhisee vaan elokuussa.

    Markkutapio kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos nyt oikein muistan, niin taitaahan niissä CD-levy paketeissa olla varoitus jättämisestä aurinkoon ja X-celsius lämpöön.

    Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Takavuosina CD:n poltto epäonnistui turhan usein, joten vein pilalliset CD-Rt kasvimaalle elukoita pelottamaan. Levyt muuttuivat täysin läpinäkyviksi parissa auringonpaisteisessa päivässä. Pilvisellä säällä muutos kesti hieman pitempään.

    juuffo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    :twisted: riippuu levystä :twisted:

    PeeHoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hankin ensimmäisen cd -soittimen v. -86 Hong Kongista ja sieltä ostin myös ensimmäiset cd:t - kaikki toimivat vielä. Sisällöltään parhaat levyt tunnistaa siitä että niiden lehtisiin on joskus kaatunut punaviiniä. :)

    En ole kontrollifriikki levyjen suhteen, mutta vanhoja sarjakuvalehtiä olen aina käsitellyt "silkkihansikkain".

    Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllähän nuo levyt hyvässä kunnossa ovat pysyneet. Nykyään ei tosin enää jaksa stressata jos esim. levyn pidike on vähän vaurioitunut - olkoon.

    escape kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    on tuanu vuaret naarmuja! ja tökkii N.I.B. piisis ja mones muuski (kai) en oo kuullu monee vuatee :D mut kerra mitä on nii nii ikävästi on käyny :(

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Katselin tuossa TV1:n dokumenttia "Se päivä muutti Suomen" ja siitä jaksoa "Öljykriisi"... elikkä -70-luvun alun öljykriisiä käsiteltiin ja siinä eräs kaveri esitteli miten vinyylilevyt ohenivat tuolloin... näytti ensin vinyyliä vm. -71, taivutti sitä ja heti perään taivutti vinyyliä vm. -72 joka taipui paljon enemmän... kun ottaa huomioon että levyjä valmistetaan hurja määrä, niin tottahan se pienikin oheneminen on säästänyt öljyä ja vinyylien kustannuksia merkittävästi.